KMD

Wateringen
27-04-1939 - Heden

sv KMD (zaterdagvereniging)

Sportpark Suydervelt
Heulweg 32a
2291 BZ Wateringen ZH
Tel: 0174-292191
E-mail: info@sv-kmd.nl
Site: http://www.sv-kmd.nl/

20140308_130016 - kopie-001

 

De oprichting van K.M.D.

Het begon allemaal in 1939. Op een avond in april besloten acht jongemannen in Wateringen een eigen voetbalclub op te richten. Natuurlijk werd er hiervoor al tegen het leer getrapt en organiseerde Wim van den Berg en Wim van Spelden diverse wedstrijden, maar die waren nooit in echt clubverband, laat staan voor een competitie. Men had genoeg van dat los-vaste voetbal en het moest nu maar eens officieel gaan, vond men. Ten huize van de famillie Hannemaaier kreeg de nieuwe voetbalclub “De Zwaluw” gestalte.
Een bestuur kwam er natuurlijk ook. De eerste voorzitter heette Maus Hannemaaijer, het secretariaat werd gevormd door Wim van den Berg en Wim van Spelden. Penningmeester werd Jan Groen. De andere oprichters waren Dik Hannemaaijer, Wim en Janus van de Wetering en Wim van Raamsdonk. Gekozen werd voor voetbal op zaterdag.

Het oorspronkelijke tenue van De Zwaluw was een zwarte broek en een rood-zwart shirt.

In 1940 waren er 32 leden geregistreerd en werd er door De Zwaluw met twee elftallen aan de competitie deelgenomen. Niet iedereen was in die dagen al gezegend met een vrije zaterdagmiddag en dat hield in dat er ook in de vooravond wedstrijden moesten worden gespeeld. Getraind werd er  in de gymzaal van de Pieter van der Plasschool o.l.v. de heer Elfring, toen speler bij buurman VELO. Het zou niet de enige medewerking van VELO zijn die de Wateringse club aan De Zwaluw zou geven.
Aanvankelijk speelde De Zwaluw haar thuiswedstrijden op het veld van het Haagse Woda, aan het einde van Leyweg waar later Celeritas werd gehuisvest. In 1942 verhuisde De Zwaluw naar de velden van VELO aan de Noordweg.
Het was in die tijd heel gebruikelijk dat de leden een keer of zes per jaar bij elkaar kwamen om te vergaderen. Tijdens een van deze vergaderingen, in 1942, vond er een forse contributieverhoging plaats. De contributie ging van 60 cent naar 1 gulden per maand. Bovendien moesten de leden zelf de ballen bekostigen waarmee ze wilde voetballen

De voetbalvereniging “De Zwaluw” zou geen lang leven leiden. Op last van de (K)NVB moest de naam worden gewijzigd want er was in het land een vereniging met een dergelijke naam. Na veel gepieker werd de knoop uiteindelijk doorgehakt en volgde er in 1943 een vergadering. Maus Hannemaaijer had te kennen gegeven af te treden als voorzitter. Er moest dus een nieuwe voorzitter worden gekozen, maar ook een nieuwe clubnaam. De vergadering vond wederom plaats bij de familie Hannemaaijer en wel in de kas aan de Bovendijk. Het weer was slecht die dag, maar dat weerhield de bestuursleden niet om aanwezig te zijn. Ook Janus van de Wetering liet zich door het weer niet tegenhouden. Hij kwam wel als een van de laatste aangelopen ( hij had geen fiets meer). Janus was niet groot van stuk en dat ontlokte een van de de aanwezigen de woorden: Hij is “Klein Maar Dapper” en de verenigingsnaam (K.M.D.) was geboren. Janus werd tevens de nieuwe voorzitter.

Ook moesten de clubkleuren worden gewijzigd. Het oorspronkelijke tenu (een zwarte broek en een rood-zwart shirt) was door de oorlogsomstandigheden niet meer te krijgen. Wit bleek nu voor het shirt de eenvoudigste oplossing. Een ieder had nog wel een wit shirtje of een wit hemdje en anders waren er nog wel witte kunstmestzakken waaruit een shirt gefabriceerd kon worden. En die kleuren zijn zo altijd gebleven.

Voorzitter Janus van de Wetering was in die tijd letterlijk en figuurlijk verbonden met het wel en wee van KMD. Samen met Wim van den berg loodste hij de jonge club door de moeilijke oorlogsjaren. Het laatste oorlogsjaar verliep niet al te best. Voor aanvang van het seizoen 1944-1945 werd er nog wel besloten om bij KMD een jeugdafdeling op te gaan richten. De eerste leiders zouden Jan Groen en Jaap van Spelden worden. Ook zou er voor de eerste maal een “buitendorpse”trainer worden aangetrokken. Dat werd Wim van de Bruggen, die zich als speler-trainer aan KMD verbond. Maar aan alle ambitieuze plannen kwam snel een einde. “Dolle Dinsdag” (5 september 1944) legde het verenigingsleven lam. Leden lieten zich niet meer zien, die waren ondergedoken of “vertrokken” naar Duitsland.

Na de bevrijding kwamen gelukkig de meeste jongens weer boven water. Een combinatie van VELO en KMD speelde in de zomer van 1945 een benefiet-wedstrijd tegen een Engels elftal. Er werd weliswaar met 6-1 verloren maar de grote winnaar werd het Rode Kruis, waarvoor maar liefst 1100 gulden bijeen werd gebracht.

Aan het einde van het jaar 1945 werd er door KMD het veld van W.V.V. (Overvoorde) van de wezen uit Rijswijk gehuurd, waar KMD tot 1975 zou blijven voetballen. De accommodatie stelde niet veel voor. Erg stevig was ze ook niet, want tijdens een zware storm waaide het bouwsel om. Daarna verrees een rieten kleedtent, maar dat beviel niet best omdat de koeien hierin hun onderkomen vonden. Uit de restanten van het omgewaaide kleedlokaal timmerden de leden daarom maar een noodlokaal.
In 1947 hadden W.V.V. en KMD de rollen omgedraaid en was KMD uitgegroeid tot een club van honderd leden. Onderverdeeld in vier senioren- en twee junioren-elftallen. Dit aantal bleef constant tot 1960. Maar prestaties oefenden een bepaalde aantrekkingskracht uit.

In 1948 verrees het bekende stenen clubgebouwtje, bestaande uit twee kleedlokalen, een wasgelegenheid en een loket voor de verkoop van consumpties. De financiering daarvan kreeg de club rond dankzij de bazaars, het uitschrijven van een lening en zelfwerkzaamheid van de leden. Iets wat later ook belangrijk zou worden.

 

De jaren 1950 t/m 1959

>

We zijn nog op zoek naar de historie van KMD in de jaren vijftig!

<

>

Seizoen 1958-1959

De zaterdag 1e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1958-1959 als volgt samengesteld: Bizon, DSVP, Duinoord, Ec-So, s.c. ESSO, KMD, sv Loosduinen, Naaldwijk en OSZ.

Het vlaggenschip van KMD kende een zeer matig seizoen want van de 15 competitiewedstrijden (de laatste competitiewedstrijd om den keizers baard werd zelfs niet meer gespeeld) werden er slechts 4 gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 9 keer verloren. Met 10 punten en een doelsaldo van 31 voor en 45 tegen eindigde men op een gedeelde voorlaatste positie van de ranglijst. De v.v. Bizon werd overigens met 0 punten laatste.

<

Seizoen 1959-1960

>

<

Seizoen 1960-1961

>

In het seizoen 1960-1961 werd het eerste elftal van KMD kampioen van de 2e Klasse van de H.V.B. Deze prestatie oefenden een bepaalde aantrekkingskracht uit want ineens steeg het ledental van de Wateringse club naar 125. Hierdoor werd het noodzakelijk het clubgebouw uit te gaan breiden met een kantine. Door zelfwerkzaamheid konden de kosten beperkt blijven tot zevenendertighonderd gulden.

20150618_135124Het oude onderkomen van de sv KMD met de in 1961 aangebouwde kantine.

>

Seizoen 1961-1962

>

<

Seizoen 1962-1963

In het seizoen 1962-1963 werd het eerste elftal van KMD kampioen van de 1e Klasse A van de HVB en zette hiermee een stap naar het KNVB voetbal.

>

<

Seizoen 1963-1964

Na het seizoen 1962-1963 maakte kampioen KMD dus de stap naar de K.N.V.B. Door deze promotie kwam de club echter voor een volgend probleem te staan. Volgens de KNVB-normen was namelijk het KMD-veld te kort. Gelukkig werd ook hier een oplossing op gevonden en konden de thuiswedstrijden bij de voetbalvereniging GDS, waar nu VELO is gesitueerd, worden afgewerkt.

<

Seizoen 1964-1965

>

In 1964 moest wederom een beroep worden gedaan op VELO omdat het eigen veld aan een opknapbeurt toe was en kon naar de Harry Hoekstraat worden uitgeweken. Ondertussen groeide de vereniging en werd het terreinprobleem groter. Met elf elftallen, waaronder zes jeugdelftallen, was de ruimte wel erg krap.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1964-1965 uit de volgende clubs samengesteld: DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Maasdijk, Naaldwijk, Semper Altius, SV’35, SVGT, Wassenaar en Wilsonmeters.

Het werd een vrij anoniem seizoen voor het 1e elftal van sv KMD. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 9 in winst om te zetten, speelde men 1 keer gelijk en werd er maar liefst 12 maal verloren. Met 19 punten en een doelsaldo van 43 voor en 41 tegen, eindigde de Wateringers onder in de middenmoot van de 1e Klasse A van de HVB op een achtste positie.

<

Seizoen 1965-1966

Bij aanvang van het seizoen 1965-1966 moest de sv KMD wederom een beroep worden gedaan op VELO, omdat het eigen veld aan een opknapbeurt toe was en zodoende kon er tijdelijk naar de Harry Hoekstraat worden uitgeweken.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1965-1966 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, DSVP, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Naaldwijk, Semper Altius, SVGT, SV’35 en Wassenaar.
KMD 1 startte op 11 september 1965 de competitie met een 4-0 nederlaag bij HPSV. Toch herstelde de Wateringse club zich hierna redelijk en presteerde men iets beter dan in het vorige seizoen. Uiteindelijk wist KMD van de 22 competitiewedstrijden er 9 in winst om te zetten, speelde men 5 keer gelijk en werd er in totaal 8 maal verloren. Met 23 punten, en een doelsaldo van 40 voor en 31 tegen, eindigde sv KMD op een keurige vijfde positie in de rangschikking van de 1e Klassa HVB. Kampioen werd dit seizoen sv Wassenaar met 29 punten.

<

Seizoen 1966-1967

Ondertussen bleef de sv KMD maar groeien en hiermee werd het terreinprobleem steeds groter. Met elf elftallen, waaronder zes jeugdteams, was de ruimte aan de Noordweg te Wateringen wel erg krap geworden.

De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Klokken Toren Boys, Naaldwijk, RAS, Semper Altius, SVPTT en SV’35 .

<

Seizoen 1967-1968

>

<

Seizoen 1968-1969

Voor aanvang van het seizoen 1968-1969 was KMD inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van maar liefst 16 elftallen. In de kas van het Bouwfonds zat inmiddels een bedrag van 15.000 gulden, maar een definitieve oplossing voor uitbreiding bleef nog uit.

>

Seizoen 1969-1970

>

<

Seizoen 1970-1971

>

<

Seizoen 1971-1972

>

<

Seizoen 1972-1973

>

De zaterdag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, sv De Jagers, KMD, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV, SVPTT en VCS.

<

Seizoen 1973-1974

>

<

 

Sportpark “De Hoonaert”

Het werd duidelijk dat KMD zich moest en kon opmaken voor een geheel nieuwe accommodatie. Hoewel het nog niet zover was, werd toch een bouwcommissie geïnstalleerd, bestaande uit Huib Burgersdijk, Arjo van den Berg en Ben Boon Gzn. Deze Commissie moest voor de nodige gelden gaan zorgen en daarom werden er dan ook veel propaganda-avonden gehouden. In 1968 was KMD uitgegroeid tot een vereniging met zestien elftallen. In de kas van het bouwfonds zat vijftienduizend gulden, maar een definitieve oplossing bleef nog steeds uit. Het zou nog vijf jaar duren voordat er een complete hereniging plaatsvond. De jeugd had onderdak gevonden. Eerst een gastvrije huisvesting bij Quintus en daarna in het Hofpark. de senioren waren te gast bij VELO.
Maar in 1975 was een ongetwijfeld een belangrijk jaar in het bestaan van KMD. Het nieuwe onderkomen werd officieel geopend. Het kreeg de naam “De Hoonaert” en waarom? Vroeger, en nu nog, heet het hele poldergebied De Wippolder. Een gedeelte waar o.a. ons complex is gelegen heette toen “De Hoonaert tient”. De toenmalige landvoogd Karel V gaf de baron De Hoonaert voor bewezen diensten het tien-recht over een gedeelte van de polder. Dat hield in dat hij een tiende van de inkomsten mocht hebben.

<

De damesafdeling

Een belangrijke loot aan de stam van KMD is de damesafdeling. De oprichting van het dameselftal vond half april 1974 plaats. Er werd begonnen met twaalf dames en de eerste trainingen werden gedaan onder de leiding van de heer Rensen in het Hofpark. Het eerste jaar werd voornamelijk doorgebracht met trainen, theorieavonden en het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. In september 1975 werden de eerste competitiewedstrijden afgewerkt, maar dat seizoen zat er geen enkel winstpuntje in voor de dames. Maar langzaam aan gingen de prestaties vooruit en is het damesvoetbal een niet weg te denken onderdeel van KMD.

De rugbyafdeling

Een afdeling met een ander gezicht en vaak wel een ander geluid, en zeer zeker ook een andere bal is de rugby. Sinds de opening van de nieuwe accommodatie vormen de mannen van de try en de scrum een onderdeel van KMD dat daarom in een sportvereniging werd omgedoopt. Omstreeks 1974 werden de eerste contacten gelegd, want rugby werd al langer beoefend in Wateringen. Maar aanleiding van een krantenartikel kwam het bestuur van het toenmalige Wateringse Rugbyclub op de gedachte of een onderkomen op de Hoonaert niet mogelijk was. Na vlotte onderhandelingen en een positief geluid kwam er een einde aan de omzwervingen van WRC dat zich omdoopte tot KMD en het seizoen kon op het nieuwe complex worden gestart.

Seizoen 1977-1978

>

De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1977-1978 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Duinoord, DVC, Holland Sport’32, Honselersdijk, De Jagers, KMD, ORNAS, RAS, SVGEB, VCS en sv Wassenaar.

<

 

Diamant

Inmiddels is KMD volgens velen een “gouden vereniging” dus een diamant geworden. Een diamant die in de jaren aardig geslepen is. Veertig jaar geleden was KMD een afdelingsclubje maar tegenwoordig tot een tweede klas KNVB gepolijst.
Het seizoen 1979/80 start met de nieuwe voorzitter Arjo van den Berg. De prestaties vallen dit jaar iets tegen, maar wel verovert KMD de Fairplay Cup. De Fair Play Cup is een prijs van de Haagsche Courant en toch verassend dat wij die als Westlanders wisten binnen te slepen. Dit jaar haalde KMD nog een keer de krantenkoppen met de overwinning op s’-Gravezande V.V. De Brejedurpers waren tot dan toe nog ongeslagen en kregen de eerste nederlaag van het seizoen met 4-2 van KMD te slikken. Frappant is wel dat we bij de opstelling van KMD de naam van Theo van de Wetering tegenkomen, een speler die we zelfs in 2001 in de opstelling van het eerste tegenkomen.

>

<

Seizoen 1983-1984

>

Het eerste elftal van KMD presteerde uitstekend in het inmiddels befaamde Haagsche Courant toernooi. In de kwartfinale van deze H.C.-Cup wist men, na verlenging, Blauw Zwart met 2-1 uit te schakelen.
Dinsdag 15 mei 1984 moest dan een historische dag in de geschiedenis van KMD worden. W.I.K. reisde, massaal gesteund door een enorme supportersschare, naar Wateringen waar men in deze halve finale moest aantreden tegen KMD.
W.I.K. kwam in deze wedstrijd nog met 0-1 voor door een doelpunt van Nardus Kuiper en leek hiermee dan ook de finale te behalen. Echter in de 96e minuut wist KMD uit een scrimmage alsnog de gelijkmaker te scoren en zodoende een verlenging af te dwingen. W.I.K. zat er helemaal doorheen en hiervan wist KMD te profiteren want na de verlenging stond het 3-1 in het voordeel van KMD op het scorebord en hadden de Wateringers zich geplaatst voor de finale.

Op zaterdag 19 mei 1984 speelde KMD op het complex van ‘s-Gravenzandse SV, voor 2.200 toeschouwers, de finale van de Haagsche Courant Cup tegen HMSH. Voor de sv KMD was deze finale natuurlijk een enorme happening want de club draaide jaren lang redelijk mee in de 4e Klasse waarbij degraderen of promoveren nooit actueel was en zodoende stond de club automatisch minder in de belangstelling. En ineens stootte de sv KMD door tot de finale van de Haagsche Courant Cup en kreeg de club ineens al die publiciteit over zich heen.

KMD was tijdens dit toernooi naar een bepaalde vorm gegroeid, vormde een echte eenheid en was hiermee moeilijk te verslaan. Echter niemand gaf KMD in deze finale een kans tegen de kersverse kampioen van de zondag 3e Klasse HMSH. Het liep echter in eerste instantie toch anders. Ruud Wieringa zette KMD in de 42e minuut brutaal op een 1-0 voorsprong en in de tweede helft scoorde spits Hans van de Wetering zelfs de 2-0. Dit doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Tetteroo en heel KMD voelde zich hiermee onrecht aangedaan. HMSH kwam in de 63e minuut dan alsnog langszij (1-1) en in de 71e minuut zelfs op een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zodoende werd de eindstand 2-1 voor HMSH.
Zoals gezegd, het was één groot feest deze dag en na de finale was het reuze gezellig waarbij de spelers van KMD en H.M.S.H. gezamenlijk de polonaise liepen in de kantine van ‘s-Gravenzandse SV en werd er een stevig biertje gedronken.

<

Seizoen 1984-1985

>

Sv KMD 1 in seizoen 1984-1985. Staand v.l.n.r: Adri van der Gaag, Willem van de Wetering, trainer Jan Goedendorp, Ruud Wieringa, Koos Vellekoop, Jan Kardol, verzorger Jeffrey Mullenders, leider Engel van Zanten. Zittend v.l.n.r: Rob Ripson, Teun Kardol, Wim van den Berg, Theo van de Wetering, Hans van de Wetering, vlagger/sponsor Jan Moerkerk, Cees Uitbeijerse.

<

Seizoen 1985-1986

>

<

Seizoen 1986-1987

>

<

Seizoen 1987-1988

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DEVJO, DSO, Hoekse Boys, Honselersdijk, KMD, sv Loosduinen, Maasdijk, sv Nootdorp, PDK, SEV en SV’35.

<

Seizoen 1988-1989

Het 1e elftal van K.M.D. kwam ook in dit seizoen uit in de 4e Klasse van de Haagse Voetbal Bond met als tegenstanders: Berkel, BVCB, Die Haghe, DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, PDK, SEV, SV’35 en Vlaardingen.
Het werd een dramatisch seizoen voor de mannen van trainer Ton van der Leije want pas op zaterdag 18 maart 1989 wist K.M.D. in de uitwedstrijd tegen Berkel zijn eerste (en enige) overwinning van het seizoen te behalen. Door een doelpunt van Aad van der Gaag werd het 0-1!
In de 19e speelronde was het dan ook zover. In het thuisduel tegen DSO werd er wederom een nederlaag (0-2) geleden en degradeerde K.M.D. nu definitief terug naar de HVB-Klasse.
Zoals gezegd, K.M.D. eindigde als laatste met slechts 8 punten uit 22 duels en een doelsaldo van 20-46. De degradatie naar de Haagse Bond kwam tijdens het vijftigste jubileum jaar van K.M.D. wel hard aan.

Maar gelukkig kwam KMD in 1991 weer terug. Ook de dames lieten van zich spreken. Ze veroverden de Ladies Cup, een soort Weslands kampioenschap. Met 2-1 werd Lyra verschalkt, dat de cup al drie jaar in z’n bezit had.

Seizoen 1989-1990

In het seizoen 1989/90 komt de voorzittershamer in bezit van Ton Verbraecken. In deze periode kwam KMD weer terug in de KNVB klasse en veroverde KMD het kampioenschap van Nederland voor zaterdag afdelings kampioenen. In 1991/92 deed het damesteam van zich spreken door het kampioenschap binnen te halen. Het eerste wist tevens verrassend als Westlandse club de finale van de Haagsche Courant Cup te bereiken. Hierin werd helaas verloren van het Haagse HMSH. In de finale van de Westland Cup werd helaas van Naaldwijk verloren.

>

Seizoen 1990-1991

>

<

Seizoen 1991-1992

>

De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB District West II was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, Hazerswoudse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, SEV, SVPTT en Voorschoten.

<

Seizoen 1992-1993

>

In het seizoen 1992-1993 was de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: ADO, DSO, Duinoord, DUNO, Hoekse Boys, Honselersdijk, KMD, Loosduinen, LYRA, Maasdijk, MVV’27 en Naaldwijk.

<

Seizoen 1993-1994

>

<

Seizoen 1994-1995

Leo Alleblas neemt de voorzittershamer over van Ton Verbraecken.

Het eerste elftal van KMD werd voor het seizoen 1994-1995 in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB ingedeeld met ditmaal als tegenstanders: CION, DUNO, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, Lyra, Maasdijk, MVV’27, Nootdorp, SEV en TAC’90.

In het seizoen 1994/95 was KMD op weg om sportief weer een stap hoger te komen. Na een slechte start klom KMD omhoog. Het kampioenschap werd na een spannende competitie besloten met een nacompetitie. Helaas ging uiteindelijk Lyra met het kampioenschap aan de haal en ook de periodetitel nacompetitie werd helaas in de finale van Floreant uit Boskoop verloren.

Seizoen 1995-1996

>

De formatie van de trainer Aad van Dijk werd in het seizoen 1995-1996 ingedeeld in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders; Die Haghe, sv Duinoord, ‘s-Gravenzandse SV, Hoekse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Leiden, Maasdijk, sv Nootdorp en De Sleutels.

Dit seizoen werd overschaduwd door het overlijden van de trainer Aad Van Dijk. Piet van Dijk nam vervolgens de taken van trainer over van zijn zoon Aad. Vreugde en verdriet lagen ditmaal dicht bij elkaar want toch zou het seizoen 1995-1996 dan eindelijk de lang verwachte promotie voor voor KMD brengen. Het gehele seizoen was er een nek aan nek race met Honselersdijk. Honselersdijk ging een groot gedeelte van de competitie aan kop, KMD viel iets terug maar, maar zou gaande weg de competitie weer opklimmen tot de tweede positie van de ranglijst. Na de 3-1 overwinning op Honselersdijk nam KMD de koppositie over.

Zaterdag 18 mei 1996 moest het dan op de allerlaatste wedstrijddag gaan gebeuren! Sv Duinoord moest door KMD worden verslagen om kampioen te worden. Duinoord echter moest winnen om niet te degraderen. In een zeer spannende wedstrijd stond het in de 83e minuut nog steeds 0-0 maar toen schoot Ed Boutkan en kopte kopte Peter Zonneveld de Wateringers niet alleen naar een 2-0 zege maar ook naar het kampioenschap. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd Piet van Dijk meteen op de schouders genomen. Piet van Dijk zal echter wel enige tegenstrijdige gevoelens hebben gekend want enkele weken daarvoor was zijn zoon Aad overleden. Dit kampioenschap werd door de spelers dan ook unaniem opgedragen aan Aad van Dijk.

De tweede klasse KNVB

De volgende competitie mocht KMD dus hoger optreden. Het werd de tweede klas KNVB (ook bij de zaterdag werd de hoofdklasse ingevoerd, zo ging KMD van de vierde naar de tweede klasse). Het eerste jaar werd een redelijk resultaat bereikt, een derde plaats. Helaas echter geen periode titel. Het tweede jaar werd een tamelijk moeilijk seizoen. Niet omdat KMD ineens zoveel minder was, maar het wilde niet helemaal lukken. Lang stond KMD op degraderen, echter vlak voor het einde werden de punten binnengehaald en zo kon de degradatie worden voorkomen. Het seizoen 1998/1999 begint moeilijk en KMD begint op de laatste plaats. Toch klimt KMD naar een zesde plek op de rangrijst.
In 1999 kan KMD twee feesten vieren. KMD viert z’n zestig jarige jubileum dat het hele jaar door met verschillende festiviteiten wordt gevierd. Daarnaast viert de damesafdeling haar 25 jarige jubileum.
Het seizoen 1999/2000 is geen goede start voor KMD in het nieuwe millennium. KMD kan de degradatie naar de derde klasse helaas niet voorkomen.

Nieuw complex

De toekomst van KMD staat op het punt om weer een nieuwe weg in te gaan. KMD gaat verhuizen naar een nieuw complex aan de verlengde Lozerlaan. KMD zal tussen de Heulweg en de Bovendijk dan de beschikking hebben over een accommodatie met drie voetbalvelden, twee kleine trainingsvelden en een kantine.

De kantine op het nieuwe terrein aan de Heulweg

Het hoofdveld met links de overdekte tribune en rechts de kantine en kleedkamers. Langs de hele lange zijde van het veld hoge ballenvangers, die moeten verhinderen dat er ballen op de aangrenzende Wippolderlaan terecht komen.

KMD moest de locatie langs de Noordweg verlaten omdat een deel van de verlengde Dedemsvaartweg over het complex van de club ging lopen.
Voor KMD ieder geval een nieuwe start om als Wateringse en Westlandse club verder aan de weg te timmeren.

Speciale dank aan http://www.sv-kmd.nl/

>

Seizoen 2007-2008

>

Competitie-indeling seizoen 2007-2008 in de zaterdag 3e Klasse . was als volgt; DSVP, DVO’32, Excelsior Pernis, Honselersdijk, KMD, Lombardijen, Maasdijk, Maense, Monster, PEC Den Haag, Rijnmond/Hoogvliet en IJVV Zwervers.

<

Seizoen 2008-2009

>
Begin oktober kreeg K.M.D. zeer triest nieuws te verwerken. Cees Steijn, assistent-trainer van Herman van Dinten was op 58-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hartinfarct.

>

Seizoen 2009-2010

Volgt later……

>

Aan het einde van dit seizoen vertrok hoofdtrainer Herman van Dinten bij sv KMD. Van Dinten was vier seizoenen werkzaam geweest bij de Wateringers met als hoogtepunt het kampioenschap in het seizoen 2006-2007 van de 4e Klasse C.

Seizoen 2010-2011

Het eerste elftal van sv KMD werd dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse C met daarin als tegenstanders; Die Haghe, GDA, Honselersdijk, HVC’10, sv Loosduinen, Monster, MSV’71, Naaldwijk, PGS/Vogel, Semper Altius, SEV, VDL en Westlandia.

De 3e Klasse C bestond dit seizoen uit veertien clubs en dit betekende dan ook versterkte degradatie. De nummers 13 en 14 op de eindranglijst zouden rechtstreeks degraderen en de nummers 11 en 12 moesten p/d-wedstrijden gaan spelen. Echter KMD wist zich prima staande te houden in de 3e Klasse want van de 26 competitiewedstrijden wist men er 11 te winnen, 3 gelijk te spelen en 12 te verliezen. Met 36 punten en een doelsaldo van 40 voor en 26 tegen eindigde de formatie van trainer Roy Wasmus op de zesde positie van de ranglijst.

Later hier meer………

Seizoen 2011-2012

Het bestuur schreef voor dit seizoen 7 seniorenelftallen, een veteranenelftal en twee 7-tal-teams in. De jeugdafdeling bestond uit 2 A-, 2 B-, 3 C-, 3 D-, 6 E- en 6 F-elftallen en de damesafdeling uit 2 seniorenteams, een Ma.1, Mc1, Mc2, Me1, Mp1-elftal en een dames zaalvoetbalteam.
Door het gebrek aan ruimte kon K.M.D. geen nieuwe leden meer kan aannemen. Dit vormde al lange tijd een probleem. Al in februari 2008 constateerde de KNVB, dat K.M.D ruimtelijk en kwalitatief problemen heeft, zowel bij wedstrijden als trainingen. Het bestuur was al sinds deze periode bezig met het zoeken naar mogelijkheden voor de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden, maar een startsein voor de aanleg daarvan kon maar niet worden gegeven.
Het 1e elftal van K.M.D. werd voor het seizoen 2011-2012 ingedeeld in de 3e Klasse B van district West II met als tegenstanders: Die Haghe, Duindorp SV, sv Houtwijk, Leiden, Loosduinen, L.S.V.V. ’70, Lugdunum, Monster, Naaldwijk, sv Polanen, S.E.V., V.C.S. en Westlandia.
Het team van trainer Roy Wasmus kende een uitstekende eerste seizoenshelft en behaalde uit de eerste zeven wedstrijden 16 punten. Hiermee was K.M.D. opgeklommen naar een tweede positie in de 3e Klasse B, met slechts een punt achterstand op koploper sv Polanen. Helaas verloor K.M.D. daarna nipt beide topduels met 1-0 van vv Naaldwijk en vv Monster en raakte de club voorlopig af voor de titelstrijd. K.M.D. ging met 23 punten uit 13 wedstrijden op een 4e plaats in 3B de winterstop in, op 5 punten achterstand op koploper vv Monster.
Het jaar 2012 begon goed voor K.M.D. met een zeer knappe 2-1 thuisoverwinning op sv Polanen maar helaas verloor men een week later met maar liefst 5-1 van het “laagstaande” Lugdunum. De vv Naaldwijk bleek in de tweede seizoenshelft wel een hele stabiele ploeg en bleef de punten maar verzamelen, maar daaronder veranderde de ranglijst voortdurend. Een nederlaag of overwinning betekende een verschuiving van twee tot drie plaatsen omdat, achter vv Naaldwijk, maar liefst zeven ploegen wel heel dicht bij elkaar stonden.
K.M.D. kon door verlies tegen o.a. Duindorp SV (1-2), Naaldwijk (1-0) en Die Haghe (2-3) de strijd voor de nacompetitie niet meer volhouden en eindigde uiteindelijk met 41 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 60-42) toch nog op een knappe vijfde plaats in de 3e Klasse B.

Eind maart 2012 kreeg het bestuur van K.M.D. het verheugende nieuws binnen dat de gemeente Westland ruim 2,1 miljoen euro beschikbaar wilde stellen voor uitbreiding van het complex van de voetbalvereniging in Wateringen. Van dit geld kon dan een kunstgrasveld en een zogenoemd hybride veld aangelegd gaan worden. De planning zou zijn dat K.M.D. dan met ingang van seizoen 2013-2014 van deze velden gebruik zou kunnen gaan maken.
Door de aanleg van een kunstgrasveld en een hybride veld leverde voor de club weer voldoende wedstrijd- en trainingscapaciteit op en zou de wachtlijst van zo’n 60 personen kunnen worden weggewerkt.

Seizoen 2012-2013

>
Het 1e elftal van K.M.D. werd ditmaal in de 3e Klasse C ingedeeld, samen met CION, Die Haghe, Duindorp, Honselersdijk, Houtwijk, Maasdijk, MSV’71, MVV’27, Quick Steps, RAS, Semper Altius, Victoria’04 en Westlandia.

>
Op zaterdag 27 oktober 2012 veroverde KMD alsnog verrassend de eerste Periodetitel. KMD profiteerde n.l. optimaal van de nederlaag van koploper MVV’27. De streekderby met Maasdijk werd door KMD, na een 0-0 ruststand, met een 0-1 zege afgesloten. Dankzij het doelpunt van Tim But greep KMD hierdoor de Periodetitel met één doelpunt verschil voor de neus van MVV’27 weg.

>

Op zaterdag 8 juni 2013 was het op het sportcomplex Suydervelt een drukte van belang. Naast de vele finales in de regio stond dus ook de zo belangrijke beslissingswedstrijd in de nacompetitie op het programma. Het gehavende K.M.D.-elftal was vol goede moed. Er moest een achterstand van minimaal 2 doelpunten worden goed gemaakt voor een gelijkspel, maar natuurlijk was de insteek een ruime overwinning.
De vele belangstellende toeschouwers zagen echter al na 5 minuten de K.M.D. strategie om zeep worden geholpen door een mooi doelpunt van VDL, 0-1. K.M.D. probeerde zich uit alle macht te herpakken. Na een forse ingreep op Dylan Arbouw mocht Jesse de Waard aanleggen voor het nemen van de terecht toegekende penalty en wist hij hiermee de stand weer op gelijke hoogte te brengen.In de tweede helft wist Jules Maring, als het bekende “duveltje uit het doosje” de 2-1 aan te tekenen en hiermee langzaam weer er een beetje hoop in de zwart witte harten te brengen. Helaas deed op een gegeven moment een 2-2 stand op het scorebord de K.M.D.-moed in de schoenen zakken. Dat het uiteindelijk nog 2-3 werd uit een pingel liet dan toch wel zien dat VDL over beide wedstrijden net even leper was.
Een enorme domper natuurlijk maar toch konden de mannen van trainer Roy Wasmus vol trots terugkijken op een enerverend seizoen en een prima nacompetitie en mocht helaas alle inzet niet leiden tot promotie.

>

De voetbalvereniging KMD had al lange tijd een tekort aan ruimte en bovendien speelvelden van matige kwaliteit. Met het ondertekenen in juni 2013 van een convenant tussen omwonende, de vereniging KMD en de gemeente Westland was de weg vrij voor uitbreiding en vernieuwing van de velden.
Van de vier velden die KMD dan zal krijgen, betroffen het twee natuurgrasvelden-wetra, één kunstgrasveld en één hybride veld, waarbij met kunstgrasvezels een bestaand of speciaal daarvoor aangelegd natuurgrasveld wordt versterkt. In Nederland lagen er in 2013 ongeveer 40 van deze hybride velden, die ook in de Engelse Premier League zijn te vinden. Deze ingreep betrof wel een investering van ruim twee miljoen euro. De nieuwe velden moesten dan in het seizoen 2014-2015 in gebruik genomen worden.

 

>

Seizoen 2013-2014

Voetbalvereniging KMD had al lange tijd een tekort aan ruimte en speelvelden van matige kwaliteit. Met het ondertekenen van een convenant tussen omwonenden, KMD en de gemeente werd er dit seizoen eindelijk de weg vrij gemaakt voor uitbreiding en vernieuwing van de velden. Na de verbouwing zou KMD van vier velden gebruik kunnen maken. Een investering van ruim € 2.000.000. De nieuwe velden zouden dan in seizoen 2014-2015 in gebruik genomen kunnen worden.
Het had dus allemaal veel overleg en geduld gekost, maar halverwege oktober 2013 werd dan eindelijk een begin gemaakt met de aanleg van twee nieuwe voetbalvelden bij het Wateringse KMD. Sportwethouder Mohamed el Mokaddem verrichtte, zittend op een graafmachine, symbolisch de eerste handeling.

 

>

Later hier meer….

<

Seizoen 2014-2015

Op veel voetbalcomplexen heerste er in de zomerperiode een oase van rust bij de sv KMD was dat dit keer heel anders. In de voetballoze maanden gingen de werkzaamheden op sportpark Suydervelt omtrent de uitbreiding gewoon door.

Zoals gezegd kon KMD vanaf dit seizoen gebruik gaan maken van in totaal 4 velden; 2 natuurgrasvelden-wetra, 1 kunstgrasveld en 1 hybride veld,waarbij met kunstgrasvezels een bestaand of speciaal daarvoor aangelegd natuurgrasveld wordt versterkt. In Nederland lagen in 2014 zo’n ca. 40 van deze hybride velden die ook in de Engelse Premier League waren te vinden.
In een convenant waren goede afspraken gemaakt over geluid- en lichtoverlast. Deze afspraken werden meegenomen in het ontwerp van de nieuwe velden. Voorafgaand aan de uitvoering werd er een informatieavond gehouden in het gemeentekantoor van Wateringen waarvoor belangstellenden werden uitgenodigd.

Voor aanvang van dit seizoen was er nog meer positief nieuws te melden over KMD. In de maand maart 2014 konden clubs uit heel Nederland met een onderscheidende en originele pitch kans maken op een intensief sponsorschap van de ING. De Wateringse club was één van de vele clubs die deze kans met beide handen aangreep en niet zonder resultaat. De sv KMD behoorden tot de gelukkige winnaars en konden zodoende drie jaar lang een hoofdprijs van 25.000 euro op hun bankrekening tegemoet zien. Met ingang van dit seizoen zouden dus alle teams van KMD in nieuwe shirts met ING op de borst de competitie ingaan. Hiervoor moesten er dus 550 nieuwe shirts besteld worden.

Op de Algemene Leden Vergadering van vrijdag 7 november 2014 werd Peter van den Berg benoemd tot de nieuwe voorzitter van sv KMD. Peter was de zoon van Arjo van den Berg, die na zijn voetbalcarrière tal van bestuurs- en vrijwilligersfunctie bij de club had bekleed en ook negen jaar lang (van 1980 t/m 1989) voorzitter van KMD is geweest.

Het bestuur van KMD schreef voor dit seizoen 8 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 2 vrouwenelftallen in voor de competitie op zaterdag. De jeugdafdeling van sv KMD was dit seizoen als volgt samengesteld: 1 A-elftal, 2B, 4C, 4D, 6 E en 6F-teams. De meisjesafdeling bestond ditmaal uit een MA1, MB1, MD1 en ME1-team. De zaalvoetbalafdeling van KMD was uit 1 heren- en 1 dames-team samengesteld.

Het seizoen 2014-2015 zou sportief één van de beste seizoenen uit de historie van sv KMD gaan worden.

De indeling van West II, zaterdag 3e klasse B was in seizoen 2014-2015 als volgt: Ariston’80, Berkel, DSVP, Duindorp, DUNO, GDA, Honselersdijk, Houtwijk, KMD, Naaldwijk, Quick Steps, Quintus, Semper Altius en TAC’90.

Trainer Martin de Graaf was dit seizoen de nieuwe hoofdverantwoordelijke bij derdeklasser KMD uit Wateringen, en hij kende meteen een ongekend succesvolle competitiestart. De eerste 10 competitiewedstrijden werden allemaal door KMD 1 gewonnen. Pas in de 11e competitiewedstrijd, op zaterdag 29 november uit bij GDA (1-1) leed KMD het eerste puntenverlies. Hierna werd er echter weer gewonnen van TAC’90 (1-0) en DUNO (1-3) waardoor sv KMD met 37 punten uit 13 duels, en een doelsaldo van 38-12, als koploper van de 3e Klasse B de winterstop inging. KMD lag hiermee al een straatlengte voor op de concurrenten sv Houtwijk(27 punten), GDA (25 punten) en DUNO (24 punten).

Na de winterstop gingen de mannen van trainer De Graaf onverminderd door. Het beladen uitduel bij Duindorp SV werd met o-1 gewonnen. Op 21 februari stond de kraker KMS-sv Houtwijk op het programma, de nummers één en twee tegenover elkaar dus. Dit duel eindigde in 1-1 waardoor de aanval van de concurrent werd afgeslagen. Na dit gelijke spel volgde er weer overwinningen op Berkel (0-4), Quintus (2-1), Quick Steps (5-0) en Ariston’80 (0-1). De vraag was niet meer of KMD 1 kampioen zou worden maar wanneer! Misschien was het concentratieverlies want op zaterdag 28 maart verloor KMD haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In het thuisduel tegen Semper Altius werd het geheel onverwacht 1-2. Toen een week later weer een 1-2 overwinning in en tegen Naaldwijk volgde kon KMD zich gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd.

Op 11 april 2015 stond de wedstrijd Honselersdijk-KMD op het programma. In het kampioenduel met Honselersdijk kwam KMD al vrij snel op een 0-1 voorsprong door een goal van Jules Maring. Vlak voor tijd wist Honselersdijk nog wel de gelijkmaker te maken en werd dit tevens de eindstand. Omdat de nummers twee en drie van de 3e Klasse B deze middag verloren kon het kampioensfeest nu echt losbarsten. Jeugdige fans stroomden het veld op en de eerste vuurwerkknallen werden gehoord. Felicitaties vlogen over en weer, bloemen werden uitgereikt. Met een gezamenlijke duik bedankte de kersverse kampioen haar meegereisde aanhang. Bij het verlaten van het veld moesten de spelers zich door een haag van bewonderaars heen worstelen.

KMD 1 kampioen 2014-2015 - kopie-001

 

Het feestje was dus begonnen! Dit ging nog even verder in de kleedkamer. Daarna werden de kampioenen opgehaald door de bus en ging men op weg naar het complex van KMD, waar ze met vuurwerk verwelkomd werden en waar al een hele menigte de kampioenen stonden op te wachten in de kantine. In de kantine was al een hele tijd een feeststemming mede door de DJ’s. Het werd een geweldige avond vol lachen, dansen en lol hebben tot diep na middernacht.
De competitie moest natuurlijk nog wel worden afgemaakt. Een week later verloor de kampioen thuis van de Hsv DUNO met 0-2 maar de laatste drie competitiewedstrijden tegen DSVP (4-0), TAC’90 (1-9) en GDA (4-0) werden nog wel even duidelijk gewonnen.

Kortom, van de 26 competitiewedstrijden wist KMD 1 er 21 te winnen, speelde men 3 keer gelijk en werd er 2 maal verloren. Met 66 punten, en een doelsaldo van 73-21, werd de Wateringse club dan ook de terechte kampioen van de zaterdag 3e Klasse B.
Jules Maring werd dit seizoen met 20 doelpunten topscorer van KMD 1, op de voet gevolgd door Daan van Rossum met 16 goals.

Maar het seizoen 2014-2015 was echter nog niet voorbij voor trainer Martin de Graaf en zijn mannen. KMD had zich namelijk ook nog geplaatst voor de KNVB bekerfinale van het district West II categorie II. De weg naar de finale behaalde men eerst in de groepsfase (groep 35) door SVV (5-2), MVV’27 (6-0) en Kethel Spaland (0-0) uit de bus te komen. Vervolgens werd KMD in de volgende ronde vrijgeloot en toen ‘s-Gravendeel (2-2 w.n.s.), SVS (1-1 w.n.s.) en in de halve finale DBGC (2-1) verslagen.

Op zaterdag 16 mei 2015 volgde dan, op Sportpark Polanen te Monster om 12.00 uur de finale tegen FC Maense. Jesse de Waard opende al in de 15e minuut de score, maar Maense kwam al gauw op 1-1. Vlak na rust kreeg een speler van Maense zijn tweede gele kaart, waardoor het met tien man kwam te spelen. Voordat de 2-1 van KMD viel door Jules Maring werden er maar liefst drie rode kaarten gegeven. Hiervan waren er nogmaals twee voor Maense spelers en één voor KMD. Daan van Rossum zorgde met een prachtige uithaal voor het slotakkoord door de 3-1 binnen te schieten en KMD na het kampioenschap, dit seizoen ook de KNVB-beker wist binnen te halen.

KMD 1 had dus een prachtig seizoen achter de rug door maar liefst het kampioenschap én de beker te winnen. De Wateringse club wist daarnaast ook nog de halve finale van de Flynth Westland Cup te bereiken. In deze halve finale werd er op 11 juni met 6-4 verloren van LYRA en was het seizoen nu echt afgelopen.

Maar niet alleen KMD 1 werd dit seizoen kampioen, ook bij het 2e elftal ging de vlag in stok. Op dinsdag 19 mei werd, onder het toeziend oog van vele supporters (familie, vrienden en bekenden), in een bloedstollende wedstrijd tegen Westlandia 3, het verdiende kampioenschap behaald in de 4e Klasse 10. KMD 2 promoveerde hiermee naar de reserve 3e Klasse te bewonderen. Alle spelers en staf ontvingen een mooi kampioenshirt en een bos bloemen.

Ook de zaalvoetballers van KMD werden dit seizoen kampioen. Van de 24 wedstrijden werden er 21 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren. Met 65 punten, en een doelsaldo van 161 voor en 67 tegen, werden de heren zaalvoetballers kampioen van de 4e Klasse 3.

Seizoen 2015-2016

Het bestuur van de sv KMD schreef voor het seizoen 2015-2016 bij de senioren 9 elftallen, 1 veteranenteam en 2 dameselftallen in voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit 2 A-elftallen, 3 B, 4 C, 4 D, 6 E en 6 F-teams in. De meisjesafdeling van KMD schreef 1 MA-elftal, 1 MC, 1 MD en 1 ME-team in bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling bestond dit seizoen uit 3 teams, waaronder 2 mannenteams en 1 vrouwenteam.

De contracten van hoofdtrainer Martin de Graaf en diens assistent-trainer Edwin Canten waren, logischerwijs, met een seizoen verlengd. Zoals eerder vermeld waren beide trainers met respectievelijk het eerste- en tweede elftal vorig seizoen kampioen geworden.

Het eerste elftal van KMD was dus gepromoveerd naar de tweede klasse zaterdag en dit zorgde voor een goed gevulde tribune en een prima sfeer tijdens de thuiswedstrijden. Lokale sponsoren hadden het mogelijk gemaakt dat er een prachtig terras bij het clubhuis gerealiseerd kon worden. Door middel van een goede ‘pitch’ had KMD een mooie relatie met hoofdsponsor ING opgebouwd, die de club sowieso in de periode van 2014-2016 steunde met het doel de vereniging nog beter te maken.

Het 1e elftal van KMD kwam dit seizoen dus uit in de 2e Klasse. Voor seizoen 2015-2016 had de KNVB de zaterdag 2e Klasse C als volgt samengesteld: Be Fair, DSO (degradant 1e Klasse), GHC (degradant 1e Klasse), HVC’10 (degradant 1e Klasse), KMD (promotie uit 3e Klasse), Lyra, RCL, SEV (promotie uit 3e Klasse), Sportclub Monster, SVC’08, TAVV, UVS (promotie uit 3e Klasse), VDL en Westlandia.

De mannen van trainer Martin de Graaf  hadden aan het begin van de competitie moeite om het juiste ritme te vinden in de 2e Klasse. Na de eerste twee competitiewedstrijden verloren te hebben volgde er op 19 september de eerste overwinning toen in Wateringen, door een doelpunten van Jules Maring, LYRA met 1-0 werd verslagen. Helaas volgde hierna weer enkele nederlagen en een paar gelijke spelen zodat de sv KMD in zwaar weer verkeerde. Op zaterdag 14 november kwam dan eindelijk de ommekeer toen er met 1-3 bij de sc Monster werd gewonnen. Hierna volgde er ook nog overwinningen op GHC (6-1) en DSO (1-2).
In de eerste seizoenshelft werd er uiteindelijk van de 13 competitiewedstrijden er 4 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 14 punten, en de doelcijfers 24-27, ging het eerste elftal van KMD op een 12e positie van de ranglijst de winterstop in. Dat waren 2 punten minder dan RCL, sc Monster en HVC’10 en 2 punter meer dan Be Fair en GHC.

<

Sinds 2002 is KMD-actief op sportpark “Suyderveld” aan de Heulweg te Wateringen. Door de centrale ligging tussen de dorpskernen Wateringen en Kwintsheul en door de sterke groei van de woningbouw in het Westland en de Haagse Vinex-wijk Wateringse Veld, was sv KMD de laatste jaren explosief gegroeid, voornamelijk in de jeugdafdeling. De ambities van de Wateringse club moesten nu verder want naast het clubhuis was ook het kleedkamercomplex aan uitbreiding toe. Dat kostte geld, veel geld. Alles bij elkaar moest hier bij elkaar een bedrag van € 33.285,- komen. Gesteund door een mooi initiatief van de KNVB en hoofdsponsor ING, zette sv KMD een modern middel in (crowdfunding) om een doel van alle tijden te bereiken: geld inzamelen voor de club. Daartoe zocht de club niet één grote sponsor, maar de medewerking van iedereen die KMD een warm hart toedroeg: de ‘crowd’ dus. Met andere woorden, alle beetjes droegen bij om aan dit grote bedrag te komen. Naast de nieuwe kleedlokalen wilde de club ook nog een aanbouw maken met kleedkamers voor scheidsrechters en een opslagruimte.
Zo kon er bijvoorbeeld geld worden gedoneerd via een speciale website. Hoe hoger het bedrag, hoe groter de ‘beloning’. Men kreeg vanaf zes euro een eervolle vermelding op de website van KMD, maar bij een gift van bijvoorbeeld 250 euro, werd de naam geplaatst bij een kledinghaakje.

Seizoen 2016-2017

KMD stond (staat) voor velen symbool voor een combinatie van sportieve gezelligheid en op prestatiegerichte ambitie. Een unieke vereniging binnen het Westland en directe omgeving. De KMD-‘ers slagen er steeds in tradities in ere te houden en een sfeer te creëren waarin jong en oud hechte vriendschappen ontwikkelden. Zo werd er tijdens de zomermaanden weer druk geklust aan het complex van KMD met o.a. de uitbreiding van de kleedkamers met maar liefst vier kleedgelegenheden.

Sinds 1 september 2014 had ING zich voor drie jaar met een intensief hoofdsponsorschap aan sportvereniging KMD verbonden. KMD was hiermee één van de amateurclubs in Nederland die uit bijna 800 aanmeldingen beloond werd met het sponsorschap. Met het sponsorprogramma wil de ING samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland verder vooruit helpen. En dit contract kreeg bij aanvang van het seizoen 2016-2017 een fantastisch vervolg! KMD wist namelijk een verlenging van drie jaar van het intensief hoofdsponsorschap binnen te halen.

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor het vlaggenschip van sv KMD had deze verandering nog totaal geen gevolgen want na de degradatie in het seizoen 2015-2016 kwam de Wateringse club ditmaal uit in de Derde Klasse.

Er waren echter nog meer veranderingen vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van sv KMD schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zaterdagcompetitie 8 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 2x JO-19, 4x JO-17, 4x JO-15, 4x JO-13, 6x JO-11 en 6x JO-9 teams. De meisjesafdeling van KMD bestond dit seizoen uit: 1x MO-17, 1x MO-15, 1x MO-13 en 2x MO-11 teams.

De indeling van het amateurvoetbal in de zaterdag 3e Klasse B zag er in seizoen 2016-2017 als volgt uit: Ariston’80, Die Haghe, GDA, Houtwijk sv, KMD, Loosduinen sv, Maasdijk, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, SEV, VELO en Verburch.

De Wateringse formatie, wederom o.l.v. trainer Martin de Graaf, kende in de competitie een goede eerste seizoenshelft met acht zeges, twee remises en drie nederlagen. De 2-1 nederlaag op zaterdag 29 oktober bij Ariston’80 kwam wel hard aan omdat KMD hiermee de kans op de eerste periodetitel verspeelde. Met 26 punten uit 13 wedstrijden, en de doelcijfers 40-19, sloot KMD de eerste competitiehelft op een prachtige tweede positie van de ranglijst af. Dit waren slechts drie punten minder dan koploper sv Die Haghe.

Helaas kon KMD 1 in de tweede seizoenshelft geen vervolg geven aan de goede prestatie’s van voor de jaarwisseling. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden werden er door KMD 13 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 10 verloren. Met 42 punten, en de doelcijfers 58 voor en 39 tegen, eindigde men op de vijfde plaats van de ranglijst en was het seizoen hiermee gelijk over en uit.

Bij vier teams van KMD mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. De JO17-1 werd met 46 punten uit 18 duels kampioen van de 2e Klasse 01. De JO13-2 met 44 uit 18 kampioen van de 4e Klasse 09. De JO11-1 met 42 uit 18 kampioen van de 1e Klasse 03 en de MO15-1 met 27 uit 11 kampioen van de 1e Klasse 03.

Seizoen 2017-2018

In de zomer van 2017 werd bij sv KMD veld 4 vervangen voor een kunstgrasveld.

Op de Algemene Ledenvergadering van 10 november 2017 vonden de volgende bestuursmutaties plaats: Peter vd Berg (voorzitter aftredend en herkiesbaar), Gerrit de Waard secretaris (aftredend en niet herkiesbaar) en Jorg Morsdorf sponsering (aftredend en herkiesbaar). Voor de functie van secretaris werd Dide van Adrichem voorgesteld en gekozen. De overige bestuursleden waren: Joost de Waard (penningmeester), Anton Wouters (jeugdvoorzitter), Patrick Kriek (bestuurslid overige senioren), Jaco van der Tang (technische zaken), Gerrit de Waard (wedstrijdsecretaris selectie), Marten Damen (bestuurslid integriteit), Jörg Morsdorf (sponsorzaken) en Jan Middendorp (materialen/inkoop).

Het bestuur van KMD schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 8 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 2 vrouwenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was in het seizoen 2017-2018 uit de volgende teams samengesteld: 3x JO19, 3x JO17, 4x JO15, 4x JO13, 6x JO11 en 7x JO9. De meisjesafdeling van KMD bestond uit: 1x MO17, 1x MO15, 2x MO13 en 1x MO11-team.. Voor de zaalvoetbalcompetitie werd 1 herenteam ingeschreven.

De indeling van KMD 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zaterdag 3e Klasse B luidde als volgt; Ariston’80, Duindorp sv, GDA, KMD, LYRA, MSV ’71, MVV ’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, Sportclub Monster, VELO en Verburch.

Een onopvallend seizoen voor het vlaggenschip van KMD waarin men uiteindelijk onderin de middenmoot eindigde. Van de uiteindelijk 26 competitiewedstrijden wist KMD er 10 te winnen, 4 gelijk te spelen en 12 te verliezen. Met 34 punten, en een doelgemiddelde van 46 voor en 40 tegen, eindigde men op de negende positie van de ranglijst.

Dylan Groen werd dit seizoen topscorer bij KMD 1 met 10 doelpunten, gevolgd door Dylan Arbouw (8) en Arend Balyon (6). Hoofdtrainer Martin de Graaf ging aan het einde van dit seizoen voetbalvereniging KMD verlaten. Hij had er vier seizoenen op Sportpark Suydervelt op zitten.

Dit seizoen konden er bij drie teams van sv KMD de kampioensvlag in top. Bij de jeugd werden de JO15-1 kampioen van de 2e Klasse 03 VJ en de JO15-2 van de 3e Klasse 06 VJ. De zaalvoetballers van KMD werden met 63 punten uit 24 duels kampioen van de 4e Klasse 02. Bij de competitie’s vanaf JO9 en lager werden vanaf dit seizoen geen uitslagen en standen meer weergegeven. De KNVB vond dat die spelers in deze leeftijdscategorieën zich in een ontwikkelfase bevonden, waarbij de competitie geen doel maar een middel was dat bijdroeg aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Seizoen 2018-2019

KMD stond bij aanvang van het seizoen er op veel vlakken beter voor dan ooit. Meer teams, meer jeugd, voldoende kader en een prachtige accommodatie.

In het seizoen 2018-2019 kwam KMD op de zaterdag met 7 seniorenelftallen, 1 veteranenteam en 2 dameselftallen uit in de competitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3x JO19, 3x JO17, 4x JO15, 4x JO13, 5x JO11, 7x JO9 en 1x JO8-teams. Voor de meisjescompetitie werden een 1x MO17, 2x MO15, 1x MO13 en 1x MO11 elftal ingeschreven. Voor de zaalvoetbalcompetitie kwam KMD met één herenteam uit in de competitie.

De indeling van de standaardteams voor het seizoen 2018-2019 van de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Hsv DUNO, Duindorp SV, HBSS, HVV Hercules Den Haag, sv KMD, LYRA, MVV’27, Maasdijk, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, VDL, Verburch en sv WV/Kranenburg.

<

KMD bestond op maandag 29 april 2019 alweer 80 jaar. Nu is het 75 jarig bestaan uitgebreid gevierd en is 80 jaar niet iets om bij stil te staan in de voetballerij.

Seizoen 2019-2020

>

Op de zaterdag kwamen namens KMD 7 seniorenelftallen, 2 veteranen- en 2 damesteams uit in de competitie. Bij de jeugd werden 3 JO19, 4 JO17, 4  JO15, 4 JO13, 5 JO11, 1 JO10, 8 JO9 en 2 JO8-teams ingeschreven. In de meisjescompetitie kwamen voor KMD 1 MO19, 1 MO17, 2 MO15, 1 MO13 en 1 MO11 uit.

Het eerste elftal van KMD speelde ook in het seizoen 2019-2020 in de zaterdag 3e Klasse B. De competitie-indeling was ditmaal als volgt : Ariston’80, DSVP, DUNO, DWO, Duindorp, KMD, LYRA, Loosduinen, MVV’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, Sportclub Monster en Verburch.

Martin de Mooij stond ook dit seizoen als hoofdtrainer voor de groep. Frank Kuijl was met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe Technisch Coördinator voor de senioren en werd hiermee bij KMD mede verantwoordelijk voor de uitvoering van opleiding en technische begeleiding.

Het leek een fantastisch jaar te gaan worden voor het vlaggenschip van sv KMD want zowat het gehele seizoen stond het team van trainer van trainer De Mooij aan kop van de ranglijst van de 3e Klasse B. KMD leek dus op het kampioenschap af te stevenen maar plotseling dook in maart 2020 in Nederland het coronavirus op. Door dit virus lag ineens een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle accommodaties in Nederland op slot. Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot de zomer toe te voetballen. Dit gold voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB besloot hierdoor dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. Ook werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen zou dan iedere club in dezelfde klasse uitkomen als bij de start van dit seizoen.

KMD speelde dus de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op 7 maart 2020 en boekte in Wateringen een 3-1 overwinning op sv Loosduinen. Op dat moment had het team van trainer De Mooij van de 17 competitiewedstrijden er 12 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 38 punten en een doelsaldo van 36 voor en 18 tegen, stond men dus aan kop van de ranglijst, gevolgd door DSVP (34 punten) en DWO (32). KMD kon niet anders doen dan de maatregelen te accepteren en te volgen. Dus geen kampioenschap en geen promotie naar de 2e Klasse en volgend seizoen gewoon weer beginnen in de 3e Klasse.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten eindelijk na ruim drie maanden alle sportkantines weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

>

De competitie-Indeling van sv KMD 1 in het seizoen 2020-2021 in de zaterdag 3e Klasse B was als volgt: Ariston’80, DSVP, Duindorp SV, DUNO, DWO, KMD, Loosduinen, LYRA, Sportclub Monster, MVV ’27, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden en Verburch.

<

Het weekeinde van 10 en 11 oktober bleek achteraf alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepelde coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7 en 8 maart 2020, was namelijk de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef KMD voor de zaterdagcompetitie 9 seniorenelftallen, 1 O23-team en 2 vrouwenelftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 4 JO17, 1 JO16, 3 JO15, 1 JO14, 1 JO13, 4 JO12, 3 JO11, 5 JO10, 3 JO9 en 4 JO8-teams. Bij het meidenvoetbal werden 1 MO19, 1 MO17, 1 MO15 en 1 MO13 elftal ingeschreven.

Door het coronatijdperk kende de competitie-indeling voor het seizoen 2021-2022 bijna veranderingen vergeleken met vorig jaar. Het eerste elftal van sv KMD kwam dus wederom uit in de zaterdag 3e Klasse B met daarin als tegenstanders; Ariston’80, DSVP, Duindorp sv, DUNO, DWO, Loosduinen, Lyra, sc Monster, Naaldwijk, Quick Steps, Schipluiden, FC Skillz/Wateringse Veld en Verburch.

>

Seizoen 2022-2023

>

De sv KMD schreef dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 7 seniorenelftallen, 2 veteranenteams (35+), 2 onder de 23 jaar elftallen en 2 dameselftallen in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 3 JO19, 3 JO17, 1 JO16, 3 JO15, 3 JO13, 3 JO12, 3 JO11, 3 JO10, 4 JO9 en 4 JO8 teams. De meisjesafdeling was ditmaal uit 2 MO20, 1 MO17, 1 MO15, 1 MO13 en 1 MO11 teams samengesteld.

De poule-indeling competitie van de zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: Duindorp SV, sv Houtwijk, KMD, Laakkwartier, LYRA, sv Madestein, sc Monster, MVV’27, Naaldwijk, Schipluiden, Te Werve, Verburch en Zuid West DH.

<

Seizoen 2023-2024

>

Ditmaal schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 6 seniorenelftallen, 2 O23 teams, 2 veteranen (35+) teams en 3 dameselftallen in. De jeugdafdeling van sv KMD bestond in het seizoen 2023-2024 uit 34 teams, onderverdeeld in; 2 JO19, 1 JO18, 1 JO17, 2 JO16, 2 JO15, 2 JO14, 2 JO13, 3 JO12, 3 JO11, 4 JO10, 4 JO9, 4 JO8, 1 MO17, 1 MO15, 1 MO13 en 1 MO10 teams.

De veertien clubs in de 3e Klasse B van seizoen 2023-2024 waren; Ariston’80, Blauw-Zwart, Concordia, DSVP, Duindorp SV, DWO, Full Speed, Graaf Willem II VAC, HMSH, KMD, Laakkwartier, PGS/Vogel, Schipluiden en Wilhelmus.

<

Seizoen 2024-2025

>

Toen de KNVB op vrijdag 5 juli de indeling van de standaardelftallen voor het seizoen 2024-2025 bekend maakte zagen we sv KMD terug in de zaterdag 3e Klasse F met daarin als tegenstanders: Ariston’80, DHC, DSVP, Duindorp SV, DWO, GDA, Lyra, Laakkwartier, MVV’27, PGS/Vogel, Schipluiden vv, Vitesse Delft en Wilhelmus.

 <

Heeft u nog historische foto’s van KMD mail dan aub naar haagse.voetbalhistorie@gmail.com

Palmares K..M.D.

Kampioenschappen:
1960-1961 2e klasse A HVB
1962-1963 1e klasse A HVB
1967-1968 2e klasse A HVB
1990-1991 Hoofdklasse HVB
1994-1995 4e klasse A
1995-1996 4e klasse A
2006-2007 4e klasse C
2014-2015 3e Klasse C

Andere prestatie’s:
2014-2015 KNVB Bekerwinnaar District West II categorie II

Parade der trainers bij K.M.D.:

1960-1961 ?
1961-1962 ?
1962-1963 Cor Berwers
1963-1964 ?
1964-1965 ?
1965-1966 ?
1966-1967 ?
1967-1968 ?
1968-1969 ?
1969-1970 ?
1970-1971 ?
1971-1972 ?
1972-1973 ?
1973-1974 ?
1974-1975 ?
1975-1976 ?
1976-1977 ?
1977-1978 ?
1978-1979 ?
1979-1980 Dick Tempelaar
1980-1981 Dick Tempelaar
1981-1982 Dick Tempelaar
1982-1983 Dick Tempelaar
1983-1984 ?
1984-1985 ?
1985-1986 ?
1986-1987 Jan Goedendorp
1987-1988 ?
1988-1989 Ton van der Leije
1989-1990 Ton van der Leije
1990-1991 Ton van der Leije
1991-1992 ?
1992-1993 Piet van Dijk
1993-1994 Jan Ammerlaan
1994-1995 ? (kampioen 4e Klasse A)
1995-1996 Aad van Dijk / Piet van Dijk (a.i.) (kampioen 3e Klasse A)
1996-1997 Ton Bekkering
1997-1998 ?
1998-1999 Ton Bekkering
1999-2000 Leo Lelieveld / Cees Steijn (a.i.)
2000-2001 Rob Schalke
2001-2002 Rob Schalke
2002-2003 Rob Schalke (degradatie uit 3e Klasse B)
2003-2004 Simon van Vliet
2004-2005 Simon van Vliet
2005-2006 Simon van Vliet
2006-2007 Herman van Dinten (kampioen 4e Klasse C)
2007-2008 Herman van Dinten
2008-2009 Herman van Dinten
2009-2010 Herman van Dinten
2010-2011 Roy Wasmus
2011-2012 Roy Wasmus
2012-2013 Roy Wasmus
2013-2014 Roy Wasmus
2014-2015 Martin de Graaf
2015-2016 Martin de Graaf
2016-2017 Martin de Graaf
2017-2018 Martin de Graaf
2018-2019 Martin de Mooij
2019-2020 Martin de Mooij
2020-2021 Martin de Mooij
2021-2022 Martin de Mooij
2022-2023 Dennis Roerade
2023-2024 Dennis Roerade
2024-2025 Dennis Roerade
2025-2026 Dennis Roerade

Parade der voorzitters bij K.M.D.

1939-1941 Maus Hannemaaijer
1941-1953 Janus van de Wetering
1953-1963 Kerst Oosterhof
1963-1971 Wim van den Berg
1971-1980 Aad Bosman
1980-1989 Arjo van den Berg
1990-1995 Ton Verbraecken
1995-2000 Leo Alleblas
2000 – 2014 Hans Verschoor
2014-heden Peter van den Berg

Terreinen waar K.M.D. heeft gespeeld:

1939-1942 Leyweg te Den Haag, het latere veld van de Hsv Celeritas
1942-1945  Noordweg op de velden van VELO
1945- 1975 Noordweg, de oude velden van v.v. Overvoorde
>

Ereleden K.M.D.

1946 Wim v.d Brugge.
1964 Janus van de Wetering.
1969 Piet Boon.
1971 Wim van den Berg
1975 Cor van Oudheusden.
1976 Jan van Velden.
1980 Arie van Zanten.
1980 Aad Bosman.
1989 Arjo van den Berg.
1990 Cees van der Hout.
1991 Engel van Zanten.
???? Bram Bos.
???? Jan Moerkerk.
1996 Gerard (Okki) van Zundert.
2000 Leo Alleblas.
2001 Jeffry Mullenders.
2001 Louis Hollaar.
2002 Ben Boon.pzn
2003 Ab van den Berg.
2004 Henk van de Wetering.
2004 Jan van Eck.
2006 Huib Bakker.

Leden van Verdienste K.M.D.

Huib Bakker
A.J.M van de Berg
Ab van de Berg
P Boon
Ben Boon pzn
Bram Bos
Hans Braber
Henry Ditewig (2007)
Otto Elgersma
Wim Esser
Louis Hollaar
Gert-Jan van Holst
Henk Jongerius
G. de Lyster
Harry Meijers
Jan Middendorp
Ton Moret
Jan Oosterveer
Herman van de Pol
Hennie Prins
D. Sikkes
Cees Uitbeyerse
Henk van de Wetering
Nico van de Wetering
Jan Wiegers
Peter Zuijderwijk
Hans Verschoor

Jojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişcasino siteleriDeneme BonuslarOnwincasibom girişcasino sitelericasibom giriscasibom girişholiganbetjojobet güncelholiganbet girişcasinocasibom girişcasibom girişONWİNBETS 10