Onze droom om met een eigen (foto)boek over de Haagse voetbalhistorie uit te komen is weer een stapje dichterbij gekomen! Op vrijdag 25 februari j.l. hadden wij een afspraak bij een drukkerij om het type boek uit te kiezen. De laatste maanden zijn wij sowieso al druk bezig geweest met het sorteren van de ideale en unieke foto’s en hebben hiervan op de computer een concept van gemaakt. Samen met de drukkerij zijn we tot de conclusie gekomen dat we voor een boek van 30 bij 30 cm en 200 bladzijden gaan.

Wat kunt u verwachten van ons boek?

Door de loop der jaren heen hebben wij al héél véél foto’s van mensen mogen ontvangen. Foto’s van bestaande en niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Al deze, inmiddels duizenden, foto’s kunnen we helaas niet allemaal op onze website plaatsen omdat die daarvoor gewoon te klein voor is. Omdat al deze foto’s nu in ons archief staan en niemand ze hierdoor kan bewonderen liepen we al lang met het idee om deze in boekvorm uit te gaan brengen. De oprichting van onze “Stichting Haagse Voetbalhistorie” maakte het een stuk makkelijker om onze plannen door te zetten.

Hoe nu verder?

Onze doelstelling is om begin juni 2022 (vlak voor Vaderdag dus!) met ons boek uit te komen. Echter, aan het maken en drukken van een boek in deze maat zit best wel een kostenplaatje aan verbonden. Voor ons dus eigenlijk ook een enorm risico! Maar toch willen we er voor gaan! Om die kosten te drukken gaan wij in één keer 500 boeken laten drukken. Vervolgens komt het boek (nog) niet in de boekenwinkel te liggen maar is het uitsluitend te koop via onze Stichting en in ons Haagse Voetbalhistorie museum.

De mensen die inmiddels “Vriend van website Haagse Voetbalhistorie” zijn geworden worden als dank allemaal, met naam en club, vernoemd in ons boek. Bent u nog geen vriend van “Haagse Voetbalhistorie” en wilt u dat alsnog worden en in het boek vernoemd worden dan kan dat tot 31 maart aanstaande.
Dit geldt uiteraard ook overigens voor alle sponsoren van onze website. Jullie banner komt sowieso ook in het boek.

De prijs?

Ja, die weten we helaas nog niet exact! Sowieso wachten we nog op de officiële factuur van de drukkerij. Om de kosten nog enigszins te kunnen drukken zijn wij op zoek naar sponsoren uit het Haagse bedrijfsleven. Wilt u als bedrijf uw steentje aan dit prachtige project bijdragen door een advertentie in het boek te kopen mail ons dan aub via: haagse.voetbalhistorie@gmail.com
Nogmaals, hoe meer sponsoren die ons willen ondersteunen hoe goedkoper we het boek kunnen maken. Ook hiermee is de deadline 31 maart 2022.

Tot slot!

Zoals gezegd, we laten 500 boeken met prachtige foto’s van 1883 t/m 2022 drukken. Zijn dat er te veel of juist te weinig? We weten het dus niet. Daarom gaan we binnenkort dan ook met een voorinschrijving beginnen. Dus wilt u graag een boek aanschaffen dan kan deze ruim van te voren bij ons worden besteld.

Eén ding weten we wel zeker. Met vooral al die elftalfoto’s in het boek gaat u heel veel bekenden zien. Sterker nog, misschien komt u ook wel voor in ons boek want de foto’s variëren van de top van de KNVB tot en met de HVB. Ook foto’s van o.a. het lagere voetbal, vrouwenvoetbal, wildvoetbal, jeugdvoetbal en van scheidsrechters gaat u tegen komen.

Onze volgende uitdaging staat dus voor de deur, wij gaan er voor!

Team Haagse Voetbalhistorie
26-02-2022