Hsv Celeritas, Hsv

Den Haag
09-05-1907 - Heden

    

   

Celeritas vlag 100 jaar - kopie

Het ontstaan van de Hsv Celeritas

In het jaar 1906 telde de drie voetbalverenigingen Victoria, Hercules en H.D.S. nog slechts een beperkt aantal leden en waren de bestaansmogelijkheden voor deze drie clubs zeer kwetsbaar. Na diverse gesprekken onderling besloten de leden van Victoria, Hercules en H.D.S. op 9 mei 1907 als één club verder te gaan en fuseerde hiermee tot de nieuwe voetbalvereniging Sparta, de voorloper van Hsv Celeritas. Voetbal was in het begin van de vorige eeuw zeker nog geen sport voor de gewone man. De sport werd voornamelijk door de betere stand beoefend. Clubs hadden weinig leden, daardoor was deze fusie een verstandig besluit. De bijeenkomst was een initiatief van de heren J. J. M. Mattheijer, W. G. Oudijk en J. Bongers (hier v.l.n.r. op de foto van 50 jaar later).

De heren Mattheijer, Oudijk en Bongers waren lid van de voetbalvereniging Victoria, dat al in maart 1904 was opgericht. Hoewel het gebruikelijk is bij fusies de oprichtingsdatum te nemen van de oudste vereniging, ging men in dit geval aan dit gebruik voorbij. De oprichtingsdatum van Sparta werd dus 9 mei 1907. Voor het clubkostuum koos men voor een geel-rood verticaal gestreept shirt en een zwarte broek. Over de kleur van de kousen werd nog niet gepraat. Een ieder speelde waarschijnlijk in de kousen die hij op dat moment bezat.

Als terrein om te voetballen werd gekozen bij de bosjes van Pex, een stuk bouwland achter de Stadhouderslaan, waar nu het Frederik Hendrikplein ligt. Dit terrein was bijzonder goed en altijd bespeelbaar. Hoewel er nimmer huur werd betaald, of toestemming was verkregen dit terrein te gebruiken (in feite was de eigenaar de nieuwe fusieclub nog niet eens bekend), beschouwden de Spartanen dit veld als hun eigendom en geen enkele andere vereniging betwistte hen dat.

Seizoen 1907-1908

Geleidelijk werd het elftal van Sparta steeds sterker en was het door de andere, laten we zeggen “wilde clubs” niet meer te verslaan. Tijdens de Paasdagen van 1908 hield Sparta haar eerste toernooi. Onder de deelnemers bevonden zich ADO en Delfia (het huidige DHC). De wedstrijden waren zeer spannend en trokken veel belangstelling. Door beide clubs te kloppen bevestigde Sparta haar goede reputatie.

Seizoen 1908-1909

Toen ADO in de toenmalige Haagsche Voetbal Bond ging spelen wilde Sparta natuurlijk niet achterblijven en volgde dit voorbeeld. Na toetreding tot de H.V.B. was er echter wel een echt veld nodig. Sparta slaagde erin om een stuk land te huren bij de boerderij Daal en Berg van boer Pex (aan het eind van de tegenwoordige Savornin Lohmanlaan). Dit terrein lag ver van de bewoonde wereld, ruim anderhalf uur van de stad gelegen. Alles ging in die tijd namelijk nog te voet en een enkeling had een fiets, ander vervoer was er namelijk nog niet. Als kleedtent kreeg Sparta van boer Pex een oude schuur toegewezen waarin veel oude rommel te vinden was.

Het ledenaantal van Sparta groeide gestaag waardoor de club in het seizoen 1908-1909 met twee elftallen aan de competitie kon deelnemen. Het kostuum werd dit seizoen wel gewijzigd, men ging nu geheel in het zwart voetballen met een groen schildje op de linkerborst van het shirt.

In het eerste jaar dat Sparta aan de competitie deelnam, en wel in de 3e Klasse van de HVB, werd de club meteen ongeslagen kampioen. Dit kampioenschap werd echter door de secretaris van de HVB geannuleerd omdat er iets was gebeurd wat niet door de beugel kon. Door een verandering in een wedstrijdformulier, en daardoor misleiding van de toenmalige secretaris, ging dit fraai behaalde kampioenschap niet door. De zwaarste straf was echter de schorsing van de gehele vereniging tot 1 september 1909. Een slecht begin dus voor de club, want tot die datum mocht er niet meer in Den Haag gespeeld worden.

Om de vereniging bijeen te houden, besloot men wedstrijden in Rotterdam te gaan voetballen, dat kon toen nog in die tijd. Er werd o.a. tegen de Rotterdamse voetbalvereniging Celeritas gevoetbald. Het Haagse Sparta won met maar liefst 7-1 en na deze grote nederlaag besloot het Rotterdamse Celeritas het bijltje er bij neer te leggen en zich op te heffen. Het Haagse Sparta besloot toen in juni 2009 de naam Celeritas (wat in het Latijns snelheid betekent) over te nemen. Tevens werd er besloten om wederom van clubkleuren te veranderen. De Hsv Celeritas ging vanaf heden voetballen in een rood-geel verticaal gestreept shirt met zwarte broek.

20160312_160121De oudste foto van de Hsv Celeritas dateert uit het jaar 1909. Drie jongelui, v.l.n.r. G. Nederpelt, J.M. Mattheijer en W.G. Oudijk, waren zo trots op hun nieuwe kostuum dat zij besloten om naar een fotostudio te gaan om zich te laten fotograferen. Vele jongelui liepen destijds op klompen. Het bezit van voetbalschoenen was het neusje van de zalm en slechts voor de “uitverkorenen” weggelegd.

Veel wedstrijden tegen Rotterdamse verenigingen werden tot een goed einde gebracht en zelfs werd een 8-weekstoernooi gewonnen, georganiseerd door Hillesluis op het Afrikaanderplein. De eerste prijs kreeg Celeritas echter niet mee, omdat de medeorganisator (een ijsventer) vond  dat die Hagenaars te weinig ijs hadden gegeten om zo’n mooie prijs mee te mogen nemen. Het doel van Celeritas was echter bereikt : de club was bijeen gebleven, ondanks de zware beproeving.

Seizoen 1909-1910

Als pleister op de wonde deelde de HVB Celeritas in seizoen 1909-1910 in de 2e Klasse in. Met vlag en wimpel werd Hsv Celeritas dit seizoen kampioen en promoveerde hiermee naar de 1e Klasse van de HVB.

Seizoen 1910-1911

Ondertussen zagen we een enorme groei van voetbalverenigingen. Bekende tegenstanders voor Hsv Celeritas waren in die tijd: RVV, UNI, ADO, DHC, HBS 3 en Quick 3. Hoewel het eerste elftal van Celeritas kanshebber was op het kampioenschap, lukte dit op het nippertje niet. In vriendschappelijke wedstrijden vestigde de Hsv Celeritas wel haar goede naam. Zo behaalde men bijvoorbeeld op 21 mei 1911 de finale van het UNI-toernooi. Na een zeer goede en vooral spannende finale verloor Celeritas met 4-3 van de v.v. Poseidon.

Seizoen 1911-1912

Het vlaggenschip van Celeritas werd ook in het seizoen 1911-1912 net geen kampioen. Wel bracht het eerste elftal het tot de finale van de “Haagsche Zilveren Beker”, populair genoemd, de H.V.B.-beker. Tegenstander in deze halve finale was 2e Klasser VCS. De Hsv Celeritas verloor zeer teleurstellend deze finale met 1-0 en als gevolg hiervan besloten maar liefst een zevental prominente spelers de vereniging te verlaten.

Seizoen 1912-1913

Door het verlies van zeven spelers speelde het eerste elftal in het seizoen 1912-1913 geen hoofdrol in de competitie.  Ondertussen speelde er in Rotterdam alweer een paar jaar een nieuwe voetbalvereniging met de naam Celeritas. Toen het Rotterdamse Celeritas in het seizoen 1911-1912 kampioen werd en hierdoor promoveerde naar de N.V.B. (Nederlandse Voetbal Bond) moest men van naam veranderen. Immers, in Den Haag bestond er al een voetbalclub met de naam Celeritas dus op last van de N.V.B. moest deze Rotterdamse club haar naam veranderen.De Rotterdamse voetbalvereniging veranderde haar naam in Feijenoord, u weet wel de club die ooit in 1970 de Europa Cup 1 won en wereldkampioen werd!

Seizoen 1913-1914

Was de Hsv Celeritas net de tegenslag van de zeven vertrokken spelers weer een beetje te boven, kreeg de club wederom een enorme domper te verwerken. Geheel onverwacht kreeg men de mededeling dat het veld van boer Pex onmiddellijk moest worden verlaten omdat dit stuk grond werd omgezet in een aardappelland. Celeritas kon tijdelijk verhuizen naar een terrein achter HBS op Valkenbos, doch speelde men hier slechts één wedstrijd omdat deze locatie volop werd gebruikt voor vriendschappelijke wedstrijden.

Seizoen 1914-1915

In de zomer van 1914 kreeg de Hsv Celeritas een nieuw terrein in de Westduinen, de zo genaamde oude Bondsvelden, waar o.a. BMT en TOGO speelden. De vereniging groeit intussen gestaag. In het seizoen 1914-1915 konden er al 5 elftallen aan de competitie gaan deelnemen.
Evenwel brak in het jaar 2014 de Eerste Wereldoorlog uit en moesten vele spelers in militaire dienst. De N.V.B. besloot daarom een noodcompetitie te gaan spelen waardoor er geen promotie of degradatie mogelijk was.

Seizoen 1915-1916

I.v.m. de Eerste Wereldoorlog vond er ook in het seizoen 1915-1916 een noodcompetitie plaats.

Seizoen 1916-1917

In het seizoen 1916-1917 ging men weer over tot een normale competitie en hieraan werd door de Hsv Celeritas deelgenomen met 4 elftallen. Het resultaat was bevredigend! Hoewel er geen kampioenen te noteren vielen, kon Celeritas toch een succes boeken door het winnen van de HVB-beker.
Zoals gezegd, er vielen dit seizoen geen kampioenschappen te vieren bij Celeritas maar toch kreeg het eerste elftal de mogelijkheid om te promoveren naar de landelijke N.V.B. omdat kampioen HBS 3 niet kon promoveren. Echter omdat de oorlog nog steeds voortduurde en ook de financiële toestand bij de Hsv Celeritas te wensen overliet werd er, in overleg met de N.V.B, besloten om deze promotie uit te stellen.
Het eerste elftal van Hsv Celeritas gefotografeerd op 25 april 1917.

Het 10-jarig bestaan van de Hsv Celeritas werd, i.v.m. de oorlog en armoede, in besloten kring herdacht. Het eerste- en tweede-elftal speelden een jubileumwedstrijd tegen het sterke UDI uit Rotterdam.

Seizoen 1917-1918

En toen brak het seizoen 1917-1918 aan! Dit seizoen werd één van de mooiste seizoenen uit de historie van de Hsv Celeritas want zowel het 1e-, 2e-, 3e- als 4e-elftal werden kampioen. Tevens wist het eerste elftal ook nog algeheel kampioen van de H.V.B. te worden en werd er voor de tweede achtereenvolgende maal de HVB-beker gewonnen. Deze prestatie had nog geen enkele andere club geëvenaard.

Het elftal, dat in 1918 promotie naar de grote voetbalbond wist te behalen, op het terrein in de Westduinen, bestond uit: A. Montvoort, Eef Hoos, C. Blom, B. Hagen, A. Vogel, A. de Rouville en Jan Bongers (één van de oprichters van Celeritas), Jan Hillenaar, Jaap van Tilburg, Piet Puck met Puck junior, H. van der Burg, Cor van Wijngaarde en Chris Triep sr.

Seizoen 1918-1919

Na het zo succesvolle seizoen 1917-1918 werd dan nu wel besloten om tot de N.V.B. toe te treden. Het vlaggenschip van Celeritas werd ingedeeld in de 3e Klasse (laagste Klasse) van de NVB, met als tegenstanders o.a. ADO en Graaf Willlem II.

>

Seizoen 1919-1920

<

Seizoen 1920-1921

>

Het eerste elftal van Celeritas met aanhang, omstreeks 1920, op het terrein in de Westduinen.

Seizoen 1921-1922

>

Seizoen 1922-1923

>

Seizoen 1923-1924

In 1923 verhuist Celeritas naar een speelveld in het Zuiderpark achter ADO. Andere verenigingen aldaar waren : RVC, de Ooievaars, VCS, HDV en SVC. De Hsv Celeritas zou hier maar liefst 26 jaar lang hier verblijven.

Seizoen 1924-1925

>

Seizoen 1925-1926

>

Het eerste elftal degradeert in 1926 naar de intussen ingevoerde 4e klasse.

Seizoen 1926-1927

In het seizoen 1926-1927 wordt er door Hsv Celeritas voor het eerst met een elftal aan de adspiranten (junioren) competitie deelgenomen. Resultaat 0 punten uit 16 wedstrijden. Aanvankelijk is de toeloop niet zo groot, doch dit wordt langzaam beter, terwijl de resultaten ook beter worden. Voor de verhuizing naar de Leyweg werd in het Zuiderpark met 4 a 5 elftallen aan de competitie meegedaan.

>

Seizoen 1927-1928

>

Celeritas 1 mocht het dit seizoen in de 4e Klasse A van de N.V.B. opnemen tegen: Alphia, DVS, De Ooievaars, Norvicus, Quick Boys, VDS en VOGEL.

In een competitie, waarin Alphia en De Ooievaars oppermachtig bleken, kwam het vlaggenschip van Celeritas redelijk voor de dag. Van de 14 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er 4 keer verloren. Met 16 punten, en een doelsaldo van 39 voor en 32 tegen, eindigde men op de vierde positie van de ranglijst. Alphia werd uiteindelijk met 25 punten kampioen, gevolgd door De Ooievaars met 23 punten.

<

Seizoen 1928-1929

Vanaf op oprichting van Hsv Celeritas speelde de club alleen met seniorenelftallen maar vanaf het seizoen 1928-1929 werd er ook gestart met een juniorenafdeling.

<

Seizoen 1929-1930

>

Voor het seizoen 1929-1930 werd Celeritas 1 ingedeeld in de zondag 4e Klasse B van de NVB en hierin moest men het opnemen tegen; Delfia, Moordrecht, Schiedam, SFC, SOA, Terlaak en VOGEL

Het vlaggenschip van Celeritas kende een anoniem seizoen. Van de 14 competitiewedstrijden wist men er 5 te winnen, 2 gelijk te spelen en 7 te verliezen. Met 12 punten, en een doelsaldo van 36 voor en 40 tegen, eindigde men op de vierde positie van de ranglijst. Moordrecht werd overigens met 25 punten kampioen.

<

Seizoen 1930-1931

>

<

Seizoen 1931-1932

>

De zondag 4e Klasse B van de NVB was in het seizoen 1931-1932 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, HDV, sv De Jagers, Moordrecht, OB,SVC, Terlaak, TONEGIDO, Waddinxveen en WIK.

Het seizoen 1931-1932 bracht grote vreugde met zich mee door het kampioenschap van het eerste elftal van Celeritas. Van de 18 competitiewedstrijden werden er 14 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 30 punten, en de doelcijfers 74-26, werd men dus kampioen met 3 punten voorsprong op Terlaak en hiermee promoveerde Celeritas naar de 3e Klasse van de NVB.

<

In 1939 werd Celeritas de eerste honkbalvereniging in Zuid Holland. Het honkbal werd hoofdzakelijk gespeeld door de voetballers van Celeritas zodat men in de zomerstop toch in beweging konden blijven.

De jeugd speelde gewoon in voetbaluitrusting, de senioren met een echte honkbalbroek en een sweater.

Dames
In 1972 werd er gestart met damesvoetbal. Er werd gespeeld met maximaal 3 seniorenelftallen en één jeugdteam. Het eerste hoogtepunt was het winnen van de landelijke beker in 1981 door een overwinning op Puck uit Deventer. Het tweede het bereiken van de (landelijke) hoofdklasse in 1991. Helaas duurde dit verblijf in de hoofdklasse maar één jaar. Na de degradatie ging het snel bergafwaarts. In 1994 was er nog maar één team over en in februari 1995 werd de pijp aan Maarten gegeven. In het seizoen 1997/1998 kwam er nog een jeugdteam, overgenomen uit de erfenis van BTC, onder de naam Celeritas uit.

Bekendste speelsters waren Margret van Dinten en Maryse Baan,die het Nederlands elftal haalden alsmede Sarina Wiegman, later veelvoudig international en later o.a. trainster bij ADO Den Haag.
.
Het 1e damesvoetbalelftal omstreeks 1975. Staand v.l.n.r. H. van Leeuwen,C. Koster,S. Dalmeyer,K. Baan,J. Kroon,M. Teunissen,L. Klerks,A. Ratelband,S.Barend en P. Teunissen. Zittend M. Morroy,J. Beurze,D. Koens,E. Berkhof,K.Vols en J. van der Smitte. Liggend M.Kreischer.

Lagere voetbalelftallen

Niet alleen het eerste, maar ook lagere elftallen behalen goede resultaten. In 1954 promoveert Celeritas 3 en in 1955 zelfs Celeritas 4 naar de reserve 3e klasse van de KNVB. Maar dat is te hoog gegrepen ; beide elftallen degraderen in 1956.  In 1960 weet het 3e weer naar de KNVB te promoveren. In 1965 degradeert het opnieuw naar de HVB, maar het keert een jaar later weer terug in de KNVB. Ook wint het elftal in 1966 het HVB-kampioenschap voor reserve-elftallen na een met 5-2 gewonnen finale tegen de zaterdagkampioen Scheveningen 2, gespeeld op het Laakkwartier-veld.

Het tweede elftal speelt van 1956 tot 1965 in de reserve tweede klasse van de KNVB (de op één na hoogste klasse), daarna speelt het nog tot 1979 in de reserve 3e klasse, om in 1982 uit de reserve 4e klasse naar de HVB te degraderen.  Pas in 2004 wordt een herstart op een hoger niveau (reserve 3e klasse) gemaakt. Via de nacompetitie wordt direkt promotie naar de reserve 2e klasse bewerkstelligd.

Eind zestiger jaren neemt een Celeritas-elftal enkele seizoenen deel aan een op zaterdagmorgen verspeelde veteranencompetitie, waaraan o.a. DHC en ADO , met oud-profs als de gebroeders Timmermans, deelnemen.

In 2006 wordt weer een poging ondernomen. Het eerste seizoen eindigt het enige zaterdagelftal in de 5e klasse op de laatste plaats. Het tweede seizoen duurt slechts enkele weken. Na twee keer niet opkomen neemt de KNVB het elftal uit de competitie. In het seizoen 2008-2009 speelt het 1e zaterdagelftal in de reserve 4e klasse.

 

Seizoen 1939-1940

Om de wedstrijdloze zomerperiode te kunnen overbruggen, richtten veel sportclubs een honkbalafdeling op. Aanvankelijk werd honkbal alleen in Amsterdam en Haarlem gespeeld, ook door topvoetbalclubs als Ajax en Haarlem. Celeritas was in 1939 de eerste vereniging in Zuid-Holland met een honkbalafdeling. Laakkwartier en de hockeyclubs HDM en HHIJC(tegenwoordig KZ) volgden snel. Het Celeritas-bestuur met  voorzitter Kees Boersma en secretaris Gerard Kampen deed ook aan zendingswerk in Rotterdam, wat resultaat had : de huidige topclubs Neptunus en Sparta startten een honkbalafdeling. Honkbal werd aanvankelijk gewoon op voetbalvelden gespeeld, pas begin zestiger jaren werden de eerste echte honkbalvelden in gebruik genomen. Bijna alle clubs waren onderdeel van een voetbalclub, pas later ontstonden er specifieke honkbalclubs. In de Haagse regio kregen  later ook o.a. ADO,VUC,RVC,Cromvliet,Westerkwartier,Te Werve, Wassenaar,Vredenburch en DHBV een honkbalafdeling.

>

Seizoen 1940-1941

>

Tijdens de oorlog werd het moeilijk om aan de rode lappen te komen vanwege het gevaar om dit als communistische vlag te gebruiken. De Hsv Celeritas werd toen toegestaan (of opgedragen) het tenue te veranderen in geel shirt met rood kraagje.

<

Seizoen 1941-1942

>

<

Seizoen 1942-1943

In 1942 werd door voorzitter Kees Boersma op eigen houtje  een pupillencompetitie gestart met naast Celeritas nog 7 clubs.  Toen het aantal clubs later toenam kwam de voetbalbond in verzet en verbood het pupillenvoetbal. Pas in 1949 ging een officiële competitie van start. Kees Boersma werd toen competitieleider.

<

Seizoen 1943-1944

>

<

 

Seizoen 1947-1948

Na de oorlog groeit de Hsv Celeritas in het Zuiderpark uit zijn jasje. Er werd gezocht naar nieuwe mogelijkheden en zodoende werd er een terrein gevonden aan de Leyweg, hoek Noordweg op de grens van Den Haag en Wateringen. Dit terrein lag toen nog “in the middle of nowhere”, tussen de weilanden en de kassen. Hier konden drie velden worden uitgezet en een echte kantine worden neergezet. Om een en ander te bekostigen werd er een tienjarige renteloze lening uitgeschreven. Met de aanleg van het terrein werd in maart 1948 begonnen. op 1 juni 1949 wordt voor het clubgebouw de eerste steen gelegd door de burgemeester van Wateringen. De bouw van het clubhuis wordt grotendeels door eigen leden gedaan. Op 28 augustus 1949 worden de eerste wedstrijden gespeeld. Kleedkamers waren echter nog niet klaar. Een vliegtuigcabine en een schaftwagen van een aannemer fungeerden als kleedhok. Op 1 oktober wordt het clubgebouw officieel geopend.

>

Seizoen 1948-1949

>

Celeritas had intussen een grote aanhang. Voor het vervoer naar de uitwedstrijd in januari 1949 tegen Gouderak waren zelfs 6 bussen nodig.

Het vlaggenschip van Celeritas mocht zich de eerste Haagse kampioen in de KNVB Klasse noemen na een 1-2 overwinning bij Postalia. Celeritas topscorer Van Dam scoorde het winnende doelpunt waardoor de Celeritanen het kampioenschap in de 4e Klasse E veroverde. In totaal behaalde Celeritas 26 punten uit 14 wedstrijden en kende men een doelsaldo van 50 voor en 17 tegen.
celeritas-1-kampioen-1948-1949Celeritas 1 kampioen seizoen 1948-1949. Achterste rij v.l.n.r: ??, Langeveld, Van Delft, Van Dam, Bruin, Smith en ??. Middelste rij v.l.n.r: Van de Elsken, Van Gogh, Van Hijkoop. Voorste rij v.l.n.r: Romijn, Van der Lans en Zwankhuizen.

Op 1 juni 1949 werd voor het clubgebouw de eerste steen gelegd door de burgemeester van Wateringen.

Seizoen 1949-1950

De bouw van het nieuwe clubhuis van Hsv Celeritas werd grotendeels door eigen leden gedaan. Op 28 augustus 1949 werden de eerste wedstrijden op het nieuwe complex gespeeld, echter de kleedkamers waren toen nog lang niet klaar. Een vliegtuigcabine en een schaftwagen van een aannemer fungeerden zodoende als kleedhok.

Op 1 oktober 1949 werd het nieuwe clubgebouw van Hsv Celeritas officieel geopend.

De officiële opening, waarbij een dure glas-in-lood voorstelling zal worden onthuld.

>

Seizoen 1950-1951

>

In het seizoen 1950-1951 was de zondag 4e Klasse E van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Ammerstolse SV, Celeritas, Delft, DVC, Excelsior’20, ‘s-Gravenzande, St. Lodewijk, PDK, Quick Steps, RVC, SMV en sv Voorburg.

Dit seizoen presteerde het vlaggenschip van Celeritas uitstekend in de 4e Klasse E, maar moest tegen het einde van de competitie in Excelsior’20 en ‘s-Gravenzande zijn meerdere erkennen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en gingen er 7 verloren. Met 26 punten, en de doelcijfers 56-38, eindigde Celeritas op een keurige derde positie van de 4e Klasse E, achter kampioen Excelsior’20 (33 punten) en nummer twee ‘s-Gravenzande (29 punten).

Seizoen 1951-1952

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1951-1952 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Delft, DUNO, ‘s-Gravenzande, Hillegersberg’32, Maasstraat, Naaldwijk, RAVA, SIOD, Spoorwijk en SVH.

Het seizoen 1951-1952 bracht grote vreugde met zich mee door het kampioenschap van het eerste elftal van Celeritas. Van de 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 16 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met 36 punten, en de doelcijfers 67-25, werd Celeritas dus kampioen met maar liefst negen punten voorsprong op ‘s-Gravenzande.
In die tijd promoveerde je nog niet rechtstreeks na een kampioenschap want je moest dan ook nog promotiewedstrijden spelen tegen de kampioen uit de andere 4e Klasse. Celeritas moest twee promotiewedstrijden spelen tegen Wilhelmus, dat met 41 punten kampioen van de 4e Klasse A was geworden.
In een spannende uit- en thuiswedstrijd moest Celeritas met een nederlaag en een gelijkspel helaas haar meerder erkennen in Wilhelmus en zodoende moest men ook in het seizoen 1952-1953 gewoon uitkomen in de zondag 4e Klasse van de KNVB.

Seizoen 1952-1953

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1952-195 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, DHL, DUNO, ‘s-Gravenzande, LenS, Naaldwijk, Oliveo, RVC, SMV, Spoorwijk, VND en Westlandia.

In een competitie, waarin de Westlandse clubs Naaldwijk en Westlandia de dienst uitmaakten, speelde Celeritas een redelijk constant seizoen waarin men uiteindelijk keurig in de bovenste helft van de middenmoot eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 9 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en gingen er 6 verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 53-42, eindigde Celeritas op de vierde positie van de 4e Klasse C, achter kampioen Naaldwijk (36 punten), Westlandia (34 punten) en Spoorwijk (30 punten).

In de jaren vijftig, als met vakantie gaan nog niet zo gebruikelijk is, neemt Celeritas vaak met een groot gezelschap deel aan één van de door de KNVB georganiseerde voetbalkampen.

Seizoen 1953-1954

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1953-1954 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Celeritas, Concordia, Cromvliet, Delft, ‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Oliveo, Rijswijk, Tonegido, Voorburg en Westlandia.

De mannen van Celeritas 1 kende een uitstekend seizoen Het werd een uiterst spannende competitie met een zinderend slot waarbij Celeritas tot de laatste wedstrijddag meestreed om het kampioenschap. Uiteindelijk werd Westlandia met 36 punten met één punt verschil kampioen. Celeritas wist van de 22 competitiewedstrijden er maar liefst 17 te winnen, 1 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Hiermee eindigde Celeritas  met 35 punten, en de doelcijfers 54-29, op de tweede positie van de ranglijst van de 4e Klasse B.

Seizoen 1954-1955

Eind 1954 moest voorzitter J.M.J. van Hijkoop vanwege zijn werk (hij was luchtmacht militair) verhuizen naar Guetersloh in W-Duitsland en werd het voorzitterschap overgedragen aan Koos de Bruyn.

Het seizoen 1954-1955 was vooral het seizoen waarin er in het Nederlandse voetbal een “aardverschuiving” plaatsvond in de vorm van de invoering van het betaalde voetbal. Eind 1953 werd de N.B.V.B. (Nederlandse Beroeps Voetbal Bond) opgericht. Deze Bond had de intentie om per seizoen 1954-1955 een prof-competitie op te gaan zetten naast de bestaande amateurcompetities. Voor het vlaggenschip van Celeritas veranderde er echter nog niets want men kwam ook in dit seizoen gewoon uit in de zondag 4e Klasse van de KNVB. Aangezien in 1954 het betaalde voetbal zijn intrede deed, kwamen er echter wel extra plaatsen in de hogere Klassen beschikbaar. Dit betekende dus dat naast de kampioen, ook de nummers twee en drie op de eindranglijst van dit seizoen rechtstreeks promoveerden.

Het eerste elftal van Celeritas werd ditmaal ingedeeld in de 4e Klasse D van het zondagvoetbal en ontmoette daarin: Belvedere, DUNO, HWD, Maasstraat, Moordrecht, Quick Steps, RVC, Rijswijk, Schoonhoven, Steeds Volharden en Te Werve.

Na al een aantal seizoenen dichtbij een kampioenschap / promotie te zijn geweest lukte het de Hsv Celeritas dit seizoen eindelijk wel om kampioen te worden en te promoveren naar de 3e Klasse van de KNVB. De mannen van Celeritas 1 kende een ongekend succesvol seizoen, waarin men oppermachtig was en met een straatlengte kampioen werd. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er maar liefst 20 te winnen en werd er slechts 2x verloren. Met 40 punten, en de doelcijfers 86-24, werd Celeritas dus kampioen van de zondag 4e Klasse D van de KNVB. RVC eindigde met 30 punten op de tweede positie.

Het elftal dat Celeritas in 1955 terugbracht in de 3e klasse. Staand v.l.n.r. Paul Schoenmaker, Frans de Kok,Piet Pottuyt,Henk Meyers,Hans Bruin,Joop Hoetmer,Joop van Hijkoop, Arthur Moolengraaf,Herman Choufoer(trainer) en Koos de Bruyn(voorz.) Gehurkt Henk van Hijkoop. Zittend Jan Hoetmer, Jan van Delft, Bart Vols,Piet Dat en Herman Schoenmaker.

Seizoen 1955-1956

In 1955 en in 1976 wordt het toernooi om de Harry de Hartogbeker van de Ooievaars gewonnen.

Vanaf het midden van de vijftiger jaren begon de jeugdafdeling van Celeritas enorm te groeien. Door de grootscheepse bouw in Moerwijk en Morgenstond en de naoorlogse geboortegolf was er een enorm potentieel aan jeugd in de buurt. Ook worden er jaarlijks grote meerdaagse toernooien georganiseerd en wordt er deelgenomen aan toernooien in de provincie. Beroemd zijn de toernooien bij Varsseveld en Eibergse Boys, waarbij de spelers bij gastgezinnen logeren.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1955-1956 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, BEC, Celeritas, Cromvliet, DHL, Excelsior’20, De Hollandiaan, De Postduiven, VIOS, sv Voorburg, Westerkwartier en Westlandia.

Na een verblijf van 17 jaar in de 4e Klasse keerde Hsv Celeritas dit seizoen weer terug in de 3e Klasse. Celeritas debuteerde uitstekend in de 3e Klasse en streed met VIOS lange tijd om het kampioenschap.  Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er maar liefst 15 in winst om te zetten, speelde 4 x gelijk en werd er 3 x verloren. Met 34 punten, en de doelcijfers 65-42, wist Celeritas helaas niet het kampioenschap binnen te halen en eindigde zodoende op de tweede positie van de ranglijst van de 3e Klasse A. VIOS ging dus met 37 punten met de kampioenschaal er vandoor.

Seizoen 1956-1957

Om de financiële situatie van de vereniging op te krikken wordt in september 1956 met een eigen voetbalpool gestart. Dat kon toen nog, zonder dat de minister ingreep. Het werd een succes en de zaak ging nog beter lopen als drie maanden later met andere clubs één grote organisatie wordt gevormd onder de naam “de Alcmaria Victrix-pool”. De vreugde was echter van korte duurwant eind februari 1957 greep de KNVB in, omdat ze nu opeens zelf ook een Toto wilde gaan organiseren, die op 24 maart 1957van start ging.

<

Op 25 mei 1957 werd op grootse wijze het 50-jarig jubileum van de Hsv Celeritas gevierd met o.a. een feestavond in de grote zaal van het Kurhaus. Hierbij traden grote artiesten uit die tijd op zoals o.a. Lou Bandy, Daan Hooykaas, Willy Alberti en de Pico’s.

Seizoen 1957-1958

Toen de heer J.M.J. van Hijkoop eenmaal van werk weer terugkeerde in Nederland nam hij in januari 1958 het voorzitterschap weer over van Koos de Bruyn.

De indeling van het eerste elftal in District West II zondag 3e Klasse B van de KNVB was als volgt: Alphen, Celeritas, Hillegom, Ripperda, Roodenburg, Rijswijk, TYBB, VIOS, VVP, VVSB, Westerkwartier en Wilhelmus.

Het vlaggenschip van Celeritas eindigde uiteindelijk gelijk met Roodenburg op de eerste plaats van de 3e Klasse B. De beslissingswedstrijd op het veld van Blauw Zwart, voor maar liefst 4000 toeschouwers, werd helaas met 3-1 verloren. Dit aantal toeschouwers was overigens geen record voor Celeritas want in 1942 en 1946 hadden beslissingswedstrijden op het ADO-veld tegen Westerkwartier en HPSV respectievelijk 4500 en een kleine tienduizend toeschouwers getrokken.

Seizoen 1958-1959

De Hsv Celeritas had een grote aantrekkingskracht op jeugdige voetballers, temeer omdat je er al met 9 jaar mocht voetballen. Dit was bij andere clubs vaak nog niet mogelijk. Ook de later zeer bekende voetballer en trainer Dick Advocaat maakte hier gretig gebruik van en werd in 1958 lid van Hsv Celeritas.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1958-1959 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Celeritas, Lugdunum, Olympia, RVC, Socrates, TYBB, Verburch, Voorburg, VVP, VVSB en Wilhelmus.

<

Op 3 mei 1959 vond er bij Hsv Celeritas een drama plaats als inbrekers brand stichten in de kantine. De schade was enorm en de gewonnen prijzen en veel archief gaan in de vlammen verloren. Toen eenmaal de schade hersteld was werd er besloten om meteen maar tot uitbreiding van het kleedgedeelte over te gaan, omdat het aantal kleedkamers wel erg aan de krappe kant waren. In de zomer wordt met man en macht aan de “nieuwbouw”, met vijf kleedkamers en een doucheruimte, gewerkt. Niet alleen Celeritanen, maar ook leden van andere clubs steken de handen uit de mouwen. Vandaag de dag iets dat nauwelijks te geloven is, maar toen de normaalste zaak van de wereld.

Seizoen 1959-1960

In de zomer van 1959 werd met man en macht aan de “nieuwbouw”, met vijf kleedkamers en een doucheruimte, gewerkt. Niet alleen Celeritanen, maar ook leden van andere clubs staken de handen uit de mouwen. Vandaag de dag iets dat nauwelijks te geloven is, maar toen was dat nog de normaalste zaak van de wereld.

Voor aanvang van de competitie speelden de profs van ADO een oefenwedstrijd tegen FC Mechelen. Een jeugdelftal van Celeritas mocht hierbij tegen de jeugd van ADO een voorwedstrijd spelen. Het toeval bleek dat het tenue van FC Mechelen, ook rood geel gestreept, meteen herinneringen opbracht naar het oude voetbalshirt van Hsv Celeritas van voor de Tweede Wereldoorlog. Voorzitter Van Hijkoop, was goed bevriend met Herman Chouffour van ADO en was dus uiteraard aanwezig bij deze wedstrijd. Toen hij bij FC Mechelen het originele tenue van Hsv Celeritas zag besloot hij het verzoek in te dienen bij de KNVB om weer in het oorspronkelijke clubtenue te mogen gaan spelen. Dit verzoek werd later door de KNVB ook toegestaan en zo kwam er een einde aan een “tijdelijk” tenue in en zo werd enkele jaren later (in 1963) de shirtverandering doorgevoerd.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1959-1960 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Archipel, Bodegraven, Celeritas, Cromvliet, GDA, GSV, Olympia, RVC, VIOS, VVP en Westerkwartier.

Na een nek-aan-nek race met GDA werd het eerste elftal van Celeritas al op 27 maart 1960 kampioen (aan een winterstop deed men toen nog niet) en promoveerde hiermee naar de 2e Klasse. Dit was in die tijd de op één na hoogste klasse in het amateurvoetbal.
Hsv Celeritas 1 kampioen van de zondag 3e Klasse B. Staand v.l.n.r: Arthur Moolengraaf [linksback], Harm Verloop [rechtsback], Henk Meiers [keeper], Henk van Hijkoop [stopperspil], Sjaak van Doezum [linkshalf] en Hans v.d. Velden [rechtshalf]. Zittend v.l.n.r.: de gehele voorhoede van rechts naar links Eimert Krans, Bertus v.d. Velden, Piet Dat, Jan Sliphorst en Peter Vink.

Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er door Celeritas 15 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 3 verloren. Hiermee behaalde de kampioen 34 punten en een doelsaldo van 50 voor en 26 tegen. GDA eindigde met 32 punten op de tweede positie en VIOS (27 punten) op de derde plaats.

>

Seizoen 1960-1961

>

De start in de 2e klasse was dramatisch want de eerste twee wedstrijden werden met maar liefst 3-7 en 2-7 verloren. Echter na een 6-1 winst bij Roodenburg ging het wat beter en wist Celeritas zich met een 10e plaats te handhaven.

Omstreeks 1960 had de jeugdafdeling van Hsv Celeritas zelfs een eigen maandblad.

<

Seizoen 1961-1962

Op 26 juli 1961 werd bij Hsv Celeritas een afdeling dames-softbal opgericht. Het eerste bestuur bestond uit Astrid Huegen (voorzitter), Susan Glerum (penningmeester) en Wil Veldink (secretaris). De eerste competitiewedstrijden werden in 1962 gespeeld.

>

Seizoen 1962-1963

In 1962 wordt er langs het eerste veld een staantribune gebouwd. die drie jaar later sneuvelt, als de Leyweg verbreed wordt, waarbij de sloot langs de Leyweg wordt gedempt en er ook nog een stukje van het terrein af gaat. Ook de Noordweg wordt aangepakt, waardoor een groot stuk van het tweede veld verloren gaat. Het tweede veld wordt een kwart slag gedraaid en met het overgebleven stuk van het derde veld en de schapenwei ernaast kan toch nog een derde veld  blijven bestaan.

De Hsv Celeritas telde in het seizoen 1962-1963 maar liefst 11 seniorenelftallen, 16 juniorenteams en 6 pupillenelftallen.

De zondag 2e Klasse B van de KNVB was uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, DCL, Leerdam Sport’55, De Musschen, Neptunus, ODS, Papendrecht, RVC, Schiebroek, Sliedrecht, VIOS en Zwijndrecht.

Het eerste elftal van Celeritas was dit seizoen uit de volgende spelers samengesteld: J. Stahlecker, J. Kilder, A. Moolengraaf, T. Spoel, E. van Heijkoop, P. Pouleyn, N. Molhoek, J. Sliphorst, P. Groeneveld, E. Krans, A. Fonhof, E. ter Hoek en K. Menger. Leider was W. Linders.

Het eerste elftal eindigde uiteindelijk op een knappe zesde positie van de ranglijst. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 9 verloren. Hiermee behaalde men 21 punten en een doelsaldo van 45 voor en 41 tegen.

Seizoen 1963-1964

De Hsv Celeritas zat in zijn gloriejaren want met alleen al 27 jeugdelftallen was de club nog nooit zo groot geweest.

Celeritas 1 eindigde op de tiende plaats

<

Seizoen 1964-1965

In het seizoen 1964-1965 waren er bij Hsv Celeritas zelfs 18 juniorenelftallen, alleen Hsv ADO had er toen meer. Enkele jaren eerder, in 1959, bereikte de pupillen(D-klasse)afdeling zijn top met 9 elftallen, en daarmee was Celeritas de club, die met de meeste elftallen aan de competitie deelnam.  E-, F- en mini-teams waren er in die tijd nog niet. Er was in die tijd nog geen vijfdaagse werkweek, dus ‘s morgens spelen kon niet. Alle pupillenwedstrijden hadden een vast aanvangsuur (13.45 uur , vroeger kon niet) en de wedstrijden duurden slechts 2 x 20 minuten. Er was een tekort aan speelvelden, maar er werd een oplossing gevonden door op het 2e veld twee halve velden als speelveld te gebruiken, met kleine doelen op de zijlijnen van het grote veld. Overigens werden in die tijd door pupillen en C-klassers in die tijd ook op hele velden met kleinere(lagere) doelen gespeeld. Dat werd bereikt door aan de lat van elk doel twee halve “pupillenlatten” te hangen. Junioren speelden in die tijd wedstrijden van slechts 2 x 30 minuten.

Een drastisch verjongd elftal redde het niet en degradeert naar de 3e klasse.

Niet alleen de omvang, maar ook de kwaliteit van de jeugdafdeling vloog omhoog. Het eerste juniorenelftal werd in 1963/1964 en 1964/1965 kampioen in de hoogste afdeling van de HVB (A1). Regionale en landelijke competities waren er in die tijd nog niet. Veel spelers kwamen uit in vertegenwoordigende elftallen van de  HVB.

Seizoen 1965-1966

Het eerst honkbalteam van Hsv Celeritas speelde aanvankelijk op een gemiddeld niveau. Na promotie naar de 1e (de op één na hoogste) klasse mocht er niet meer op een voetbalveld worden gespeeld en ging het 1e team in 1965 op Escamp spelen. In die tijd werden met echte amateurs (voornamelijk eigen spelers) uitstekende resultaten behaald en daardoor trokken deze wedstrijden volle tribunes.

Als de Leyweg in 1965 verbreed wordt moest de staantribune bij Hsv Celeritas alweer verdwijnen. Ook werd de sloot langs de Leyweg gedempt en werd er een stukje grond van het Celeritas-terrein afgehaald. Ook de Noordweg werd door de gemeente aangepakt, waardoor een groot stuk van het tweede veld verloren ging. Het tweede veld werd hierdoor een kwart slag gedraaid en met het overgebleven stuk van het derde veld en de “schapenwei” ernaast kon er toch nog een derde veld blijven bestaan.

<

Seizoen 1966-1967

Tot 1966 ging het met de jeugdafdeling van Hsv Celeritas crescendo met zo rond de 20 elftallen. Maar vanaf dit moment begon helaas de neergang wat betreft het aantal jeugdleden. Voor dit seizoen kwamen op de zondag 9 seniorenelftallen uit in de competitie.

Het bestuur van Hsv Celeritas was dit seizoen als volgt samengesteld; J.M.J. van Hijkoop (voorzitter), J.F, van Hecke (penningmeester), J.C. Beurze (secretaris), P. Pottuyt (2e penningmeester) en P. Ruchti (2e secretaris).

Sinds aanvang van dit seizoen had de Hsv Celeritas de kantine in eigen beheer. Verschillende leden hadden zich bereid gevonden om zich op te geven om kantinediensten te gaan draaien.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was voor het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: Aeolus, Celeritas, Delft, ESDO, Excelsior’20, HMSH, Naaldwijk, ODB, TOGB, VDL, VELO en Verburch.

Hsv Celeritas 1 bestond dit seizoen uit de volgende spelers: Adri van Santen (keeper), Jos Teunissen, Peter Teunissen, Jerry Teunissen, S. Teunissen, Ton Spoel, R. Benne, Sjaak van de Arend, Rinus Molhoek, Jan Sliphorst, D. Zonneveld, E. Looijesteijn, W. Klein, Jimmy King, K. Caron en F. Schoonen.

Het eerste elftal van Celeritas presteerde dit seizoen goed in de competitie. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden er 6 te winnen, 12 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 24 punten, en de doelcijfers 21-20, eindigde Celeritas, samen met VELO, Excelsior’20 en VDL, op een gedeelde derde positie van de ranglijst van de 3e Klasse B. Kampioen werd ODB met 28 punten, gevolgd door Dvv Delft (26).

Aan het einde van dit seizoen bereikten de honkballers van Celeritas bijna de hoofdklasse. Helaas werd de beslissingswedstrijd tegen HCK(Kinheim) verloren.

In de maand mei vierde de Hsv Celeritas haar 60-jarig bestaan.

Seizoen 1967-1968

In december 1967 werd voorzitter J.M.J. van Hijkoop wederom voor zijn werk overgeplaatst naar West Duitsland, nu naar 1GGW in Handorf bij Muenster. Vlak voor zijn vertrek naar Duitsland werd het voorzitterschap over gedragen aan Jan Bom, die dus in januari 1968 officieel aan zijn voorzitterschap begon.

Er werden voor dit seizoen 9 seniorenelftallen ingeschreven voor de zondagcompetitie. Drie van deze elftallen kwamen namens de Hsv Celeritas uit in de KNVB klassen.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1967-1968 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Celeritas, CKC, Delft, ESDO, HION, De Hollandiaan, Kranenburg, VCS, VDL, Wassenaar en Wilhelmus.

<

Seizoen 1968-1969

>

<

Al in 1969 promoveerde het eerste team softbalteam van Hsv Celeritas naar de hoogste klasse.  Een echt softbal-veld met verlichting werd aangelegd. Er was toen nog geen zomertijd en hoofdklasse-wedstrijden werden toen nog doordeweeks gespeeld.

Seizoen 1969-1970

In dit seizoen namen namens Hsv Celeritas in totaal 12 seniorenelftallen, 10 junioren-, 5 pupillen- en 4 welpenteams deel aan de voetbalcompetitie.

Vanaf deze periode werden er door Celeritas voor de jeugd zelfs reizen naar het buitenland georganiseerd. Aan het einde van dit seizoen vertrok de jeugd bijvoorbeeld voor een trip naar Denemarken.

Seizoen 1970-1971

In 1970 moesten de honkballers van Celeritas vertrekken van Escamp naar het ongezellige Stokroos-veld. Dit was een drama en toen Celeritas in 1971 degradeerde, vertrok men weer snel naar de Leyweg. Op de Leyweg werd men direct weer kampioen en moest men noodgedwongen weer terug naar Stokroos. Na één seizoen Stokroos(1973) kon men gelukkig in 1974 weer terecht op Escamp omdat Storks van Escamp naar Kijkduin was vertrokken. Dit verblijf duurde slechts één jaar, want men degradeerde naar de 2e klasse en ging weer terug naar de Leyweg. In 1979 werd daar een echt honkbalveld in gebruik genomen op de plek waar het softbalveld lag. De softbal-afdeling verhuisde naar de hoek van veld 2 bij de Leyweg.

Bij de senioren waren er maximaal vier teams. Het tweede team kwam jarenlang op het hoogste landelijk niveau uit.

<

De herbouw van het clubgebouw schoot in begin maart 1971 al aardig op. Diverse Celeritas vrijwilligers waren bijna iedere avond en ook in het weekend volop aan het werk.

Seizoen 1971-1972

Het was alweer 10 jaar geleden dat er overal in Nederland damesvoetbalelftallen werden opgericht. Echter omdat het ontbrak aan een goede organisatie verdween het competitievoetbal voor dames alweer na een paar maanden. In 1971 werd de draad weer opgepakt en werd er in Nederland weer een poging ondernomen om deze (toen) typische mannelijk sport ook weer door de dames te laten beoefenen. In West Duitsland en Zwitserland bestond immers al een aparte sectie damesvoetbal.
Als het damesvoetbal nu wel echt van de grond zou gaan komen dan wilde de Hsv Celeritas hiermee niet achterblijven en ook de dames de gelegenheid gaan bieden om deze sport te gaan beoefenen. De dames die graag in competitieverband wilde gaan voetballen konden zich dit seizoen konden zich schriftelijk aanmelden bij de secretaris van Celeritas.

Op woensdag 25 augustus 1971 waren in totaal 65 leden aanwezig op de Algemene Ledenvergadering. Bij de bestuursverkiezing waren de heren Risseeuw en Ruchti aftredend en zij werden vervangen door de heren F. Hendriks en L. van der Valk. Het hoofdbestuur van de Hsv Celeritas zag er nu na deze ALV als volgt uit; J.M. Bom (voorzitter), J. G. Beurze (secretaris), K.P. Bosch (penningmeester) en de commissarissen F. Hendriks, G.O. Kampen, G. van der Meer, R. Sneijder, L. van der Valk en P. Zwankhuijzen.

Op zondag 19 september 1971 speelde aanvoerder, thuis tegen Quick (uitslag 2-0) zijn 250ste wedstrijd voor het eerste elftal van Celeritas.

In de 3e klasse speelt Celeritas geen vooraanstaande rol en in 1972 dreigt zelfs degradatie; een eerste beslissingswedstrijd tegen DCL eindigt in 3-3 en bij de reprise(op het DHC-veld) is een 1-0 overwinning goed voor handhaving.

De damesvoetbal afdeling van Hsv Celeritas telde in februari inmiddels maar liefst 20 dames en zodoende besloot de Haagse club, o.l.v. mevrouw A. Ratelband, te starten met damesvoetbal. Op zondag 5 maart 1972 was het dan zover! Het nieuwe dameselftal van Hsv Celeritas speelde haar eerste wedstrijd en wel tegen Delfia. De 8-0 nederlaag was absoluut geen schande want voor de meeste dames was het pas hun allereerste wedstrijd ooit.

Seizoen 1972-1973

>

<

Seizoen 1973-1974

Bij aanvang van het seizoen 1973-1974 telde de voetbalafdeling van Hsv Celeritas 157 seniorenvoetballers,190 jeugdleden en 16 dames en 15 meisjes. Deze werden onderverdeeld in 10 seniorenelftallen en 1 damesteam. De jeugdafdeling bestond uit 2 A-, 3 B- en 3 C-elftallen, 4 pupillenteams, 3 welpenteams en 1 meisjeselftal.

Hoe groot de Hsv Celeritas in die tijd was bleek wel dat de honkbalafdeling uit 63 senioren- en 33 jeugdleden bestond en de softbalafdeling uit 44 senioren- en 14 jeugdleden.

In de zondag 3e Klasse B waren de tegenstanders van Hsv Celeritas 1 dit seizoen: COAL, DHC, DSO, EDS, ESDO, HBS, Hellevoetsluis, RKWIK, Tediro, TOGB en VOC.

Na de tweede plaats van vorig seizoen eindigde Celeritas dit seizoen op de derde positie van de ranglijst achter kampioen COAL (34 punten) en DHC (33). In tegenstelling tot vorig seizoen promoveerde ditmaal twee teams naar de 2e Klasse, pech dus voor de Celeritanen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 10 gelijk gespeeld en 4 verloren. Hiermee behaalde het team van trainer Frans Kok 26 punten en een doelsaldo van 23 voor en 19 tegen.

Het damesteam van Hsv Celeritas gingen hun tweede seizoen in, en hoe! De training en de technische leiding  werden verzorgd door Peter Teunissen en Piet van Ommen. Leidster was wederom mevrouw A. Ratelband. Bijna het gehele seizoen stond het damesteam van Celeritas bovenaan de ranglijst maar werden wel fel belaagd door De Postduiven en LenS. Door aan het einde van de competitie beide concurrenten terug te wijzen werd Celeritas uiteindelijk kampioen van de 1e Klasse A en promoveerde hierdoor naar de Hoofdklasse.

<

Seizoen 1974-1975

Bij aanvang van dit seizoen zien we bij Hsv Celeritas een drastische verlaging van het aantal leden. Bij de senioren kwamen nu 146 voetballers in actie en bij de jeugd was het aantal gezakt naar 165 leden. Alleen het dames / meisjes voetbal was gestegen van 31 naar 36 speelsters.

Het bestuur afdeling voetbal bestond dit seizoen uit: A. Bongers (voorzitter), J.F. Garnier (secretaris en wedstrijdsecretaris), A. Ratelband (vertegenwoordigster damesvoetbal), T. Spoel (vertegenwoordiger selectie en materiaal) en H. Fraikin (vertegenwoordiger overige elftallen).

De indeling van West II zondag 3e klasse B was in seizoen 1974-1975 uit de volgende clubs samengesteld: Alblasserdam, Celeritas, DSO, Excelsior’20, Flakkee, Hellevoetsluis, Laakkwartier, RKDEO, RKWIK, TOGB, VDL en Vredenburch.

Trainer Ger Hup had dit seizoen de taken van Frans Kok overgenomen. Het eerste elftal kende een uitstekende start van de competitie waarbij men regelmatig aan kop van de ranglijst stond volgde er een periode van moeilijkheden en tegenslagen en kreeg Celeritas 1 te maken met een enorme terugval. Aan het einde van de competitie volgde er een aardig herstel en eindigde het team van trainer Hup uiteindelijk, net als voorig seizoen, op de derde plaats van de ranglijst. Van de 22 wedstrijden werden er 10 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 7 verloren. Hiermee behaalde men 25 punten en een doelsaldo van 32 voor en 28 tegen.

Seizoen 1975-1976

>

De indeling van het eerste elftal was dit seizoen in de 3e Klasse A als volgt; Bodegraven, Celeritas, DoCoS, GSV, HVV, sc Lisse, Quick, RKDEO, Spoorwijk, Van Nispen, Waddinxveen en Woerden.

Hierna gaat het beter en in 75/76 staat men halverwege ruim op kop; de 2e helft van de competitie verloopt moeizaam, maar ook de concurrenten (HVV en van Nispen) laten steken vallen en een 4-0 overwinning op Woerden betekent het kampioenschap.

Het 1e elftal, dat in 1976/1977 in de 2e klasse als 4e eindigde achter VIOS, DHC en VELO. Staand v.l.n.r. Cees Drewes, Leo van de Poel, Frank Kuyl, Jan van Delft, Ton van Es, Jacques van de Arend en Ton Spoel. Zittend Max Koopman, Wim Kort,Gert Jan van Geen, Simon Brandse, Wim Smink en Charles Struyck.

Seizoen 1977-1978

>

In het seizoen 1977-1978 was de zondag 2e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, DHC, DHL, Hellevoetsluis, LDWS, LFC, Lugdunum, Nieuwenhoorn, ONA, Texas DHB, VELO, Verburch en Westlandia.

Het verblijf in de tweede klasse duurde voor Celeritas maar twee seizoenen. In 1978 degradeerde Celeritas, na beslissingswedstrijden tegen LDWS en ONA, naar de 3e Klasse van de KNVB.  Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden werden er 5 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en gingen er 10 verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 15-22, eindigde Celeritas dus samen met LDWS en ONA op de voorlaatste plaats.

Seizoen 1978-1979

Het ledenaantal bij de Celeritas was bij aanvang van dit seizoen praktisch gelijk gebleven. De Haagse sportvereniging telde 182 seniorenvoetballers, 120 jeugdvoetballers en 46 dames/meisjes speelsters. De honkbalafdeling telde 54 spelers en de softbalafdeling uit 52 spelers.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Groeneweg, Haastrecht, De Hollandiaan, PDK, Quick H, RFC, RKAVV, Scheveningen, VELO, Waddinxveen en Woerden.

Na de degradatie in het seizoen in 1977-1978 volgde er dit seizoen wederom een degradatie van het eerste elftal van Celeritas. Van de 22 competitiewedstrijden wist Celeritas  er slechts 3 te winnen, 10 gelijk te spelen en werd er 9 keer verloren. Met 16 punten, en de doelcijfers 18-31, eindigde het vlaggenschip van Celeritas op de twaalfde (en laatste) positie van de ranglijst van de 3e Klasse B eindigde. De Hsv Celeritas degradeerde hiermee in twee jaar tijd van de zondag 2e Klasse naar de 4e Klasse KNVB.

Seizoen 1979-1980

Op de Algemene Ledenvergadering van 22 augustus 1979 werd het voetbalbestuur van de Hsv Celeritas als volgt samengesteld: A. Bongers (voorzitter), H.P. Fraikin (secretaris tevens wedstrijdsecretaris), A. Strormann (jeugdvoorzitter), J. Caron (damesvoetbal) en A. van Es (materialen).
Echter in de maand september lag voorzitter Bongers om persoonlijke redenen zijn functie neer. Tijdens een extra ingelaste ledenvergadering werd de heer L.H. Beugels tot voorzitter gekozen als opvolger van de heer Bongers.

Bij aanvang van het seizoen 1979-1980 zien we helaas ook bij de Hsv Celeritas een terugloop van het aantal leden. De seniorenafdeling telde 172 voetballers (vorig seizoen 182) en de jeugdafdeling 101 voetballertjes (vorig seizoen 120). Het dames/meisjes voetbal was met 63 speelster (tegen vorig jaar 46) wel gestegen.

Voor de zondagcompetitie schreef het bestuur van Hsv Celeritas 10 seniorenelftallen en 2 damesteams ingeschreven. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-juniorenteams, 2 B-, 2 C-, 1 Pupillenteam, 2 Meisjesteams, 1 Welpenteam en 2 Miniwelpenteams.

Na de degradatie in het vorige seizoen werd de Hsv Celeritas 1 in het seizoen 1979-1980 ingedeeld in de zondag 4e Klasse C met daarin als tegenstanders: sv Den Hoorn, GDS, Hoek van Holland, Oliveo, Postalia, Quick Steps, RAVA, RKSVM, Sint Lodewijk, VCS en VOC.

Als hoofdtrainer trad dit jaar bij de Hsv Celeritas de heer Jan de Letter op. Sv Den Hoorn was in deze competitie oppermachtig en werd dan ook met 37 punten kampioen. Celeritas wist van de 22 competitiewedstrijden er 9 te winnen, 7 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 25 punten, en een doelsaldo van 34 voor en 24 tegen, eindigde men op een keurige vijfde positie.

Naast de vreugde en plezier die de dames aan het voetballen beleefde kende dit voetbaljaar ook een diep verdriet want op 16 september 1979 overleed, als gevolg van een tragisch ongeval, de aanvoerster van het eerste damesteam Corrie Bollen. Dit verlies liet bij de damesselectie een diepe indruk na. Ondanks dit speelde de dames 1 van Hsv Celeritas een uitstekend seizoen in de regionale competitie en streed men lang mee om het kampioenschap. Helaas werd de titel door de Celeritas dames op het nippertje gemist en uiteindelijk eindigde men op een derde positie van de ranglijst.

Seizoen 1980-1981

>

In het seizoen 1980-1981 was de zondag 4e Klasse B van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, Bernardus, Celeritas, GDS, Graaf Willem II VAC, Meerburg, RKAVV, SJZ, SVLV, VCS, sv Voorburg en sv Wassenaar.

>


Celeritas 1 in 1981. Staand v.l.n.r. Jan de Letter (trainer), Roy Wubben,Rob Peusens,Wim Smink,Jaap Tuit,Rob Bruin,Leo van der Poel en Hans Korst(leider) Zittend Ben Wiggenraad,Ed Meyer,Ton van Es,Marcel van der Toolen,Simon Brandse,Jean Pierre Mulder en Charles Struyck

Seizoen 1981-1982

Vanaf het eind van de zestiger jaren zijn er lange tijd 12 senioren-elftallen. Vanaf 1980 liep dit aantal langzamerhand terug.

Na het behaalde kampioenschap werd het vlaggenschip van de Hsv Celeritas dit seizoen ingedeeld in de zondag 3e Klasse A van de KNVB met daarin de volgende prachtige tegenstanders: ADO, HBS, LDWS, LFC, Oranjeplein, Quick, Rijswijk, TONEGIDO, UDO, Vredenburch en VVSB.

Het team van trainer Jan de Letter hield zich prima staande en was een ware aanwinst in deze zware klasse. Sterker nog, na de 4-1 zege op Oranjeplein was Celeritas in november zelfs koploper van de 3e Klasse A. Uiteindelijk eindigde Celeritas in de middenmoot op een mooie zevende positie. Van de 22 wedstrijden werden er 6 gewonnen, 10 gelijk gespeeld en 6 verloren. Hiermee behaalde Celeritas 22 punten en een doelsaldo van 43 voor en 42 tegen.

Seizoen 1982-1983

In 1982 wordt het 75-jarig bestaan gevierd met o.a. de uitgave van een fraai jubileumboek. Tijdens dit jubileum werd bestuurslid Jan Beurze tot Erelid van de Hsv Celeritas benoemd. Jan Beurze werd op 12 december 1934 lid van Celeritas. Zijn organisatievermogen viel bij het toenmalige bestuur meteen op en zodoende werd aan hem gevraagd om jeugdsecretaris van Celeritas te worden. Daar voelde Jan wel wat voor. In 1957 werd Jan secretaris van de Haagse vereniging en verzorgde hij ook van 1951 t/m 1982 het clubblad. Tegelijkertijd kreeg Jan Beurze van de KNVB Afdeling Den Haag de Zilveren Speld uitgereikt i.v.m. zijn 25-jarig bestuurslid.

Met wederom trainer Jan de Letter voor voor de groep, mocht het eerste elftal van Celeritas dit seizoen in de zondag 3e klasse A de degens kruisen met;  HBS, HMSH, HVV, LFC, Quick, RKAVV, Rijswijk, TONEGIDO, UDO, Vredenburch en VVSB.

De reslutaten van het vlaggenschip waren dit seizoen helaas niet goed te noemen en daarom eindigde Cleritas dan ook op een ietwat teleurstellende 9e plaats in de 3e Klasse A. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 6 te winnen, 8 gelijk te spelen en werd er 8x verloren. Hiermee behaalde men 20 punten en een doelsaldo van 28 voor en 34 tegen. Dit was nog net voor Vredenburch (19 punten), VVSB (19) en HBS (12).

De voetballende dames van Celeritas bleven maar successen boeken want op zaterdag 7 mei 1983 behaalde men het kampioenschap van de regionale klasse. De ploeg van trainer Peter Teunissen bleef het gehele seizoen ongeslagen. Het seizoen kon niet stuk voor de dames want op woensdag 10 mei 1983 speelden Celeritas ook nog eens de bekerfinale tegen RKDEO (uitslag bij ons nog niet bekend).

Seizoen 1983-1984

In 1983 vindt een flinke uitbreiding van de kantine plaats. deze keer uitgevoerd door een aannemer. De officiële opening wordt uitgevoerd door wethouder Vink.

Het clubgebouw, zoals het er na de verbouwing in 1983 uitziet.

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1983-1984 in de zondag 3e Klasse A zag er als volgt uit: BTC, Celeritas, DoCoS, GDS, HVV, LFC, Quick, RKDEO, Schipluiden, TONEGIDO, UDO en VVSB.

Als opvolger van trainer Jan de Letter was Piet van der Valk aangetrokken. Het seizoen werd helaas niet wat het ambitieuze Celeritas er van verwachtte. Uiteindelijk zou Celeritas van de 22 competitiewedstrijden er 5 winnen, 10 gelijk spelen en 7 verliezen. Met 20 punten en een doelsaldo van 30 voor en 36 tegen eindigde men op de achtste positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1984-1985

>

Ook in dit seizoen kwam Hsv Celeritas uit in de zondag 3e Klasse A van de KNVB en hierin trof men ditmaal de volgende tegenstanders: DoCoS, DOSR, HVV, Laakkwartier, LFC, Lisse, TONEGIDO, UDO, VCS, VELO en VVSB.

De formatie van trainer Piet van der Valk zou uiteindelijk weer in de middenmoot eindigen. Van de 22 wedstrijden wist men er 9 te winnen, 3 gelijk te spelen en werd er 10x verloren. Met 21 punten en een doelsaldo van 33 voor en 33 tegen eindigde Celeritas op de zesde positie van de ranglijst. Kampioen werd TONEGIDO met 37 punten.

Seizoen 1985-1986

>

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was voor het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Altoir, Celeritas, Delfia, DOSR, HBS, HVV, LFC, Lisse, ODB, UDO, VCS en VELO.

<

Seizoen 1986-1987

Op woensdag 28 januari 1987 werd tijdens de Algemene Ledenvergadering het hoofdbestuur van de Hsv Celeritas gecompleteerd. De samenstelling hiervan was als volgt: Jan Bom (voorzitter), A. Bongers (secretaris), Kees de Bruin (penningmeester), H. Beugels (commissaris voetbal), J. Beurze (commissaris kantinezaken) en Peter Teunissen (voorzitter damesafdeling).

Er werden dit seizoen voor de zondagcompetitie 8 seniorenelftallen en 3 damesteams ingeschreven bij de KNVB. Nieuw bij Hsv Celeritas was dit seizoen bij de senioren een zaterdagafdeling, hiervoor werden 2 elftallen ingeschreven. Triest was het om te constateren dat de jeugdafdeling van Hsv Celeritas, met slechts een B1, C1 en D1, op sterven na dood was. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden 2 herenteams ingeschreven.

De nieuwe zaterdag 1 van Hsv Celeritas kwam uit in de 2e Klasse A van de HVB, die verder bestond uit Hsv ADO, Ariston, GDA, Kamraan, MVO’72, Quick Steps en RVC. Na een volledige competitie zouden de eerste twee clubs op de eindranglijst promoveren naar de 1e Klasse HVB.

Het eerste zaterdagelftal wist in haar eerste seizoen gelijk te promoveren. Op zaterdag 2 mei 1987 was het dan zover want door een 2-0 thuisoverwinning op Kamraan promoveerde Celeritas meteen naar de 1e Klasse HVB. Hsv ADO werd uiteindelijk met 22 punten uit 14 duels kampioen. Celeritas wist van de 14 wedstrijden er 8 te winnen, 4 gelijk te spelen en 2 te verliezen. Met 20 punten, en een doelsaldo van 29 voor en 16 tegen, eindigde men op de tweede positie van de ranglijst.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was voor het seizoen 1986-1987 uit de volgende clubs samengesteld: Altior, Celeritas, Delfia, DOSR, Foreholte, Gouda, HBS, LFC, ONA, SJC, VFS en sv Voorburg.

O.l.v. trainer Hans Hillebregt kon de zondag 1 van Hsv Celeritas in de 3e Klasse geen potten breken en zodoende volgde er in 1987 degradatie naar de 4e Klasse KNVB.

Op zaterdag 9 mei 1987 vierde de Hsv Celeritas haar 80-jarig bestaan. Tussen 16.00 en 18.00 uur volgde er een receptie waarbij o.a. ook alle Ere-leden, Leden van Verdienste en (oud)leden voor werden uitgenodigd. Op 17 mei volgde er voor alle leden een groot onderling jubileumtoernooi.

Op maandag 11 mei 1987 volgde er bij Hsv Celeritas de jaarlijkse  Algemene Voetbalvergadering. Door de aanwezige leden werd het volgende voetbalbestuur gekozen; Peter Teunissen (voetbalvoorzitter en tevens afgevaardigde van het hoofdbestuur), F. Slierendrecht (wedstrijdsecretaris), Theo Noordeloos (commissaris materiaal), S. Teunissen (secretaris jeugd), H.J. van Eijk (wedstrijdsecretaris zaterdagafdeling) en A. Bongers (secretariaat).

Seizoen 1987-1988

De Hsv Celeritas schreef voor dit seizoen slechts 6 seniorenelftallen en 2 damesteams in voor de zondagcompetitie. Op zaterdag kwamen er 2 seniorenelftallen in actie. De jeugdafdeling bestond slechts uit een B1 en een C1 en de zaalvoetbalafdeling uit 3 heren- en 1 dames teams.

Na de promotie in het afgelopen seizoen werd de zaterdag 1 van Hsv Celeritas in het seizoen 1987-1988 ingedeeld in de 1e Klasse B van de HVB met daarin als tegenstanders; CWP, Ec-So, Escher Boys, Graaf Willem II VAC, HTSV, KSD, Ornas, Rijswijk, Schipluiden en Texas DHB.

De 1e Klasse HVB was voor de zaterdag 1 van Celeritas duidelijk te hoog gegrepen. In de eerste seizoenshelft wist men slechts 4 punten uit 15 wedstrijden bij elkaar te sprokkelen en zodoende ging Celeritas op een laatste positie van de ranglijst de winterstop in.
Na de winterstop ging het ietsje beter qua resultaten maar met 10 punten uit 22 duels eindigde Celeritas, samen met Ariston’80 op de laatste positie van de 1e Klasse B van de HVB. Een beslissingswedstrijden tussen beide teams moest dus gaan uitmaken wie er uiteindelijk zou gaan degraderen naar de 2e Klasse.

Op zaterdag 21 mei 1988 vond de beslissingswedstrijd Ariston’80 – Hsv Celeritas plaats op het complex van de Rvv Rijswijk aan de Schaapweg te Rijswijk.

Op zaterdag 4 juni 1988 volgde dan de tweede beslissingswedstrijd, ditmaal op het veld van ‘s-Gravenzande SV.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, DSO, Duindorp SV, GDS, HVV, ODB, Quick Steps, RAVA, VTL, Vredenburch en sv Wassenaar.

De zondag 1 van Celeritas was dus weer afgezakt naar de 4e Klasse KNVB. Door die degradatie waren er een flink aantal eerste elftalspelers naar elders vertrokken zoals Jeffrey Bloem naar VCS, Mario Koswal (sv Voorburg), Jeffrey Helm en Marcel van der Toolen (Naar Rvv Rijswijk) en Rini Vane en Rene Vreeswijk (naar BTC). Met andere woorden, trainer Hans Hillebregt moest een groot aantal posities van vertrekkende spelers opvullen met voornamelijk spelers uit lagere elftallen.

>

Seizoen 1988-1989

Vanaf dit seizoen kreeg de Hsv Celeritas inwoning van de zaterdagvereniging MVO’72. Met andere woorden, MVO’72 maakte dus op zaterdag gebruik van de accommodatie van Celeritas aan de Leyweg te Den Haag. Na de degradatie vorig seizoen van de zaterdag 1 van Celeritas werd de zaterdagtak meteen alweer opgeheven.

Het algeheel bestuur van de Hsv Celeritas bestond uit; J.M. Bom (voorzitter), A. Bongers (secretaris) en H. Risseuw (penningmeester). Peter Teunissen was de voorzitter van de voetbalafdeling, H.J. van Eyk (secretaris) en Stef Teunissen (secretaris jeugd).

Op 28 oktober 1988 kwam Ere-lid Jan G. Beurze op 71-jarige leeftijd te overlijden.

Het voetbalbestuur had zich voorgenomen om de clubidentiteit van de voetbalafdeling Celeritas met directe ingang terug te brengen. Hierdoor moesten alle leden voor aanvang van de competitie het nieuwe clubtenue aanschaffen. Met andere woorden, de Hsv Celeritas voetballers moesten weer met een rood/geel shirt, zwarte broek en de daarbij horende kousen in het veld staan. Het voetbalbestuur zou dus niet meer accepteren dat men in een afwijkend shirtje gaat voetballen.

Voor de zondagcompetitie schreef het bestuur van Hsv Celeritas 7 seniorenelftallen en 2 damesteams in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, B1 en C1. De zaalvoetbalafdeling bestond uit 1 heren- en 2 damesteams.

Het vlaggenschip van Celeritas werd in het seizoen 1988-1989 ingedeeld in de zondag 4e Klasse B met ditmaal als tegenstanders:  Cromvliet, Delft, Duindorp SV, GDA, ODB, Quick Steps, RAVA, Scheveningen, Vredenburch, VVP en sv Wassenaar.

Het eerste elftal van Celeritas behaalde in deze competitie 26 punten (10x winst, 6 gelijke spelen en 6x verlies) uit 22 wedstrijden en eindigde hiermee samen met Quick Steps op een gedeelde tweede positie van de ranglijst. GDA werd met 32 punten kampioen.

Op 2 mei 1989 startte de Hsv Celeritas met het “In memoriam Jan Beurze toernooi”. Nadat de heer Beurze eerder in dit seizoen onverwacht kwam te overlijden liet hij binnen Celeritas een leegte achter die haast niet meer op te vullen was. Uit respect en eerbetoon besloot het bestuur dus om een traditioneel toernooi aan het slot van ieder seizoen te houden en dit naar Jan Beurze te noemen. De zondag 1 van VCS wist het eerste Jan Beurze Toernooi op haar naam te schrijven door met 4-2 van Celeritas te winnen. De andere deelnemers die tegen Celeritas moesten spelen waren SVPTT, Laakkwartier en een Haags selectie-elftal.
Het I.M. Jan Beurze-bokaal werd eerst in de vorm van een nederlaagserie gehouden. Later, sinds 2003, als tweedaags toernooi op vrijdagavond en zondag.

Seizoen 1989-1990

Het bestuur van Hsv Celeritas was bij aanvang van het seizoen 1989-1990 als volgt samengesteld: J.M. Bon (voorzitter), A. Bongers (secretaris) en H. Risseeuw (penningmeester).

De Hsv Celeritas kwam in dit seizoen met 7 seniorenelftallen en 2 damesteams uit in de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1 en B1 en voor de zaalvoetbalcompetitie werden 2 heren- en 2 damesteams ingeschreven. In september werd alweer het vijfde elftal teruggetrokken uit de competitie omdat enkele spelers werden geroyeerd en andere spelers wilden maar voor één elftal uitkomen. Echter begin oktober kwam Musa Baba bij Celeritas binnenstappen met maar liefst tien nieuwe ingevulde aanmeldingsformulieren. Zodoende kwam het vijfde elftal van Celeritas toch weer uit in de competitie.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Den Hoorn, ODB, Postduiven, Quick Steps, RAVA, Scheveningen, Spoorwijk, VIOS, Vredenburch en VVP.

Trainer Hans Hillebregt had zij contract met Hsv Celeritas wederom met één jaar verlengd. In de eerste seizoenshelft presteerde Celeritas prima want uit de 12 competitiewedstrijden werden 16 punten behaald en dat waren slechts 2 punten minder dan de koplopers VIOS en Vredenburch. Tijdens de winterstop was de stand bovenaan de ranglijst als volgt: 1. VIOS 11-17 (20-6), 2. Vredenburch 11-16 (18-8), 3. Celeritas 12-16 (16-10) en 4. ODB 11-14 (15-7). Met andere woorden, de formatie van trainer Hans Hillebregt draaide in de top van de 4e Klasse B mee. Celeritas had helaas een gebrek aan een echte afmaker anders had men veel meer punten gehad.
Na de winterstop werd wel duidelijk dat VIOS dit seizoen oppermachtig bleek.

>

Seizoen 1990-1991

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Celeritas, Cromvliet, HBS, HVV, ODB, Quick Steps, RAVA, Randstad Sport, Spoorwijk, SVLV en WIK.

Het rampseizoen 1990-1991 betekende voor de Hsv Celeritas het einde van een lange periode als KNVB-vertegenwoordiger want het vlaggenschip van de vereniging degradeerde naar de HVB. Van de 22 competitiewedstrijden werden er slechts 4 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 16 punten en een doelsaldo van 33 voor en 45 tegen eindigde Celeritas op de voorlaatste positie.

Na afloop van dit seizoen werd er van 1e elftalspeler Hans Dieke afscheid genomen en werd hij bedankt voor zijn vele bewezen diensten voor het eerste elftal van Celeritas. Ook trainer Hans Hillebgregt had besloten om na zes seizoenen Celeritas te verlaten.

Seizoen 1991-1992

>

Met de zondag 1 van Hsv Celeritas was het dus uithuilen en weer helemaal opnieuw beginnen.

Celeritas promoveerde weer naar de 4e Klasse KNVB nadat men de nacompetitie, samen met Quintus,Duindorp SV en SEP winnend wist af te sluiten.

<

Seizoen 1992-1993

>

De 4e Klasse C van de KNVB-zondag was voor het seizoen 1992-1993 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Celeritas, Cromvliet, GDA, GONA, HBS, HVV, Kranenburg, Laakkwartier, RAVA, REMO en WIK.

<

Seizoen 1993-1994

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, GDA, Groen Wit’58, HBS, Kranenburg, ODB, De Postduiven, Quick Steps, Scheveningen en WIK.

De formatie van trainer Peter Hoet had het zwaar dit seizoen in de 4e Klasse C. De eerste seizoenshelft werd met slechts 7 punten uit 11 competitiewedstrijden op een voorlaatste positie afgesloten. Na de winterstop kwamen daar 10 punten bij en dit was uiteindelijk net genoeg om zich ten koste van De Postduiven (15 punten) en Duindorp SV (12 punten), ternauwernood te handhaven in de 4e Klasse van de KNVB.

>

Seizoen 1994-1995

De legendarische Haagse voet-, honk- en softbalvereniging Celeritas luidde bij aanvang van het seizoen 1994-1994 de noodklok. De club, onder voorzitterschap van de recent tijdens de ledenvergadering tot Erelid benoemde Jan Bom, was dringend op zoek naar een fusiepartner. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan vreesde algemeen secretaris Jan de Kruif dat Celeritas binnen een aantal jaar zou worden opgeheven. Door voortdurend stijgende prijzen en een gebrek aan voldoende leden steeg het water Celeritas tot aan de lippen. Het seizoen 1993-1994 werd namelijk afgesloten met een tekort van 5.000 gulden. Voor dit seizoen vielen de kosten gelukkig nog wel mee want de Avv Triomph had op zondag tijdelijk onderdak bij Celeritas gevonden en op zaterdag speelde MVO’72 op het sportpark aan de Leyweg.

In het seizoen 1994-1995 kwam het vlaggenschip van Hsv Celeritas wederom uit in de zondag 4e Klasse C van de KNVB. Celeritas moest het in deze klasse opnemen tegen; BTC, GDA, Groen Wit’58, ODB, OSC, Quick Steps, REMO, Scheveningen, SOA, Wassenaar en WIK.

Het verblijf in de vierde klasse duurde voor Celeritas slechts drie jaar want met 6 punten uit 22 competitieduels degradeerde de club, na een dramatisch slecht seizoen, weer terug naar de HVB.

>

Seizoen 1995-1996

>

De zondag Hoofdklasse A van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, Celeritas, Duindorp SV, DVC, HDV, JuVentas, Kranenburg, RFC’95, Spoorwijk, De Ster, TEDO en Toofan.

Vanaf het seizoen 1995-1996 kreeg ieder team na een overwinning 3 punten i.p.v. 2 punten.

Na de degradatie naar de HVB begon het eerste elftal van Celeritas, met vier nederlagen op rij, dramatisch aan de competitie. Pas in de vijfde speelronde werd er bij RFC’95 met 0-2 gewonnen en leverde dit voor Celeritas dus de eerste driepunter op. Na deze overwinning wist het elftal van trainer Wim de Kruif zich gelukkig hogerop de ranglijst te werken.
Op 15 oktober 1995 genoot de Hsv Celeritas landelijke bekendheid toen er tijdens de wedstrijd Celeritas 1 tegen DVC 1 een zweefvliegtuig op het complex van Celeritas een noodlanding moest maken. Gelukkig kon het zweefvliegtuig nog uitwijken naar veld 3 waar op dat moment niet gevoetbald werd. Spelers en toeschouwers zagen dat het zweefvliegtuig net voor het hek tot stilstand kwam.

Met 31 punten uit 22 duels zou Celeritas uiteindelijk op de zesde positie van de ranglijst eindigen.

Seizoen 1996-1997

Bij aanvang van het seizoen 1996-1997 trok ook de voetbalvereniging BTC bij Hsv Celeritas in. BTC kwam met 5 seniorenelftallen, 1 damesteam en 1 meisjeselftal op de zondag voetballen. Gevoegd bij de 6 seniorenelftallen en 2 jeugdelftallen van Celeritas, de 3 zaterdagteams van Kamraan en de 4 zaterdagteams van MVO’72 werd het een gezellige drukte op het sportterrein aan de Leyweg.

Als de samenwerking tussen BTC en Celeritas dit seizoen goed zou bevallen dan zullen deze twee clubs mogelijk in 1997 fuseren. Het liep echter allemaal anders want al in december 1996 zag het bestuur van Celeritas, op advies van haar leden, af van een eventuele fusie met BTC. Vanaf dat moment was de verstandhouding tussen beide clubs nier meer goed en besloot Celeritas op 8 maart 1997 de samenwerkingsovereenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen.

<

Seizoen 1997-1998

In 1972 was de Hsv Celeritas gestart met damesvoetbal. De damesafdeling werd zeer succesvol met als enkele hoogtepunten het winnen van de landelijke beker en het behalen van de Hoofdklasse. Helaas werden in de beginjaren negentig de resultaten minder er werd uiteindelijk zelfs de damesafdeling bij Celeritas opgeheven.

De zondag 5e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1997-1998 uit de volgende clubs samengesteld: Bernardus, Celeritas, Graaf Willem II VAC, JuVentaS, Meerburg, FC Rijnland, Stompwijk’92, TEDO, Teylingen, VCL, VNA en FC Zoetermeer.

FC Rijnland, dat sowieso al de eerste elf competitiewedstrijden op rij won, was dit seizoen oppermachtig in de 5e Klasse B en zou uiteindelijk dan ook met maar liefst 60 punten kampioen worden. Na een slechte start herstelde Celeritas zich uitstekend en eindigde met 36 punten uit 22 duels op een uitstekende derde positie van de ranglijst.

Het bestuur van de Hsv Celeritas was overigens dit seizoen in verregaande gesprekken met de voetbalvereniging Triomph voor een fusie tussen beide verenigingen maar eind april 1998 besloot het bestuur van Triomph zich terug te trekken uit dit proces.

Seizoen 1998-1999

>

<

Seizoen 1999-2000

Door de professionalisering van het honkbal in de tachtiger jaren hadden alleen specifieke honkbalclubs nog bestaansrecht. Ook voor Hsv Celeritas was dat het geval. Langzamerhand zakte men af naar een lager niveau en bleef er nog maar één team over. Tenslotte werd de honkbalafdeling in 1999 opgeheven. De meeste overgebleven honkballers zetten hun sportieve carrière voort bij de softbal-afdeling.

Vanaf dit seizoen kreeg de Hsv Celeritas inwoning van de sportvereniging Te Werve uit Rijswijk.

In het seizoen 1999-2000 was de zondag 5e Klasse B uit de volgende clubs samengesteld; ADS, Celeritas, DUNO, Dynamo’67, GSC ESDO, JuVentaS, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.

De formatie van hoofdtrainer Cor van de Loo speelde een uitstekend seizoen maar had alleen de pech dat LenS oppermachtig was en uiteindelijk dan ook met 59 punten (en een doelsaldo van 131 voor en 27 tegen) kampioen werd. Alle zinnen werden dus gezet op het behalen van de nacompetitie om alsnog te kunnen promoveren. Om de allerlaatste speeldag (zondag 9 april 2000) stond de wedstrijd Hsv Celeritas tegen Oranjeplein op het programma. Als de formatie van trainer Van de Loo deze wedstrijd zou winnen was het behalen van de nacompetitie bereikt. Echter tot ieders verbazing was juist in deze wedstrijd Celeritas niet vooruit te branden en verloor men met 0-2. Door deze nederlaag was het seizoen voor Hsv Celeritas in één klap afgelopen en plaatsten GSC ESDO, JuVentaS en Oranjeplein zich voor de nacompetitie.

Van de 22 competitiewedstrijden wist Celeritas er 14 te winnen, 5 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 47 punten en een doelsaldo van 66 voor en 31 tegen, eindigde men op de derde positie van de ranglijst.
Topscorer dit seizoen bij Hsv Celeritas 1 werd Farid Zoulali met 12 doelpunten, gevolgd door Patrick Moes (10) en Raymond de Kruijf (7).

Seizoen 2000-2001

Het bestuur van Hsv Celeritas was in het seizoen 2000-2001 als volgt samengesteld: H.B. Caster (algemeen voorzitter), W. Kosterman (voetbal voorzitter), M. Koopman (penningmeester), J.H. de Kruif (secretaris), R. de Kruif (wedstrijdsecretaris) en de commissieleden D. Jordaans, A. Boon en T. Noordeloos.

De zondag 1 van Hsv Celeritas kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse B en ontmoette daarin: Archipel/Ornas, BMT, Duindorp SV, DUNO, De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, RTT’99, Spoorwijk en Toofan.

Trainer Cor van der Loo stapte al na zes wedstrijden op bij Celeritas en toen werd Piet Lorjé zijn opvolger. O.l.v. trainer Piet Lorjé presteerde het eerste elftal van Celeritas dit seizoen uitstekend. In de strijd om het kampioenschap kon men zich dit seizoen helaas niet mengen, die ging tussen Jai Hanuman en JuVentaS. Omdat de voetbalvereniging Spoorwijk zich vlak voor het einde van de competitie terugtrok werden alle punten ook nog eens verrekend. Uiteindelijk werd Jai Hanuman met 43 punten uit 18 wedstrijden kampioen en eindigde JuVentaS met 41 punten op de tweede positie. Celeritas behaalde 34 punten en een doelsaldo van 61 voor en 37 tegen. Hiermee eindigde men op een keurige derde positie van de ranglijst.

Door het winnen van de derde Periodetitel had Celeritas zich sowieso voor de nacompetitie geplaatst en mocht men dus, samen met JuVentaS en Toofan in een extra competitie gaan strijden voor één plaats in de vierde klasse.
JuVentaS begon op zondag 13 mei 2001 uitstekend aan de nacompetitie door op eigen veld Toofan met 4-0 te verslaan. Echter een week later deed Celeritas het net ietsje beter en werd Toofan-Celeritas 0-5. Alles kwam dus aan op de laatste wedstrijd Celeritas – JuVentaS.
Op Hemelvaartsdag (24 mei) won uiteindelijk Celeritas met 2-0 door doelpunten van Farid Zoulali en Zilvi Dogan en promoveerde hiermee naar de 4e Klasse.
Hsv Celeritas 1 op donderdag 24 mei 2001 met o.a. Piet Lorjé,Theo Noordeloos, Halim Zoulali, Azouz Battoui, Raymond de Kruyf, Wil Moerland, Patrick Moes, Dennis de Raad, John Kosterman, Mario Moerland, Mustapha el Hamouchi, Arnold Boon en Dirk Jordaans, Koos Goedhardt, Dennis Teunissen, Henk Knetemann, Fuat Kazan, Mohammed Ezzarai en Farid Zoulali.

Mario Moerland werd dit seizoen met 22 doelpunten topscorer van Hsv Celeritas 1.

Seizoen 2001-2002

Bij aanvang van het seizoen was het Hsv Celeritas bestuur als volgt samengesteld; H.B. Caster (Algemeen Voorzitter), W. Kosterman (Voetbal Voorzitter), M. Koopman (Penningmeester), J. de Kruif (Secretaris) en de commissieleden Dirk Jordaans, Arnold Boon en Theo Noordeloos.

Hsv Celeritas bestond dit seizoen uit 7 seniorenelftallen maar had geen jeugdafdeling.

Het eerste elftal van Celeritas kwam na de promotie van vorig seizoen uit in zondag 4e Klasse C met daarin als tegenstanders: De Adelaars, Cromvliet, HS Texas DHB, Jai Hanuman, JuVentaS, Marathon/Azzurri, REMO, De Ster, TEDO, Triomph en WIK.

De verwachtingen waren bij Hsv Celeritas dit seizoen hoog gespannen, zeker na de 1-4 overwinning op TEDO op de eerste wedstrijddag. Helaas verdween al snel het optimisme nadat het team van trainer Piet Lorjé regelmatig puntenverlies leed. Uiteindelijk zou Celeritas met 25 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 54 voor en 41 tegen, op een teleurstellende negende positie eindigen. Topscorer dit seizoen bij Celeritas 1 werd Mario Moerland met 13 doelpunten, gevolgd door Raymond van der Vet met 12 goals.

Seizoen 2002-2003

Het hoofdbestuur van de Hsv Celeritas was bij aanvang van dit seizoen als volgt samengesteld; H.B. Caster (Algemeen Voorzitter), R. Wubbe (Voetbal Voorzitter), M. Koopman (Penningmeester), J. de Kruif (Secretaris), Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris) en de commissieleden Ron van Ravensteijn en Theo Noordeloos. Dit bestuur kwam echter in november te vallen zodat er voor maandag 27 januari 2003 een nieuwe Algemene Ledenvergadering werd uitgeschreven. Tijdens deze A.L.V. werd er bij Hsv Celeritas een geheel nieuw bestuur samengesteld die bestond uit: Stef Teunissen (algemeen voorzitter), Ron van Ravensteijn (penningmeester), Glen Teunissen (secretaris) en Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris).

In de zomer van 2002 werd de accommodatie van Hsv Celeritas sterk verbeterd. De sloten werden verbreed, de parkeer-accommodatie werd vernieuwd, er kwam een aansluiting op de riolering en door een stuk grond aan het complex toe te voegen kon een groter derde veld in gebruik worden genomen.

Vijf seniorenelftallen deden er dit seizoen namens Celeritas mee aan de zondagcompetitie.

In het seizoen 2002-2003 was de zondag 4e Klasse D van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO Den Haag, ADS, Celeritas, HMC, HS Texas DHB, JuVentaS, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, REMO, De Ster en TEDO.

Oud-Celeritaan Peter Teunissen was als nieuwe trainer aangesteld en hiermee volgde hij Piet Lorjé op. Helaas waren de prestaties van het vlaggenschip van Celeritas niet al te best en aan het einde van het seizoen dreigde er zelfs degradatie. Echter op de allerlaatste speeldag werd de laatste plaats aan HMC overgedragen. Met 19 punten uit 22 duels (doelsaldo 28 voor en 59 tegen) eindigde Celeritas op de elfde positie van de ranglijst.

Via beslissingswedstrijden tegen nummer voorlaatst uit 4C (De Adelaars) wist Celeritas, middels een uit- (0-4 overwinning) en thuiswedstrijd (1-2 nederlaag), zich alsnog te handhaven voor de 4e Klasse.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in februari 2003 werd er bij Hsv Celeritas een geheel nieuw bestuur samengesteld die bestond uit: Stef Teunissen (algemeen voorzitter), Ron van Ravensteijn (penningmeester), Glen Teunissen (secretaris) en Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris).

Seizoen 2003-2004

>

In het seizoen 2003-2004 kwam het eerste elftal van Celeritas uit in de zondag 4e Klasse E met daarin als tegenstanders: ADO Den Haag, ADS, BMT, DUNO, Oranjeplein, RAVA, REMO, RVA, De Ster, TEDO en WIK.

Omdat veel spelers uit de A-selectie van Celeritas de club hadden verlaten begon trainer Peter Teunissen met een veel te smalle selectie aan het seizoen. Bovendien was het tweede elftal van Celeritas geen selectie elftal meer. Omdat TEDO al snel uit de competitie werd genomen kon er echter gelukkig niet meer rechtstreeks gedegradeerd worden. Ook ditmaal stelde het vlaggenschip van Hsv Celeritas hevig teleur en wist zich ternauwernood te behoeden voor de nacompetitie. Met 2 overwinningen en 4 gelijke spelen eindigt men met 10 punten (doelsaldo 27-69) net voor DUNO op de voorlaatste plaats. Deze voorlaatste positie had voor Celeritas dus geen consequenties.

>

Seizoen 2004-2005

Bij aanvang van het seizoen 2004-2005 stond er ineens een oude city bus op het terrein van Hsv Celeritas geparkeerd. Deze bus kwam uit 1981 en was door de club aangeschaft. De bedoeling hiervan was om de sfeer in de selectie te vergoeden om met die bus naar uitwedstrijden te gaan. Ook de A1 van Celeritas mocht er dit seizoen gebruik van gaan maken omdat er altijd maar problemen waren met het vervoer. Nico Buys werd de vaste chauffeur van de bus. De city-bus kon ook door buitenstaanders gehuurd worden zodat de club de kosten aan de bus kon terug verdienen.
In eerste instantie was de bus geheel wit maar werd door een aantal leden helemaal in de mooie rood-gele Celeritas kleuren.

Het bestuur van Hsv Celeritas was bij aanvang van dit seizoen als volgt samengesteld: Stef Teunissen (voorzitter), Ron van Ravenstein (penningmeester), Glenn Teunissen (secretaris) en Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris).

Voor het seizoen 2004-2005 werd er door de Hsv Celeritas 6 seniorenelftallen ingeschreven voor de zondagcompetitie. Eind september 2004 werd er zelfs een zevende elftal ingeschreven toen Jilali Laari maar liefst 15 vrienden lid maakte van Celeritas. Bij de jeugdafdeling werd een A1-elftal ingeschreven.

Het bestuur van Hsv Celeritas had voor dit seizoen John Rietveld (technisch coördinator) en Thierry Stanneveld (trainer) aangetrokken. De club had hiermee ambitieuze plannen. Grote animatoren hierachter waren Dennis Jos en Raymond de Kruif, respectievelijk manager en wedstrijdsecretaris. De pas 23-jarige getalenteerde Dennis Jos was eerst prof bij Excelsior en speelde nu eigenlijk bij FC Kranenburg, maar was al meer dan een jaar ernstig geblesseerd.


Celeritas selectie en begeleiders in oktober 2004. Staand v.l.n.r. Thierry Stanneveld,John Rietveld,Richard de Wit,Patrick Moes,Jubert van Ham,Marcel Luiten,Jeroen Benoist,Rene Wilbrink, ?? ,Azouz Battoui,N.Hassanin,Theo Noordeloos,Stef Teunissen,Dennis Jos en Ron Ravestein. Zittend Theo Smit,Jan de Kruif,Dennis Teunissen,Raymond de Kruif,Erwin van de Bree,Tim van Leersum,Barry Bante,Jaoued Naimi,John Jansen en Nesmo Liman.

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 2004-2005 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, HMC, Marathon/Azzurri, Oranjeplein, Quick Steps, REMO, VIOS en WIK.

De verwachtingen waren hooggespannen en het team van trainer Stanneveld wist zich lange tijd in de kop van de 4e Klasse D te nestelen maar uiteindelijk zat er met 39 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 49 voor en 40 tegen, niet meer in dan een vijfde positie op de eindranglijst. Op de laatste speeldag werd Celeritas zelfs nog een Periodetitel ontnomen toen kampioen Duindorp SV (47 punten) niet zijn sportieve plicht deed en de wedstrijd tegen REMO weg gaf. Hierdoor plaatste niet Celeritas maar REMO zich voor de nacompetitie.

Het tweede elftal, o.l.v. trainer John Rietveld wist via de nacompetitie wel te promoveren naar de reserve 2e Klasse door in de finale Nieuwenhoorn 3 met 2-1 te verslaan.

Seizoen 2005-2006

Bij aanvang van het seizoen 2005-2006 zagen we bij Hsv Celeritas op zowel bestuurlijk als technisch vlak geen wijzigingen. Dennis Jos bleef wel aan als manager maar voetbalde inmiddels bij de nieuwe fusievereniging Haaglandia.

In 2005 maakt de jeugdafdeling van Celeritas een serieuze herstart met een enthousiaste en grote jeugdcommissie. In dit seizoen namen een E-, een F- en een mini-team aan de competitie deel. Het aantal teams zou na dit seizoen geleidelijk toenemen. Voor de zondagcompetitie schreef de Hsv Celeritas 6 seniorenelftallen in.

In dit seizoen werd het eerste elftal van Celeritas ingedeeld in de zondag 4e Klasse E en ontmoette daarin: De Adelaars (Den Haag), DJSCR (Rotterdam), DWO (Zoetermeer), Germinal (Rotterdam), Hermes DVS (Schiedam), RKWIK (Vlaardingen), Spaland (Schiedam), SVDPW (Schiedam), VFC (Vlaardingen), VOB (Rotterdam) en Voorwaarts (Rotterdam).

De Hsc Celeritas zocht ditmaal dus het geluk in een afdeling met clubs uit veelal Rotterdam en omgeving, maar ook dat bracht helaas geen succes. Met eerst drie overwinningen op rij en vervolgens vier gelijke spelen begon het team van trainer Thierry Stanneveld nog wel uitstekend aan het seizoen maar viel Celeritas later ver terug. Van de uiteindelijk 20 competitieduels (VOB had zich tijdens de competitie teruggetrokken) behaalde Celeritas 30 punten en een doelsaldo van 45 voor en 47 tegen. Hiermee eindigde men op de zesde positie van de ranglijst.

Er was overigens dit seizoen sprake van een fusie tussen Celeritas en Te Werve. Beide clubs hadden verschillende mogelijkheden van een eventuele samensmelting besproken en bekeken maar uiteindelijk werd op 12 februari 2006 bekend dat er definitief een streep door deze fusie werd gezet.

Seizoen  2006-2007

Bij aanvang van het jubileumjaar van Hsv Celeritas was het bestuur van de club als volgt samengesteld: Stef Teunissen (voorzitter), Ron van Ravensteijn (penningmeester), Eric Endlich (secretaris), Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris) en John Rietveld (technisch coördinator).

Voor de zondagcompetitie schreef Hsv Celeritas 6 seniorenelftallen in. Op de zaterdag kwam men uit met 1 seniorenteam, een E1, F1 en MF-team. Een elftal van oud-MVO’72 spelers keerde halverwege het seizoen 2006-2007 terug naar de Leyweg en ging op zaterdag in de veteranencompetitie meedoen.

Het eerste elftal van Celeritas werd dit seizoen ingedeeld in de zondag 4e Klasse C van de KNVB met daarin als tegenstanders; BMT, Duinoord/De Jagers, Jai Hanuman, JuVentaS, Quick Steps, REMO, RVA, De Ster, TAC’90, Toofan en WIK.

In het seizoen 2006-2007 werd er dus weer in een “Haagse” afdeling gespeeld. Het werd echter een vrij anoniem seizoen voor de mannen van trainer Thierry Stanneveld, waarbij men in de middenmoot eindigde. Uit de 22 competitieduels werden 29 punten behaald en een doelsaldo van 28 voor en 42 tegen. Hiermee behaalde Celeritas een zesde positie op de eindranglijst. Roy Wubben speelde dit seizoen zijn 400e officiële wedstrijd voor Celeritas 1.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 april 2007 zien we geen wijzigingen in het bestuur. Voorzitter Stef Teunissen werd tijdens deze ALV benoemd tot Lid van Verdienste van Hsv Celeritas.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2007 werd bij Hsv Celeritas het 100-jarig bestaan gevierd. Hiermee was de club de vijfde eeuweling in het Haagse voetbal. Op vrijdagavond vond er in de kantine aan de Leyweg een receptie voor genodigden plaats. Veel oud-leden en bestuursleden van andere voetbalverenigingen gaven acte de presence. Namens de KNVB kwam bondsvoorzitter Jeu Sprengers zelfs langs om de jubilerende vereniging te feliciteren.


Enkele gasten bij de receptie t.g.v. het 100-jarig bestaan : v.l.n.r. voorzitter Stef Teunissen met erevoorzitter Jan Bom, Wethouder Dekker, en KNVB-voorzitter Sprengers, helaas een jaar later overleden.

De twee elftallen met oude en zeer oude veteranen, die nog een wedstrijdje speelden bij het 100-jarig jubileum.

Ondanks sombere voorspellingen is het Celeritas toch gelukt om als zelfstandige vereniging het 100-jarig bestaan te halen. Fusies met Triomph en BTC gingen op een laat moment toch niet door.

Wat de toekomst brengt , is moeilijk te voorspellen. De bouw van veel nieuwe woningen in de buurt kan gunstig zijn voor de aanwas van nieuwe leden. De plannen van de gemeente Den Haag met de omgeving van de Leyweg en Erasmusweg vormen echter een bedreiging. In ieder geval staat het in mei 2008 gevormde nieuwe bestuur voor een zware opgave.

Seizoen 2007-2008

Het bestuur van Hsv Celeritas schreef voor dit seizoen voor de zondagcompetitie 6 seniorenteams in. Op de zaterdag kwam men uit met 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een D1, E1, F1 en 1 MF.

De zaterdag 5e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld; Celeritas, GGK, HSC, Jai Hanuman, MSV’71, Neta Dall, PKC’85, Real Parbo, RFC’2000, RVA, SVLY en TAC’90.

>

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2007-2008 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, sv Erasmus, GSC ESDO, Haagse Hout, Hoekpolder, Jai Hanuman, RAVA Houtwijk, REMO, RVA, svLY, TAC’90 en sv Wateringse Veld.

Voor dit seizoen was Rinus van der Mark aangesteld als hoofdtrainer van Hsv Celeritas. Van der Mark volgde hiermee Thierry Stanneveld op, die de jeugd van Rijnsburgse Boys ging trainen. John Rietveld was wel aangebleven als technisch coördinator van de club.

Het werd geen leuk seizoen voor de teams in deze zondag 4e Klasse C, want eerst werd Jai Hanuman, en later ook nog eens SVLY door de KNVB uit de competitie genomen. Hierdoor vervielen vele wedstrijden en zouden de overgebleven 10 verenigingen slechts 18 maal in competitieverband in actie komen.
Van deze 18 wedstrijden wist Celeritas er 5 te winnen, 4 gelijk te spelen en werd er 9 maal verloren. Met 16 punten (3 punten in mindering door KNVB), en de doelcijfers 30-40, eindigde Celeritas op de achtste plaats van de ranglijst in de 4e Klasse C.

<

Seizoen 2008-2009

Kenny van Beek had dit jaar om persoonlijke redenen zijn voorzitterschap van Celeritas neergelegd. Zijn taken werden tijdelijk overgenomen door vice-voorzitter Marc de Vrind. Ron van Ravensteijn (penningmeester), Loek Hemerik (algemeen secretaris), Raymond de Kruif (wedstrijdsecretaris) en Jolanda Beurze en Desiree Timmermans (aasistent secretaris).

Het ging steeds beter met de jeugdafdeling van Celeritas want voor seizoen 2008-2009 werden 7 teams, waarvan 2 meisjesteams, voor de competitie ingeschreven.

De zondag 4e Klasse C KNVB was voor het seizoen 2008-2009 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Hsv Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplen/Postduiven, REMO, RVA, Scheveningen, Schipluiden, SEP, TAC’90 en WIK.

Voor dit seizoen was het bestuur van Celeritas er in geslaagd om trainer Peter Eikelboom te contracteren. De prestaties van het vlaggenschip van Celeritas waren er slecht dit seizoen. Een paar wedstrijden voor het einde van de competitie werd  hoofdtrainer Eikelboom dan ook door het bestuur op non-actief gezet. Assistent-trainer Eus Zwirs verklaarde zich solidair en stapte ook onmiddellijk op. Oud-speler Roy Wubben nam de taken tijdelijk over. Uiteindelijk wist Celeritas van de 22 competitiewedstrijden er slechts 2 te winnen, werd er 5 keer gelijk gespeeld en maar liefst 15 keer verloren. Met 11 punten en een doelsaldo van 30 voor en 65 tegen eindigde men dan ook op de laatste positie van de ranglijst.

Op donderdag 16 april 2009 hield de Hsv Celeritas een Bijzondere Algemene Ledenvergadering met als enige onderwerp de toekomst van de vereniging. Tijdens deze vergadering passeerde er een viertal opties de revue, waarbij alle voors en tegens aan de orde kwamen.
De eerste optie was als zelfstandige club doorgaan met daarbij de nadrukkelijke restrictie, dat er veel meer vrijwilligers moesten opstaan om de vereniging draaiende te houden. Ten tweede als zelfstandige club doorgaan, maar twee mensen in vaste dienst nemen, die dan grotendeels het werk dat normaliter door vrijwilligers wordt gedaan voor hun rekening moeten gaan nemen. Eén en ander betekende dan wel dat de contributie met honderd euro per persoon omhoog moest. Ten derde het serieus op zoek gaan naar een (fusie) partner, die in moest gaan trekken bij Celeritas en ten vierde gesprekken aangaan met clubs die op dit moment te horen hebben gekregen dat ze van hun accommodatie weg moeten of gedwongen worden tot een fusie, zoals bijvoorbeeld een WIK en JuVentaS.

De leden kozen voor de eerste optie, waarbij oud-voorzitter Stef Teunissen als een soort coördinator zou gaan fungeren om die vrijwilligers in te plannen. Er werd namelijk voor gekozen, dat elk lid van 18 jaar en ouder en elke ouder van een jeugdlid vanaf heden zou worden ingeroosterd voor het verrichten van bepaalde werkzaamheden voor Celeritas. Het bestuur van Celeritas had dus vanaf heden de beschikking over meer dan 300 vrijwilligers/sters! Stef Teunissen moest de kinderziektes bij het inroosteren nog overwinnen, maar deze maatregel was wel de voorlopige redding van Celeritas.

De Hsv Celeritas had overigens de garantie dat de club in ieder geval tot 2015 op haar eigen complex locatie mocht blijven zitten. Er waren echter al in dit seizoen ontwikkelingen rondom het sportcomplex waar SVH zit, waarbij de gemeente Den Haag graag de groenstrook verder wilde ontwikkelen.

Seizoen 2009-2010

Na diversen vergeefse oproepen voor vrijwilligers kwam in november 2009 het voortbestaan van Celeritas in gevaar. Op donderdag 26 november werd er zodoende een Bijzondere Algemene Ledenvergadering bij Celeritas uitgeschreven en in deze vergadering wilde het bestuur alle leden porren om de toekomst van de vereniging veilig te stellen. Celeritas had nog maar een klein groepje van ongeveer vijftien hardwerkende vrijwilligers die dit allemaal niet meer aankonden. Gelukkig werden de leden tijdens deze ALV op tijd wakker geschud en werd dit probleem opgelost. Met de komst van het nieuwe kader werd het voortbestaan van Celeritas gewaarborgd. Tijdens deze ALV werd tevens een nieuw bestuur geformeerd. Marc de Vrind bleef aan als voorzitter en verder werden benoemd Dansko v.d.Burg (secretaris), Ron van Ravesteijn (jeugdvoorzitter), Arnold Boon (penningmeester) en Fred Slierendrecht (wedstrijdsecretaris).

In 2009 begon de Hsv Celeritas weer met honkbal, en wel met één pupillenteam. Het herensoftbalteam werd dan weer opgeheven.

Het eerste zondagteam van Hsv Celeritas werd ingedeeld in de 4e Klasse E, met als tegenstanders Quintus, sv Erasmus, Hermes DVS, ADS, De Ster, Victoria’04, SVH, CWO, Naaldwijk, sc Spaland, Oranjeplein-Postduiven, HMC en svLY.

Celeritas begon de competitie redelijk door thuis met een 0-0 gelijk te spelen tegen SVH. In de tweede wedstrijd ging het finaal mis en werd er met maar liefst 10-1 verloren van sv Erasmus. Na de derde wedstrijd (4-6 verlies tegen Hermes DVS) leefde het team een beetje op door 2-2 bij ADS te spelen en vervolgens met 6-2 van svLY te winnen. Na deze overwinning op svLY had Celeritas bezat Celeritas 5 punten uit 5 wedstrijden, maar daarna ging het helemaal mis met de prestaties want wedstrijd na wedstrijd ging verloren. Halverwege het seizoen nam Ties Gielen op verzoek van het bestuur de taken van Michel Parlevliet als trainer/coach van het eerste elftal over. De onderlinge verstandhouding tussen Michel Parlevliet en een gedeelte van de selectie was van dien aard dat het bestuur, in samenspraak met Michel Parlevliet, zich genoodzaakt zag Parlevliet van de groep te halen. Deze sanctie hielp niet echt veel want Celeritas pakte pas op de laatste wedstrijddag weer een puntje door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen sv Erasmus. Celeritas eindigde hiermee op een voorlaatste plaats in de 4e Klasse E met 6 punten uit 24 wedstrijden en de doelcijfers 32-100!

Seizoen 2010-2011

Tijdens het seizoen 2010-2011 zien we bij het bestuur van Hsv Celeritas en grote wisseling van de macht. Voorzitter Marc de Vrind werd opgevolgd door de voormalig penningmeester Arnold Boon. De oude functie van Boon werd door Ron van Ravensteijn overgenomen. Dansco van den Burg bleef secretaris.

Namens de Hsv Celeritas namen er dit seizoen 5 seniorenelftallen deel aan de zondagcompetitie.

De voetbalvereniging JuVentaS moest in het jaar 2010 vertrekken van haar accommodatie aan de Huis te Landelaan in Rijswijk en vond onderdak bij Hsv Celeritas. Hiermee werd het druk op het Sportpark Leyweg want ook de voetbalvereniging Neta Dall deelde dit complex.

Het eerste elftal van Celeritas werd voor het seizoen 2010-2011 ingedeeld in de zondag 4e Klasse B samen met: DoCoS, Graaf Willem II VAC, GOL Sport, Haagse Hout, Hoekpolder, JuVentaS, Leidse Boys, Roodenburg, FC Rijnland, SVLY en FC Zoetermeer.

Het bestuur van Hsv Celeritas had in de personen van Ties Gielen en John Rietveld de trainers/coaches voor seizoen 2010-2011 gevonden. Trainer Gielen zou de eindverantwoordelijk dragen en in zijn functie worden bijgestaan door “Good Old” John Rietveld, die hiermee na enkele seizoen weer terugkeerde bij de HSV Celeritas. Nieuw was de toevoeging van keeperstrainer Leo van der Poel in de voetbaltechnische organisatie. De medische verzorging zou, net als voorgaande seizoenen, weer in de vertrouwde handen liggen van Deo Naipal (Zorro). Piet Voeten was ook in dit seizoen de teammanager.

Begin oktober gebeurde er iets verschrikkelijks toen trainer John Rietveld onwel werd tijdens het joggen bij Kijkduin. Na eenmaal in het Haga ziekenhuis aan de Leyweg te zijn aangekomen raakte hij in coma en enkele dagen later kwam John Rietveld op 67-jarige leeftijd te overlijden. Niet alleen de Hsv Celeritas maar ook het gehele Haagse amateurvoetbal verloor hiermee een bevlogen man.
Het overlijden van John Rietveld had natuurlijk ook bij Hsv Celeritas een enorme impact. Het eerste elftal wist van de 20 competitiewedstrijden (JuVentaS was door de KNVB uit de competitie genomen) er slechts 3 te winnen, 3 gelijk te spelen en 14 te verliezen. Met 12 punten en een doelsaldo van 21 voor en 73 tegen eindigde men op de voorlaatste positie van de ranglijst.

>

Seizoen 2011-2012

>

Het bestuur van Celeritas hield op donderdag 9 februari 2012 haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Naast gebruikelijke punten op de agenda, werd er ook gesproken over een mogelijke fusie met de voetbalvereniging  JuVentaS. Voorzitter Arnold Boon voerde uitgebreid het woord alvorens het agendapunt ‘fusie met JuVentaS’ aan de orde kwam. JuVentaS speelde jaren in Rijswijk, maar moest haar toenmalige complex verlaten. De gemeente Rijswijk stelde toen een fusie met Vredenburch voor, maar dat was er nooit van gekomen. JuVentaS wilde als zelfstandige vereniging verder en vond onderdak aan de Leijweg bij Celeritas. Na een inwoning van enkele jaren achtte beide besturen het raadzaam om samen mogelijk verder te gaan.
De leden van beide verenigingen waren al snel akkoord gegaan met een fusie per 1 juli 2012. Wel zou Celeritas op “de zondag” onder haar eigen naam blijven uitkomen.
Indien er bij de spelers voldoende interesse zou bestaan, zal Celeritas in het volgende seizoen met haar eerste elftal ook gaan spelen in de vierde klasse van de zaterdagcompetitie. Het huidige trainersduo Dinesh Manninging en Mo Sealiti stonden daar niet onwelwillend tegenover.

Bij secretaris Dansco van den Burg van Celeritas, werd zaterdag 30 juni jl. een aangetekende brief aangeboden, afkomstig van de gemeente Den Haag. Hierin stond vermeld dat de gemeente per 1 juli 2013 de overeenkomst met Celeritas opzegde met betrekking tot het onderhoud van de velden. Zoals al jaren gebruikelijk, beoordeelde de gemeente Den Haag aan de hand van het aantal teams dat een club heeft, of er sprake is van onderbespeling, of de club voldoet aan de minimale bespelingsnorm. Al tientallen jaren voldeed de Hsv Celeritas niet aan deze speelnorm maar dit heeft nooit tot een probleem geleid. Vanaf nu begon het voor de club spannend te worden want met het oog op een nieuw complex werden ineens de duimschroeven bij Celeritas vakkundig aangedraaid.

>

Seizoen 2012-2013

Tijdens een bestuursvergadering in oktober gaf  voorzitter Arnold Boon aan dat hij zich bij de komende Algemene Ledenvergadering niet herkiesbaar zal stellen. Arnold Boon kon, gelet op zijn drukke werkzaamheden bij zijn bedrijf, zijn functie als voorzitter niet meer voortzetten. Voorzitter Boon had de voorzittershamer bijna drie jaar vastgehouden. Hsv Celeritas moest  niet alleen op zoek naar een nieuwe voorzitter, maar ook naar een nieuwe secretaris. Dansco van den Burg had vorig jaar al aangegeven niet herkiesbaar te zijn als secretaris, maar bij gebrek aan kandidaten had hij het afgelopen jaar die functie toch nog vervuld.

>

Nog niet zo lang geleden waren Celeritas en JuVentaS (dat al inwoonde aan de Leijweg) samen verder gegaan. De oud voetballers van JuVentaS vormde de basis voor het zondagteam, de spelers van Celeritas gingen dit seizoen op de zaterdag spelen.

De indeling van de zaterdag 1 van Celeritas in de 4e Klasse C was als volgt; BMT, Celeritas, HDV, Hercules, KSD, Oosterheem, PGS/Vogel, TAC’90, Te Werve, VUC, Wanica Star en Wilhelmus.

Na de winterstop zou Celeritas met haar zaterdagteam geen wedstrijden meer spelen in de 4e klasse C. Spelers en trainer Dinesh Manniesing waren n.l. opgestapt omdat naar hun zeggen afspraken niet waren nagekomen.

De zondag 1 van Hsv Celeritas werd in de 4e Klasse C ingedeeld, samen met ADS, BMT, Hsv Escamp, HMC, Hoekpolder, Oranjeplein-Postduiven, Real Zoetermeer, REMO, RVA Anadolu, Toofan en WIK.

Voor Celeritas was het op zondag 2 juni 2013 afwachten wat de uitslag zou worden van het duel tussen Spaland en FC Mozaïek. Als Spaland met een verschil van vijf treffers zou winnen zou Spaland promoveren naar de derde klasse. Bij een slechter resultaat was Celeritas zeker van promotie. Bij rust hielden de beide Vlaardingse ploegen elkaar in evenwicht (1-1) en leek de promotie voor Celeritas al een feit.
In de tweede helft liep de score opeens vlot op. Met nog een paar minuten op de klok was de stand inmiddels opgelopen naar een 5-1 voorsprong voor Spaland en werd het billen knijpen voor de Hagenaars. In de slotfase werd het uiteindelijk nog 5-2 en kon Celeritas feest gaan vieren.

Celeritas hield op donderdag 13 juni 2013 weer een Buitengewone Algemene Ledenvergadering. De belangrijkste reden hiervoor was, dat de Gemeente Den Haag aan de leden van HSV Celeritas had gevraagd om hun met unanieme meerderheid genomen besluit over medegebruik van het complex door RVA Anadolu te heroverwegen. De Gemeente Den Haag zat n.l. met de voetbalvereniging RVA Anadolu ’ in de maag’ en wilde de club graag plaatsen op het complex van Celeritas omdat er elders geen ruimte is. De beleidsbepalers van de gemeente hadden al aangegeven met goede argumenten (afspraken) te komen om de leden van Celeritas te overtuigen om medegebruik van RVA Anadolu gedurende een seizoen binnen de poorten van het complex aan de Leyweg toe te staan. De voorzitter van Celeritas wist nu de leden wel te overtuigen van de noodzaak van de komst (voor voorlopg één seizoen ) van RVA/Anadolu naar de Leijweg.

Maar dit was niet het enige punt dat behandeld moest worden op deze vergadering. De club moest n.l. ook een nieuwe penningmeester benoemen. De huidige penningmeester, Michel Pronk, had bij het bestuur namelijk aangegeven zijn taken aan het eind van dit seizoen neer te leggen.

>

Seizoen 2013-2014

>

Na de bekendmaking van de indeling van de competitie 2013-2014 voor standaardelftallen in West II ging de aandacht binnen de Haagse voetbalwereld met name uit naar de 3e klasse C van de zondagcompetitie. De ‘Haagse poule’ zou wel eens het probleemkindje van de competitie kunnen worden, was een veel gehoord geluid. De Hsv Celeritas nam het initiatief om alle clubs op de vooravond van de competitie uit te nodigen voor een ‘kick-off borrel’.
Als één van de oudste verenigingen uit de Haagse regio, kregen Hsv Celeritas veel lof voor dit initiatief. Op vrijdagavond 6 september 2013 waren bijna alle clubs uit de 3e Klasse C vertegenwoordigd en hadden de moeite genomen om met één of meerdere mensen aanwezig te zijn in de gezellige kantine aan de Leyweg. Daarnaast waren ook de gemeente Den Haag, de KNVB en de pers goed vertegenwoordigd.
Bij monde van vicevoorzitter Arnold Boon werd de avond geopend. De doelstelling van Hsv Celeritas om deze avond te organiseren was dus om het negatieve geluid over de 3e Klasse C om te zetten in iets positiefs. In deze ‘Haagse poule’, waar ook de Rijswijkse verenigingen Hoekpolder en Vredenburch aan deelnamen, waren voor dit seizoen alleen maar derby’s te bewonderen. De clubs moesten met name de hand in eigen boezem steken. Ook de Hsv Celeritas kende problemen, maar heeft er in het verleden voor gekozen om leden weg te sturen als zij zich niet aan de waarden en normen hielden. Deze maatregel kwam niet het ledenaantal en de inkomsten ten goede, maar zorgde wel voor minder stress bij degenen die in het bestuur van de vereniging zaten”, aldus Boon.

Namens de gemeente Den Haag was wethouder Karsten Klein aanwezig. Hij complimenteerde hsv Celeritas en de aanwezige verenigingen met dit mooie initiatief. ,,Je kunt allerlei afspraken maken, maar de clubs moeten bij zichzelf beginnen.” Deze avond is daar volgens Klein een prima voorbeeld van. Ook de KNVB was goed vertegenwoordigd. Districtsmanager Sjaak van der Kroon was dezelfde mening toegedaan als de wethouder en was verheugd met deze bijeenkomst. Hij hoopte dat dit bij meerdere klassen en clubs navolging zou vinden. Met name in de grote steden vinden de excessen plaats. De KNVB heeft begeleiders opgeleid om de clubs te ondersteunen.
Na afloop van het officiële gedeelte bleven velen nog napraten in de kantine van Celeritas. Onder genot van een drankje, snack en zelfs een buffet werd de avond gezellig afgesloten. De Hsv Celeritas kon terecht met gepaste trots terugkijken op een succesvolle avond.

>

>

Op zaterdag 10 mei 2014 werd (achteraf) voor de laatste maal de oprichting van de Hsv Celeritas op Sportpark Erasmusveld aan de Leyweg gevierd. Voorafgaande aan de feestavond werd er een vriendschappelijke wedstrijd met vele oud Celeritanen en enkele gastspelers uit de Haagse voetbawereld gespeeld. Er kon worden teruggekeken op een bijzonder leuke en gezellige verjaardag, zelfs de weergoden waren de Hsv Celeritas goedgezind. De festiviteiten begonnen traditioneel met het spelen van een voetbalwedstrijd. Aan de kant van Hsv Celeritas kon men weer veel (oud) bekende begroeten: o.a. Jerrey Heijm, Alphons Kemp, Pierre Schenkeveld, Frank van Steenis, Roy Wubben, Leo van der Poel, Ron van Ravenstein, Dennis en Glenn Teunissen, John Kosterman, Raymond de Kruijf, Loek Hemerik, Tim van Leersum en Rene Wilbrink deden van zich spreken. Ook de Celeritas-selectie van dit seizoen was vertegenwoordig met o.a. de trainer/coach Khalid Kadrouch, aanvoerder Jaouad Bouyaouzan, Badr Oufkir en conditie/hersteltrainer Lennert Ballenmaker (maker van het fraaiste doelpunt). De medische verzorging lag zoals gebruikelijk in handen van “Zorro”.
Tijdens de feestavond werd mevrouw Beurze door vice voorzitter Arnold Boon postuum geëerd met het Erelidmaatschap van Celeritas. Haar kinderen Ed en Jolanda Beurze waren met een aantal gezinsleden getuigen dat kleinzoon Raymond de Kruiff de bijhorende plaquette kreeg overhandigd.

>

Op donderdag 13 maart 2014 was er een Algemene Ledenvergadering in de kantine van de Hsv Celeritas. Vraag aan de vergadering was of het bestuur toestemming gegeven kon worden om met voetbalvereniging SVH een fusie aan te gaan. Al vele jaren was de Hsv Celeritas informeel in gesprek met SVH, maar door het noodgedwongen vertrek aan de Leyweg was alles ineens in een stroomversnelling geraakt. Het aanwezige bestuur gaf een korte presentatie over het toekomstperspectief voor Hsv Celeritas en welke mogelijkheden er voor de vereniging waren. Vervolgens gaven de aanwezige leden het bestuur daarna toestemming om gesprekken te gaan voeren om een fusie met SVH aan te gaan.
Eind maart 2014 startte SVH en Celeritas het project “Bouwen aan een Bolwerk”. Onder deze titel startte de besturen van SVH en Hsv Celeritas een traject, bedoeld  om tot een samensmelting van beide verenigingen te komen.

>

>

Begin juni 2014 kregen de besturen van HSV Celeritas en SVH van hun leden groen licht om plannen voor een gezamenlijke toekomst verder te gaan uitwerken. Er werd afgesproken dat beide clubs al in het seizoen 2014-2015 onder de naam SVH Celeritas hun wedstrijden aan de Noordweg gingen spelen.

De clubs vormden hiermee een samenwerkingsverband, zoals dat binnen de reglementen van de KNVB mogelijk is. Beide clubs kozen bewust voor deze geleidelijke weg, om niet onder tijdsdruk allerlei besluiten te moeten nemen. Om beide clubs met elkaar te verbinden was sowieso een flinke klus, en daar nam men dus nog even de tijd voor. Door te kiezen voor een samenwerkingsverband konden de teams van beide verenigingen al onder één naam gaan voetballen in de competitie, en konden zodoende  allerlei zaken centraal geregeld worden. Vanaf het seizoen 2014-2015 werden de wedstrijden uitsluitend op het SVH complex aan de Noordweg gespeeld. HSV Celeritas moest haar complex namelijk per 1 september 2014 verlaten hebben. SVH Celeritas streefde ernaar om een nieuwe vereniging te vormen om dan met ingang van het seizoen 2015-2016 te kunnen gaan starten op een nieuw complex. De voetbalclub(s) en de hockeyclub HCWV hadden namelijk dringend behoefte aan ruimte om hun groei en ontwikkeling in goede banen te kunnen leiden. Clubs en gemeente waren al jaren samen bezig met het realiseren van een voor iedereen meest werkbare oplossing.
Sinds 2008 was ook de gemeenteraad op de hoogte van de plannen voor Erasmusveld-Leywegzone (sport, wonen, volkstuinen, ecologie). De stap die SVH en Celeritas in het seizoen 2014-2015 gingen zetten was weer een signaal dat de sport graag wilde en hiermee was  nu de politiek aan zet om er een adequaat vervolg aan te geven.

>

De kantine van de Hsv Celeritas werd op 4 augustus 2014 definitief gesloten. Alle activiteiten vonden vanaf die datum plaats aan het nieuwe, tijdelijke, onderkomen aan de Noordweg op het terrein van SVH.

Op vrijdagavond 29 augustus werd de “oude”kantine van Celeritas aan de Leijweg voor een speciale gelegenheid nog eenmaal geopend. Op die dag konden de leden de nog aanwezige voorraad dranken en hapjes opmaken en afscheid nemen van hun terrein.

Seizoen 2014-2015

Onder het motto “Hsv Celeritas en SVH samen op weg naar nieuwe toekomst” hadden de besturen van beide clubs dus in het seizoen 2013-2014 van hun leden groen licht gekregen om de plannen voor een gezamenlijke toekomst verder te gaan uitwerken. Die nieuwe toekomst begon in seizoen 2014-2015 als de teams van beide clubs onder de naam SVH/Celeritas hun wedstrijden aan de Noordweg op het terrein van SVH gingen spelen.

SVH Celeritas
In het seizoen 2014-2015 waren alle clubs uit de Haagse regio, die in de zondag 4e Klasse uitkwamen, bij elkaar ingedeeld. Zodoende bestond de 4e Klasse B uit ADS, HDV, HMC, sv Houtwijk, SVH-Celeritas, Toofan, Wanica Star (alle uit Den Haag dus), Real Zoetermeer en de Delftse clubs DHL en Taurus.

De competitie in de 4e Klasse kreeg dit seizoen een geheel ander verloop dan in de andere Klassen in het amateurvoetbal. Het grote verloop van de zondag- naar de zaterdag-competitie betekende dat er in West 2 nog slechts 34 zondagsclubs in de 4e Klasse uitkwamen. Van deze 34 clubs werden drie afdelingen geformeerd. In deze drie afdelingen kwamen de clubs dit seizoen drie keer tegen elkaar uit i.p.v. twee keer. Er werd dus zeg maar een anderhalve competitie afgewerkt. De nummers één en twee in het eindklassement promoveerde rechtstreeks. De Periodekampioenen plaatsten zich voor de nacompetitie.

De technische staf van SVH/Celeritas bestond dit seizoen uit; Ron Ridderhof (hoofdtrainer), Henny Koning en Donny Pronk (assistent-trainers) en Jan Vink (leider).
SVH/Celeritas speelde dit seizoen geen rol van betekenis in de competitie. Van de 24 wedstrijden werden er 10 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 37 punten en een doelsaldo van 56 voor en 42 tegen, eindigde men op de vijfde positie van de ranglijst. DHL werd met 56 punten kampioen.

>

Seizoen 2015-2016

>

De intentie van het bestuur was om de samenwerking tussen Celeritas en SVH te verbeteren en de fusie te realiseren. Dit lukte echter niet. Vele gesprekken hadden er plaats gevonden tussen de besturen, gemeente en de ´fusiedokter´. In januari 2016, tijdens een Bijzonder Algemene Ledenvergadering, werd de stand van zaken verteld en kreeg het bestuur te horen dat verhuizen naar een ander sportcomplex voor de Hsv Celeritas de enige optie was.
Om dit goed aan te pakken vonden er diverse oriëntatiegesprekken plaats met de gemeente en een aantal verenigingen in de buurt zoals : HMSH, PGS/Vogel, VCS, Semper Altius, ADS en Wateringse Veld/Gona. De voetbalvereniging VCS was verreweg de beste optie voor Celeritas en de leden van beide verenigingen gaven uiteindelijk akkoord. In zes bijeenkomsten werden goede afspraken met elkaar gemaakt. Op het moment dat de samenwerking met VCS kenbaar werd gemaakt aan de gemeente, had de gemeente een onaangename verrassing. De gemeente wilde namelijk niet meewerken aan een samenwerking tussen VCS en Celeritas. Een samenwerking op het complex van VCS met de Hsv Escamp erbij, lag wel binnen de mogelijkheden.

Voor donderdag 21 April 2016 werd er wederom een ALV vergadering uitgeschreven en hierin werd medegedeeld dat de gemeente nog steeds geen beslissing had genomen. De leden van Hsv Escamp vonden dit echter te lang duren. Daarnaast keurden de leden de optie af om Hsv Escamp toe te voegen bij de samenwerking tussen Celeritas en VCS. Nadat alle opties waren besproken werd er, in samenspraak met de leden, gekozen voor een samenwerking met sv Wateringse Veld/Gona. Het bestuur was uiteindelijk heel blij dat nu alles was opgelost en dat de club hierdoor geen leden verloren door de verhuizing.

De doelstelling was als volgt: In het seizoen 2016-2017 zullen sv Wateringse Veld/Gona en Hsv Celeritas als zelfstandige verenigingen voetballen en in het seizoen 2017- 2018 zou er dan een fusie gaan plaatsvinden. Het belangrijkste was in ieder geval dat de club weer onderdak had gevonden.

Seizoen 2016-2017

De Hsv Celeritas ging dus in het seizoen 2016-2017 gewoon weer verder onder haar eigen naam. In het 110e levensjaar van de Haagse voetbalclub had men onderdak gevonden bij de sv Wateringse Veld/GONA op Sportpark Zonneveld, Guido de Moorstraat 35 te Den Haag.
Het bestuur van Hsv Celeritas was voor dit seizoen als volgt samengesteld: Voorzitter: Hans Boutens, Vice voorzitter: Raymond de Kruif, Penningmeester: Michael Bonemeijer, Secretaris a.i.: Sander van Wasbeek, Adviseur: Max Koopman, Lid-Adviseur (activiteit): Jan Post, Lid-Adviseur: Martin van Es, Lid-Adviseur: Jean-Pierre Schenkeveld, Technisch Coördinator (jeugd): Peter Teunissen, Wedstrijd Secretaris: Jane van der Linden en Ledenadministratie: Jack Oudshoorn.

Ondertussen waren er een aantal vrijwilligers volop bezig met de organisatie van de festiviteiten van het 110 jarig jubileum van de Hsv Celeritas. Op 9 mei 2017 zou de officiële receptie plaatsvinden en op 20 mei 2017 de feestavond.

De samenwerking met sv Wateringse veld/GONA beviel zo goed dat het bestuur van Hsv Celeritas de intentie kreeg om de mogelijkheid te onderzoeken tot een fusie tussen beide verenigingen. Het bestuur kon echter pas verder praten na de officiële goedkeuring van de leden middels een ALV vergadering.

Het bestuur van Celeritas schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenelftal en 1 jeugdelftal (B1 oftewel JO17-1) in. Voor de zondagwerd er 1 seniorenelftal en 1 veteranenteam bij de KNVB ingeschreven.

20161019_113531De vaste kern van Hsv Celeritas bij elkaar op woensdag 19 oktober 2016 bij een bezoek van de website Haagsevoetbalhistorie. Staand v.l.n.r: Hans Boutens, Ria Bom, Peter Zwankhuijsen, Raymond de Kruif met zoontje Ruben de Kruif (jongste Celeritas lid), Peter Teunissen, Wil Haak (oudste Celeritas lid), Hudson John, Jos Teunissen, Stef Teunissen, Jan de Kruif en Jan Post.

Op de Algemene Ledenvergadering (tevens tegelijk de B.A.L.V.) van donderdagavond 9 Februari 2017 in de kantine van sv Wateringse Veld/Gona stonden er twee belangrijke punten op de agenda zoals de eventuele fusie/een nieuwe samenwerkingsperiode met sv Wateringse Veld/Gona en het 110 jarig jubileum van Hsv Celeritas. De leden van Celeritas besloten tijdens deze B.A.L.V. om echter nog een jaar langer door te gaan als zelfstandige vereniging. In het seizoen 2017-2018 zou het bestuur er van alles aan doen om de fusie alsnog te laten slagen en om goede afspraken te maken voor de nieuwe vereniging. De samenwerkingsovereenkomst met sv Wateringse Veld/Gona voor seizoen 2017-2018 werd op zondag 7 mei 2017 ondertekend.

De Hsv Celeritas (1907) was er trots op dat het van de nog bestaande Haagse voetbalclubs na HVV (1883), HBS (1893), Quick (1896) en ADO (1905) de oudste was. Op dinsdag 9 mei 2017 vond van 19.00 uur tot 21.00 uur de officiële receptie van het 110-jarig bestaan van de Hsv Celeritas plaats. Het bestuur was voor deze gelegenheid gekleed in een mooi pak met rood/gele stropdas. In de bomvolle kantine van sv Wateringse Veld/GONA ontving de Hsv Celeritas, uit handen van de Haagse wethouder van Sport van de gemeente Den Haag niet alleen een mooie speech, maar ook werd de stadspenning aan de 110-jarige club uitgereikt. Dit was een ontzettend bijzonder gebaar van de Gemeente Den Haag en sportwethouder Rabin Baldewsingh want Hsv Celeritas was hiermee de tweede vereniging uit Den Haag die zo’n stadspenning mocht ontvangen. Ook Ere-lid Stef Teunissen werd door de gemeente in het zonnetje gezet. Stef ontving namelijk ook een stadspenning vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap van Celeritas en zijn vele verdiensten van de club.

Op zaterdag 13 mei speelde de Hsv Celeritas een jubileumwedstrijd tegen oud-Feyenoord. Celeritas speelde in deze wedstrijd in nieuwe jubileum-shirts en verloor uiteindelijk met 2-5. Na afloop van deze jubileumwedstrijd was er voor alle spelers en scheidsrechters eten en een optreden van zanger (en oud Celeritas-trainer) Henna Grunholz.

De slotdag van het 110-jarige jubileum van Celeritas was op zaterdag 20 mei. Vanaf 9.30 uur tot 16 uur was er voor de B- jeugd een toernooi georganiseerd. Deelnemende verenigingen waren naast Celeritas, GDA, Quick (winnaar), ASWH, Alphense Boys en Forum Sport. Na de prijsuitreiking werd de kantine in orde gemaakt voor het grote slotfeest. Vanaf 20.00 uur tot laat in de avond werd er gedanst op de muziek van Frans Aschwin en de speciale gast uit Amerika mevrouw Ross.

Seizoen 2017-2018

De leden van Hsv Celeritas hadden aangegeven dat ze zich weliswaar thuis voelde bij sv Wateringse Veld/GONA, maar kozen er toch voor om nog een jaar zelfstandig langer samen te werken om daarna (eventueel) te beslissen over een fusie. De wens om dit seizoen weer te gaan starten met een standaardteam werd wel gerealiseerd, alleen werd dit ditmaal op zaterdag i.p.v. zondags.

Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 stopte Michael Bonemeijer als penningmeester van Hsv Celeritas. Bonemeijer had bijna 4 jaar deze functie vervuld en dankzij zijn uitstekend werk was Hsv Celeritas weer een financieel sterke club. Totdat er een vervangende penningmeester was gevonden nam Max Koopman de taken van penningmeester over. Ook Jack Oudshoorn had besloten om, na ruim 6 jaar, als ledenadministrateur te stoppen.

Op woensdag 20 december 2017 vond in de kantine van sv Wateringse Veld/Gona de Algemene ledenvergadering plaats. Tijdens deze ALV werd er over verschillende onderwerpen, waaronder de toekomstplannen
en de benoeming van het bestuur, besproken. Patrick van de Bovenkamp trad als adviseur toe tot het bestuur. De functie van penningmeester bleef nog steeds vacant. Het bestuur van Hsv Celeritas was nu als volgt samengesteld: Hans Boutens (Voorzitter), Raymond de Kruif (Vice-Voorzitter), Max Koopman (Penningmeester a.i.), Sander van Wasbeek (secretaris) en Patrick van de Bovenkamp (Algemene Zaken).

De bestuursleden van Hsv Celeritas hadden het druk tijdens overschrijvingsperiode want de club kreeg er 21 spelers bij voor de zaterdag- en 20 voor de zondag-selectie. Helaas had de club ook leden verloren. Het hele team van Peter Teunissen vertrok naar sv Wateringse Veld/GONA, en bij het veteranenteam waren ook een aantal spelers weggegaan of gestopt.

Het bestuur van Celeritas schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 1 seniorenelftal en voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit 1 JO17-elftal samengesteld.

De indeling van de zaterdag 1 van Celeritas voor het seizoen 2017-2018 in de 4e Klasse B luidde als volgt; Hsv Celeritas, Hsv DUNO, sv Erasmus, GSC-ESDO, HDV, Hvv Hercules, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, PGS-Vogel, Hvv RAS, VCS en Wanica Star.

Het vlaggenschip van Hsv Celeritas was dus nieuw in de zaterdag-standaardklasse en kwam dit seizoen uit in een poule met allemaal Haagse clubs. Het debuut in de zaterdag 4e Klasse was helaas niet bepaald goed te noemen. Het team van trainer Dinesh Manniesing wist van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden er 3 te winnen, 1 gelijk te spelen en maar liefst 18 te verliezen. Met 10 punten, en een doelsaldo van 17 voor en 160 tegen, eindigde men op de voorlaatste positie van de ranglijst.

>

 

Heeft U aanvullingen,correcties of  leuke foto’s, stuur ze dan naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Parade der kampioenschappen Celeritas (zondag)

Kampioenschappen:
1909-1910 2e klasse B HVB
1917-1918 1e klasse A HVB
1931-1932 4e klasse B
1945-1946 4e klasse C *
1947-1948 4e klasse I *
1948-1949 4e klasse E *
1951-1952 4e klasse B *
1954-1955 4e klasse D
1959-1960 3e klasse B
1975-1976 3e klasse A
1980-1981 4e klasse B
* = geen promotie

Andere prestatie’s
Op 01-07-1976 Winnaar Harry de Hartogbeker (finale De Postduiven-Celeritas 0-1)
1991-1992 Winnaar nacompetitie Hoofdklasse HVB, promotie naar 4e Klasse KNVB
2012-2013 Winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse

Parade der trainers bij Hsv Celeritas (zondag):

1954-1955 Herman Choufoer (kampioen)
1959-1960 Jan van den Broek (kampioen)
1960-1961 Mauk Weber
1961-1962 Mauk Weber
1962-1963 Kees Matla
1963-1964 Kees Matla
1964-1965 Kees Matla
1965-1966 J.P. Mazure
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 van der Broek
1969-1970 van der Broek
1970-1971 Piet Oostrom
1971-1972 Piet Oostrom
1972-1973 Frans Kok
1973-1974 Frans Kok
1974-1975 Gerrie Hup
1975-1976 Jan Villerius (kampioen)
1976-1977 Jan Villerius (winnaar Harry de Hartog beker)
1977-1978 Jan Villerius
1978-1979 Theo Kleindijk
1979-1980 Jan de Letter
1980-1981 Jan de Letter (kampioen)
1981-1982 Jan de Letter
1982-1983 Jan de Letter
1983-1984 Piet van der Valk
1984-1985 Piet van der Valk
1985-1986 Hans Hillebregt
1986-1987 Hans Hillebregt
1987-1988 Hans Hillebregt
1988-1989 Hans Hillebregt
1989-1990 Hans Hillebregt
1990-1991 Hans Hillebregt
1991-1992 Peter Hoet
1992-1993 Peter Hoet
1993-1994 Peter Hoet
1994-1995 Frans Grondel
1995-1996 Wim de Kruif
1996-1997 Henna Grünholz
1997-1998 ?
1998-1999 Henna Grünholz
1999-2000 Cor van der Loo
2000-2001 Cor van der Loo / Piet Lorjé (a.i.)
2001-2002 Piet Lorjé (promotie)
2002-2003 Peter Teunissen
2003-2004 Peter Teunissen
2004-2005 Thierry Stanneveld en John Rietveld
2005-2006 Thierry Stanneveld en John Rietveld
2006-2007 Thierry Stanneveld en John Rietveld
2007-2008 Rinus van der Mark
2008-2009 Peter Eijkelboom / Michel Parlevliet (a.i.)
2009-2010 Michel Parlevliet / Ties Gielen (a.i.)
2010-2011 Ties Gielen
2011-2012 Ties Gielen / Dinesh Mannessing (a.i.)
2012-2013 Jilali Laari
2013-2014 Jilali Laari
2014-2015 als SVH/Celeritas Ron Ridderhof
2016-2017 als SVH/Celeritas Ron Ridderhof
2017-2018 Dennis Brinkert is samen werking met Dinesh Manniesing en Ed Kroeze

Parade der trainers bij Hsv Celeritas (zondag):

1986-1987 ?
1987-1988 Jos Simons
1988-1989 ?

Parade der voorzitters bij Hsv Celeritas:

1907-???? ?
???? – ???? Dhr. Oudijk (1933)
???? – ???? Dhr. Zwankhuijsen (1940)
1942-1949 Kees Boersma
1949 -1954 J.M.J. van Hijkoop
1954 -1958 Koos de Bruyn
1958 -1967 J.M.J. van Hijkoop
1968 -1987 Jan Bom
1987-1998 Stef Teunissen
1998-2003 Berti Caster
2003-2008 Stef Teunissen
2008-2009 Kenny van Beek
2009-2010 Marc de Vrind
2010-2012 Arnold Boon
2012-2014 Andre Ballenmaker
2014-2016 Stef Teunissen
2016-heden Hans Boutens

Terreinen waar de Hsv Celeritas heeft gespeeld:

Gestart werd er in 1907 op een stuk bouwland achter de Stadhouderslaan, in de buurt van  het Frederik Hendrikplein.

Terrein bij boerderij Daal en Berg bij Eijk en Duinen
Terrein achter HBS op Valkenbos.

In de zomer van 1914 kreeg men een nieuw terrein in de Westduinen, de z.g. oude bondsvelden, waar o.a. BMT en TOGO speelden.

In 1923 verhuist Celeritas naar een speelveld in het Zuiderpark achter ADO.

In 1948 naar de Leyweg op de grens van Den Haag en Wateringen

Vanwege een nieuw plan van de gemeente werd besloten om het terrein aan de Leyweg in de zomer van 2014 te verlaten. De Hsv Celeritas zou voor één seizoen naar buurman SVH gaan om vervolgens het seizoen erna terug te keren op de Leyweg met een nieuwe accommodatie. Men zou dan ook in principe gaan fuseren met SVH.
De Hockey club (HCWV) zou dan het complex van SVH krijgen. Dit liep anders en de gemeente besloot dat HCWV naar de Leyweg gaat en dat SVH en Celeritas samen de velden kregen aan de Noordweg. Helaas verliep de samenwerking niet optimaal zodat besloten werd om te verhuizen.

In 2016 werd de verhuizing naar de Guido de Moorstraat in het Wateringse Veld definitief. De Hsv Celeritas trok in bij de voetbalclub sv Wateringse Veld/Gona met als doelstelling na het eerste seizoen fuseren. Door onzekerheden en tijdgebrek en het 110 jarig bestaan kon er geen fusie plaatsvinden. De doelstelling werd nu om in seizoen 2017-2018 te gaan fuseren of een betere vorm van samenwerking. Door de komst van het opnieuw op te richten Kranenburg in 2018 werd dit onmogelijk voor Celeritas en dus zat er niks anders op om een eigen complex te zoeken. Dit werd in 2018 gevonden in Rijswijk.

vanaf 1 juli 2018 Prinses Irene sportpark te Rijswijk als Rvc Celeritas

Erevoorzitter(s) Hsv Celeritas:

J.M.J. van Hijkoop (1967)

Ereleden Hsv Celeritas:

G. Oudijk
L.J. Montfoort
Jan Beurze
G.O Kampen
A. Schmalen
H.W. Wiarda
J. Bongers
K.A. Schmalen
C. Groen
H. Risseeuw
Kees Boersma
J.M.J. van Hijkoop
J. Mattyer
C. van Ede
J.M. Bom
P. Schoonen
A. de Rouville
W.G. Oudijk
Piet Zwankhuizen
Erik van der Klauw
Theo Noordeloos
W. van der Haak
Mw. Beurze
Stef Teunissen

Lid van Verdienste bij Hsv Celeritas:

J. Bruin
G. Glerum
B. Veldink
mw. W. vd Haak-Veldink
A. Busselaar
Th. Noorderloos
mw. C. Beurze
S. Teunissen
L. Berloth
L. van Gogh
J. van Hijkoop
G.H. Smith
mw.A. Ratelband-Oudijk
J.H de Kruif
E.C. Beurze
C. Triep sr.
H. van Hijkoop
mw. W. vd Nolk- van Gogh
P. Ruchti
H. Klein
J. van Spijk
J.A. Teunissen
P. Langeveld
N.H. Riko
A. Bongers
L. Dieke
C. Sint Jago
B. Caster
E.H. Vroemen
R. van Ravesteijn
R.P. de Kruif
Dansco van den Burg
Michael Bonemijer

 

Jojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişcasino siteleriDeneme BonuslarOnwincasibom girişcasino sitelericasibom giriscasibom girişholiganbetjojobet güncelholiganbet girişcasinocasibom girişcasibom girişONWİNBETS 10