Dit is dan wel geen Haagse voetbalhistorie maar denk dat de echte voetballiefhebber dit wel mooi zal vinden. afgelopen week ben ik een dagje naar het oude FC Wageningen stadion geweest en hartelijk ontvangen door Jan van Ossenbruggen (rechts op de foto en 8 jaar in het 1e elftal van Wageningen gespeeld) en Anton van Kooten.
FC Wageningen kreeg in 1992 geen licentie meer van de KNVB en vanaf dat moment is er hier niet meer gevoetbald. Echter de gemeente Wageningen draagt nog altijd zorg voor het grasveld. De oude kassa’s, tribunes en enkele sponsorborden zijn nog aanwezig. De reden dat het stadion in al die jaren niet is afgebroken heeft te maken met de ligging in een beschermd natuurgebied waardoor huizenbouw uit den boze is.

Momenteel wordt Stadion Wageningse Berg opgeknapt door enkele fans. Dit werk wordt vrijwillig gedaan. Door twee van die fans (Jan en Anton dus) werd ik hartelijk ontvangen en kreeg ik bij hoge uitzondering een gehele hele rondleiding door het oude stadion.

Bent u liefhebber van voetbalhistorie en toevallig een keer in de buurt van Wageningen dan zou ik zeggen ga eens kijken daar. Of de tijd daar bijna 30 jaar heeft stil gestaan. Prachtig!

Rob Pronk