SVC

Den Haag
11-11-1911 - 01-10-1940

 

 

S.V.C. (Spartaanse Voetbal Club)

De oprichting van S.V.C.

Op een sombere november-avond op 11-11-1911, ‘t kon dus niet gekker, kwamen een aantal jongelui bij elkaar om een poging te wagen tot het oprichten van een voetbalvereniging. De bedoeling was om een voetbalvereniging op te richten voor de jonge leerlingen van de toenmalige Gemeentelijke Handelscursus gelegen aan het Westeinde. Als meest passende naam werd Sparta gekozen.
Gezien het feit dat er reeds een voetbalvereniging met deze naam in de N.V.B. speelde (Sparta R’dam), moest er van de afdeling voetbal een andere naam gezocht worden. Na rijp beraad trad men uiteindelijk toe tot de H.V.B onder de naam Spartaanse Voetbal Club, of te wel S.V.C.

De man die alle teugels in handen nam en tientallen jaren voortreffelijk de voorzittershamer  hanteerde was Rijk Simon Zuijdervelt. De rest van het eerste bestuur bestond uit de heren Mozes, van Roon, Stam, Knijff, Niemeijer en Jansen.

Op 1 oktober 1940 ging de club een fusie aan met VCST (Voetbal Club Snel Togo) en vanaf die tijd ging men verder onder de naam VCS (Voetbal Club Sparta)

>

>

 

Van voetbalvereniging S.V.C. hebben wij verder helaas nog geen historie of foto’s kunnen achterhalen of mogen ontvangen. Als u kunt helpen met de historie van S.V.C. reageer dan via het forum of neem a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn natuurlijk van harte welkom.

 

 

Palmares S.V.C.

Kampioenschappen:

Andere prestatie’s:

Parade der trainers S.V.C.

?

Parade de voorzitters S.V.C.

1911-???? ?

?