sv Houtwijk, sv

Den Haag
01-07-2010 - Heden

sv Houtwijk

Rijnveldsportpark
L.v.Vuurdestraat 16
2552 JG Den Haag
Telefoon:070-397.51.78
postbus 53020
2505 AA Den Haag
Site: http://www.svhoutwijk.nl/

Van RAVA-PEC combinatie naar sv Houtwijk

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdag 26 mei 2010 gingen de leden van de fusieclub RAVA PEC Combinatie akkoord met het voorstel van het bestuur om met ingang van 1 juli 2010 de naam van de club te wijzigen in sv Houtwijk. De naam sv Houtwijk was puur bedoeld om veel meer binding met de buurt te krijgen. Vanaf die datum verdwenen dus de namen van RAVA en PEC definitief uit het Haagse voetbal en ging de club voortaan verder onder de naam sv Houtwijk, vernoemd naar de wijk waar de club gelegen is. Dit betekende dus dat de naam RAVA na tachtig jaar definitief verdween uit het Haagse amateurvoetbal.
Naast een nieuwe naam, gingen de leden ook akkoord met een nieuw tenue. Sv Houtwijk ging vanaf seizoen 2010-2011 spelen in een oranje/zwart tenue.
Tijdens deze vergadering werd de 78-jarige Jan van der Horst  benoemd tot vrijwilliger van het seizoen. Van der Horst maakte al jarenlang deel uit van de kantine- en schoonmaakploeg.

Seizoen 2010-2011

Het bestuur van sv Houtwijk was bij aanvang van seizoen 2010-2011 zeer verheugd dat Martin Lunenburg Sr., Richard Fröling en Rinus van Roon van respectievelijk L.Frauenfelder loodgieter-en dakdekkerbedrijf, Fröling Totaalonderhoud en Van Roon Schoonmaakbedrijf BV, hun handtekening kwamen zetten onder een driejarige sponsorovereenkomst. Daarmee geven zij aan vertrouwen te hebben in de nieuwe club “sv Houtwijk” en het huidige bestuur, bij die gelegenheid vertegenwoordigd door Ed Jacobs (voorzitter), Theo Tetteroo (vice- voorzitter) en Ben van Lieshout (penningmeester). Ter verhoging van de feestvreugde maakte het bestuur ten slotte bekend dat er voor elk lid van de fusieclub op het Rijnveldsportpark een compleet nieuwe outfit beschikbaar was.

Eind oktober 2010 werd er bij sv Houtwijk een nieuwe technische commissie benoemd. Het bestuur had besloten om over te gaan tot één commissie, die zowel voor de zondag- en zaterdagafdeling én de jeugd de voetbaltechnische zaken ging bundelen en beheren. Het doel was door een gezamenlijk, streng en consequent gevoerd beleid het voetbal binnen een paar jaar naar een hoger niveau te tillen. Deze commissie zal bestond uit Ig Langerak, Renate en Pieter Kessels en Nico van Lieshout.
Ed Pape werd, in samenwerking met John Hage, hoofd opleidingen en ging tevens fungeren als gesprekspartner van Haaglandia, waarmee sv Houtwijk een samenwerkingsverband had afgesloten. Jan Linkerhof, hoofdtrainer van de vereniging, werd als adviseur aan de commissie toegevoegd en moest gevraagd en ongevraagd de commissie van vakkundig advies dienen. De vereniging verwachte veel van deze nieuwe werkwijze, waarvan de resultaten over een paar jaar zichtbaar moesten zijn en waardoor de club nóg aantrekkelijker werd voor nieuwe spelers, die het een eer zullen vinden de oranje-zwarte kleuren te dragen.

Met ingang van 2 januari 2011 werd het voorzitterschap van sv Houtwijk  tijdelijk waargenomen door vice-voorzitter Theo Tetteroo. De zittende preses Ed Jacobs had n.l. te kennen gegeven het voorzitterschap niet meer te kunnen combineren met werk en privé. Ed Jacobs zal de club wel blijven ondersteunen op organisatorisch vlak, waarbij de nadruk lag op interne communicatie, PR, vrijwilligerswerk en het binden van bestaande sponsors aan de vereniging. Taken overigens waar sv Houtwijk nog wel wat extra ondersteuning bij kon gebruiken. De definitieve invulling van de voorzittersfunctie zal later plaatsvinden op de eerstvolgende algemene ledenvergadering in het najaar van 2011 of zoveel eerder als mogelijk.

Verder had het bestuur van sv Houtwijk voor dit seizoen de bekende trainer Jan Linkerhof aangetrokken. De A-selectie van sv Houtwijk bestond dit seizoen uit: Berry Heilligers, Mike Zandvliet, Dennis Wille, Micheal Borsten, Jeffrey Pronk, Jeffrey Eversdijk, Boy van Gorreselen, Jeffrey Krul, Jeffrey Meyer, Jeffrey Eckhardt, Stefan Kraayenveld, Loyd Korm, Albert Daniels, Kookie Houwaard, Marco van der Spek, Carlo Labei, Rick Keizer, Remon Moes, Sherano Gerritsen, Robby Zuidveld, John van der Wal, Fred Notten, Tommix Wijs, Patrick van der Voort, Stefan van Delft, Randell van de Broek, Gregory Koswal, Perry Krom, Cabo Alves, Jonathan Imperator, Timo Pape, Anthony Kocks, Darrijn Duynisveld en Kenny Daniels. Het eerste elftal van de zaterdag-tak van sv Houtwijk werd ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders HDV, Neta Dall, Marine, Quick Steps, Wanica Star, VCS, Te Werve, BMT, SVLY, HPSV, Vredenburch, Wilhelmus en Duindorp SV. Met de wetenschap dat de nummers één en twee van de 4e Klasse C rechtstreeks zouden promoveren begonnen het team van Jan Linkerhof aan de competitie. Sv Houtwijk begon in ieder geval met vier overwinningen (1-3 bij Quick Steps, 3-0 tegen BMT, 1-5 bij Wanica Star en 2-0 tegen Te Werve) op rij uitstekend aan de competitie. Later hier meer over seizoen 2010-2011…… >

>
Ook de laatste competitiewedstrijd won sv Houtwijk  ruim. Dennis Wille (5x), Jeffrey Pronk en Jeffrey Eversdijk waren met hun doelpunten verantwoordelijk voor de 1-7 zege op HDV.  Ook Duindorp SV won zijn laatste wedstrijd, waardoor beide clubs samen op de 1e plaats eindigden met 58 punten. Een beslissingswedstrijd moest dus bepalen wie kampioen zou worden in de 4e Klasse C. Beide ploegen waren overigens al zeker van promotie.

Deze beslissingswedstrijd werd op zaterdag 21 mei op ‘Nieuw Hanenburg’, het complex van Quick aan de Savornin Lohmanlaan in Den Haag gespeeld. In de reguliere competitie waren beide teams aan elkaar gewaagd en staken er met kop en schouders boven alle andere clubs van de 4e Klasse C uit.
Vooraf hadden sv Houtwijk en Duindorp SV er zin in en de ongeveer 800 toeschouwers kregen een kleine vuurwerkshow voorgeschoteld van de fans. Na een aftastende fase van een kleine vijf minuten brak de wedstrijd open toen Duindorp SV al in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong kwam.

>

Alleen maar hosanna dit seizoen dus bij de  zaterdag-afdeling van sv Houtwijk maar bij de zondag-tak van de club was dit juist tegenover gesteld. Tijdens het seizoen waren er vele selectieperikelen en in januari 2011 moest het bestuur zelfs besluiten om het tweede zondag selectieteam uit de competitie terug te trekken. Ondanks zijn enthousiasme en betrokkenheid kon de inzet van trainer Gerard de Niet het niet kunnen winnen van het gebrek aan mentaliteit bij een deel van de groep en daarmee waren de goedwillende spelers de dupe.

>

Seizoen 2011-2012

Bij aanvang van dit seizoen gaf Peter Grootscholten aan had dat hij niet meer zou fungeren als materiaalman, wedstrijdcoördinator en scheidsrechtersbegeleider. Ook stopte hij bij de club als lid van de Waarden & Normencommissie. Grootscholten ging sv Houtwijk echter niet helemaal verlaten. Hij bleef op dinsdag- en vrijdagmorgen de trainingskleding wassen en drogen van de zaterdag spelers, die daar zelf een bijdrage aan leverde. Bovendien bleef hij de KNVB-scheidsrechters aanleveren voor vriendschappelijke wedstrijden en voor toernooien van de zaterdag- en zondagafdeling.
Grootscholten, die in 2010 voor zijn vele verdiensten de “Goudvink” in ontvangst mocht nemen, wilde zich n.l. na zoveel jaren niet meer hele zondagen aan de club binden.

Na de promotie van afgelopen seizoen kreeg de nieuwe 3e Klasser er maar liefst twintig nieuwe spelers bij. Het 1e elftal van sv Houtwijk werd voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse B van district West II met als tegenstanders: Duindorp SV, Die Haghe, K.M.D., Leiden, Loosduinen, L.S.V.V. ’70, Lugdunum, Monster, Naaldwijk, sv Polanen, S.E.V., V.C.S. en Westlandia. De debutant in de 3e Klasse begon op zaterdag 3 september uitstekend aan de competitie door in en tegen Leiden met 1-0 te winnen door een doelpunt van Robin van der Krogt. In de eerste thuiswedstrijd verloor echter het team van trainer Jan Linkerhof met 2-0 van vv Naaldwijk maar daarna kwam sv Houtwijk weer steeds beter in z’n ritme en werden de daarop volgende zes wedstrijden niet meer verloren. Hierdoor was sv Houtwijk knap opgeklommen naar een derde positie in de 3e Klasse B met 17 punten uit 8 wedstrijden. Op 12 november volgde de, op het oog gemakkelijke, uitwedstrijd tegen het nog puntloze VCS (doelsaldo 11-39). Sv Houtwijk beleefde echter in deze wedstrijd een complete off-day en verloor dan ook geheel onverwacht met 1-0. Een week later verloor men wederom maar ditmaal van koploper Monster (1-3). Slechts één wedstrijd werd er nog maar gespeeld voor de winterstop en deze wist sv Houtwijk wel in winst om te zetten. Tegen Westlandia werd het 5-4. Sv Houtwijk ging met 21 punten uit 12 wedstrijden op een zesde plaats in de 3e Klasse B de winterstop in, dat waren 7 punten minder dan koploper vv Monster. Trainer Jan Linkerhof en zijn assistent Johan van Wijngaarde hadden inmiddels hun contract met sv Houtwijk meer een jaar verlengd.

Tijdens de winterstop had de A-selectie van sv Houtwijk met 25 man, 17 spelers en acht begeleiders, van 5- t/m 10-januari een trainingskamp belegd in Antalya te Turkije. Daar verbleef men in het zeer luxueuze Miracle Resort in, waar tevens de selecties van de BVO’s Excelsior en VVV Venlo hun trainingskamp hadden opgeslagen.

Na de winterstop werden de eerste twee wedstrijden  door sv Houtwijk verloren, n.l. van Lugdunum (1-0) en Leiden (1-3) en hierdoor verviel alle hoop op een goede positie in de top van de 3e Klasse B. Het seizoen ging voor sv Houtwijk eigenlijk als een nachtkaars uit en de club eindigde uiteindelijk met 38 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 58-49) op een achtste plaats in de 3e Klasse B. Robin van der Krogt werd met 11 doelpunten dit seizoen topscorer van sv Houtwijk. > Later hier meer over seizoen 2011-2012…….

>

De zondagselectie van sv Houtwijk werd dit seizoen getraind door Remo Oudshoorn. Het bestuur van sv Houtwijk koos met het aantrekken van Oudshoorn, die de opvolger was van Bert Korte, voor het handhaven van de zondagafdeling en hoopte hiermee dat de weg naar boven weer zal worden ingezet.

Het zondag standaard-team van sv Houtwijk werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders ADS, Celeritas, Hsv Escamp, Graaf Willem II VAC, HMC.  JuVentaS, REMO, De Ster, SVH, Toofan, WIK en Real Zoetermeer. Het team van de nieuwe trainer Remo Oudshoorn draaide een onopvallend seizoen. Met slechts 6 overwinningen, 3 gelijke spelen en maar liefst 15 nederlagen. Hierdoor eindigde sv Houtwijk met 18 punten uit 24 wedstrijden op een elfde positie in de 4e Klasse C. Tijdens de winterstop volgde er door het bestuur een aantal gesprekken en volgde er een extra bestuursvergadering, waarin alle aspecten met betrekking tot jeugd-, zaterdag- en zondagvoetbal ter sprake kwamen. Het bestuur van sv Houtwijk kwam uiteindelijk tot de conclusie, dat het handhaven van een prestatieve zondagselectie niet langer haalbaar was en zodoende zou sv Houtwijk met ingang van het seizoen 2012-2013 geen standaardelftal meer voor de zondagcompetitie inschrijven bij de KNVB. Op zondag 18 maart 2012 behaalde “de zondag 1” haar laatste overwinning, thuis tegen Celeritas werd het 2-1. De klad was er helemaal uit en de laatste zes competitiewedstrijden werden dan ook met grote cijfers verloren. Trainer Remo Oudshoorn vertrok na dit seizoen naar ADS.

>

Naar een nieuwe stap die de club wilde inzetten besloot sv Houtwijk in maart 2012 een voetbalacademie in de arm te nemen om de jeugd naar een hoger niveau te tillen. Voetbalacademie Van Meerten ging vanaf seizoen 2012-2013 de mini’s, de F- en E-pupillen van sv Houtwijk onder handen nemen. Doel daarbij was tevens een goede basis te leggen voor de toekomst door een organisatie en structuur neer te zetten waar de club mee verder kon. In dit kader werden ook nieuwe jeugdtrainers bij de oefenstof betrokken en al doende opgeleid. De overeenkomst behelsde tevens dat Voetbalacademie Van Meerten op het terrein van sv Houtwijk haar eigen activiteiten mocht gaan ontplooien.

Seizoen 2012-2013

Het bestuur van sv Houtwijk schreef voor dit seizoen 3 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie in en 2 teams voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit een B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1, F2 en F3-team.

In september maakte Ed Jacobs bekend om te gaan stoppen als voorzitter van sv Houtwijk. Op woensdag 31 oktober 2012 hield sv Houtwijk een belangrijke ledenvergadering. Op de agenda stond n.l. het aftreden van het voltallige bestuur. Het bestuur van sv Houtwijk hield het n.l. voor gezien omdat er binnen de club zich niemand had aangemeld als opvolger van de huidige voorzitter Ed Jacobs. Op deze, overigens matig bezochte, ledenvergadering werd daarom Aad Schouten aangesteld als informateur binnen de vereniging. De voormalige secretaris van de club moest hiermee op zoek gaan naar in ieder geval drie nieuwe bestuursleden. De afspraak werd gemaakt dat het toenmalige bestuur tot maximaal 31 januari 2013 de lopende zaken zou waarnemen.

Echter tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van woensdag 12 december konden de leden van sv Houtwijk al een nieuw bestuur kiezen. De door de leden benoemde informateur Aad Schouten was er n.l. binnen enkele weken in geslaagd om een nieuw team samen te stellen. Het nieuw gekozen bestuur bestond uit; Aad Schouten (voorzitter), Nico van Lieshout (secretaris), Peter Hess (penningmeester), Theo Tetteroo (algemeen bestuurslid) , Fred van Tilborg (jeugdzaken), Chris Merx (voetbal technische zaken) en Martin Lunenburg (exploitatie commissie).
Op voordracht van het nieuw aangetreden bestuur werden vertrekkend voorzitter Ed Jacobs en penningmeester Ben van Lieshout na respectievelijk 26 en 31 jaar zitting te hebben gehad in het bestuur door de leden benoemd tot ere-lid van sv Houtwijk.
Het bestuur van sv Houtwijk was tevens verheugd dat de drie hoofdsponsors te weten L. Frauenfelder (dakbedekkingen), Fröling (totaalonderhoud) en Van Roon (schoonmaak en glazenwasserij) hun contract met de club met één jaar verlengde. Dit betekende dat deze drie hoofdsponsoren met sv Houtwijk het vierde jaar ingingen en het hiermee voor de club mogelijk maakte om op de ingeslagen weg door te gaan.

Donderdag 14 maart 2013 was een bijzondere dag voor sv Houtwijk-lid Peter Grootscholten. KNVB West II-bestuurslid Arthur Paulides was n.l. naar de kantine van de Haagse club gekomen om Peter Grootscholten voor al zijn activiteiten de Gouden KNVB waarderingsspeld en bijbehorende oorkonde uit te reiken.  In zijn speech memoreerde Paulidus de activiteiten die Peter Grootscholten in de loop der jaren allemaal had verricht voor zijn club (eerst RAVA en nu sv Houtwijk) en voor de KNVB (scheidsrechter, waarnemer).

>

Het eerste elftal van sv Houtwijk werd ditmaal ingedeeld in de 3de Klasse C met als tegenstanders; CION, sv Die Haghe, Duindorp SV, Honselersdijk, KMD, Maasdijk, MSV’71, MVV’27, RAS, Semper Altius, Victoria’04 en Westlandia. De A-selectie van trainer Jan Linkerhof was dit seizoen flink uitgebreid. Hij verwelkomde maar liefst veertien nieuwe spelers en bovendien werd eenzelfde aantal spelers uit de A-jeugd van sv Houtwijk overgeheveld naar de seniorenselectie. > >

>

>

Aan de samenwerking tussen sv Houtwijk en trainer Jan Linkerhof kwam na dit voetbaljaargang een einde. Linkerhof had er dan drie seizoenen op zitten bij de club. Linkerhof noemde de promotie met sv Houtwijk naar de 3e Klasse als één van zijn hoogtepunten tot nu toe. De Zoetermeerder vond drie seizoenen bij een club een mooie periode en liet aan het einde van het seizoen een volwaardige derdeklasser achter zich.

De nieuwe aanpak van sv Houtwijk om de jongste jeugdelftallen op een hoger plan te brengen, had na een jaar al haar vruchten afgeworpen. De club uit de gelijknamige Haagse wijk ging met ingang van het afgelopen seizoen een samenwerkingsverband aan met Voetbalacademie Van Meerten. Het resultaat mocht er zijn dit seizoen want niet minder dan drie van de vijf E- en F-teams wisten het kampioenschap in de wacht te slepen. Ook hadden de jonge spelers zich individueel verder ontwikkeld. Dat het succes niet onopgemerkt was gebleven, mocht blijken uit het bezoek van diverse scouts aan het Rijnveld Sportpark, de thuisbasis van sv Houtwijk. Drie pupillen kwamen in het vizier van ADO Den Haag, Feyenoord en Sparta Rotterdam en werden uitgenodigd voor stagetrainingen bij deze betaaldvoetbalclubs.

 

>

Seizoen 2013-2014

Voor dit seizoen schreef men bij de sv Houtwijk 3 seniorenelftallen in voor de zaterdagafdeling en bij de zondagafdeling 1 veteranenteam. De jeugdafdeling bestond uit een B1, C1, D1, E1, E2, E3, F1 en F2. Tevens had sv Houtwijk dit seizoen de beschikking over 1 zaalvoetbalteam.

Met ingang van dit seizoen bestond de technische staf bij de senioren uit de volgende personen: Patrick Demmers (hoofdcoach), Johan van Wijngaarden (assistent trainer), Lesley Peek (keeperstrainer), Johan van Bemmel (verzorger), Rob Toet (verzorger), Ed Pape (manager voetbaltechnische zaken) en het geheel ligt bestuurlijk bij Chris Merx (bestuurslid voetbalzaken senioren/jeugd). Als Hoofd Jeugdopleidingen bij sv Houtwijk was Errol Refos.

De zaterdag 3e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2013-2014 uit de volgende clubs samengesteld: Ariston ’80, Cion, Die Haghe, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, Kethel – Spaland, KMD, Quick Steps, Tac’ 90, Transvalia ZW, Westlandia, IJvv de Zwervers en sc Zuiderpark.

De zeer jonge ploeg van trainer Patrick Demmers, waar de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar lag, begon uitstekend aan de competitie want de eerste vier wedstrijden tegen Kethel Spaland (1-0), TAC’90 (0-3), IJVV De Zwervers (1-2) en Quick Steps (2-1) werden allemaal gewonnen. In de vijfde competitieronde liep sv Houtwijk tegen zijn eerste nederlaag op door bij Transvalia met 2-1 te verliezen. Hierna volgde er wederom twee overwinningen, n.l. tegen Zuiderpark (9-1!) en CION (1-2). Op zaterdag 2 november werd in een thuisduel ook Ariston’80 met 2-0 verslagen en met dit resultaat veroverde de sv Houtwijk de 1e Periodetitel, waardoor sowieso de nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse was verzekerd.

Later hier meer….

<

Op de Algemene Leden Vergadering van 11 april 2014 bleek dat door het tussentijds afgetreden van voorzitter Aad Schouten, de functie nog steeds vacant was waardoor Theo Tetteroo de functie van voorzitter ad interim nog steeds waarnam. De overige bestuursfunctie’s werden bekleed door: Secretaris: Nico van Lieshout, Penningmeester: Peter Hess, Voorzitter JC: Fred van Tilborg, 2e Voorzitter TC: vacant – Chris Merx tussentijds afgetreden, Exploitatie en Gebouwen: Martin Lunenburg.

>

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van sv Houtwijk schreef voor het seizoen 2014-2015 3 seniorenelftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1-elftal, B1, C1, D1, D2, 4 E-teams en 1 F. De zondagafdeling bestond uit 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam.

 

Voor het seizoen 2014-2015 had de sv Houtwijk zijn zaterdag-selectie en technische staf weer aardig op orde gebracht om een vervolg te geven aan de weg die men vorig seizoen was in geslagen. Patrick Demmers was ook voor dit seizoen de hoofdtrainer en hij kreeg twee nieuwe assistenten. Wim Kuiper ging namelijk samen met Michael Borsten (oud eerste elftal speler) het 2e- en 3e-elftal trainen. Daarnaast werden door Rieko Tuin, Iba Matla, Bert Bakker, Erwin Storm en Cornelis Rueck de eerste drie elftallen begeleid. Johan van Bemmel was ook aangebleven als verzorger.
Maar liefst 18 spelers hadden voor dit seizoen overschrijving aangevraagd naar sv Houtwijk.  Daarnaast hadden de sv Houtwijk-spelers Jeffrey Pronk, Remco Eversdijk, Robin Kouwenberg en Kishan Mathoera besloten om voor dit seizoen weer aan te sluiten bij de A-selectie.

Houtwijk sv 1 seizoen 2014-2015

De indeling van West II, zaterdag 3e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt: Ariston’80, Berkel, DSVP, Duindorp, DUNO, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, KMD, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, Semper Altius en TAC’90.

In een competitie waarin de sv KMD oppermachtig bleek (en dus al ruim voor het einde kampioen werd) streed sv Houtwijk samen met DUNO en GDA voor de tweede plaats en nacompetitie. Tijdens de winterstop had het team van trainer Demmers 27 punten uit 13 wedstrijden behaald en een doelsaldo van 26 voor en 13 tegen. Hiermee stond sv Houtwijk op de tweede positie. Een prima eerste seizoenshelft dus, als stond koploper KMD op dit moment al 10 punten los.

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft verbleef de zaterdag-selectie en begeleiding van sv Houtwijk van 7 t/m 14 januari 2016 op trainingskamp in Maspalomas, op het Spaanse vakantie-eiland.

Ook de tweede seizoenshelft presteerde sv Houtwijk 1 uitstekend en wisten de mannen van trainer Patrick Demmers de 2e Periodetitel in de wacht te slepen. Dit betekende dus automatische plaatsing voor de nacompetitie voor alsnog een kans op promotie naar de 2e Klasse. Een moeilijke klus nog voor de Houtwijkers want de competitie was nog lang en kampioen kon men toch niet meer worden.
Van de 26 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 13 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 46 punten, en de doelcijfers 51-35, eindigde sv Houtwijk op de 3e plaats van de 3e Klasse B, achter kampioen KMD (66 punten) en DUNO (52).

Eindelijk kon voor sv Houtwijk de nacompetitie beginnen met als ultieme doel de promotie naar de 2e Klasse. In de eerste ronde lootte het team van trainer Demmers Soccer Boys. Op zaterdag 16 mei moest er door sv Houtwijk eerst in Bleiswijk worden aangetreden. De Haagse bezoekers kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Kevin Hess maar daarna ging het helaas helemaal fout en werd sv Houtwijk overrompeld door Soccer Boys wat resulteerde in een uiteindelijke 5-2 nederlaag.
Een enorme domper natuurlijk en een bijna onmogelijke opgave om op zaterdag 23 mei, in de returnwedstrijd, recht te zetten. Er gloorde nog even hoop bij alle Houtwijk-supporters toen Bianco Sieck sv Houtwijk al snel in de wedstrijd de 1-0 voorsprong op het scorebord zette. Het bleef echter bij deze 1-0 waardoor de hoop op promotie definitief verloren ging.

Waar steeds meer clubs hun eerste elftal uit de standaardklasse terugtrokken besloot de sv Houtwijk om in het seizoen 2014-2015 een standaardelftal voor de zondagcompetitie in te schrijven. In eerste instantie had sv Houtwijk alleen een veteranenteam op de zondag voetballen, maar door de komt van maar liefst 18 nieuwe spelers (afkomstig van de Hsv Celeritas) ging het bestuur dus over naar deze nieuwe stap.
In het seizoen 2014-2015 waren alle clubs uit de Haagse regio, die in de zondag 4e Klasse uitkwamen, bij elkaar ingedeeld. Zodoende bestond de 4e Klasse B uit ADS, HDV, HMC, sv Houtwijk, SVH-Celeritas, Toofan, Wanica Star (alle uit Den Haag dus), Real Zoetermeer en de Delftse clubs DHL en Taurus.
Als Technische staf van de zondag 1 werden Pieter Kessels en Nico van Lieshout aangesteld.
De competitie in de 4e Klasse kreeg dit seizoen een geheel ander verloop dan in de andere Klassen in het amateurvoetbal. Het grote verloop van de zondag- naar de zaterdag-competitie betekende dat er in West 2 nog slechts 34 zondagsclubs in de 4e Klasse uitkwamen. Van deze 34 clubs werden drie afdelingen geformeerd. In deze drie afdelingen kwamen de clubs dit seizoen drie keer tegen elkaar uit i.p.v. twee keer. Er werd dus zeg maar een anderhalve competitie afgewerkt. De nummers één en twee in het eindklassement zouden rechtstreeks promoveren. De Periodekampioenen plaatsten zich voor de nacompetitie.

De zondag 1 van sv Houtwijk speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de 4e Klasse B. Het team van het trainersduo Pieter Kessels & Nico van Lieshout bestond voornamelijk uit spelers die vorig seizoen nog voor Celeritas 3 uitkwamen en geen zin hadden in een verhuizing naar SVH. Er werd dit seizoen slechts gewonnen van Taurus (5-1), ADS (1-2) en nogmaals ADS (3-1), gelijkgespeeld tegen SVH/Celeritas (1-1), HDV (0-0) en HMC (1-1) en alle overige wedstrijden werden verloren. Met dus slechts 12 punten uit 24 wedstrijden, en de doelcijfers 24-82, eindigde sv Houtwijk op de 8e en voorlaatste plaats van de 4e Klasse B.

Mooi nieuws dit seizoen nog bij de jeugdafdeling van sv Houtwijk want zowel de E1 (in de 3e Klasse 12) en de E3 (in groep 7 23) werden kampioen.

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van sv Houtwijk bestond bij aanvang van het seizoen 2015-2016 uit een vijftal leden te weten: Theo Tetteroo (voorzitter), Peter Hess (penningmeester), Nico van Lieshout (secretaris), Martin Lunenburg (explotatie en onderhoud) en Jan Verbaan / Renate Kessels (jeugdzaken). Echter zowel voorzitter Tetteroo als penningmeester Hess hadden aangegeven dat zij een stapje terug wilde doen, waarbij zij overigens wel als vrijwilliger door bleven gaan. De sv Houtwijk was dus op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester, waarbij de penningmeester ondersteund zou worden door een financiële commissie.

Voor dit seizoen werden wederom 3 seniorenelftallen voor de zaterdagcompetitie en 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam voor de zondagcompetitie ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling van sv Houtwijk bestond ditmaal uit een A1-elftal, B1, C1, D1, D2, 2 E-teams en 1 F.

De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Berkel, DSVP, DUNO, Die Haghe, GDA, Honselersdijk, Houtwijk sv, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Semper Altius, TAC’90, Te Werve en Verburch.

Patrick Demmers begon aan zijn derde seizoen als trainer van sv Houtwijk. De zaterdag 1 van sv Houtwijk kende een slechte seizoensopening want de eerste drie wedstrijden tegen DSVP (0-3), MVV’27 (2-1) en Te Werve (2-5) gingen allemaal verloren. De eerste winst werd geboekt op 26 september, toen er in en tegen Berkel met 1-3 werd gewonnen. Helaas volgde er hierna weer twee nederlagen waardoor de club in de onderste regionen van de ranglijst bungelde. Gelukkig volgde hierna weer enig herstel. In de eerste competitiehelft werd uiteindelijk van de 13 wedstrijden er 4 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 keer verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 18-21, ging men op de tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

>

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zondag 4e Klasse A zag er als volgt uit: Delfia, Hsv Escamp, sv Houtwijk, Kickers ’69, Leidsche Boys, Oosterheem, Oranjeplein/Postduiven, Roodenburg, SVH/Celeritas, Toofan, WIK, Warmunda, Wanica Stars en sv Wassenaar (in oktober teruggetrokken uit de 4e Klasse).

Na afloop van het, qua prestaties, slechte seizoen 2014-2015 werd er bij de zondag 1 geëvalueerd wat te doen in seizoen 2015-2016. De meerderheid besloot uiteindelijk om toch weer in een standaardklasse te willen voetballen. Helaas ging het in dit seizoen niet veel beter met het team van het trainersduo Pieter Kessels & Nico van Lieshout. De eerste zes competitiewedstrijden gingen verloren. In de eerste competitiehelft werden er van de 12 wedstrijden slechts 1 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 9 keer verloren. Met 5 punten, en de doelcijfers 11-38, ging sv Houtwijk dan ook op de laatste positie van de ranglijst de winterstop in.

>

Seizoen 2016-2017

Op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdag 12 oktober 2016 stond er een heel belangrijk punt in de agenda, het voortbestaan van de sv Houtwijk! In het bestuur zaten slechts vier personen, die alle vier hun sporen ruimschoots hadden verdiend in de vereniging. Voorzitter Theo Tetteroo bijvoorbeeld was al actief bij PEC Den Haag in die functie. Ook secretaris Nico van Lieshout, penningmeester Peter Hess en Martin Lunenburg (kantine en exploitatie) hadden al een lange staat van dienst bij sv Houtwijk. Zij gaven (al enkele jaren) aan liever te “doen” dan te “besturen”. Doordat zij “doen” is er geen ruimte voor het “besturen”, waardoor de vereniging langzaam maar zeker achteruit hobbelde. Het bestuur vond dit een ongezonde ontwikkeling waardoor de toekomst van de club op het spel stond. Zij gaven daarom aan om definitief in december 2016 te stoppen als bestuurslid.
De leden van sv Houtwijk moesten het dus voor elkaar zien te krijgen dat men in een paar maanden tijd een nieuw bestuur konden installeren. Een bestuur dat met nieuw positief “elan” daadwerkelijk aan “het besturen” zou gaan. Natuurlijk met hulp van de huidige maar ook van nieuwe vrijwilligers om samen weer de weg omhoog te vinden. Een weg waar alle mogelijkheden voor verdere ontplooiing van de club in Houtwijk benut moest worden. En wat als dat niet lukte? Dan restte sv Houtwijk niets anders dan ontbinding per einde seizoen, want…… zonder bestuur geen vereniging.

Kennelijk waren de leden van sv Houtwijk erg geschrokken van deze berichtgeving want de Buitengewone Ledenvergadering werd gelukkig druk bezocht en er hing een positieve sfeer en er was veel enthousiasme onder de leden. Het bestuur van de sv Houtwijk was dan ook heel erg blij om te constateren, dat bij de nieuwe generatie nieuw bloed aanwezig was dat tot het bestuur wilde toetreden. Er waren zes leden die zich beschikbaar willen stelden voor bestuursfuncties en/of ondersteunende functies: Sigfried Rahiembaks, Soeris Bansie, Geerten ten Katen, Patricia Hoeffnagel-Schlack, Remon Tetenburg en Jan Verbaan. Dit ambitieuze zestal moest een nieuwe frisse blik en verjonging in de dynamische wijk én club Houtwijk gaan brengen.

Op de Algemene Ledenvergadering van woensdag 30 november 2016 werd het nieuwe bestuur definitief vastgesteld en bestond uit: Patricia Hoeffnagel (voorzitter), Jan Verbaan (penningmeester) en Martin Lunenburg (secretaris).

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor het vlaggenschip van sv Die Houtwijk veranderde er echter nog niet veel want de Haagse club kwam ook in dit seizoen gewoon uit in de Derde Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van sv Houtwijk schreef voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen en voor de zondag 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1x JO-19, 1x JO-17, 1x JO-15, 2x JO-13, 1x JO-11 en 2x JO-9 teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 3e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Ariston’80, Die Haghe, GDA, Houtwijk sv, KMD, Loosduinen sv, Maasdijk, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, SEV, VELO en Verburch.

In de eerste seizoenshelft vielen de resultaten van het vlaggenschip van sv Houtwijk ietwat tegen. Van de 13 competitiewedstrijden werden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en werd er 7 keer verloren. Met 14 punten, en de doelcijfers 19-30, ging sv Houtwijk op een teleurstellende tiende positie van de ranglijst de winterstop in.

Tijdens de winterstop vertrok de selectie van sv Houtwijk voor haar trainingskamp, wederom naar het Spaanse eiland Gran Canaria. De selectie verbleef van 13 tot en met 18 januari 2017 in Maspalomas in het Dunas Mirador Hotel.

Ondanks het geweldige trainingskamp op Gran Canaria maakte sv Houtwijk een teleurstellend tweede seizoenshelft mee. Door blessures, schorsingen en een te smalle selectie volgde de ene na de andere nederlaag voor het vlaggenschip van sv Houtwijk. Op zaterdag 29 april 2017 viel het doek definitief voor sv Houtwijk en degradeerde de club, na 6 seizoenen in de 3e Klasse te hebben gespeeld, naar de 4e Klasse.
Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er door sv Houtwijk slechts 5 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 18 verloren. Met 18 punten, en de doelcijfers 34 voor en 62 tegen, eindigde men dus op de laatste plaats van de ranglijst van de 3e Klasse B.

Gelukkig was er in het seizoen 2016-2017 ook nog positief nieuws te melden want de zondag 1 (recreanten) van sv Houtwijk werden met 49 punten uit 21 wedstrijden, en de doelcijfers 120-34, oppermachtig kampioen van de 8e Klasse 08.

Begin juli mochten Theo Tetteroo, Peter Hess en Nico van Lieshout bij sv Houtwijk een KNVB-waarderingsspeld in ontvangst mogen nemen. De spelden en bijbehorende oorkondes werden namens de KNVB uitgereikt i.v.m. de vele verdiensten voor de club en voor het amateurvoetbal.

Seizoen 2017-2018

>

Het bestuur van sv Houtwijk schreef voor het seizoen 2017-2018 voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in bij de KNVB. Voor de zondagcompetitie werd er 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam ingeschreven. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1x JO17, 2x JO15, 1x JO13, 2x JO11 en 2 JO9 teams.

De indeling van sv Houtwijk 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star. HDV trok zich nog voor de winterstop terug uit de competitie.

Het elftal van trainer Patrick Demmers speelde bijna het hele seizoen mee in de top van de 4e Klasse B. Tijdens de winterstop had sv Houtwijk van de 10 competitiewedstrijden er 6 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en slechts 1 verloren. Met 21 punten, en een doelgemiddelde van 28 voor en slechts 7 tegen, stond men op de derde plaats van de ranglijst achter koploper sv Loosduinen (11-22) en Hercules (9-21).
In de tweede seizoenshelft zakten de prestaties van sv Houtwijk 1 ietwat terug en greep men helaas naast alle prijzen. Van de 22 wedstrijden werden er 13 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 4 verloren. Met 44 punten, en een doelgemiddelde van 72 voor en 20 tegen, eindigde sv Houtwijk op de vierde plaats van de 4e Klasse A. Topscorer bij sv Houtwijk 1 werd dit jaar Timo Tuin met 18 doelpunten.

Ondanks een doorlopend contract liet het bestuur van sv Houtwijk trainer Demmers naar zijn geliefde club Hsv DUNO vertrekken.

De indeling van de zondag 1 van sv Houtwijk voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse A luidde als volgt; Blakenburg, Delfia, sv Erasmus, GOL Sport, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, Roodenburg, SVH, Steeds Hooger, Toofan, Wanica Star en sv Madestein.

De terugkeer van een standaardteam van sv Houtwijk in het zondagvoetbal kende weinig succes. Alleen op zondag 26 november 2017 werd er thuis met 2-0 gewonnen van Wanica Star, alle overige 19 wedstrijden gingen verloren. Het verbaasde dus niemand dat de zondag 1 met slechts 3 punten, en een doelsaldo van 15 voor en 80 tegen, op de laatste plaats van de ranglijst eindigde.

Op een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van maandag 25 juni 2018 werd er bij sv Houtwijk een geheel nieuw bestuur gekozen. Rinus van Roon werd gekozen als de nieuwe voorzitter van sv Houtwijk. De overige bestuursleden waren: Mike Langeveld (secretaris), Paul Weeda (penningmeester) en Martin Lunenburg (bestuurslid exploitatie).

Seizoen 2018-2019

Het nieuwe bestuur van sv Houtwijk schreef voor de zaterdagcompetitie 2 seniorenelftallen in en voor zondagcompetitie eveneens 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling van sv Houtwijk bestond in het seizoen 2018-2019 uit: 1x JO15-1, 1x JO13-1, 1x JO11-1 en 1x JO9-1-team.

In het seizoen 2018-2019 kwam de zaterdag 1 van sv Houtwijk uit in de 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, Erasmus, GDA, GSCESDO, HPSV, sv Loosduinen, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, RVC/Celeritas, TAC’90 en Wanica Star. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

Na het onverwachte vertrek van trainer Demmers besloten ook ineens veel spelers uit de zaterdag A-selectie van sv Houtwijk de club te verlaten waardoor de nieuwe trainer Eki Korte een zeer smalle selectie overhield. Het mocht dan ook duidelijk zijn dat dit de prestaties van de zaterdag 1 niet ten goede kwam. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist sv Houtwijk er slechts 4 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er maar liefst 19 keer verloren. Met 15 punten, en een doelsaldo van 48 voor en 72 tegen, eindigde men op een dertiende (en voorlaatste) positie van de ranglijst.

Om te komen tot een betere competitie-indeling voor de derde en vierde klasse zondag, werden de derde- en vierde klassen in het seizoen 2018-2019 samengevoegd. Dit betekende dus dat er bij aanvang van dit seizoen geen vierde klasse in district West II bestond. Het samenvoegen werd door de KNVB gedaan omdat er steeds meer zondagteams stopten. De KNVB hoopte dat op deze manier de scheiding weer op een natuurlijke ging verlopen. Alle overgebleven zestig teams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar wel speelde iedereen even vaak uit als thuis. De beste zes zouden zich dan kwalificeren voor de “derde klasse hoog”, de overige negen gingen dan spelen in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon dan worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West II.

In de eerste seizoenshelft kwam de zondag 1 van sv Houtwijk dus uit in in de 3e Klasse Q3 met daarin als tegenstanders: DHL, Full Speed, GSC-ESDO, HDV, HMC, HMSH, sv Madestein, ODB, REMO, SVH, Toofan, VCS, WIK en Wilhelmus.

De 3e Klasse bleek duidelijk te hoog gegrepen voor de mannen van sv Houtwijk want van de 14 competitiewedstrijden werd er alleen van VCS gewonnen. Alle overige wedstrijden gingen verloren zodat sv Houtwijk met 3 punten uit 14 duels (doelsaldo 12-58) op de laatste plaats van de ranglijst eindigde.
Na de winterstop volgde er dus een andere Klasse en kwam sv Houtwijk uit in de zogenaamde “3e Klasse Laag B”, die was samengesteld uit: Alphen, sv Erasmus, Haastrecht, HMC, sv Houtwijk, Steeds Hooger, Stolwijk en WVC. Een poule dus uit slechts zeven club en net als in de eerste seizoenshelft speelde je maar één keer tegen een tegenstander. Een hopeloze opzet dus van de KNVB want het gebeurde regelmatig dat je de ene week moest voetballen en dan vervolgens weer twee weken vrij was. De zondag 1 speelde van die zeven wedstrijden er slechts één gelijk en verloor  zesmaal. Met 1 punten en een doelsaldo van 5 voor en 35 tegen eindigde men op de laatste plaats. Geen leuk seizoen dus voor de zondag 1 van sv Houtwijk maar toch alle lof voor coach Marco Vis en zijn manschappen die het hele seizoen en wedstrijden positief benaderden en onderling de sfeer er goed in hielden.

Op de Algemene Ledenvergadering van 17 april 2019 werd er een werkgroep ingesteld om het te krappe dagelijks bestuur te gaan ondersteunen met een plan van aanpak en proberen te helpen om de taken binnen dat bestuur vorm te geven. Ook kwam er ter sprake dat er binnen sv Houtwijk veel te weinig vrijwilligers waren om alles wat bij een voetbal club hoort goed te kunnen laten verlopen. Gelukkig stonden op deze ALV vrijwilligers op die nu ook eventueel een bestuursfunctie wilden gaan vervullen.

Seizoen 2019-2020

Op vrijdag 15 november 2019 kwam Erelid van RAVA (en sv Houtwijk) Dries Weber op 89-jarige leeftijd te overlijden. Binnen de club was hij de meest “gedecoreerde” persoon met tal van voetbalonderscheidingen, waar hij de Pauselijke Onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice een prominente plaats inneemt naast het Ere lidmaatschap van RAVA. Bestuurlijk was hij actief vanaf 1963 en heeft hij zo onvoorstelbaar veel gedaan voor zijn club. Vele functies heeft hij bekleed, niet alleen in het Zuiderpark ook nog in Houtwijk waaronder twee periodes als secretaris, penningmeester, secretaris belangencommissie Zuiderpark, Jubileum voorzitter RAVA 50 jaar, clubscheidsrechter, Voorzitter Waarden en Normen commissie bij RAVA – Houtwijk en was hij de echtte Sinterklaas op de club.

Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur van sv Houtwijk 2 seniorenelftallen in bij de KNVB. Op zondag kwam de club met 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit; 1 JO16, 1 JO15, 1 JO12 en 1 JO10-team.

Het bestuur van sv Houtwijk had voor dit seizoen Richard Douw vastgelegd als trainer van de A-selectie. Na een aantal mindere jaren werd de club weer ambitieus met als eerste doelstelling om dit seizoen te promoveren naar de 3e Klasse. De selectie van sv Houtwijk kende daarom bij aanvang van dit seizoen vele nieuwe gezichten.

De zaterdag 1 van sv Houtwijk werd in het seizoen 2019-2020 ingedeeld in de 4e Klasse E met daarin als tegenstanders; BMT, sv Erasmus, GSC-ESDO, HMC, HMSH, Maasdijk, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, VCS en Wanica Star.

In de eerste seizoenshelft maakte sv Houtwijk haar favoriete rol voor de titel in de 4e Klasse E meer dan waar want op de uitwedstrijd bij PGS-VOGEL na (1-1) werden alle wedstrijden gewonnen. Dit betekende dat er uit 11 competitiewedstrijden 31 punten (doelsaldo 50 voor en 6 tegen) waren behaald en hiermee ging het elftal van trainer Douw met een straatlengte voorsprong op de nummer 2 van de ranglijst (VCS met 22 punten) de winterstop in.

Van zondag 5 t/m zaterdag 11 januari 2020 verbleef de selectie van sv Houtwijk op het zonnige Spaanse Gran Canariaom zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het team van trainer Richard Douw verbleef tijdens dit trainingskamp in Hotel Dunas Mirador.

Na de winterstop ging sv Houtwijk 1 gewoon door met z’n wedstrijden winnen en de vraag was niet meer of ze kampioen zouden worden maar wanneer men de titel in de 4e Klasse E in de wacht zouden slepen.
Echter na de uitbraak van het coronavirus in Nederland lag begin maart 2020 een groot deel van ons dagelijks leven plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot tot 6 april.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had de zaterdag 1 van sv Houtwijk van de 15 wedstrijden er 13 gewonnen en 2 gelijk gespeeld en stond men dus met 40 punten (doelsaldo 58-9) stijf bovenaan in de 4e Klasse E. Extra zuur dus voor het team van Richard Douw dat door deze maatregelen een zeker kampioenschap met bijbehorende promotie misliep en zodoende volgend seizoen gewoon weer in de 4e Klasse moest uitkomen.

Op donderdag 19 februari 2020 vond bij sv Houtwijk een Buitengewone Algemene Ledenvergadering plaats. Deze BALV stond vooral in het teken van de overdracht van de voorzittershamer, alsmede de installatie van enkele nieuwe bestuursleden. Het geheel nieuw gekozen bestuur van sv Houtwijk zag er na deze BALV als volgt uit: Ed Jacobs (algemeen voorzitter), Rinus van Roon (vice-voorzitter & sponsoring), Paul Weeda (penningmeester & sponsoring), Peter van Ierschot (2e penningmeester), Theo Das (secretaris), John Tiemens (2e secretaris & contributiezaken) en Ben van Lieshout (commissaris kantine exploitatie). De functie commissaris jeugd zaken stond nog vacant.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten (sinds 19 maart 2020) eindelijk alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet.
Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

De sv Houtwijk had het in het jaar van haar 90 jarig bestaan, net als andere verenigingen, bijzonder moeilijk. De vaste lasten liepen gewoon door terwijl de inkomsten door het coronavirus nagenoeg nihil waren. Tot overmaat van ramp werd de vereniging ook nog eens geconfronteerd met een fikse financiële kostenpost want de boiler en CV-installatie was per direct aan vervanging toe. Een investering van minimaal 12.000 EURO en die had de club niet. Echter een crowdfunding bij sv Houtwijk werd een succes en mede hierdoor stond er bij aanvang van het seizoen 2020-2021 een nieuwe boiler en CV.

>

De competitie-Indeling van sv Houtwijk 1 in het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 4e Klasse E was als volgt: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, PGS/Vogel, Quintus, RAS, RVC Celeritas, Semper Altius, Toofan en VCS. Een mooie poule dus met veel Haagse derby’s.

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Het eerste elftal van sv Houtwijk maakte daarbij gelijk gebruik van en speelde op zaterdag 26 juni als eerste club van Den Haag na de pandemie vriendschappelijk tegen vv Naaldwijk.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef sv Houtwijk voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met 2 seniorenelftallen uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO18, 2 JO17, 1 JO15, 1 JO13, 1 JO12, 2 JO11, 1 JO10, 1 JO9, 1 JO8 en 1 JO7-teams.

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zaterdag 4e klasse F waren: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, ODB, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

<

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

>

Eindelijk mocht er op zaterdag 5 februari 2022 voor de competitie weer gevoetbald worden. Sv Houtwijk moest op deze dag een inhaalduel uit de eerste Periode spelen uit bij GSC ESDO. Door een vrij eenvoudige 1-4 overwinning wist de formatie van trainer Douw meteen de 1e Periodetitel in de wacht te slepen.

>

Seizoen 2022-2023

>

Het bestuur van sv Houtwijk schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen in en op zondag kwam men met 1 35+ team uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO17, 1 JO14, 1 JO12, 1 JO11, 1 JO10, 1 JO9, 2 JO8 en 1 JO7 teams.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: Duindorp SV, sv Houtwijk, KMD, Laakkwartier, LYRA, sv Madestein, sc Monster, MVV’27, Naaldwijk, Schipluiden, Te Werve, Verburch en Zuid West DH.

<

sv Houtwijk 1 moest zich dus, middels de nacompetitie, proberen te handhaven voor de 3e Klasse. Dit gebeurde overigens zonder trainer Richard Douw, hij was per 1 juni direct gestopt met zijn functie. Jan Kloor en Herman Knoppert hadden de taken van Richard overgenomen.
Het seizoen was, na de promotie in het afgelopen seizoen, helaas voor het eerste elftal van sv Houtwijk niet goed verlopen. Het verblijf in de derde klasse was van korte duur door een degradatie onder zeer bijzondere omstandigheden in de nacompetitie.

Seizoen 2023-2024

Na heel wat jaren belangrijke steunpilaren te zijn geweest voor sv Houtwijk hadden Schoonmaakbedrijf Van Roon en Amasil VOF besloten hun sponsoring van sv Houtwijk met ingang van het seizoen 2023–2024 te zullen beëindigen. Uiteraard betreurde het bestuur van sv Houtwijk dit besluit, maar was dankbaar dat Rinus van Roon en Paul Weeda met raad en daad en met hun sponsoring de club door een moeilijke periode heen hadden geholpen. Mede dankzij de steun van deze sponsors kon de vereniging weer gaan bouwen aan de organisatie, verduurzaming en een gezonde, flink groeiende jeugdafdeling. Beide bedrijven hadden hiermee voor een gezonde toekomst van de club gezorgd.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van woensdag 6 december 2023 werd Kees Dieke benoemd tot Erelid van sv Houtwijk. Kees, ooit begonnen bij SVPTT en vervolgens PEC Den Haag, vervulde al jaren talrijke functies voor de sv Houtwijk zoals o.a. onderhoudswerkzaamheden en selectiezaken.
Het bestuur van sv Houtwijk was na de ALV als volgt samengesteld; Ed Jacobs (voorzitter a.i.), Theo Das (secretaris), Peter Ierschot (penningmeester), John Tiemens (contributieadministratie senioren en jeugd) en Andries Bongers (voorzitter jeugdcommissie).

Sv Houtwijk nam dit seizoen aan de zaterdagcompetitie deel met 3 seniorenelftallen en op de zondag kwam men met 1 seniorenelftal (35+) in het veld. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2023-2024 uit 13 teams, onderverdeeld in; 1 JO15, 1 JO13, 2 JO11, 2 JO10, 3 JO9, 2 JO8 en 2 JO7- teams.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

Het gevolg van de degradatie naar de 4e Klasse was een leegloop van het eerste elftal. Echter de nieuwe technische staf, samen met de selectiemanager Kees Dieke, was er toch weer in geslaagd een selectie neer te zetten die het niveau van de vierde klasse aan moest kunnen. De nieuwe staf van Houtwijk 1 bestond dit seizoen uit de trainers Jan Kloor/Michael Muijen en teammanager Lennard Nijp.

Later hier meer ….

>

Palmares sv Houtwijk (zaterdag)

Kampioenschappen:
2021-2022 4e Klasse F

Andere prestatie’s:
Seizoen 2010-2011 promotie naar 3e Klasse

Parade der trainers sv Houtwijk (zondag):

2010-2011 Bert Korte
2011-2012 Remo Oudshoorn
2012-2013 geen
2013-2014 geen
2014-2015 Pieter Kessels & Nico van Lieshout
2015-2016 Pieter Kessels & Nico van Lieshout

Parade der trainers sv Houtwijk (zaterdag):

2010-2011 Jan Linkerhof
2011-2012 Jan Linkerhof
2012-2013 Jan Linkerhof
2013-2014 Patrick Demmers
2014-2015 Patrick Demmers
2015-2016 Patrick Demmers
2016-2017 Patrick Demmers
2017-2018 Patrick Demmers
2018-2019 Eki Korte
2019-2020 Richard Douw
2020-2021 Richard Douw
2021-2022 Richard Douw
2022-2023 Richard Douw (tot 1 juni 2023) / Jan Kloor en Herman Knoppert (a.i.).
2023-2024 ?

Parade der voorzitters bij sv Houtwijk:

2010-2011 Ed Jacobs
2011-2012 Theo Tetteroo (a.i.)
2012-2013 Aad Schouten
2013-2016 Theo Tetteroo
2016-2018 Patricia Hoeffnagel
2018-heden Rinus van Roon

Terrein waar sv Houtwijk voetbalt:

Rijnveldsportpark
L.v.Vuurdestraat 16
2552 JG Den Haag
Telefoon:070-397.51.78
postbus 53020
2505 AA Den Haag

Erevoorzitter(s) sv Houtwijk:

Ereleden sv Houtwijk:

?
?
Ed Jacobs (2012)
Ben van Lieshout (2012)
Kees Dieke (2023)

Lid van Verdienste sv Houtwijk:

?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek…….