sv Nootdorp, sv

Nootdorp
01-07-1954 - Heden

sv Nootdorp

Sportpark ‘s-Gravenhout:
De Poort 8
2631 PT Nootdorp ZH
Telefoon: 015-3109726

Kleur shirt: geel
Kleur broek: zwart
Kleur kousen: zwart

Nootdorp sv vlag - kopie

De officiële oprichting van N.S.V.

Begin jaren vijftig zaten er een stel Nootdorpse jongens bij elkaar die zin hadden om regelmatig te voetballen op een echt veld met een echt doel en tegen echte tegenstanders. Zich aansluiten bij een al bestaande zondagclub daar voelde deze jongens om uiteenlopende redenen niets voor. Op zondag wilde men liever vrij en thuis zijn. Kortom men besloot om zelf maar een zaterdag voetbalvereniging op te gaan richten. Een naam wist men nog niet, een veld had men niet en er waren zelfs nog niet eens genoeg jongens om een elftal te formeren.

Op de Nootdorp pagina’s van het Pijnackerse krantje ” Het Weekblad” verscheen in januari 1950 een advertentie met daarin de volgende oproep;
“Op donderdag 12 januari a.s. zal in Nové des avonds om 20.00 uur een vergadering worden gehouden waar allen die  belangstelling hebben bij de oprichting van een zaterdagmiddag voetbalclub en daarbij te komen spelen bij deze worden uitgenodigd”. Op deze vergadering was een behoorlijke opkomst en zodoende was de eerste stap gezet.
Enkele namen van de enthousiastelingen die aan de basis gestaan hebben van de oprichting van de club die (later) uiteindelijk sv Nootdorp zou gaan heten waren Jan van Roosmalen, Gerard Post, Kees Slootweg, E.de Bie, Willem van der Kooij, A.van Wieringen, H.Lever, A.Bergman, P.Kattestaart en G.van Gemerden. De naam van deze nieuwe voetbalvereniging werd N.S.V. (Nootdorpse Sport Vereniging). Henk Lever werd de voorzitter, A.Bergman vicevoorzitter en Jan van Roosmalen penningmeester.

De gemeente Nootdorp beloofde om mee te werken met de aanleg van een nieuw sportpark. Tot dit alles gerealiseerd was konden de leden van N.S.V. binnen in het Nové gebouw trainen. Ondanks alle enthousiaste eerste geluiden was het ledental op 20 mei 1950 alweer teruggelopen naar nog maar 5 voetballers. De grootste oorzaak van de geringe belangstelling om op zaterdag te gaan voetballen was wel het feit dat in die tijd de meeste mensen altijd op zaterdag tot 13.00 uur “gewoon” moesten werken en dat men na thuiskomst geen zin (en moed) meer had om daarna nog te gaan voetballen.
Het tekort aan spelers werd door een toevallige samenloop van omstandigheden opgelost. In Delft kampte namelijk de voetbalvereniging van de PTT Delft met een vergelijkbaar probleem. Door de contacten die een aantal Nootdorpers hadden met de voetbalclub van de PTT Delft besloot men tot de oprichting van een gezamenlijke vereniging. De fusievergadering vond trouwens plaats op 10 mei 1951 in café De Gouden Star. Deze nieuwe ontstane club kreeg de naam N.P.D.C. Deze afkorting stond voor Nootdorpse PTT Delft Combinatie of voor Nootdorp Posterijen Delft Combinatie. Over deze twee afkortingen zijn de meningen nogal verdeeld maar officieel werd de laatste afkorting vaker gebruikt. De eerste trainer van N.P.D.C. werd Jan van het Woudt.

Een veld kwam ook eindelijk in zicht. Omdat de gemeente gang maakte met de plannen om voor RKDEO (toen nog R.K.Sportvereniging Nootdorpse Boys geheten) een gemeentelijk sportpark met paardenrenbaan midden in het centrum van Nootdorp aan te leggen. Ook N.P.D.C. mocht met één veld daar gebruik van gaan maken. N.P.D.C. zou altijd op het middelste veld van Sportpark Centrum voetballen. De latere kantine van RKDEO was tevens clubonderkomen van de Nootdorps-Delftse combinatie. Alle betrokkenen waren zeer te spreken over de gastvrijheid die RKDEO in die eerste jaren aan het latere sv Nootdorp bood.

Seizoen 1951-1952

Het was in die begintijd wel allemaal behelpen. Kleedkamers en fatsoenlijke wasgelegenheid waren er niet en daardoor werd er gebruik gemaakt van het oude gebouw van “Het Witte Paard”. In de benedenruimte van dit gebouw waren vier kleedkamers gemaakt. Deze kleedhokken waren onverwarmd en bij het opendraaien van de kraan (die op borsthoogte aan de muur was aangebracht) kwam er een onbeschoft koude harde straal water uit dat zelfs de burgerkleding en je teamgenoten in de kleedkamer nat werden.

Doordat de voetbalclub geen eigen kantine bezat werd er bij uitwedstrijden altijd verzameld bij het café van Kees Sluis in de Dorpsstraat. Later werden ook café De Gouden Star van Kees Marel en De Bocht vertrouwde vertrekplaatsen. Na de wedstrijden keerde men meestal weer terug naar het café voor een “afzakkertje” want gezelligheid en saamhorigheid stond bij sv Nootdorp altijd hoog in het vaandel.

In november 1951 kreeg N.P.D.C. haar eerste junioren elftal. Omdat deze jongens nog niet rijp waren voor de competitie werd besloten om een reeks nederlaagwedstrijden voor het juniorenteam te organiseren.

De Nootdorps-Delftse combinatie is in het eerste seizoen (1951-1952) meteen succesvol en werd vier wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen. Deze kampioenswedstrijd was overigens thuis tegen het Haagse Politieteam HPSV dat met de klinkende cijfers 6-0 werd verslagen. G.Holslag maakte in deze wedstrijd met een legendarische omhaal het tweede doelpunt.
N.P.D.C.1 in seizoen 1951-1952 kampioen van de 4e Klasse A. Staande v.l.n.r: Van Gemerden, Wim de Jager, Huib van der Elst en Jan Oexman. Gehurkt v.l.n.r: Gerrit Holtslag, Koos Appels, ?? en Piet Groenheyde. Zittend v.l.n.r: Piet Cornet, Arie Groenheyde, Jaap Zuiderduin en ??

>

Seizoen 1952-1953

Voor seizoen 1952-1953 twijfelt de club of er met twee of drie elftallen aan de competitie deelgenomen moet worden. Het ledental was n.l 36 en eigenlijk te kort voor drie elftallen. Daardoor werd er toch maar besloten voor twee elftallen.

Het tweede elftal werd op één punt achterstand net geen kampioen.

>

Seizoen 1953-1954

Ook voor het seizoen 1953-1954 schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie twee seniorenelftallen in.

<

Seizoen 1954-1955 De oprichting van sv Nootdorp

Kort voor de competitie van seizoen 1954-1955 gaf de Delftse tak van N.P.D.C. te kennen niet meer verder te willen met deze Delft-Nootdorpse fusie. Zodoende werd in augustus 1954 de voetbalvereniging N.P.D.C. ontbonden en de Nootdorpse tak ging verder onder de naam sv Nootdorp. Het eerste bestuur van sv Nootdorp bestond uit; van Wieringen (voorzitter), van der Kooij (secretaris), van Roosmalen (penningmeester) en de leden De Weijer en Lever. Er werd bij sv Nootdorp ook een handbalvereniging voor vrouwen opgericht.

Het sv Nootdorp bestuur komt op 25 augustus 1954 voor het eerst bijeen als zelfstandig bestuur. De eerste daad was het vaststellen van de contributie. Voor de voetballers werd dit 30 cent per week en voor de handbalsters 25 cent per week. In december 1954 werd er zelfs een derde seniorenelftal ingeschreven zodat de Nootdorpse club nu uit drie voetbalelftallen en 2 dames handbalteams bestond.

>

Seizoen 1955-1956

Bij aanvang van het seizoen 1955-1956 telde de voetbalafdeling van sv Nootdorp 50 leden en de dames handbalafdeling 30 leden. Het voetbalbestuur bestond uit vijf personen, te weten: Van Wieringen (voorzitter), Wim van der Kooy (secretaris), Jan van Roosmalen (penningmeester) en de leden De Weijer en Henk Lever.

<

Seizoen 1956-1957

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam in het seizoen 1956-1957 wederom uit in de zaterdag 3e Klasse A van de HVB met daarin als tegenstanders; Blauw Zwart, DHBV, DVC, GDA, GONA, Insulinde, sv De Jagers, MvM, PZH en WAC.

In een competitie waarin DHBV (38 punten) oppermachtig was kende sv Nootdorp een goed seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er namelijk 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 27 punten en een doelsaldo van 52 voor en 33 tegen eindigde men op een keurige derde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1957-1958

>

In het seizoen 1957-1958 kwam het vlaggenschip van sv Nootdorp wederom uit in de zaterdag 3e Klasse A van de HVB. Nootdorp moest in deze Klasse strijden tegen; Blauw Zwart, DVC, GDA, GONA, Insulinde, sv De Jagers, MvM, PZH en VCS.

Na een langdurige tweestrijd om het kampioenschap tussen VCS en sv Nootdorp was het helaas VCS dat aan het langste eind trok en met 30 punten kampioen werd. Het eerste elftal van sv Nootdorp wist van de 18 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 2 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 28 punten en een doelsaldo van 71 voor en 29 tegen eindigde men dus op de tweede positie van de ranglijst. Deze prachtige prestatie ten spijt moest sv Nootdorp in het volgende seizoen gewoon weer in de 3e Klasse uitkomen.

<

Seizoen 1958-1959

>

<

Seizoen 1959-1960

>

De zaterdag 3e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: ALTO, Blauw Zwart, GDA, GONA, Insulinde, sv De Jagers, MvM, sv Nootdorp en OSZ.

In 1960, als sv Nootdorp alweer 10 jaar bestaat, wordt er door het eerste elftal weer een kampioenschap binnen gehaald. Er volgde promotie naar de 2e Klasse na een spannende wedstrijd tegen naaste concurrent GDA. In de uitwedstrijd tegen GDA hadden de Nootdorpse voetballers veel last van de zenuwen. Jaap Cornet maakte in de tweede helft het enige en naar later bleek het kampioensdoelpunt. Heel wat keren was GDA dicht bij een doelpunt geweest maar paal, lat en veel Nootdorps geluk stonden dat in de weg. GDA bleek zich een buitengewoon sportief verliezer te tonen want het GDA bestuur was het eerste om sv Nootdorp te feliciteren en de aanvoerder van GDA bood zelfs bloemen aan nadat hij een korte speech had gehouden.
De kampioenen van sv Nootdorp 1 in 1960 voor het gemeentehuis van Nootdorp. Staande v.l.n.r: Wim Kraay, Wim de Jager, Klaas van Leeuwen, Hans Cabout, Jan Lamens, Koos v.d. Kooy, Gerrit Brouwer, Willem van Atten, Jan van het Woudt (trainer) en Willem v.d. Kooy. Zittend v.l.n.r: Jaap Cornet (hurkend), Willem Aalbers, Kees van Noord, Jan van Roosmalen, Cor Wiegel (aanvoerder), Willem Looye en Aat Wijst.

Van de uiteindelijk slechts 16 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp er 15 te winnen en 1 gelijk te spelen. Hiermee behaalde het team van trainer Jan van het Woudt 31 punten en een doelsaldo van 57 voor en 13 tegen. GDA volgde op de tweede positie met 25 punten.

Seizoen 1960-1961

Na het behaalde kampioenschap kwam het eerste elftal van sv Nootdorp in het seizoen 1960-1961 uit in de zaterdag 2e Klasse B van de HVB, met daarin als tegenstanders; DHBV, DORR, DVJ, Escher Boys, GGB, PGS, Quick Steps en Wilsonmeters.

In een uiterst spannende competitie eindigde Nootdorp uiteindelijk op de vierde positie van de ranglijst. Van de 16 wedstrijden wist men er 7 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er 3x verloren. Hiermee behaalde men 20 punten en een doelsaldo van 56-46. Kampioen werd GGB met 23 punten, gevolgd door PGS (22) en Wilsonmeters (21).

>

Seizoen 1961-1962

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp speelde dit seizoen wederom in de zaterdag 2e Klasse B van de HVB en was hierbij ingedeeld met: DORR, DSVP, DVJ, ESC, PTT, PZH, SVGEB en Te Werve.

De Esso Sport Club (ESC) was deze competitie oppermachtig, behaalde 30 punten uit 16 wedstrijden en werd hiermee met een straatlengte voorsprong op de concurrentie kampioen van de 2e Klasse B. Sv Nootdorp behaalde, met 9 overwinningen, 3 gelijke spelen en 4 nederlagen, 21 punten en een doelsaldo van 57 voor en 31 tegen. Hiermee werd een derde positie op de eindranglijst genoteerd.

<

Seizoen 1962-1963

>

In het seizoen 1962-1963 zien we ineens dat de zaterdag 2e Klasse A en B van de HVB waren samengevoegd. Dit betekende dat de 2e Klasse A van de HVB dit seizoen uit de volgende clubs was samengesteld: DORR, DSVP, GGB, GONA, HPSV, HTSV, sv De Jagers, sv Nootdorp, PGS, PTT, Quick Steps, SVGEB, VCS en Wilsonmeters.

Een Klasse met 14 verenigingen dus dat betekende maar liefst 26 competitiewedstrijden. Van die 26 wedstrijden wonnen de Nootdorpers er 13, speelde 2 keer gelijk en werden er 11 verloren. Met 28 punten en een doelsaldo van 87 voor en 60 tegen eindigde men op de zesde positie van de ranglijst. HPSV werd dit seizoen met 43 punten kampioen.

<

Seizoen 1963-1964

>

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1963-1964 uit de volgende clubs samengesteld: AVA’45, DORR, Ec-So, sv De Jagers, Klokken Toren Boys, KSD, MvM, sv Nootdorp, PGS, SVGEB, Te Werve en Wilsonmeters.

Het eerste elftal van sv Nootdorp speelde ook in dit seizoen geen rol van betekenis. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 51 voor en 40 tegen eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst. Klokken Toren Boys (KTB) werd dit seizoen met 36 punten kampioen.

<

Seizoen 1964-1965

Voor het seizoen 1964-1965 schreef het bestuur van sv Nootdorp voor het eerst een vierde seniorenelftal in voor de competitie.

De zaterdag 2e Klasse A van de HVB was dit seizoen als volgt samengesteld: AVA’45, DORR, DSVP, Ec-So, HTSV, sv De Jagers, KSD, sv Nootdorp, PGS, PTT, SVGEB en Te Werve.

Het eerste elftal van sv Nootdorp kende weer een uitstekend seizoen maar had alleen de pech dat DSVP net iets beter was. Van de 22 wedstrijden wisten de Nootdorpers er 13 in winst om te zetten, 5 gelijk te spelen en werd er 4x verloren. Met 31 punten (doelsaldo (49-27) eindigde met op de tweede positie. Zoals gezegd werd DSVP met 36 punten kampioen.

Op zaterdag 13 maart 1965 vierde de sv Nootdorp haar 15-jarig bestaan tijdens een grote feestavond in “Het Witte Paard”. Deze 15 jaar hadden de Nootdorpers zowel voorspoed als tegenslag gebracht. Zo moest bijvoorbeeld de clubnaam verscheidene malen veranderd worden.
De heer Henk Lever opende de avond en richtte enige passende woorden tot secretaris B. van der Kooij en penningmeester Jan van Roosmalen. Deze drie heren stonden aan de wieg bij de oprichting van de sv Nootdorp en wisten de club 15 jaar lang in goede banen te leiden. Als dank hiervoor kreeg men een elektrische klok met inscriptie aangeboden. Ook de heer P. Steenweg (voorzitter RKDEO) richtte tijdens deze avond nog enige woorden tot het bestuur van sv Nootdorp en dankte de club voor de prettige samenwerking die er in de afgelopen 15 jaar was ontstaan. Na de huldigingen en toespraken werd de feestavond verder verzorgd door het cabaretgezelschap “Zonder Zuilen Zorgen” o.l.v. Tony Heynen.

<

Seizoen 1965-1966

>

In het seizoen 1965-1966 was de zaterdag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: AVA’45, DORR, Ec-So, sv De Jagers, KSD, Klokken Toren Boys, MvM, sv Nootdorp, PGS, SVGEB, Te Werve en Wilsonmeters.

Het eerste elftal van sv Nootdorp kende een vrij anoniem seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er  7 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en gingen er 7 verloren. Met 22 punten, en de doelcijfers 51-40, eindigde men op een vijfde positie van de 2e Klasse.

<

Seizoen 1966-1967

>

<

Seizoen 1967-1968

>

<

Seizoen 1968-1969

In juni 1968 ging het bestuur van sv Nootdorp in onderhandeling met het gemeentebestuur over de aanleg van een eigen sportpark.
De gemeente van Nootdorp had immers een stuk grond op het oog op de hoek van de Kruisweg en ‘s-Gravenweg waar t.z.t. voetbalvelden aangelegd konden worden.
Het bestuur vond de plaats voor de nieuwe velden “niet zo ongelukkig”. Men liet wel weten het jammer te vinden dat de ligging van het nieuwe complex net buiten de bebouwde kom kwam te leggen maar de afstand was te overbruggen. Er was sprake van twee nieuwe velden en dat was geen overbodige luxe gezien de toeloop van de vele nieuwe leden bij sv Nootdorp. De club hoopte dat alles in 1970 gerealiseerd zou zijn. Een mooier jubileumcadeau voor het twintigjarige bestaan van de club kon men immers niet bedenken.

Met groot enthousiasme werden er plannen op tafel gelegd om met diversen acties zoveel mogelijk geld voor de nieuwbouw binnen te halen. In oktober 1968 presenteerde het bestuur samen met architect W.G.M. Witsiers de eerste plannen voor de nieuwe kantine.

Dan is het een tijdje stil rondom de plannen voor het nieuwe complex van sv Nootdorp. Bij de gemeente Nootdorp bleek door de familie van der Lubbe (grondeigenaren) bezwaar aangetekend te zijn tegen de gemeentelijke plannen met betrekking tot het nieuwe sportcomplex aan de Kruisweg. Het gemeentebestuur was er nu wel van doordrongen dat de situatie bij sv Nootdorp zo langzamerhand onhoudbaar werd. De belasting van het toen huidige veld werd te groot waardoor dit bijna onbespeelbaar werd. Burgemeester Winkel hielp zo ook een handje en wilde desnoods de locatie van het nieuwe complex via de rechter laten onteigenen zodat men eindelijk aan de bouw kon gaan beginnen.

Seizoen 1969-1970

>

<

Seizoen 1970-1971

>

<

Seizoen 1971-1972

>

<

Seizoen 1972-1973

Pas op 7 november 1972 nam de gemeenteraad van Nootdorp een historische beslissing! Er werd besloten om zowel Sportpark Centrum uit te breiden als het Sportpark ‘s-Gravenhof aan te leggen.

>

Sv Nootdorp 1 gefotografeerd op zaterdag 7 april 1973 na het behalen van het kampioenschap in de 2e Klasse A van de HVB. Staand v.l.n.r: Daan van Tilborg, Leo van Venrooy (trainer), Albert Makkus, Frans Redel, Jan Goeman, Gerrit Brouwer, Nico Dollee en Ben van Hagen. Zittend v.l.n.r: Peter Bakker, Aad van der Kooy, Bas Izenhoorn, Dirk Berkhuyzen, Gijs Lucas en Joop Aalbers.

Seizoen 1973-1974

Op zaterdag 13 oktober 1973 wordt de eerste paal door mevrouw van der Kooy-Boot in de grond geslagen en op 16 maart 1974 lag op 16 maart 1974 de eerste steen van de nieuwe kantine.

>

Seizoen 1974-1975

De bouw verliep spoedig en op zaterdag 17 augustus 1974 vond onder grote belangstelling de feestelijke opening van het nieuwe complex plaats. Het nieuwe adres van sv Nootdorp was: Kruisweg 9 2631 PE in Nootdorp. De ellende van de voorbije jaren leek in één klap vergeten, uit de modder was een schitterend complex verrezen.

Sv Nootdorp 1 kwam in het seizoen 1974-1975 wederom uit in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB met daarin de volgende tegenstanders: ASSO, Ec-So, Escher Boys, HPSV, sv De Jagers, KSD, PGS, PVS, SVGEB, SVGW en sv Wassenaar.

De Nootdorpers kende een matig seizoen en wisten zich ternauwernood te handhaven in de 1e Klasse. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 4 in winst om te zetten, 8 gelijk te spelen en werd er 10 keer verloren. Met 16 punten, en een doelsaldo van 26 voor en 38 tegen, eindigde men op een tiende positie van de ranglijst. Hiermee hield de formatie van trainer Jan van der Velde alleen Ec-So (14 punten) en PGS (ook 14 punten) onder zich.

Seizoen 1975-1976

Op de laatste Algemene Ledenvergadering was er afscheid genomen van Jan van Roosmalen als bestuurslid. De medeoprichter van sv Nootdorp had te kennen gegeven om na een bestuursperiode van 25 jaar zijn plaats af te willen staan aan een jonger persoon om hiermee het bestuur van sv Nootdorp te verjongen. Maar liefst 25 jaar bestuurslid, waarvan enkele jaren als penningmeester, sv Nootdorp was uiteraard trots op zulke leden en daarom werd de heer Van Roosmalen tijdens die ALV benoemd tot Lid van Verdienste.

Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november 1975 stond het 25-jarig bestaan van de sv Nootdorp centraal. Tijdens de sfeervolle receptie op vrijdagavond in het gezellige clubgebouw aan de ‘s-Gravenweg kreeg Jan van Roosmalen van de KNVB de zilveren Bondsspeld uitgereikt.
Jan van Roosmalen (links) en Willem Aalbers voor het sv Nootdorp 25 jaar jubileumbord.

Op zaterdag 1 november volgde dan de grote feestavond in “Het Witte Paard”.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd net als vorig seizoen ingedeeld in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB met ditmaal als tegenstanders; ASSO, Ec-So, Escher Boys, HTSV, KSD, vv Marine, vv Nationale Nederlanden, PVS, SVGEB, SVGW en sv Wassenaar.

De formatie van trainer Jan van der Velden speelde dit seizoen een anonieme rol in de zaterdag 1e Klasse HVB want van de 22 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 9 keer verloren. Met 22 punten, en een doelsaldo van 29 voor en 31 tegen, eindigde men dan ook op de vijfde positie van de ranglijst. Kampioen werd SVGEB met 33 punten.

>

Seizoen 1976-1977

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse HVB met daarin als tegenstanders; ASSO, Ec-So. ESC, GONA, HTSV, KSD, v.v. Marine, v.v. Nationale Nederlanden, PVS, Verburch en sv Wassenaar.

Dit seizoen was de sv Wassenaar oppermachtig in de competitie en werd dan ook met maar liefst 40 punten kampioen. De Nootdorpers speelden met 22 punten uit 22 competitiewedstrijden een onopvallend seizoen en eindigde hiermee op de zesde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1977-1978

>

Welke vereniging heeft ze nou eigenlijk niet? Mensen die jaar in jaar uit voor de club in de weer zijn, in feite niet weg te denken zijn omdat de club gewoon een deel van hun leven is geworden. Ook bij sv Nootdorp vond je deze mensen want dit seizoen waren bijvoorbeeld de heren Willem van Atten en Willem Aalbers maar liefst 25 jaar bestuurslid van de club. Om dit heugelijke feit te vieren vond er op 27 februari 1978 een feestelijke receptie plaats in de kantine van sv Nootdorp. Vijfentwintig jaar een bestuursfunctie vervullen was natuurlijk niet niets en daarom werden de heren Van Atten en Aalbers flink in de bloemetjes gezet met als hoogtepunt dat beide heren werden onderscheiden door de KNVB met de Zilveren Bondspeld.

Seizoen 1978-1979

Door de groei van de club bleek echter dat de kantine alweer snel te klein te zijn. In 1978 begon men zodoende met de uitbreiding van de kantine en de opening van het nieuwe bijgebouwde deel vond plaats op 1 januari 1979 door architect en lid van sv Nootdorp Jilles Keizer. Het clubgebouw was qua oppervlakte met maar liefst 75% uitgebreid. In het nieuwe gedeelte was er o.a. een commissiekamer bijgebouwd en een ruimte voor trainers om de gelegenheid te krijgen voor wedstrijdbesprekingen. Ook de bar was tot het nieuwe gedeelte verlengd en tevens was ook de keuken flink uitgebreid. Echter het belangrijkste was toch wel dat er op zaterdagen nu een apart gedeelte voor de jeugd ontworpen was. Ook bij deze verbouwing kon het bestuur van sv Nootdorp rekenen op veel zelfwerkzaamheid van de leden, hoewel Aannemersbedrijf Van Venrooij de meeste werkzaamheden verrichtte.

In het seizoen 1978-1979 was de zaterdag 1e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, CWP, Ec-So, ESC, HTSV, KSD, Nationale Nederlanden, Nootdorp, VCS, VELO, Verburch en FC Waasdorp.

Het verwezenlijken van het doel om te promoveren naar de Hoofdklasse van de HVB, dat het bestuur van sv Nootdorp al enkele jaren voor ogen had werd dit seizoen eindelijk ingewilligd. Op zaterdag 15 mei 1979 werd de geel-zwarte equipe van trainer Jan van der Velden kampioen door de topper bij v.v. Nationale Nederlanden 1-1 gelijk te spelen. Na een kwartier voetballen kwam sv Nootdorp op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nico Dollee echter vlak voor rust kwam Nationale Nederlanden weer langszij (1-1). In de tweede helft zagen we een sterk aanvallende thuisclub maar sv Nootdorp hield stand. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ruud Pauptit barstte het feest los bij de Nootdorpers.
sv Nootdorp 1 op zaterdag 15 mei 1979 kampioen van de 1e Klasse HVB. Staande v.l.n.r: Niels Cohrs, Joop Aalbers, Wim Plugge, Rinus Weygertse, Koos van der Meer, Martin de Baat, Wim Wijtvliet, Wim van Luijk, Nico Post en Wim de Kok. Zittend v.l.n.r: Aat v.d. Kooy, Jan van der Velden (trainer), Theo v.d. Berg, Dirk Berkhuyzen, Aat Wijtvliet, Cas Koele, Dirk v.d. Kooy, Nico Dollee en Harry Verhoef.

>

Seizoen 1979-1980

>

Na het kampioenschap van vorig seizoen kwam het eerste elftal dit seizoen dus uit in de Hoofdklasse van de HVB. De zaterdag Hoofdklasse  was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, Nationale Nederlanden, sv Nootdorp, RAS, Semper Altius, Te Werve en sv Wassenaar.

Het vlaggenschip van sv Nootdorp kon zich dit seizoen ternauwernood handhaven in de Hoofdklasse van de HVB. Van de 22 competitiewedstrijden werden er namelijk 5 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 15 punten en een doelsaldo van 26 voor en 39 tegen eindigde men op de elfde en voorlaatste positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1980-1981

Bij aanvang van dit seizoen telde de sv Nootdorp 5 seniorenelftallen en 8 jeugdteams.

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: sv Duinoord, DVC, GONA, Holland Sport’32, Honselersdijk, v.v. Nationale Nederlanden, sv Nootdorp, Ornas, RAS, Semper Altius, SEV en sv Wassenaar.

Trainer Jan van der Velden had dit seizoen te maken met vele blessures. Op een gegeven moment kon hij zelfs amper 11 fitte spelers opstellen. Ook waren op een gegeven moment alle keepers bij Nootdorp geblesseerd zodat hij een keeper van de handbalafdeling moest ‘lenen’. Dit alles kwamen de prestaties niet ten goede en uiteindelijk degradeerde sv Nootdorp weer terug naar de 1e Klasse van de HVB.

Seizoen 1981-1982

>

De indeling van de Marine 1 voor het seizoen 1981-1982 in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; Blauw Zwart, BSC´68, Ec/So, ESC, GDA, sv De Jagers, KSD, Marine, sv Nootdorp, NSEM, VCS, Verburch en sv Wassenaar.

De formatie van trainer Jan van der Velden kende een uitstekend seizoen maar had alleen de pech dat Verburch deze competitie net iets te sterk bleek en zodoende met 35 punten kampioen werd. Sv Nootdorp wist van de 24 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 5 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 31 punten, en een doelsaldo van 65 voor en 38 tegen, eindigde men op een tweede positie van de ranglijst.

Bij aanvang van het seizoen 1981-1982 waren er een aantal dames die wel wat vaker wilden voetballen dan maar één keer per jaar. In die tijd was er namelijk ieder jaar op het veld van sv Nootdorp, zomaar voor de gezelligheid, een eenmalige wedstrijd tussen “de Langelandseweg-meiden” en “de Nieuwkoopseweg-meiden”. Rob Oostwouder, die pas was gestopt als voetballer bij sv Nootdorp, stelde zich beschikbaar als trainer / coach. Na een paar maanden trainen, zonder nog een wedstrijd gespeeld te hebben, bloeide helaas het damesvoetbal bij sv Nootdorp weer een beetje dood.

<

Seizoen 1982-1983

Bij aanvang van dit seizoen was het bestuur van sv Nootdorp als volgt samengesteld: A. Grevelink (voorzitter), H. Post (penningmeester), Hans van der Broeke (secretaris) en de bestuursleden Wim van Luyk, A. Verboon, Rob Oostwouder en J. Ruesen.

Tijdens dit seizoen bleek er bij sv Nootdorp toch weer animo voor het damesvoetbal te zijn. Na een oproep in het clubblad waarin jonge meiden werden gevraagd om gezellig bij sv Nootdorp te komen voetballen leverde maar liefst 21 enthousiaste aanmeldingen op. Wederom werd Rob Oostwouder, ditmaal samen met Nico Post. bereid gevonden om de eerste beginselen van het voetbal bij te brengen. De dames zouden dit seizoen alleen trainen en oefenwedstrijden spelen.

In het seizoen 1982-1983 werd voor het eerst shirtreclame toegestaan bij het amateurvoetbal. De eerste shirtsponsor van het vlaggenschip van sv Nootdorp was de firma Rawplug BV uit Delft, gespecialiseerd in Kango boormachines en elektrische hamers.
Op 28 juli 1982 was sv Nootdorp gastheer tegen eerstedivisionist FC Den Haag, uitslag 0-13.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was voor het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, BSC’68, ESC, Escher Boys, GDA, KSD, LenS, Marine, sv Nootdorp, NSEM, VCS en sv Wassenaar.

Voor het seizoen 1982-1983 werd Koos Stam als nieuwe trainer aangetrokken van sv Nootdorp. Vanaf het begin af aan bleek het aantrekken van trainer Stam voor sv Nootdorp een goede want in de eerste seizoenshelft ging sv Nootdorp 1 als een raket. Van de 10 competitiewedstrijden werden er namelijk 9 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Hierdoor ging sv Nootdorp met 19 punten en een doelsaldo 33 voor en 7 tegen als koploper de winterstop in.

Het vlaggenschip van de vereniging werd direct in dit seizoen kampioen en promoveerde hiermee naar de Hoofdklasse van de H.V.B.
sv Nootdorp 1 kampioen van de zaterdag 1e Klasse A van de HVB. We zijn nog op zoek naar de namen v.l.n.r. op deze kampioensfoto

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 17 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Met 37 punten, en de doelcijfers 77-15, eindigde sv Nootdorp zoals gezegd eerste op de ranglijst van de 1e Klasse A.

<

Seizoen 1983-1984

>

Na een jaar van trainen en oefenwedstrijden spelen schreven de dames, o.l.v. de trainers Rob Oostwouder en Nico Post, zich in voor de competitie. Ondanks dat er door de dames alleen maar nederlagen werden geleden was de sfeer en animo het gehele seizoen aanwezig.

De zaterdag Hoofdklasse HVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, sv Duinoord, DVC, HPSV, sv Nootdorp, Ornas, RAS, Scheveningen, SVGEB, VCS, Verburch en Westerkwartier.

Het succes van sv Nootdorp 1 was nog niet afgelopen want ook in dit seizoen seizoen wist men, wederom o.l.v. trainer Koos Stam, kampioen te worden en zodoende te promoveren naar de 4e Klasse KNVB.

Aangezien de eerste twee clubs in de eindrangschikking zouden promoveren kon sv Nootdorp in de voorlaatste competitiewedstrijd deze stap al zetten. En dit gebeurde dan ook op zaterdag 5 mei 1984 toen men uit bij DVC met 0-2 (doelpunten van Wim van Luyk en Ton van der Helm) won. Hiermee werd voor het eerst in het bijna 35-jarige bestaan van de club de KNVB-klasse bereikt.

In de laatste competitieronde moest de beslissing om het kampioenschap in de Hoofdklasse zaterdag HVB vallen. Sv Nootdorp moest op zaterdag 12 mei 1984 in Wassenaar aantreden tegen de sv Ornas, dat moest winnen om ook volgend seizoen weer uit te mogen komen in de Hoofdklasse van de HVB. De Nootdorpers hadden aan een punt genoeg om ook het kampioenschap te mogen gaan vieren. Sv Nootdorp speelde verzorgder spel maar Ornas was in deze wedstrijd gevaarlijker en vocht bovendien voor iedere meter. Bij rust stonden de mannen van trainer Koos Stam dan ook op een 1-0 achterstand.
In de pauze werd bekend dat Svv Scheveningen een 2-0 voorsprong had tegen Verburch. Deze tussenstand onderstreepte de noodzaak voor sv Nootdorp om minimaal gelijk te spelen tegen Ornas want bij verlies zou er bij deze stand een beslissingswedstrijd om het kampioenschap volgen tegen de Scheveningers.

Toen Nootdorper Ton van der Helm in de 84e minuur gelijk maakte leek de strijd gestreden en zakten enkele Ornas-spelers vertwijfeld naar de grond. De wanhoop van Ornas nam een minuut later nog grotere vormen aan toen scheidsrechter Van Elleswijk Ornas-uitblinker Bart Lugters uit het veld stuurde.
De sensatie was echter nog niet compleet toen Ornas vlak voor tijd door een treffer van aanvoerder Rene Heidenreich alsnog op een 2-1 voorsprong kwam. Bij het ingaan van de laatste minuut van de officiële speeltijd leek Ornas dus de laatste strohalm te hebben gegrepen want deze uitslag zou genoeg zijn voor een beslissingswedstrijd om het behoud van het Hoofdklasserschap in de HVB. De juichende menigte van de thuisclub had echter niet gerekend op een blessuretijd van maar liefst zeven minuten. De extra tijd, die scheidsrechter Van Elleswijk bijtelde voor oponthoud tijdens de wedstrijd, werd Ornas uiteindelijk fataal. In de laatste seconde van die blessuretijd kwam sv Nootdorp, via een treffer van Rien Lugtigheid, alsnog op gelijke hoogte en kon de kampioensvlag bij de Nootdorpers in top en was Ornas hiermee gedegradeerd.
Sv Nootdorp 1 kampioen van de zaterdag Hoofdklasse van de HVB en bereikte hiermee voor het eerst in de clubhistorie de KNVB-klasse.

Van de 22 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp er namelijk 14 in winst om te zetten, speelde 6x gelijk en werd er slechts 2x verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 45-25, werd men dus kampioen van de Hoofdklasse HVB. Scheveningen eindigde met slechts 1 punt minder op de tweede positie.

Seizoen 1984-1985

>

Na het kampioenschap van vorig seizoen werd sv Nootdorp 1 in het seizoen 1984-1985 ingedeeld in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB. De indeling van deze klasse zag er als volgt uit: DEVJO, Honselersdijk, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, Scheveningen, Semper Altius, SEV, SV’35 en Te Werve.

Het eerste elftal van sv Nootdorp debuteerde in de 4e Klasse met een negende positie van de eindranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee behaalde het team van trainer Koos Stam 22 punten en een doelsaldo van 36 voor en 45 tegen.

Bij de dames zagen we een trainerswissel want Peet Bakker had het stokje overgenomen van het duo Oostwouder/Post.

>

Seizoen 1985-1986

In augustus 1985 ontstond binnen sv Nootdorp het idee voor een eigen sporthal. In januari 1986 werden voorzichtig de eerste plannen voor de sporthal op tafel gelegd. Vooral voor de jeugd was zo’n sporthal van belang want bij een beetje regenachtig weer werden de velden van sv Nootdorp snel afgekeurd. Om de jeugd toch te vrede te houden door al die afkeuringen zou het dus ideaal zijn om uit te wijken naar een sporthal.

De indeling van sv Nootdorp 1 voor het seizoen 1985-1986 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB luidde als volgt; DEVJO, DSO, Honselersdijk, HPSV, KMD, Maasdijk, MVV’27, Nootdorp, Scheveningen, Semper Altius, SV’35 en Te Werve.

<

Voor dit seizoen werd Frans van Schie gebombardeerd tot trainer van de dames. Dit bleek een goede keuze want Van Schie bracht er bij de dames van sv Nootdorp langzaam maar zeker een beetje systeem in en stapte hiermee definitief uit de kinderschoenen. De dames eindigde dit seizoen dan ook op een verdienstelijke vierde positie van de ranglijst.

Seizoen 1986-1987

Het bestuur kreeg in augustus 1986 officieel toestemming van de ledenvergadering om een hal te kopen. Voortvarend ging er een “bouwstenenactie” van start en al snel zat er een bedrag van f.10,000,= in kas. Nadat eerder de gemeente een bouwvergunning had verstrekt kon men op 1 november 1986 daadwerkelijk met de bouw van de sporthal beginnen. Vele vrijwilligers stonden klaar om de handen uit de mouwen te steken. De sporthal werd gebouwd achter de kleedkamers evenwijdig aan het eerste veld. Mede dankzij de zelfwerkzaamheden van de vele sv Nootdorp-leden verrees de sporthal als een paddenstoel uit de grond.

Op zaterdag 27 december 1986 werd de nieuwe sporthal van sv Nootdorp op Sportpark ‘s-Gravenhof officieel geopend door de wethouders N. van der Sande en M. Lely. De sporthal was 30 meter lang, 21 meter breed en 5 meter hoog. Te klein dus voor officiële zaalvoetbalwedstrijden maar groot genoeg om te trainen. Een enorme vooruitgang natuurlijk voor de sv Nootdorp die hiermee enorm in zijn nopjes mee was. Het bestuur van sv Nootdorp was overigens van mening om de nieuwe sporthal voor meerdere doeleindes te gaan gebruiken dan alleen voor jeugd en voetbal.

Om de financiële problemen t.a.v. de sporthal te ondersteunen besloot Wim van Atten bij sv Nootdorp een “Club van 100” op te richten. De bedoeling was dat iedereen die zich aanmeldde bij deze “Club van 100” iedere week 1 gulden doneerde. In een mum van tijd hadden zich 100 deelnemers aangemeld zodat er al na een jaar 5200 gulden extra op de rekening van de sporthal kon worden bijgeboekt.

Het dagelijkse bestuur van sv Nootdorp bestond dit seizoen uit: A. Grevelink (voorzitter), H.J. v.d. Broeke (secretaris), H. Post (penningmeester), A. v.d. Kooy (jeugdsecretariaat), N.C. Keilman (zaalvoetbal), Koos Kooy (wedstrijdsecretaris) en W. Aalbers (kantinebeheerder).

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam in het seizoen 1986-1987 wederom uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB met ditmaal als tegenstanders: DORR, Hoekse Boys, HPSV, Honselersdijk, KMD, Loosduinen, MVV’27, Scheveningen, SEV, SV’35 en Vlaardingen.

Het hele seizoen werd het een nek-aan-nek-race om het kampioenschap tussen SV’35 en Scheveningen en beide teams eindigde met 35 punten uit 22 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Scheveningen wist uiteindelijk na twee beslissingswedstrijden kampioen te worden. Het eerste elftal wist van de 22 competitieduels er 9 te winnen, 7 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 25 punten en een doelsaldo van 40 voor en 30 tegen eindigde men op een keurige vijfde positie.

Succestrainer Koos Stam vertrok na dit seizoen naar Oliveo.

Seizoen 1987-1988

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DEVJO, DSO, Hoekse Boys, Honselersdijk, KMD, sv Loosduinen, Maasdijk, sv Nootdorp, PDK, SEV en SV’35.

Het bestuur van sv Nootdorp had voor dit seizoen de 57-jarige trainer Gert Baas aangetrokken als opvolger voor Koos Stam. Trainer Baas speelde ooit in het betaalde voetbal bij o.a. SVV, Hermes-DVS en Holland Sport en zat inmiddels al ruim 25 jaar in het trainingsvak.
Het huwelijk tussen trainer Gert Baas en sv Nootdorp hield echter niet lang stand. Baas was te fanatiek en hekelde de slechte mentaliteit van zijn spelers. Toen hij eind januari 1988 bij een interview in de Delftsche Courant de vloer aanveegde met zijn Nootdorpse selectie en over zijn slechte samenwerking met het bestuur vertelde, werd het contract met Gert Baas vlak daarna per direct ontbonden. Joop Aalbers nam de taak van Gert Baas tot het einde van dit seizoen over.

Op de allerlaatste wedstrijddag wist sv Nootdorp directe degradatie uit de 4e Klasse te ontlopen en werden sv Loosduinen (17 punten) en Blauw Zwart (13 punten) het kind van de rekening. Het team van trainer Joop Aalbers wist van de 22 wedstrijden er 6 te winnen, 6 gelijk te spelen en 10 te verliezen. Met 18 punten en een doelsaldo van 31 voor en 34 tegen eindigde sv Nootdorp op de tiende positie van de ranglijst en moest zich hierdoor proberen om via de nacompetitie te handhaven in de vierde klasse.

De resultaten van de nacompetitie zijn bij ons nog niet bekend maar die lijken gunstig te zijn verlopen want in het volgende seizoen zien we sv Nootdorp gewoon weer in de zaterdag 4e Klasse uitkomen.

>

Seizoen 1988-1989

Het bestuur van sv Nootdorp was dit seizoen als volgt samengesteld: W. Corhs (voorzitter), H.J. v.d. Broeke (secretaris), H. Post (penningmeester) en Aad van der Kooy (jeugdsecretaris).

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1988-1989 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, Jodan Boys, Kagia, Koudekerk, Nootdorp, Oegstgeest, Reeuwijk, Rohda’76, De Sleutels, Ter Leede, Voorschoten en Zwammerdam.

Binnen de selectie van sv Nootdorp was er bij aanvang van dit seizoen het nodige veranderd. Zo was er een nieuwe shirtsponsor (Bloemsierkunst Gloriosa), een nieuwe trainer (Ben Kester), een nieuwe leider (Cor van de Vliet) en een nieuwe grensrechter (Peter Matla).

Gezien de start van het seizoen met nul punten uit drie wedstrijden was trainer Ben Kester uiteindelijk tevreden met een verdienstelijke zesde plaats in de eindrangschikking. Van de 22 competitiewedstrijden won sv Nootdorp er 9, speelde 4x gelijk en werd er 9 maal verloren. Hiermee behaalde men 22 punten en een doelsaldo van 40 voor en 31 tegen.

Zowel het derde-, vierde- en vijfde elftal van sv Nootdorp werden dit seizoen kampioen.

Seizoen 1989-1990

>

Het vlaggenschip van sv Nootdorp kwam in het seizoen 1989-1990 uit in de zaterdag 4e Klasse B met daarin als tegenstanders: CVC, Hazerwoudse Boys, Jodan Boys, Kagia, Koudekerk, Leiden, Oegstgeest, Oudewater, Rohda’76, Xerxes en Zevenhoven.

De resultaten leken bijna een kopie van vorig seizoen want het elftal van trainer Ben Kester eindigde wederom op de zesde positie van de ranglijst. Ditmaal werden er van de 22 competitiewedstrijden 5 gewonnen, 11 gelijk gespeeld en 6 verloren. Hiermee behaalde sv Nootdorp 21 punten en een doelsaldo van 29 voor en 30 tegen.

Op 7 april 1990 werd bij sv Nootdorp het officiële startsein gegeven voor de bouw van een tribune. Tegelijk met de start van de tribune bouw werd er een begin gemaakt met het plaatsen van acht lichtmasten rondom het hoofdveld.

De sv Nootdorp bestond overigens dit seizoen veertig jaar. Geen officieel jubileum maar wel iets om trots op te zijn. Toen tijdens de Algemene Ledenvergadering in 1988 dit aanstaande jubileum ter sprake kwam werd er spontaan een jubileumcommissie opgericht. De Nootdorpers hielden namelijk wel van feestjes.

Seizoen 1990-1991

In 1990 werd het 40-jarige jubileum van sv Nootdorp groots aangepakt. Jeugdtoernooien, een fietsdag en de sterkste man / vrouw van Nootdorp werden georganiseerd. Op 29 juni 1990 vond de officiële receptie plaats terwijl op zaterdag 4 augustus 1990 de jubileumwedstrijd tegen Eredivisieclub FC Den Haag werd gespeeld. FC Den Haag, met trainer Co Adriaanse, won deze wedstrijd met 1-8. Het enige doelpunt aan sv Nootdorp kant werd gescoord door Ton van der Helm

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kende een moeizame eerste seizoenshelft want met slechts 10 punten uit 13 wedstrijden ging men op een voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft presteerde het team van trainer Ben Kester gelukkig stukken beter beter. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 31 voor en 35 tegen eindigde sv Nootdorp op de zevende positie van de ranglijst.

Seizoen 1991-1992

Nadat het vorige jeugdbestuur van sv Nootdorp na jarenlang hard werken de brui er aan had gegeven werd er in augustus 1991 een nieuw jeugdbestuur gepresenteerd o.l.v. de nieuwe jeugdvoorzitter Wim Plugge.

Na zeventien jaar lang de kantine van sv Nootdorp beheerd te hebben stopten Wim en Meta Aalbers aan het einde van het jaar 1991 hiermee.

Na drie achtereenvolgende jaren in de afdelingen van Leiden en Rotterdam gevoetbald te hebben kwam sv Nootdorp 1 dit seizoen weer in een “Haagse afdeling” terecht. De zaterdag 4e Klasse C van de KNVB bestond in het seizoen 1991-1992 namelijk uit: ADO, Hazerswoudse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, SEV, SVPTT en Voorschoten. Dit hield in dat er dit seizoen weer vele oude bekende ploegen op Sportpark ‘s-Gravenhof te bewonderen waren.

Tot en met de laatste competitieronde bleef het spannend want de mannen van de nieuwe trainer Koos Stam bivakkeerden in de onderste regionen van de ranglijst. Nootdorp moest op de laatste wedstrijddag winnen en dan moest ook nog eens concurrent Naaldwijk verliezen om in de KNVB klasse te blijven. Helaas gebeurde geen van beide want sv Nootdorp speelde 2-2 en Naaldwijk won haar wedstrijd. De degradatie naar de HVB bleek extra zuur want sv Nootdorp degradeerde met 20 punten terwijl de kampioen van de 4e Klasse A 27 punten behaalde.

<

Seizoen 1992-1993

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: DORR, Ec-So, HPSV, JAC, Nationale Nederlanden, Nootdorp, Postalia, RVC, Semper Altius, SVGWGEB, SVPTT en TAC’90.

De formatie van trainer Koos Stam wilde zo snel mogelijk terugkeren naar de 4e Klasse KNVB. Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij ook sv Nootdorp tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd JAC met 32 punten uit 24 wedstrijden kampioen, gevolgd door sv Nootdorp (31 punten), RVC (30), Postalia (28) en SVPTT (28).
Het eerste elftal van sv Nootdorp wist van de 24 competitiewedstrijden er 13 te winnen, 5 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Zoals gezegd eindigde men met 31 punten, en de doelcijfers 58-24, op een tweede positie van de ranglijst van de Hoofdklasse HVB.

Omdat het team van trainer Koos Stam de 3e Periodetitel had gewonnen en sowieso tweede was geëindigd had men zich geplaatst voor de nacompetitie. Samen met Postalia, RVC en SVPTT  moest sv Nootdorp nu strijden voor één plek in de 4e Klasse KNVB.

Op dinsdag 25 mei 1993 stelde sv Nootdorp de promotie naar de 4e Klasse KNVB veilig.

<

Seizoen 1993-1994

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, BVCB, sv Duinoord, DUNO, Honselersdijk, JAC, KMD, LYRA, Maasdijk, sv Nootdorp, Soccer Boys en sv Voorschoten.

>

Wederom dus nacompetitie voor sv Nootdorp maar ditmaal voor promotie naar de 3e Klasse KNVB. In de eerste nacompetitie-wedstrijd versloeg sv Nootdorp DUNO met 3-0. De wedstrijd DUNO-Lyra eindigde in 1-3 dus dat betekende dat de Nootdorpers aan een gelijkspel bij Lyra genoeg had om zich voor de finale van de nacompetitie te plaatsen. Gesteund door een grote aanhang wist sv Nootdorp op 28 mei 1994 Lyra met 0-1 te verslaan door een doelpunt van Raymond Buijs. Door dit resultaat plaatste sv Nootdorp zich voor de beslissingswedstrijd om één plaats in de 3e Klasse.
Op 4 juni 1994 was op neutraal terrein in Boskoop Sportlust’46 de tegenstander. De Nootdorpers kwamen in de eerste helft met 1-0 voor door een doelpunt van Raymond Buijs maar na een zinderende tweede helft moest men helaas moegestreden het hoofd buigen (1-2) voor de veerkracht van Sportlust’46.

Al met al was het voor sv Nootdorp een prachtig seizoen geweest met vele overwinningen en het winnen van een Periodetitel.

<

Seizoen 1994-1995

>

Op vrijdag 5 augustus 1994 speelde sv Nootdorp thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eredivisieclub Willem II, uitslag 2-13. De Nootdorp doelpunten werden gemaakt door Jeroen van den Akker en keeper Maikel van der Kooij (strafschop).

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd voor het seizoen 1994-1995 dus wederom in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: CION, DUNO, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Lyra, Maasdijk, MVV’27, SEV en TAC’90.

Het werd voor sv Nootdorp wederom een zinderende competitie die op de laatste wedstrijddag beslist moest worden. JAC had de beste papieren voor het binnenhalen van het kampioenschap want een zege bij concurrent KMD zou de hoofdprijs opleveren. JAC verloor echter met 3-1 en omdat sv Nootdorp met 0-6 bij SEV won en CION tegen Lyra 1-2 werd, eindigde zowel Lyra, KMD en sv Nootdorp met 28 punten gezamenlijk bovenaan de ranglijst van de 4e Klasse A.

Er volgde dus een extra kampioenscompetitie. De eerste wedstrijd was Lyra tegen sv Nootdorp en die eindigde in een remise (1-1). In de tweede wedstrijd van de kampioenscompetitie speelde sv Nootdorp thuis tegen KMD met 2-2 gelijk en met dit resultaat spatte de droom van een kampioenschap wreed uit elkaar. Kampioen werd dus Lyra en sv Nootdorp kon zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie.
In die nacompetitie trof sv Nootdorp CION en KMD. Toen de Nootdorpers op zaterdag 13 mei 1995 thuis met maar liefst 1-4 van KMD verloor was het seizoen gelijk afgelopen en bleef men vierdeklasser.

Trainer Koos Stam nam aan het einde van dit seizoen afscheid van sv Nootdorp. De succesvolle trainer was in twee periodes maar liefst negen jaar verbonden geweest bij de geel-zwarte formatie.

<

Seizoen 1995-1996

>

Bijna traditioneel speelde het eerste elftal van sv Nootdorp aan het begin van het seizoen een wedstrijd tegen een club uit het betaalde voetbal. Ditmaal kwam NAC op woensdag 9 augustus naar Nootdorp toe. Voor ruim 500 toeschouwers won NAC met maar liefst 12-0.

De jeugdige Paul van Oosten (33 jaar) was als nieuwe trainer aangesteld als opvolger van sv Nootdorp-monument Koos Stam.

<

Seizoen 1996-1997

>

De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1996-1997 als volgt samengesteld: BMT, sv Die Haghe, ‘s-Gravenzandse SV, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, sv Loosduinen, Maasdijk, MVV’27, sv Nootdorp, PEC Den Haag en SV’35.

Slechts 18 punten uit 22 competitiewedstrijden en 26 treffers gescoord tegen 41 tegendoelpunten, het was de trieste balans van het seizoen 1996-1997 waarmee sv Nootdorp op de laatste plaats eindigde en hiermee rechtstreeks degradeerde. Bovendien werd in februari trainer Paul van Oosten ontslagen. Elftalleider Pleun van den Akker nam de taken van trainer tijdelijk over maar helaas zonder resultaat. Op zaterdag 26 april 1997 viel het doek voor sv Nootdorp definitief door een 1-3 thuisnederlaag tegen PEC Den Haag en degradeerde hiermee naar de 4e Klasse.

<

Seizoen 1997-1998

>

Na de degradatie kwam het eerste elftal van sv Nootdorp dit seizoen uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders: Abbenes, Blauw Zwart, sv Duinoord, Koudekerk, LFC, LSVV’70, MVKV, Schipluiden, SV’35, SVOW en Woubrugge.

Wim van Ettinger was door het bestuur aangesteld als nieuwe trainer van de geel-zwarte selectie.
Op zaterdag 22 november 1997, voorafgaand aan het duel sv Nootdorp tegen LFC, werden de spelers Ton van der Helm en Dick Steeneveld door voorzitter Jan van der Haar in het figuurlijke zonnetje gezet. Beide spelers kwamen namelijk voor de 500ste maal uit in het eerste elftal van sv Nootdorp.

In een competitie waarin sv Duinoord oppermachtig was en zodoende met 53 punten kampioen werd, speelde sv Nootdorp een goed seizoen. Uit de 22 competitieduels werden 41 punten behaald en hiermee eindigde men op de derde positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1998-1999

Bij aanvang van het seizoen 1998-1999 stonden er ruim driehonderd namen vermeld van mensen die bij sv Nootdorp in verschillende teams voetbalden. Er werden 5 seniorenteams, 1 dameselftal, 1 meisjesteam en 12 jeugdteams voor de zaterdagcompetitie ingeschreven.

Tegenstanders dit seizoen van sv Nootdorp 1 in de zaterdag 4e Klasse A waren: Blauw Zwart, BSC’68, Koudekerk, LSVV’70, Moerkapelle, MVKV, SJC, De Sleutels, SVOW, SV’35 en Woubrugge.

Het contract met de Haagse trainer Wim van Ettinger was ondertussen met twee seizoenen verlengd. Het vlaggenschip van sv Nootdorp kende een ongekend succesvol seizoen en toen de Nootdorpers op zaterdag 17 april 1999 ook nog eens op Sportpark ‘s-Gravenhof Woubrugge met 2-0 (doelpunten van Patrick Hanemaayer en Lokman Yungul) kon het kampioenschap ze bijna niet meer ontgaan. Met nog twee wedstrijden te gaan had het team van trainer Van Ettinger vier punten voorsprong op de naaste concurrent SV’35.

Op zaterdag 24 april 1999 kon sv Nootdorp dus al kampioen worden in de uitwedstrijd tegen het inmiddels al gedegradeerde SJC. Soepel ging het allemaal niet maar door een fel bevochten 2-3 zege (doelpunten van Jeroen van den Akker, Patrick Hanemaayer en Jan van der Vlist) veroverde sv Nootdorp het kampioenschap van de 4e Klasse A. Direct na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stroomde het veld van SJC vol met aanhangers van de geel-zwarte brigade.

(we zijn nog op zoek naar de kampioensfoto van sv Nootdorp 1)

De kampioenen behaalde uiteindelijk 53 punten uit 22 duels.

De selectie van sv Nootdorp die dit seizoen historie schreven bestond uit: Hans Hindriks (keeper), Berry de Jong (keeper), Dennis Jansen, Rob Lindeman (aanvoerder), Frans van Haastert, Pim van der Helm, Ton van der Helm, Patrick Hanemaayer, Michael Buis, Jan van der Vlist, Jeroen van der Akker, Mo Assadrati, Jos Kneppers, Salatin Yungul, Lokman Yungul, Jeroen van der Kooy en Edward van Venrooy. Naast trainer Wim van Ettinger bestond de tecnische staf verder uit Willem Kraan (leider), Willem Valkenburg(verzorger) en Kees Lugtigheid (grensrechter).

Het damesteam van sv Nootdorp werd overigens op deze dag ook kampioen dus dat werd ‘s-avonds een groot feest in Nootdorp waarbij de kampioenen op de bekende platte boerenkar door het dorp heen reden.

<

Seizoen 1999-2000

>

Al op 27 juli 1999 stond de wedstrijd sv Nootdorp tegen de profs van ADO Den Haag gepland. Op een bijveld van Sportpark ‘s-Gravenhof zagen zo’n 500 toeschouwers ADO Den Haag met 1-10 winnen. Lokman Yungul zorgde voor de eretreffer.

Na twee jaar afwezigheid keerde de Nootdorpers dit seizoen dus weer terug in de 3e Klasse. De zaterdag 3e Klasse B was in het seizoen 1999-2000 uit de volgende clubs samengesteld: Berkel, Die Haghe, DSVP, ‘s-Gravenzande, Hoekse Boys, KMD, sv Loosduinen, Maasdijk, MVV’27, Naaldwijk, sv Nootdorp en SV’35.

<

Seizoen 2000-2001

In november van het jaar 2000 verliet de sv Nootdorp haar toenmalige kantine en kleedkamers en verhuisde  naar haar tijdelijke accommodatie in de bestaande sporthal. Dit was noodzakelijk om plaats te kunnen maken voor de vestiging van een nieuwe sporthal, kantine en kleedkamers. De leden van sv Nootdorp hadden deze tijdelijke huisvesting liefkozend omgedoopt in “Haltine”.

De zaterdag 2e Klasse C van de KNVB was voor het seizoen 2000-2001 als volgt ingedeeld: Berkel, BMT, Forum Sport, Honselersdijk, JAC, Monster, sv Nootdorp, PEC Den Haag, RCL, Rohda’76, Vitesse Delft en Voorschoten’97.

<

Seizoen 2001-2002

Op maandag 28 januari 2002 was het dan zover. Op die dag werd de eerste paal voor de nieuwe kantine en sporthal geslagen. De eerste paal werd geslagen door aannemer Heembouw en Leo van Venrooy, Erelid van sv Nootdorp.

Ook in het seizoen 2001-2002 werd het vlaggenschip van sv Nootdorp ingedeeld in de 2e Klasse C van de KNVB en moest het ditmaal opnemen tegen: BMT, Die Haghe, DSO, Forum Sport, Honselersdijk, JAC, KRV, Monster, Naaldwijk, PEC Den Haag en RCL.

Het seizoen voor sv Nootdorp was er één waar geen peil op te trekken viel. De start van het eerste elftal in de 2e Klasse was dramatisch en nog voor de winterstop pakte trainer Marco Lange zijn biezen. Ed van Venrooij nam het roer over en sv Nootdorp begon aan een geweldige eindsprint. Samen met sv Die Haghe eindigden de Nootdorpers op een p/d plaats en moest dus een beslissingswedstrijd uit gaan maken welke club zich rechtstreeks kon gaan behouden voor de tweede klasse.

Op 4 mei 2002 volgde op neutraal terrein (Sportpark Polanen in Monster) de beslissingswedstrijd sv Nootdorp – Die Haghe. Door een nipte overwinning (0-1) wist uiteindelijk Die Haghe zich voor de 2e Klasse te behoeden en wachtte sv Nootdorp de nacompetitie. In deze nacompetitie moest men er eerst, in een dubbele confrontatie, afrekenen met De Sleutels. Omdat trainer Ed van Venrooij door de KNVB was geschorst won sv Nootdorp o.l.v. de nieuwe trainer van volgend seizoen Richard Middelkoop thuis met 3-0 en in Leiden met 1-2. De Nootdorpers plaatsten zich hiermee voor de finale van de nacompetitie.

Op 1 juni 2002 stelde sv Nootdorp uiteindelijk het tweedeklasseschap alsnog veilig door in die finale MVKV met 2-1 te verslaan. Op het neutrale terrein van De Sleutels in Leiden scoorden Maikel van der Kooij en invaller Mo Sealiti (ver in de tweede verlenging) voor sv Nootdorp.

<

Seizoen 2002-2003

>

De zaterdag 2e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2002-2003 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Die Haghe, DSO, Jodan Boys, KRV, Nootdorp, RCL, Sportlust’46, SV’35, Vitesse Delft, WDS en Zevenhoven.

In eerste instantie leek de ploeg van trainer Richard Middelkoop wederom een moeizaam seizoen tegemoet te gaan want lange tijd bungelde sv Nootdorp in de onderste helft van de ranglijst. Echter na een serie goede resultaten wist men zich definitief veilig te spelen en hiermee het tweedeklasseschap wederom met een jaartje te verlengen. Sterker nog, sv Nootdorp eindigde met 27 punten uit 22 wedstrijden zelfs op een knappe zevende positie. Dit betekende ook dat de geel-zwarten voor het eerst sinds jaren een ruime rustperiode konden nemen voor de nieuwe competitie.

Ruim drie jaar geleden begonnen de bouwactiviteiten op het voormalige Sportpark ‘s-Gravenhof en vertoefde de leden van sv Nootdorp in een noodkantine genaamd “de Haltine”. De velden waren al een tijdje in gebruik maar op vrijdag 14 februari 2003 werd voor de Nootdorpers een droom dan toch eindelijk werkelijkheid. Op deze historische dag vond namelijk, op het splinternieuwe sportcomplex ‘s-Gravenhout, door voorzitter Jan van der Haar de officiële opening van de kantine en sporthal plaats.
Sportpark ‘s-Gravenhout van sv Nootdorp met kantine, sporthal en tribune

De kantine was in twee lagen verdeeld om daaronder ruimtes te kunnen creëren voor tien kleedlokalen. Grenzend aan de kantine lag Sporthal ‘s-Gravenhout met ook nog eens vier kleedkamers.
In de namiddag volgde er een receptie voor genodigden en ‘s-avonds konden de leden en belangstellenden een kijkje komen nemen.

Seizoen 2003-2004

Bij aanvang van het seizoen was het bestuur van sv Nootdorp als volgt samengesteld: Jan van der Haar (voorzitter), Marcel Reusen (penningmeester), Koos van Zanten (secretaris) en Sjaak Coolen (wedstrijdsecretaris).

>

Ook in dit seizoen werd het eerste elftal van sv Nootdorp ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse C met ditmaal als tegenstanders: BVCB, DSVP, Jodan Boys, KRV, Montvoort, RCL, Soccer Boys, Sportlust’46, Valken’68, WDS en Zevenhoven.

De selectie van sv Nootdorp miste dit seizoen twee vertrouwde gezichten want zowel doelman Maikel van der Kooij en verdediger Rob Lindeman hadden hun voetballoopbaan beëindigd. Trainer Richard Middelkoop deelde al vrij vroeg in het seizoen aan het bestuur mede dat hij na afloop van dit seizoen zijn contract niet zou verlengen. De pas dertigjarige ambitieuze trainer, die overigens op zondag in het eerste elftal van Verburch voetbalde, wilde graag hogerop in het trainersvak. Toen Middelkoop in december werd gevraagd door zaterdag Hoofdklasser SHO uit Oud-Beijerland gaf het bestuur van sv Nootdorp haar medewerking en verliet hij per direct de club. De 64-jarige Ger Hup werd aangesteld als interim hoofdtrainer van sv Nootdorp.

Al met al kende het eerste elftal een uitstekend seizoen want uit de 22 competitiewedstrijd behaalde men 37 punten en hiermee eindigde men op de derde positie van de ranglijst. Door deze derde plaats won sv Nootdorp de vervangende periodetitel van kampioen KRV en plaatste zich hiermee voor de nacompetitie. In deze nacompetitie ging de sv Nootdorp in een tweeluik tegen Zwaluwen Vlaardingen strijdend ten onder. Op Sportpark ‘s-Gravenhout werd het 2-3 en in Vlaardingen werd er met 2-0 verloren.

>

Seizoen 2004-2005

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 oktober 2004 waren diverse bestuursleden van sv Nootdorp aftredend en niet meer herkiesbaar. Onder hen waren de leden van het dagelijkse bestuur, te weten voorzitter Jan van der Haar, penningmeester Marcel Ruesen en secretaris Koos van Zanten. Bij de bestuursverkiezing werden Ben Gouwstra en Rinus Weijgertse gekozen tot respectievelijk penningmeester en secretaris. Echter de vacature van voorzitter bleek tijdens deze vergadering niet ingevuld te kunnen worden en zodoende besloot Jan van der Haar nog even als interim-voorzitter aan te blijven totdat er een geschikte kandidaat was gevonden. Frits Lamens was wel weer toegetreden tot het bestuur.
Op de ALV van 9 december 2004 werd met Bert van Vreden de nieuwe voorzitter van sv Nootdorp gepresenteerd. Na een periode van zestien jaar, waarvan veertien jaar als voorzitter, nam Jan van der Haar als bestuurslid nu definitief afscheid. Als dank voor de vele verdiensten voor de club kreeg Jan van der Haar de Ere-speld van sv Nootdorp opgespeld.

Het ledenaantal bij sv Nootdorp bleef maar groeien met als gevolg dat het bestuur voor dit seizoen het grootste aantal teams uit de clubhistorie inschreef voor de competitie. Dit waren bij de heren zeven seniorenteams en bij de dames twee elftallen.

In het seizoen 2004-2005 was de zaterdag 2e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: BVCB, DSO, DSVP, Jodan Boys, sv Nootdorp, Oegstgeest, Overbos, Rohda’76, Semper Altius, Soccer Boys, Valken’68 en Zevenhoven.

Behalve een hoop nieuwe spelers verwelkomde sv Nootdorp ook trainer John Karelse. Met het aanstellen van Karelse haalde men een trainer in met heel veel ervaring in huis. Nootdorp begon uitstekend aan de competitie en pakte zelfs op zaterdag 30 oktober 2004 de eerste Periodetitel door sv Overbos met 6-3 te verslaan. Helaas zakte sv Nootdorp daarna wat terug en eindigde uiteindelijk met 34 punten uit 22 duels op de zevende positie.

Echter dankzij de eerste Periodetitel hadden de mannen van trainer Karelse zich automatisch geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e Klasse. In een tweeluik met de v.v. Stellendam moest sv Nootdorp helaas het onderspit derven. Thuis werd er met 1-2 verloren en bij Stellendam werd het 1-1.

Tijdens de familiedag op zaterdag 4 juni 2005 werden er op het complex van sv Nootdorp een viertal straatnaamborden onthuld. Op deze wijze wilde de club een aantal clubiconen bedanken voor wat zij voor sv Nootdorp gedurende een lange reeks van jaren hebben gedaan. De straatnaamborden waren vernoemd naar Willem van der Kooy, Willem van Atten, Jan Ruessen en Wim Aalbers.

Seizoen 2005-2006

>

De indeling van sv Nootdorp 1 voor het seizoen 2005-2006 in de zaterdag 2e Klasse C van de KNVB luidde als volgt; Alexandra’66, BVCB, Die Haghe, DSO, DSVP, Forum Sport, Jodan Boys, sv Nootdorp, Oegstgeest, Rohda’76, Sportlust’46 en Zevenhoven.

Trainer John Karelse had inmiddels voor twee jaar bijgetekend.
Op 20 augustus 2005 won sv Nootdorp op eigen terrein de eerste aflevering van het Dorpentoernooi. Aan dit toernooi deden de vier clubs uit Pijnacker-Nootdorp (DSVP, OLIVEO, RKDEO en sv Nootdorp) mee. Een week later speelde het eerste elftal van sv Nootdorp, in het kader van de Feyenoord week op Sportpark ‘s-Gravenhout, tegen “oud”-Feyenoord. O.l.v. scheidsrechter John Blankenstein werd het 5-1 voor de Nootdorpers.

Het werd uiteindelijk een onopvallend seizoen voor sv Nootdorp 1, waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden won men er 9, speelde 5 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 32 punten, en een doelgemiddelde van 40 voor en 42 tegen, eindigde het team van John Karelse op de zesde positie van de ranglijst.

Zowel sv Nootdorp 5 als het derde elftal van de dames werden dit seizoen kampioen.

Seizoen 2006-2007

>

Ook in dit seizoen kwam het vlaggenschip van sv Nootdorp uit in de zaterdag 2e Klasse C met ditmaal als tegenstanders: Alexandra’66, BVCB, DSO, Forum Sport, Jodan Boys, RCL, Rohda’76, Semper Altius, Valken’68, WDS en Zevenhoven.

Vorig jaar ontmoette trainer John Karelse vele nieuwe spelers in zijn selectie en daarom vergde het een lange tijd om de automatismen in zijn team te krijgen. Voor dit seizoen was het spelersverloop in de sv Nootdorp selectie stukken minder waardoor hij nu vanaf het begin van de competitie om de prijzen wilde gaan strijden. Dat lukte aardig want lange tijd ging de strijd om de koppositie in de 2e Klasse C tussen Jodan Boys en sv Nootdorp. Helaas morste het team van trainer John Karelse in de tweede seizoenshelft onnodige veel punten waardoor Jodan Boys afstand nam en uiteindelijk met 47 punten kampioen werd. Nootdorp wist van de 22 wedstrijden er 11 te winnen, 5 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 38 punten en een doelsaldo van 57 voor en 39 tegen eindigde men op de derde positie van de ranglijst.

Het eerste elftal van sv Nootdorp had zich echter wel weten te plaatsen voor de nacompetitie en kreeg hiermee dus een extra kans om te promoveren naar de 1e Klasse KNVB. In deze nacompetitie volgde er eerst een tweeluik met de v.v. Smitshoek. Op 5 mei 2007 wonnen de Nootdorpers het thuisduel met 3-2 maar een week later werd met precies dezelfde cijfers verloren. Uiteindelijk namen de mannen van sv Nootdorp de strafschoppen beter (6-7) waardoor men zich plaatste voor de volgende ronde. De volgende confrontatie was tegen de v.v. ‘s-Gravendeel. Helaas verloor de sv Nootdorp tweemaal met 1-0 en miste hiermee de finale van deze nacompetitie.

<

Seizoen 2007-2008

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam in het seizoen 2007-2008 uit in de zaterdag 2e Klasse D met daarin als tegenstanders: Alexandria’66 (Rotterdam), BVCB (Bergschenhoek), Heinenoord (Heinenoord), HVO (Vlaardingen), NBSVV (Nieuw Beijerland), NSVV (Numansdorp), RVVH (Ridderkerk), Smitshoek (Barendrecht), Victoria’04 (Vlaardingen), VVOR (Rotterdam) en Zwaluwen (Vlaardingen). Een sterke “Rotterdamse” poule dus!

Doelstelling werd dit seizoen een plaats in het linkerrijtje en gaan voor een Periodetitel. Helaas viel deze doelstelling al snel in duigen, sterker nog de situatie voor sv Nootdorp zag er lange tijd niet rooskleurig uit. Pas op de laatste wedstrijddag van de competitie wist het team van trainer John Karelse het tweedeklasseschap veilig te stellen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 12 verloren. Met 26 punten en een doelsaldo van 47 voor en 44 tegen eindigde men op de negende positie van de ranglijst.

Bert van Vreden, die ruim drie jaar geleden Jan van der Haar opvolgde als voorzitter van sv Nootdorp besloot i.v.m. drukke privéwerkzaamheden zijn taken in maart 2008 per direct neer te leggen. Voorlopig nam het overige sv Nootdorp-bestuur de taken van Van Vreden over met bestuurslid Eddy Westmaas als contactpersoon.

<

Seizoen 2008-2009

Terwijl de meesten sv Nootdorp-leden genoten van de zomerstop, vonden op Sportpark ‘s-Gravenhout de nodige veranderingen plaats. De commissiekamer werd verplaatst tot boven de ingang van de kantine en de oude commissiekamer werd omgedoopt tot sponsorhome.
Ook buiten de kantine kon men een verandering zien. Het oude vertrouwde groene gras van veld 2 had plaats gemaakt voor een nieuw veld van kunstgras, zodat er vanaf seizoen 2008-2009 altijd gevoetbald en getraind kon worden. Het ging dus goed met sv Nootdorp en dat was ook terug te zien in de groei van het aantal leden. Aan het begin van seizoen 2008-2009 was het ledental bij sv Nootdorp namelijk gegroeid tot boven de 700.

Tijdens een A.L.V. op 16 februari 2009 werd Peter van Haagen unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van sv Nootdorp. Peter van Haagen volgde hiermee officieel Bert van Vreden op.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd in seizoen 2008-2009 ingedeeld in de 2e Klasse C, met als tegenstanders Naaldwijk, DUNO, DSO, MVV’27, Haaglandia, Valken’68, RCL, SVC’08, ‘s-Gravenzande VV, Zevenhoven en LYRA. Na een jaar van een ‘uitstapje’ richting Rotterdam en Zeeland speelde sv Nootdorp dit seizoen dus weer dichter bij huis. John Karelse was voor het vijfde achtereenvolgende seizoen de trainer.

Trainer Karelse ging bij aanvang van dit seizoen voor een plaats bij de bovenste vijf, maar deze doelstelling moest al snel worden bijgesteld. De prestaties van het eerste elftal bleven achter en sv Nootdorp kwam in de onderste regionen van de 2e Klasse C terecht. In oktober 2008 zagen een aantal spelers in de selectie het niet meer zag zitten in trainer Karelse waardoor de trainer geslachtofferd werd.Het bestuur van sv Nootdorp koos na het op non-actief stellen van zijn trainer John Karelse, en na raadpleging van de voetbaltechnische commissie, staf en diverse spelers, ervoor om voorlopig verder te gaan met het trainersduo Leo Schellevis en Peter Wouters. Dit duo was al werkzaam bij het tweede elftal en ging nu gezamenlijk de volledige A-selectie trainen, waarbij Leo Schellevis eindverantwoordelijk werd voor het eerste elftal. Schellevis, oud-prof van ADO Den Haag en FC Zwolle kwam na zijn profcarrière uit voor Laakkwartier en sv Nootdorp zelf.

In de eerste seizoenshelft bengelde sv Nootdorp op de laatste plaats van de ranglijst maar na de winterstop klauterde het team van Leo Schellevis langzaam omhoog. Echter op de voorlaatste speeldag van de competitie blameerde sv Nootdorp zich door op eigen veld met 0-4 te verliezen van Lyra en hiermee balanceerde men op de drempel van de tweede- en derde-klasse.
Op zaterdag 2 mei 2009 moest sv Nootdorp het in de laatste wedstrijd van de competitie opnemen tegen concurrent Haaglandia. De andere concurrent Valken’68 had op de slotdag 3 punten en bovendien een beter doelsaldo (-5 tegen -11) dan de Nootdorpers. Het werd voor sv Nootdorp een ware ‘Houdini-act’ in Rijswijk want zelf won men met maar liefst 1-8 van Haaglandia en Valken’68 verloor thuis met 2-3 van MVV’27. Na vele telefoontjes naar Valken’68 en de KNVB kwam voorzitter Peter van Haagen met het verlossende woord de kleedkamer in. De sv Nootdorp had met één doelpunt verschil het tweedeklasseschap behouden.

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijd had sv Nootdorp er 5 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 22 punten en een doelsaldo van 35 voor en 39 tegen eindigde men op de negende positie van de ranglijst. Dit was dus net voor Valken’68 (22 punten), Haaglandia (18) en Naaldwijk (13).

Het bestuur van sv Nootdorp riep op 20 april 2009 haar leden op voor een bijzondere Algemene Ledenvergadering om haar nieuwe plannen op organisatorisch en voetbaltechnisch gebied te presenteren.

Seizoen 2009-2010

Voor het seizoen 2009-2010 was Bert de Best als hoofdtrainer door het bestuur aangetrokken. De ambitieuze trainer had twee “doelen” voor ogen. Het tweede elftal van sv Nootdorp moest naar een hoger niveau gebracht worden en met het eerste elftal wilde Bert de stap naar de 1e Klasse zetten.
Door de vorming van een nieuwe Topklasse kwamen er in het seizoen 2010-2011 extra plaatsen vrij in de Hoofdklasse en 1e Klasse. Bovendien zou vanaf het seizoen 2010-2011 ook de competities in de 2e Klasse gaan bestaan uit 14- i.p.v. 12 ploegen. Dit betekende dat in dit voetbalseizoen (2009-2010) een verzwaarde promotie regeling gold:
* De nummers 1 tot en met 3 zouden promoveren naar de 1e Klasse.
* De periodekampioenen van de 2e Klasse spelen een nacompetitie met de vijf nummers 11 van de 1e Klasse.
* De tien nummers 11 van de 2e Klasse spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e Klasse om klasse behoud c.q. promotie. De nacompetitie levert per district drie extra plaatsen voor de derde klasse op.
* De nummers 12 degraderen naar de 3e Klasse.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd in seizoen 2009-2010 ingedeeld in de zaterdag 2e Klasse C samen met BVCB, DSO, Forum Sport, ‘s-Gravenzandse VV, LYRA, FC Maense, Monster, MVV’27, SVC’08, RCL en Soccer Boys.

Het team van trainer Bert de Best kende een uitstekende eerste seizoenshelft en volgde koploper DSO op een kleine afstand. Na de lange winterstop raakte sv Nootdorp even de weg kwijt met een aantal nederlagen maar gelukkig wist men op tijd het tij te keren en nestelde zich hiermee steviger op een promotieplaats. Met nog drie duels voor de boeg had sv Nootdorp een voorsprong op de nummer vier van de ranglijst (Lyra) van 8 punten en zodoende kon men de promotie nog nauwelijks mislopen.
Op zaterdag ? mei 2010 was alles op Sportpark ‘s-Gravenhout in feeststemming ingericht. De bloemen stonden klaar, de geel-zwarte versieringen wapperden in de wind en vlak voor de aftrap tegen SVC’08 knetterde het vuurwerk er lustig op los. Op het drukke complex van sv Nootdorp moest men alleen nog een overwinning zien te halen tegen SVC’08 om promotie naar de 1e Klasse te bewerkstelligen. Het liep in eerste instantie echter allemaal anders want SVC’08 won met 0-1. SV Nootdorp was nu afhankelijk van de uitslag bij de wedstrijd Soccer Boys-Lyra. Pas een half uur later kwam het verlossende telefoontje dat Soccer Boys met 3-1 had gewonnen en toen barstte het feest op Sportpark ‘s-Gravenhout pas echt los. Een historisch moment want voor het eerst in de geschiedenis promoveerde sv Nootdorp naar de 1e Klasse van de KNVB.

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden had sv Nootdorp er 12 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 39 punten en een doelgemiddelde van 45-23 eindigde men zelfs nog op de tweede positie van de ranglijst. DSO werd met 43 punten kampioen.

Ondertussen had het bestuur van sv Nootdorp John Karelse per 1 januari 2010 aangesteld in de functie van verenigingsmanager. Er werd een overeenkomst aangegaan voor de periode van drie jaar met Karelse. Het werd de taak en verantwoordelijkheid van de verenigingsmanager om de gehele organisatie, met de nadruk op de voetbaltechnische organisatie, verder te verbeteren en te professionaliseren bij sv Nootdorp.

Na de overwinning van Peter van Haagen voor de VVD bij de Gemeenteraadsverkiezingen werd er op hem een zwaar beroep gedaan om wethouder te worden. Na hier een aantal weken over nagedacht te hebben, besloot Peter om die verantwoordelijke baan aan te nemen. Omdat deze baan, in verband met mogelijke belangenverstrengelingen, niet verenigbaar was met de functie als voorzitter van sv Nootdorp moest Peter van Haagen helaas per 28 mei 2010 het voorzitterschap neerleggen. De taken van de voorzitter werden verdeeld onder de overige bestuursleden. Ruud Quik zou, tot er een nieuwe voorzitter gevonden was, voorlopig waarnemend voorzitter van sv Nootdorp worden.

Op vrijdag 19 maart 2010 startte de sv Nootdorp het diamantenjaar (60 jarig bestaan) met een nostalgische avond. De kantine van SV Nootdorp was helemaal omgetoverd tot een nostalgisch museum. Tal van foto’s, filmpjes en andere geel-zwarte attributen van weleer en heden lagen uitgestald. Op video was een oude kampioenswedstrijd te zien. De avond, waarbij ook de twee Ereleden Arie Verhoef en Daan van Tilborg bij aanwezig waren, werd opgeleukt door een Heineken veiling en zanger Frans Verbeek. Bij iedere consumptie die aan de bar gekocht werd, kreeg de koper ook een veilingbiljet.

>

Seizoen 2010-2011

Op een Bijzondere Algemene Ledenvergadering van vrijdag 28 januari 2011 kozen de leden van sv Nootdorp unaniem Ruud Quik voor de functie van voorzitter. Ruud Quik vervulde al reeds de functie van voorzitter ad interim sinds het vertrek van Peter van Haagen.

Nootdorp 1 werd ingedeeld in de 1e Klasse B van het district West II met als tegenstanders DSO, Smitshoek, BVCB, Strijen, Heinenoord, Alexandria’66, FC ‘s-Gravenzande, Deltasport, FC Rijnvogels, Spijkenisse, DOTO, TOGR en Sportlust’46.

Het eerste elftal van sv Nootdorp was dus afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e Klasse KNVB. Nog nooit eerder in de zestig-jarige historie van de club speelde men op zo’n hoog niveau. Het debuut in de 1e Klasse was dan ook een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de club.
De succesvolle formatie van trainer Bert de Best bleef intact en met de komst van de spelers als Richard Lodder, Stefan Vrijland, Jeffrey Aerts, Ali Yousofi, Rob Nootenboom en keeper Daniël Lorsheijd gingen “de geelhemden” er kwalitatief zeker op vooruit.
Sv Nootdorp begon ijzersterk aan de competitie, de eerste wedstrijd werd uit bij Smitshoek met 1-0 gewonnen door een doelpunt van “good-old” Sander Jansen. Ook de tweede wedstrijd, thuis tegen de nieuwe fusieclub FC ‘s-Gravenzande, behaalde sv Nootdorp een 1-0 overwinning. In de derde competitiewedstrijd bij BVCB werd de eerste nederlaag (2-0) van het seizoen geleden. Het “kleine” sv Nootdorp kon uiteraard moeilijke concurreren met de vele goede tegenstanders in de eerste Klasse en zakte langzaam maar zeker naar de onderste regionen van de ranglijst.Tijdens de winterstop was de stand onderin de 1e Klasse B als volgt; 09. Spijkenisse 11-15, 10. sv Nootdorp 11-15, 11. Heinenoord 11-12, 12. Strijen 11-10, 13. DOTO 11-10 en 14. BVCB 11-7
Tijdens de winterstop ging de selectie van sv Nootdorp van 7-1-2011 t/m 11-1-2011 op trainingskamp in het Turkse Belek. Daar verbleef men in een luxe hotel met uitstekende trainingsfaciliteiten en kon men zich optimaal gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft.
Na ruim twee maanden van gedwongen winterstop ging de competitie-bal op zaterdag 22 januari weer rollen. Helaas ging sv Nootdorp op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Smitshoek.
Toch zou het team van trainer De Best zich gaandeweg de tweede seizoenshelft knap herstellen en speelde men zich veilig voor behoud in de eerste klasse. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 32 punten en de doelcijfers 26 voor en 33 tegen eindigde de debutant in de 1e Klasse op de negende positie.

In de maand mei nam sv Nootdorp afscheid van een aantal clubiconen (spelers, verzorger en begeleiding) die een punt achter hun actieve carrière bij de Nootdorpse zaterdageersteklasser zette. Er was een wedstrijd georganiseerd tussen oud – en jong SV Nootdorp. De oudjes stonden onder leiding van Marco Lange en hij had zijn basis geformeerd met de afscheidnemende spelers Sander Jansen, Jeroen van der Kooij, René Schreuder en Jeroen van den Akker (samen goed voor meer dan 1000 wedstrijden in het eerste van SV Nootdorp), aangevuld met spelers als Patrick Hanemaayer, Jacco van Vianen en “mister SV Nootdorp” Ton van de Helm. Bert de Best had geprobeerd een zo sterk mogelijk opstelling van Jong SV Nootdorp daar tegenover te zetten.
Na de wedstrijd nam SV Nootdorp-voorzitter Ruud Quik het woord en kregen de afscheid nemende spelers een ingelijst sv Nootdorp shirt met bijbehorende bloemen. In de kantine werd verder afscheid genomen van Willem Valkenburg (23 jaar verzorger), Rob Lindeman, Ben van de Leur (‘vlaggenist’), Jan Kok en Pleun van den Akker. Na het officiële gedeelte begon een derde helft, die zijn weerga niet kende.

Op maandagavond 30 mei 2011 vond in ‘De Tobbe’ in Delft het jaarlijkse Hans Dorjee Voetbalgala plaats. Jeffrey Aarts van sv Nootdorp werd tijdens dit gala uitgeroepen tot ‘beste speler van het jaar’. Jeffrey kreeg zijn prijs (gouden schoen) uit handen van oud-prof Regi Blinker.

Seizoen 2011-2012

Aan het begin van het seizoen startte sv Nootdorp samen met  Jumbo Steendam een voetbalplaatjes actie. Vanaf zondag 23 oktober kon de gehele jeugdafdeling, als je bij de Jumbo Nootdorp boodschappen deed, hun eigen voetbalplaatje en die van zijn eigen elftal sparen. Deze konden dan ingeplakt worden in een mooi sv Nootdorp voetbalplaatjes verzamelalbum.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van sv Nootdorp op 28 november 2011 werden Wim Makkus en Marcel Ruesen benoemd tot Erelid. Voorzitter Ruud Quik sprak de heren toe en dankte hen voor hun geweldige inzet en inbreng voor de vereniging. Wim Makkus dankte zijn onderscheiding onder meer aan zijn grote inbreng voor de club bij de ontwikkeling van de businessclub van de Nootdorpers, de VVSV, waar hij onlangs afscheid van nam. Marcel Ruesen was binnen het bestuur van de Nootdorpse club zestien jaar actief als penningmeester. In 2009 had hij al afscheid genomen van zijn bestuursfunctie. Na een periode waarin hij de financiële commissie nog een tijd met raad en daad bijstond, had ook hij onlangs aangegeven er definitief een punt achter te willen zetten. Onder luid applaus kregen de trotse Ruesen en Makkus de symbolische gouden speld opgespeld en werden ze in de bloemen gezet.

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor dit seizoen bij de senioren 6 elftallen en 3 damesteams in de bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond uit 1 A-, 2 B-, 3 C-, 5 D-, 10 E- en 10 F-teams. Verder was er ook nog een Mb-elftal. De zaalvoetbalafdeling bestond uit 4 heren- en 2 dames-teams.

Het eerste elftal van sv Nootdorp werd dit seizoen ingedeeld in de 1e Klasse B met daarin als tegenstanders Alexandria’66, Breukelen, BVCB, Delta Sport, DSO, FC ‘s-Gravenzande, GHC, Leonidas, RCL, FC Rijnvogels, Smitshoek, Spijkenisse en Vitesse Delft.
Nieuw bij de A-selectie van trainer Bert de Best waren o.a. Michael Verschoor (Vitesse Delft), Franz-Ewald Mitterdorffer (Scheveningen), Martin Onderwater (Voorschoten’97), Thomas Schlaman (Wilhelmus) en Michael Verhoef(DSO).

In de eerste seizoenshelft draaide sv Nootdorp naar behoren mee en ging men met 16 punten uit 12 wedstrijden op een achtste plaats in van de ranglijst de winterstop in. In december werd bekend dat na dit seizoen trainer Bert de Best en sv Nootdorp niet meer met elkaar verder zouden gaan.
Sv Nootdorp kwam in eerste instantie niet best uit de winterstop met en zakte hierdoor af naar de elfde positie maar daarna volgde er weer een knappe serie wedstrijden met overwinningen op Vitesse Delft (0-1), GHC (2-0), Leonidas (3-2), FC ‘s-Gravenzande (1-2) en Alexandria’66 (4-2). UIteindelijk eindigde sv Nootdorp op een zeer knappe vijfde positie van de ranglijst. Van de 26 wedstrijden had men er 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 10 verloren. Hiermee behaalde de geel-zwarte formatie 38 punten en een doelsaldo van 55 voor en 55 tegen.
De topscorers van het eerste elftal waren dit seizoen Jeffrey Aarts (8x), Martin Onderwater (7), Ricardo Siebring (7) en Franz Ewald Mitterdorffer (7).

De ‘Speler van het Jaar bij SV Nootdorp 1 verkiezing’; Voorzitter Peet Janssen van de VVSV noemde één van de criteria om in aanmerking te komen voor deze titel, dat de betreffende speler tenminste 18 wedstrijden in het eerste moet hebben gespeeld. Hiermee vielen veel spelers af en bleven er nog acht spelers over. Als derde eindigde Richard Lodder, tweede werd Stefan Vrijland en tot ‘Speler van het Jaar’ werd Michael Verschoor uitgeroepen. Hij ontving een ingelijst SV Nootdorp shirt met zijn naam erop.

De afgelopen jaren maakte sv Nootdorp een sterke groei van de jeugdafdeling door. Door deze groei liep de club op een gegeven moment tegen de grenzen aan van beschikbare veldcapaciteit voor trainingen en wedstrijden. Hierdoor was men genoodzaakt om vanaf 15 februari 2012 voor jeugdspelers in de D, E, F en mini leeftijdsgroepen een wachtlijst te gaan hanteren.

Seizoen 2012-2013

Met ingang van het seizoen 2012-2013 werd er bij sv Nootdorp een nieuw betaalmiddel geïntroduceerd, namelijk de sv Nootdorp clubpas.

Ook voor dit seizoen schreef het bestuur van sv Nootdorp bij de senioren 6 elftallen en 3 damesteams in de bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 1 A-, 2 B-, 4 C-, 4 D-, 12 E- en 10 F-teams. Verder was er ook nog een Mb-elftal.

Het Vlaggenschip van sv Nootdorp werd voor dit seizoen wederom in de 1e Klasse B ingedeeld met ditmaal als tegenstanders BVCB, Benschop, DSVP, Deltasport, FC ‘s-Gravenzande, FC Rijnvogels, GHC, Geinoord, RCL, SHO, Spijkenisse, Vitesse Delft en Voorschoten’97.

Het bestuur van sv Nootdorp had voor dit seizoen als nieuwe hoofdtrainer Arie van der Padt vastgelegd. Van der Padt volgde hiermee op Sportpark ‘s- Gravenhout Bert de Best op die 3 seizoenen werkzaam was geweest bij de Nootdorpers. Dick Sloos jr. werd als assistent trainer vastgelegd voor dit seizoen.

In de eerste seizoenshelft waren de prestaties van sv Nootdorp 1 beduidend minder dan vorig seizoen en bedroeg het gat met de degradatieplaatsen steeds kleiner. Met slechts 13 punten uit 12 wedstrijden gingen de Nootdorpers op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.
Op zaterdag 19 januari stopte trainer Arie van der Padt per direct als trainer van sv Nootdorp. De oefenmeester had in goed overleg met het bestuur besloten de verbintenis met de club per direct te beëindigen. Het ontbreken van een goede klik met de spelersgroep lag hier aan ten grondslag. Jeroen Struijs nam tot het einde van het seizoen bij SV Nootdorp de taken van Arie van der Padt over. Struijs, in het verleden als speler deel uitmakend van de hoofdmacht van de Nootdorpse eersteklasser, was in het bezit van UEFA B (TC II)). Voor het volgende seizoen kon het bestuur van sv Nootdorp zorgvuldig op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.
Uiteindelijk wist sv Nootdorp van de 26 competitiewedstrijden er 10 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er 11x verloren. Met 35 punten en de doelcijfers 37-39 eindigde men alsnog op een knappe achtste positie.

Zoals gebruikelijk sloot de A-selectie van sv Nootdorp het seizoen af met de bekendmaking van “Speler van het jaar”. Peter Jansen, voorzitter businessclub VVSV, maakte bekend wie dit seizoen tot “Speler van het jaar” werd uitgeroepen. De derde plaats was voor Mike Mulder met 19 wedstrijden en een gemiddelde van 6,782. Tweede werd Joost Swaanenburg met 22 duels en een gemiddelde van 6,956 en de “Speler van het Jaar” seizoen 2012-2013 met een honderdste punt meer dan Swaanenburg is geworden Richard Lodder met 21 wedstrijden en een gemiddelde van 6,966. Lodder kreeg van Peter Jansen een ingelijst shirt uitgereikt.

Nadat vorig jaar april de kledingleverancier Errea failliet was gegaan moest het bestuur van SV Nootdorp op zoek gaan naar een nieuwe kledingleverancier. Na goed onderzoek en prijsvergelijking koos sv Nootdorp voor het merk Quick. Het contract ging in op 1 juni 2013 met een looptijd van zes jaar. Beiden partijen hadden veel vertrouwen in de samenwerking. SV Nootdorp stak de gehele vereniging in één keer in een geheel nieuw tenue. Van de spelers van de zaal, de jeugd, de vrouwen en uiteraard de senioren. Gedurende de looptijd van de overeenkomst zal SV Nootdorp alle voetbalgerelateerde kleding en artikelen, zoals wedstrijd- en trainingskleding, tassen en ballen afnemen.

Seizoen 2013-2014

Voor het seizoen 2013-2014 schreef het bestuur van de sv Nootdorp 7 seniorenelftallen en 3 damesteams voor de zaterdagcompetitie in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 B-elftallen, 4x C, 6x D, 12x E en 9 F-teams. De zaalvoetbalafdeling van sv Nootdorp bestond dit seizoen uit 1 vrouwenteam en 3 mannenteams.

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse B, en ontmoette daarin; Aalsmeer, Alexandria’66 (Rotterdam), BVCB (Bergschenhoek), DSO (Zoetermeer), FC Rijnvogels (Katwijk), Forum Sport (Voorburg), GHC (Leiden), Haaglandia (Rijswijk), RCL (Leiderdorp), Swift (Amsterdam-Zuid), Voorschoten’97, WV/HEDW (Amsterdam) en Zwaluwen’30 (Hoorn).

De sponsorcommissie van sv Nootdorp kon bij aanvang van dit seizoen twee nieuwe shirtsponsors presenteren, namelijk Meuva BV en Zegwaard Rioolontstopping BV. De komende twee seizoenen sierde beide sponsors het shirt van het eerste elftal, dat dus uitkwam in de zaterdag 1e Klasse.

De Technische Commissie van sv Nootdorp was erin geslaagd om een nieuwe trainer aan te trekken voor dit  seizoen. Bob Kootwijk, geen onbekende in de Haagse regio, ging dit seizoen aan de slag bij de zaterdag-eersteklasser. Bob Kootwijk was het laatst actief als assistent trainer bij ADO Den Haag. Kootwijk werd hiermee bij sv Nootdorp de opvolger van Jeroen Struijs, die de selectie het afgelopen seizoen had geleid na het tussentijdse vertrek van Arie van der Padt.  Ook had sv Nootdorp voor dit seizoen  Erwin Lemmers als verzorger aangetrokken. Lemmers had een eigen praktijk in sportverzorging en zou als clubverzorger/sporttherapeut niet alleen zijn diensten aanbieden voor de selectie, maar ook aan de “niet” selectiespelers en de jeugd. De nieuwe verzorger was tevens als sportverzorger verbonden aan het NOC/NSF Olympisch Steunpunt.

Ook in dit seizoen bleek sv Nootdorp een stabiele eersteklasser want van de 26 competitiewedstrijden wist men er 8 te winnen, 8 gelijk te spelen en 9 te verliezen. Met 33 punten en een doelsaldo van 40 voor en 42 tegen eindigde het team van trainer Kootwijk keurig in de middenmoot op de zevende plaats.

Ook in het seizoen 2013-2014 hadden de teams van pupillen tot de dameselftallen en van de senioren tot de zaalteams hun uiterste best gedaan. Sv Nootdorp had met 49 teams twee kampioenschappen weten binnen te slepen. Beide teams kwamen voort uit de jeugd. De E1 is gedeeld kampioen geworden met dorpsgenoot DSVP E1. En de F9 werd kampioen in de 10e Klasse 17.

Seizoen 2014-2015

Na de Algemene ledenvergadering van vrijdag 12 december 2014 zag het bestuur van sv Nootdorp er als volgt uit: Ruud Quik (voorzitter), John Smits (secretaris), Rob Polderman (penningmeester), Frits Lamens (bestuurslid facilitair), Jan Kok (bestuurslid) en Martin Korving (jeugdvoorzitter).

Het bestuur van de sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2014-2015 wederom 7 seniorenelftallen en ditmaal 2 vrouwenteams voor de zaterdagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond nu uit 3 B-elftallen, 3 C, 7 D, 10 E en 11 F-teams. De zaalvoetbalafdeling bestond ditmaal uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

Voor het seizoen 2014-2015 was de 1e Klasse B van het zaterdagvoetbal uit de volgende clubs samengesteld: ARC (Alphen ad Rijn), DSO (Zoetermeer), Deltasport (Vlaardingen), Forum Sport (Voorburg), GHC (Leiden), HBOK (Amsterdam), HVC’10 (Hoek van Holland), Haaglandia (Rijswijk), Nootdorp (Nootdorp), Sportlust’46 (Woerden), Swift (Amsterdam), Valken’68 (Valkenburg Z-H), Voorschoten’97 (Voorschoten) en Zwaluwen’30 (Hoorn).

Het seizoen 2014-2015 was een veelbewogen seizoen voor het vlaggenschip van sv Nootdorp. Overigens begon het team van trainer Bob Kootwijk uitstekend aan de competitie want de openingswedstrijd bij Zwaluwen’30 werd met 1-5 gewonnen en streekderby’s bij Haaglandia (0-2) en Forum Sport (1-3) werden in de eerste competitiehelft ook knap in winst omgezet. Nog een opvallend feit, Mike Hollenberg wist in de eerste 7 competitiewedstrijden in iedere wedstrijd minimaal 1 keer te scoren. De knappe overwinning bij Forum Sport kreeg echter nog een vervelende nasleep voor de sv Nootdorp. Omdat scheidsrechter Marcel Ekelenburg deze wedstrijd kortstondig staakte door  wat ongeregeldheden tussen beide teams, kreeg het team van trainer Bob Kootwijk door de KNVB in eerste instantie vijf punten in mindering opgelegd. Na hoger beroep vond beroepscommissie van de KNVB maanden later dat toch maar één strafpunt zou volstaan.

Tijdens de winterstop besloot het bestuur van de sv Nootdorp het contract van trainer Bob Kootwijk voor volgend seizoen niet te verlengen. De reden van het niet verlengen van de overeenkomst had niets te maken met de resultaten van het eerste team, maar lag op het ambitieniveau. De sv Nootdorp was als club niet in staat het gewenste ambitieniveau van de hoofdtrainer te verwezenlijken in een verdere professionalisering.
Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam overigens dramatisch uit de winterstop met achtereenvolgens nederlagen tegen Valken’68 (3-0), Haaglandia (1-3), HVC’10 (1-0) en Sportlust’46 (0-2). Het bestuur besloot begin maart hoofdtrainer Bob Kootwijk per direct op non-actief te stellen. John Karelse en de huidige tweede trainer Dick Boereboom en assistent Dick Sloos gingen nu de technische staf vormen.
De sv Nootdorp moest nog lange tijd voor degradatie vrezen maar wist zich uiteindelijk toch nog gelukkig in veilige haven te spelen. Van de 26 competitiewedstrijden werden er in totaal 9 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 32 punten, en de doelcijfers 42-38, eindigde men toch nog knap op de 8e plaats van de 1e Klasse B.

Op donderdag 21 mei werd het seizoen door de gehele selectie en tal van leden van de Businessclub ‘Vrienden Van SV Nootdorp’ (VVSV) afgesloten met een gezellige aovond in de sponsorcorner/bestuurskamer van sv Nootdorp. Onder genot van een hapje en een drankje vond de bekendmaking plaats van de ‘Speler van het Jaar’. Als derde eindigde Peter Korteling (vorig jaar ook derde) met 6,901 punten, tweede werd Daley Windhorst (vorig jaar ‘Speler van het Jaar’) met 6,910 punten. Als laatste bleef Jeffrey Flohr over en met 7,126 punten kreeg Flohr een ingelijst shirt met zijn naam erop en een kledingcheque van 500 euro die door Peter Brouwer van Futuro Mannenmode werd overhandigd.

De sv Nootdorp mocht in het seizoen 2014-2015 drie kampioenen begroeten. Bij de jeugdafdeling werd de D4 kampioen van de 6e Klasse 08, de D5 van de 7e Klasse 06 en de F8 van de 8e Klasse 13.

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2015-2016 in totaal 6 seniorenelftallen en 2 vrouwenteams in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling van sv Nootdorp bestond dit seizoen uit een A1, 3 B-elftallen, 5 C, 7 D, 12 E en 8 F-teams. De zaalvoetbalafdeling bestond wederom uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

Op vrijdag 11 december 2015 werd op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering de volgende bestuursleden ge(her)kozen: Ruud Quik (voorzitter), John Smits (secretaris), Rob Polderman (penningmeester), Frits Lamens (bestuurslid facilitair) en Martin Korving (jeugdvoorzitter).

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 2015-2016 in de zaterdag 1e Klasse B zag er als volgt uit: Alexandria ’66, ARC, Argon, CSW, FC s-Gravezande, Forum Sport, Neptunus, Nootdorp, Valken ’68, Vitesse Delft, Volendam, Voorschoten ’97, WVHEDW en Zwaluwen ’30.

Het vlaggenschip van de sv Nootdorp was de verrassing in de eerste competitiehelft van de 1e Klasse B want het team van het trainersduo John Karelse en Dick Boereboom had nog geen enkele wedstrijd verloren. Op zaterdag 28 november pakte sv Nootdorp zelfs de koppositie van de ranglijst na de 4-0 thuiszege op Voorschoten’97. In de eerste seizoenshelft wist sv Nootdorp 1 uiteindelijk van de 13 competitiewedstrijden er 8 te winnen, 5 gelijk te spelen en werd er dus niet een keer verloren. Met 29 punten, en de doelcijfers 28-11, ging sv Nootdorp als koploper de winterstop in, achtervolgd door Argon (28 punten), Zwaluwen’30 (25) en ARC (24).

Tijdens de winterstop kwam het bestuur van sv Nootdorp met trainer Dick Boereboom een verlenging van zijn contract overeengekomen van één jaar, met een optie voor nog een jaar.

Na een fantastisch trainingskamp van 7 t/m 10 januari 2016 in het Spaanse Calella (Hotel Calella Palace) begon sv Nootdorp uitstekend aan de tweede seizoenshelft met overwinningen op achtereenvolgens Alexandria’66 (1-2), CSW Wilnis (3-0) en Vitesse Delft (0-1). Met deze drie overwinningen op rij nam de sv Nootdorp niet alleen afstand van de concurrentie maar wist men tegen Vitesse Delft ook nog eens de tweede Periodetitel in de wacht te slepen.
Na alle euforie leed sv Nootdorp op 20 februari dan toch de eerste nederlaag van het seizoen toen er bij FC ‘s Gravenzande met 2-1 werd verloren. Blijkbaar was men hiervan van slag geraakt want vervolgens leed men veel meer puntenverlies.
Op zaterdag 19 maart stond de kraker sv Nootdorp-Argon op het programma. Door de slechte serie had Argon inmiddels (met 42 punten uit 19 wedstrijden) de koppositie van sv Nootdorp (39 uit 19) overgenomen. De topper eindigde voor sv Nootdorp ietwat teleurstellend in 3-3 maar wat nog erger was dat na het laatste fluitsignaal een aantal spelers van beide partijen met elkaar op de vuist gingen. Het bestuur van sv Nootdorp desbetreffende spelers onmiddellijk te royeren van de club. Later zou sv Nootdorp van de KNVB hierdoor nog 1 punt in mindering krijgen.
Uiteindelijk werd Argon met 57 punten uit 26 wedstrijden kampioen van de 1e Klasse B en eindigde sv Nootdorp met 53 punten, en een doelsaldo van 46-22, op de derde positie van de ranglijst. Via de nacompetitie moest men dan maar proberen om te promoveren naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal.

De Nootdorpers startte de nacompetitie op 21 mei in en tegen Bennekom. De bezoekers kwamen na een achterstand snel terug, maar gingen na de thee toch nog onderuit via een dubieuze strafschop: 2-1. Op dinsdagavond 24 mei moest sv Nootdorp op eigen veld aantreden tegen Sliedrecht en won deze wedstrijd met 3-1. De gehele selectie van sv Nootdorp stond op zaterdag 24 mei langs de lijn bij vv Sliedrecht – vv Bennekom. De uitslag van deze confrontatie bepaalde of de sv Nootdorp nog kans maakte op promotie naar de hoofdklasse. Dankzij een sensationele 8-2 zege op hoofdklasser Bennekom plaatste Sliedrecht zich alsnog voor de finale van de nacompetitie en zat het seizoen voor sv Nootdorp erop.

Zowel Aimen Said als Marcley Manuela werden met 14 doelpunten dit seizoen topscorers bij sv Nootdorp 1.

Op donderdag 2 juni 2016 sloot de A-selectie van sv Nootdorp het seizoen af met de bekendmaking van de Speler van het Jaar. Björn Benard kreeg met 18 wedstrijden en een gemiddelde van 7.183 een nette derde plek toebedeeld. Stefan Stam kwam met 23 wedstrijden en een gemiddelde van 7.219 op de tweede plek terecht. De eerste plek was voor Yannick Blom met 25 wedstrijden en een gemiddelde van 7.479. Geheel volgens traditie ontving Yannick Blom een ingelijst clubshirt. Tijdens deze avond werd Dick Boereboom nog gefeliciteerd met het behalen van zijn UEFA-A diploma. Hiermee kon Boereboom in het seizoen 2016-2017 fungeren als hoofdtrainer van de sv Nootdorp.

Helaas vielen er dit seizoen weinig kampioenschappen te vieren binnen sv Nootdorp. Bij de jeugd werd alleen de E3, met 46 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 106-46, kampioen van de 4e Klasse 06.

Seizoen 2016-2017

>

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor de sv Nootdorp veranderde er niet veel want het vlaggenschip van de Nootdorpers kwamen ook dit seizoen gewoon uit in de Eerste Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 4 seniorenelftallen en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2x JO-19, 3x JO-17, 6x JO-15, 7x JO-13, 11x JO-11 en 9x JO-9 teams. De zaalvoetbalafdeling van sv Nootdorp bestond ook in dit seizoen uit 1 mannen- en 1 vrouwen-team.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 1e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: ARC, Brielle, Deltasport, FC ’s Gravenzande, Forum Sport, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, SC Feyenoord, Sportlust’46, SVC’08, Vitesse Delft, Voorschoten’97, Westlandia en XerxesDZB.

De mannen van trainer Dick Boereboom kwamen uitstekend uit de startblokken. Via overwinningen op RKDEO (0-2) en DSO (2-0) en een 2-2 gelijkspel tegen TOGB, plaatste sv Nootdorp zich vrij eenvoudig voor de volgende bekerronde. In de competitie wist sv Nootdorp zelfs de eerste zes wedstrijden op rij te winnen. Op zaterdag 15 oktober leed men dan toch het eerste puntenverlies door bij Xerxes DZB 0-0 gelijk te spelen. Hiermee veroverde het vlaggenschip van sv Nootdorp wel de 1e Periodetitel en was men hiermee sowieso al verzekerd voor de nacompetitie. Helaas kwam na deze uitstekende reeks wedstrijden qua prestaties de klad er een beetje in en leed sv Nootdorp regelmatig puntenverlies waardoor de ruime voorsprong op de concurrentie verloren ging. In de eerste competitiehelft werd van de uiteindelijk 13 competitiewedstrijden er 7 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en werd er 1 keer verloren. Al met al ging men sv Nootdorp met 26 punten, en de doelcijfers 20-12, op een keurige tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was slechts 1 punt achter koploper FC ‘s0Gravenzande. In de KNVB beker vond sv Nootdorp helaas zijn meerdere in Te Werve (5-1) en was hierin dus uitgeschakeld.

De A-selectie van sv Nootdorp benutte de tweede week van januari (13 tot en met 16 januari 2017) om zich tijdens een trainingskamp in het Spaanse Barcelona voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op zaterdag bezocht de selectie o.a. de wedstrijd Barcelona – Las Palmas (5-0) in Camp Nou en op zondag speelde sv Nootdorp tegen het Spaanse Montbau UD (4-1 winst).

In de tweede seizoenshelft streed de formatie van trainer Boereboom nog lange tijd mee om het kampioenschap maar mede door een aantal blessures en schorsingen haakte men helaas af. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp 1 er 11 te winnen, 10 gelijk te spelen en 5 te verliezen. Met 43 punten, en het doelsaldo van 35 voor en 31 tegen eindigde men ietwat teleurstellend op de vierde positie van de ranglijst van de zaterdag 1e Klasse B. Dit was dus achter kampioen FC s’Gravenzande (54 punten), nummer 2 Feyenoord (50) en Sportlust’46 (43).
Aangezien de geel-zwarte formatie  al een tijdje de eerste Periodetitel op zak had kon men zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Op 16 mei moest sv Nootdorp eerst in en tegen Montfoort aantreden en won deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 2-5. Een week later werd in Nootdorp Sliedrecht met 2-1 verslagen en dat betekende dat de Nootdorpers in de finale (met een uit- en thuis-wedstrijd) tegen FC Volendam moest strijden voor een plaats in de Hoofdklasse.
Op zaterdag 27 mei won sv Nootdorp in Volendam met 0-1 (doelpunt Marcley Manuela) en leek men op rozen te zitten. Echter een week later, op zaterdag 3 juni 2017, verloor sv Nootdorp thuis na 90 minuten met 0-1 van FC Volendam en dit betekende dus verlenging. Ook in de verlenging werd er door beide teams niet gescoord en zodoende moesten strafschoppen gaan uitmaken wie er zou gaan promoveren naar de Hoofdklasse. Uiteindelijk mocht Roy Beijer aanleggen voor de beslissende penalty en faalde niet, waardoor de promotie van sv Nootdorp een feit werd.

Bij de ‘Speler van het Jaar’ verkiezing kregen we de volgende uitslag;  de derde plaats was voor Jeffrey Flohr met 23 wedstrijden en een gemiddelde van 7.016. De tweede plaats was voor Yannick Blom met 21 wedstrijden en 7.113. De eerste plaats ging naar Yannic Augustinus met (alle) 26 wedstrijden en 7.524 punten gemiddeld. Opmerkelijk feit was nog, dat er van geen speler of staflid afscheid werd genomen omdat de gehele selectie en staf in tact bleef voor het volgende seizoen.

Nog meer positief nieuws bij de sv Nootdorp want bij maar liefst 6 teams kon dit seizoen de kampioensvlag in top. Het 2e elftal werd met 46 punten uit 20 duels kampioen van de 2e Klasse B. Voor de club uit Nootdorp natuurlijk uiterst belangrijk want zo bleef het niveau tussen het eerste en tweede elftal niet al te groot.
Bij de jeugd werd de JO15-3 met 44 punten uit 18 duels kampioen van de 4e Klasse 04. De JO11-3 met 43 punten uit 18 duels kampioen van de 2e Klasse 9 en de JO9-6 met 53 punten uit 22 duels kampioen van de 8e Klasse 03.
Bij de zaalvoetbalcompetitie werd het 1e zaalvoetbalteam van sv Nootdorp kampioen van de 2e Klasse 2. De heren 1 deed dit met 62 punten uit 23 duels en een doelsaldo van 130 voor en 60 tegen. De vrouwen 1 in de zaal werden met 53 punten uit 22 duels (doelsaldo 147-62) kampioen van de 1e Klasse 1.

Seizoen 2017-2018

Op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering van donderdagavond 2 november 2017 stond slechts 1 agendapunt; benoeming van de nieuwe voorzitter Sander Jansen. Bestuurslid Frans ter Linden opende de vergadering en heette iedereen welkom en gaf aan dat het bestuur Jansen voordroeg als voorzitter van de vereniging en werd met unanieme stemming benoemd. Hiermee overhandigde de vertrekkend voorzitter Ruud Quik de 41-jarige Sander Jansen symbolisch de voorzittershamer. De overige bestuursleden waren; John Smits (secretaris), Rob Oostwouder (penningmeester) en de bestuursleden Frits Lamens (facilitair), Frans van Schie (facilitair), Frans ter Linden (business) en Jan Kok (jeugd).

Het bestuur van sv Nootdorp schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen en 2 damesteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2017-2018 uit: 1x JO19, 3x JO17, 7x JO15, 8x JO13, 4x JO11, 4x JO10, 6x JO9 en 4x JO8-teams. Verder kwam sv Nootdorp dit seizoen in de zaalcompetitie uit met 1 heren- en 1 damesteam uit.

De indeling van sv Nootdorp 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag Hoofdklasse A luidde als volgt; Achilles Veen, AFC, Argon, FC Rijnvogels, FC ‘s-Gravenzande, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, Nootdorp, Rijsoord, RVVH, Smitshoek, SteDoCo, Swift, Ter Leede en Zwaluwen.

Het team van trainer Dick Boerenboom debuteerde op zaterdag 2 september 2017 uitstekend in de Hoofdklasse door thuis RVVH met 2-0 (2x Marcley Manuela) te verslaan. In de eerste seizoenshelft presteerden de Nootdorpers prima want van de 14 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 19 punten ging men op een negende positie van de ranglijst de winterstop in.

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van sv Nootdorp van 11 t/m 14 januari 2018 wederom in Barcelona om zich optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.
Na de winterstop ging het moeizamer met de prestatie’s van sv Nootdorp 1 en dat kwam mede door blessures en schorsingen. Tot en met de laatste wedstrijddag moest sv Nootdorp knokken voor lijfsbehoud. In die laatste speelronde werd in Nootdorp Smitshoek met 3-1 (3x Marcley Manuela) verslagen en werd hiermee het doel (als debutant het eerste seizoen overleven in de Hoofdklasse) gerealiseerd.

Van de in totaal 30 competitiewedstrijden wist sv Nootdorp er 10 te winnen, 2 gelijk te spelen en werd er 18x verloren. Met 32 punten, en een doelgemiddelde van 35 voor en 67 tegen, eindigde men op de twaalfde positie van de ranglijst. Marcley Manuela werd dit seizoen, met 12 doelpunten, topscorer bij sv Nootdorp 1.

Zoals gebruikelijk volgde aan het einde van het seizoen de bekendmaking van speler van het seizoen bij sv Nootdorp 1. Keeper Yannic Augustinus prolongeerde zijn titel voor de nummer 2  Mike Hollenberg en nummer 3 Maurice Kerkhof.

In dit seizoen kon er slechts voor één team van sv Nootdorp de kampioensvlag in top. De JO15-1 werd met 31 punten uit 12 duels kampioen van de 1e Klasse 3 (voorjaar klasse).

Seizoen 2018-2019

>

Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam in het seizoen 2018-2019 dus wederom uit in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal en moest ditmaal de strijd aangaan met de volgende ploegen: Achilles Veen, Capelle, Jong FC Den Bosch, DFS, Sc Feyenoord, Fc ‘s Gravenzande, Jodan Boys, FC Rijnvogels, Smitshoek, Spijkenisse, Swift, Ter Leede, RKAV Volendam, XerxesDZB en Zwaluwen.

Trainer Dick Boereboom voorspelde het bij aanvang van dit seizoen al, het zou wederom voor het vlaggenschip van sv Nootdorp een loodzwaar seizoen gaan worden. Helaas bleken zijn woorden de waarheid want in de eerste seizoenshelft wist sv Nootdorp van de 15 competitiewedstrijden slechts eenmaal te winnen en 3 keer gelijk te spelen. Met 6 punten en een doelsaldo van 14 voor en 40 tegen ging sv Nootdorp op de voorlaatste positie van de ranglijst de winterstop in.
In de tweede seizoenshelft kwam sv Nootdorp verrassend sterk voor de dag en wist zelfs op de laatste speeldag rechtstreekse degradatie te ontlopen. Van de uiteindelijk 30 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 19 verloren. Met 23 punten en een doelsaldo van 32 voor en 65 tegen eindigde men op  de veertiende positie, een plaats die dus nacompetitie voor behoud van de Hoofdklasse betekende.

Op 8 juni 2019 moest sv Nootdorp in een thuisduel aantreden tegen DTS’35. Helaas leed men een kansloze 0-4 nederlaag en dit betekende alsnog degradatie naar de 1e Klasse. Ricoberto Luijando werd met 5 doelpunten topscorer bij de Nootdorpers. Bij de ‘Speler van het Jaar’ verkiezing bij sv Nootdorp ging de derde plaats naar Mike Hollenberg, de tweede plaats naar doelman Yannic Augustinus en als eerste eindigde verdediger Angelo Ravenberg. John Karelse zette aan het einde van dit seizoen, na vele jaren trouwe dienst, een punt achter zijn functie van technische manager.

<

Seizoen 2019-2020

Het beleid dat enkele jaren geleden was ingezet begon zijn vruchten af te werpen bij sv Nootdorp. De jeugdopleiding floreerde want er was een explosieve groei aan jeugdleden. Door die groei had de Nootdorpse club extra kleedkamers nodig i.v.m. ruimtegebrek. In eerste instantie huurde men nu van de gemeente een aantal kleedkamers van de sporthal maar omdat dat huren in de loop der tijd duurder werd had het bestuur besloten om zelf extra kleedkamers te gaan bouwen. Er werd een speciale bouwcommissie samengesteld die bestond uit de heren Richard Ruesen, Rien Lindeman, Marco de Jong en Eddy Kokshoorn. De nieuwe kleedkamers werden gebouwd achter de tribune op Sportpark ‘s-Gravenhout.

Voor dit seizoen werden er 5 seniorenelftallen en 1 damesteam ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling van sv Nootdorp bestond uit: 2 JO19-teams, 5 JO17, 3 JO15, 4 JO14, 4 JO13, 3 JO12, 4 JO11, 6 JO10, 4 JO9, 4 JO8 en 1 JO7. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden 1 heren- en 1 damesteam ingeschreven.

De indeling van de zaterdag 1e Klasse B van de KNVB voor het seizoen 2019-2020 zag er als volgt uit: v.v. Brielle, BVCB, Die Haghe, Forum Sport, Heinenoord, Honselersdijk, Neptunus-Schiebroek, sv Nootdorp, Poortugaal, RVVH, SHO, VELO, Voorschoten’97 en Xerxes DZB.

De formatie van trainer Dick Boereboom begon nog goed aan de competitie maar gaandeweg richting de winterstop zakte sv Nootdorp op de ranglijst richting gevarenzone. Nadat de vorig seizoen uit de Hoofdklasse gedegradeerde ploeg tijdens de winterstop met 15 punten uit 12 duels op een bescheiden tiende plaats op de ranglijst stond besloot het bestuur van sv Nootdorp hoofdtrainer Dick Boereboom op 27 december 2019 per direct op non-actief te zetten. Marco Jalink werd enkele weken later aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de rest van het seizoen.

Helaas kwam het eerste elftal van sv Nootdorp met vier nederlagen en een gelijkspel niet al te best uit de winterstop. Echter na de uitbraak van het coronavirus in Nederland lag begin maart 2020 een groot deel van het dagelijks leven plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot tot 6 april.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.
De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had sv Nootdorp van de 17 wedstrijden er 5 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 11 verloren en was men met 16 punten (doelsaldo 19-32) terug te vinden op de voorlaatste positie van de ranglijst.

Ondanks dat het verenigingsleven geheel stil lag werd er bij sv Nootdorp met man en macht gewerkt aan de bouw van de nieuwe kleedkamers.

Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens werd er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer toegestaan om wedstrijden te spelen waarbij tot 250 toeschouwers aanwezig mochten zijn.

Zo langzamerhand werd het “gewone leventje” weer opgepakt en begon de sv Nootdorp vol goede moed aan dit seizoen. In aanwezigheid van sportwethouder Peter Hennevanger werd op vrijdag 4 september 2020 op feestelijke wijze het nieuwe kleedkamergebouw achter de vernieuwde tribune officieel geopend. Het nieuwe gebouw bevatte naast de zes kleedkamers ook een herstel/bespreekruimte en een scheidsrechter kleedkamer. Voorzitter Sander Jansen bedankte de bouwgroep, sponsoren en alle andere betrokkenen voor de enorme inzet.

Het bestuur van sv Nootdorp schreef voor het seizoen 2020-2021 voor de zaterdagcompetitie 7 seniorenelftallen en 1 damesteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 3 JO19, 3 JO17, 2 JO16, 4 JO15, 3 JO14, 3 JO13, 4 JO12, 5 JO11, 4 JO10, 3 JO9 en 3 JO8-teams. In de zaal kwam sv Nootdorp met 2 heren- en 1 damesteam uit.

Het vlaggenschip van sv Nootdorp kwam dit seizoen uit in de zaterdag 1e Klasse A met daarin als tegenstanders; AFC, Argon, BOL, Die Haghe, Forum Sport, Honselersdijk, Monnickendam, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, WV-HEDW, ZOB en Zwaluwen’30.

Het officiële seizoen begon eind september onder veel voorwaarden nog wel, maar werd al snel stilgelegd. In de landelijke klassen stond de teller van de meeste clubs op zes wedstrijden.

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van een competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

<

>

Door de coronaperiode kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 weinig veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal van sv Nootdorp kwam dus wederom uit in de zaterdag 1e Klasse A met daarin als tegenstanders; AFC, Argon, BOL, Die Haghe, Forum Sport, Honselersdijk, Monnickendam, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, WV-HEDW en ZOB.

>

In de maand november begon alle ellende met wat betreft corona weer opnieuw. Omdat er iedere dag weer meer besmettingen bijkwamen werd er op vrijdag 12 november 2021 wederom een persconferentie gegeven waarin o.a. werd vermeld dat er vanaf 14 november 2021 geen publiek meer bij sportwedstrijden aanwezig mocht zijn. Bovendien moesten alle voetballers en begeleiding bij aankomst op het sportcompelx hun QR-code tonen. Als je geen geldige QR-code in de corona-app kunt laten zien dan was de kantine of kleedkamer verboden terrein voor je. Voor  heel veel amateurclubs, die het al zo moeilijk hadden, was dit een hele heksentoer om dit op een goede manier te regelen want zowel aan de poort en in de kantine moest men vrijwilligers plaatsen die de CoronaCheck App of het recent negatief testbewijs moest controleren.

Op de persconferentie van 29 november werden de maatregelen nog meer aangescherpt. De regering besloot o.a. dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer was toegestaan. Door deze maatregel besloot de KNVB de competities in het amateurvoetbal voor de standaardteams grotendeels stil te leggen. Vriendschappelijk voetballen mochten de standaardteams uiteraard wel. De lagere seniorenelftallen en jeugd mochten wel gewoon doorgaan met competitievoetbal.
Na de persconferentie van zaterdag 18 december waren we qua coronamaatregelen weer helemaal terug bij af. Sporten mocht alleen nog maar met 1 ander persoon op 1,5 meter afstand, dus voetbalwedstrijden werden verboden en alle sportkantines moesten weer dicht.

Na ruim 90 dagen door corona verplichte winterstop ging de bal in februari 2022 weer officieel rollen.

Seizoen 2022-2023

Sv Nootdorp schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen en 2 O23-teams in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2 JO19, 1 JO18, 4 JO17, 3 JO16, 2 JO15, 3 JO14, 4 JO13, 2 JO12, 3 JO11, 4 JO10, 2 JO9 en 6 JO8 teams. In de zaalvoetbalcompetitie kwam de Nootdorpse club met 2 herenteams en 1 vrouwenteam uit.

Omdat heel veel pure “zondagverenigingen” dit seizoen met hun standaardelftal naar de “zaterdag” waren overgestapt was de zaterdag 1e Klasse B in het seizoen 2022-2023 uit de volgende clubs samengesteld: sv Den Hoorn, DHC, Die Haghe, DS0, Forum Sport, Honselersdijk, HVV, Nootdorp, UVS, Valken’68, VELO, Voorschoten’97, VUC en Wippolder. Voor sv Nootdorp dus een prachtige eerste klasse met heel veel derby’s!

<

Na een redelijke seizoenstart werden de prestaties van het eerste elftal gaan de weg de competitie steeds minder. Op maandag 13 maart besloot het bestuur van SV Nootdorp om afscheid te nemen van hoofdtrainer Marco Jalink. Het seizoen werd afgemaakt door trainer Jeroen Struijs en assistent-trainer Dick Sloos.

 

 

 

 

 

Palmares sv Nootdorp

Kampioenschappen:
1959-1960 3e klasse A HVB
1972-1973 2e klasse A HVB
1978-1979 1e klasse A HVB
1982-1983 1e klasse A HVB
1983-1984 Hoofdklasse HVB
1993-1994 4e klasse A
1994-1995 4e klasse A
1998-1999 4e klasse A
1999-2000 3e klasse B

Andere prestaties:
1992-1993 Winnaar nacompetitie Hoofdklasse HVB, promotie naar 4e Klasse KNVB
???? ????
2016-2017 Winnaar nacompetitie 1e Klasse KNVB, promotie naar Hoofdklasse

Parade der trainers bij sv Nootdorp

1959-1960 Jan van het Woudt
1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 ?
1963-1964 ?
1964-1965 Leo van Venrooij
1965-1966 Leo van Venrooij
1966-1967 Leo van Venrooij
1967-1968 Leo van Venrooij
1968-1969 Leo van Venrooij
1969-1970 Cor van Dorp
1970-1971 Cor van Dorp
1971-1972 Cor van Dorp
1972-1973 Cor van Dorp
1973-1974 Cor van Dorp
1974-1975 Jan van der Velden
1975-1976 Jan van der Velden
1976-1977 Jan van der Velden
1977-1978 Jan van der Velden
1978-1979 Jan van der Velden
1979-1980 Jan van der Velden
1980-1981 Jan van der Velden
1981-1982 Jan van der Velden
1982-1983 Koos Stam (kampioen 1e Klasse HVB)
1983-1984 Koos Stam (kampioen Hoofdklasse HVB)
1984-1985 Koos Stam
1985-1986 Koos Stam
1986-1987 Koos Stam
1987-1988 Gert Baas (tot 10-02-1988) / Joop Aalbers (a.i.)
1988-1989 Ben Kester
1989-1990 Ben Kester
1990-1991 Ben Kester
1991-1992 Koos Stam
1992-1993 Koos Stam
1993-1994 Koos Stam
1994-1995 Koos Stam
1995-1996 Paul van Oosten
1996-1997 Paul van Oosten
1997-1998 Wim van Ettinger
1998-1999 Wim van Ettinger (kampioen 4e Klasse A)
1999-2000 Wim van Ettinger / Edward van Venrooy en Claudio Houtman (a.i.)
2000-2001 Marco Lange
2001-2002 Marco Lange / Edward van Venrooy (a.i.)
2002-2003 Richard Middelkoop
2003-2004 Richard Middelkoop (tot 6-12-2003) / Ger Hup (a.i.)
2004-2005 John Karelse
2005-2006 John Karelse
2006-2007 John Karelse
2007-2008 John Karelse
2008-2009 John Karelse / Leo Schellevis (a.i.)
2009-2010 Bert de Best
2010-2011 Bert de Best
2011-2012 Bert de Best
2012-2013 Arie van der Padt (t/m januari ’13) / Jeroen Struijs (a.i.)
2013-2014 Bob Kootwijk
2014-2015 Bob Kootwijk (tot 3 maart 2015) / John Karelse met Dick Boereboom en Dick Sloos (a.i.)
2015-2016 John Karelse en Dick Boereboom
2016-2017 Dick Boereboom
2017-2018 Dick Boereboom
2018-2019 Dick Boereboom
2019-2020 Dick Boereboom (tot 27-12-’19) / Marco Jalink (per 20-01-’20)
2020-2021 Marco Jalink
2021-2022 Marco Jalink
2022-2023 Marco Jalink (tot 13-03-’23) / Jeroen Struijs (per 14-03-’23)

Parade der voorzitters bij sv Nootdorp

1950-1952 Henk Lever
1952-???? Wim van der Kooij
???? -???? Adri van Wieringen
???? -???? Jan Wiegel
???? -???? Jan Rullens
???? -???? André Grevelink
???? -???? Cor van Tilborg
???? -???? Peter Matla
???? -???? Guus Knijnenburg (a.i.)
???? -???? ?
1990-2004 Jan van der Haar
2004-2008 Bert van Vreden
2008-2009 Ed Westmaas (a.i.)
2009-2010 Peter van Haagen
2010-2011 Ruud Quik (a.i.)
2011-2017 Ruud Quik
2017-heden Sander Jansen

Terreinen waar sv Nootdorp heeft gevoetbald

*

*
Sportcomplex op de hoek van de Kruisweg en ‘s-Gravenweg te Nootdorp

Sportpark ‘s-Gravenhout: De Poort 8, 2631 PT Nootdorp ZH

Erevoorzitter(s) sv Nootdorp

?

Ereleden sv Nootdorp:

?
Jan van der Haar (2005).
Arie Verhoef
Daan van Tilborg
?
Leo van Venrooij
Cor van Tilborg
?
Wim Makkus (2011)
Marcel Ruesen (2011)

Lid van Verdienste bij sv Nootdorp

?
?
?

Zijn we allemaal nog naar op zoek..