WV/Kranenburg

<

Het ontstaan van WV/Kranenburg

Nadat in augustus 2016 definitief het doek viel voor de voetbalvereniging Haaglandia (fusie tussen RVC/Rijswijk en Kranenburg) ging John van Kuijeren hard aan het werk om te proberen om zijn oude club Kranenburg nieuw leven in te blazen. In eerste instantie dacht iedereen aan een grapje, maar niks was minder waar! Voor de (her-)oprichting van een voetbalvereniging had hij minimaal vijftig leden nodig! Dat aantal had hij binnen een dag bij elkaar dus fase 1 was geslaagd. De oprichtingsvergadering werd gehouden op maandag 19 december 2016 in de kantine op het Sportpark Irene (Schaapweg 2 te Rijswijk). Het plan om Kranenburg te heroprichten kon worden gerealiseerd want alle aanwezigen gingen hiermee akkoord. Er kon dus een nieuwe club worden opgericht, een bestuur en de clubkleuren worden gekozen.

De pech van de v.v. Kranenburg was echter dat de gemeente niet meer wilde dat nieuwe verenigingen een eigen accommodatie kregen toegewezen. Daardoor bleven er maar twee mogelijkheden over voor de v.v. Kranenburg: fuseren of samenwerken met een bestaande vereniging. Het bestuur van v.v. Kranenburg kwam vervolgens in contact met de voetbalvereniging sv Wateringse Veld/GONA en die gesprekken verliepen uiterst positief. Kranenburg had wel enkele voorwaarden aan een eventuele fusie verbonden. Zo wilde men onder meer dat de verenigingsnaam gewijzigd zo worden, zodat Kranenburg in de naam voor bleef komen. Op 12 mei 2017 werd bekend dat sv Wateringse Veld/GONA en de opnieuw opgerichte voetbalvereniging Kranenburg uit Den Haag gingen fuseren. Echter omdat Kranenburg niet was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel moest de naam van de nieuwe fusieclub voorlopig sv Wateringse Veld/GONA’ blijven. Later zou er waarschijnlijk wel een nieuwe naam verzonnen worden, waarin ook Kranenburg in voor zou komen.

Later hier meer……

Seizoen 2018-2019

Met behulp van een forse subsidie van het Oranje Fonds kreeg de club de mogelijkheid om op haar sportcomplex aan de Guido de Moorstraat in Den Haag een zogenaamd ‘Buurthuis van de Toekomst’ te realiseren. Dit hield in dat kinderen uit de wijk bij de sport betrokken zouden worden, bijvoorbeeld door middel van speciale trainingen en een nog op te richten Buurtvoetbalschool. Het buurthuis bood ook onderdak aan de fysiotherapie van Dennis Lorsheijd, Stichting Mooi en kinderopvang Hakuna Matata.
Op vrijdagavond 14 september 2018 werd het “Buurthuis van de Toekomst” van WV Kranenburg officieel geopend. Een dag later ging het nieuwe Buurthuis van de Toekomst open en was de gehele buurt van harte welkom om gezellig een kijkje te komen nemen en werden er diverse activiteiten gehouden.
>

Het bestuur van WV Kranenburg was bij aanvang van het seizoen 2018-2019 als volgt samengesteld: Charles Boom (voorzitter), Hans Bandel (penningmeester), Frans Kubitza (secretaris), Caroline Verstraate (2e secretaris), Ronald Kubitza (algemeen bestuurslid en wedstrijdsecretaris senioren), Suus van den Bout (algemeen bestuurslid), Agnes Kipp (kantine beheer) en Hans Middeldorp (terreinmeester).

In het eerste seizoen van de nieuwe fusievereniging schreef het bestuur van WV Kranenburg voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenteam in en voor de zondag 1 veteranenelftal. De jeugdafdeling bestond uit 1x JO12, 1x JO11, 1x JO10, 1x JO9 en 1x JO8-team.

De indeling van de standaardteams voor het seizoen 2018-2019 van de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Hsv DUNO, Duindorp SV, HBSS, HVV Hercules Den Haag, sv KMD, LYRA, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en sv WV/Kranenburg.

Nadat het bestuur van WV Kranenburg eind juli werd verrast met het bericht dat trainer Ger Fens zich terugtrok als hoofdtrainer, moest men met spoed op zoek naar een vervanger. Men ging op zoek naar een trainer die de club kende en het liefst een Kranenburg verleden had. Wetende dat Martin Abbenhuis op dat moment geen eerste elftal trainde werd hij benaderd en vastgelegd voor deze functie.

Wateringse Veld/Kranenburg begon uitstekend aan de competitie en leek al in de eerste seizoenshelft zomaar op de titel af te stevenen. Na het eerste puntenverlies tegen sv KMD (2-2) leed men pas op zaterdag 1 december de eerste nederlaag toen er op Sportpark Zonneveld met 2-3 werd verloren van Duindorp SV. Ondertussen had WV Kranenburg al de eerste Periodetitel in de wacht weten te slepen en was men hiermee sowieso verzekerd van de nacompetitie. WV Kranenburg ging uiteindelijk dan ook als koploper de winterstop in. Van de 12 competitiewedstrijden waren er 9 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren. Met 29 punten (doelsaldo 43 voor en 19 tegen). Overigens deed de v.v. LYRA het ook uitstekend en volgde WV Kranenburg op slechts 1 punt achterstand. De overige concurrentie Verburch (22 punten), KMD (20) en Schipluiden (20) volgde op grote achterstand.

Na de winterstop ging het ineens stukken minder met de prestaties van WV Kranenburg en werden er vele punten verspeeld. Ook bij de v.v. LYRA zat er behoorlijk de klad erin en dit betekende dat sv KMD de bedreiging voor de koppositie werd. Nadat er op zaterdag 9 maart thuis met 0-3 werd verloren van LYRA nam Ricky van den Bergh per direct de taak van Martin Abbenhuis als trainer/coach bij zaterdag derdeklasser Wateringse Veld/Kranenburg over. De strijd om het kampioenschap tussen WV Kranenburg en sv KMD werd een spannend slot van de competitie die uiteindelijk pas in de laatste speelronde werd beslist.
In die laatste speelronde had WV Kranenburg 1 punt voorsprong op sv KMD. Het team van trainer Ricky van den Bergh moest op zaterdag 25 mei naar v.v. Maasdijk en daar moest dus gewonnen worden. Door doelpunten van Fransesco Fens en Karam Boukhari (3x) behaalde WV Kranenburg een simpele 1-4 overwinning en barstte na het laatste fluitsignaal het kampioensfeest los met vuurwerk, champagne en de kampioenschaal.
WV Kranenburg 1 op zaterdag 25 mei 2019 na het behaalde kampioenschap van de 3e Klasse B op het terrein van v.v. Maasdijk.

De succesformatie van WV Kranenburg bestond dit seizoen o.a. uit de volgende spelers: Sander van der Toorn (keeper), Phil Altimari, Nick Brouwer, Dennis Jos, Fransesco Fens, Delano Venderbos, Rogier Beld, Yair Sidoel, John Bos, Karam Boukhari, Lorenzo Scheffer, Marcel Pronk, Marcel Kaffa en Erkan Sensoy.

Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist WV Kranenburg er 18 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Hiermee behaalde de kampioenen 58 punten en een doelsaldo van 81 voor en 40 tegen. Topscorer dit seizoen bij WV Kranenburg werd Francesco Fens met 21 doelpunten, gevolgd door Nick Brouwer met 18 doelpunten.

>

Seizoen 2019-2020

Het bestuur van WV Kranenburg kon trots melden dat met ingang van seizoen 2019-2020 Voetbalschool Skillz de volledige jeugdafdeling ging verzorgen op sportpark Zonneveld, onder de noemer FC Skillz. Voetbalschool Skillz was in een aantal jaar uitgegroeid tot een van de grootste voetbalscholen in Nederland. Hun unieke manier van opleiden leidde er toe dat al vele jeugdspelers waren aangenomen bij een BVO. De grote wens om met haar eigen jeugdteams in competitieverband mee doen, werd dus dit seizoen realiteit. Uiteraard was Wateringse Veld Kranenburg erg blij met de samenwerking met FC Skillz want hiermee kwam het sportpark, in combinatie met het Buurthuis van de Toekomst, nog meer tot leven en zag men de toekomst zeer positief tegemoet!

WV Kranenburg schreef voor dit seizoen 2 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie en 1 seniorenelftal voor de zondagcompetitie in. De jeugdafdeling was dus enorm gegroeid en bestond ditmaal uit een: JO19, JO17, JO15, JO13, JO12, JO11, 2x een JO10 en 2x een JO8. Voor de zaalvoetbalcompetitie schreef WV Kranenburg dit seizoen twee herenteams in.

De indeling van de zaterdag 2e Klasse C van de KNVB voor het seizoen 2019-2020 zag er als volgt uit: Berkel, DoCoS, DSO, HVC’10, Kagia, RCL, Soccer Boys, SVC’08, Te Werve, UVS, Valken’68, Van Nispen, Westlandia en WV Kranenburg.

Na de promotie naar de 2e Klasse schoot WV Kranenburg ook dit seizoen weer als een komeet uit de startblokken. De formatie van trainer Ricky van den Bergh wist op zaterdag 9 november, in de uitwedstrijd tegen Te Werve (2-5), ook weer de 1e Periodetitel in de wacht te slepen. Hiermee was men sowieso verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse. Echter na deze uitstekende prestatie raakte het team in een opmerkelijk verval en werden de laatste vier wedstrijden voor de winterstop met grote cijfers verloren. In de eerste seizoenshelft wist WV Kranenburg van de 12 wedstrijden er 6 te winnen, 1 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 19 punten (doelsaldo 24-31) ging men op een teleurstellende zesde positie van de ranglijst de winterstop in.

Toen op 25 januari 2020 ook nog eens de eerste wedstrijd na de winterstop bij Berkel (met maar liefst 12-0) werd verloren besloot trainer Ricky van den Bergh zijn ontslag als hoofdtrainer in te dienen. Gebrek aan discipline binnen de spelersgroep was voor hem de grootste reden. John de Wit nam per direct de taken van de vertrokken Ricky van den Bergh als hoofdtrainer over.
Echter na de uitbraak van het coronavirus in Nederland lag vanaf begin maart 2020 een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had het eerste elftal van WV Kranenburg van de 17 wedstrijden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 10 verloren en stond men met 19 punten (doelsaldo 29-56) op de tiende positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2020-2021

>

De selectie van WV Kranenburg had een complete metamorfose ondergaan. Maar liefst twaalf selectiespelers van vorig seizoen waren vertrokken en Vita Lorente was als nieuwe trainer aangesteld. Met veelal jonge spelers uit de derde- en vierde klasse moest trainer Lorente, samen met de vijf routiniers die waren overgebleven, te zien overleven in de 2e Klasse.

 <

Palmares WV Kranenburg

Kampioenschappen:
2018-2019 3e Klasse B

Andere prestaties:
>

Parade der trainers bij WV/Kranenburg

2018-2019 Martin Abbenhuis (tot 19-03-2019) / Ricky van den Bergh (per 21-03-2019)
2019-2020 Ricky van den Bergh (tot 26-01-2020) / John de Wit (per 27-01-2020)
2020-2021 Vita Lorente

Parade der voorzitters bij WV Kranenburg:

2018-heden Charles Boom

Terrein waar WV Kranenburg voetbalt:

Sportpark Zonneveld
Guido de Moorstraat 35
2548 ZS ‘S-Gravenhage
Tel: 070-3250113