In het boek ‘HET DRAMA WIM LANDMAN’, dat vanaf donderdag 12 maart in de winkels ligt, beschrijft auteur Jan D. Swart op onthullende wijze de oud-doelman van Oranje (Neptunus, Sparta, Profclub Rotterdam) en vooral SHS (Scheveningen Holland Sport) die rehabiliteert voor omkoping. De 1e matchfixingzaak in het profvoetbal in Nederland?
Veertig jaar na de zelfmoord van Landman blijkt hij slachtoffer van een zelfverrijkingsactie van BVV-supporters in 1956.

Boek Wim Landman

Altijd is maar blindelings aangenomen dat Wim Landman, de stijlvolste doelman van Oranje, als eerste Nederlandse profvoetballer was omgekocht (1956). Totdat auteur Jan D. Swart het KNVB-vonnis herlas en begon te twijfelen. Het was het begin van een zinderende reconstructie met zelf cashende omkopers, een klokkenluider, een dubieuze onderzoekscommissie, vernietigde notulen en twee doden na pijn en schrik. En Landman? Hij verliest zijn baan, verspeelt zijn huwelijk en neemt in 1975 gekrenkt een radeloos besluit.

Een spookachtig boek met een zinderende reconstructie over matchfixing in de jaren ’50 rondom Wim Landman, de stijlvolste doelman van Oranje.
Prijs: € 19,95