ADS

Den Haag
01-03-1931 - Heden

Het ontstaan van Hsv ADS

Jan Bleije, Hans Segboer en Henk Lamet, leerlingen van de 3e klas, organiseerden op woensdag 20 februari 1931 een vriendschappelijke wedstrijd tegen het A-juniorenelftal van Quick. Het was de eerste van een reeks sportieve ontmoetingen, aangegaan door wat eerst nog heette: “Mulo Sportver. A(nthonie D(uyck) S(straat)”.

Jarenlang zwaaide voorzitter Oosterhoff de scepter bij ADS. En onder zijn bestuur gebeurden er heel wat bijzondere dingen, die ADS tot een geweldige voetbalclub maakte.
Kenmerkend waren bijvoorbeeld de succesvolle buitenlandse voetbal-trips. Vrijwel alle Westeuropese landen werden bezocht en vele gasten werden ontvangen. Jeugd en volwassenen, ze namen allen deel aan deze evenementen, maar eens was dat voor het eerst. Dat was in 1936! Toen speelde ADS in Brussel tegen het Vlaams kantoorelftal Zelnik.

Het ADS-veld was oorspronkelijk een hellend vlak, waarbij het ene doel een meter hoger lag dan het andere. Later werd het veld geëgaliseerd met een groot aantal kruiwagens grond, die afkomstig waren uit het bos van het naastgelegen Bloemendaal. Daarbij werd een heuvel afgegraven ; toen die heuvel afgegraven was ging men gewoon verder met graven en ontstond er in het bos een flink gat.

A.D.S. was in die tijd ook bijna de enige voetbalclub met een wit shirt en een witte broek, waardoor men al snel de bijnaam “de witten” kreeg.

Seizoen 1939-1940

Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd er overal in Europa de algehele mobilisatie afgekondigd, zo ook in Nederland. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op het reilen en zeilen in de sportwereld. Praktisch alle clubs zagen veel leden naar kazernes vertrekken, waardoor zij met incomplete teams zaten. De KNVB besloot daarom een noodcompetitie in te stellen waarin geen promotie of degradatie aan waren verbonden. Om nodeloos reizen te voorkomen werden lagere teams zoveel mogelijk plaatselijk ingedeeld.

Hoewel de wereld in brand stond en iedereen in Nederland de ontwikkelingen dagelijks met grote zorg gadesloeg, ging het leven vooralsnog gewoon door, ook in de sport. De elftallen van ADS waren verzwakt en het bestuur ontwricht maar desondanks wist de club zich door de moeilijkheden heen te slaan.

A.D.S. bezat nog steeds geen eigen veld en was  zodoende onderhuurder bij de voetbalvereniging S.V.G.E.B. op een terrein in Madestein. Dit complex had iets waar iedere vereniging jaloers op was, namelijk warme douches. Dat was nogal wat in deze tijd! Bovendien bezat S.V.G.E.B. uitstekende velden die bijna altijd bespeelbaar waren. Dit zag je in die tijd alleen maar bij clubs die op het allerhoogste niveau speelden. Na de oorlog keerden S.V.G.E.B. en A.D.S. niet meer terug op dit complex en werd dit terrein in gebruik genomen door sv Loosduinen.

A.D.S. was inmiddels uitgegroeid tot een “middenstand-clubje”, wat minder dan HBS, Quick en HVV maar wel van een bepaald niveau. Men had reeds voor- en tijdens de eerste oorlogsjaren een aantal auto’s tot zijn beschikking, waarmee regelmatig het eerste elftal mee werd vervoerd. Al snel kreeg men hierdoor de bijnaam “rijke stinkerds” toebedeeld als men per auto bij de tegenstander arriveerde.

Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ook Nederland binnen en zouden er nog vijf verschrikkelijke jaren volgen.

Seizoen 1940-1941

In verband met de Tweede Wereldoorlog had het voetballen om begrijpelijke redenen niet de hoogste prioriteit. Toch ging het voetbalwereldje, na de capitulatie van Nederland, gewoon weer verder. In juli 1940 werden door de Duitsers alle bestaande voetbalbonden in Nederland samengevoegd tot één grote bond, de N.V.B. (het predicaat “Koninklijk” was door de bezetter ontnomen).

In het seizoen 1940-1941 telde A.D.S. 3 seniorenelftallen en 2 jeugdteams. Pupillen bestonden er toen nog niet en het woord ‘Welpen’ werd pas zo’n 25 jaar later uitgevonden.

>

Seizoen 1941-1942

>

<

Seizoen 1942-1943

>

<

Seizoen 1943-1944

>

<

Seizoen 1944-1945

Na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon onder meer de voetbalcompetitie (die op 10 september zou beginnen) wel worden vergeten omdat deze in zijn geheel door de bezettende macht werd verboden. Ook de jaarvergaderingen werden op het laatste moment door de nazi-politiepresident verboden. Daarmee werd het gehele voetballeven lamgelegd!  De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in maar voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou. Tijdens deze “Hongerwinter” bestond de voetbalvereniging ADS slechts statutair.

Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren.

Seizoen 1945-1946

Zoals zovele clubs betaalde ook A.D.S. haar tol aan de oorlogsjaren 1940-1945. Het toch al niet zo grote A.D.S. verloor vele leden. Toen alle ellende voorbij was en de vrede was getekend kon men bij A.D.S. de balans op maken. Er was niet veel meer over bij A.D.S, slechts 2 seniorenelftallen en geen jeugd meer. Met andere woorden, eigenlijk was er geen bestaansrecht meer. Tot overmaat van ramp was ook het veld van S.V.G.E.B. niet meer beschikbaar. Reeds tijdens de oorlog moesten S.V.G.E.B. en A.D.S. dit complex op Madestein door de Duitsers verlaten en werd vervolgens compleet vernield.

Ondanks al deze tegenslagen besloot het bestuur van A.D.S. om toch door te gaan en als onderhuurder bij verschillende verenigingen leefde men enkele jaren een zwervend bestaan.

>

Seizoen 1946-1947

>

<

Een heugelijk feit dit seizoen bij de jeugd van ADS want het A-elftal werd op 18 mei 1947 kampioen. Van de 18 gespeelde competitiewedstrijden werden er 16 gewonnen en 2 gelijk gespeeld. Het doelsaldo betrof 73 voor en 22 tegen. Ruud Visser werd dit seizoen topscorer van ADS A1 met 29 doelpunten.
Dit kampioensteam van ADS bestond uit de volgende spelers: Andre Hak (keeper), Teun Oudshoorn (rechtsback), Theo Jongbloed (spil), Henny Blokpoel (linksback), Henk Putters (rechtshalf), Kees Veening (linkshalf), Guus Knijnenburg (rechtsbuiten), Ruud Visser (rechtsbinnen), Joop van der Hurk (midvoor), Fred Borkent (linksbinnen) en Jelle Tilstra (linksbuiten). Last but not least leider Pronk, die in alle opzichten een vader voor zijn jongen was. Na het behalen van het kampioenschap kreeg het elftal een week kamperen op de Veluwe van hem aangeboden.

Seizoen 1947-1948

>

<

Seizoen 1948-1949

>

<

Seizoen 1949-1950

ADS nam in het seizoen 1949-1950 met 5 seniorenelftallen en 3 juniorenteams (een A-, B- en C-elftal) deel aan de competitie.

In het ADS Sportnieuwsblad van 18 januari 1950 lezen we de volgende opstelling van ADS 1: L. de Groot (keeper), A. Hak, A. Lemckert, T. Oudshoorn, J. v.d. Hurk, A. van Wijk, K. ten Kley, T. Jongbloed, G. Knijnenburg, H. Blokpoel en M. v.d. Grijp. Reservespelers waren J. van Zanten en H. Dijkman.

<

Seizoen 1950-1951

Op 4 juni 1950 volgde er bij A.D.S. eindelijk weer eens zo’n gezellig uitstapje met de hele club naar St.Antonius in België. Voor een club, die alleen van contributie en donaties moest leven, betekende zo’n programma om diep in de beurs te tasten maar het was het allemaal waard.

>

Seizoen 1951-1952

>

<

Seizoen 1952-1953

>

In het seizoen 1952-1953 was het dan uiteindelijk zover. Met spelers zoals Max van der Grijp, Andre Hak, Teun Oudshoorn en de kanonnen Karel ten Kley  en Luc Talsma moest het erdit seizoen maar eens van komen.

<

De resultaten tijdens de competitie waren uitstekend en iedereen ging al van een kampioenschap in de 1e Klasse A van de HVB dromen. Met nog vier wedstrijden te gaan kwam Kranenburg op bezoek. Bij winst van ADS zou de klus zo goed als geklaard zijn wat betreft het kampioenschap. De mannen van ADS hadden geen kind aan Kranenburg en 20 minuten voor tijd was de stand al 5-0. Het was die dag echter warm en drukkend en de zon had zich zo langzamerhand achter de inkt-zwarte wolken verscholen. Het bleef dus ook niet droog, gevolg een wolkbreuk met hagelstenen als duiveneieren en zodoende werd de wedstrijd gestaakt. Geen 2 punten dus voor ADS en de wedstrijd moest worden overgespeeld en ging prompt door de Loosduiners met 2-1 verloren.

Het vlaggenschip van ADS was door deze nederlaag van slag geraakt en verspeelde nog een aantal punten maar werd uiteindelijk toch kampioen.

ADS 1 was er echter nog niet want in die tijd bestonden er nog promotie-wedstrijden. Met SOA en Full Speed moest men nu gaan strijden om twee plaatsen in de grote KNVB klasse. SOA besloot om tijdens deze promotie-wedstrijden bij Laakkwartier te spelen en ADS koos voor het VUC-terrein als thuishaven.
Full Speed bereikte als eerste de zondag 4e Klasse KNVB en de wedstrijd SOA – ADS was allesbepalend. Het was enorm druk op het Laakkwartier-terrein en met 4.500 toeschouwers kon er geen muis meer bij. Na 1 minuut kwam ADS al op een 0-1 voorsprong en dat was natuurlijk een knappe ruggensteun. Uiteindelijk werd SOA met 0-4 van het veld geveegd en vooral ADS-er Luc Talsma speelde de wedstrijd van zijn leven, waarin hij 3 doelpunten scoorde.

Dansend en hossend stapte ADS de KNVB binnen.

Seizoen 1953-1954

ADS had er nooit bij stil gestaan dat de KNVB een machtig lichaam was met vele eisen en regels. De KNVB had ook een grondtechnische dienst en direct na de promotiewedstrijd tegen SOA kwam hoofdconsul Bremelkamp poolshoogte nemen op het complex van ADS. Het veld van ADS werd zonder pardon afgekeurd voor KNVB-wedstrijden want het was te kort en bovendien liep het naar één hoek sterk af. Het was alsof er bij ADS een bom was ingeslagen, gepromoveerd en geen veld! Tenzij, zo schreef de KNVB, de boel voor september 1953 in orde was gemaakt.

Voorzitter Siebe Blaak ging niet bij de pakken neerzitten en met zijn Groningse onverzettelijkheid trommelde hij vele leden op om aan het werk te gaan. Het veld langer maken was geen probleem maar hoe hoog je in hemelsnaam een veld op dat van de cornervlag tot halverwege het doel te laag was?
Naast het ADS veld lag een bos en in dat bos een fikse heuvel. Het hele geval behoorde aan Stichting Bloemendaal. De heer Blaak besloot te gaan onderhandelen met de directeur van de Stichting. De deal werd gesloten, als de Stichting Bloemendaal af en toe op een woensdagmiddag gebruik mocht maken van het ADS veld dan kreeg ADS de heuvel.

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1953-1954 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Alphia, DJS, EDS, Maasstraat, Olympia, RAVA, RVC, SMV, Spoorwijk, Te Werve en Westerkwartier.
ADS 1, seizoen 1953-1954. Staand v.l.n.r: S. Blaak, K. ten Kley, H. Manders, Andre Hak, K. van Helden, A. Knijnenburg, A. van Wijk en trainer Frans van der Nolck van Gogh. Zittend v.l.n.r: Hennie Blokpoel, Aad Lelieveld, Max van der Grijp, T. Oudshoorn en J. Zonneveld.

>

Seizoen 1954-1955

<

>

Seizoen 1955-1956

>

Ter viering van het 25-jarig bestaan hield ADS op zaterdag 7 april 1956 in gebouw Padro op Scheveningen een geslaagde feestavond. Namens de jubileumcommissie sprak de heer H. van Bussel het openingswoord. Hierin verwelkomde hij in het bijzonder de Ere-voorzitter J.G. Oosterhof, Erelid mevrouw Roels, de heer J.C. Brinckmann namens de KNVB en de heren J.J. Overkleeft en H.J. Hierck van de KNVB afdeling Den Haag. Ook trainer Frans van der Nolck van Gogh en de vele afgevaardigden van verschillende andere voetbalverenigingen werden welkom geheten.
Het uitgebreide programma werd voor de pauze verzorgd door Jaap Zaatman met liedjes en enkele sketches. Na de pauze trad het River Trio op dat adembenemende staaltjes acrobatiek liet zien. Tot slot werd er nog uren gedanst bij het optreden van The Pretty Players.

Seizoen 1956-1957

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1956-1957 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BEC, DRZ, Full Speed, GDS, ‘s-Gravenzande, Hoek van Holland, Naaldwijk, RKWIK, SVDPW en Verburch.

Het eerste elftal van ADS kende een matig seizoen. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 31-42, eindigde men op de achtste positie van de ranglijst van de 4e Klasse B. Dit was nog net voor SVDPW (14 punten), Hoek van Holland (12 punten) en GDS (11 punten).

Seizoen 1957-1958

Bij aanvang van het seizoen 1957-1958 was het bestuur van ADS uit de volgende personen samengesteld; A.C. van Bussel (voorzitter), J. Meijberg (secretaris), W. Bekker (penningmeester) en de commissarissen R.Visser, J. Lucas jr, J. Dijkman en H. Wijnants.

Op de ledenlijst van ADS zien we dit seizoen 160 personen staan.

Het eerste elftal van ADS kwam in het seizoen 1957-1958 uit in de in de zondag 4e Klasse D van de KNVB en ontmoette daarin; Bodegraven, DSO, Kranenburg, Maasstraat, Oudewater, PDK, Stolwijk, TONEGIDO, VEP en Woerden.

Het werd een moeizaam seizoen voor het team van trainer A. Beuk, waarin men zich ternauwernood wist te handhaven voor de 4e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden wist men er 5 in winst om te zetten, werd er 5x gelijk gespeeld en 10x verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 26-47, eindigde ADS op de voorlaatste positie van de 4e Klasse D. Dit was gelukkig nog net voor Kranenburg (13 punten) die degradeerde naar de HVB.

Seizoen 1958-1959

>

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 1958-1959 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DoCos, DSO, Hoornwijck, HPSV, Paraat, Quick(H), Quick Steps, RAVA, Spoorwijk, Tonegido en VDS.

Het zat er de laatste seizoenen al aan te komen maar dit seizoen zette het verval van de prestaties van het eerste elftal van ADS zich dan toch voort, met uiteindelijk het resultaat; degradatie naar de H(aagse) V(oetbal) B(ond). Van de 20 competitiewedstrijden werd er door ADS slechts 1 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 13 verloren. Met 8 punten, en de doelcijfers 29-51, eindigde men op de laatste positie van de ranglijst van de 4e Klasse D.

Seizoen 1959-1960

>

<

Seizoen 1960-1961

Bij aanvang van seizoen 1960-1961 zien we bij ADS een geheel nieuw bestuur. Siebe Blaak was de nieuwe voorzitter geworden en R. Visser de secretaris.Commissarissen waren ditmaal J. Lucas jr, A. de Bruin, A. Lelieveld, A.C. van Bussel en K. te Kley.

De bekende oud prof-voetballer Jan van Geen had aan het einde van het seizoen 1959-1960 op 38-jarige leeftijd afscheid genomen van Scheveningen Holland Sport. De in de vijf voorafgaande jaren bejubelde goalgetter van Scheveningen Holland Sport had genoeg van het voetballen en had geruisloos afscheid genomen. Veel vrije tijd kreeg Jan van Geen echter niet want het bestuur van ADS informeerde bij hem of hij niet de functie van trainer bij ADS ambieerde. Op een zondag in september besloot Van Geen eens een wedstrijdje van ADS te bezoeken. Het werd liefde op het eerste gezicht en de oud voetballer van Cromvliet, Scheveningen, de Franse profclub Nantes en SHS besloot zich aan te melden als speler van ADS 1 en nam passant ook de training op zich.

Het eerste elftal van ADS werd voor het seizoen 1960-1961 ingedeeld in de zondag 1e Klasse B van de HVB met daarin als tegenstanders; DVC, Full Speed, GDS, HDV, Hoornwijck, ODB, Poswtalia, SOA, De Valkeniers en Zwart Blauw.

Het eerste seizoen van speler / trainer werd meteen een erg succesvol seizoen want het vlaggenschip wist gelijk al het kampioenschap binnen te halen. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er 14 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 2x verloren. Met 30 punten, en een doelsaldo van 43 voor en 23 tegen, eindigde men dus op de eerste positie van de ranglijst.

Op 1 maart 1961 was het precies 30 jaar geleden dat A.Magito, E.Hansen en A.Goedhart er zin in kregen om een eigen voetbalclub, genaamd A.D.S., op te richten. Van een klein clubje met één elftal, één bal, twaalf spelers en een nadelig saldo van 30 cent was A.D.S. in 1961 inmiddels uitgegroeid tot een flinke voetbalclub met 160 leden onderverdeeld in 5 senior- en 5 junior-elftallen.

Op zaterdag 4 maart volgde er een grote feestavond in gebouw Amicitia aan het Westeinde te Den Haag.

Seizoen 1961-1962

Bij aanvang van het seizoen 1961-1962 telt de voetbalvereniging ADS in totaal 188 leden. Het bestuur zag er dit seizoen als volgt uit: S. Blaak (voorzitter), R.C. Visser (secretaris en penningmeester) en de commissarissen waren J. Meijborg, A.C. van Bussel, J. Lucua jr, J. Oschman en A. de Bruin.

<

Seizoen 1962-1963

ADS startte dit seizoen met 180 leden en 119 donateurs. Vol goede moed begon ADS op de zondag met 6 seniorenelftallen maar al na anderhalve maand competitievoetbal was men al genoodzaakt om het vijfde elftal uit de competitie terug te trekken. De reden; een groot aantal langdurige blessures en de slechte mentaliteit die domweg weigerden om in een ander elftal te spelen.

De zondag 4e Klasse E van de KNVB was in het seizoen 1962-1963 uit de volgende clubs was samengesteld: ADS, DONK, Duindorp SV, Gouderak, Haastrecht, HMSH, LenS, Paraat, Stolwijk, TSV en VEP.

ADS 1 begon de competitie goed maar kreeg vervolgens achter elkaar een serie nederlagen te verwerken. Echter door een “tussensprintje” behaalde met ineens weer 10 punten uit vijf wedstrijden en dit was genoeg om zich te handhaven in de 4e Klasse. Van de 20 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 19 punten en een doelsaldo van 44 voor en 47 tegen, eindigde ADS op de 8e positie van de ranglijst.

Overigens werd dit seizoen door Koning Winter meedogenloos in tweeën gedeeld. Dit drukte een grote stempel op het verenigingsleven.

Het bestuur van ADS onderging plotseling een flinke aderlating  doordat voorzitter S.H. Blaak zijn taken neerlag. De heer Wijnants sr. werd zijn opvolger. P.H. van Kuijen had in het bestuur de functie van secretaris op zich genomen. De overige bestuursleden waren de zelfde als in het afgelopen seizoen.

Financieel ging het ADS, dankzij de voetbalpool, voor de wind. Van de inleg van die pool ging een groot deel naar de club, waarvoor men speelde. De regels waren destijds streng ; om mee te spelen moest iemand 18 jaar zijn en geregistreerd staan bij een vereniging. ADS had het grootste aantal geregistreerden van de HVB , namelijk ruim 3000, die op 74 adressen in den Haag hun formulier konden inleveren. Centrale figuren binnen ADS voor de totogelden waren de bestuursleden Blaak en Visser maar ook eerste elftalspeler Blackpool werkte hier hard aan mee. De linksback van ADS 1 was zelfs benoemd tot totosecretaris.

>

Seizoen 1963-1964

Op de gebruikelijke Algemene ledenvergadering in september werd het volgende bestuur van ADS vastgesteld: H. Wijnants sr. (voorzitter), P. van Kuijen (secretaris), R. Visser (penningmeester), J. Lucas (toto-penningmeester) en de commissarissen A.C. van Bussel, W. Moene, A. Lelieveld en A. de Bruin.

ADS telde dit seizoen 177 voetballende leden die werden onderverdeeld in 6 seniorenelftallen een A1, B1, C1 en een C2.

Achteraf kunnen we wel spreken dat het 33e levensjaar van ADS het meest succesvolle seizoen uit de geschiedenis van ADS is geweest. In eerste instantie wist men in dit levensjaar gezamenlijk een clubgebouw, annex was-, douche- en kleedgelegenheid, te realiseren dat tot een van de fraaiste van Den Haag gerekend mocht worden. Veel ADS leden hadden niet alleen de handen uit de mouwen gestoken maar ook tijdens de gloeiend hete zomerstop in ontblood bovenlijf gewerkt als paarden.

Op 1 september 1963 werd het nieuwe kapitale bezit van ADS officieel geopend d.m.v. een druk bezochte receptie.

Op de Algemene Ledenvergadering van 4 november 1963 werden de heren Blaak en Meijborg tot Leden van Verdienste benoemd.

In het seizoen 1963-1964 kwam het vlaggenschip van ADS uit in de zondag 4e Klasse B van de KNVB. ADS moest het in deze Klasse opnemen tegen; ASC (Leiden), Boskoop, Haastrecht, LDWS (Leiden), Marathon, Paraat, TONEGIDO (Voorburg), VEP (Woerden) en Woerden.

De selectie van ADS bestond dit seizoen uit: A. den Dulk, M. van Leuven, H. Blokpoel, N. Steenvoorden, A. Gelderman, A. Bor, H. Oschman, A. de Bruin, A. Hak, H. Wijnants, A. Loos, J. v.d. Graaf, W. Richel, N. van der Zwan, G. Breitner, H. Wong, A. Keus, E. Roos, J. Tulen, H. de Gunst, H. Kranenburg en A. Steenvoorden.
Jan van Geen was speler/trainer en Jan Meijborg de leider van ADS 1.

Het vlaggenschip van ADS was dit seizoen in de competitie heer en meester! Met nog 5 wedstrijden te spelen en 3 verliespunten minder op concurrent ASC en zelfs 4 verliespunten minder dan Woerden en VEP, had het eerste elftal van ADS een unieke kans om voor het eerst in de historie het derdeklasseschap te veroveren.

Op zondag 5 april 1964 wist ADS 1 het felbegeerde kampioenschap en de daaraan verbonden promotie naar de 3e Klasse van de KNVB in de wacht te slepen. Op deze dag speelde het team van speler/trainer Jan van Geen in en tegen Boskoop. Hoewel de v.v. Boskoop hardnekkig tegenstand bood konden zij toch niet verhinderen dat ADS met 4-0 won en zo de titel binnenhaalde. In de eerste helft zette George Breitner ADS op een 0-1 voorsprong, wat tevens de ruststand was. In de 63e minuut schoot Jan de Graaf, uit een pass van Jan van Geen, de 0-2 tegen de touwen. Geheel ADS, zowel binnen als buiten de lijnen, verkeerde in een soort jubelstemming en toen Hans Wijnants de 0-3 op het scorebord zette barstte het feest los. In de 82e minuut bepaalde Hans Wong de eindstand op 0-4 en na het laatste fluitsignaal bestormde de grote ADS-schare het veld om de spelers te feliciteren.

Van de 18 competitiewedstrijden werden er 13 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 28 punten, en de doelcijfers 46-26, eindigde ADS dus op de eerste positie van de ranglijst van de 4e Klasse B, gevolgd door: ASC (23 punten), VEP (21 punten) en Woerden (19 punten). Voor het eerst in het 33-jarig bestaan van ADS mocht men voortaan in de zondag 3e Klasse van de KNVB uitkomen.

Nadat de grote ADS-schare met 2 bussen en vele particulieren auto’s in feestelijke stemming uit Boskoop was teruggekeerd was er ‘s-avonds voor alle leden een instuif in het ADS clubgebouw. Het toch al niet kleine clubhuis was overvol zodat velen met een staanplaats genoegen moest nemen.

Aan het einde van het seizoen 1963-1964 nam de bekende Jan van Geen definitief afscheid als voetballer bij A.D.S. in een speciaal voor hem georganiseerde wedstrijd tussen A.D.S. en Oude Haagse Glorie. Voor het vele onbaatzuchtige werk wat Jan van Geen de afgelopen jaren voor ADS had verricht kreeg hij van de selectiegroep een elektrisch scheerapparaat cadeau.

Seizoen 1964-1965

Bij aanvang van het seizoen 1964-1965 zien we bij ADS geen bestuurswisselingen. Echter in februari 1965 moest Toon van Bussel, na 13 jaar als bestuurslid van de vereniging te hebben gediend, waarvan vele jaren als voorzitter, noodgedwongen afscheid nemen van zijn bestuursfunctie. Oorzaak was zijn drukke werkzaamheden. ADS betreurde dit besluit omdat Van Bussel de laatste jaren belangrijk werk verzette in de jeugdcommissie maar had natuurlijk alle begrip voor zijn standpunt. Ondertussen was het ledenaantal bij ADS de tweehonderd (182 leden en 31 donateurs) gepasseerd.

Het bestuur van ADS schreef voor het seizoen 1964-1965 in totaal 7 seniorenelftallen voor de zondagcompetitie in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 4 juniorenelftallen en 2 pupillenteams.

Na het kampioenschap van vorig seizoen speelde het vlaggenschip van ADS in het seizoen 1964-1965 voor het eerst in de geschiedenis van de club in de 3e Klasse van de KNVB.

De zondag 3e Klasse C West II van de KNVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Bergambacht, DHS, EDS, Flakkee, Kranenburg, Oudewater, RVC, SFC, UNIO, VCS en VIOS.

Het eerste elftal van ADS belandde uiteindelijk op een zesde positie. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 9 verloren. Hiermee behaalde men 22 punten en een doelsaldo van 38 voor en 43 tegen. RVC werd dit seizoen met 35 punten kampioen.

De datums 4 april en 16 mei 1965 waren voor ADS de hoogtijdagen van dit voetbalseizoen door het behalen van het kampioenschap door respectievelijk het tweede- en derde-elftal. Helaas betekende het kampioenschap van ADS geen automatische promotie naar de reserve 3e Klasse van de KNVB maar moest men met 4 andere clubs strijden om drie plaatsen in deze Klasse. De eerste promotiewedstrijd op zondag 23 mei verloor ADS 2 kansloos met 3-0 van Vredenburch. Op donderdag 27 mei (Hemelvaartsdag) was Blauw Zwart de volgende tegenstander. Door een doelpunt van Jan van de Graaf won ADS met 1-0.

Op 1 maart 1965 ging de voetbalvereniging ADS haar 35e levensjaar in. Uit een kleine schoolclubje, “De Anthonie Duyckschool”, was vooral de laatste jaren een vereniging gegroeid die tot de bekendste amateurclubs van Den Haag mocht worden gerekend. Deze bekendheid was vooral te danken aan de goede voetbalprestaties maar ook door de enorme activiteit in de Toto. Mede dankzij de Toto-inkomsten bezat ADS een accommodatie om trots op te zijn.
Het ADS-bestuur richtte zich nu ook op de toekomst en kwam met de plannen om binnen het jaar een totale terreinverlichting te realiseren, in twee kleedkamers, kantine en bestuurskamer gasverwarming te plaatsen en een groot materiaalhok te bouwen. Dit met medewerking van vele ADS-vaklieden.

Op 17 april 1965 hield ADS een feestavond in de grote zaal van “Amicitia” aan het Westeinde te Den Haag. Maar liefst 13 artiesten traden deze feestavond op waaronder Andre van Duin en Imca Marina. Het Bal Na duurde tot 04.00 uur. De ADS-familie was op deze avond in grote getale (600) aanwezig.

Tijdens dit seizoen moest men, na een langdurige en slopende ziekte, afscheid nemen van Ere-voorzitter J.G.Oosterhoff.

Seizoen 1965-1966

Het seizoen 1965-1966 zou in de annalen van A.D.S. een bijzondere plaats gaan innemen. Tijdens de zomerstop was de veldverlichting uitgebreid en stonden er nu op het ADS-complex zes lichtmasten met elk 16 schijnwerpers. Ook de plannen van de gasverwarming waren al gerealiseerd.

Het bestuur van ADS was in dit seizoen als volgt samengesteld; H. Wijnants (voorzitter), P. van Kuijen (secretaris), R. Visser (penningmeester), J. Lucas (toto-penningmeester) en de commissarissen J. Lucas jr, W. Moene, A. Lelieveld en A. de Bruin.

ADS begon met 197 leden en 113 donateurs aan het seizoen 1965-1966. Hiermee schreef het bestuur van ADS maar liefst 8 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling startte aan het seizoen 1965-1966 met 1 A-, 2 B-, 2 C-elftallen en 1 Pupillenteam.

In het seizoen 1965-1966 was de zondag 3e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Bodegraven, Celeritas, CKC (Capelle a/d IJssel), DHL (Delft), ESDO, GDA, Naaldwijk, Sliedrecht, UNIO (Oudewater), VELO (Wateringen) en Verburch (Poeldijk).
Een attractieve afdeling voor ADS waarin vooral de derby tegen GDA een kaskraker zou worden. Ook Verburch, VELO en Naaldwijk hadden een grote aanhang.

Na een zeer zwakke start (1 punt uit de eerste 4 wedstrijden) werd het voor ADS een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij ADS tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Op de allerlaatste wedstrijddag stond de kraker tussen koploper DHL (32 punten) en nummer 2 ADS (31 punten) op het programma. Helaas voor ADS eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel en zodoende werd DHL met 33 punten uit 22 wedstrijden kampioen. ADS wist van de 22 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 6 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 32 punten, en de doelcijfers 49-29, eindigde ADS op een tweede positie van de ranglijst van de 3e Klasse B, met dus slechts 1 punt achterstand op de kampioen.

Ondanks de teleurstelling van het niet promoveren naar de 2e Klasse was dit seizoen een enorme reclame geweest voor de vereniging ADS want heel Den Haag sprak telkens over de nek-aan-nek-race tussen ADS en DHL om het kampioenschap.

Seizoen 1966-1967

Ook de voetbalvereniging ADS had oog voor de moderne ontwikkelingen in het voetbal. Naast het bieden van comfort en ontspanning moest het bestuur ook begrip moeten krijgen voor de eisen van deze tijd. Hoewel men over de sfeer bij ADS bepaald niet hoefde te klagen was het bestuur van de noodzaak overtuigd geraakt dat, wilde men de ontwikkeling van de snel groeiende vereniging in de problematiek van de tijd bijhouden, gerichtere organisatievorm dringend noodzakelijk was. Te weinig mensen hadden namelijk te veel inbreng in de vele onderdelen van de voetbalvereniging. Na vele vergaderingen aan deze problematiek gewijd te hebben werd er in het seizoen 1966-1967 gekozen voor een bestuursvorm waarin de taken in drie secties waren verdeeld. Iedere sectie had een leider, die tevens dagelijks bestuurslid was. Hiermee streefde men dat de juiste man op de juiste plaats zat, d.w.z. ieder bestuurslid kreeg een functie wat hem het beste lag.

De heer Wijnants werd voorzitter administratieve  zaken en bleef ook aan als algemeen voorzitter. R. Visser werd voorzitter van de T.C. en E.C, tevens jeugdzaken en van het cluborgaan en P. Jansen voorzitter van het terrein en accommodatie.

In januari 1967 startte ADS met de Actie Accommodatie 1967 (AA67), bedoeld om gelden bijeen te brengen voor verbetering en uitbreiding van het complex van de vereniging. De toestand van de speelruimte werd voor ADS zo langzamerhand onhoudbaar met 15 elftallen die voetbalden en drie avonden per week trainden op slechts één veld. Resultaat, een veld met nauwelijks gras en bij regen een groot modderbad. Met deze actie wilde het bestuur een drainage onder het veld om de toestroming van het water goed weg te sluizen en een stuk weiland naast het sv Loosduinen-terrein huren voor een tweede veld. 

Het bestuur van ADS schreef voor het seizoen 1966-1967 voor de zondagcompetitie 8 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een A1, B1, B2, C1, C2 en Pupillen 1-team.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was voor het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Alphia, Bodegraven, Kranenburg, Lisse, Lugdunum, Olympia, Oranjeplein, RKDEO, Van Nispen, VIOS en Wilhelmus.

Het eerste elftal van ADS presteerde goed dit seizoen, echter men had de pech dat Olympia de gehele competitie oppermachtig was en met een straatlengte voorsprong kampioen werd. De mannen van trainer Jan van Geen wisten van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden er 12 te winnen, 3 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 27 punten, en de doelcijfers 41-32, eindigde ADS op de derde positie van de ranglijst van de 3e Klasse A. Dit was ruim achter kampioen Olympia (37 punten) en Lugdunum (33).

De A1 van ADS werd in het seizoen 1966-1967, na een nek-aan-nek-race met buurman De Postduiven, kampioen van de A-Klasse 8. Het team van trainer/leider Jaap de Roode wist van de 18 gespeelde wedstrijden er 13 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 2 keer verloren. Met 29 punten, een een doelsaldo van 56 voor en 20 tegen, kon de kampioensvlag bij ADS in top.

Seizoen 1967-1968

Dankzij de inspanningen van vele ADS-ers was de AA67 aardig op gang gekomen. De verkoop van sleutelhangers en ballpoints verliep zo goed dat er extra bijgesteld moest worden. Ook de doelpuntenpot per seniorenteam liep enorm.

Na enige besprekingen op het stadhuis kwam vast te staan dat een tweede veld in de onmiddellijke nabijheid van het ADS veld, door middel van een stuk weiland naast het sv Loosduinen-terrein, niet verwezenlijkt kon worden. De kosten van egalisering en dergelijke waren dermate hoog dat de gemeentelijke instanties de financiële consequenties hier niet van kon dragen.
Het enige alternatief dat de gemeente het bestuur van ADS kon bieden was een veld op Sportpark Ockenburgh te huren. Met de rug tegen de muur (de situatie voor aanvang van het seizoen 1967-1968 was onhoudbaar) moest het bestuur wel dit aanbod accepteren. Het veld op Ockenburgh werd door ADS voor alle trainingsavonden gebruikt, dus ook voor de jeugd. Er werd dan bij ADS omgekleed waarna men zich per auto naar het trainingsveld begaf. De lagere elftallen gingen om toerbeurt hun thuiswedstrijden op Ockenburgh spelen.

Het bestuur van ADS bestond dit seizoen uit; H. Wijnants (voorzitter), P. van Kuijen (secretaris), R. Visser, J. Lucas (penningmeester) en de commissarissen W. Bordewijk, H. Putters, T. Dijkhuijsen, P. Jansen, L. Rombouts, A. Lelieveld en A. de Bruin.

Voor het seizoen 1967-1968 schreef het bestuur van ADS voor de zondagcompetitie 9 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-elftallen, 2 B- en 2 C-teams en 1 pupillenteam.

Het eerste elftal van ADS kwam in het seizoen 1967-1968 uit in de zondag 3e Klasse B met als tegenstanders: Celeritas, CKC, Delft, ESDO, HION, De Hollandiaan, Kranenburg, VCS, VDL, sv Wassenaar en Wilhelmus.
ADS 1 seizoen 1967-1968 Staand v.l.n.r. Arie den Dulk, Jaap de Roode, Sjaak Kastelein, Theo Godschalk, Ruud Visser, Feri Henczl, Gerard Folmer en  Jan van Geen (trainer). Zittend v.l.n.r: Rob Selhorst, Nico van de Bol, George Breitner, Max Burgemeestre en Hans Wong.

Na een bijna gebruikelijke zwakke start aan de competitie eindigde ADS uiteindelijk dan toch nog op de vijfde positie van de ranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 7 verloren. Hiermee behaalde ADS 23 punten en een doelsaldo van 39 voor en 36 tegen.

Het seizoen 1967-1968 kon sportief niet op voor ADS want zowel ADS 2, ADS 3 en ADS 4 sloten dit seizoen af met een kampioenschap.

Op 12 april 1968 kende ADS een primeur om als eerste vereniging in de Haagse regio een welpentoernooi te organiseren.

Seizoen 1968-1969

Voor dit seizoen was het bestuur van ADS-Kraaijenstein als volgt samengesteld: J.W.A. Houtman (voorzitter), J. Lucas (penningmeester), A.N. Burgemeestre (secretaris), T. Dijkhuijsen (Toto-secretaris), W. Simonis (penningmeester contributie en donatie), H. Putters (jeugdsecretaris) en H. Blokpoel (wedstrijdsecretaris).

We zien bij aanvang van seizoen 1968-1969 een flinke daling bij het aantal seniorenvoetballers zodat het bestuur van ADS “slechts” 7 elftallen kon inschrijven voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling van ADS begon aan dit seizoen met 2 A-elftallen, 2 B-, 1 C-, 2 Pupillen- en 1 Welpen team(s).

<

Seizoen 1969-1970

De voetbalvereniging ADS ging het voetbalseizoen 1969-1970 in met 250 leden. De donateurs waren hierbij niet inbegrepen. Een vereniging met zo’n groot aantal leden had natuurlijk een goede organisatie nodig om te kunnen functioneren. De bestuursleden besteedde dan ook vrijwel al hun vrije tijd om de belangen van de vereniging te behartigen.
Op de ALV van dinsdag 18 november 1969 moesten maar liefst in het bestuur vier vacatures worden ingevuld. De heer W. Moene werd voorgesteld als de nieuwe voorzitter van ADS, J. Lucas (penningmeester), W. Simonis (2e penningmeester), H. Blokpoel (wedstrijdsecretaris), P. van Polen (commissaris materiaal) en de commissarissen H. Putters, T. Dijkhuijsen en H. Wijnants. Naar een secretaris was het bestuur van ADS nog naar op zoek.

Het bestuur van ADS schreef voor dit seizoen voor de zondagcompetitie 7 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling van ADS ging van start met 2 A-klassers, 2 B-klassers, 2 C-klassers, een pupillenelftal en een welpenelftal.

Competitie-indeling seizoen 1969-1970 was voor ADS 1 in de zondag 3e Klasse C van de KNVB als volgt: ADS (Den Haag), DHL (Delft), DRL (Rotterdam), HION (Rotterdam), RKDEO (Nootdorp), Schiebroek (Schiebroek), VDL (Maassluis), VELO (Wateringen), Verburch (Poeldijk), VFC (Vlaardingen), Westlandia (Naaldwijk) en Xerxes (Rotterdam).

ADS 1 eindigde uiteindelijk, na een moeilijke start van de competitie, op de zesde positie van de ranglijst. In totaal behaalde men 23 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 21 voor en 27 tegen.

Seizoen 1970-1971

Na vele, lange jaren van eindeloos wachten bleek in het seizoen 1970-1971 eindelijk een waterig zonnetje door het duister van de ADS accommodatie-misère heen te breken. Het nieuwe complex Madestein zou binnen niet al te lange tijd opgeleverd worden en dit zou voor de voetbalverenigingen ADS, De Postduiven en sv Loosduinen een belangrijke verbetering opleveren. De verdeelsleutel zou gebaseerd worden op de huidige omvang van de verenigingen. Dit hield in dat ADS haar wedstrijden op de zondag op Madestein kon gaan spelen, dus geen Sportpark Ockenburgh meer.

Door de enorm hoge exploitatiekosten verscheen in december 1970 het laatste ADS-maandblad en werd er hiermee definitief een tijdperk afgesloten. Het maandblad heeft al die tijd een belangrijke bijdrage geleverd aan de image die ADS zich had verworven in sportkringen. Het ADS-maandblad was een communicatie tussen de vereniging en haar leden. De redactie probeerde vanaf januari 1971 zoveel mogelijk informatie en mededelingen op te vullen in de uitgave van het weekblad in uitgebreide vorm.

ADS ging met 7 seniorenelftallen en 6 jeugdteams het seizoen 1970-1971 in.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Delft, DoCoS, HVV, sc Lisse, Naaldwijk, RKDEO, SJC, Texas, Teylingen, VCS en VEP.

In het laatste seizoen van trainer Jan van Geen presteerde ADS naar behoren. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist ADS er 7 te winnen, speelde 9 keer gelijk en werd er 6 keer verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 21-21, eindigde men keurig in de middenmoot op de zesde positie van de ranglijst.

Na een elf jaar durende verbintenis nam trainer Jan van Geen na afloop van dit seizoen afscheid van ADS. Van Geen bleef echter wel lid van ADS. Sportief gezien is Jan van Geen heel belangrijk voor ADS geweest.

Seizoen 1971-1972

>

Het eerste elftal van ADS werd voor dit seizoen ingedeeld in de zondag 3e Klasse A van de KNVB met als tegenstanders: Alphen, Bodegraven, DoCoS, Laakkwartier, Lisse, De Postduiven, Quick Steps, RKDEO, Teijlingen, VELO en VEP.

O.l.v. trainer Theo Kleindijk presteerde ADS naar behoren. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 10 gelijk te spelen en werd er 6 keer verloren. Met 22 punten, en een doelgemiddelde van 21 voor en 19 tegen, eindigde ADS keurig op de zesde positie van de ranglijst. Laakkwartier werd met 28 punten kampioen terwijl Quick Steps met 15 punten degradeerde.

>

Seizoen 1972-1973

>

De zondag 3e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Bodegraven, ESDO, ONA, Overmaas, PDK, RFC, Tediro, UNIO, VELO, VEP en Westlandia.

Voor aanvang van dit seizoen zagen we alweer een trainerswisseling bij ADS. Theo Kleindijk was alweer vertrokken en zijn opvolger werd Arie Evengroen. De selectie van ADS bestond o.a. uit: Arie den Dulk (keeper), Max Burgemeestre, Jaap de Roode, Peter de Roode, Tom Capitein, Jan Krijger, Rob Burgemeestre, Roos, De Korte, John Voordijk, Buis en Henk Bollebakker. Leider was Harrie Navarro.

Aan het einde van de competitie zouden twee clubs naar de vierde klasse moeten afzakken en tot aan de laatste wedstrijddag probeerde ADS dit te voorkomen. Het dit lukte dan ook want van de 22 competitiewedstrijden wist men er 4 te winnen, 9 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 17 punten, en een doelsaldo van 22-31, eindigde ADS op de tiende positie. Dit was nog net voor de degradanten UNIO (16 punten) en PDK (12 punten).

>

Seizoen 1973-1974

Er zijn wat verenigingen geweest die jarenlang in een verdomhoekje bleven zitten. Eén van die clubs was ADS. De Haagse club moest het jarenlang aan de Monsterseweg (ingang tegenover nummer 10) met slechts een veld doen waarop alle elftallen niet alleen moesten voetballen maar ook trainen. Jarenlang was het bestuur van ADS al in conclaaf met de gemeente voor een tweede veld om daarop te kunnen trainen.
Bij aanvang van het seizoen 1973-1974 bleek er eindelijk vooruitgang te komen in de ontwikkelingen voor een tweede veld. Op Madestein werd een geheel nieuw sportpark ontwikkeld waarop zowel ADS, als De Postduiven, sv Loosduinen en GDA de hoofdbewoners van zouden gaan worden.

In het seizoen 1973-1974 was de zondag 3e Klasse C van de KNVB als volgt samengesteld: ADS, BEC, Flakkee, GSV, Nieuwenhoorn, Olympia, ONA, Overmaas, RFC, Scheveningen, Steeds Volharden, VIOS en Westlandia.

Ook trainer Arie Evengroen had het maar een seizoen volgehouden bij ADS en hij werd dit seizoen opgevolgd door Theo Godschalk. Wederom verkeerde ADS lange tijd in degradatiegevaar maar ook ditmaal wist men dit op het laatste moment te ontlopen. Van de 24 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 5 gewonnen, 13 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 20 voor en 24 tegen, eindigde ADS op een negende positie van de ranglijst. Dit was nog net voor RFC (22 punten), GSV (21), Flakkee (21) en BEC (20).
ADS-aanvoerder Jaap de Roode speelde op de laatste competitiedag zijn 250ste wedstrijd in ADS 1. Voor aanvang van de wedstrijd tegen ONA ontving hij hiervoor uit handen van leider Harry Navarro een plaquette als aandenken.

Achteraf wordt wel eens gezegd dat ADS in dit seizoen één van de best elftallen had die de club ooit heeft voortgebracht. De spelers als Bert Blans, Jan Krijger, Tom Capitein, Jaap de Roode en keeper Arie den Dulk waren in het Haagse voetbal bekend en stonden voor succes. ADS stond sowieso bekend vanwege zijn hondstrouwe leden en om zijn gezelligheid.

Op zondag 14 april 1974 (1e Paasdag) werd er door ADS een Internationaal Jeugdtoernooi gehouden. Het verheugde het bestuur dat men spelers en begeleiding van de  voetbalverenigingen DJK Sankt Ingbert (Duitsland), RFC (Rotterdam), SV Nieder Auerbach (Duitsland), LDWS (Leiden) en natuurlijk ADS mocht verwelkomen.

Seizoen 1974-1975

>

De zondag 3e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1974-1975 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DCL, DCV, Hillegersberg, Nieuwenhoorn, RAVA, Schiedam, Steeds Volharden, VCS, VFC, VIOS en Westlandia.

Tot tweemaal toe kon het vlaggenschip van ADS degradatie ternauwernood ontlopen maar helaas kon het team van trainer Theo Godschalk dit seizoen helaas het hoofd niet boven water houden en degradeerde uiteindelijk naar de 4e Klasse KNVB. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en maar liefst 13 verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers 17-34, eindigde ADS op de laatste positie van de ranglijst van de 3e Klasse C.

<

Seizoen 1975-1976

Het 220 leden tellende ADS behoorde in het seizoen 1975-1976 tot de kleinere amateurvoetbalverenigingen van Den Haag. Met 8 seniorenelftallen en 6 jeugdteams werd er deelgenomen aan de competitie.

In het seizoen 1975-1976 kwam het eerste elftal van ADS uit in de zondag 4e Klasse C van de KNVB, met daarin als tegenstanders: Concordia, Delfia, GDS, Hoek van Holland, Kranenburg, Oranje Blauw, RKSVM, Rijswijk, Schiebroek, Steeds Voorwaarts en SVDP.

Na de degradatie uit de 3e Klasse in seizoen 1974-1975 hadden er maar liefst 7 spelers van ADS 1 de club de rug toegekeerd en naar elders vertrokken.
Het eerste elftal van ADS eindigde uiteindelijk, gezamenlijk met Hoek van Holland, met 17 punten (6x winst, 5x gelijk en 11 verloren, met een doelsaldo van 18 voor en 26 tegen) op de laatste plaats van de ranglijst in de 4e Klasse C van de KNVB. Hierdoor volgde er op zondag 9 mei 1976 een beslissingswedstrijd in het stadion van DHC te Delft. Een dag voor deze beslissingswedstrijd was trainer Jaap Advocaat met zijn hele selectie al een kijkje gaan nemen in het Delftse stadion om zo helemaal naar de wedstrijd toe te leven.
Bij ADS gloorde er best wel veel hoop want in de laatste weken van de competitie had de club aardig wat punten bij elkaar vergaard. Helaas werd deze hoop op 9 mei al snel de grond ingeboord want Hoek van Holland won deze beslissingswedstrijd met maar liefst 6-0 en degradeerde ADS hiermee in twee seizoenen tijd van de 3e Klasse KNVB naar de HVB-Klasse.
Voor de 33-jarige Jaap de Roode was dit meteen de laatste wedstrijd in het shirt van ADS. Hij verhuisde namelijk naar Brabant.

Op maandag 19 januari 1976 vond er in het clubgebouw van ADS een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Op deze vergadering  werd een verslag uitgebracht over de invulling van de ontstane vacatures in het bestuur en de stand van zaken wat betreft de nieuwbouwplannen.
Het bestuur van ADS zag er na de BALV als volgt uit: A. Mersmans (voorzitter), de heer Schutte (vice-voorzitter), R.E. Boehlé (secretaris), J. Lucas (penningmeester), de heer Korswagen (jeugdvoorzitter) en H. Blokpoel (contributie en donatie).

Wat betreft de nieuwbouwplannen konden de leden uit drie ontwerpen kiezen. Het Habo-ontwerp kostte f.411.000,= en zou naar alle waarschijnlijkheid nog duurder gaan uitvallen. Het Hoksbergen ontwerp kwam uit op f.379.000,= en het Van Leent ontwerp werd begroot op f.386.400,= De leden moesten de komende tijd dus een keuze maken uit deze drie ontwerpen.
Uit eigen middelen en de te verwachte subsidies kon een groot deel van de bouwkosten al betaald worden maar ADS moest hierbij toch nog een aardig groot bedrag lenen. Voor het te lenen bedrag stond de gemeente gedeeltelijk garant.
Het bestuur van ADS ging er verder van uit dat veel leden zelfwerkzaamheid aan de nieuwbouw zullen verrichten waardoor er een flink bedrag bespaard kon worden.

In 1976 was er bij ADS eindelijk genoeg geld om een nieuwe kantine te laten bouwen. Het oude clubgebouw werd gesloopt en op 14 juni 1976 werd de eerste paal van het toekomstige clubgebouw de grond ingeslagen. In de zomer van 1977 stond het nieuwe clubhuis van ADS er.

Seizoen 1976-1977

Met het aantrekken van de heer C. Wolf als bestuurslid voor clubhuis-technische zaken mocht men binnen ADS spreken over een schot in de roos. Niet alleen bij het aanbrengen van nieuwe voorzieningen op of aan het clubgebouw, maar ook het onderhoud kwam bij hem in zeer goede handen.
Het bestuur van ADS zag er in het seizoen 1976-1977 als volgt uit; A.K.H. Mersmans (voorzitter), R.M. Schutte (vice-voorzitter), R. Boehlé (secretaris), A.M. Korswagen (penningmeester), H. Putters (commissaris kantine), P.H.F. Barendse (wedstrijdsecretaris senioren), J. v.d. Spek (jeugdsecretaris) en C. Wolf (commissaris clubhuis technische zaken).

ADS had de laatste jaren zich steeds  moeten bezig houden tot de sanering / herverdeling van het Sportpark Madestein en de bouw en financiering van het schitterende clubgebouw. Lang heeft ADS zich moeten behelpen met slechts één speelveld, dat door overbespeling al in september was omgeploegd in een kleine Sahara. Nu dit allemaal achter de rug was wilde de club sportief weer aan de weg gaan timmeren.

Op zaterdag 20 november 1976 werd op feestelijke wijze het door ADS gerealiseerde clubgebouw officieel geopend. De eer om het clubgebouw te openen viel ten deel aan mevrouw H.A. Roels-Kooyman, het eerste vrouwelijke Ere-lid van ADS. Mevrouw Lea Roels had zoveel voor de vereniging gedaan, vooral in oorlogstijd. Bijna alle voetbalverenigingen uit de Haagse regio waren bij deze openingen vertegenwoordigd en uiteraard ook de afgevaardigden van de KNVB. In zijn dankwoord betrok ADS-voorzitter Mersmans in het bijzonder de verenigingen De Postduiven en Hsv Kranenburg. Bij deze clubs kon ADS zich tijdelijk huisvesten toen de club “dakloos” was.
Het nieuwe clubhuis van ADS bevatte zes kleedkamers, een grote scheidsrechterskamer, een EHBO- en bergruimte en op de eerste verdieping een kantine met een bestuurs- en commissie-kamer. De oppervlakte was zo’n 10 x 14 meter en de kosten een kleine half miljoen. De voorbereidingen en de bouw hadden heel wat zweetdruppels gekost maar was achteraf allemaal meer dan de moeite waard gebleken. Piet van Poolen, die eigenlijk het meeste werk voor de tot standkoming van de accommodatie had verzet, werd bij de officiële opening benoemd tot Ere-lid van ADS.

Het bestuur van ADS schreef voor dit seizoen 7 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit 3 juniorenelftallen, 1 pupillen- en 1 welpen-team.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, De Flamingo’s, GDA, GSC, HDV, Oliveo, De Ooievaars, OSC, Quick Steps, De Valkeniers, WIK en Wippolder.

ADS 1 draaide een anoniem seizoen. Van de 24 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 12 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met een puntentotaal van 26, en doelsaldo 30-26, eindigde het team van Jaap Advocaat op de zesde positie in de eindrangschikking van de Hoofdklasse HVB.

Seizoen 1977-1978

Op woensdag 5 oktober 1977 vond er in het clubgebouw van ADS, onder grote belangstelling , de Algemene Ledenvergadering plaats. Tijdens deze vergadering werden de aftredende bestuursleden Mersmans en Putters herkozen. De heer A. van der Kroft werd tijdens deze vergadering, vanwege zijn verdiensten als medewerker van de toto/lotto-commissie, benoemd tot Lid van Verdienste van ADS. Verder wilde het bestuur van ADS nu duidelijk gaan aankloppen in de wijk Kraayestein, reden dus om de naam te wijzigen in ADS-Kraayestein. Hiermee probeerde men vooral de jeugd uit die buurt te verleiden om bij ADS te komen voetballen. Met de nieuwe accommodatie wilde men ook internationale toernooien gaan organiseren.

De laatste jaren had ADS bijna uitsluitend de gedachten moeten bepalen tot de sanering / herverdeling van het Sportpark Madestein en vervolgens de bouw en financiering van het schitterende nieuwe clubgebouw. Sportief gezien was het eerste elftal in een neergaande spiraal terecht gekomen en afgezakt van de 3e Klasse KNVB naar de Hoofdklasse van de HVB. Het gevolg was een uittocht van goede spelers naar elders.
Trainer Jaap Advocaat wilde het tij zo spoedig mogelijk keren door de selectie uit te breiden. Aan spelers betalen daar zou de club zich nooit aan overgeven maar Advocaat bedacht andere middelen om het voor spelers aantrekkelijk te maken om bij ADS te komen voetballen. Het bestuur en Jaap Advocaat werkte aan de sfeer binnen ADS. Een gezellig avondje met de vrouwen, een diner, trainingspakken en tassen. Voor al deze gelegenheden had Advocaat al een sponsor gevonden.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, GDA, GONA, GSC, HDV, Kranenburg, OLIVEO, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SOA, WIK en Zwart Blauw.

<

Seizoen 1978-1979

Ook in het seizoen 1978-1979 was Jaap Advocaat trainer bij ADS. De trainingsmethode van Advocaat beviel de A-selectie van A.D.S. wel. Negen van de tien trainingen werd met de bal gedaan. Bovendien bevatte het aspect training ook een duidelijke humoristische ondertoon met een speler als John de Bruin in de groep. Het eerste elftal van A.D.S. trok voor aanvang van dit seizoen de aandacht. Het team van trainer Jaap Advocaat zag geen enkele speler vertrekken en werd behoorlijk versterkt met de komst van o.a. John en Peter Groenewegen (GDA), John de Bruyn dus van Blauw Zwart en de van LenS teruggekeerde Ronald Telle. Met de halverwege het vorige seizoen ook de teruggekeerde Jan Krijger was A.D.S. dus aanzienlijk sterker geworden en hoopte hiermee dat men aanzienlijk kon gaan meedraaien om het kampioenschap van de Hoofdklasse HVB.
Hiermee bestond de selectie van trainer Jaap Advocaat o.a. uit de volgende spelers: Aad Rog (keeper), Ton Huisman, Arnold Bergman, Roy van Maurik, John Smith, John de Bruin, Ton van Kessel, Jan Thoen, Ronald Telle, Peter Dirksen, Ruud Vos, Rob Burgemeestre, Jan Krijger, Harry Goedman en Ton Kaptein.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DWO, ESDO, De Flamingo’s, GDA, Kranenburg, Oranje Blauw, OSC, Quick Steps, SVDHB, Steeds Voorwaarts en Westerkwartier.
De nummers een en twee in de eindrangschikking van dit seizoen zouden rechtstreeks promoveren naar de 4e Klasse KNVB.

Het eerste elftal van A.D.S. stond bijna de gehele competitie bovenaan in de zondag Hoofdklasse HVB en speelde weloverwogen en voor deze Klasse verbazend intelligent voetbal.
Echter in de laatste fase van de competitie had de Loosduinse formatie haar riante voorsprong in de competitie bijna geheel verspeeld. In een rechtstreeks duel tegen concurrent Westerkwartier stelde ADS weer orde op zaken. In Kijkduin werd runner-up Westerkwartier met 1-5 verslagen door doelpunten van uitblinker Jan Krijger (3x), Ronald Telle en Jan Thoen.
Op zondag 13 mei 1979 versloeg ADS, op haar eigen terrein, Steeds Voorwaarts met maar liefst 4-0 waardoor de spelers van trainer Advocaat zeker waren van de eerste of tweede plaats. De zege van 4-0 op Steeds Voorwaarts, de ploeg die ook nog aanspraak maakte op de tweede positie, was overigens volkomen terecht. Jan Krijger, goed voor twee treffers, groeide uit tot uitblinker in deze wedstrijd. De andere doelpunten kwamen van Ton Kaptein en een eigen doelpunt van St. Voorwaarts.
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter vlogen de spelers van ADS elkaar dolgelukkig in de armen want de club had nu dus sowieso de KNVB bereikt en liet dit dan ook feestelijk blijken.

Echter het echte feest moest nog komen want drie dagen later, op woensdag 16 mei 1979, kon het team van trainer Jaap Advocaat kampioen worden van de Hoofdklasse HVB als men in de uitwedstrijd tegen SVDHB minimaal een gelijkspel behaalde. ADS zette op die dag inderdaad de kroon op een uitstekend seizoen want de Madestein-bewoners behaalde op simpele wijze de titel binnen via een 0-2 zege bij SVDHB. Al na 10 minuten voetballen opende Jan Krijger de score en kort na de pauze maakte Roy van Mourik er 0-2 van.


ADS 1, kampioen hoofdklasse HVB in 1979. Staand v.l.n.r. Piet de Raaf(leider), Ron ?(verzorger), Dick Koper, Hans Reijnaarts, Ron Olrichs, Jjohn de Bruin, Hans de Vos, Bob de Jong, Peter Dirksen en Jaap Advocaat (trainer). Zittend Ronald Telle, Arnold Bergmans, Roy van Maurik, Wim Hofland, Ton van Kessel, Theo van Bemmel en Harrie Goedman.

Seizoen 1979-1980

Na het kampioenschap in het vorige seizoen kwam het vlaggenschip van ADS dit seizoen dus uit in de “grote” KNVB. De zondag 4e Klasse B van deze KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Alphen, Bernardus, DOSR, DSO, Graaf Willem II VAC, Laakkwartier, Meerburg, Randstad Sport, ROAC, SJC en SOA.

Het team van trainer Jaap Advocaat, dat vorig seizoen al veel te goed was voor het afdelingsvoetbal, zat in een opvallende bloeiperiode. Een combinatie van visie, kwaliteit en sfeer leverde de club de potentie op om richting de top van het amateurvoetbal te streven. Het spel van ADS was redelijk eenvoudig uit te leggen maar ontzettend moeilijk te bestrijden. Op het middenveld droeg Jan Krijger de ploeg. Krijger was een verbluffende technicus met een ongekende lichaamsbeheersing, waardoor hij moeiteloos passeerde en passte. John de Bruin, als al dan niet teruggetrokken spits, knapte veel vuile werk op. Op de vleugels stond aan de rechterkant Ronald Telle en op links de kleine Engelsman John Barber. Beide buitenspelers konden hun tegenstander regelmatig snel uitspelen. Achter hen kwamen de middenvelders en vleugelverdedigers regelmatig op.
Kortom ook dit seizoen waren er weer hoge verwachtingen binnen maar ook buiten ADS wat betreft de promotiekansen in de 4e Klasse KNVB. De mannen van trainer Jaap Advocaat mengde zich dan ook lang in de strijd om de titel.
In de 15e speelronde stond de topper ADS-DSO op het programma. Op dat moment was DSO, samen met DOSR, koploper met 20 punten en volgde ADS op de derde positie met 18 punren. ADS was in deze gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar wist niet tot score te komen. Vier minuten voor tijd scoorde DSO alsnog de 0-1 en dit werd tevens de eindstand. Een dure nederlaag voor ADS want DSO kwam hiermee steviger aan kop van de vierde Klasse B.

>

Seizoen 1980-1981

Het bestuur van ADS was in het seizoen 1980-1981 als volgt samengesteld: Bram Mersmans (voorzitter), Ton Korswagen (penningmeester) en Richard Boehlé (secretaris). Het ging met de voetbalvereniging ADS-Kraayestein weer voor de wind, niet alleen qua ledental maar ook qua prestaties en sfeer. Verder was de club ook weer bijna financieel kerngezond. Van de half miljoen schuld, overgehouden van het nieuwe clubgebouw op Madestein, was nog amper 150.000 gulden over. Met andere woorden, ADS ging met een gerust hart haar vijftigste seizoen in!

Het bestuur van ADS schreef in het seizoen 1980-1981 voor de zondagcompetitie 7 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 6 teams en verder werden er ook nog 2 dames/meisjes-elftallen ingeschreven.

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Hoek van Holland, Laakkwartier, ODB, Oliveo, Quick Steps, RAVA, RKSVM, Scheveningen, Spoorwijk en Westerkwartier.

<

Op zaterdag 28 februari 1981 vierde ADS haar 50-jarig bestaan. Op de jubileumreceptie, in een goed gevulde ADS-kantine, ontving het bestuur van Nico de Doelder de traditionele vlag van de Haagse Voetbal Bond. Ook kreeg het bestuur van het jubilerende ADS de sportpenning van de gemeente Den Haag aangeboden.

 

 

 

 

 

 


De langstzittende voorzitter uit de geschiedenis van ADS, Bram Mermans (midden), ontvangt hier van de heer Lindhout (rechts) de sportpenning van de gemeente ‘s-Gravenhage t.g.v. het 50-jarig jubileum.

Bram werd toevallig voorzitter toen hij, als niet-lid zijnde, een jaarvergadering bijwoonde waar het bestuur opstapte. Hij zou het voorzitterschap “even” waarnemen, maar dat liep uit tot een periode van ruim 10 jaar.

Op de hierop volgende feestavond verraste wethouder Pieter Vink ADS nog door op bezoek te komen. Wethouder Vink overhandigde een oorkonde aan de heren Lelieveld, Putters, Bloekpoel en Korswagen, die hierbij tot Ere-lid van ADS werden benoemd.

Hoogtepunt in die periode was de bouw van een clubgebouw van een half miljoen (guldens).

Seizoen 1981-1982

Op 26 oktober 1981 werd op de Algemene ledenvergadering besloten tot wijziging van de statuten waarbij alle voorgaande artikelen werden vervangen door nieuwe artikelen, die uiteengezet werden in een nieuwe statuut die in zou gaan op 23 maart 1982.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1981-1982 in de zondag 4e Klasse C zag er als volgt uit: ADS, Hoek van Holland, Laakkwartier, Naaldwijk, Quick Steps, RAVA, RKSVM, Sint Lodewijck, Steeds Volharden, TOGB, VOC en sv Voorburg.

<

Seizoen 1982-1983

>

De indeling van ADS 1 voor het seizoen 1982-1983 in de zondag 4e Klasse D luidde als volgt; ADS, BEC, DCL, Delft, DWO, Hoek van Holland, Nieuwerkerk, Oranjeplein, RKSVM, Scheveningen, Tediro en TOGB.

In het seizoen 1982-1983 kon het eerste elftal van ADS helaas het hoofd niet boven water houden en degradeerde uiteindelijk naar de de Haagse Voetbal Bond (HVB). Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts 2 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en maar liefst 14 verloren. Met 10 punten, en een doelsaldo van 15 voor en 40 tegen, eindigde het team van trainer Ben Peters op de laatste positie van de ranglijst van de 4e Klasse D.

Seizoen 1983-1984

De terugloop van het aantal jeugdleden bij ADS was een telkens jaren voortdoend gebeuren. Er was nu echt een goed en “agressieve” wervingsmethode nodig anders zou de jeugdafdeling binnen ADS helaas verdwijnen. De leeftijdgrenzen waren hierbij wel een handicap. Het senioren-ledenbestand nam dit seizoen echter sterk toe, mede omdat een aantal ontevreden leden van de voetbalvereniging Westerkwartier zich lieten overschrijven.

Op de Algemene Ledenvergadering van 28 september 1983 werd het bestuur van ADS als volgt samengesteld: A.K.H. Mersman (voorzitter), C. Wolf (vice-voorzitter), R.E. Boehlé (secretaris), R. Wagner (penningmeester) en de commissarissen: H. Putters, T. Capitein, R.R. Boehlé, L. Bernardon en C. Krayenoord.

Het bestuur van ADS schreef voor dit seizoen 9 seniorenelftallen in voor de zondagcompetitie maar na verloop van tijd werd het 9e elftal uit de competitie teruggetrokken wegens gebrek aan spelers. De damesafdeling bestond uit 2 elftallen en in de zaalvoetbalcompetitie kwam men uit met 1 team.

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, Duindorp SV, De Flamingo’s, Kranenburg, Naaldwijk, Oranje Blauw, SEP, TEDO, VVM, Wassenaar, WIK en Westerkwartier.

O.l.v. trainer Frans Schrurs eindigde het vlaggenschip van ADS op een zevende positie van de ranglijst.

Zowel ADS 7 (35 punten uit 22 wedstrijden) als ADS 8 (30 punten uit 18 wedstrijden) werden dit seizoen kampioen. Ook het eerste dameselftal van ADS, o.l.v. het echtpaar Van Krugten, werd met 22 punten uit 12 wedstrijden kampioen.

>

Seizoen 1984-1985

Het bestuur van ADS schreef voor dit seizoen 7 seniorenelftallen en 2 damesteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, C1, F1 en F2-team. In de zaalvoetbalcompetitie kwam ADS wederom met 1 team uit.

In het seizoen 1984-1985 was de zondag Hoofdklasse van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, Delft, Full Speed, Kranenburg, Naaldwijk, Oranjeplein, Quintus, TEDO, VVM, Wassenaar, Westerkwartier, WIK en Zwart Blauw.

Het contract met trainer Frans Schrurs was niet verlengd en het bestuur van ADS had oud Holland Sport voetballer Martin Kloor gecontracteerd als nieuwe selectietrainer.

<

Seizoen 1985-1986

<

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, ANWB, Ariston’80, BSC’68, DHL, Kamraan, Marathon, MVO’72, Quick Steps, RVC, Rijswijk en DFC Zoetermeer.

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, ESDO, Full Speed, Kranenburg, Naaldwijk, Oranjeplein, PDK, Quintus, SEP, TEDO en WIK.
De mannen van trainer Martin Kloor draaide een redelijk goed seizoen. Uit de 22 competitiewedstrijden werden er in totaal 24 behaald en hiermee eindigde ADS keurig bovenin de middenmoot op de 5e plaats van de Hoofdklasse HVB.

Seizoen 1986-1987

>

De zondag 1 van ADS kwam dus ook in het seizoen 1986-1987 uit in de zondag Hoofdklasse van de HVB en moest men het daarin ditmaal opnemen tegen: ESDO, Full Speed, GONA, Kranenburg, Oranjeplein, Quintus, REMO, RKSVM, SEP, Texas DHB en WIK.

<

Seizoen 1987-1988

>

De zondag Hoofdklasse van de HVB was voor het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel, Concordia, ESDO, Full Speed, GONA, HS Texas DHB, Kranenburg, REMO, RKSVM, SEP, SOA, VVM en WIK.

<

Seizoen 1988-1989

>

<

Seizoen 1989-1990

>

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Duindorp SV, sv EOC, ESDO, GONA, HS Texas DHB, Paraat, REMO, SOA en Westerkwartier.

We zagen dit seizoen een matig presterend ADS 1 want van de 20 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en gingen er 9 verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 40-53, eindigde ADS op de negende positie van de ranglijst. Dit was nog net voor ESDO (14 punten) en BMT (12 punten).

<

Seizoen 1990-1991

Een jubileumseizoen want in het seizoen 1990-1991 zou ADS op grote wijze haar zestigjarig bestaan vieren.

De indeling van de zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1990-1991 als volgt: ADS, Duindorp SV, DUNO, sv EOC, De Postduiven, REMO, SOA, SVH, VDS, VVM en Westerkwartier.

De Hsv SOA was dit seizoen oppermachtig en werd zodoende met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen. ADS speelde een matig seizoen. Halverwege de competitie werd er dan ook afscheid genomen van trainer Jan Post en werden zijn taken overgenomen door de oud ADS-spelers John de Bruijn en Ronald Telle.
Van de 20 competitiewedstrijden wist ADS er 5 te winnen, 6 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 16 punten en een doelsaldo van 41 voor en 67 tegen, eindigde men samen met DUNO en sv EOC op de voorlaatste positie van de ranglijst. Dit betekende dus dat ADS, samen met deze twee clubs in een degradatiepoule werden ingedeeld.

We zijn nog op zoek naar de uitslagen van de nacompetitie….

Seizoen 1991-1992

>

In oktober 1991 kwam het verheugende bericht naar buiten dat de omvangrijke bouwplannen van de gemeente langs de Monsterseweg en de Westmadeweg op niets waren uitgelopen. Met andere woorden, het bouwen van de aanvankelijke twee- tot drieduizend huizen waren van de baan en zodoende kon ADS gewoon gebruik blijven maken van haar complex op Madestein.

Het eerste elftal van ADS Kraayenstein kwam dit seizoen uit in de zondag 1e Klasse A van de HVB, met daarin als tegenstanders: Archipel, sv Bohemen, De Flamingo’s, GDCPH, HDV, Hsv Marathon, De Ster, Taurus, Te Werve en Triomph.

O.l.v. trainer Henk Gajhadar werd het een dramatisch seizoen voor ADS want van de uiteindelijk 20 competitiewedstrijden wist men er slechts 1 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er maar liefst 17 keer verloren. Met 4 punten, en de doelcijfers van 17 voor en 73 tegen, mocht het duidelijk zijn dat ADS op de laatste positie van de ranglijst eindigde en hiermee degradeerde naar de kelder van het Haagse amateurvoetbal.

Op zaterdag 9 november 1991 nam ADS-speler en ex-topscorer Ronald Telle (noodgedwongen) afscheid van de actieve voetbalsport. Om medische redenen kon hij zijn loopbaan niet meer voortzetten. In een door John de Bruin, georganiseerde wedstrijd, de oude glorie van ADS tegen de oude glorie van SVPTT werd het uiteindelijk 5-5. De meeste toeschouwers wisten dit nog niet eens want die waren al volop aan het feesten in de kantine.
Ronald Telle ging gelukkig niet verloren voor de club want hij werd meteen wedstrijdsecretaris van ADS Kraaijenstein.

<

Seizoen 1992-1993

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: De Adelaars, ADS, Azzurri, DVC, Dynamo’67, JuVentas, NIVO, SVH, TAC’90, Taurus, Tempo, Toofan en Triomph.

Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden won ADS er 11, speelde 6 keer gelijk en werd er 7 maal verloren. Met 28 punten, en de doelcijfers 54-49, eindigde de mannen van trainer Henk Gajhadar op de vijfde positie van de 1e Klasse B.
Omdat ADS in dit seizoen een Periodetitel wist te winnen konden de Loosduiners via een halve competitie met Azzurri, Toofan en DVC alsnog proberen om promotie te bewerkstelligen. Helaas kwam ADS tijdens deze nacompetitie tekort en wist het ambitieuze DVC uiteindelijk te promoveren.

<

Seizoen 1993-1994

Het bestuur van ADS schreef voor het seizoen 1993-1994 voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Azzurri, Dynamo’67, DZS (De Zwarte Schapen), GDCPH, Jai Hanuman, TAC’90, Tempo, Te Werve, Toofan, Triomph en VDS.

Een kopie van het seizoen 1992-1993 kunnen we wel zeggen want het eerste elftal van ADS eindigde wederom op de vijfde positie op de ranglijst, ditmaal met 27 punten uit 22 wedstrijden. Ook ditmaal veroverde het team van trainer Henk Gajhadar tijdens het seizoen een Periodetitel waardoor men weer via de nacompetitie alsnog promotie kon afdwingen. ADS moest het in deze nacompetitie opnemen tegen Azzurri, Te Werve en VDS.

ADS begon op zondag 8 mei 1994 helaas slecht aan deze nacompetitie door op Madestein met 0-1 te verliezen van Azzurri. Hierna herstelde ADS zich uitstekend door Te Werve (2-0) en VDS (3-1) te verslaan. Nadat op donderdag 19 mei ADS met 3-2 verloor bij VDS en het oppermachtige Azzurri met 1-9 bij Te Werve won, was de strijd om promotie naar de Hoofdklasse HVB beslist. Azzurri versloeg thuis ook nog ADS met 3-1 en ook verloor men de laatste nacompetitiewedstrijd bij Te Werve met 3-1. Azzurri promoveerde dus naar de Hoofdklasse en ADS mocht het ook in het volgende seizoen gaan proberen in de 1e Klasse van de HVB.

Seizoen 1994-1995

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DUNO, GDCPH, HMC, sv De Jagers, NIVO, Oranjeplein, TAC’90, Taurus, Toofan, Triomph en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1995-1996

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB (op dat moment de laagste Klasse voor standaardteams) was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Archipel/Ornas, Jai Hanuman, sv De Jagers, Kamraan, sv Kijkduin, Hsv Marathon, TAC’90, vv Tempo, VDS, VOGEL en FC Zoetermeer.

<

Seizoen 1996-1997

>

In seizoen 1996-1997 werden de onderafdelingen van de KNVB (de HVB dus) opgeheven en het districtenstelsel werd ingevoerd. De afdelingen Den Haag en Leiden werden samengevoegd tot één district. De v.v. ADS werd zodoende ondergebracht in district West III.
Het vlaggenschip van de ADS werd dus in het seizoen 1996-1997 ingedeeld in de zondag 6e Klasse KNVB met daarin als tegenstanders: De Adelaars, DUNO, GDCPH, Jai Hanuman, Oranje Blauw, Oranjeplein, Spoorwijk, TEDO, Triomph en WVS.

De formatie van trainer John van Zweden deed het in dit seizoen niet al te best. Uit de 20 competitiewedstrijden werden slechts 13 punten behaald. Hiermee eindigde ADS op de voorlaatste positie van de ranglijst met slechts één punt voorsprong op Triomph.

<

Seizoen 1997-1998

In het seizoen 1997-1998 werd het eerste elftal van ADS ingedeeld in de zondag 6e Klasse A KNVB, samen met; Real Zoetermeer, SEP, VOGEL, BMT, De Adelaars, Jai Hanuman, Spoorwijk, Taurus en GDCPH.
ADS speelde een redelijk seizoen en eindigde uiteindelijk, achter kampioen SEP en nummer twee BMT, op een derde plaats met 33 punten uit 18 wedstrijden en de doelcijfers 50-30.

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

Helaas kwam men bij aanvang van het seizoen 1999-2000 tot de conclusie dat het enigszins bergafwaarts ging met de voetbalvereniging ADS. Het aantal leden was sterk verminderd want had de Loosduinse club in het seizoen 1998-1999 nog 9 seniorenelftallen, dit seizoen waren dat er nog maar 6 seniorenteams. Als deze tendens zich voort zou zetten dan zou het wel eens snel afgelopen kunnen zijn met de voetbalvereniging ADS. Dit hield in dat de bespeling van de twee velden nu ook onderbezet werd en zodoende kon de gemeente ingrijpen.

In december 1999 vonden er binnen het bestuur van ADS enkele veranderingen plaats. Voorzitter Jan Bosman kon om gezondheidsredenen van hemzelf en ook van zijn vrouw zijn functie niet meer vervullen. Ook Piet van de Raaf moest het bestuur verlaten ivm de toenemende drukte binnen zijn bedrijf. Wedstrijdsecretaris Max Burgemeestre, ook een zeer actief lid van het bestuur, moest ook om medische redenen zijn activiteiten inkrimpen.
Hans Wolf (penningmeester), Paul Tommassen (secretaris) en de commissarissen Richard Versluis en Kees Krayenoord bleven binnen het bestuur gelukkig wel hun functie uitoefenen. Tot het bestuur traden drie nieuwe leden toe namelijk; Hennie Cramer (voorzitter), Ronald Lems (wedstrijdsecretaris) en Leo Zoutendijk als commissaris.

Indeling ADS 1 in seizoen 1999-2000; ADS kwam uit in de zondag KNVB District West III 5e Klasse B met als tegenstanders: Celeritas, DUNO, Dynamo’67, GSC ESDO, JuVentaS, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.

Het werd een dramatisch seizoen voor het vlaggenschip van ADS. Mede door de kwaliteit van de selectie en de zeer geringe trainingsopkomst iedere week behaalde ADS 1 slechts 5 punten uit de 22 competitiewedstrijden en was uiteindelijk het doelsaldo 22 voor en maar liefst 106 tegen. Het verbaasde dus niemand dat ADS hiermee op de laatste plaats van de 5e Klasse B eindigde. Omdat ADS 1 al in de laagste standaardklasse voetbalde kon men dus niet meer degraderen.

Ook de resultaten van de overige vijf seniorenelftallen waren niet om over naar huis te schrijven. ADS 2 eindigde op de 6e plaats van de ranglijst, ADS 3 (8e), ADS 4 (4e), ADS 5 (8e) en ADS 6 (9e).

Op 19 april 2000 had de commissie van Sport, Promotie en Media- en Informatiebeleid van de gemeente zich gebogen over een nota met betrekking op de onderbespeling van de voetbalvelden in Den Haag. Hierin kwam ook de onderbespeling van de velden van ADS en van de v.v. Nationale Nederlanden ter sprake. Omdat de v.v. Nationale Nederlanden hoogstwaarschijnlijk haar velden bij Kijkduin moest verlaten, ivm de komst van een Chinese Tuin, werd de huuropzegging aan ADS met een jaar opgeschort in afwachting van de komst van v.v. Nationale Nederlanden naar Madestein.

Seizoen 2000-2001

In het zeventigste levensjaar van ADS waren merkbare veranderingen te constateren met de pas aangestelde voorzitter (Cramer) en een nieuwe trainer voor de selectie. Om de club weer tot bloei proberen te brengen wilde men de nodige activiteiten gaan organiseren zoals een darttoernooi, klaverjaskaartavonden, leden contactavonden en een aantal feestavonden.

Al met al ging ADS het seizoen 2000-2001 met slechts vijf elftallen van start. ADS 1 kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse C, ADS 2 in de Res. 6e klasse I, ADS 3 in de Res. 6e Klasse G, ADS 4 in de Res. 6e Klasse H en ADS 5 in de Res. 8e Klasse I.

In het seizoen 2000-2001 was de zondag 5e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, ADS, GDCPH, GSC-ESDO, HDV, Oranje Blauw, De Ster, TAC’90, Triomph, VOGEL en WVS. Het elftal van GDCPH werd echter al snel uit de competitie genomen waardoor de 5e Klasse C slechts uit 10 clubs bestond.

Zoals gezegd had het bestuur van ADS voor dit seizoen in Moes Soyak een nieuwe trainer aangetrokken voor de selectie. Ook was men er in geslaagd om met David van Bergen een professionele verzorger aan te trekken.
ADS 1 begon aan de competitie met veel nieuwe spelers. Na eerst een moeizaam begin (drie nederlagen op rij) werden gaandeweg de eerste competitiehelft de resultaten steeds beter. Tot aan de winterstop waren van de 9 competitiewedstrijden er 3 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 10 punten, en de doelcijfers 21-26, ging ADS op een zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist ADS er 8 te winnen, 3 gelijk te spelen en werden er 7 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 39-35, eindigde ADS op een zesde positie van de ranglijst van de 5e Klasse C.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 14 november 2000 trad Paul Tommassen af als 1e secretaris en stelde zich niet meer herkiesbaar. Voor zijn grote staat van dienst voor ADS werd de heer Tommassen op deze ALV benoemd tot Lid van Verdienste van ADS. Het bestuur van ADS was na deze ALV als volgt samengesteld: H. Cramer (voorzitter), H.Wolf (penningmeester), M. Burgemeestre (weer wedstrijdsecretaris) en de commissarissen C. Krayenoord, L. Zoutendijk en M. Vreeswijk. 

De voetbalvereniging ADS bestond op 1 maart 2001 alweer zeventig jaar. Initiatiefnemer Ronald Telle, wilde het 70-jarige bestaan van de club uit het recreatiegebied Madestein niet zomaar voorbij laten gaan. Telle, al 35 jaar jaar lid van de roemruchte club ADS, kwam met het idee om met het meest succesvolle ADS-team aller tijden een aantal wedstrijden te gaan spelen tegen geduchte tegenstanders uit die tijd.
Op vrijdag 16 en vrijdag 23 maart 2001 speelde de mannen van ADS zodoende tegen Scheveningen (met o.a. Karel Oosterbaan en Leen de Graaf, Quick Steps (met o.a. Loek van Rooyen en Ton Wildschut), Kranenburg en De Flamingo’s. Na afloop van die wedstrijden stond er nog een fantastische feestavond gepland.

Seizoen 2001-2002

Eindelijk zien we bij aanvang van het seizoen 2001-2002 een lichte groei qua ledenaantal bij ADS want voor dit seizoen werden er weer zes elftallen ingeschreven bij de KNVB District West II.

Het eerste elftal van ADS kwam in het seizoen 2001-2002 uit in de zondag 5e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin: BMT, DUNO, GSC-ESDO, HDV, Oranje Blauw, Oranjeplein, RTT’99, Spoorwijk, TAC’90, Toofan en WVS.

Voor dit seizoen waren de spelers van ADS 1 vrijgesteld van contributie. Welke spelers dat waren werd bepaald door de trainer. Deze mededeling viel echter verkeerd bij de overige leden van ADS. Het verschil van mening tussen de leden en het bestuur werd op een Buitengewone Algemene Ledenvergadering opgelost, in die zin dat het financiële beleid, met betrekking tot de selectie, ondersteund zou gaan worden door een sponsorcommissie, die voor de nodige sponsors zullen gaan zorgen. In die sponsorcommissie namen plaats; Ben van Kampen, Piet van de Raaf en Martin Looman.

Het dagelijkse bestuur van ADS zag er na die B.A.L.V. van 8 januari 2002 als volgt uit: Hennie Cramer (voorzitter), H. Wolf (penningmeester), Leo Zoutendijk (commissaris) en Jan J. Goedknegt. De kantinecommissie bestond uit: Kees Krayenoord en Ruud Boehle. De onderhoudscommissie bestond uit Chiel Knoester en Ben van Kampen en de elftalcommissie uit Leo Zoutendijk en Max Burgemeestre.

John de Bruyn was voor dit seizoen weer aangesteld als hoofdtrainer van ADS. Assistent-trainer was Ronald Telle en leider Ed van der Boon.

<

Na de 6-3 overwinning op zondag 14 april 2002 op en bij RTT’99 plaatste ADS zich in de 5e Klasse B voor de nacompetitie. ADS was namelijk hierdoor in punten onbereikbaar geworden voor de onderliggende concurrenten en nam zodoende als hoogst geëindigde ploeg de eerste Periodetitel over van kampioen Oranjeplein.

Nadat Graaf Willem II VAC en GSC-ESDO in twee wedstrijden hadden uitgemaakt wie de sterkste was (Graaf Willem II VAC) moest ADS het in de nacompetitie in twee wedstrijden tegen Graaf Willem II VAC om uit te maken wie een plaats in de 4e Klasse KNVB veroverde.
Op maandag 20 mei 2002 (2e Pinksterdag) volgde de eerste wedstrijd bij Graaf Willem II VAC. ADS verwerfde een goede uitgangspositie door tegen Graaf Willem II VAC 1-1 gelijk te spelen.
Op zondag 26 mei 2002 volgde de return op Madestein. Deze wedstrijd werd echter op het veld van De Postduiven gespeeld omdat de velden van ADS al dicht waren vanwege onderhoud.
ADS kwam in de eerste helft met 0-1 achter maar nog voor de rust zette Ahmet Soyal de 1-1 op het scorebord. In de tweede helft wist ADS in eerste instantie de wedstrijd naar zich toe te trekken en toen Niyat Apaydin zo’n 20 minuten voor tijd 2-1 scoorde dacht een ieder dat de wedstrijd gespeeld was. Helaas kwam Graaf Willem II VAC toch weer langszij (2-2) en dacht iedereen al aan de strafschoppenserie. De scheidsrechter liet echter 10 minuten langer spelen en toen ADS-spits Hakan  in die lange blessuretijd in het strafschopgebied ten val werd gebracht floot de scheidsrechter voor een strafschop. Umit verzilverde deze kans en bracht ADS hiermee op een 3-2 voorsprong wat tevens de eindstand betekende.
De vreugde bij ADS was na het laatste fluitsignaal op het Postduivenveld natuurlijk groot en de felicitaties en de promotie werd tot in de kleine uurtjes in de ADS-kantine voortgezet. Dit betekende dat het trainersduo John de Bruyn en Ronald Telle na één seizoen met de ADS-selectie de promotie naar de 4e Klasse wisten te bewerkstelligen.

Op zondag 14 april werd ADS 3 kampioen van de reserve 6e Klasse I. 

Op 8 mei 2002 werd Ere-voorzitter Bram Mersmans van ADS onderscheiden met de titel “Goudvink van het jaar 2002”, i.v.m. zijn vele verdiensten op het gebied van sport en recreatie.

Seizoen 2002-2003

Het had niet veel gescheeld of ADS was in seizoen 2002-2003 opgeheven. Door gebrek aan daadkrachtige leiding vloeide de discipline weg. Dit had een aantal nare incidenten tot gevolg en daardoor kwam ADS in een negatief daglicht te staan. Ook financieel werd het voor ADS steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Als zoveel clubs in die tijd in Den Haag kreeg ook ADS te maken met onder-bespeling van het complex.

Op 3 december 2002 werd Hennie Blokpoel de Stadsspeld door de wethouder Sportzaken van de gemeente Den Haag (Wilbert Stolte), voor de aanvang van de Algemene Ledenvergadering van ADS, opgespeld. De wethouder memoreerde de vele activiteiten die Hennie Blokpoel belangeloos ruim 20 jaar voor ADS heeft gedaan, tevens zijn 60-jarig lidmaatschap.
Enkele activiteiten die Hennie Blokpoel in de loop der jaren voor ADS heeft gedaan zijn o.a; ruim 17 jaar in het eerste elftal gespeeld, jarenlang lotto- en toto-secretaris geweest, samen met Jaap de Roode jarenlang de jeugd getraind en jeugdleider geweest, vanaf 1968 jaren lang wedstrijdsecretatis bij ADS geweest, vervolgens samen met zijn vrouw An jarenlang kantinemedewerker, jarenlang 2e penningmeester en iedere donderdag actief geweest bij de onderhoudscommissie.
Na deze ALV zag het bestuur van ADS er als volgt uit: H. Cramer (voorzitter), H. Wolf (penningmeester), J.J. Goedknegt (secretaris) en de commissarissen C. Krayenoord, L. Zoutendijk en M. Knoester.

Constateerde we nog in het seizoen 2001-2002 eindelijk een lichte groei bij ADS met 6 seniorenelftallen, helaas moest het bestuur voor dit seizoen weer 5 seniorenteams voor de zondagcompetitie inschrijven bij de KNVB.

In het seizoen 2002-2003 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO Den Haag, ADS, Celeritas, HMC, HS Texas DHB, JuVentaS, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, REMO, De Ster en TEDO.

De formatie van trainer John de Bruijn kende een anoniem seizoen want uit de 22 competitieduels behaalde men 25 punten en een doelsaldo van 35 voor en 37 tegen. Hiermee eindigde ADS op de zevende positie van de ranglijst.

Op een Buitengewone Ledenvergadering van 13 mei 2003 gaven de leden akkoord voor de tussentijdse aanstelling van een nieuwe voorzitter en penningmeester. Leo Zoutendijk volgde hiermee Hennie Cramer op als voorzitter van ADS en Stephen de Vries nam de taken van H. Wolf over. Ook ging de vergadering akkoord met de aanstelling van Chiel Knoester en Ruud Boehle als toegevoegde commissarissen onder verantwoordelijkheid van het bestuur.

Seizoen 2003-2004

Op 22 september 2003 werd door het bestuur van ADS een overeenkomst getekend met de KNVB voor het traject ‘Normen en Waarden”. In deze door beide partijen ondertekende overeenkomst was opgenomen dat ADS, tezamen met de KNVB, alle onderdelen van het traject door zou lopen en ook gezamenlijke inspanningsverplichtingen hadden.

Van de 5 seniorenelftallen die dit seizoen voor ADS actief waren er twee teams die geheel uit leden met een Turkse nationaliteit of achtergrond waren.

Met ingang van het seizoen 2003-2004 werd de selectietraining en de wedstrijdcoaching gedaan door oud voorzitter Hennie Cramer.

<

Het tweede elftal van ADS werd dit seizoen kampioen.

Alle voorbereidingen waren in volle gang voor wat betreft de samenwerking met de voetbalverenigingen Nationale Nederlanden en ADS. Er waren al vele gesprekken geweest tussen ADS, sv Loosduinen, v.v. Nationale Nederlanden, KNVB en de gemeente over de samenwerking, veldverdeling, veldonderhoud, veldverlichting, de kosten, de opbrengsten, huur, keuken etc. etc.

Seizoen 2004-2005

De overeenkomst tussen ADS en v.v. Nationale Nederlanden, wat betreft het medegebruik van de accommodatie op Sportpark Madestein, was getekend en dit betekende dus dat vanaf het seizoen 2004-2005 de v.v. Nationale Nederlanden definitief verhuisde naar het complex van ADS.
De v.v. Nationale Nederlanden had op dat moment de beschikking over 4 elftallen en ADS over 5 elftallen, zodat bij de samenwerking er in totaal 9 elftallen zijn en hierdoor ADS en N.N. voldeden aan de bespelingsnorm die door de gemeente was gesteld. ADS en N.N. hadden tezamen 1,5 veld (een half veld werd door sv Loosduinen betaald) en hierdoor was de norm van 6 elftallen per veld gehaald.

ADS begon aan het seizoen 2004-2005 met 83 spelers op papier, onderverdeeld dus in 5 seniorenelftallen.

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 2004-2005 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, HMC, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, Quick Steps, REMO, VIOS en WIK.

Slechts 8 punten uit 22 competitiewedstrijden en een doelsaldo van 18 voor en 75 tegen was het magere resultaat deze competitie voor de voetballers van ADS. Hiermee eindigde men dan ook op laatste plaats van de ranglijst en degradeerde zodoende naar de 5e Klasse.

<

Seizoen 2005-2006

>

Tijdens de winterstop stond het eerste elftal van ADS op de tweede plaats in de competitie maar helaas lukte het niet om de resultaten in de tweede seizoenshelft vast te houden en eindigde het team van trainer Remo Oudshoorn op de zesde positie van de ranglijst.

Op 1 maart 2006 bestond de voetbalvereniging ADS precies 75 jaar en dit werd op vrijdag 3 maart groots gevierd. Van 20.00 tot 22.00 uur was er op die dag een receptie, gevolgd door een reünie-feest waarbij de voetjes van de vloer gingen.
De heren A. Paulides en J. Wingelaar waren namens de KNVB aanwezig en overhandigden aan ADS voorzitter L. Zoutendijk een KNVB-vlag met de tekst “1931-2006 ADS”. Na het officiële gedeelte waren de verhalen van de oud-leden niet van de lucht. Het was duidelijk dat sommige oud-leden elkaar lang niet gezien hadden. In hun verhalen kwam toch steeds naar boven dat ADS altijd een warme vereniging is geweest. Frappant was dat er ook drie oud-voorzitters op de feestavond aanwezig waren waaronder Ere-voorzitter Bram Mersmans
Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum werd er ook nog op zaterdag 15 en zondag 16 april een zeven tegen zeven toernooi gespeeld met oud ADS-ers en drie teams van andere verenigingen met gerenommeerde voetballers uit het Haagse voetbalverleden. Dit evenement werd afgesloten met een grootse feestavond.

<

Seizoen 2006-2007

>

<

Seizoen 2007-2008

>

<

Seizoen 2008-2009

Sinds 1 juli 2008 is er een rookverbod van kracht, ingesteld door de Rijksoverheid, dat roken verbiedt in cafés, sportkantines, discotheken, theaters enz. enz. Voor ADS gold dus dat er vanaf dit seizoen niet meer in de kantine gerookt mocht worden. Onaangekondigd kon er door de Voedsel en Waren Autoriteit gecontroleerd worden. Indien geconstateerd werd dat er alsnog in de kantine werd gerookt dan kon de beheerder / bestuur hiervoor een flinke boete krijgen.

Voor donderdag 18 december 2008 was er een Buitengewone Algemene Ledenvergadering uitgeschreven waarin aan de orde kwam van het voorstellen van kandidaten voor een bestuursfunctie. Uiteindelijk werd het bestuur als volgt gekozen: Kees Hillebrand (voorzitter), Koos van der Spek (secretaris), Stephen de Vries (penningmeester), Peter de Roode (vice-voorzitter), Chiel Knoester (onderhoud), Peter de Roode (kantinebeheer), Nel van der Kroft (sponsoring en festiviteiten), Wendy Plugge (damessecretariaat) en Kees Hillebrand (public relations).

Voor de zondagcompetitie schreef het bestuur van ADS dit seizoen 6 seniorenelftallen en 1 damesteam in bij de KNVB.

De zondag 5e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Graaf Willem II VAC, HDV, JuVentaS, Naaldwijk, Neta Dall, Quick Steps, Real Zoetermeer, De Ster, SVH, Taurus, Toofan en Wanica Star.

Het eerste elftal van ADS speelde een onopvallend seizoen. Uit de 24 competitiewedstrijden werden in totaal 20 punten bij elkaar gesprokkeld en hiermee eindigde het elftal van trainer Ronald Lems op de tiende positie van de eindranglijst van de 5e Klasse C.

<

Het dameselftal van ADS werd dit seizoen kampioen.

Seizoen 2009-2010

Tijdens de zomerstop hield de onderhoudsploeg van ADS een grote opknapbeurt aan de kleedkamers. Alle kleedkamers werden van binnen en buiten geschuurd en opnieuw geverfd.

Voor het seizoen 2009-2010 werden zes seniorenteams ingeschreven voor de zondagcompetitie. ADS wist ook voor dit seizoen weer een damesteam op de been te brengen. Met andere woorden, de voetbalvereniging ADS telde bij aanvang van dit seizoen 144 leden, waarvan er 21 van het vrouwelijke geslacht waren. Van deze 144 leden waren er 14 wel lid maar niet speelgerichtigd doordat zij andere taken vervulden binnen de vereniging.

De Algemene Ledenvergadering van ADS werd dit seizoen op dinsdag 1 december 2009 gehouden. Het gehele bestuur bleef hun functie ook voor het komende jaar voortzetten, met andere woorden: er waren geen tegenkandidaten. Wel werd er besloten om de contributie te verhogen van 170- naar 180 euro per seizoen.
Voor zijn langdurige lidmaatschap en de vele vrijwillige die hij in de loop der jaren had uitgevoerd, besloot het bestuur tijdens deze ALV om Ton van Kessel te benoemen tot Lid van Verdienste van ADS.

De 5e Klasse in het zaterdag- en zondagvoetbal van het Zuid-Hollandse KNVB-district West II werd na het seizoen 2008-2009 opgeheven. Het districtsbestuur besloot hiertoe tijdens een districtsvergadering op 19 mei 2009 na een voorstel van een aantal clubs hierover. Dit voorkwam dat de 5e Klassers in het seizoen 2009-2010 in een competitie kwamen te spelen waarin niets meer op het spel zou komen te staan. Het opheffen van 5e Klasse gebeurde vooruitlopend op de uitbreiding van alle poules in het seizoen 2010-2011 van 12 naar 14 ploegen. In seizoen 2009-2010 nam het aantal poules in de 4e Klasse (voor het laatst met 12 clubs) door de opheffing van de 5e Klasse flink toe. Door deze maatregel van de K.N.V.B. speelde A.D.S.1 dit seizoen dus automatisch in de 4e Klasse.
Zodoende werd het eerste elftal van A.D.S. ingedeeld in de 4e Klasse E samen met SVLY, Celeritas, HMC, sv Erasmus, CWO, Naaldwijk, De Ster, Hermes DVS, Oranjeplein-Postduiven, Spaland, Quintus en Victoria’04.

Het bestuur van (de toen nog) zondag 5e klasser ADS Kraayenstein had voor het seizoen 2009-2010 Rob Schotman aangesteld als trainer voor de selectie van ADS. Samen met Ronald Lems, Karel van de Berg, Joop Dijkhuizen, Cees ‘t Hart en Lucien Lemmer was de technische staf van ADS compleet voor dit komende seizoen.
Voor het seizoen 2009-2010 werden drie seniorenteams ingeschreven voor de zondagcompetitie.

Begin december 2009 besloten Rob Schotman en ADS per direct de samenwerking te beëindigen. Gebrek aan chemie lag hieraan ten grondslag.

Het eerste elftal van ADS speelde in de competitie dit seizoen geen rol van betekenis. Uiteindelijk eindigde ADS op een negende plaats in de 4e Klasse E met 28 punten uit 24 wedstrijden en de doelcijfers 36-60.

ADS begon het seizoen 2009-2010 dus met 6 herenelftallen en 1 dameselftal. Helaas werd het dameselftal vier wedstrijden voor het einde van het seizoen door de KNVB uit de competitie gehaald. De dames waren drie keer niet op komen dagen wegens te kort aan speelsters.
Het tweede elftal van ADS eindigde met 31 punten op een keurige vijfde positie van de ranglijst, ADS 3 eindigde als negende en ADS 4 op een keurige tweede positie. Bij de veteranen eindigde de VE 1 op de zevende plaats en de VE 2 als negende.

Seizoen 2010-2011

Op de Algemene ledenvergadering van donderdag 2 december 2010 traden Kees Hillebrand (voorzitter), Koos van der Spek (secretaris) en de commissarissen Nel van der Kroft, Chiel Knoester en Peter de Roode af en stelden zich niet meer herkiesbaar. De niet herkiesbare en aftredende bestuursleden werden op een gepaste wijze bedankt voor de inzet en toewijding in de afgelopen seizoenen. Vervolgens werd er een nieuw bestuur geformeerd die er als volgt uitzag: Suzanne Lems- van de Berg (voorzitter), Stephen de Vries Secretaris/Penningmeester (gecombineerde functie), Karel van de Berg (wedstrijdsecretaris), Kees de Jong (Facilitaire zaken), Ronald Lems (Selectie zaken), Ronald Telle (Commissaris) en Cees en Nel Krayenoord (redactie clubblad).

Voor het seizoen 2010-2011 schreef ADS 5 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in voor de zondagcompetitie. Voor de zaalvoetbalcompetitie werd er 1 team ingeschreven.

In het seizoen 2010-2011 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADS, sv Erasmus, HDV, HMC, sv Houtwijk, REMO, RVA Anadolu, SVH, TAC’90, Toofan, Wanica Star en WIK.

Het bestuur van ADS had voor het seizoen 2010-2011 Marco van Delden aangetrokken als nieuwe trainer. Van Delden was vroeger o.a. profvoetballer bij FC Utrecht, NAC en Telstar en was voorheen trainer geweest bij TEDO, Oranjeplein en WIK. Naast Marco van Delden had ADS ook Michel van der Lee als tweede trainer voor de selectie aangetrokken.

>

Op zaterdag 12 maart 2011 vierde ADS haar 80-jarig bestaan. Een echt officieel jubileum was het niet, maar de club op Madestein wil dit heuglijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. Om 19.00 uur was er een wedstrijd tussen een combinatie van ADS en Oud ADO Den Haag. Bij Oud-ADO kwamen o.a. in actie spelers als Karel Bouwens, Edwin Grünholz en Frans Danen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in het clubgebouw een receptie gehouden voor genodigden. Na afloop ‘ging het dak eraf’ tijdens een feestavond met live muziek van Rob Groenendijk.

Het vierde elftal van ADS werd dit seizoen kampioen.

Seizoen 2011-2012

Bij aanvang van het seizoen 2011-2012 had de voetbalvereniging ADS er een mooi afgeschermd terras bij, gemaakt door de leden van de onderhoudsploeg. Binnen dit, met witte buizen afgeschermde, terras mocht nu bier en limonade genuttigd worden, tenzij het in plastic glazen is geschonken.

ADS startte dit seizoen met 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 8 december 2011 moesten de bestuursleden Karel van de Berg (wedstrijdsecretaris) en Stephen de Vries Secretaris/Penningmeester (gecombineerde functie), conform de statuten, aftreden maar beide heren stelden zich weer herkiesbaar. De ALV nam deze herverkiezing over en ging akkoord met een volgende termijn. De resterende zittende en nog niet aftredende bestuursleden Suzanne van de Berg (voorzitter), Ronald Lems (Selectie zaken), Cees en Nel Krayenoord (redactie clubblad) en Kees de Jong (Facilitaire zaken) waren voor de komende twee jaar nog bestuurslid.

Het bestuur van ADS had besloten om het contract van trainer Marco van Delden en verzorger Lucien Lemmer voor het seizoen 2011-2012 niet te verlengen. Omdat opeens op de allerlaatste overschrijvingsdag veel selectiespelers hun overschrijving naar een andere voetbalvereniging inleverden was er geen voltallige selectie meer en zodoende was de aanwezigheid van trainers en verzorgers niet meer nodig. Ronald Lems en Karel van de Berg waren bereid om de overgebleven groep te trainen en te begeleiden. Joop Dijkhuizen en Cees ‘t Hart  werden de leiders /begeleiders. Karel van de Berg nam tevens de verzorging op zich.

Het eerste elftal van ADS werd ingedeeld in de zondag 4e Klasse C met daarin als tegenstanders; Celeritas, Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, HMC, sv Houtwijk, JuVentaS, REMO, Real Zoetermeer, SVH, de Ster, Toofan en WIK.

Trainer Lems ging dit seizoen dus aan de slag met een voltallige nieuwe selectie met allemaal spelers met een ADS-verleden.

>

Begin maart 2012 haalde het bestuur van ADS haar tweede elftal per direct uit de competitie na ongeregeldheden in een wedstrijd tegen Wilhelmus. Bovendien werden alle spelers van dit team voordragen voor een direct royement. Het bestuur accepteerde deze zaken namelijk niet meer omdat dit soort taferelen niet op een voetbalveld thuishoren. Een juiste beslissing dus maar aan de andere kant was ADS in een klap een geheel elftal kwijt.

De statistieken van de overigen ADS-elftallen dit seizoen waren;
ADS 3: 18 gespeeld, 6 gewonnen, 1 gelijk en 11 verloren. Met 19 punten geëindigd op een 7e plaats.
ADS 4: 18 gespeeld, 4 gewonnen, 14 verloren. Doelsaldo 55 voor en 125 tegen en geëindigd op een 9e plaats.
ADS vet1: 22 wedstrijden gespeeld, 11x winst, 3 gelijk en 8 verloren. Doelsaldo 66 voor en 46 tegen en geëindigd op de 6e plaats.

De Gemeente Den Haag hanteerde een bespelingsnorm van 5 elftallen per gehuurd veld. ADS en de v.v. Nationale Nederlanden huurden samen twee velden van de Gemeente Den Haag, dus dat hield in dat beide verenigingen 10 elftallen zouden moeten hebben. Dit aantal haalden deze clubs niet want ADS had 5 elftallen en de v.v. Nationale Nederlanden slechts 3 teams. De Gemeente Den Haag had dit geconstateerd en schreef beide clubs aan dat dit in juni 2012 gewijzigd moest zijn anders zou er huuropzegging plaats vinden.
Zowel ADS als de v.v. Nationale Nederlanden zaten dus niet stil en waren druk in de weer om extra elftallen binnen te halen.

Seizoen 2012-2013

Wat een unicum en een bijzondere uitzondering aan het begin van seizoen 2012-2013 bij ADS want Henny Blokpoel was al lid van de voetbalvereniging ADS Kraayenstein sinds 1942! Henny had de vereniging zien opbloeien en heeft samen met een aantal andere oud-leden de vereniging in stand gehouden al die jaren. Henny heeft zich voor de vereniging, als ook zijn vrouw natuurlijk, voor heel veel activiteiten binnen de vereniging ingezet. Op enig moment was ADS de vereniging met de hoogste Toto-omzet van Den Haag. In die dagen (je spreekt over de jaren 60 en 70) een bijzondere en grote prestatie. Henny was in 1974 Lid van Verdienste geworden en werd zelfs in 1981 tot Erelid bekroond door alle leden en bestuur van ADS. Vlak daarna heeft Henny van de Gemeente Den Haag de “Gouden Speld” ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat hij gedaan heeft. Van de zijde van de KNVB ontving Henny de mooie ‘Zilveren Speld’. Henny heeft tot een jaar of 6 geleden nog kleine activiteiten verricht voor ADS, maar helaas door de ouderdom en de broze gezondheid moet het een keer afgelopen zijn. Henny Blokpoel was natuurlijk door ADS niet vergeten en zo werd er op woensdagmiddag 3 oktober 2012 bij ADS een jubileumfeest voor hem en zijn vrouw georganiseerd waarbij heel veel oud-leden en mensen die Henny nog kende uit de jaren 1942-2012 aanwezig waren. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er natuurlijk heel veel bijgepraat en vele anekdotes uitgewisseld.

Voor het seizoen 2012-2013 schreef het bestuur van A.D.S. wederom 4 seniorenelftallen en een veteranenteam in bij de KNVB.

Na maanden een flink aantal gesprekken gevoerd te hebben met kandidaat trainers werd uiteindelijk Remo Oudshoorn gecontracteerd als de nieuwe trainer voor seizoen 2012-2013.

Het 1e elftal van ADS werd in de 4e Klasse C ingedeeld, samen met BMT, Celeritas, Hsv Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplein-Postduiven, Real Zoetermeer, REMO, RVA Anadolu, Toofan en WIK.

Op zondag 2 september begon het vlaggenschip van ADS goed aan de competitie want op Madestein werd HMC met 2-1 verslagen. Helaas volgde er een week later een nederlaag van 2-1 tegen (de latere kampioen) BMT. Maar ADS pakte hierna de draad weer goed op en speelde knap 2-2 gelijk tegen het sterke Hoekpolder en versloeg WIK in het Zuiderpark met 2-3. Toen men op zondag 30 september ook nog eens Real Zoetermeer met 4-1 versloeg nestelde ADS zich achter Celeritas (5-12) en BMT (5-11) met 10 punten op de 3e positie in de 4e Klasse C. Op zondag 7 oktober volgde de “kraker” Celeritas-ADS. Het team van trainer Oudshoorn kwam er in deze wedstrijd helaas niet aan te pas en verloor uiteindelijk met maar liefst 8-1. Na deze “zeperd” tegen Celeritas kreeg ADS een terugval al was de 1-1 tegen kampioenskandidaat Oranjeplein/Postduiven wel een knap resultaat. Met 16 punten uit 12 duels (doelsaldo 22-28) ging ADS op een zevende positie in de 4e Klasse C de winterstop in.
Op 3 februari 2013 volgde pas de eerste competitiewedstrijd van na de winterstop. In Zoetermeer speelde ADS 2-2 gelijk tegen Real Zoetermeer. Na dit gelijke spel volgde er een serie met alleen maar nederlagen want van BMT (0-3), Hoekpolder (4-3), Oranjeplein/Postduiven (5-0), RVA Anadolu (0-5), WIKI (0-3) en REMO (1-3) werd allemaal verloren. Gelukkig werden de laatste drie competitiewedstrijden tegen Celeritas (2-1), Hsv Escamp (2-3) en Toofan (3-1) wel door ADS gewonnen waardoor men nog op alsnog op een redelijke plaats in de 4e Klasse C eindigde.
Omdat eind maart 2013 de voetbalvereniging HMC door de KNVB uit de competitie werd genomen had ADS ook nog eens de pech dat men weer 3 punten moesten inleveren. ADS eindigde uiteindelijk met 20 punten uit 20 wedstrijden (doelsaldo 32-56) op de achtste positie van de 4e Klasse C.

>

Later hier meer over seizoen 2012-2013………

>

Seizoen 2013-2014

Op dinsdag 10 december 2013 vond in de kantine van ADS de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. De bestuursleden Kees de Jong (facilitaire zaken) en Karel van de Berg (wedstrijdzaken) waren aftredend en stelden zich niet meer verkiesbaar. Allie van de Berg werd, met toestemming van de 34 aanwezige leden, gekozen tot bestuurslid Algemene zaken en Sander den Heijer tot opvolger van Karel van de Berg. Het bestuur van ADS was zodoende na deze ALV uit volgende personen samengesteld: Suzanne Lems (voorzitter), Stephen de Vries (secretaris en penningmeester), Allie van de Berg (algemene zaken), Sander den Heijer (wedstrijdzaken), Ronald Lems (selectiezaken) en C. Krayenoord (redactie clubblad en kantinebeheer).

Verder werd er tijdens deze ALV medegedeeld dat de v.v. Nationale Nederlanden per 30 juni 2014 op houdt te bestaan. Omdat de v.v. Nationale Nederlanden inwoner bij ADS is verwacht het bestuur voor het seizoen 2014-2015 een flinke begrotingstekort. Een voorstel is om op ADS meer feesten en toernooien te gaan organiseren om zodoende een beetje uit de kosten te komen. Wel is er met de v.v. Nationale Nederlanden afgesproken dat de 3 seniorenelftallen, die in de zaterdagcompetitie uitkwamen, onder de vlag van ADS zouden gaan voetballen.

Voor dit seizoen schreef het bestuur van ADS 4 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in voor de zondagcompetitie. Ook was ADS dit seizoen met 1 team in de zaalvoetbalcompetitie actief.

O.l.v. trainer Remo Oudshoorn kwam ADS wederom in de 4e Klasse C uit en ontmoette daarin dit seizoen; Delfia, HMC, FC Mozaik, Real Zoetermeer, Remo, RVA Anadolu, SVH, Taurus, Toofan, VCS, Wanica Star, WIK en Wippolder. Een poule met de 14 teams dus, echter nog voor aanvang van de competitie trokken FC Mozaik en RVA Anadolu zich al terug  zodat er nog 12 clubs overbleven.

Bij aanvang van seizoen 2013-2014 was het bestuur van ADS er in geslaagd om voor de komende drie jaar een nieuwe hoofdsponsor voor de club te strikken. Behang paradijs John van Zweden was deze hoofdsponsor en deze bekende Hagenees voorzag het gehele 1e elftal van een nieuw tenue, trainingspakken, warmloop-shirts en voor de gehele technische staf van nieuwe kleding.

>

Op 3 februari 2014 viel bij alle leden het allerlaatste ADS voetbalkrantje in de bus en hiermee was het tijdperk van de papieren informatie voorbij. Sinds mensenheugenis en sinds het begin van ADS werd het voetbalkrantje gemaakt en gebruikt  voor informatievoorziening van wedstrijden, verslagen, notulen en aankondigingen. Echter door de komst van het digitale medium wordt nu alle informatie via de website van ADS voorzien. Uit niet meer uitbrengen van het ADS krantje scheelde de club wel zo’n 600 euro per seizoen.

<

Seizoen 2014-2015

Om toetreding van nieuwe leden, die niet bij het bedrijf Nationale Nederlanden werkten, mogelijk te maken besloot het bestuur van de voetbalclub Nationale Nederlanden vanaf het seizoen 2014-2015 te transformeren in ADS-zaterdag. Hiermee konden de drie vriendenteams op zaterdag met elkaar blijven voetballen en mogelijk op korte termijn weer met een 1e elftal in de standaard-klasse uit gaan komen. Met andere woorden, de v.v. Nationale Nederlanden werd na het seizoen 2013-2014 opgeheven en ging verder als ADS-zaterdag.

Het bestuur van ADS bestond dit seizoen uit Suzanne Lems (voorzitter), Stephen de Vries (secretaris / penningmeester), Ronald lems (selectiezaken) en Sander den Heijer (wedstrijdzaken). Door de overgang van v.v. Nationale Nederlanden naar ADS was de Loosduinse club natuurlijk ineens enorm gegroeid.
Het bestuur van ADS schreef daarom voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenelftal en 2 veteranenteams in. Voor de zondag-competitie werden 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam ingeschreven bij de KNVB.

In het seizoen 2014-2015 waren alle clubs uit de Haagse regio, die in de zondag 4e Klasse uitkwamen, bij elkaar ingedeeld. Zodoende bestond de 4e Klasse B uit ADS, HDV, HMC, sv Houtwijk, SVH-Celeritas, Toofan, Wanica Star (alle uit Den Haag dus), Real Zoetermeer en de Delftse clubs DHL en Taurus.
De competitie in de 4e Klasse kreeg dit seizoen een geheel ander verloop dan in de andere Klassen in het amateurvoetbal. Het grote verloop van de zondag- naar de zaterdag-competitie betekende dat er in West 2 nog slechts 34 zondagsclubs in de 4e Klasse uitkwamen. Van deze 34 clubs werden drie afdelingen geformeerd. In deze drie afdelingen kwamen de clubs dit seizoen drie keer tegen elkaar uit i.p.v. twee keer. Er werd dus zeg maar een anderhalve competitie afgewerkt. De nummers één en twee in het eindklassement promoveerde rechtstreeks. De Periodekampioenen plaatsten zich voor de nacompetitie.

Net als in het seizoen 2013-2014 merkte het bestuur van ADS en de nieuwe trainer John Resman al vrij vroeg in het seizoen dat bij de huidige selectie de kwaliteiten ontbeerde om enigszins mee te kunnen draaien in de 4e Klasse B van het zondag voetbal.
Tot aan de winterstop werd er slechts gewonnen van sv Houtwijk (1-2) en gelijk gespeeld tegen Taurus (2-2). Alle overige 9 competitiewedstrijden gingen verloren. Na de winterstop waren de prestatie’s nog minder en werden alle wedstrijden (flink) verloren.
Van de 24 competitiewedstrijden werd er dus slechts eenmaal gewonnen, eenmaal gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Doordat ADS in dit seizoen ook nog eens punten in mindering kreeg van de KNVB eindigde de club met slechts 2 punten, en een doelsaldo van 29 voor en maar liefst 110 tegen, op de laatste plaats van de 4e Klasse C.

Gelukkig was er dit seizoen ook nog positief nieuws te melden bij ADS. De VE 1 van ADS werd namelijk met 56 punten uit 22 duels kampioen van de zondag 3e Klasse 3.

In de winter van 2014 zochten de bestuursleden van de voetbalverenigingen ADS Kraayenstein en Oranjeplein-Postduiven elkaar op voor een overleg tussen goede buren. Doelstelling van de ontmoeting was verkennen welke samenwerkingsvormen er zouden kunnen zijn. Al snel werd besloten om deze intentie zeer serieus op te pakken en samen met de Gemeente Den Haag vorm te gaan geven. Op 16 december 2014 was er opnieuw een overleg, nu in aanwezigheid van Theun van Balveren namens de Gemeente Den Haag. In dit overleg werd door beide besturen de intentie om samen te werken geconcretiseerd door te benoemen dat beide verenigingen met ingang van het seizoen 2015-2016 op 1 complex zouden willen spelen en de voordelen daarvan zoveel mogelijk te benutten. Tevens werd de intentie uitgesproken om gedurende het seizoen 2015-2016 de verdere voorbereidingen te treffen voor een fusie met ingang van het seizoen 2016-2017.

De aanleiding voor deze gesprekken was dat beide besturen er van overtuigd waren dat zonder ingrijpende beleidswijzigingen de continuïteit van beide verenigingen in gevaar kwam. Teruglopende ledenaantallen, teruglopende aantallen kaderleden, teruglopende contributie inkomsten, oplopende kosten, toenemende wet- en regelgeving, andere eisen en wensen van (potentiële) leden, maatschappelijke ontwikkelingen en toenemende druk van KNVB en Gemeente Den Haag noopten de verenigingen om serieus de mogelijkheden van een samenwerking te overwegen. Zonder ingrijpen was de kans zeker aanwezig dat een van de verenigingen gedwongen werd om inwoning van een andere vereniging toe te staan of zelf te verhuizen (buiten Madestein). Om zelf de regie te nemen over de toekomst van de verenigingen sloegen de besturen van beide verenigingen de handen ineen. Beide besturen van beide verenigingen hadden dus de overtuiging dat er in samenwerking een steviger fundament zou ontstaan voor beide verenigingen. Met dit steviger fundament moest het bestaan van de verenigingen worden geborgd.

De besturen van ADS en Oranjeplein-Postduiven hadden in de winterstop van het seizoen 2014-2015 besloten om zodoende een samenwerking aan te gaan. Op de nieuwjaarsreceptie van Oranjeplein-Postduiven werd dit in de nieuwjaarstoespraak genoemd en enthousiast door de leden ontvangen. Ook het bestuur van ADS hoorde positieve geluiden en had in de ALV van december 2014 het mandaat gekregen van de leden om te gaan praten met andere verenigingen.

In de periode januari 2015 t/m augustus 2015 werden er voorbereidingen getroffen om de samenwerking tot uiting te laten komen door een verhuizing van een van beide verenigingen zodat in het seizoen 2015-2016 op één complex gespeeld ging worden. Om de leden te betrekken besloten beide verenigingen een extra bijzondere algemene ledenvergadering (= BALV) te beleggen op 21 april 2015. Doelstelling van deze BALV was om de leden om mandaat te vragen om de samenwerking verder uit te gaan werken.

Seizoen 2015-2016

Bij aanvang van het seizoen 2015-2016 bestond het bestuur van ADS uit: Suzanne Lems (voorzitter), Stephen de Vries (secretaris/penningmeester), Ronald Lems (selectiezaken) en Sander den Heijer (wedstrijdzaken).

Voor het (achteraf) laatste seizoen van de v.v. ADS schreef het bestuur voor zowel de zaterdag- als zondagcompetitie 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam.

Voor het eerst in de historie van de club keerde ADS dit seizoen niet meer terug in de standaardklasse van de competitie in West II. Het bestuur kwam tot dat besluit, omdat de huidige selectie de kwaliteiten ontbeerde om mee te kunnen draaien in de zondag 4e Klasse van de KNVB.

<

Het hele seizoen 2015-2016 stond eigenlijk in het teken van de fusieperikelen met buurman Oranjeplein-Postduiven. Voor de leden van ADS lag deze fusie gevoeliger als voor de leden van Oranjeplein-Postduiven want zei moesten immers hun vertrouwde omgeving achterlaten. De gemeente had bouwplannen op het mooie complex van ADS en zodoende moest men sowieso haar eigen terrein verplicht verlaten.

Op woensdag 23 december 2015 stond weer de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van ADS gepland. In deze Algemene Leden Vergadering kon echter het punt van de besluitvorming van de voorgestelde fusie met de voetbalvereniging Oranjeplein-Postduiven niet afdoende en voldoende worden behandeld. De ALV wenste nog aanvullende gedetailleerdere informatie te ontvangen van het bestuur. Derhalve was vanuit statutair oogpunt gezien, nodig binnen 4 weken een extra vergadering uit te schrijven. Met name het punt van de besluitvorming (voorstellen aan de ELV door het bestuur) voor de fusie tussen ADS en OPPD moest nog uitvoerig besproken en toegelicht worden.

Het bestuur van ADS Kraayenstein nodigde daarom alle leden wederom uit voor het bijwonen van een extra leden vergadering (ELV) op woensdag 13 januari 2016. Op deze vergadering gaven de aanwezige leden uiteindelijk groen licht voor de fusie met Oranjeplein-Postduiven. Het complex van Oranjeplein-Postduiven zou de thuisbasis gaan worden voor de nieuwe fusievereniging. Over de nieuwe naam, tenue en clubkleuren mogen de leden van beide verenigingen nu hun voorkeur gaan geven.

Uiteindelijk stemden de leden van zowel ADS als Oranjeplein-Postduiven in met een fusie van beide verenigingen. Dit was voor beide clubs de beste oplossing want hiermee kon men de regie in eigen handen houden en hoefde de gemeente de clubs niets op te leggen. In de hierop volgende maanden gingen diverse commissies de fusie verder invullen en werd er onder meer gedacht over een naam en de clubkleuren.

>

Het einde van A.D.S.

>

 

 

Palmares ADS

Kampioenschappen

1937-1938 3e klasse A HVB

1939-1940 afdeling O HVB(noodcompetitie)

1942-1943 2e klasse B HVB

1952-1953 1e klasse A HVB

1960-1961 1e klasse B HVB

1963-1964 4e klasse B

1978-1979 Hoofdklasse HVB

Andere prestaties

2001-2002 winnaar nacompetitie, promotie naar 4e Klasse KNVB

Parade der trainers bij ADS

?
>
1937-1938 A. van de Splinter
1938-1939 A. van de Splinter
1939-1940 A. van de Splinter
1940-1941 Roomberg
1941-1942 ?
1942-1943 ?
?
>
1952-1953 Frans van der Nolck van Gogh
1953-1954 Frans van der Nolck van Gogh
1954-1955 Frans van der Nolck van Gogh
1955-1956 Frans van der Nolck van Gogh
1956-1957 ?
1957-1958 A. Beuk
1958-1959 ?
1959-1960 ?
1960-1961 Jan van Geen
1961-1962 Jan van Geen
1962-1963 Jan van Geen
1963-1964 Jan van Geen
1964-1965 Jan van Geen
1965-1966 Jan van Geen
1966-1967 Jan van Geen
1967-1968 Jan van Geen
1968-1969 Jan van Geen
1969-1970 Jan van Geen
1970-1971 Jan van Geen
1971-1972 Theo Kleindijk
1972-1973 Arie Evengroen
1973-1974 Theo Godschalk
1974-1975 Theo Godschalk
1975-1976 Jaap Advocaat
1976-1977 Jaap Advocaat
1977-1978 Jaap Advocaat
1978-1979 Jaap Advocaat
1979-1980 Jaap Advocaat
1980-1981 ?
1981-1982 Ben Peters
1982-1983 Ben Peters
1983-1984 Frans Schrurs
1984-1985 Frans Schrurs / Martin Kloor
1985-1986 Martin Kloor
1986-1987 Kees van Leeuwen
1987-1988 Kees van Leeuwen
1988-1989 Nico Zuiderwijk
1989-1990 Nico Zuiderwijk
1990-1991 Jan Post / John de Bruijn en Ronald Telle (a.i.)
1991-1992 Henk Gajhadar
1992-1993 Henk Gajhadar
1993-1994 Henk Gajhadar
1994-1995 ?
1995-1996 John de Bruyn
1996-1997 John van Zweden
1997-1998 John van Zweden
1998-1999 ?
1999-2000 Ronald Lems (speler/trainer)
2000-2001 Rui dos Santos en Ronald Lems
2001-2002 John de Bruyn
2002-2003 John de Bruyn
2003-2004 Hennie Cramer
2004-2005 Wil Ruitenbeek
2005-2006 Remo Oudshoorn
2006-2007 Remo Oudshoorn
2007-2008 Remo Oudshoorn
2008-2009 Ronald Lems
2009-2010 Rob Schotman
2010-2011 Marco van Delden en Michel van der Lee
2011-2012 Ronald Lems
2012-2013 Remo Oudshoorn
2013-2014 Remo Oudshoorn
2014-2015 John Resman

Trainers die ook bij A.D.S. hebben getraind waren o.a.: Oschmann, van der Grijp, H.Driesen, Frans van der Nolck van Gogh, Jaap de Roode, Evengroen, P.Palstra en Theo Godschalk. Wie kan ons helpen met de juiste seizoenen van deze trainers bij A.D.S?

 

Parade der voorzitters bij ADS

1931-???? E.Hansen
???? -???? J.J.’t Hart
???? – ???? A.Heemskerk
???? -1946 J.G.Oosterhoff sr.
1946 -???? W.Baars
???? -???? M.v.d.Grijp (a.i.)
???? -1958 Toon van Bussel
1960-1963 Siebe Blaak
1963-1967 H. Wijnants
???? -1969 J.A.W.Houtman
???? -???? J.de Roode
1979-1971 W.F.Moene
1971-????  Bram Mersmans
1984-1985 Richard Boehlé
???? – ???? ?
1988-1998 Jan Bosman
1999-2002 Hennie Cramer
2002-2008 Leo Zoutendijk
2008-2009 Paul Thomassen (a.i.)
2009-2010 Kees Hillebrand
2010-heden Suzanne Lems – van de Berg

 

Terreinen waar A.D.S. hebben gespeeld:

>

 

Landgoed Madestein
Monsterseweg tegenover nummer 10
Loosduinen

Sportpark Madestein
Madesteinweg
2553 EC Den Haag ZH
Tel: 070-3978763
E-mail: info@adsdenhaag.nl
Site: http://www.adsdenhaag.nl/

Erevoorzitter(s) bij A.D.S.:

J.G.Oosterhoff
Bram Mersmans
J. Bosman

Ere-leden bij A.D.S.

P.A. Oosterhoff
R. Visser
Mevr. L. Roels-Kooijman
P. van Polen
A. Korswagen
C. Krayenoord
R.J. Boehle
J. Wirtz
S. Blaak
J. Lucas jr.
A. Lelieveld
Henny Blokpoel
R.R. Boehle
Herman Wijnants
Putters

Leden van Verdienste bij A.D.S.

Nol Zwennes
J.B. Oschmann
E. Meijborg
H. Putters
R.M. Schutte
J. Krayenoord
Ton van Kessel
M. Knoester
J. Meijburg
Teun Dijkhuysen
A. van der Kroft
Paul Tommassen
P.L. Lelieveld
C. Wolf
P. van der Raaf

casibomcasibom girişCASİBOMCasibomholiganbet güncelcasibom güncelCasibomcasibom günceljojobetcasibomcasibom güncel girişcasibomcasibom girişcasibom girişcasibom girisCasibom Girişcasibomcasibomcasibom 780 girişJOJOBETjojobetgirişi jojobetjojobet giriş