Dynamo’67

Rijswijk
11-05-1967 - 30-06-2006

R.k.v.v. Dynamo’67 (zondagvereniging)

Clubtenue:
Shirt; Oranje met blauwe kraag en blauwe manchetten
Broek; Blauw
Kousen; Blauw

De geboorte van Dynamo’67

Midden in de jaren zestig kwamen de speelvelden van de Rooms  Katholieke Sport Vereniging Juventas dichter bij het Jeugdcentrum Don Bosco te liggen. Een latere aanpassing, de aanleg op het terrein van Don Bosco van een voetbalveld voor de jongste jeugd, kwam de sfeer en de verbondenheid ten goede. Na verloop van jaren groeide de wens van een groep senioren om van de voetbalvereniging RKSV Juventas een zelfstandige vereniging te maken, wat in 1967 resulteerde in de scheiding van het jeugdcentrum Don Bosco en de RKSV Juventas.

Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling en ontstond er een plan om een nieuwe voetbalvereniging op te gaan richten. Het plan was nog maar nauwelijks geboren en voorzichtig afgetast, of op 11 mei 1967 werd de voetbalvereniging Dynamo’67 opgericht. Eén van de oprichters was pater Nelissen van het Don Bosco Jeugdcentrum te Rijswijk. Het ontstaan van de nieuwe voetbalvereniging vloeide voort uit de vele dingen die pater Nelissen toen allemaal voor de jeugd deed. De naam Dynamo werd overigens afgeleid van het woord “dynamisch”.

Het eerste bestuur van Dynamo’67 bestond uit; P.Driessen (voorzitter), B.Deinum (secretaris), W.Moor (penningmeester), J.Nelissen (algemeen adviseur) en G.Boogers (hoofdjeugdleider).
De Ballotage commissie bestond uit de heren P. Driessen, J. Nelissen en A. Zoutman. De senioren elftalcommissie uit: W. Moor, A. van Zijl en J. van der Hoeven sr. De jeugdcommissie uit: G. Boogers, H. Kneppel, B. Deinum en A. van Zijl jr.

Precies een week later lag al de officiële erkenning van de voetbalvereniging bij secretaris Deinum in de bus. Iedereen was blij met de nieuwe Don Bosco-club en de initiatiefnemers hiervan ontvingen vele felicitatie’s. Dynamo’67 ontving bij de geboorte ook vele bruikbare geschenken zoals vijf nieuwe ballen, hoek- en grensrechter-vlaggen, een KNVB-verbandkist en een stel reserveshirts. Bij de v.v. Dynamo’67 kregen de leden een eigen inbreng en de Rijswijkse club werd voornamelijk opgericht voor de jeugd.

Het eerste seizoen (1967-1968)

In de Sportkroniek van 7 augustus 1967 lezen we terug dat er aan maar liefst 72 spelers overschrijving werd verleend naar Dynamo 67. De “Sportkroniek” was in die tijden de krant van de KNVB, met veel gegevens over overschrijvingen, programma’s, uitslagen en schorsingen.

In het seizoen 1967-1968 begon Dynamo’67 met twee senioren-elftallen waarvan de gemiddelde leeftijd erg laag was. Dit werd voornamelijk veroorzaakt doordat de meeste spelers net uit de junioren afdeling van Don Bosco kwamen. Behalve twee seniorenteams werden er namelijk ook 2 B juniorenteams en 1 C juniorenteam ingeschreven voor de competitie.

Dynamo’67 speelde zijn wedstrijden op het sportpark “Ockenburgh” bij Kijkduin. De velden waren daar prima maar de sfeer op deze accommodatie was niet zo best.
De allereerste competitiewedstrijd van Dynamo’67 1 was “thuis” tegen de Zwarte Schapen (1-1). De heer Verkolf was de eerste trainer bij Dynamo’67.

Het eerste elftal kon in de competitie “geen potten breken” maar het tweede elftal werd na een beslissingswedstrijd tegen G.R.V.C. gelijk al kampioen.

Dynamo 1 1968Eerste elftal Dynamo’67. Staand v.l.n.r; Dhr. van Zijl, ??,??,??, Arnold Zoutman, ?? en Cees Vogel. Zittend v.l.n.r; Gerard Boogers, Jan v.d.Hoeven, Cees Diependaal, Aad van Zijl, Bert Pompe en Wil Snabel  (wie weet de ontbrekende namen en jaartal van deze foto?)

De heer Ben Deinum hield zich al vanaf de eerste uren van bestaan van Dynamo’67 zich intensief bezig voor de jeugdafdeling. De jeugdafdeling van Dynamao’67 begon met 80 leden.

Om gezondheidsredenen moest de heer Driessen zijn functie als voorzitter van Dynamo’67 neerleggen en werd tijdens de Algemene Ledenvergadering de heer G.H. Hendriks tot zijn opvolger benoemd. Het bestuur van Dynamo’67 bestond nu dus uit: G.H. Hendriks (voorzitter), A. van Driel (secretaris) en P. Driessen (penningmeester).

Seizoen 1968-1969

Het eerste elftal van Dynamo’67 kwam in het seizoen 1968-1969 uit in de zondag 2e Klasse A van de HVB met daarin als tegenstanders: CWP, DHB, DHBRK 2, Duindorp SV 2, Dynamo’67, De Flamingo’s 2, GRVC, Jong Antillen, LVSJ, Hsv Marathon 2 en VVOG’62.

In het seizoen 1968-1969 werd het eerste elftal op 18 mei 1969 kampioen van de zondag 2e Klasse A HVB. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 17 te winnen, 2 gelijk te spelen en 3 te verliezen. Met 36 punten, en een doelgemiddelde van 80 voor en 32 tegen, eindigde men, zoals gezegd, op de eerste plaats van de ranglijst. Nummer 2 werd VVOG’62 met 31 punten.

Na het behalen van het kampioenschap werd het team van trainer J.H. Verkolf en leider A. van Zijl een koud buffet aangeboden ten huize van voorzitter Hendriks. Na het buffet werd het eerste elftal om 20.00 uur feestelijk ontvangen op Don Bosco. Ter verhoging van de feestvreugde stond het Don Bosco majorette-groep, tezamen met een drumband, de kampioenen bij het bruggetje op te wachten. De toegangsweg naar de feestzaal van Don Bosco werd gemankeerd door de junioren, pupillen en welpen van Dynamo’67 in clubtenue. Muzikaal werd deze feestavond opgeluisterd door het Don Bosco jeugdkoor met begeleidend orkest en het trio Tonny Heijnen.

Op zaterdag 31 mei 1969 werd er door het bestuur van R.K.V.V. Dynamo’67 ter gelegenheid van dit kampioenschap ook nog een receptie gehouden in het Don Bosco Jeugdcentrum aan het Juliaantje 24 te Rijswijk.
Langzamerhand was er van een groei van de vereniging sprake. In dit seizoen kwam er dan ook een derde seniorenelftal bij.

Seizoen 1969-1970

Aan het begin van het seizoen 1969-1970 begon men zich bij Dynamo’67 zorgen te maken over de geringe groei van de jeugdafdeling. Dit was voor een belangrijk deel toe te schrijven dat het veld op Sportpark Ockenburgh te ver voor de jeugdleden lag. Bij thuiswedstrijden op Ockenburgh verzamelden men altijd op Don Bosco en ging men dan met z’n alle op de fiets richting Kijkduin, weer of geen weer!

Om die zorgen weg te nemen moest het bestuur van Dynamo’67 dus proberen om een veld voor de jeugd te vinden wat in de buurt van Rijswijk lag. In overleg met pater Nelissen en pater Van Alphen ging Dynamo’67 bij de KNVB een poging wagen of de bond haar goedkeuring gaf aan een veld bij Don Bosco. Echter moest deze speelweide eerst geëgaliseerd moeten worden.
Door de Stichting Don Bosco werd vervolgens een karrevracht zwarte aarde besteld en deze werd hoogstpersoonlijk door de heer Boogers en de vader van pater Nelissen op het veld aangebracht. Ook de tuinman van Don Bosco hielp mee om o.a. de grond te rollen.

Vervolgens werd er binnen Dynamo’67 ook een bouwteam in het leven geroepen met als opzichter A. van Zijl senior. De oude schuur werd omgetoverd tot kleedruimte met een heuse wasgelegenheid, kapstokken, een bagagerek en bankjes. Na het plaatsen van de doelen en het trekken van de lijnen werd het veld bij Don Bosco door de KNVB goedgekeurd en had de jeugd van Dynamo’67 zijn eigen veld.

>

Dynamo'67 1 kampioen 69-70 - kopieDynamo’67 1 in seizoen 1969-1970. Staand v.l.n.r; Gerard Boogers, Charles Bos, Cees Diependaal, Nico Bus, Bart Thijm, Cees Vogel en dhr. Verkolf sen. Zittend v.l.n.r; Bert Pompe, Henk Verkolf, Frans Sommer, Bert Rijs, Aad van Zijl, Cor Verkolf en Arnold Zoutman.

Bij de jeugdafdeling van Dynamo’67 werden in seizoen 1969-1970 het eerste juniorenelftal kampioen van de A Klasse 22 en het derde juniorenteam in de B Klasse 21.

Seizoen 1970-1971

Voor aanvang van het seizoen 1970-1971 werd er bij Dynamo’67 definitief overgegaan tot vorming van een jeugdcommissie. Naast de hoofdjeugdleider namen in dit bestuur ook twee jeugdleiders en twee ouders zitting.

Voor september 1970 speelden alle jeugdelftallen van Dynamo’67 nog op het verre en winderige Ockenburgh. Vanaf het seizoen 1970-1971 gingen alle C-junioren t/m de welpen het terrein bespelen bij het Jeugdcentrum Don Bosco in Rijswijk. De A en B klassers kregen vanaf dit seizoen onderdak bij voetbalvereniging Semper Altius op het Hoornpark bij de Jan Thijsenweg te Rijswijk.

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Bunker Boys, DVC, DWO, Dynamo’67, HDV, NIVO, RCDH, Steeds Voorwaarts, Triomph, De Valkeniers en sv Voorburg.

>

Seizoen 1971-1972

In het seizoen 1971-1972 bestond Dynamo’67 vijf jaar en dit werd bescheiden gevierd met een koffietafel in de grote barzaal van het Don Bosco Jeugdcentrum.

Dynamo’67 kreeg dit seizoen voor het eerst te maken met een betaalde trainer in de persoon van de heer N.Brand. De heer Brand was voorheen jeugdtrainer bij Semper Altius.

De zondag 1e Klasse A was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, DVC, DWO, Dynamo’67, Groen Wit’58, HDV, Maasstraat, Marathon, OSC, TEDO, Te Werve en WIK.

In dit seizoen werden zowel het tweede als derde elftal van Dynamo’67 kampioen.

Na een verbouwing van de kleedkamers op “Don Bosco” waren douches aangelegd, de vloeren geëgaliseerd en de muren betegeld.

Seizoen 1972-1973

Ondertussen groeide Dynamo’67 gestaag en schreef men voor het seizoen 1972-1973 5 seniorenelftallen en 6 jeugdteams in voor de competitie.

De 1e Klasse A van de HVB van de zondagcompetitie zag er voor dit seizoen als volgt uit: DVC, Dynamo’67, LVSJ, RCDH, Robin Hood, SOA, Steeds Voorwaarts, Taurus, TEDO, Te Werve, Valkeniers en WIK.

>

Seizoen 1973-1974

>

Na twee seizoenen vertrok trainer Brand en werd zijn plaats overgenomen door trainer Gerard Boogers.

Seizoen 1974-1975

Na zeven jaar met de senioren op Sportpark “Ockenburgh” gespeeld te hebben verhuisde Dynamo’67 vanaf seizoen 1974-1975 naar het Sportpark Hoornpark. Hier was men te gast in de kantine van Semper Altius. Daar was de sfeer prima alleen waren de velden van mindere kwaliteit. Het woord “afgekeurd” klonk de club dan ook vaak bekend in de oren.
Het Hoornpark (nabij Drievliet en waar nu Hoornwijck ligt) werd gedeeld met de zaterdag voetbalvereniging Semper Altius en handbalvereniging Hercules.

In dit zelfde seizoen kreeg de club op het trainingsveld bij Don Bosco de beschikking over een lichtinstallatie in de vorm van twee lichtmasten en dat was een hele verbetering.

Tijdens het seizoen 1974-1975 kwam er voor de jeugd ook voor het eerst een blad uit, gemaakt door de enthousiaste redactieleden Theo Krul, Paul Kooter en Gerard Boogers. Drukker en adviseur was Ben Deinum. In het voorwoord van het eerste krantje schreef pater J. Nelissen het volgende: ‘Er kan voor de jeugd niet genoeg gedaan worden maar daar moet dan van jullie kant wel iets tegenover staan. Zorg dat je trouw naar de trainingen en wedstrijden komt. Dat je sportief speelt. Dat je de leiding geen last bezorgt en dat je ook eens een handje mee helpt voor en in de club. Zo maken we van Dynamo’67 een hartstikke fijne club’.

U zult begrijpen dat de makers van dit krantje hier heel veel vrije tijd in moesten steken want alles werd in die tijd nog met de hand gedaan. Dit kun je nu haast niet meer indenken in dit computer tijdperk.

>

Seizoen 1975-1976

>

<

Seizoen 1976-1977

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: Adelaars, Duindorp SV, DUNO, Dynamo’67, GONA, Groen Wit’58, De Jagers, Maasstraat, Marathon, NIVO, SEP, VDS en Westerkwartier.

Het werd een redelijk stabiel seizoen voor het 1e elftal van Dynamo’67. Van de 24 competitiewedstrijden wist men er 8 in winst om te zetten, speelden de Rijswijkers 5x gelijk en werd er 11 maal verloren. Met 21 punten, en een doelsaldo van 26 voor en 30 tegen, eindigde men dan ook keurig in de middenmoot op de 7e en plaats van de 1e Klasse B van de HVB.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Dynamo’67 maakte de club alle C-klassers (junioren 4, 5, 6 en 7) op donderdag 19 mei 1977 (Hemelvaartsdag) een uitstapje. Met een luxe touringcar vertrok men eerst naar Schiphol voor een bezoekje aan het luchtvaartmuseum “Aviodome”. In de middag was er een rondvaart door de Amsterdamse grachten georganiseerd, gevolgd door een bezoekje aan recreatiepark Linnaeushof te Bennebroek.

Seizoen 1977-1978

>

De zondag 1e Klasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, CWP, DVC, Dynamo’67, GDCPH, Groen Wit’58, Maasstraat, Marathon, de Ooievaars, Quintus, SEP, SVDHB, Te Werve en Wit Blauw.

<

Seizoen 1978-1979

<

In het seizoen 1978-1979 was de zaterdag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: BWS, Dynamo’67, GDCPH, SVS’70, TAMUVONA, Taurus, TEDO, Toofan, Triomph, WVS en FC Zoetermeer.

>
Dynamo’67 1 kampioen 1978-1979. Staand van links naar rechts: Jaap Krul, Cor Verkolf, Marcel Zoutman, Kees Diependaal, Frits van Zijl, Hans Dullert, Albert Laduk, – ? -, Eugëne van Beuningen en trainer v.d. Kuilen. Zittend v.l.n.r; Looyer, Henj Verkolf , Paul Kooter, Theo Krul, Robbie Looyer en Jan Looyer.

<

Seizoen 1979-1980

>

<

Seizoen 1980-1981

>

De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: Azzurri, CWP, Dynamo’67, GDCPH, sv International, De Ooievaars, SVH, SVS’70, Taurus, Toofan en VOGEL.

<

Seizoen 1981-1982

>

De 2e Klasse B van de HVB-zondag was voor het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, DUNO, Dynamo’67, Robin Hood, De Ster, SVH, SVS’70, Taurus, Te Werve, VOGEL en FC Zoetermeer.

Het eerste elftal van Dynamo’67 speelde een onopvallend seizoen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 23 punten, en de doelcijfers 43-43, eindigde men in de middenmoot op een zevende positie van de ranglijst.

Om de wens tot het bouwen van een eigen clubhuis kracht bij te zetten gingen de leden van Dynamo’67 begin jaren tachtig demonstreren bij een vergadering van de Rijswijkse commissie sportzaken.
Aangezien het niet zeker was geworden dat de voormalige beheerderswoning op het Hoornpark gesloopt zou worden, wat zou betekenen dat er ruimte zou ontstaan voor de voorgenomen bouw van het Dynamo clubhuis, dreigde de club zonder onderdak komen te zitten.
Tijdens deze vergadering werd Dynamo’67 toegezegd dat er een voorstel zou worden uitgewerkt om Semper Altius te vragen of de club nog een seizoen onderdak zou kunnen verlenen of om een vergunning voor de sloop van de voormalige beheerderswoning te verkrijgen waardoor Dynamo’67 zo snel mogelijk kon beginnen aan de bouw van een eigen clubhuis.

Seizoen 1982-1983

>

De elf clubs in de zondag 2e Klasse A van de HVB waren in seizoen 1982-1983; De Adelaars, Dynamo’67, GDCPH, De Ooievaars, Robin Hood, SVDHB, SVH, SVS’70, Taurus, Toofan en Triomph.

Wim Boere was in het seizoen trainer/speler bij het eerste elftal van Dynamo’67. In een competitie waarin SVDHB het gehele seizoen oppermachtig was en uiteindelijk dan ook met 32 punten kampioen van de 2e Klasse A werd, speelde Dynamo’67 een bescheiden rol. Omdat de allerlaatste competitieronde “om des keizers baard” ging werd deze niet meer gespeeld dus dat betekende dat alle clubs uiteindelijk maar 19 competitiewedstrijden hadden afgewerkt. Van die 19 wedstrijden wist Dynamo’67 er 9 te winnen, 4 gelijk te spelen en 6 te verliezen. Met 20 punten en een doelsaldo van 24 voor en 24 tegen eindigde de formatie van trainer Boere op een vierde positie van de ranglijst. Tijdens dit seizoen kreeg het eerste elftal als straf van de KNVB ook nog eens 2 punten in mindering.

Seizoen 1983-1984

Voor het seizoen 1983-1984 werden voor de zondagcompetitie in totaal 5 seniorenelftallen ingeschreven. De jeugdafdeling van Dynamo’67 bestond dit seizoen uit een B1-, C1-, D1-, F1- en F2-team.

>

Het tweede seizoen van Wim Boere bij Dynamo’67 richtte hij zich puur op het trainersvak. Tot tweemaal toe wist Boere een trainersdiploma te halen. Het tweede diploma oefenmeester was belangrijk voor hem want dit bood de mogelijkheid voor hem om t/m de 3e Klasse KNVB training te geven.

>

Op zaterdag 17 maart 1984 vond de officiële opening plaats van de nieuwe kantine van Dynamo’67 op het Hoornpark te Rijswijk, en dat moest dan ook gevierd worden. Slingers en balonnen sierden dan ook het nieuwe “home” van Dynamo’67.

Hiermee had Dynamo’67 dan ook eindelijk haar eigen clubgebouw. De f.45.000 die nodig waren voor de aanleg was voor een groot deel (f.30.000) door loterijen, bingo’s en andere acties bijeen gekregen. Het resterende bedrag (f.15.000) had de vereniging moeten lenen. Tijdens de opening van het nieuwe clubhuis op zaterdag 17 maart 1984 waren namens de KNVB afdeling ‘s-Gravenhage de bestuursleden Kroon en van der Sande aanwezig.

De Dynamo’67-kantine op het Hoornpark.

Seizoen 1984-1985

>

<

Na een verblijf van drie seizoenen na trainer Wim Boere na dit seizoen afscheid van Dynamo’67

Seizoen 1985-1986

>

De zondag 2e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: BWS, CWP, DVC, Dynamo’67, Exception, sv International, sv De Jagers Lyra, SVS’70, Te Werve, Vliethage en VOGEL.

Voor het seizoen 1985-1986 was door het bestuur van Dynamo’67 Willem Verkuijlen aangetrokken om de trainingen en begeleiding op zich te nemen.

<

Seizoen 1986-1987

>

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 2e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: De Adelaars, Dynamo’67, Groen Wit’58, sv International, sv De Jagers, Postalia, SVS’70, Taurus, Triomph, Vliethage en FC Zoetermeer.

Trainer Cor Verkolf had dit seizoen de beschikking over de volgende spelers: Harrie Nieuwenburg, Eugene van Beuningen, Jos ‘s-Gravendijk, Marcel Zoutman, Paul Kooter, Roger Graanstra, Jos Matveld, René van Spanje, Wim Langezaal, Albert Laduk, Peter van Bergenhenegouwen, Rob Schols en Jan Looijer.

<

I.v.m. de viering van het 20-jarig bestaan van Dynamo’67 werd er op 10 mei 1987 een wedstrijd gespeeld tussen oud eerste elftalspelers van Dynamo’67 en het huidige eerste elftal.

Oud Dynamo’67 1 op 10 mei 1987 met staand v.l.n.r; Aad van Zijl sr, Kees Vogels, Bart Theijn, Aad van Zuil jr, Cees Diependaal, Hans Dullaart, Peter Joels en Jaap Krul. Zittend v.l.n.r; Arnold Zoutman, Han van der Sman, Jos van Let, Charles Bos, Jan van der Hoeven en Gerard Boogers.

Seizoen 1987-1988

>

<

Seizoen 1988-1989

>

In het seizoen 1988-1989 was de zondag 2e Klasse A van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: CWP, DVC, Dynamo’67, DZS (De Zwarte Schapen), sv De Jagers, De Ster, SVS’70, Taurus, Toofan en WVS.

Een slecht seizoen van het eerste elftal van Dynamo’67 waarin men op de voorlaatste plaats van de ranglijst eindigde. Van de 18 competitiewedstrijden wist men er slechts 4 te winnen, 1 gelijk te spelen en 13 te verliezen. Hiermee behaalde men dus 9 punten, en de doelcijfers van 22 voor en 58 tegen. Hiermee wist Dynamo’67 alleen CWP (slechts 2 punten) onder zich te houden.

<

Seizoen 1989-1990

>

<

Seizoen 1990-1991

Tijdens dit seizoen trad er bij Dynamo’67 een geheel nieuw bestuur aan. De verversing van het nieuwe bestuur deed de club enorm goed want onder leiding van voorzitter Martin van der Meulen werden nieuwe beleidslijnen uitgestippeld. De sfeer binnen de club verbeterde aanmerkelijk waardoor al snel het aantal elftallen zich uitbreidde. Ook bij de jeugd van Dynamo’67, die nog steeds elke zaterdag actief waren op het veld van Dos Bosco aan het Juliaantje te Rijswijk, groeide als kool.

<

Seizoen 1991-1992

>

In het weekend van 9 en 10 mei 1992 barstten de festiviteiten los van het 25-jarig bestaan van Dynamo’67. Op zaterdag 9 mei volgde er een groot jeugdtoernooi waaraan maar liefst 28 jeugdelftallen aan deel namen. Bovendien was er op het complex van Dynamo’67 een grote feesttent geplaatst waarin o.a. ‘s-avonds een knallende feestavond plaats vond. Op zondag 10 mei volgde er nog enkele jubileumwedstrijden en de dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Seizoen 1992-1993

>

Tijdens de jaarwisseling op 1 januari 1993 brak er een grote brand uit bij jeugdcentrum Don Bosco aan het Juliaantje. De brand, die vermoedelijk was aangestoken, legde de hele kantine in de as en werd als verloren beschouwd. Het gebouw van Jeugdcentrum Don Bosco werd afgebroken en er kwam een schitterend nieuw Jeugdcentrum voor in de plaats.

De zondag 1e Klasse B van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: De Adelaars, ADS, Azzurri, DVC, Dynamo’67, JuVentas, NIVO, SVH, TAC’90, Taurus, Tempo, Toofan en Triomph.

>

Seizoen 1993-1994

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, Azzurri, Dynamo’67, DZS (De Zwarte Schapen), GDCPH, Jai Hanuman, TAC’90, Tempo, Te Werve, Toofan, Triomph en VDS.

<

Seizoen 1994-1995

>

De zondag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1994-1995 uit de volgende clubs samengesteld: sv Bohemen, DVC, Dynamo’67, sv EOC, Jai Hanuman, Marathon, SVH, Tempo, Te Werve, VDS, VOGEL en WVS.

<

Seizoen 1995-1996

>

De zondag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1995-1996 uit de volgende clubs samengesteld: DUNO, Dynamo’67, GDCPH, NIVO, Oranje Blauw, Oranjeplein, Taurus, Te Werve, Triomph, VVM en WVS.

<

Seizoen 1996-1997

Bij aanvang van het seizoen 1996-1997 was het bestuur van Dynamo’67 als volgt samengesteld: Martin van der Meulen (voorzitter), Martien Vorselman (secretaris), Aad de Lijster (penningmeester), Richard Oosterveer (algemene zaken senioren), Peter Oldenburg (algemene zaken jeugd) en Peter Schoe (kantinebeheer).

Het bestuur schreef voor dit seizoen 4 seniorenelftallen voor de zondagcompetitie in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een C1, D1, E1, E2 en F1-team.

Na het opheffen van de HVB kwam het eerste elftal van Dynamo’67 in het seizoen 1996-1997 uit in de zondag 6e Klasse C van de KNVB. Hierin trof men o.a. VOB, VOGEL, Schiedamse Boys, MSV’71,

>

Toen halverwege het seizoen trainer Wil van Ruitenbeek opstapte nam good-old Cor Verkolf het stokje van de trainer noodgedwongen over. Verkolf, lid van Dynamo’67 vanaf het eerste uur, wist het vlaggenschip van de vereniging alsnog naar de achtste positie van de eindranglijst te loodsen.

Op 11 mei 1997 bestond de voetbalvereniging Dynamo’67 exact 30 jaar en daar moest uiteraard bij stilgestaan worden. Derhalve was er op zaterdag 10 mei 1997 in Don Bosco een receptie met aansluitend een feest.

I.v.m. het 30-jarig bestaan van Dynamo’67 was er op vrijdag 23 mei 1997 een gezellig avondtoernooi georganiseerd met combinatieteams van allemaal Dynamo’67 spelers. De festiviteiten werden op zondag 25 mei vervolgd met een wedstrijd tussen een moederelftal en de jeugd, een wedstrijd tussen een gehandicaptenteam en een combinatie van een E en F jeugdteam en de dag werd afgesloten met een wedstrijd tussen Dynamo’67 Veteranen tegen Oud Dynamo’67 team.

Dynamo’67 en Semper Altius beschikten beide over een eigen kantine op het sportcomplex Hoornpark aan de Jan Thijsenweg 3, net voorbij de Hoornbrug en voor de Drievliet, te Rijswijk. Echter i.v.m. een nieuw bestemmingsplan (de gemeente Rijswijk had plannen op tafel liggen voor nieuwbouw van kantoren en villa’s op Hoornpark) kregen deze voetbalverenigingen te horen dat de gemeente Rijswijk met ingang van 1 augustus 1998 de huur van dit terrein langs de Vliet zou opzeggen.
Dynamo’67 en Semper Altius, en de twee andere bewoners van Het Hoornpark (handbalvereniging Hercules en Hart Aktief), sloegen de handen ineen en sloten een “Hoornparkoverleg”. Tijdens dit overleg kwam er het idee om over een samenwerkingsverband te praten. De leden van de betreffende clubs stemden daarbij in maar wilde wel zelfstandelijk blijven. Geen fusie dus maar wel een samenwerking op het gebied van een nieuw sportcomplex en kantine.

Seizoen 1997-1998

>

De voetbalverenigingen Semper Altius en Dynamo’67 kregen een nieuw sportcomplex aangeboden in de Hoekpolder bij de Weidedreef. Ook de voetbalvereniging RFC’95 en honk en softbalvereniging Red Lions gingen van dit nieuwe sportpark gebruik maken. Dit multifunctionele sportcomplex, waarvan de grond eigendom bleef van de gemeente Rijswijk bedroeg maar liefst 62.500 vierkante meter waarop 3 voetbalvelden, een soft en honkbalveld en 3 tennisbanen aangelegd werden aangelegd.

<

Seizoen 1998-1999

Het bestuur van Dynamo’67 schreef voor het seizoen 1998-1999 5 seniorenelftallen en 4 jeugdteams (een c, D, E en F team) in voor de competitie.

Op woensdag 4 november 1998 werd er door de Rijswijkse wethouder Jense de eerste steen gemetseld van het nieuwe clubgebouw op het Sportcomplex Hoekpolder.

Ter gelegenheid van de aanstaande verhuizing van het oude vertrouwde “Hoornpark” naar het nieuwe complex “Sportpark Hoekpolder” organiseerde Dynamo’67 op zondag 9 mei 1999 een open dag. Op deze dag konden de leden kennis maken met het nieuwe terrein, dat nog volop in aanbouw was.

 

De gemeente Rijswijk had echter haast met de nieuwbouw op sportpark Hoornpark en zodoende moesten Dynamo’67 en Semper Altius al op 3 februari 1999 gebruik gaan maken van sportcomplex Hoekpolder. Aangezien de nieuwbouw op Hoekpolder bij lange na nog niet klaar was werd er een noodaccommodatie op het parkeerterrein neergezet.
Dynamo’67 verbleef dus tijdelijk totdat de kantine en kleedruimtes gereed zouden zijn.

Seizoen 1999-2000

>

Het 1e elftal van Dynamo’67 kwam dit seizoen uit in de 5e Klasse B KNVB van het zondagvoetbal en ontmoette daarin; ADS, Celeritas, DUNO, GSC/ESDO, JuVentaS, LenS, Oranjeplein, RFC’95, RTT’99, Triomph en VOGEL.
Het werd niet een al te best seizoen voor de mannen van trainer Cor Verkolf want van de 22 wedstrijden werden er slechts 4 gewonnen en werd er 3 keer gelijk gespeeld. Alle overige wedstrijden gingen dus verloren. Hiermee eindigde Dynamo’67 met 15 punten, en een doelsaldo van 33-83, op de voorlaatste plaats van deze 5e Klasse B.

 

Op 10 december 1999 was het dan eindelijk zover, Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef te Rijswijk werd feestelijk geopend door de Rijswijkse wethouder Jense. Vier verenigingen werden gehuisvest op het splinternieuwe sportpark wetende: honkbalvereniging Red Lions en de voetbalverenigingen Semper Altius, RFC’95 en Dynamo’67. Al deze verenigingen kwamen van de locatie Hoornwijck, waar de clubs dus moesten wijken voor kantoorgebouwen.

De Rijswijkse wethouder Jense opende het nieuwe sportcomplex Hoekpolder door met een honkbalknuppel tegen een voetbal aan te meppen. De bewoners van complex Hoekpolder kregen nu wel een grotere mate van eigen verantwoordelijkheid in het nieuwe sportpark. Alleen het beheer van de velden viel nog onder de gemeentelijke verantwoordelijkheden. Kleedkamers en kantine kwamen voortaan helemaal voor rekening van de clubs zelf.

Overigens bleef de jeugd van Dynamo’67 “gewoon” bij jeugdcentrum Don Bosco voetballen. Hiermee nam Dynamo’67 een bijzondere positie binnen de Rijswijkse voetbalverenigingen in. Als enige in Rijswijk bezat de club namelijk twee verschillende locaties. De jeugd speelde van oudsher op het “Don Bosco” complex gelegen aan het Juliaantje 24 te Rijswijk terwijl de senioren sinds jaar en dagop het Hoornpark actief waren. Met de verhuizing naar Sportpark Hoekpolder ging de gedachten van het bestuur van Dynamo’67 om de twee afdelingen weer samen te voegen.

Aangezien echter het grootste deel van de jeugdspelers uit Laakkwartier en Spoorwijk kwamen vreesde men hierdoor echter voor ledenverlies dus de jeugd bleef bij het Jeugdcentrum Don Bosco voetballen. De overgang van de senioren naar Don Bosco was helemaal uit den boze omdat bij de paters de zondagrust heilig was.

Een Dynamo’67-jeugdteam uit seizoen 1991-1992 voor het karakteristieke Don Bosco-gebouw. Staand v.l.n.r; Martien Vorselman, Serhan Cimen, Ronnie Verkolf, Clif de Ruiter, Leroy Link en Bert Junier. Voorste rij v.l.n.r; Mohammed Akkouh, Taylan Akza, Dennis Oldenburg en Mehdi Tounsi.

Seizoen 2000-2001

Het bestuur van Dynamo’67 schreef voor dit seizoen voor de zondagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam in bij de KNVB. De jeugdafdeling, die natuurlijk op zaterdag uitkwam, bestond in het seizoen 2000-2001 uit ee B1, D1, E1, E2 en F1-team.

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2000-2001 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Dynamo’67, GOL Sport, Leidsche Boys, Oosterheem, RFC’95, SJZ, Stompwijk’92, Taurus, UDWS en VNA.

>

Op de Algemene ledenvergadering van 15 januari 2001 werd Erik Ris gekozen tot nieuwe penningmeester van Dynamo’67. De heer Ris volgde hiermee Aad de Lijster op, die op zijn beurt weer de functie commissaris jeugdzaken op zich nam. Het overige bestuur bleef bestaan uit Martin van der Meulen (voorzitter), Martien Vorselman (secretaris), Richard Oosterveer (2e secretaris), Charles Bos jr. (commissaris seniorenzaken), Cor Verkolf (commissaris A-seniorenzaken) en Peter Schoe (commissaris kantinezaken).

Tevens werd er op deze vergadering een nieuwe commissie gevormd namelijk de Algemene Commissie. De taken van deze commissie omvatte o.a: het organiseren van feestavonden, kaartavonden en het draaien van bardiensten. Vervolgens werd het voorstel aangenomen dat bestelde consumpties per direct betaald moesten worden, dus er mocht niets meer worden opgeschreven. Een kratje bier voor in de kleedkamer werd verhoogd van 30-naar 36 gulden en de contributie van 260- naar 280 gulden bij de senioren.

Seizoen 2001-2002

<

Op 11 mei 2002 bestond Dynamo’67 precies 35 jaar en dit heugelijke feit werd op 25 en 26 mei 2002 gevierd. Op zaterdagavond 25 mei werd er in de kantine van Sportpark Hoekpolder een groots feest gehouden waar, onder genot van een hapje en drankje, geswingd kon worden.
Voor zondag 26 mei was er een familiedag georganiseerd waarbij natuurlijk het voetbal voorop stond met om 12.00 uur een wedstrijd van het damesteam van Dynamo’67 tegen een jeugdelftal gevolgd door een wedstrijden tussen een eerste elftal van weleer tegen een huidig veteranenelftal.

Seizoen 2002-2003

Voor aanvang van het seizoen 2002-2003 een ongekende luxe bij Dynamo’67 want de selectie verwelkomde maar liefst tien nieuwe spelers. Dit betekende dus dus het 1e elftal van Dynamo’67 met 14 spelers ging beginnen het het 2e elftal met 15 man. De overige jongens stroomden door naar het 3e- en 4e-elftal.
De begeleiding bij Dynamo’67 1 zag er dit seizoen als volgt uit: Cor verkolf (trainer), Albert Laduk en Peter van der Meer (leiders) en Arjan Stobbe (verzorger).

<

Seizoen 2003-2004

>

De zondag 5e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 2003-2004 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Duinoord/Jagers, Dynamo’67, sv Erasmus, Forum Sport, GOL Sport, Graaf Willem II VAV, JAC, Oranje Blauw, Quick Steps, Real Zoetermeer, RFC’95, Taurus en Warmunda.

Het eerste elftal in het seizoen 2003-2004. Achterste rij v.l.n.r:  Dennis Oldenburg – Alex Schouten – Maurice Kasius – Micha Schoe – Gilbert Ho Kang Jon – Daniel van Es en Arjan Stobbe. Voorste rij v.l.n.r: Martien Vorselman – Sander Dreyer – Vita Lorente – Marco Vijl – Sal Lorai – Raymond Nennie – Marco v.d. Meer – Peter Mutsearts -Bady Meyer en Albert Laduck.

Van de 26 competitiewedstrijden wist Dynamo’67 er uiteindelijk 15 te winnen, 3 keer gelijk te spelen en werd er 8 maal verloren. Met 48 punten, en de doelcijfers 69-47 eindigde Dynamo’67 op een keurige zesde positie van de ranglijst van de 5e Klasse A.

Seizoen 2004-2005

>

Op 31 december 2004 verhuisde alsnog de gehele jeugdafdeling van “Don Bosco” naar het sportcomplex “Hoekpolder”.

<

Het eerste elftal van Dynamo’67 eindigde op de zesde plaats van de 5e Klasse maar omdat er in de zondag vierde klasse een aantal clubs wegvielen, kreeg het team van trainer Maurice Kasius via een eendaagstoernooi een extra kans om promotie af te dwingen.
Op het toernooi (in Waddinxveen) moest Dynamo in een poule van drie clubs eerste of tweede zien te worden om direct te promoveren. De wedstrijden duurde 2x 25 minuten met een pauze van 10 minuten. De nummer 3 speelde tegen de nummer 3 van de andere poule en de winnaar daarvan promoveerde ook. Dynamo’67 moest de eerste wedstrijd tegen Leidsche Boys, waartegen men in de competitie uit nog met 1-0 verloor en thuis een 1-0 overwinning behaalde. Dynamo’67 won uiteindelijk met 2-0 door twee benutte strafschoppen van keeper Dennis Oldenburg. Met deze overwinning zette Dynamo’67 meteen een enorme stap richting promotie naar de 4e Klasse.
Als verliezer moest de v.v. Leidsche Boys als eerste aantreden tegen DJSCR. Leidsche Boys verloor deze wedstrijd met 3-2 waardoor Dynamo’67 al zeker was van promotie naar de 4e Klasse. De wedstrijd DJSCR-Dynamo’67 ging dus eigenlijk nergens meer, maar de Rijswijkse club wilde toch winnen om te bewijzen dat men gewoon in de 4e Klasse hoorde. Na een 2-0 achterstand wist Dynamo’67 uiteindelijk toch nog met 3-2 te winnen.
Dynamo'67 promotie 2004-2005Als een trotse nieuwe 4e Klasser werden de champagne flessen opengetrokken en feest gevierd. Op Dynamo was er het dames thuistoernooi met een DJ dus het hele gezelschap ging terug naar de eigen kantine om het nog even goed te vieren. Als afsluiting van deze geweldige dag ging de selctie met zo’n 20 man nog lekker eten bij de Griek.

Seizoen 2005-2006

Het bestuur van Dynamo’67 was bij aanvang van het seizoen 2005-2006 als volgt samengesteld: Martin van der Meulen (voorzitter), Martien Vorselman (secretaris), Erik Ris (penningmeester), Theo Oosterveer (algemene zaken) en Cor Verkolf (technische zaken).

Voor het seizoen 2005-2006 schreef dit bestuur 4 seniorenelftallen en 1 dameselftal in voor de zondagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit een B1-elftal, C1, D1, E1 en F1-team.

<

Na de promotie van het afgelopen seizoen kwam het eerste elftal van Dynamo’67 in seizoen 2005-2006 uit in de 4e Klasse C. Het unieke hiervan was dat het eerste elftal van Dynamo’67 nog nooit in haar historie was uitgekomen in de 4e Klasse van de zondag KNVB.

Helaas moest trainer/speler Maurice Kasius al vrij dit seizoen constateren dat zijn team voetbaltechnisch kwaliteit te kort kwam voor deze 4e Klasse want na 5 wedstrijden had Dynamo’67 nog steeds 0 punten.

Toch zou Dynamo’67 zich handhaven in de zondag 4e Klasse van de KNVB. In een extra competitie met 5 verenigingen handhaafde de mannen van trainer Maurice Kasius zich door uiteindelijk derde te worden en zodoende niet afdaalde naar de 5e Klasse.

 

Het einde van Dynamo’67

Op 7 november 2005 werd tijdens een Algemene Ledenvergadering bij zowel Dynamo’67 als RFC’95 een commissie samengesteld om de mogelijkheid te onderzoeken naar een mogelijke fusie tussen beiden clubs. Onder het motto “regeren is vooruitzien” probeerden deze twee clubs zo het hoofd boven water te houden.

Dynamo’67 telde in seizoen 2005-2006 nog maar vier senioren elftallen en vijf jeugdelftallen het het eerste elftal speelde in de 4e klasse van het zondag voetbal. RFC’95, dat was ontstaan na een eerdere fusie tussen De Flamingo’s, DVJ/Bizon en Nivo, had in dit seizoen geen jeugd meer, en slechts één elftal op zaterdag en twee elftallen op zondag voetballen.
Beiden clubs speelde al op sportcomplex Hoekpolder te Rijswijk, waar ook zaterdagclub Semper Altius was gehuisvestigd.

Om een gezonde toekomst te waarborgen besloten de leden van Dynamo’67 en RFC’95 tijdens de Algemene Ledenvergadering gebruik te maken van de fusie. Met andere woorden, de Rooms Katholieke Voetbalvereniging Dynamo’67 en de Rijswijkse Fusieclub’95 zouden ophouden te bestaan en vanaf seizoen 2006-2007 verder gaan onder de naam R.S.V. Hoekpolder.

 

 

 

 

 

 

Ereleden

C.M.Been, G.M.Boogers, G.Hendriks, L.M.Kooter, pater J.A.Nelissen, M.Vorselman, A.A.de Lijster, C.E.Bos, M.F.G.v.d.Meulen, N.Schreve en C.H.Verkolf.

Lid van verdienste

C.Diependaal, P.Driessen, P.Kooter, Q.Kooter-Verkolf, T. Krul, A.Laduk, J.Matveld, H.v.d.Meer, P.v.d.Meer, P.Oldenburg, L.Remmerswaal, P.Schoe, A.Verdu-Molenaar, D.Zweep, A.van Zijl en E.Ris

Spelers Dynamo’67 die zijn doorgebroken naar het betaalde voetbal :

Maikel Renfurm: Sparta, NEC en Saint Mirren
Santi Kolk: ADO Den Haag en Vitesse
Ekrem Kaya: ADO Den Haag

Palmares Dynamo’67

Kampioenschappen:
1968-1969 2e klasse A HVB
1978-1979 2e klasse B HVB

Andere prestatie’s:
2004-2005 Via nacompetitie promotie naar 4e Klasse KNVB

Parade der trainers bij Dynamo’67:

1967-1968 J.H. Verkolf
1968-1969 J.H. Verkolf
1969-1970 J.H. Verkolf
1970-1971 J.H.  Verkolf
1971-1972 Nico Brand (eerste betaalde trainer Dynamo’67)
1972-1973 Nico Brand
1973-1974 Gerard Boogers
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 L. van der Ende
1980-1981 ?
1981-1982 ?
1982-1983 Wim Boere
1983-1984 Wim Boere
1984-1985 Wim Boere
1985-1986 Willem Verkuijlen
1986-1987 Cor Verkolf
1987-1988 ?
1988-1989 ?
1989-1990 ?
1990-1991 ?
1991-1992 ?
1992-1993 Cees Roos
1993-1994 Frans van Bommel
1994-1995 Cor Verkolf
1995-1996 Cor Verkolf
1996-1997 Wil van Ruitenbeek / Cor Verkolf (a.i.)
1997-1998 A. Groen
1998-1999 Cor Verkolf
1999-2000 Cor Verkolf
2000-2001 Cor Verkolf
2001-2002 Cor Verkolf
2002-2003 Cor Verkolf
2003-2004 Maurice Kasius
2004-2005 Maurice Kasius
2005-2006 Maurice Kasius

Parade der voorzitters bij Dynamo’67:

1967-1969 P. Driessen
1969-1979 H.G. Hendriks
1979-1984 Leo Kooter
1984-1987 Joop Hoekstra
1987-1990 Paul Kooter
1990-2006 Martin v.d. Meulen

Terreinen waar Dynamo’67  heeft gevoetbald:

Sportpark Ockenburgh

>

>

Ereleden Dynamo’67:

C.M.Been
G.M.Boogers
G.Hendriks
L.M.Kooter
Pater J.A.Nelissen
M.Vorselman
A.A.de Lijster
C.E.Bos
M.F.G.v.d.Meulen
N.Schreve
C.H.Verkolf.

Lid van Verdienste bij Dynamo’67:

C.Diependaal
P.Driessen
P.Kooter
Q.Kooter-Verkolf
T. Krul
A.Laduk
J.Matvel
H.v.d.Meer
P.v.d.Meer
P.Oldenburg
L.Remmerswaal
E. Ris
P.Schoe
A.Verdu-Molenaar
D.Zweep
A.van Zijl

Jojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişcasino siteleriDeneme BonuslarOnwincasibom girişcasino sitelericasibom giriscasibom girişholiganbetjojobet güncelholiganbet girişcasinocasibom girişcasibom girişONWİNBETS 10