Haagse Voetbalhistorietoernooi 2018

Respect voor alle 43 deelnemende teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen dat jullie allemaal, ondanks het slechte weer, zijn komen opdagen.

Respect voor alle wel aanwezige scheidsrechters. Ondanks het, op het allerlaatste moment, afzeggen van jullie collega´s hebben jullie het toch maar weer geflikt. Hulde!

Respect ook voor alle vrijwilligers van Hsv VUC die maar weer eens drie dagen lang zich uit de naad hebben gewerkt en klaar hebben gestaan.

Ik heb het al vaker gezegd, het Haagse voetbalwereldje was ooit uniek in heel Nederland. Die saamhorigheid tussen al die spelers van al die niet meer bestaande volksclubs blijft geweldig. Dat heb ik tijdens dit toernooi wederom mogen constateren. Iedereen kent iedereen! Heb gisteren `stoere` mannen elkaar weer zien omhelzen nadat men elkaar een jaar (of zelfs langer) niet meer hadden gezien.

Ik heb mensen zien lachen maar ook zien huilen omdat lief en leed samen werden gedeeld. Mensen kwamen van ver (Groningen en zelfs uit Spanje) om dit toernooi te kunnen meemaken. Ik heb zelfs hele oude mannen (met alle respect) horen zeggen dat dit de dag van hun leven is en ik heb weer een feestavond meegemaakt zoals die vroeger waren, gezellig en geen rottigheid. Missie is dus weer voltooid en ik wil jullie daarvoor bedanken.

Voor het Haagse Voetbalhistorietoernooi van volgend jaar ga ik z.s.m. een datum prikken. Voor die 10e editie heb ik dan een wens om alle teams (clubs) die ooit hebben meegedaan aan dit toernooi nog één keer terug te zien met als doelstelling om er het grootste voetbalfeest ooit van te gaan maken!

Rolf en Joost hebben op dit toernooi weer vele honderden foto’s ‘geschoten’ en die kunt u binnenkort bekijken op onze aparte HVH fotosite.

Nogmaals iedereen bedankt!

Rob Pronk
website Haagsevoetbalhistorie