Een reactie van Marco Raboen, de broer van Melbi, n.a.v. de talrijke reacties op onze Facebookpagina na het overlijden van Melbi:

Hartverwarmend jullie reacties, wist niet dat hij zo geliefd was. We hadden als broers altijd goed contact. Hij begeleide toen onze zoon Edwin die toen voetbalde in de jeugd van ADO samen met o.a. Patrick Bosman, Marco Gentile, Robert kampers, Albert Spaans, Bas Steffens Patrick van Dulleman, etc. en hij had ook veel belangstelling voor onze kleinzoon Jordan die nu in het 1e elftal van TOGB voetbalt.
Melbi Raboen (staand derde van links) als talentvolle voetballer bij RVC in seizoen 1973-1974

Melbi is in 1947 tijdens de burgeroorlog in Indië geboren en we kwamen in 1950 aan in het koude Holland. We hadden een harde jeugd met vele knokpartijen met buurtjongens, maar Melbi kwam altijd voor zijn kleinere broers op en hij had harde vuisten en won altijd, dat kwam later goed uit als voetballer en trainer. Door zijn voetbalkwaliteiten werd hij toen als pupil bij vv Maasstraat gevraagd. Zijn 1e club en de rest is bekend.

Melbi krijgt aanstaande woensdag 16 maart een besloten begrafenis, we willen hem in kleine kring bij zijn laatste reis begeleiden. Melbi kampte de laatste jaren met ernstige hartproblemen en is op 8 maart j.l. om 06.00 uur in het Haga ziekenhuis Leijenburg na een opname van 14 dagen gestorven. Begin februari hadden we nog contact. Zijn laatste foto met zijn 2 geliefde Mechelse heb ik bijgevoegd.

Marco bedankt voor de berichtgeving en de mooie woorden.

De redactie van website Haagse Voetbalhistorie condoleert de familie en de vele vrienden van Melbi Raboen en wenst iedereen heel veel sterkte toe.

Melbi je was een kleurrijk figuur in onze Haagse voetbalhistorie. Bedankt voor al het moois.

R.I.P.