VTC’88


01-07-1988 - 30-06-1989

V.T.C.’88 (Vliethage Tamuvona Combinatie 1988)

Halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw ging het niet goed met het Haagse voetbal. Veel clubs hadden in deze periode moeite met haar bestaansrecht en konden zodoende eigenlijk op eigen kracht niet meer verder. Dit was dus ook het geval met de voetbalverenigingen TAMUVONA en Vliethage.
De voetbalvereniging TAMUVONA startte het seizoen 1987-1988 met nog slechts 48 spelende leden, onderverdeeld in 3 seniorenelftallen en 1 jeugdteam. De v.v. Vliethage telde nog slechts 2 seniorenelftallen die op de zondag actief waren.

Met zoveel weinig leden konden zowel sv TAMUVONA als v.v. Vliethage nog nauwelijks aan haar financiële verplichtingen voldoen. De sv TAMUVONA beschikte op dat moment nog over een mooie accommodatie aan de Buurtweg te Wassenaar en buurman Vliethage was nog altijd inwonende bij de voetbalvereniging JAC en had zodoende zonder eigen “home” ook geen inkomsten.
Nadat de gemeente Den Haag in 1987 ook nog eens verscheen met het rapport “Toekomst Haagse Voetbal” waren het de voetbalverenigingen Vliethage en TAMUVONA die wel gehoor wilden geven aan de voorstellen die dit rapport weergaven. Met andere woorden, beide clubs hadden bijna geen bestaansrecht meer en daarom startte de besturen van de twee noodlijdende voetbalverenigingen met de besprekingen over een eventuele fusie. De eventuele samensmelting tussen v.v. Vliethage en sv TAMUVONA zou de nieuwe fusieclub zowel op organisatorisch als financieel veel meer mogelijkheden bieden.
De beide besturen van de club, o.l.v. voorzitter Aad Jasperse (TAMUVONA) en voorzitter Dirk Silvius (Vliethage) kwamen tot elkaar en de leden van beide clubs stemden ook voor de fusie.

Zodoende ontstond op 1 juli 1988 de nieuwe fusievereniging VTC’88 (Vliethage TAMUVONA Combinatie 1988).

Seizoen 1988-1989

>
In het eerste seizoen van de fusievereniging V.T.C.’88 werd het vlaggenschip van de vereniging ingedeeld in de 1e Klasse B van de zondag HVB-Klasse.
In deze 1e Klasse B HVB ontmoette V.T.C.1 dit seizoen verder: De Adelaars, Graaf Willem II VAC, GSC, sv Kijkduin, Marathon, Oranje Blauw, Paraat, Te Werve, Triomph en VVM.

Van de 20 competitiewedstrijden wist VTC’88 er slechts vier te winnen en drie gelijk te spelen, alle overige wedstrijden gingen verloren. Met 11 punten en een doelsaldo van 29 voor en 53 tegen eindigde men op de laatste positie en dat betekende degradatie naar de 2e Klasse.

>

>

V.T.C.’88 werd alweer na 1 jaar opgeheven.

Heeft u nog informatie en/of foto’s over/van V.T.C.’88 neem dan aub contact op met haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares V.T.C.’88

Kampioenschappen:
geen

Andere prestatie’s:
geen

Parade der trainers V.T.C.’88:

1988-1989 Hans Roos

Parade der voorzitters V.T.C.’88:

1988-1989 ?

Terrein waar V.T.C.’88 heeft gevoetbald:

Buurtweg te Wassenaar