sv Nootdorp, sv

Nootdorp
01-07-1954 - Heden

sv Nootdorp

Sportpark ‘s-Gravenhout:
De Poort 8
2631 PT Nootdorp ZH
Telefoon: 015-3109726
http://www.svnootdorp.nl/

Kleur shirt: geel
Kleur broek: zwart
Kleur kousen: zwart

Nootdorp sv vlag - kopie

De officiële oprichting van N.S.V.

Begin jaren vijftig zaten er een stel Nootdorpse jongens bij elkaar die zin hadden om regelmatig te voetballen op een echt veld met een echt doel en tegen echte tegenstanders. Zich aansluiten bij een al bestaande zondagclub daar voelde deze jongens om uiteenlopende redenen niets voor. Op zondag wilde men liever vrij en thuis zijn. Kortom men besloot om zelf maar een zaterdag voetbalvereniging op te gaan richten. Een naam wist men nog niet, een veld had men niet en er waren zelfs nog niet eens genoeg jongens om een elftal te formeren.
Op de Nootdorp pagina’s van het Pijnackerse krantje van het Weekblad verscheen in januari 1950 een advertentie met daarin de volgende oproep;
“Op donderdag 12 januari a.s. zal in Nové des avonds om 20.00 uur een vergadering worden gehouden waar allen die  belangstelling hebben bij de oprichting van een zaterdagmiddag voetbalclub en daarbij te komen spelen bij deze worden uitgenodigd”.
Op deze vergadering was een behoorlijke opkomst en zodoende was de eerste stap gezet.
Enkele namen van de enthousiastelingen die aan de basis gestaan hebben van de oprichting van de club die (later) uiteindelijk sv Nootdorp werd waren Jan van Roosmalen, Gerard Post, Kees Slootweg, E.de Bie, Willem van der Kooij, A.van Wieringen, H.Lever, A.Bergman, P.Kattestaart en G.van Gemerden. De naam van deze nieuwe voetbalvereniging werd N.S.V. (Nootdorpse Sport Vereniging). H.Lever werd de voorzitter, A.Bergman vicevoorzitter en Jan van Roosmalen penningmeester.

De gemeente Nootdorp beloofde om mee te werken met de aanleg van een nieuw sportpark. Tot dit alles gerealiseerd was konden de leden van N.S.V. binnen in het Nové gebouw trainen. Ondanks alle enthousiaste eerste geluiden was het ledental op 20 mei 1950 alweer teruggelopen naar nog maar 5 voetballers. De grootste oorzaak van de geringe belangstelling om op zaterdag te gaan voetballen was wel het feit dat in die tijd de meeste mensen altijd op zaterdag tot 13.00 uur “gewoon” moest werken en dat men na thuiskomst geen zin (en moed) meer had om daarna nog te gaan voetballen.
Het tekort aan spelers werd door een toevallige samenloop van omstandigheden opgelost. In Delft kampte namelijk de voetbalvereniging van de PTT Delft met een vergelijkbaar probleem. Door de contacten die een aantal Nootdorpers hadden met de voetbalclub van de PTT Delft besloot men tot de oprichting van een gezamenlijke vereniging. De fusievergadering vond trouwens plaats op 10 mei 1951 in café De Gouden Star. Deze nieuwe ontstane club kreeg de naam N.P.D.C. Deze afkorting stond voor Nootdorpse PTT Delft Combinatie of voor Nootdorp Posterijen Delft Combinatie. Over deze twee afkortingen zijn de meningen nogal verdeeld maar officieel werd de laatste afkorting vaker gebruikt. De eerste trainer van N.P.D.C. werd Jan van het Woudt.
Een veld kwam ook eindelijk in zicht. Omdat de gemeente eindelijk gang maakte met de plannen om een sportpark met paardenrenbaan aan te leggen. N.P.D.C. mocht dan één veld mogen bespelen.
De Nootdorps-Delftse combinatie is in het eerste seizoen (1951-1952) meteen succesvol en werd vier wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Deze kampioenswedstrijd was overigens thuis tegen het Haagse Politieteam HPSV dat met de klinkende cijfers 6-0 werd verslagen. G.Holslag maakte in deze wedstrijd met een legendarische omhaal het tweede doelpunt.

Inwoning bij RKDEO

Een eigen veld was er in deze periode nog steeds niet en daarom mocht men samen met RKDEO (toen nog R.K.Sportvereniging Nootdorpse Boys geheten) gebruik gemaakt worden van de gemeentelijke sportvelden gelegen midden in het dorp op Sportpark Centrum. Het nieuwe gemeentelijke sportpark bleek mede nodig omdat het veld wat er lag door de KNVB vanwege de geringe maten werd afgekeurd. N.P.D.C. speelde altijd op het middelste veld. De latere kantine van RKDEO was tevens clubonderkomen van de Nootdorps-Delftse combinatie. Alle betrokkenen waren zeer te spreken over de gastvrijheid die RKDEO in die eerste jaren aan het latere sv Nootdorp bood.

Het was in die begintijd wel allemaal behelpen. Kleedkamers en fatsoenlijke wasgelegenheid waren er niet en daardoor werd er gebruik gemaakt van het oude gebouw van “Het Witte Paard”. In de benedenruimte van dit gebouw waren vier kleedkamers gemaakt. Deze kleedhokken waren onverwarmd en bij het opendraaien van de kraan (die op borsthoogte aan de muur was aangebracht) kwam er een onbeschoft koude harde straal water uit dat zelfs de burgerkleding en je teamgenoten in de kleedkamer nat werden.
Doordat de voetbalclub geen eigen kantine bezat werd er bij uitwedstrijden altijd verzameld bij het café van Kees Sluis in de Dorpsstraat. Later werden ook café De Gouden Star van Kees Marel en De Bocht vertrouwde vertrekplaatsen. Na de wedstrijden keerde men meestal weer terug naar het café voor een “afzakkertje” want gezelligheid en saamhorigheid stond bij sv Nootdorp altijd hoog in het vaandel.

In november 1951 kreeg N.P.D.C. haar eerste junioren elftal. Omdat deze jongens nog niet rijp waren voor de competitie werd besloten om een reeks nederlaagwedstrijden voor het juniorenteam te organiseren.
Voor seizoen 1952-1953 twijfelt de club of er met twee of drie elftallen aan de competitie deelgenomen moet worden. Het ledental was n.l 36 en eigenlijk te kort voor drie elftallen. Daardoor werd er toch maar besloten voor twee elftallen.

De oprichting van sv Nootdorp

Kort voor de competitie van seizoen 1954-1955 gaf de Delftse tak van N.P.D.C. te kennen niet meer verder te willen met deze Delft-Nootdorpse fusie. Zodoende werd in augustus 1954 de voetbalvereniging N.P.D.C. ontbonden en de Nootdorpse tak ging verder onder de naam sv Nootdorp. Het eerste bestuur van sv Nootdorp bestond uit; van Wieringen (voorzitter), van der Kooij (secretaris), van Roosmalen (penningmeester) en de leden De Weijer en Lever. Er werd bij sv Nootdorp ook een handbalvereniging voor vrouwen opgericht.
Het nieuwe sv Nootdorp bestuur komt op 25 augustus 1954 voor het eerst bijeen als zelfstandig bestuur. De eerste daad van het bestuur is het vaststellen van de contributie. Voor de voetballers werd dit 30 cent per week en voor de handbalsters 25 cent per week.

Periode van 1960 tm 1969

In 1960, als sv Nootdorp alweer 10 jaar bestaat, wordt er door het eerste elftal weer een kampioenschap binnen gehaald. Er volgde promotie naar de 2e Klasse na een spannende wedstrijd tegen naaste concurrent GDA. In de uitwedstrijd tegen GDA hadden de Nootdorpse voetballers veel last van de zenuwen. Cornet maakte in de tweede helft het enige en naar later bleek het kampioensdoelpunt. Heel wat keren was GDA dicht bij een doelpunt geweest maar paal, lat en veel Nootdorps geluk stonden dat in de weg. GDA bleek zich een buitengewoon sportief verliezer te tonen want het GDA bestuur was het eerste om sv Nootdorp te feliciteren en de aanvoerder van GDA bood zelfs bloemen aan nadat hij een korte speech had gehouden.

Later meer……….

Eindelijk een eigen sportcomplex

In juni 1968 ging het bestuur van sv Nootdorp in onderhandeling met het gemeentebestuur over de aanleg van een eigen sportpark.
De gemeente van Nootdorp had immers een stuk grond op het oog op de hoek van de Kruisweg en ‘s-Gravenweg waar t.z.t. voetbalvelden aangelegd konden worden.
Het bestuur vond de plaats voor de nieuwe velden “niet zo ongelukkig”. Men liet wel weten het jammer te vinden dat de ligging van het nieuwe complex net buiten de bebouwde kom kwam te leggen maar de afstand was te overbruggen. Er was sprake van twee nieuwe velden en dat was geen overbodige luxe gezien de toeloop van de vele nieuwe leden bij sv Nootdorp. De club hoopte dat alles in 1970 gerealiseerd zou zijn. Een mooier jubileumcadeau voor het twintigjarige bestaan van de club kon men immers niet bedenken.
Met groot enthousiasme werden er plannen op tafel gelegd om met diversen acties zoveel mogelijk geld voor de nieuwbouw binnen te halen. In oktober 1968 presenteerde het bestuur samen met architect W.G.M. Witsiers de eerste plannen voor de nieuwe kantine.

Dan is het een tijdje stil rondom de plannen voor het nieuwe complex van sv Nootdorp. Bij de gemeente Nootdorp bleek door de familie van der Lubbe (grondeigenaren) bezwaar aangetekend te zijn tegen de gemeentelijke plannen met betrekking tot het nieuwe sportcomplex aan de Kruisweg. Het gemeentebestuur was er nu wel van doordrongen dat de situatie bij sv Nootdorp zo langzamerhand onhoudbaar werd. De belasting van het toen huidige veld werd te groot waardoor dit bijna onbespeelbaar werd. Burgemeester Winkel hielp zo ook een handje en wilde desnoods de locatie van het nieuwe complex via de rechter laten onteigenen zodat men eindelijk aan de bouw kon gaan beginnen.

Periode van 1970 t/m 1979

Pas op 7 november 1972 nam de gemeenteraad van Nootdorp een historische beslissing! Er werd besloten om zowel Sportpark Centrum uit te breiden als het Sportpark ‘s-Gravenhof aan te leggen.
Op zaterdag 13 oktober 1973 wordt de eerste paal door mevrouw van der Kooy-Boot in de grond geslagen en op 16 maart 1974 lag op 16 maart 1974 de eerste steen van de nieuwe kantine.
De bouw verliep spoedig en op zaterdag 17 augustus 1974 vond onder grote belangstelling de feestelijke opening van het nieuwe complex plaats. Het nieuwe adres van sv Nootdorp was:

sv Nootdorp
Kruisweg 9
2631 PE Nootdorp

De ellende van de voorbije jaren leek in één klap vergeten, uit de modder was een schitterend complex verrezen.

>

<

Seizoen 1978-1979

Door de groei van de club bleek echter dat de kantine alweer snel te klein te zijn. In 1978 begon men zodoende met de uitbreiding van de kantine en de opening van het nieuwe bijgebouwde deel vond plaats op 1 januari 1979 door architect en lid van sv Nootdorp Jilles Keizer.

In het seizoen 1978-1979 was de zaterdag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, CWP, Ec-So, ESC, HTSV, KSD, Nationale Nederlanden, Nootdorp, VCS, VELO, Verburch en FC Waasdorp.

>

Periode van 1980 t/m 1989

>

<

Seizoen 1982-1983

>

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was voor het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, BSC’68, ESC, Escher Boys, GDA, KSD, LenS, Marine, sv Nootdorp, NSEM, VCS en sv Wassenaar.

Voor het seizoen 1982-1983 werd Koos Stam als nieuwe trainer aangetrokken van sv Nootdorp. Vanaf het begin af aan bleek het aantrekken van trainer Stam voor sv Nootdorp een goede zet want het vlaggenschip van de vereniging werd direct in dit seizoen kampioen en promoveerde hiermee naar de Hoofdklasse van de H.V.B.
Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers 77-15, eindigde sv Nootdorp zoals gezegd eerste op de ranglijst van de 1e Klasse A.

<

Seizoen 1983-1984

>

De zaterdag Hoofdklasse HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, sv Duinoord, DVC, HPSV, sv Nootdorp, Ornas, RAS, Scheveningen, SVGEB, VCS, Verburch en Westerkwartier.

Het succes van sv Nootdorp 1 was nog niet afgelopen want in dit seizoen seizoen wist men, wederom o.l.v. trainer Koos Stam, kampioen te worden en zodoende te promoveren naar de 4e Klasse KNVB.

In de laatste competitieronde moest de beslissing in de Hoofdklasse zaterdag HVB vallen. De sv Nootdorp moest uit in Wassenaar aantreden tegen de sv Ornas, dat moest winnen om ook volgend seizoen weer uit te mogen komen in de Hoofdklasse van de HVB. De sv Nootdorp had aan een punt genoeg om als kampioen te promoveren.
De sv Nootdorp speelde verzorgder spel maar Ornas was in deze wedstrijd gevaarlijker en vocht bovendien voor iedere meter. Bij rust stonden de mannen van trainer Koos Stam op een 1-0 achterstand.
In de pauze werd bekend dat Svv Scheveningen een 2-0 voorsprong had tegen Verburch. Deze tussenstand onderstreepte de noodzaak voor sv Nootdorp om minimaal gelijk te spelen tegen Ornas want bij verlies zou er bij deze stand een beslissingswedstrijd om het kampioenschap volgen tegen de Scheveningers.
Toen Nootdorper Ton van der Helm in de 84e minuur gelijk maakte leek de strijd gestreden en zakten enkele Ornas-spelers vertwijfeld naar de grond. De wanhoop van Ornas nam een minuut later nog grotere vormen aan toen scheidsrechter Van Elleswijk Ornas-uitblinker Bart Lugters uit het veld stuurde.
De sensatie was echter nog niet compleet toen Ornas vlak voor tijd door een treffer van aanvoerder Rene Heidenreich alsnog op een 2-1 voorsprong kwam. Bij het ingaan van de laatste minuut van de officiële speeltijd leek Ornas dus de laatste strohalm te hebben gegrepen want deze uitslag zou genoeg zijn voor een beslissingswedstrijd om het behoud van het Hoofdklasserschap in de HVB. De juichende menigte van de thuisclub had echter niet gerekend op een blessuretijd van maar liefst zeven minuten. De extra tijd, die scheidsrechter Van Elleswijk bijtelde voor oponthoud tijdens de wedstrijd, werd Ornas uiteindelijk fataal. In de laatste seconde van die blessuretijd kwam sv Nootdorp, via een treffer van Rien Lugtigheid, alsnog op gelijke hoogte en kon de kampioensvlag bij de Nootdorpers in top en was Ornas hiermee gedegradeerd.

Van de 22 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp er namelijk 14 in winst om te zetten, speelde 6x gelijk en werd er slechts 2x verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 45-25, werd men dus kampioen van de Hoofdklasse HVB. Scheveningen eindigde met slechts 1 punt minder op de tweede positie.

<

Oprichting damesvoetbal bij sv Nootdorp

In 1982 waren er een aantal dames die wel wat vaker wilden voetballen dan maar één keer per jaar. In die tijd was er n.l. ieder jaar op het veld van sv Nootdorp, zomaar voor de gezelligheid, een eenmalige wedstrijd tussen “de Langelandseweg-meiden” en “de Nieuwkoopseweg-meiden”.
Rob Oostwouder was toen al gestopt als voetballer bij sv Nootdorp en stelde zich beschikbaar als trainer / coach. Na een paar maanden trainen, zonder nog een wedstrijd gespeeld te hebben, bloeide het damesvoetbal bij sv Nootdorp weer een beetje dood.
Een seizoen later was er meer animo voor het damesvoetbal en pakte Rob Oostwouder de draad weer op met het gevolg dat er vanaf het seizoen 1984-1985 de dames van sv Nootdorp in competitieverband gingen spelen.

Seizoen 1985-1986

In augustus 1985 ontstond binnen sv Nootdorp het idee voor een eigen sporthal. In januari 1986 werden voorzichtig de eerste plannen voor de sporthal op tafel gelegd. Vooral voor de jeugd was zo’n sporthal van belang want bij een beetje regenachtig weer werden de velden van sv Nootdorp snel afgekeurd. Om de jeugd toch te vrede te houden door al die afkeuringen zou het dus ideaal zijn om uit te wijken naar een sporthal.

De indeling van sv Nootdorp 1 voor het seizoen 1985-1986 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; DEVJO, DSO, Honselersdijk, HPSV, KMD, Maasdijk, MVV’27, Nootdorp, Scheveningen, Semper Altius, SV’35 en Te Werve.

<

Seizoen 1986-1987

Het bestuur kreeg in augustus 1986 officieel toestemming van de ledenvergadering om een hal te kopen. Voortvarend ging er een “bouwstenenactie” van start en al snel zat er een bedrag van f.10,000,= in kas.
Al binnen een paar maanden nadat de plannen concreet waren, werd op 1 november 1986 daadwerkelijk met de bouw van de sporthal begonnen. Vele vrijwilligers stonden klaar om de handen uit de mouwen te steken.

Seizoen 1987-1988

Op 27 september 1987 werd de sporthal van sv Nootdorp onder zeer veel belangstellende officieel geopend door de wethouders M.Lely en N.van der Sande. De nieuwe sporthal stond door zijn half ronde vorm bekend als zogenaamde “Romneyhal” en had afmetingen van 21 meter breed, 30 meter lang en 5 meter hoog. Het bestuur van sv Nootdorp was van mening om de nieuwe sporthal voor meerdere doeleindes te gaan gebruiken dan alleen voor jeugd en voetbal.

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DEVJO, DSO, Hoekse Boys, Honselersdijk, KMD, sv Loosduinen, Maasdijk, sv Nootdorp, PDK, SEV en SV’35.

Seizoen 1988-1989

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1988-1989 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, Jodan Boys, Kagia, Koudekerk, Nootdorp, Oegstgeest, Reeuwijk, Rohda’76, De Sleutels, Ter Leede, Voorschoten en Zwammerdam.

<

Seizoen 1989-1990

>

<

Seizoen 1990-1991

In 1990 werd het 40-jarige jubileum van sv Nootdorp groots aangepakt. Jeugdtoernooien, een fietsdag en de sterkste man / vrouw van Nootdorp werden georganiseerd.
Op 29 juni 1990 vond de officiële receptie plaats terwijl op zaterdag 4 augustus 1990 de jubileumwedstrijd tegen Eredivisieclub FC Den Haag werd gespeeld. FC Den Haag, met trainer Co Adriaanse, won deze wedstrijd met 1-8. Het enige doelpunt aan sv Nootdorp kant werd gescoord door Ton van der Helm

>

Seizoen 1991-1992

>

<

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: DORR, Ec-So, HPSV, JAC, Nationale Nederlanden, Nootdorp, Postalia, RVC, Semper Altius, SVGWGEB, SVPTT en TAC’90.

<

Seizoen 1993-1994

>

<

Seizoen 1994-1995

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd voor het seizoen 1994-1995 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: CION, DUNO, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Lyra, Maasdijk, MVV’27, SEV en TAC’90.

<

Seizoen 1995-1996

>

<

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

>

<

Seizoen 2000-2001

>

De zaterdag 2e Klasse C van de KNVB was voor het seizoen 2000-2001 als volgt ingedeeld: Berkel, BMT, Forum Sport, Honselersdijk, JAC, Monster, sv Nootdorp, PEC Den Haag, RCL, Rohda’76, Vitesse Delft en Voorschoten’97.

<

Seizoen 2001-2002

>

<

Seizoen 2002-2003

>

<

Seizoen 2003-2004

In 2003 verhuisde sv Nootdorp van haar accommodatie aan de Kruisweg naar het schitterende nieuwe sportcomplex ‘s-Gravenhout aan de andere kant van Nootdorp.


Sportpark ‘s-Gravenhout van sv Nootdorp met kantine, sporthal en tribune

>

Seizoen 2004-2005

>

<

Seizoen 2008-2009

Terwijl de meesten sv Nootdorp-leden genoten van de zomerstop, vonden op Sportpark ‘s-Gravenhout de nodige veranderingen plaats. De commissiekamer werd verplaatst tot boven de ingang van de kantine en de oude commissiekamer werd omgedoopt tot sponsorhome.
Ook buiten de kantine kon men een verandering zien. Het oude vertrouwde groene gras van veld 2 had plaats gemaakt voor een nieuw veld van kunstgras, zodat er vanaf seizoen 2008-2009 altijd gevoetbald en getraind kon worden. Het ging dus goed met sv Nootdorp en dat was ook terug te zien in de groei van het aantal leden. Aan het begin van seizoen 2008-2009 was het ledental bij sv Nootdorp gegroeid tot boven de 700.
Tijdens een A.L.V. op 16 februari 2009 werd Peter van Haagen unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van sv Nootdorp. Peter van Haagen volgde hiermee Bert van Vreden op.
Het eerste elftal van sv Nootdorp werd in seizoen 2008-2009 ingedeeld in de 2e Klasse C, met als tegenstanders Naaldwijk, DUNO, DSO, MVV’27, Haaglandia, Valken’68, RCL, SVC’08, ‘s-Gravenzande VV, Zevenhoven en LYRA. John Karelse was voor het vijfde achtereenvolgende seizoen trainer van de sv Nootdorp 1.

Trainer Karelse ging bij aanvang van dit seizoen voor een plaats bij de bovenste vijf, maar deze doelstelling moest al snel worden bijgesteld. De prestaties van het eerste elftal bleven achter en sv Nootdorp stond in de onderste regionen van de 2e Klasse C. In oktober 2008 zagen een aantal spelers in de selectie het niet meer zag zitten in trainer Karelse waardoor de trainer geslachtofferd werd.Het bestuur van sv Nootdorp koos na het op non-actief zetten van zijn trainer John Karelse en na raadpleging van de voetbaltechnische commissie, staf en diverse spelers ervoor  om voorlopig verder te gaan met het trainersduo Leo Schellevis en Peter Wouters. Dit duo was al werkzaam bij het tweede elftal en ging nu gezamenlijk de volledige A-selectie trainen, waarbij Leo Schellevis eindverantwoordelijk werd voor het eerste elftal. Schellevis, oud-prof van ADO Den Haag en FC Zwolle kwam na zijn profcarrière uit voor Laakkwartier en sv Nootdorp zelf.

 

Later hier meer over seizoen 2008-2009….

Het bestuur van sv Nootdorp riep op 20 april 2009 haar leden op voor een bijzondere Algemene Ledenvergadering. Het bestuur presenteerde tijdens deze vergadering haar nieuwe plannen op organisatorisch en voetbaltechnisch gebied.

Seizoen 2009-2010

Voor het seizoen 2009-2010 was Bert de Best als hoofdtrainer door het bestuur aangetrokken. De ambitieuze trainer had twee “doelen” voor ogen. Het tweede elftal van sv Nootdorp moest naar een hoger niveau gebracht worden en met het eerste elftal wilde Bert de stap naar de 1e Klasse zetten.
Door de vorming van een nieuwe Topklasse kwamen er in het seizoen 2010-2011 extra plaatsen vrij in de Hoofdklasse en 1e Klasse. Bovendien zou vanaf het seizoen 2010-2011 ook de competities in de 2e Klasse gaan bestaan uit 14- i.p.v. 12 ploegen. Dit betekende dat in dit voetbalseizoen (2009-2010) een verzwaarde promotie regeling gold:

* De nummers 1 tot en met 3 zouden promoveren naar de 1e Klasse.
* De periodekampioenen van de 2e Klasse spelen een nacompetitie met de vijf nummers 11 van de 1e Klasse.
* De tien nummers 11 van de 2e Klasse spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e Klasse om klasse behoud c.q. promotie. De nacompetitie levert per district drie extra plaatsen voor de derde klasse op.
* De nummers 12 degraderen naar de 3e Klasse.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd in seizoen 2009-2010 ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse C samen met BVCB, DSO, Forum Sport, ‘s-Gravenzandse VV, LYRA, FC Maense, Monster, MVV’27, SVC’08, RCL en Soccer Boys.
Op zaterdag 5 september 2009 begon de competitie met de wedstrijd sv Nootdorp-Monster. Het team van trainer Bert de Best begon goed en won verdiend met 3-1. Ook de tweede wedstrijd, uit bij BVCB wist men in winst om te zetten (0-2). Hierna volgde er thuis een gelijkspel (1-1) tegen MVV’27 en verloor men met 2-1 bij SVC’08.

Op 1 januari 2010 stelde het bestuur van sv Nootdorp John Karelse aan in de functie van verenigingsmanager. Er werd een overeenkomst aangegaan voor de periode van drie jaar met Karelse. Het werd de taak en verantwoordelijkheid van de verenigingsmanager om de gehele organisatie, met de nadruk op de voetbaltechnische organisatie, verder te verbeteren en te professionaliseren bij sv Nootdorp.

Later hier meer….

Na de overwinning van Peter van Haagen voor de VVD bij de Gemeenteraadsverkiezingen werd er op hem een zwaar beroep gedaan om wethouder te worden. Na hier een aantal weken over nagedacht te hebben, besloot Peter om die verantwoordelijke baan aan te nemen. Omdat deze baan, in verband met mogelijke belangenverstrengelingen, niet verenigbaar was met de functie als voorzitter van sv Nootdorp moest Peter van Haagen helaas per 28 mei 2010 het voorzitterschap neerleggen. De taken van de voorzitter werden verdeeld onder de overige bestuursleden. Ruud Quik zou, tot er een nieuwe voorzitter gevonden was, voorlopig waarnemend voorzitter van sv Nootdorp worden.

>

Op vrijdag 19 maart 2010 startte de sv Nootdorp het diamantenjaar (60 jarig bestaan) met een nostalgische avond. De kantine van SV Nootdorp was helemaal omgetoverd tot een nostalgisch museum. Tal van foto’s, filmpjes en andere geel-zwarte attributen van weleer en heden lagen uitgestald. Op video was een oude kampioenswedstrijd te zien. De avond, waarbij ook de twee Ereleden Arie verhoef en Daan van Tilborg bij aanwezig waren, werd opgeleukt door een Heineken veiling en zanger Frans Verbeek. Bij iedere consumptie die aan de bar gekocht werd, kreeg de koper ook een veilingbiljet.

>

Seizoen 2010-2011

Het eerste elftal van sv Nootdorp was dus afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e Klasse KNVB. Nog nooit eerder in de zestig-jarige historie van de club speelde het eerste elftal op zo’n hoog niveau. Het debuut in de 1e Klasse was dan ook een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de club.
Nootdorp 1 werd ingedeeld in de 1e Klasse B van het district West II met als tegenstanders DSO, Smitshoek, BVCB, Strijen, Heinenoord, Alexandria’66, FC ‘s-Gravenzande, Deltasport, FC Rijnvogels, Spijkenisse, DOTO, TOGR en Sportlust’46. De succesvolle formatie van trainer Bert de Best bleef intact en met de komst van de spelers als Richard Lodder, Stefan Vrijland, Jeffrey Aerts, Ali Yousofi, Rob Nootenboom en keeper Daniël Lorsheijd gingen “de geelhemden” er kwalitatief zeker op vooruit.
Sv Nootdorp begon ijzersterk aan de competitie, de eerste wedstrijd werd uit bij Smitshoek met 1-0 gewonnen door een doelpunt van “good-old” Sander Jansen. Ook de tweede wedstrijd, thuis tegen de nieuwe fusieclub FC ‘s-Gravenzande, behaalde sv Nootdorp een 1-0 overwinning. In de derde competitiewedstrijd bij BVCB werd de eerste nederlaag (2-0) van het seizoen geleden, gevolgd door een 2-2 thuis tegen DOTO. In Zoetermeer bij DSO werd sv Nootdorp op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Op 9 oktober behaalde het team van trainer Bert de Best een prima resultaat door thuis, tegen de nr.2 uit de competitie, FC Rijnvogels op 0-0 te houden. Door dit resultaat kwam de debutant in de 1e Klasse, met 8 punten uit 6 wedstrijden, op een verdienstelijke achtste plaats te staan in de 1e Klasse B. Feit was wel dat sv Nootdorp tot nu toe de minst scorende ploeg uit deze Klasse was. In de volgende wedstrijd werd er uit bij Sportlust’46 met 4-2 verloren gevolgd door een 2-0 thuisoverwinning op Heinenoord. De wisselende resultaten hielden tot aan de winterstop stand. Zo verloor sv Nootdorp bijv. thuis met 1-5 van Spijkenisse en werd er vervolgens op 13 november bij koploper Delta Sport met 1-2 gewonnen. Door de vele regen en de vroeg ingevallen winter speelde sv Nootdorp al op 20 november haar laatste competitiewedstrijd van 2010. Tegen de nieuwe koploper Alexandria’66 werd thuis verdienstelijk 1-1 gespeeld waardoor de stand tijdens de winterstop onderin de 1e Klasse B als volgt was; 09. Spijkenisse 11-15, 10. sv Nootdorp 11-15, 11. Heinenoord 11-12, 12. Strijen 11-10, 13. DOTO 11-10 en 14. BVCB 11-7
Tijdens de winterstop ging de selectie van sv Nootdorp van 7-1-2011 t/m 11-1-2011 op trainingskamp in het Turkse Belek. Daar verbleef men in een luxe hotel met uitstekende trainingsfaciliteiten en kon men zich optimaal gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.
Na ruim twee maanden van gedwongen winterstop ging de competitiebal op zaterdag 22 januari weer rollen. Helaas ging sv Nootdorp op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Smitshoek.
Later hier meer….

>

>

>

In de maand mei nam sv Nootdorp afscheid van een aantal clubiconen (spelers, verzorger en begeleiding) die een punt achter hun actieve carrière bij de Nootdorpse zaterdageersteklasser zette. Er was een wedstrijd georganiseerd tussen oud – en jong SV Nootdorp. De oudjes stonden onder leiding van Marco Lange en hij had zijn basis geformeerd met de afscheidnemende spelers Sander Jansen, Jeroen van der Kooij, René Schreuder en Jeroen van den Akker (samen goed voor meer dan 1000 wedstrijden in het eerste van SV Nootdorp), aangevuld met spelers als Patrick Hanemaayer, Jacco van Vianen en “mister SV Nootdorp” Ton van de Helm. Bert de Best had geprobeerd een zo sterk mogelijk opstelling van Jong SV Nootdorp daar tegenover te zetten.
Na de wedstrijd nam SV Nootdorp-voorzitter Ruud Quik het woord en kregen de afscheid nemende spelers een ingelijst sv Nootdorp shirt met bijbehorende bloemen. In de kantine werd verder afscheid genomen van Willem Valkenburg (23 jaar verzorger), Rob Lindeman, Ben van de Leur (‘vlaggenist’), Jan Kok en Pleun van den Akker. Na het officiële gedeelte begon een derde helft, die zijn weerga niet kende.

Op maandagavond 30 mei 2011 vond in ‘De Tobbe’ in Delft het jaarlijkse Hans Dorjee Voetbalgala plaats. Jeffrey Aarts van sv Nootdorp werd tijdens dit gala uitgeroepen tot ‘beste speler van het jaar’. Jeffrey kreeg zijn prijs (gouden schoen) uit handen van oud-prof Regi Blinker.

>

Op een Bijzondere Algemene Ledenvergadering van vrijdag 28 januari 2011 kozen de leden van sv Nootdorp unaniem Ruud Quik voor de functie van voorzitter. Ruud Quik vervulde al reeds de functie van voorzitter ad interim sinds het vertrek van Peter van Haagen.

Seizoen 2011-2012

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor dit seizoen bij de senioren 6 elftallen en 3 damesteams in de bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 1 A-, 2 B-, 3 C-, 5 D-, 10 E- en 10 F-teams. Verder was er ook nog een Mb-elftal. De zaalvoetbalafdeling bestond uit 4 heren- en 2 dames-teams.

Aan het begin van het seizoen startte sv Nootdorp samen met  Jumbo Steendam een voetbalplaatjes actie. Vanaf zondag 23 oktober kon de gehele jeugdafdeling, als je bij de Jumbo Nootdorp boodschappen deed, hun eigen voetbalplaatje en die van zijn eigen elftal sparen. Deze konden dan ingeplakt worden in een mooi sv Nootdorp voetbalplaatjes verzamelalbum.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van sv Nootdorp op 28 november 2011 werden Wim Makkus en Marcel Ruesen benoemd tot Erelid. Voorzitter Ruud Quik sprak de heren toe en dankte hen voor hun geweldige inzet en inbreng voor de vereniging. Wim Makkus dankte zijn onderscheiding onder meer aan zijn grote inbreng voor de club bij de ontwikkeling van de businessclub van de Nootdorpers, de VVSV, waar hij onlangs afscheid van nam. Marcel Ruesen was binnen het bestuur van de Nootdorpse club zestien jaar actief als penningmeester. In 2009 had hij al afscheid genomen van zijn bestuursfunctie. Na een periode waarin hij de financiële commissie nog een tijd met raad en daad bijstond, had ook hij onlangs aangegeven er definitief een punt achter te willen zetten. Onder luid applaus kregen de trotse Ruesen en Makkus de symbolische gouden speld opgespeld en werden ze in de bloemen gezet.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd dit seizoen ingedeeld in de 1e Klasse B met als tegenstanders Alexandria’66, Breukelen, BVCB, Delta Sport, DSO, FC ‘s-Gravenzande, GHC, Leonidas, RCL, FC Rijnvogels, Smitshoek, Spijkenisse en Vitesse Delft.
Nieuw bij de A-selectie van trainer Bert de Best waren o.a. Michael Verschoor (Vitesse Delft), Franz-Ewald Mitterdorffer (Scheveningen), Martin Onderwater (Voorschoten’97), Thomas Schlaman (Wilhelmus) en Michael Verhoef(DSO).
Sv Nootdorp begon op zaterdag 3 september 2011 uitstekend aan de competitie door “thuis” met 2-0 te winnen van BVCB. Daarna volgde er een 1-1 gelijkspel in en tegen Spijkenisse gevolgd door een 4-1 thuisoverwinning op Smitshoek. Op zaterdag 24 september nam het team van trainer De Best zelfs de koppositie over in de 1e Klasse B door een klinkende 4-0 overwinning bij Leonidas. Helaas bleef deze koppositie maar één week gehandhaafd want de volgende wedstrijd verloor sv Nootdorp met 3-1 bij RCL. Hierna volgde er een 2-2 gelijkspel thuis tegen Delta Sport en werd er nipt met 4-3 verloren bij FC Rijnvogels. Op 29 oktober speelde sv Nootdorp op een druk bezocht Sportpark ‘s-Gravenhout tegen Vitesse Delft. Nootdorp won deze “derby” uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Thomas Schlaman en Franz Ewald Mitterdorffer. Hierna volgde er nog tot aan de winterstop gelijke spelen tegen GHC (1-1) en Alexandrie’66 (3-3) en verloor men tegen FC ‘s-Gravenzande (2-3) en DSO (2-0). Zodoende ging sv Nootdorp met 16 punten uit 12 wedstrijden op een achtste plaats in “1B” de winterstop in.
In december werd bekend dat na dit seizoen trainer Bert de Best en sv Nootdorp niet meer met elkaar verder zouden gaan.
Sv Nootdorp kwam in eerste instantie uitstekend uit de winterstop met overwinningen op FC Breukelen (1-0) en BVCB (2-3) maar daarna volgde er een slechte serie met nederlagen tegen Spijkenisse (5-6), Smitshoek (3-1), RCL (1-2) en Delta Sport (1-0). Door deze serie nederlagen was de club inmiddels afgezakt naar de 11e positie in de 1e Klasse B en loerde de degradatieplaatsen. Op 17 maart werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Rijnvogels en daarna volgde er weer een knappe serie wedstrijden met overwinningen op Vitesse Delft (0-1), GHC (2-0), Leonidas (3-2), FC ‘s-Gravenzande (1-2) en Alexandria’66 (4-2) en was het team daardoor ineens weer opgeklommen naar de 4e positie en lonkte nu de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. De laatste twee wedstrijden, tegen FC Breukelen (8-2!) en DSO (2-4) werden echter verloren en eindigde sv Nootdorp met 38 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 55-55) op een keurige vijfde positie in de 1e Klasse B. De topscorers van het eerste elftal waren dit seizoen Jeffrey Aarts (8x), Martin Onderwater (7), Ricardo Siebring (7) en Franz Ewald Mitterdorffer (7).

Na afloop van het seizoen werd er bij sv Nootdorp afscheid genomen van een aantal spelers en de trainers Bert de Best en diens assistent Chris Jansen. sv Nootdorp-voorzitter Ruud Quik bedankte beide trainers voor hun inzet en gaf beiden een ingelijste foto van de laatste SV Nootdorp selectie.  Ook werd er afscheid genomen van een aantal vertrekkende spelers te weten o.a. Romano Mollis (SV Ommoord), Jeffrey Aarts (Barendrecht) en Martin Onderwater (SV Oosterheem).
Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de ‘Speler van het Jaar van SV Nootdorp’. Voorzitter Peet Janssen van de VVSV noemde één van de criteria om in aanmerking te komen voor deze titel, dat de betreffende speler tenminste 18 wedstrijden in het eerste moet hebben gespeeld. Hiermee vielen veel spelers af en bleven er nog acht spelers over. Als derde eindigde Richard Lodder, tweede werd Stefan Vrijland en tot ‘Speler van het Jaar’ werd Michael Verschoor uitgeroepen. Hij ontving een ingelijst SV Nootdorp shirt met zijn naam erop.

De afgelopen jaren maakte sv Nootdorp een sterke groei van de jeugdafdeling door. Door deze groei liep de club op een gegeven moment tegen de grenzen aan van beschikbare veldcapaciteit voor trainingen en wedstrijden. Hierdoor was men genoodzaakt om vanaf 15 februari 2012 voor jeugdspelers in de D, E, F en mini leeftijdsgroepen een wachtlijst te gaan hanteren.

Later hier meer…

Seizoen 2012-2013

>
Ook voor dit seizoen schreef het bestuur van sv Nootdorp bij de senioren 6 elftallen en 3 damesteams in de bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 A-, 2 B-, 4 C-, 4 D-, 12 E- en 10 F-teams. Verder was er ook nog een Mb-elftal.

Het bestuur van sv Nootdorp had voor dit seizoen als nieuwe hoofdtrainer Arie van der Padt vastgelegd. Van der Padt volgde hiermee op Sportpark ’s Gravenhout Bert de Best op die 3 seizoenen werkzaam was geweest bij de Nootdorpers. Dick Sloos jr. werd als assistent trainer vastgelegd voor dit seizoen.
Het Vlaggenschip van sv Nootdorp werd voor dit seizoen wederom in de 1e Klasse B ingedeeld met ditmaal als tegenstanders BVCB, Benschop, DSVP, Deltasport, FC ‘s-Gravenzande, FC Rijnvogels, GHC, Geinoord, RCL, SHO, Spijkenisse, Vitesse Delft en Voorschoten’97.

>

Op zaterdag 19 januari stopte trainer Arie van der Padt per direct als trainer van sv Nootdorp. De oefenmeester had in goed overleg met het bestuur besloten de verbintenis met de club per direct te beëindigen. Het ontbreken van een goede klik met de spelersgroep lag hier aan ten grondslag. Jeroen Struijs nam tot het einde van het seizoen bij SV Nootdorp de taken van Arie van der Padt over. Struijs, in het verleden als speler deel uitmakend van de hoofdmacht van de Nootdorpse eersteklasser, was in het bezit van UEFA B (TC II)). Voor het volgende seizoen kon het bestuur van sv Nootdorp zorgvuldig op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

>

>

Nadat vorig jaar april de kledingleverancier Errea failliet was gegaan moest het bestuur van SV Nootdorp op zoek gaan naar een nieuwe kledingleverancier. Na goed onderzoek en prijsvergelijking koos sv Nootdorp voor het merk Quick. Het contract ging in op 1 juni 2013 met een looptijd van zes jaar. Beiden partijen hadden veel vertrouwen in de samenwerking. SV Nootdorp stak de gehele vereniging in één keer in een geheel nieuw tenue. Van de spelers van de zaal, de jeugd, de vrouwen en uiteraard de senioren. Gedurende de looptijd van de overeenkomst zal SV Nootdorp alle voetbalgerelateerde kleding en artikelen, zoals wedstrijd- en trainingskleding, tassen en ballen afnemen.

 

>

sv Nootdorp sloot feestelijk het seizoen af met de bekendmaking van “Speler van het jaar”. Eerste bedankte voorzitter Ruud Quik de vertrekkende spelers en begeleiding voor hun inzet en bewezen diensten. Een aantal spelers vertrokken naar een andere club en anderen stopte met selectievoetbal.
Als laatste was het woord aan Peter Jansen, voorzitter businessclub VVSV. Hij maakte bekend wie dit seizoen wordt uitgeroepen tot “Speler van het jaar”. Eén van de criteria is, dat de speler ten minste 18 wedstrijden gespeeld moet hebben. Hieraan voldeden slechts tien spelers, die dus in de eindstand voorkwamen.
Als tiende eindigde Ali Yousofi met 26 wedstrijden en een score van 5,873 gemiddeld. Opmerkelijk dat Ali Yousofi en Sam Ruinaard (op de zevende plaats) de enige spelers waren die 26 wedstrijden hadden gespeeld. Keeper Michael Verhoef (vierde) kwam tot 25 wedstrijden omdat hij in de laatste competitiewedstrijd zijn plek afstond aan Fabian Colpa, die zijn afscheidswedstrijd speelde.De derde plaats was voor Mike Mulder met 19 wedstrijden en een gemiddelde van 6,782. Tweede werd Joost Swaanenburg met 22 duels en een gemiddelde van 6,956 en de “Speler van het Jaar” seizoen 2012-2013 met een honderdste punt meer dan Swaanenburg is geworden Richard Lodder met 21 wedstrijden en een gemiddelde van 6,966. Lodder kreeg van Peter Jansen een ingelijst shirt uitgereikt.

Seizoen 2013-2014

Het bestuur van de sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2013-2014 7 seniorenelftallen en 3 damesteams voor de zaterdagcompetitie in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 B-elftallen, 4x C, 6x D, 12x E en 9 F-teams. De zaalvoetbalafdeling van sv Nootdorp bestond dit seizoen uit 1 vrouwenteam en 3 mannenteams.

De sponsorcommissie van sv Nootdorp kon bij aanvang van dit seizoen twee nieuwe shirtsponsors presenteren, namelijk Meuva BV en Zegwaard Rioolontstopping BV. De komende twee seizoenen sierde beide sponsors het shirt van het eerste elftal, dat dus uitkwam in de zaterdag 1e Klasse.

De Technische Commissie van sv Nootdorp was erin geslaagd om een nieuwe trainer aan te trekken voor dit  seizoen. Bob Kootwijk, geen onbekende in de Haagse regio, ging dit seizoen aan de slag bij de zaterdageersteklasser. Bob Kootwijk was het laatst actief als assistent trainer bij ADO Den Haag. Kootwijk werd hiermee bij sv Nootdorp de opvolger van Jeroen Struijs, die de selectie het afgelopen seizoen had geleid na het tussentijdse vertrek van Arie van der Padt.  Ook had sv Nootdorp voor dit seizoen  Erwin Lemmers als verzorger aangetrokken. Lemmers had een eigen praktijk in sportverzorging en zou als clubverzorger/sporttherapeut niet alleen zijn diensten aanbieden voor de selectie, maar ook aan de “niet” selectiespelers en de jeugd. De nieuwe verzorger was tevens als sportverzorger verbonden aan het NOC/NSF Olympisch Steunpunt.

>

Later hier meer………

Ook in het seizoen 2013-2014 hadden de teams van pupillen tot de dameselftallen en van de senioren tot de zaalteams hun uiterste best gedaan. Sv Nootdorp had met 49 teams twee kampioenschappen weten binnen te slepen. Beide teams kwamen voort uit de jeugd. De E1 is gedeeld kampioen geworden met dorpsgenoot DSVP E1. En de F9 werd kampioen in de 10e Klasse 17.

Seizoen 2014-2015

Na de Algemene ledenvergadering van vrijdag 12 december 2014 zag het bestuur van sv Nootdorp er als volgt uit: Ruud Quik (voorzitter), John Smits (secretaris), Rob Polderman (penningmeester), Frits Lamens (bestuurslid facilitair), Jan Kok (bestuurslid) en Martin Korving (jeugdvoorzitter).

Het bestuur van de sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2014-2015 wederom 7 seniorenelftallen en ditmaal 2 vrouwenteams voor de zaterdagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond nu uit 3 B-elftallen, 3 C, 7 D, 10 E en 11 F-teams. De zaalvoetbalafdeling bestond ditmaal uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

Voor het seizoen 2014-2015 was de 1e Klasse B van het zaterdagvoetbal uit de volgende clubs samengesteld: ARC (Alphen ad Rijn), DSO (Zoetermeer), Deltasport (Vlaardingen), Forum Sport (Voorburg), GHC (Leiden), HBOK (Amsterdam), HVC’10 (Hoek van Holland), Haaglandia (Rijswijk), Nootdorp (Nootdorp), Sportlust’46 (Woerden), Swift (Amsterdam), Valken’68 (Valkenburg Z-H), Voorschoten’97 (Voorschoten) en Zwaluwen’30 (Hoorn).

Het werd een moeilijk en rumoerig seizoen voor sv Nootdorp 1, waarbij overigens de openingswedstrijd op zaterdag 6 september bij Zwaluwen’30 uitstekend met 1-5 werd gewonnen. De streekderby’s bij Haaglandia (0-2) en Forum Sport (1-3) werden in de eerste competitiehelft ook knap in winst omgezet. Nog een opvallend feit, Mike Hollenberg wist in de eerste 7 competitiewedstrijden in iedere wedstrijd minimaal 1 keer te scoren.
De knappe overwinning bij Forum Sport kreeg echter nog een vervelende nasleep voor de sv Nootdorp. Omdat scheidsrechter Marcel Ekelenburg deze wedstrijd kortstondig staakte door  wat ongeregeldheden tussen beide teams, kreeg het team van trainer Bob Kootwijk door de KNVB in eerste instantie vijf punten in mindering opgelegd. Na hoger beroep vond beroepscommissie van de KNVB maanden later dat toch maar één strafpunt zou volstaan.

Tijdens de winterstop besloot het bestuur van de sv Nootdorp het contract van trainer Bob Kootwijk voor volgend seizoen niet te verlengen. De reden van het niet verlengen van de overeenkomst had niets te maken met de resultaten van het eerste team, maar lag op het ambitieniveau. De sv Nootdorp was als club niet in staat het gewenste ambitieniveau van de hoofdtrainer te verwezenlijken in een verdere professionalisering.
Het 1e elftal van sv Nootdorp kwam dramatisch uit de winterstop met achtereenvolgens nederlagen tegen Valken’68 (3-0), Haaglandia (1-3), HVC’10 (1-0) en Sportlust’46 (0-2). Het bestuur van zaterdageersteklasser sv Nootdorp besloot in begin maart hoofdtrainer Bob Kootwijk per direct op non-actief te stellen. John Karelse en de huidige tweede trainer Dick Boereboom en assistent Dick Sloos gingen nu de technische staf vormen.
De sv Nootdorp moest nog lange tijd voor degradatie vrezen maar wist zich uiteindelijk toch nog gelukkig in veilige haven te spelen. Van de 26 competitiewedstrijden werden er in totaal 9 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 32 punten, en de doelcijfers 42-38, eindigde men toch nog knap op de 8e plaats van de 1e Klasse B.

Op donderdag 21 mei werd het seizoen door de gehele selectie en tal van leden van de Businessclub ‘Vrienden Van SV Nootdorp’ (VVSV) afgesloten met een gezellige aovond in de sponsorcorner/bestuurskamer van sv Nootdorp. Onder genot van een hapje en een drankje vond de bekendmaking plaats van de ‘Speler van het Jaar’.
Als derde eindigde Peter Korteling (vorig jaar ook derde) met 6,901 punten, tweede werd Daley Windhorst (vorig jaar ‘Speler van het Jaar’) met 6,910 punten. Als laatste bleef Jeffrey Flohr over en met 7,126 punten kreeg Flohr een ingelijst shirt met zijn naam erop en een kledingcheque van 500 euro die door Peter Brouwer van Futuro Mannenmode werd overhandigd.

De sv Nootdorp mocht in het seizoen 2014-2015 drie kampioenen begroeten. Bij de jeugdafdeling werd de D4 kampioen van de 6e Klasse 08, de D5 van de 7e Klasse 06 en de F8 van de 8e Klasse 13.

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2015-2016 in totaal 6 seniorenelftallen en 2 vrouwenteams in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling van sv Nootdorp bestond dit seizoen uit een A1, 3 B-elftallen, 5 C, 7 D, 12 E en 8 F-teams. De zaalvoetbalafdeling bestond wederom uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

Op vrijdag 11 december 2015 werd op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering de volgende bestuursleden ge(her)kozen: Ruud Quik (voorzitter), John Smits (secretaris), Rob Polderman (penningmeester), Frits Lamens (bestuurslid facilitair) en Martin Korving (jeugdvoorzitter).

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag 1e Klasse B zag er als volgt uit: Alexandria ’66, ARC, Argon, CSW, FC s-Gravezande, Forum Sport, Neptunus, Nootdorp, Valken ’68, Vitesse Delft, Volendam, Voorschoten ’97, WVHEDW en Zwaluwen ’30.

Het vlaggenschip van de sv Nootdorp was de verrassing in de eerste competitiehelft van de 1e Klasse B want het team van het trainersduo John Karelse en Dick Boereboom had nog geen enkele wedstrijd verloren. Op zaterdag 28 november pakte sv Nootdorp zelfs de koppositie van de ranglijst na de 4-0 thuiszege op Voorschoten’97.
In de eerste seizoenshelft wist sv Nootdorp 1 van de 13 competitiewedstrijden er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er dus niet een keer verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 28-11, ging sv Nootdorp als koploper de winterstop in, achtervolgd door Argon (28 punten), Zwaluwen’30 (25) en ARC (24).

Tijdens de winterstop kwam het bestuur van sv Nootdorp met trainer Dick Boereboom een verlenging van zijn contract overeengekomen van één jaar, met een optie voor nog een jaar.

Na een fantastisch trainingskamp van 7 t/m 10 januari 2016 in het Spaanse Calella (Hotel Calella Palace) begon sv Nootdorp uitstekend aan de tweede seizoenshelft met overwinningen op achtereenvolgens Alexandria’66 (1-2), CSW Wilnis (3-0) en Vitesse Delft (0-1). Met deze drie overwinningen op rij nam de sv Nootdorp niet alleen afstand van de concurrentie maar wist men tegen Vitesse Delft ook nog eens de tweede Periodetitel in de wacht te slepen.
Na alle euforie leed sv Nootdorp op 20 februari dan toch de eerste nederlaag van het seizoen toen er bij FC ‘s Gravenzande met 2-1 werd verloren. De mannen van John Karelse en Dick Boereboom waren hierdoor blijkbaar van slag geraakt want vervolgens werd er 0-0 gespeeld tegen Neptunus/Schiebroek en volgde er wederom een nederlaag (1-0) bij Zwaluwen’30.
Op zaterdag 19 maart stond de kraker sv Nootdorp-Argon op het programma. Door de slechte serie had Argon inmiddels (met 42 punten uit 19 wedstrijden) de koppositie van sv Nootdorp (39 uit 19) overgenomen. De topper eindigde voor sv Nootdorp ietwat teleurstellend in 3-3 maar wat nog erger was dat na het laatste fluitsignaal een aantal spelers van beide partijen met elkaar op de vuist gingen. Het bestuur van sv Nootdorp desbetreffende spelers onmiddellijk te royeren van de club. Later zou sv Nootdorp van de KNVB hierdoor nog 1 punt in mindering krijgen.
Uiteindelijk werd Argon met 57 punten uit 26 wedstrijden kampioen van de 1e Klasse B en eindigde sv Nootdorp met 53 punten, en een doelsaldo van 46-22, op de derde positie van de ranglijst. Via de nacompetitie moest men dan maar proberen om te promoveren naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.

De Nootdorpers startte de nacompetitie op 21 mei in en tegen Bennekom. De bezoekers kwamen na een achterstand snel terug, maar gingen na de thee toch nog onderuit via een dubieuze strafschop: 2-1. Op dinsdagavond 24 mei moest sv Nootdorp op eigen veld aantreden tegen Sliedrecht en won deze wedstrijd met 3-1. De gehele selectie van sv Nootdorp stond op zaterdag 24 mei langs de lijn bij vv Sliedrecht – vv Bennekom. De uitslag van deze confrontatie bepaalde of de sv Nootdorp nog kans maakte op promotie naar de hoofdklasse. Dankzij een sensationele 8-2 zege op hoofdklasser Bennekom plaatste Sliedrecht zich alsnog voor de finale van de nacompetitie en zat het seizoen voor sv Nootdorp erop.

Zowel Aimen Said als Marcley Manuela werden met 14 doelpunten dit seizoen topscorers bij sv Nootdorp 1.

Op donderdag 2 juni 2016 sloot de A-selectie van sv Nootdorp het seizoen af met de bekendmaking van de Speler van het Jaar. Björn Benard kreeg met 18 wedstrijden en een gemiddelde van 7.183 een nette derde plek toebedeeld. Stefan Stam kwam met 23 wedstrijden en een gemiddelde van 7.219 op de tweede plek terecht. De eerste plek was voor Yannick Blom met 25 wedstrijden en een gemiddelde van 7.479. Geheel volgens traditie ontving Yannick Blom een ingelijst clubshirt.
Tijdens deze avond werd Dick Boereboom nog gefeliciteerd met het behalen van zijn UEFA-A diploma. Hiermee kon Boereboom in het seizoen 2016-2017 fungeren als hoofdtrainer van de sv Nootdorp.

Helaas vielen er dit seizoen weinig kampioenschappen te vieren binnen sv Nootdorp. Bij de jeugd werd alleen de E3, met 46 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 106-46, kampioen van de 4e Klasse 06.

Seizoen 2016-2017

>

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor de sv Nootdorp veranderde er niet veel want het vlaggenschip van de Nootdorpers kwamen ook dit seizoen gewoon uit in de Eerste Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2x JO-19, 3x JO-17, 6x JO-15, 7x JO-13, 11x JO-11 en 9x JO-9 teams. De zaalvoetbalafdeling van sv Nootdorp bestond ook in dit seizoen uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 1e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: ARC, Brielle, Deltasport, FC ’s Gravenzande, Forum Sport, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, SC Feyenoord, Sportlust’46, SVC’08, Vitesse Delft, Voorschoten’97, Westlandia en XerxesDZB.

De mannen van trainer Dick Boereboom kwamen uitstekend uit de startblokken. Via overwinningen op RKDEO (0-2) en DSO (2-0) en een 2-2 gelijkspel tegen TOGB, plaatste sv Nootdorp zich vrij eenvoudig voor de volgende bekerronde. In de competitie wist sv Nootdorp zelfs de eerste zes wedstrijden op rij te winnen. Op zaterdag 15 oktober leed men dan toch het eerste puntenverlies door bij Xerxes DZB 0-0 gelijk te spelen. Hiermee veroverde het vlaggenschip van sv Nootdorp wel de 1e Periodetitel en was men hiermee sowieso al verzekerd voor de nacompetitie. Helaas kwam na deze uitstekende reeks wedstrijden qua prestaties de klad er een beetje in en leed sv Nootdorp regelmatig puntenverlies waardoor de ruime voorsprong op de concurrentie verloren ging. In de eerste competitiehelft werd van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden er 7 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en werd er 1 keer verloren. Al met al ging men sv Nootdorp met 26 punten, en de doelcijfers 20-12, op een keurige tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was slechts 1 punt achter koploper FC ‘s0Gravenzande. In de KNVB beker vond sv Nootdorp helaas zijn meerdere in Te Werve (5-1) en was hierin dus uitgeschakeld.

De A-selectie van sv Nootdorp benutte de tweede week van januari (13 tot en met 16 januari 2017) om zich tijdens een trainingskamp in het Spaanse Barcelona voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op zaterdag bezocht de selectie o.a. de wedstrijd Barcelona – Las Palmas (5-0) in Camp Nou en op zondag speelde sv Nootdorp tegen het Spaanse Montbau UD (4-1 winst).

In de tweede seizoenshelft streed de formatie van trainer Boereboom nog lange tijd mee om het kampioenschap maar mede door een aantal blessures en schorsingen haakte men helaas af. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp 1 er 11 te winnen, 10 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Met 43 punten, en het doelsaldo van 35 voor en 31 tegen eindigde men ietwat teleurstellend op de vierde positie van de ranglijst van de zaterdag 1e Klasse B. Dit was dus achter kampioen FC s’Gravenzande (54 punten), nummer 2 Feyenoord (50) en Sportlust’46 (43).
Aangezien de formatie van trainer Dick Boereboom al een tijdje de eerste Periodetitel op zak had kon men zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Op 16 mei moest sv Nootdorp eerst in en tegen Montfoort aantreden en won deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 2-5. Een week later werd in Nootdorp Sliedrecht met 2-1 verslagen en dat betekende dat de Nootdorpers in de finale (met een uit- en thuis-wedstrijd) tegen FC Volendam moest strijden voor een plaats in de Hoofdklasse.
Op zaterdag 27 mei won sv Nootdorp in Volendam met 0-1 (doelpunt Marcley Manuela) en leek men op rozen te zitten. Echter een week later, op zaterdag 3 juni 2017, verloor sv Nootdorp thuis na 90 minuten met 0-1 van FC Volendam en dit betekende dus verlenging. Ook in de verlenging werd er door beide teams niet gescoord en zodoende moesten strafschoppen gaan uitmaken wie er zou gaan promoveren naar de Hoofdklasse. Uiteindelijk mocht Roy Beijer aanleggen voor de beslissende penalty en faalde niet, waardoor de promotie van sv Nootdorp een feit werd.

Op dinsdagavond 6 juni sloot de selectie van sv Nootdorp het seizoen af met de bekendmaking van de ‘Speler van het Jaar’. Na eerst een korte terugblik door voorzitter Ruud Quik op het historische seizoen nam Sjaak Koolen, de voorzitter van de businessclub, de microfoon over voor de bekendmaking van de ‘Speler van het Jaar’. De speler moest, om in aanmerking te komen, minstens achttien wedstrijden hebben gespeeld om in de eindklassering voor te komen. Door deze spelregel kwamen slechts elf spelers op de eindnotering voor. De derde plaats was voor Jeffrey Flohr met 23 wedstrijden en een gemiddelde van 7.016. De tweede plaats was voor Yannick Blom met 21 wedstrijden en 7.113. De eerste plaats ging naar Yannic Augustinus met (alle) 26 wedstrijden en 7.524 punten gemiddeld. Alle drie de prijswinnaars kregen van hoofd- en shirtsponsor Duco Rob een flinke kledingcheque van Futuro Mannenmode uitgereikt en Augustinus natuurlijk een ingelijst shirt met zijn naam erop.

Opmerkelijk feit was nog, dat er van geen speler of staflid afscheid werd genomen omdat de gehele selectie en staf in tact bleef voor het volgende seizoen.

Nog meer positief nieuws bij de sv Nootdorp want bij maar liefst 6 teams kon dit seizoen de kampioensvlag in top. Het 2e elftal werd met 46 punten uit 20 duels kampioen van de 2e Klasse B. Voor de club uit Nootdorp natuurlijk uiterst belangrijk want zo bleef het niveau tussen het eerste en tweede elftal niet al te groot.
Bij de jeugd werd de JO15-3 met 44 punten uit 18 duels kampioen van de 4e Klasse 04. De JO11-3 met 43 punten uit 18 duels kampioen van de 2e Klasse 9 en de JO9-6 met 53 punten uit 22 duels kampioen van de 8e Klasse 03.
Bij de zaalvoetbalcompetitie werd het 1e zaalvoetbalteam van sv Nootdorp kampioen van de 2e Klasse 2. De heren 1 deed dit met 62 punten uit 23 duels en een doelsaldo van 130 voor en 60 tegen. De vrouwen 1 in de zaal werden met 53 punten uit 22 duels (doelsaldo 147-62) kampioen van de 1e Klasse 1.

Seizoen 2017-2018

Op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering van donderdagavond 2 november 2017 stond slechts 1 agendapunt; benoeming van de nieuwe voorzitter Sander Jansen. Bestuurslid Frans ter Linden opende de vergadering en heette iedereen welkom en gaf aan dat het bestuur Jansen voordroeg als voorzitter van de vereniging en werd met unanieme stemming benoemd. Hiermee overhandigde de vertrekkend voorzitter Ruud Quik de 41-jarige Sander Jansen symbolisch de voorzittershamer. De overige bestuursleden waren; John Smits (secretaris), Rob Oostwouder (penningmeester) en de bestuursleden Frits Lamens (facilitair), Frans van Schie (facilitair), Frans ter Linden (business) en Jan Kok (jeugd).

Het bestuur van sv Nootdorp schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen en 2 damesteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2017-2018 uit: 1x JO19, 3x JO17, 7x JO15, 8x JO13, 4x JO11, 4x JO10, 6x JO9 en 4x JO8-teams. Verder kwam sv Nootdorp dit seizoen in de zaalcompetitie uit met 1 heren- en 1 damesteam uit.

De indeling van sv Nootdorp 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag Hoofdklasse A luidde als volgt; Achilles Veen, AFC, Argon, FC Rijnvogels, FC ‘s-Gravenzande, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, Nootdorp, Rijsoord, RVVH, Smitshoek, SteDoCo, Swift, Ter Leede en Zwaluwen.

Het team van trainer Dick Boerenboom debuteerde op zaterdag 2 september 2017 uitstekend in de Hoofdklasse door thuis RVVH met 2-0 (2x Marcley Manuela) te verslaan. In de eerste seizoenshelft presteerden de Nootdorpers prima want van de 14 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 19 punten ging men op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van sv Nootdorp van 11 t/m 14 januari 2018 wederom in Barcelona om zich optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.
Na de winterstop ging het moeizamer met de prestatie’s van sv Nootdorp 1 en dat kwam mede door blessures en schorsingen. Tot en met de laatste wedstrijddag moest sv Nootdorp knokken voor lijfsbehoud. In die laatste speelronde werd in Nootdorp Smitshoek met 3-1 (3x Marcley Manuela) verslagen en werd hiermee het doel (als debutant het eerste seizoen overleven in de Hoofdklasse) gerealiseerd.

Van de in totaal 30 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp er 10 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 18x verloren. Met 32 punten, en een doelgemiddelde van 35 voor en 67 tegen, eindigde men op de twaalfde positie van de ranglijst. Marcley Manuela werd dit seizoen, met 12 doelpunten, topscorer bij sv Nootdorp 1.

Zoals gebruikelijk volgde aan het einde van het seizoen de bekendmaking van speler van het seizoen bij sv Nootdorp 1. Keeper Yannic Augustinus prolongeerde zijn titel voor de nummer 2  Mike Hollenberg en nummer 3 Maurice Kerkhof.

In dit seizoen kon er slechts voor één team van sv Nootdorp de kampioensvlag in top. De JO15-1 werd met 31 punten uit 12 duels kampioen van de 1e Klasse 3 (voorjaar klasse).

Seizoen 2018-2019

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam in het seizoen 2018-2019 dus wederom uit in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en moest ditmaal de strijd aangaan met de volgende ploegen: Achilles Veen, Capelle, Jong FC Den Bosch, DFS, Sc Feyenoord, Fc ‘s Gravenzande, Jodan Boys, FC Rijnvogels, Smitshoek, Spijkenisse, Swift, Ter Leede, RKAV Volendam, XerxesDZB en Zwaluwen.

Trainer Dick Boereboom voorspelde het bij aanvang van dit seizoen al, het zou wederom voor het vlaggenschip van sv Nootdorp een loodzwaar seizoen gaan worden. Helaas bleken zijn woorden de waarheid want in de eerste seizoenshelft wist sv Nootdorp van de 15 competitiewedstrijden slechts eenmaal te winnen en 3 keer gelijk te spelen. Met 6 punten en een doelsaldo van 14 voor en 40 tegen ging sv Nootdorp op de voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft kwam sv Nootdorp verrassend sterk voor de dag en wist zelfs op de laatste speeldag rechtstreekse degradatie te ontlopen. Van de uiteindelijk 30 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 19 verloren. Met 23 punten en een doelsaldo van 32 voor en 65 tegen eindigde men op  de veertiende positie, een plaats die dus nacompetitie voor behoud van de Hoofdklasse betekende.

Op 8 juni 2019 moest sv Nootdorp in een thuisduel aantreden tegen DTS’35. Helaas leed men een kansloze 0-4 nederlaag en dit betekende alsnog degradatie naar de 1e Klasse. Ricoberto Luijando werd met 5 doelpunten topscorer bij de Nootdorpers. Bij de ‘Speler van het Jaar’ verkiezing bij sv Nootdorp ging de derde plaats naar Mike Hollenberg, de tweede plaats naar doelman Yannic Augustinus en als eerste eindigde verdediger Angelo Ravenberg.
John Karelse zette aan het einde van dit seizoen, na vele jaren trouwe dienst, een punt achter zijn functie van technische manager.

<

Seizoen 2019-2020

>

De indeling van de zaterdag 1e Klasse B van de KNVB voor het seizoen 2019-2020 zag er als volgt uit: v.v. Brielle, BVCB, Die Haghe, Forum Sport, Heinenoord, Honselersdijk, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, Poortugaal, RVVH, SHO, VELO, Voorschoten’97 en Xerxes DZB.

<

 

 

 

 

 

Palmares sv Nootdorp

Kampioenschappen:
1959-1960 3e klasse A HVB
1972-1973 2e klasse A HVB
1978-1979 1e klasse A HVB
1982-1983 1e klasse A HVB
1983-1984 Hoofdklasse HVB
1993-1994 4e klasse A
1994-1995 4e klasse A
1998-1999 4e klasse A
1999-2000 3e klasse B

Andere prestaties:
1992-1993 Winnaar nacompetitie Hoofdklasse HVB, promotie naar 4e Klasse KNVB
???? ????
2016-2017 Winnaar nacompetitie 1e Klasse KNVB, promotie naar Hoofdklasse

Parade der trainers bij sv Nootdorp

1950-???? Jan van het Woudt
???? -????
???? -????
???? -????
1964-1965 Leo van Venrooij
1965-1966 Leo van Venrooij
1966-1967 Leo van Venrooij
1967-1968 Leo van Venrooij
1968-1969 Leo van Venrooij
1969-1970 Cor van Dorp
1970-1971 Cor van Dorp
1971-1972 Cor van Dorp
1972-1973 Cor van Dorp
1973-1974 Cor van Dorp
1974-1975 Jan van der Velden
1975-1976 Jan van der Velden
1976-1977 Jan van der Velden
1977-1978 Jan van der Velden
1978-1979 Jan van der Velden
1979-1980 Jan van der Velden
1980-1981 Jan van der Velden
1981-1982 Jan van der Velden
1982-1983 Koos Stam (kampioen 1e Klasse HVB)
1983-1984 Koos Stam (kampioen Hoofdklasse HVB)
1984-1985 Koos Stam
1985-1986 Koos Stam
1986-1987 Koos Stam
1987-1988 Koos Stam / Joop Aalbers (a.i.)
1988-1989 Ben Kester
1989-1990 Ben Kester
1990-1991 Ben Kester
1991-1992 Koos Stam
1992-1993 Koos Stam
1993-1994 Koos Stam
1994-1995 Koos Stam
1995-1996 Paul van Oosten
1996-1997 Paul van Oosten
1997-1998 Wim van Ettinger
1998-1999 Wim van Ettinger (kampioen 4e Klasse A)
1999-2000 Wim van Ettinger / Edward van Venrooy en Claudio Houtman (a.i.)
2000-2001 Marco Lange
2001-2002 Marco Lange / Edward van Venrooy (a.i.)
2002-2003 Richard Middelkoop
2003-2004 Richard Middelkoop / Ger Hup (a.i.)
2004-2005 John Karelse
2005-2006 John Karelse
2006-2007 John Karelse
2007-2008 John Karelse
2008-2009 John Karelse / Leo Schellevis (a.i.)
2009-2010 Bert de Best
2010-2011 Bert de Best
2011-2012 Bert de Best
2012-2013 Arie van der Padt (t/m januari ’13) / Jeroen Struijs (a.i.)
2013-2014 Bob Kootwijk
2014-2015 Bob Kootwijk (tot 3 maart 2015) / John Karelse met Dick Boereboom en Dick Sloos (a.i.)
2015-2016 John Karelse en Dick Boereboom
2016-2017 Dick Boereboom
2017-2018 Dick Boereboom
2018-2019 Dick Boereboom
2019-2020 Dick Boereboom (tot 27-12-’19) / Marco Jalink (per 20-01-’20)

Parade der voorzitters bij sv Nootdorp

1950-1952 Henk Lever
1952-???? Wim van der Kooij
???? -???? Adri van Wieringen
???? -???? Jan Wiegel
???? -???? Jan Rulles
???? -???? André Grevelink
???? -???? Cor van Tilborg
???? -???? Peter Matla
???? -???? Guus Knijnenburg (a.i.)
???? -???? ?
1991-2005 Jan van der Haar
2005-2008 Bert van Vreden
2008-2009 Ed Westmaas (a.i.)
2009-2010 Peter van Haagen
2010-2011 Ruud Quik (a.i.)
2011-2017 Ruud Quik
2017-heden Sander Jansen

Terreinen waar sv Nootdorp heeft gevoetbald

*

*
Sportcomplex op de hoek van de Kruisweg en ‘s-Gravenweg te Nootdorp

Sportpark ‘s-Gravenhout: De Poort 8, 2631 PT Nootdorp ZH

Erevoorzitter(s) sv Nootdorp

?

Ereleden sv Nootdorp:

?
?
Arie Verhoef
Daan van Tilborg
?
Leo van Venrooij
Cor van Tilborg
?
Wim Makkus (2011)
Marcel Ruesen (2011)

Lid van Verdienste bij sv Nootdorp

?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek..