ODB

Den Haag
19-08-1935 - Heden

Hvv ODB

Sportpark Albarda
Albardastraat 15
2555 XP Den Haag
Tel. 070-3236952
Site: http://www.hvvodb.nl

Vlag ODB 35-95 - kopie

Het ontstaan van Hvv O.D.B.

O.D.B. is ontstaan uit een afsplitsing van personeel van de Haagsche Courant Bedrijfsvoetbalvereniging. De sportvereniging Haagsche Courant weerde op een gegeven moment mensen van de werkvloer uit de hoogste elftallen. Deze mensen waren daarover zo gepikeerd en op initiatief van de heren de Zwart, Hendriksen en Vetter besloot men dan maar om zelf een voetbalvereniging op te gaan richten.
En dit geschiedde, op 19 augustus 1935 op een zolderkamertje boven café van Aggelen aan de Vaillantlaan werd O.D.B. (Ons Doel Bereikt) opgericht. In totaal zaten 12 mensen bij deze oprichting waaronder Chris van Meerbeek die velen jaren later nog tot Erelid van ODB werd uitgeroepen. Geld was er nog niet zodat werd besloten dat de nieuwe benoemde penningmeester M. van Oeffel met de pet zou rondgaan en zowaar f.5,50 ophaalde. Dit was het eerste startkapitaal waarmee de voetbalvereniging mee begon.
De contributie bij O.D.B. werd overigens vastgesteld op 15 cent per week. Leden die zonder werk waren moesten slechts 10 cent per week betalen.

De eerste jaren van O.D.B.

Het eerst benoemde bestuur van O.D.B. bestond uit; H. Vetter (voorzitter), D.J. Hendriksen (secretaris) en M. van Oeffel (penningmeester).
De start in de 4e Klasse Bedrijfsvoetbalbond was op het daartoe gehuurde veld van Boer van Roon aan de Vredenburchweg te Rijswijk. Reeds in het eerste seizoen promoveerde O.D.B.1 na het behalen van kampioenschap en kwam er een tweede elftal bij.


ODB met aanhang in 1937.

Seizoen 1937-1938

Het eerste officiële clubblad van O.D.B. waarin de leden op de hoogte werden gehouden verscheen, compleet met reclame via een enkel velletje papier, op 18 september 1937.
In 1938 viel er bij het eerste elftal wederom een kampioenschap te vieren waardoor er een promotie naar de 2e Klasse van de Bedrijfsvoetbalbond volgde. Als aardige bijkomstigheid, de kampioenswedstrijd moest destijds worden gespeeld tegen WODA en deze vereniging had reeds een buitengewoon groot feest georganiseerd. WODA dach wel even dat ene puntje, dat genoeg was voor het kampioenschap, tegen O.D.B. binnen te halen. Toen echter O.D.B. inderdaad onverwachts deze wedstrijd met 1-3 won ontstond er een dermate grote ruzie in de WODA-gelederen dat deze vereniging twee weken later werd ontbonden.
Het aantal elftallen was trouwens in dit seizoen uitgegroeid tot drie.

Seizoen 1938-1939

>

<

Seizoen 1939-1940

In 1939 verhuisde O.D.B. naar een nieuw terrein aan de Leyweg, het tegenwoordige Hsv Celeritas complex. Op dit terrein bouwde O.D.B. zijn eigen clubhuis, iets heel bijzonders omdat in die tijd maar weinig verenigingen een clubhuis bezaten. Het kleine maar zeer gezellige onderkomen bestond uit een kleine houten kantine met aan beide kanten een kleedkamer. De kosten van deze bouw werden gedekt d.m.v. het verkopen van loten. Veel loftuitingen gingen naar Arie Mol voor het vele timmer en schilderwerk dat hij in die tijd had verricht. In die tijd werd er al veel hout en glas gestolen waardoor Arie Mol besloot om tijdens de bouwwerkzaamheden ‘s-nachts in het clubgebouw te blijven slapen. Overigens had de vrouw van Arie de meeste “tentenfondsloten” verkocht.

Op 20 augustus 1939 was de officiële opening van het nieuwe clubhuis waarbij veel belangrijke vertegenwoordigers aanwezig waren o.a. van de H.V.B. waarin O.D.B. net was was toegetreden. O.D.B. had op dit moment 40 senioren leden, 14 aspiranten en 50 donateurs. Niemand dacht op dat moment dat de vreugde van korte duur zou zijn.

Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd er overal in Europa de algehele mobilisatie afgekondigd, zo ook in Nederland. Dit had natuurlijk ook zijn weerslag op het reilen en zeilen in de sportwereld. Praktisch alle clubs zagen veel leden naar kazernes vertrekken, waardoor zij met incomplete teams zaten. Er werd besloten om een noodcompetitie in te stellen waarin geen promotie of degradatie aan waren verbonden. Om nodeloos reizen te voorkomen werden lagere teams zoveel mogelijk plaatselijk ingedeeld.

Hoewel de wereld in brand stond en iedereen in Nederland de ontwikkelingen dagelijks met grote zorg gadesloeg, ging het leven vooralsnog gewoon door, ook in de sport. De inmiddels uitgebroken Tweede Wereldoorlog had een zeer ingrijpende invloed op het verenigingsleven bij O.D.B. Maar liefst 12 spelers werden opgeroepen om het vaderland te dienen en dat betekende een geduchte verzwakking. Op een gegeven moment verscheen er in het clubblad van ODB zelfs de mededeling dat i.v.m. met de mobilisatie moeilijk ging worden om nog elftallen compleet te krijgen.

>

Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ook Nederland binnen en zouden er nog vijf verschrikkelijke jaren volgen.

Seizoen 1940-1941

In verband met de Tweede Wereldoorlog had het voetballen om begrijpelijke redenen niet de hoogste prioriteit. Toch ging het voetbalwereldje, na de capitulatie van Nederland, gewoon weer verder. In juli 1940 werden door de Duitsers alle bestaande voetbalbonden in Nederland (dus ook de Bedrijfsvoetbalbond waarin ODB speelde) samengevoegd tot één grote bond, de N.V.B. (het predicaat “Koninklijk” was door de bezetter ontnomen). De elftallen van ODB kwamen dus ineens tegen hele andere tegenstanders te spelen.

In 1940 vond er ook een bestuurswisseling plaats waarbij H.C. van Meerbeek (Pa) zijn intrede deed als voorzitter. Het verenigings- en voetbalgebeuren kwam op een laag pitje te staan zodanig dat in 1940 een noodcompetitie moest worden ingevoerd. Met veel moeite lukte het om in deze periode het weinig overgebleven spelersmateriaal op de been te houden.

>

Seizoen 1941-1942

>

<

Seizoen 1942-1943

Tot 1942 speelde O.D.B. aan de Leyweg maar in dit jaar kreeg Pa van Meerbeek van de bezetter te horen dat het complex ontruimd moest worden voor het verbouwen van groente (kool) voor hun manschappen. O.D.B. vond toen op een gegeven moment plaats bij de N.A.S. (Nederlandse Arbeiders Sportbond) aan de Fruitweg naast voetbalvereniging Ter Laak.

>

Seizoen 1943-1944

>

<

Seizoen 1944-1945

Na de gebeurtenissen in Nederland op 6 september 1944, beter bekend als “Dolle Dinsdag”, kon onder meer de voetbalcompetitie (die op 10 september zou beginnen) wel worden vergeten omdat deze in zijn geheel door de bezettende macht werd verboden. Ook de jaarvergaderingen werden op het laatste moment door de nazi-politiepresident verboden. Daarmee werd het gehele voetballeven lamgelegd! Het gehele Fruitweg complex werd ook nog eens door de Duitsers onder water gezet.

De “Dolle Dinsdag” luidde weliswaar het begin van het einde van de oorlog in maar voor Nederland kwam eerst nog de ellendige periode van de bezettingstijd, gekenmerkt door enorme schaarste, vreselijke honger en bittere kou. Tijdens deze “Hongerwinter” bestond de voetbalvereniging ODB slechts statutair.

Op 5 mei 1945 kwam dan eindelijk de onvergetelijke Bevrijdingsdag, de dag die voor allen, die hem bewust beleefden, nimmer zal worden vergeten. Zo kwam er dan een einde aan de vijf lange bezettingsjaren.

<

Seizoen 1945-1946

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog ging O.D.B. in 1945 met slechts nog maar 9 leden spelen in het Zuiderpark (2e gedeelte) op het nu huidige H.D.V. veld. De terugkomst van verschillende oud-leden en werving van nieuwe leden deed de club weer snel groeien. Ook de in verval geraakte junioren-afdeling werd de nodige aandacht gegeven zodat de groei bij O.D.B. gestaag doorging.

O.D.B.1 begon in het seizoen 1945-1946 in de 2e Klasse HVB.

>

Seizoen 1946-1947

>

<

Op 16 augustus 1949 ging O.D.B. weer verhuizen, ditmaal met vijf senioren elftallen en één aspiranten team naar Ockenburgh.

O.D.B. in de jaren vijftig

In de jaren vijftig was het betrekkelijk rustig bij O.D.B. Wat betreft de nevenactiviteiten kwam er in het clubkrantje van 27 december 1950 een oproep aan de leden zich te willen aanmelden voor een te vormen toneelgroep, hetgeen liet zien dat het verenigingsleven bij O.D.B. niet alleen uit voetbal bestond.

Seizoen 1953-1954

>

De zondag 2e Klasse B van de HVB was in het seizoen 1953-1954 uit de volgende clubs samengesteld: DHBRK, ODB, De Ooievaars, Oranje Blauw, Oranjeplein, Postalia, RKSVM, TEDO en Wit Blauw RK.

<

De navolgende jaren gaven de groei te zien van de vereniging nu o.l.v. de voorzitters C. van Loon en later Jan Doorschodt. De verhuizing naar Ockenburgh was overigens geen pretje en liet veel te wensen over. Dit gold trouwens voor bijna alle verenigingen die toen op sportpark Ockenburgh speelden. Een eigen onderkomen hadden de verenigingen niet want er was op het hele complex maar één kantine waar een ieder het mee moest doen en ruimte om te trainen was er ook nauwelijks. O.D.B. had hier de beschikking over één speelveld zonder verlichting dus voor de trainingen in de wintermaanden moest er uitgeweken worden naar het strand.
Door deze niet ideale omstandigheden duurde het tot 1959 voor O.D.B. 1 weer promoveerde, nu naar de 1e Klasse van de HVB.

Seizoen 1960-1961

Begin jaren zestig was de vereniging uitgegroeid tot 6 senioren en 4 junioren-elftallen. De trainingen stonden onder leiding van ODB- lid Joop Storm.

In het seizoen 1960-1961 was de zondag 1e Klasse B van de HVB uit de volgende clubs samengesteld: ADS, DVC, Full Speed, GDS, HDV, ODB, Postalia, SOA, De Valkeniers en Zwart Blauw.

Het eerste elftal van ODB kende een moeizaam seizoen in de 1e Klasse. Van de uiteindelijk 18 competitiewedstrijden wist men er 5 in winst om te zetten, speelde 3x gelijk en werd er maar liefst 10x verloren. Met 13 punten, en de doelcijfers van 44 voor en 46 tegen, eindigde ODB op een achtste positie van de ranglijst. Dat was nog voor GDS (11 punten) en degradant De Valkeniers (3 punten).

Ondertussen bleef het ledenbestand bij ODB in de periode “Ockenburgh” op ongeveer 139 leden staan. Hierdoor werd er een vergadering gehouden met het bestuur van voetbalvereniging D.H.B. om in het bezit te blijven van een eigen veld. D.H.B. wilde echter, door veel ledenverlies, fuseren met andere verenigingen en nodigde zo op 10 april 1961 het bestuur van ODB uit om te praten over een eventuele fusie tussen beide verenigingen. De leden van ODB waren echter tegen deze fusieplannen zodat deze fusie niet doorging.

Seizoen 1961-1962

>

>

Seizoen 1962-1963

Op 30 augustus 1962 kwam er een toezegging van de Gemeente Den Haag dat er een nieuw sportcomplex van 3 velden aan de Albardastraat was voorbestemd voor de verenigingen O.D.B., R.A.S. en Duindorp SV.

>

Seizoen 1963-1964

>

<

Seizoen 1964-1965

De bouw van een kantine kon starten, een belangencommissie uit leden van deze drie verenigingen ging aan de slag en bij de start van het seizoen 1964-1965 speelde O.D.B. op het nieuwe complex aan de Albardastraat.

>

Er volgden nu jaren van voorspoed gezien de sportieve prestaties van de vereniging. Het eerste elftal promoveerde op 19 mei 1964 naar de KNVB en won in dit seizoen ook nog eens de HVB beker door in de finale (na verlenging) Den Hoorn met 2-1 te verslaan.


ODB 1 op 18 mei 1964, toen men als nummer 2 van de 1e klasse A naar de KNVB promoveerde na een 3-0 overwinning tegen Flamingo’s. Staand v.l.n.r. Jan de Bruin, Louis Doorschodt, Wim de Graaf, Rudi de Graaf, Jan Leiendekker, Daan Regeer en Jan Doorschodt (masseur). Zittend Theo Heskes, Geer Hansler, Bas Koegler, Henk Moreels en Wim Lensink.

>

ODB  winnaar HVB-beker op 5 juli 1964 na een 2-1 overwinning op den Hoorn. Het spannende scoreverloop : Henk Moreels(88) 1-0, Bentvelzen(90) 1-1 en Henk Moreels(94) 2-1. De goalgetter zit links van Jan Doorschodt, die de beker in zijn handen heeft.

Seizoen 1965-1966

>

In het seizoen 1965-1966 was de zondag 4e Klasse C van de KNVB uit de volgende clubs samengesteld: Duindorp SV, GSC, HDV, Hoek van Holland, LenS, ODB, PDK, Progress, Rijswijk, Scheveningen, Schoonhoven en Te Werve.

Het vlaggenschip van ODB debuteerde uitstekend in de KNVB-klasse want het team van trainer Frans Schrurs ging onverminderd door met het behalen van goede resultaten. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden won ODB er maar liefst 15, speelde 6 keer gelijk en werd er slechts eenmaal verloren. Met 36 punten, en de doelcijfers 57-25, werd ODB met een straatlengte voorsprong kampioen van de 4e Klasse C en promoveerde hiermee rechtstreeks door naar de zondag 3e Klasse KNVB.

>

Seizoen 1966-1967

>

In zeven jaar tijd presteerde O.D.B.1 om van de HVB naar de 2e Klas KNVB te promoveren. Eén nadeel was er aan het complex “Alberda”, het veld was door overbespeling van drie verenigingen plus de scholen uit de omgeving die gebruik maakte van dit terrein zo slecht geworden dat er op 2e Klasse KNVB niveau niet meer op gespeeld kon worden.
Dit was dan ook één van de reden dat het eerste elftal van O.D.B. vanaf seizoen 1966-1967 zijn thuiswedstrijden bij voetbalvereniging Vredenburch ging spelen. De andere reden was de entree inkomsten bij het hek die voor een vereniging onontbeerlijk waren. Clubs op gemeente terreinen mochten in die tijd geen entree heffen. Werd er wel entree geld opgehaald dan kwam dit direct in de gemeente-kas terecht. De entree-gelden die bij het hek van het complex bij Vredenburch werden opgehaald mocht O.D.B. wel zelf houden.

In samenwerking met R.A.S. en Duindorp SV werd er een lichtinstallatie op veld 2 aan de Albardastraat geplaatst hetgeen een niet geringe financiële prestatie van de verenigingen inhield. De officiële opening van deze nieuwe lichtinstallatie was op 28 oktober 1965.

>

Seizoen 1967-1968

>

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1967-1968 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Blauw Zwart, DHL, HBS, Laakkwartier, LFC, ODB, Quick, RFC, RKAVV, RVC en VFC.

ODB 1 seizoen 1967-1968 met o.a. Geer Hansler, Cees Zegeling, Freek Jansen, Bas Koegler, Theo Dusbaba en Theo Heskes.

Seizoen 1968-1969

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1968-1969 uit de volgende clubs samengesteld: Alblasserdam, Alphen, Blauw Zwart, DHL, HBS, Laakkwartier, Leonidas, ODB, ODS, RVC, VFC en VUC.
Het werd een seizoen van de gelijke spelen voor ODB1. Van de 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 12 gelijk gespeeld. Verder werd er 5 keer verloren en 5 maal verloren. Met 22 punten, en een doelsaldo van 25 voor en 27 tegen eindigde ODB dan ook keurig op de zesde positie van de 2e Klasse KNVB.

Seizoen 1969-1970

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1969-1970 uit de volgende clubs samengesteld: Alblasserdam, Alphen, Blauw Zwart, DHC, HBS, Laakkwartier, Leonidas, LFC, Lugdunum, Naaldwijk, ODB en VUC.

De mannen van trainer John Huguenin speelde een redelijk constant seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met wederom 22 punten, en ditmaal een doelsaldo van 30-31, eindigde ODB dan ook keurig in de middenmoot op de zevende positie van de eindranglijst van de 2e Klasse A. Lugdunum werd dit seizoen, met 32 punten, de onbetwiste kampioen.

<

Seizoen 1970-1971

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1970-1971 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DHC, HBS, Laakkwartier, LFC, ODB, ONA, Spartaan’20, TOGB, VUC, Wilhelmus en Xerxes.
Het eerste elftal draaide een redelijk constant seizoen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 8 gewonnen, 6 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee eindigde het team van trainer Wim Andriessen met 22 punten, en een doelsaldo van 17 voor en 21 tegen, keurig in de middenmoot op de zesde positie van de 2e Klasse A.

>

Seizoen 1971-1972

Op zondag 4 juli 1971 wist ODB beslag te leggen op de Harry de Hartog-beker. In de finale tegen RAVA werd het, voor maar liefst 2.000 toeschouwers, 1-1. Door de enorme hitte die dag werd er gezamenlijk besloten om geen verlenging te spelen maar gelijk strafschoppen te nemen. In deze strafschoppenserie was ODB de bovenliggende partij waardoor aanvoerder Theo Dusbaba uit handen van Ere-voorzitter L. Poons, van de organiserende vereniging De Ooievaars, de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Er volgden moeilijke jaren waarin O.D.B. terugging van 11 senior elftallen naar 7 elftallen en ook de jeugdafdeling had met ledenverlies te kampen.

De zondag 2e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1971-1972 uit de volgende clubs samengesteld: Blauw Zwart, DHC, DHL, DRL, Leonidas, LFC, Naaldwijk, ODB, ONA, TOGB, VUC en Wilhelmus.

Voor het 1e elftal van ODB was dit seizoen de 2e Klasse KNVB te hoog gegrepen en maakte de club geen schijn van kans. Pas in de zevende wedstrijd wist men het eerste punt te behalen. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werd er geen een enkele wedstrijd gewonnen, speelde men 8 keer gelijk en werd er maar liefst 14 keer verloren. Het was dus ook niet zo verwonderlijk dat ODB met 8 punten, en een doelsaldo van 19 voor en 48 tegen, op de laatste plaats van de zondag 2e Klasse A van de KNVB eindigde en zodoende een verplichte gang terug naar de 3e Klasse KNVB moest maken.

Op 15 juni 1972 werd er een Buitengewone Ledenvergadering uitgeroepen, de reden hiervan was het ontstaan van het gebrek aan kader in alle geledingen. Op de agenda stond zelfs vermeld dat, indien er uit de leden op de vergadering aanwezig geen medewerking zou komen, er zou worden gestemd om te gaan fuseren of zelfs de vereniging op te heffen. Geschrokken reageerden de leden door toezeggingen te doen om de te vervullen functies te gaan bezetten en zo werd de crisis enigszins opgelost.

Seizoen 1972-1973

>

Na de degradatie van afgelopen seizoen werd ODB in het seizoen 1972-1973 ingedeeld in de zondag 3e Klasse B van de KNVB en ontmoette daarin; Coal, HBS, Hillegersberg’32, De Hollandiaan, LenS, Olympia, De Postduiven, RKWIK, Scheveningen, Steeds Volharden en VOC.

Voor ‘gezelligheids’-vereniging ODB was dit eigenlijk een oninteressante poule met veel clubs van buiten de regio waarvoor het publiek niet echt warm voor liep. ODB kende wederom een uiterst moeizaam seizoen. De formatie van trainer Henk den Boer verloor dit seizoen regelmatig in de laatste minuten van de wedstrijd en scoorde gewoon te weinig. Dit kwam o.a. omdat spits Bas Koegler maar liefst acht maanden op non-actief had gestaan vanwege een zeer hardnekkige liesblessure.

In de 3e Klasse B moesten, zoals gebruikelijk, twee teams degraderen. De Postduiven was daar één van en via een beslissingswedstrijd moesten ODB en HBS onderling gaan uitmaken wie de tweede club zou worden die uiteindelijk zou gaan degraderen. Deze beslissingswedstrijd vond plaats op zondag 29 april 1973 op het veld van DHC te Delft.
Na een 0-0 ruststand kwam HBS in de 73e minuut op een 1-0 voorsprong maar vlak daarna scoorde Bas Koegler voor ODB de gelijkmaker. Na 90 minuten stond de stand 1-1 nog steeds op het scorebord dus volgde er een verlenging. In deze verlenging moest ODB in HBS de meerdere herkennen en kwam helaas met 3-1 achter. In de 118e minuut scoorde geer Hansler nog wel de 3-2 maar bij deze stand bleef het en dacht ODB voor het tweede seizoen achtereen gedegradeerd te zijn.

Er liep echter nog steeds een protest van ODB tegen De Hollandiaan. Was was het geval? Eerder in dit seizoen bleek dat er bij De Hollandiaan een onrechtmatige had meegespeeld. De wedstrijd ODB-De Hollandiaan was in 0-0 geëindigd en hierdoor kwam het team van trainer Henk de Boer net een punt te kort om in de eindstand boven HBS te eindigen. Pas na de verloren beslissingswedstrijd tegen HBS werd het dossier door de KNVB behandeld en ODB in het gelijk gesteld. De KNVB kwam nu voor een enorm probleem te staan want de wedstrijd ODB-De Hollandiaan moest worden overgespeeld.

De competitiewedstrijd ODB-De Hollandiaan moest dus op zondag 13 mei 1973, drie weken na afloop van de competitie, opnieuw gespeeld worden. Voor een uniek aantal van 2.500 toeschouwers aan de Alberdastraat te Den Haag won ODB vrij eenvoudig met 4-1 van een nauwelijks inspannend De Hollandiaan door doelpunten van Bas Koegler (2x), Kees Zegeling en een eigen doelpunt.
Door deze overwinning degradeerde ODB sowieso niet maar ook HBS kon niet meer degraderen. De KNVB had zichzelf dus weer in een lastig pakket gewerkt.

<

Seizoen 1973-1974

>

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1973-1974 uit de volgende clubs samengesteld: ASC, Bodegraven, Hillegersberg’32, HVV, Lisse, ODB, Quick (H), Randstad Sport, RKDEO, Teijlingen,VCS en VEP.

De prestaties van het eerste elftal waren de laatste tijden dus niet zo best. ODB degradeerde in het seizoen 1973-1974 wederom en zakte zodoende in korte tijd van de 2e Klasse naar de 4e Klasse.

<

Seizoen 1974-1975

Na het gebruik van een aantal jaren van de kantine/clubhuis aan de Albardastraat kwam toch wel schrijnend aan het licht dat dit clubhuis te klein was voor bewoning door drie verenigingen. Met name de jeugdafdeling kwam op zaterdag danig in de verdrukking, immers R.A.S. was een echte zaterdagvereniging en maakte zodoende altijd gebruik van de hele kantine en stond er in een hoekje één tafel met een bordje O.D.B. erop.

De oplossing van dit probleem kwam in 1974, Duindorp SV kreeg het voormalige Holland Sport terrein aan de Sportlaan aangewezen en verliet zodoende het terrein aan de Albardastraat.

Na de degradatie van vorig seizoen kwam ODB in het seizoen 1974-1975 uit in de zondag 4e Klasse C. Deze 4e Klasse C was uit de volgende clubs samengesteld: BEC, Delft, GDA, Hoek van Holland, ODB, De Ooievaars, Paraat, Postalia, RKSVM, Rijswijk, SVDP en sv Wassenaar.

>

Seizoen 1975-1976

>

<

Na het vertrek van Duindorp SV besloot het bestuur om nu een eigen clubhuis te gaan bouwen zodat zowel ODB als RAS hun eigen onderkomen kregen aan de Albardastraat. De bouw van het nieuwe clubhuis begon op 3 februari 1976 en werd voornamelijk opgezet door Leen Papendrecht. Hij hield in z’n eentje toezicht op de bouw en schroomde niet om een muur, die niet goed gemetseld was, omver te trappen.

Seizoen 1976-1977

Zoals gezegd begon de bouw van de kantine op 3 februari 1976. Zeven maanden lang werden er soms wel 15 uur per dag hard doorgewerkt om de kantine z.s.m. te realiseren.
De opening van het nieuwe clubhuis geschiedde zodoende al op 7 augustus 1976 door de heer D.P. Lindhout van J.S.R, dit was wederom een mijlpaal in de geschiedenis van ODB. Met trots konden alle ODB-ers terugkijken op de bouw van de schitterende en oergezellige kantine. Voor de echte ODB-er was dit dan ook geen kantine maar “Ons Huis”!

>

Seizoen 1977-1978

>

Tijdens het seizoen 1977-1978 werden de ODB-spelers Freek Jansen en Harry Heemskerk gehuldigd door voorzitter Cees Cies. Keeper Heemskerk stond voor de 300ste keer in ODB 1 en middenvelder Jansen droeg voor de 350ste maal het shirt van ODB 1. De twee oud-gedienden ontvingen voor aanvang van de wedstrijd tegen Wassenaar bloemen en een blijvend aandenken.

<

Seizoen 1978-1979

>

<

Seizoen 1979-1980

>

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: Archipel, DONK, GSV, Lekkerkerk, Moerkapelle, Moordrecht, ODB, Spoorwijk, TOGB, sv Voorburg, VVP en WSE.

Een onopvallend seizoen ditmaal voor ODB 1 waarin men uiteindelijk in de middenmoot eindigde. Van de 22 competitiewedstrijden won het team van trainer Jan Eversdijk er 7, speelde 7 keer gelijk en werd er 8 maal verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 26-29, eindigde ODB op de zevende positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1980-1981

Op zaterdag 16 augustus 1980 was voor ODB de grote dag aangebroken waarop men vol spanning wachtte op de Anderlecht-delegatie. De Belgische topclub Anderlecht zou namelijk een bezoek afleggen aan de 4e Klasser ODB, als uitvloeisel van de 6.000 gulden transfer van Johnny Dusbaba van ODB naar Anderlecht. Helaas voor ODB en de vele toeschouwers kwam Anderlecht met een tweederangs-team. Voor aanvang van de wedstrijd ODB-Anderlecht nam ODB afscheid van de spelers Geer Hansler en Jan Koegler.

>

De zondag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: ADS, BMT, Hoek van Holland, Laakkwartier, ODB, Oliveo, Quick Steps, RAVA, RKSVM, Scheveningen, Spoorwijk en Westerkwartier.

Ook dit seizoen stond trainer Jan Eversdijk voor de groep. ODB presteerde dit seizoen uitstekend maar had alleen de pech dat Oliveo oppermachtig was en met 33 punten kampioen werd. ODB wist van de 22 competitiewedstrijden er 9 te winnen, 9 gelijk te spelen en 4 te verliezen. Met 27 punten, en een doelsaldo van 24 voor en 16 tegen, eindigde men op een keurige tweede positie van de ranglijst. Robbie Dorlas werd dit seizoen met 6 doelpunten topscorer bij ODB, gevolgd door Ron Houterman (4) en Koos van der Graaff (3).

Na afloop van dit seizoen maakten de eerste elftalspelers Theo Dusbaba en Bas Koegler bekend dat ze voortaan lager in een vriendenteam gingen voetballen.

Seizoen 1981-1982

>

Op Nieuwjaarsdag (01-01-1982) was er voor de twee oer-ODB’ers Theo Dusbaba (37 jaar) en Bas Koegler (41) een afscheidswedstrijd georganiseerd. Theo Dusbaba had er dan 12 seizoenen bij ODB 1 op zitten, Bas Koegler zelfs 18 seizoenen. De wedstrijd oud-ODB tegen het huidige eerste elftal van ODB werd geleid door scheidsrechter Hans Melser.

De zondag 4e Klasse D van de KNVB was in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: ASB, BEC, BMT, BTC, Delft, Hillegersberg, ODB, Schiebroek, SCR, Spoorwijk, SVLV en Tediro.

<

Seizoen 1982-1983

Het keerpunt van de moeilijke jaren en de sportieve prestaties en tevens weer een opbloei in het ledental kwam in het seizoen 1982-1983.

Na jaren in de vierde Klasse uit te komen droomde ODB van weer eens een titel (of van promotie). Bij aanvang van het seizoen 1982-1983 was John Rietveld aangesteld als de nieuwe trainer bij de club aan de Albardastraat.

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: Alphen, Bernardus, DOSR, DSO, ODB, RAVA, SJZ, Spoorwijk, SVLV, VCS, VTL en sv Wassenaar.

<

Het tweede elftal van ODB promoveerde voor de tweede maal in de geschiedenis naar de 4e Klasse van de KNVB.

Seizoen 1983-1984

>
De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: Bernardus, Cromvliet, DSO, HBS, Meerburg, ODB, PDK, Randstad Sport, RKSVM, SJZ, SVLV en VVP.

De A-selectie van ODB bestond dit seizoen o.a. uit de volgende spelers; Nelis Koegler, Erik Zegeling, Rinus Koegler, Han de Lange, Wieteke Gunther Mohr, Eus van der Berg, Jan Hendriks, Wim Steenwijk, Chris Wareman (keeper), Bas Dorlas, Rob Dorlas, Koos van de Graaff, Freek Jansen, Joop de Haas, Leen Roos, Richard Lossie en Erik Zegeling. Trainer was John Rietveld, verzorger Hans Pelgrim, leider Koos van de Graaff sr en Klaas Krul en grensrechter Aad de Hilster.

Het team van trainer John Rietveld begon uitstekend aan de competitie met overwinningen op VVP (8-0), HBS (2-0), RKSVM (1-2), Randstad Sport (5-1) en Meerburg (0-1). Het was hiermee dan ook niet verwonderlijk dat ODB, met 10 uit 5 en een doelsaldo van maar liefst 18 voor en slechts 2 tegen, de ranglijst van de 4e Klasse B aanvoerde. De zesde competitiewedstrijd tegen PDK werd bij een 0-0 stand gestaakt nadat ODB-er Hanny de Lange een beenbreuk had opgelopen en in speelronde zeven liep ODB tegen haar eerste puntverlies aan door bij Cromvliet 0-0 te spelen. Een week later volgde echter bij Bernardus (0-2) een mooie overwinning voor de blauw-witte formatie.
De start van de competitie was voor ODB dus uitstekend. Op zondag 20 november 1983 stond de kraker ODB-DSO op het programma. De topper tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst kende helaas weinig hoogtepunten en eindigde in 1-1, waardoor ODB 3 punten voorsprong behield op haar concurrent.

ODB zou in het restant van de competitie de koppositie in de zondag 4e Klasse B niet meer uit handen geven. Op zondag 29 april 1984 stond, in de 20e speelronde, de kraker DSO-ODB op het programma. Op dat moment was ODB, met 29 punten uit 19 wedstrijden, koploper in de 4e Klasse B en volgde DSO, met 26 uit 19, op de tweede positie. DSO vocht dus voor zijn laatste kans en als ODB zou winnen dan kon het kampioensfeest gevierd gaan worden.

De schrik zat er bij ODB al snel in want in de derde minuut van de wedstrijd kwam DSO op een 1-0 voorsprong, maar tot opluchting van de grote en vooral luidruchtige ODB-aanhang herstelde ODB zich vrij snel en stonden de Hagenaars in de 17e minuut alweer met 1-3 voor. Good-old Freek Jansen (38 jaar) scoorde in de 4e minuut de gelijkmaker voor ODB en in de 9e minuut zette Joop de Haas (mooie knal onder de lat) de Hagenaars op een 1-2 voorsprong. In de 17e minuut leek de wedstrijd al beslist toen Koos de Graaff de 1-3 op het scorebord zette. DSO viel nog met man en macht aan maar verder als 2-3 kwamen de Zoetermeerders niet. Na het laatste fluitsignaal was voor ODB de titel in de 4e Klasse B een feit.
ODB 1 kampioen 83-84 - kopieHet vlaggenschip van ODB, op 29 april 1984, kampioen van de zondag 4e Klasse B van de KNVB na een 2-3 overwinning bij DSO. 

Na afloop van deze kampioenswedstrijd was er ‘s-avonds ‘Open Huis’ in de kantine van ODB waarbij het bier tot in de late uurtjes rijkelijk vloeide.

Uiteindelijk behaalde ODB 32 punten (13x winst, 7x gelijk en 2 nederlagen) uit 22 competitiewedstrijden en eindigde hiermee met ruime voorsprong op DSO (28 punten) en VVP (24 punten) dus op de eerste plaats. Het doelsaldo van ODB was 51 voor en 17 tegen. Topscorer bij ODB werd dit seizoen Jan Hendriks met 12 doelpunten, gevolgd door Robbie Dorlas (7) en Koos v.d. Graaf (6).

Seizoen 1984-1985

>

Bij het 50 jarige bestaan van O.D.B. in 1985 bestond het ledental uit 9 senioren elftallen, 5 junioren en 1 meisjes elftal.

Na het kampioenschap in het vorige seizoen kwam het ODB van trainer John Rietveld dit seizoen uit in de zondag 3e Klasse B van de KNVB met daarin als tegenstanders: DBGC, Delfia, Den Hoorn, DHL, Emma, GDS, Oliveo, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen en VOC.

De promovendus had vergeleken met vorig seizoen weinig mutaties in de selectie. Alleen Henk Baggerman was overgekomen van Hsv ADO. Uiteindelijk debuteerde ODB prima in de 3e Klasse door op een keurige vijfde positie van de ranglijst te eindigen. Van de 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 7 verloren. Hiermee behaalde de formatie van trainer Rietveld 21 punten en een doelsaldo van 31 voor en 32 tegen.

Seizoen 1985-1986

Bestuurssamenstelling ODB bij aanvang van het seizoen 1985-1986 was als volgt: Jan Doorschodt (voorzitter), Leen Papendrecht (penningmeester), A.C. van der Beek (secretaris), J. Lossie (wedstrijd secretaris) en T. Schippers (jeugdvoorzitter).

ODB schreef voor de zondagcompetitie 9 seniorenelftallen. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een A1, C1, D1, E1, F1 en een meisjesteam.

De zondag 3e Klasse A van de KNVB was voor het seizoen 1985-1986 uit de volgende clubs samengesteld: Altior, Celeritas, Delfia, DOSR, HBS, HVV, LFC, Lisse, ODB, UDO, VCS en VELO.

<

Seizoen 1986-1987

>

In het seizoen 1986-1987 was de zondag 3e Klasse B van de KNVB West II uit de volgende clubs samengesteld: BTC, DHL, GDS, Hoek van Holland, ODB, Oliveo, RKDEO, Rijswijk, Scheveningen, Soccer Bous, VELO en VIOS.

<

Seizoen 1987-1988

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, DSO, Duindorp SV, GDS, HVV, ODB, Quick Steps, RAVA, VTL, Vredenburch en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1988-1989

>

Het eerste elftal van ODB werd in het seizoen 1988-1989 ingedeeld in de zondag 4e Klasse B met ditmaal als tegenstanders: Celeritas, Cromvliet, Delft, Duindorp SV, GDA, Quick Steps, RAVA, Scheveningen, Vredenburch, VVP en sv Wassenaar.

<

Seizoen 1989-1990

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1989-1990 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Den Hoorn, ODB, Postduiven, Quick Steps, RAVA, Scheveningen, Spoorwijk, VIOS, Vredenburch en VVP.

<

Seizoen 1990-1991

>

De zondag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: BTC, Celeritas, Cromvliet, HBS, HVV, ODB, Quick Steps, RAVA, Randstad Sport, Spoorwijk, SVLV en WIK.

ODB 1 seizoen 1990-1991, via de nacompetitie gepromoveerd naar de 3e klasse door op 26 mei 1991 de beslissende wedstrijd tegen den Hoorn na verlenging met 3-2 te winnen. Staand v.l.n.r: Ome Jan Doorschodt, Leo v.d.Kroft, Aad de Hilster, Aad de Heijer, Peter Charitee, Guus Verschoor, Koos vd Graaf, Jan Hendriks, Willem Hoogervorst, Richard Colpa, Harry de Haas, trainer John Rietveld, Leen Papendrecht, Koos de Graaf (vlagger) en Freek Janse. Zittend v.l.n.r: Erik Verheij, Willem Koning, Leen Roos, Chris Wareman, Ben van Gerven, Hannie de Lange, Eus v d Berg, Joop de Haas en verzorger Gerard Spitsbaard.

>

Seizoen 1991-1992

>

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: Delfia, GDA, GDS, GONA, Hoek van Holland, Laakkwartier, ODB, Quick Steps, RKSVM, Vredenburch, VUC en Westlandia.

Ton Boevink was dit seizoen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de A-selectie.


De kantine en kleedkamers van ODB op het terrein aan de Albardastraat.

Seizoen 1992-1993

>

De indeling van het amateurvoetbal voor de regioclubs in district West II seizoen 1992-1993 in de zondag 3e Klasse B van de KNVB zag er als volgt uit: Delfia, DSO, GDS, LENS, ODB, Quick Steps, RKSVM, Scheveningen, Verburch, Vredenburch, VUC en Wippolder.

Helaas voor ODB stond het vlaggenschip van de club aan het einde van het seizoen op een degradatieplaats. Van de 22 competitiewedstrijden waren er slechts 5 in winst omgezet, speelde men 6 keer gelijk en was er 11 keer verloren. Met 16 punten, en een doelsaldo van 32 voor en 58 tegen, eindigde ODB op de voorlaatste positie van de ranglijst.

<

Seizoen 1993-1994

>

De 4e Klasse C van de KNVB-zondag was voor het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: Celeritas, Cromvliet, Duindorp SV, GDA, Groen Wit’58, HBS, Kranenburg, ODB, Postduiven, Quick Steps, Scheveningen en WIK.

<

Seizoen 1994-1995

>

In het seizoen 1994-1995 kwam het vlaggenschip van ODB wederom uit in de zondag 4e Klasse C van de KNVB. In deze klasse moest men het opnemen tegen; BTC, Celeritas, GDA, Groen Wit’58, OSC, Quick Steps, REMO, Scheveningen, SOA, Wassenaar en WIK.

Met 24 punten uit 22 duels eindigde ODB dit seizoen op de vijfde positie. GDA werd met 32 punten kampioen.

<

Seizoen 1995-1996

>

De zondag 1 van ODB werd in het seizoen 1995-1996 ingedeeld in de 4e Klasse B van de KNVB en trof hierin de volgende tegenstanders; BTC, Cromvliet, HS Texas DHB, Laakkwartier, OSC, Paraat, Scheveningen, SOA, VVP, sv Wassenaar en WIK.

Vanaf dit seizoen werd er door de KNVB een nieuwe puntentelling ingevoerd. Een overwinning leverde tegenwoordig drie punten op i.p.v. twee!

Scheveningen was dit seizoen oppermachtig in de 4e Klasse B en werd zodoende met 53 punten kampioen. ODB, o.l.v. van trainer Jan Eversdijk, presteerde ook uitstekend want van de 22 competitiewedstrijden werden er 12 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 41 punten en een doelsaldo van 42 voor en 31 tegen, eindigde men op de tweede positie van de ranglijst en plaatste ODB zich hiermee voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse.

(We zijn nog op zoek naar de resultaten van de nacompetitie)

<

Seizoen 1996-1997

>

<

Seizoen 1997-1998

>

<

Seizoen 1998-1999

Bij aanvang van dit seizoen bestond het bestuur van O.D.B. uit; Jan Doorschodt (voorzitter), J. de Pauw (2e voorzitter), Leen Papendrecht (penningmeester) en de bestuursleden L.Koegler, A.de Hilster jr. en F.Peereboom.

In het seizoen 1998-1999 werd het eerste elftal van O.D.B. ingedeeld in de 4e Klasse B met als tegenstanders Azzurri, Duindorp SV, Forum Sport, Haagse Hout, LFC, Roodenburg, FC Rijnland, UDWS, Vredenburch, Warmunda en Wassenaar.

Het team van trainer Ton Boevink begon uitstekend aan de competitie want door doelpunten van Manolito Toepoel (2x) en Richard Colpa werd er een 3-1 thuisoverwinning behaald op LFC. In de tweede wedstrijd, uit tegen Warmunda, scoorde de ploeg uit Warmond diep in de blessuretijd de 2-2 waardoor O.D.B. twee kostbare punten verspeelde. Maar O.D.B. raakte hierdoor niet van slag en zette tot aan de winterstop een indrukwekkende serie wedstrijden neer met overwinningen op Wassenaar (5-0), Forum Sport (1-6), OSC (6-1), FC Rijnland (3-2), Azzurri (2-0) en Warmunda (5-4). Door deze sterke serie ging O.D.B. als koploper van de 4e Klasse B de winterstop in. Opvallende man aan O.D.B.-zijde was de pas 19-jarige trefzekere Manolito Toepoel. De 2.04 meter lange spits had tot aan de winterstop al 14 keer gescoord en stond hiermee hoog op het Haagse topscorers klassement.

Al snel bleek dat de titelstrijd in de 4e Klasse B tussen Roodenburg en O.D.B. ging. De eerste ontmoeting tussen beide kampioenskandidaten volgde vlak na de winterstop in Leiden. O.D.B. verloor niet alleen deze topper met 3-2 maar ook zijn koppositie aan de Leidenaren. Beide teams bleven maar hun wedstrijden winnen en zodoende werd het slot van de competitie ongekend spannend.
In de 18e competitiewedstrijd haalde O.D.B. maar weer eens uit en werd op Houtrust Duindorp SV met 9-1 verslagen. Na deze wedstrijd brak er een groot feest los bij O.D.B. toen bekend werd dat Roodenburg geheel onverwacht met 0-0 gelijk had gespeeld bij UDWS. Hierdoor werd O.D.B. weer koploper van de 4e Klasse B. De hierop resterende wedstrijden tegen UDWS (4-0), Vredenburch (1-5) en FC Rijnland (1-4) werden allen door O.D.B. gewonnen, maar ook Roodenburg leed geen puntverlies meer.

Op zondag 9 mei 1999 volgende aan de Albardastraat de cruciale wedstrijd O.D.B. tegen Roodenburg. In deze alles beslissende laatste competitiewedstrijd moest Roodenburg winnen om kampioen te worden. O.D.B. had genoeg aan een gelijkspel om de vlag in top te hangen.
Het duel, voor ruim 1.200 toeschouwers, had uiteindelijk alles in zich wat de voetbalsport zo aantrekkelijk kan maken. Vuurwerk, veel doelpunten, aantrekkelijk scoreverloop, dramathiek, heel veel fouten en een overdosis aan inzet aan beide kanten. Na ruim een half uur voetballen leek O.D.B. op rozen te zitten toen in de 29e minuut Danny Smink, met een mooie volley, O.D.B. op een 1-0 voorsprong zette en twee minuten later Danny van der Graaff de 2-0 maakte. Roodenburg vocht zich echter toch nog terug tot 2-2 en bij deze stand kreeg de jonge O.D.B.-speler Freek Faber ook nog eens de rode kaart van arbiter Van der Zwet voorgehouden. Roodenburg wist zich echter geen raad met deze meerderheid en bovendien deden alle O.D.B.-ers nog eens een stapje harder. In de 70e minuut werd spits Toepoel in het strafschopgebied neergelegd en was het Manolito zelf die de strafschop benutte en zodoende O.D.B. op een 3-2 voorsprong zette. In de 85e minuut besliste Bernard Boot definitief de wedstrijd toen hij de 4-2 maakte.
De Roodenburg aanhangers vertrokken geruisloos met vier bussen weer richting Leiden terwijl het feest in de O.D.B.-kantine pas echt losbarstte. O.D.B. was met tien man dan toch de 3e Klasse ingestapt. Een mooi afscheidskadoo voor trainer Ton Boevink die naar V.V.P. vertrok.
Manolito Toepoel eindigde uiteindelijk met 25 doelpunten als tweede in het Haagse Topscorerklassement, met twee doelpunten achterstand op winnaar Renzo Marzolla (RVC/Rijswijk zat.)

Seizoen 1999-2000

Na het kampioenschap van vorig seizoen werd het eerste elftal van O.D.B. voor dit seizoen in de 3e Klasse B ingedeeld met als tegenstanders Concordia, Cromvliet, GONA, sv Den Hoorn, Laakkwartier, OLIVEO, De Postduiven, Scheveningen, Schipluiden, VIOS en WIK.
O.l.v. de nieuwe trainer Sjaak de Bruin begon de debutant in de 3e Klasse zeer verrassend aan de competitie door de uitwedstrijd tegen, het uit de 2e Klasse gedegradeerde, VIOS met 3-4 te winnen. Spits Manolito Toepoel liet ook weer van zich spreken want hij scoorde in deze openingswedstrijd van de competitie maar liefst drie keer. Een week later speelde O.D.B. thuis gelijk (2-2) tegen OLIVEO gevolgd door weer een schitterende uitoverwinning bij Laakkwartier (1-3). Hiermee nestelde O.D.B. zich, samen met sv Den Hoorn, op een tweede plaats in de 3e Klasse B met twee punten achterstand op koploper De Postduiven.
Helaas kon het team van trainer De Bruin deze goede prestatie’s niet volhouden en werd er o.a. verloren van GONA (2-1), Schipluiden (6-1), Scheveningen (3-4) en Concordia (2-5). Uiteindelijk eindigde O.D.B. dit seizoen met 28 punten uit 22 duels (doelsaldo 48-57) op een achtste plaats in de 3e Klasse B. Laakkwartier werd in deze Klasse kampioen.
O.D.B.-spits Toepoel eindigde ditmaal met 23 doelpunten als derde in het Haagse Topscorerklassement achter de winnaar Edwin Grünholz (32) van Kranenburg en Renzo Marzolla (30) van RVC/Rijswijk (zat.).

Seizoen 2000-2001

Voor aanvang van de competitie 2000-2001 begroette O.D.B. veel nieuwe spelers binnen de A-selectie. Bert Dusbaba, Richard Linnenbank en Zier Tebbenhoff kwamen van FC Kranenburg en ook de spelers Jan van den Berg (VCS), Gilbert Walter (PEC Den Haag), Marco Lange (HMSH) en Patrick van Dullemen (Forum Sport) kon trainer Sjaak de Bruin begroeten.
O.D.B. werd ingedeeld in de 3e Klasse B met als tegenstanders Cromvliet, DSO, DWO, GDA, GONA, HBS, HVV, De Postduiven, Quick Steps, VDL en VIOS.
De competitie begon niet zoals men gehoopt had binnen O.D.B. want de eerste twee wedstrijden tegen HBS (3-1) en DSO (1-2) gingen verloren. Maar hierna werd de draad goed opgepakt en volgde er maar liefst negen overwinningen op rij. Door deze fantastische serie wedstrijden nestelde O.D.B. zich weer aan de top van de 3e Klasse B. Lange tijd leek het kampioenschap dan ook tussen O.D.B. en HBS te gaan maar helaas kwamen de mannen van trainer De Bruin net wat adem tekort want in de beslissende fase van de competitie werd er verloren van het laagstaande VDL (3-1), Quick Steps (2-4) en de uiteindelijke kampioen van de 3e Klasse B HBS (3-6).
De eindstand bovenin deze Klasse was als volgt: 1. HBS 22-44, 2. ODB 22-39 (doelsaldo 54-41), 3. VIOS 22-38 en 4. GONA 22-36. Manolito Toepoel maakte dit seizoen 20 doelpunten en eindigde hiermee als zesde in het Haags Topscorers-klassement.

Het seizoen was echter nog niet afgelopen want O.D.B. had zich geplaatst voor de nacompetitie en had hiermee een extra kans op promotie naar de 2e Klasse.
De eerste ronde van de nacompetitie moest O.D.B. aantreden tegen Schipluiden. In de uitwedstrijd werd het 1-1 (doelpunt Toepoel) en thuis wist O.D.B. Schipluiden met 2-1 te verslaan door twee doelpunten van Toepoel.
In de tweede ronde moest O.D.B. eerst thuis aantreden tegen HVV. Het werd een wedstrijd tussen karakter (O.D.B.) en schoonheid (HVV) dat uiteindelijk door karakter werd gewonnen. The man off the match bij O.D.B. was invaller Raymond Niemans met twee doelpunten. Richard Wehrman was de andere doelpuntenmaker. In de uitwedstrijd tegen HVV startte O.D.B. vrij sterk en kwam al snel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Richard Wehrman. Na de pauze scoorde HVV de 1-1 maar daar bleef het bij zodat O.D.B. zich wist te plaatsen voor de finale van de nacompetitie.
De finale, voor één plaats in de 2e Klasse, ging tussen O.D.B. (3B) en sv Meerburg (3A) en werd gespeeld op het terrein van Wilhelmus in Voorburg. O.D.B. wist uiteindelijk deze finale, voor 1.750 toeschouwers, met 3-2 te winnen mede door (wederom) drie doelpunten van de 21-jarige spits Manolito Toepoel.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martin werd de promotie naar de 2e Klasse KNVB door O.D.B. uiteraard uitbundig gevierd.
De opstelling van O.D.B. in deze promotiewedstrijd was: Chris Wareman, Rinus de Rooy, Rob Dorlas, Richard Linnenbank, Willem Hoogervorst, Patrick Marijt, Danny van der Graaff, Richard Colpa (Zier Tebbenhoff), Roland Veugelers (Ronald Niemans), Manolito Toepoel en Bert Dusbaba.

Seizoen 2001-2002

Volksclub O.D.B., algemeen bekend om zijn sfeer en op z’n tijd een “zangertje” na de wedstrijd, was dus de 2e Klasse “ingestruikeld” en zou hierin dan ook allemaal nog beter voetballende ploegen tegenover zich krijgen.
Het team van trainer Sjaak de Bruin werd voor dit seizoen ingedeeld in de 2e Klasse D samen met Hellevoetsluis, HMSH, HOV, Laakkwartier, Neptunus, OHVV, OVV, Puttershoek, Spartaan’20, VCS en VELO.

O.D.B. wachtte een moeilijk seizoen. Niet alleen vanwege het hoge niveau van de 2e Klasse maar ook moest men dit seizoen aantreden zonder o.a. de spelers Richard Colpa, Bert Dusbaba en Zier Tebbenhoff.

In de eerste competitiewedstrijd moest O.D.B. thuis aantreden tegen HMSH. Deze twee clubs troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in het seizoen 1976-1977, dus werd het een weerzien na maar liefst 24 jaar. HMSH won uiteindelijk deze derby met maar liefst 3-6 en al snel bleek dat O.D.B. een zwaar seizoen tegemoet zou gaan. De ene verliespartij stapelde zich op de andere met als dieptepunt de 11-0 nederlaag bij Laakkwartier. Met slechts 7 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van 29-93 eindigde O.D.B. dan ook als laatste in de 2e Klasse D en degradeerde hiermee weer naar de 3e Klasse. Trainer Sjaak de Bruin vertrok naar Duindorp SV.

Seizoen 2002-2003

Bij aanvang van dit seizoen was het bestuur van ODB als volgt samengesteld; Voorzitter Hans Melser, Penningmeester Leen Papendrecht, Secretaris J. v.d. Graaff, 2e Penningmeester B. Veen, Jeugdvoorzitter Ab de Hilster, Wedstrijdsecretaris A. van Rooyen en de bestuursleden Frans Peereboom, Leo van der Kroft en Pop Koegler.

Dit seizoen telde de jeugdafdeling van ODB maar liefst 13 elftallen, onderverdeeld in 2 A-elftallen, 2 B-elftallen, 2 C-elftallen, 2 D-elftallen, 3 E-teams en 2 F-teams.

Onder de nieuwe trainer Piet Gelauf werd het eerste elftal van O.D.B. dit seizoen ingedeeld in de 3e Klasse B met als tegenstanders Cromvliet, sv Den Hoorn, Haagse Hout, LENS, De Postduiven, RKDEO, Scheveningen, Schipluiden, SOA, VIOS en WIK.

ODB kende een redelijke eerste seizoenshelft maar had de pech dat Scheveningen oppermachtig was en de ene overwinning na de ander behaalde. Tijdens de winterstop bedroeg de voorsprong van koploper Scheveningen op de concurrentie maar liefst dertien punten en zodoende leek de Houtrust-formatie ongestoord op de titel in de 3e Klasse B af te stevenen. Echter trainer Piet Gelauf kreeg de lachers op zijn hand toen hij tijdens de winterstop overal in de media verkondigde dat zijn ODB nog niet was afgeschreven voor de titel.

Was het blufpoker van trainer Gelauf of zelvertrouwen? Feit was echter wel dat Scheveningen na de winterstop een enorm verval kende terwijl ODB maar liefst 14 wedstrijden oprij ongeslagen was. Op zondag 30 maart 2003 volgde op Houtrust de topper dus de nummer 1 (Scheveningen) en de nummer 2 (ODB). Voor aanvang van deze wedstrijd had ODB het verschil met koploper Scheveningen teruggebracht tot slechts drie punten. In de rechtstreekse confrontatie behaalde men ook nog eens een zeer knappe 1-3 overwinning door doelpunten van Bernard Boot, John van Otterloo en Manolito Toepoel. Door deze overwinning had ODB de Scheveningers bijgehaald en stonden de beide teams gezamenlijk aan kop in de 3e Klasse B.
Met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg werd het ongekend spannend. Zowel Scheveningen als ODB wisten hun twee daarop volgende wedstrijden te winnen dus alles kwam aan op de laatste speeldag. Op zondag 27 april 2003 stond De Postduiven-ODB en RKDEO-Scheveningen op het programma. ODB won vrij simpel van De Postduiven (2-4) en toen het bericht binnen kwam dat Scheveningen met 3-2 had verloren kon de vlag in top aan de Albardastraat. Na de degradatie van vorig seizoen wisten de mannen van trainer Piet Gelauf binnen een jaar wederom te promoveren naar de 2e Klasse. Trainer Gelauf kon in zijn eerste jaar bij ODB al niet meer kapot.
De eindstand bovenin de 3e Klasse B was als volgt; 01 O.D.B. 22-46 (doelsaldo 48-31), 02. Scheveningen 22-44 (66-34), 3. sv Den Hoorn 22-38 (55-35). 4. Schipluiden 22-37 (44-27). Topscorer bij O.D.B. werd wederom Manolito Toepoel, die in dit seizoen in totaal 19 keer het net wist te vinden.

>

Seizoen 2005-2006

>
Het vlaggenschip van O.D.B. kwam ook dit seizoen uit in de zondag 3e Klasse C, die verder bestond uit; Duindorp SV, Hsv Escamp, GLZ, HION, HMSH, HWD, HS Texas DHB, de Postduiven, Scheveningen, SOA en Vredenburch.
Wat een enerverende competitie had moeten worden dreigde aan het einde van het seizoen uit te draaien op een anti-climax voor deze gehele 3e Klasse.
De mannen van trainer Piet Gelauf draaide een uitstekend seizoen en de club speelde lang mee voor het kampioenschap maar moest het in eerste instantie toch zijn meerdere erkennen aan Vredenburch. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg was de stand bovenin de 3e Klasse C als volgt: 1. Vredenburch 20-39, 2. O.D.B. 20-38, 3. HION 20-35 en 4. HMSH 20-35.
Omdat de wedstrijd SOA-GLZ gigantisch uit de hand was gelopen en daarom ook gestaakt werd, deed de KNVB er een maand lang over om hier een afspraak over te doen terwijl de competitie gewoon doorliep. Na afloop van de competitie kwam de KNVB pas met deze uitspraak en men had besloten om zowel SOA als GLZ uit de competitie te nemen met alle gevolgen nadien. Vredenburch, de virtuele leider en belangrijkste titelkandidaat, verloor hierdoor in één klap 9 punten en zodoende werd O.D.B., zonder nog te spelen, kampioen van de 3e Klasse C. De uiteindelijke eindstand in de 3e Klasse C was nu als volgt; 1. O.D.B. 18-40 (doelsaldo 53-29), 2. Vredenburch 18-33, 3. HMSH 18-32 en 4. HION 18-32. Na heftig protest besloot de KNVB dan toch om ook Vredenburch te laten promoveren naar de 2e Klasse.
Het kampioens-team van O.D.B. bestond dit seizoen o.a. uit; Raymond Kamps, Albert de Hilster, Johan Heskes, Bernard Boot, Lorenzo Giacomelli, Rangel Postma, Kenneth Wieser, Hakim Charif, Jan Peereboom, Freek Faber, Manolito Toepoel, Raymond van Otterloo, de Haas, Hanny de Lange, Vito Lina en Fouad Tahiri.

>

Seizoen 2006-2007

>
Na het kampioenschap van afgelopen seizoen werd O.D.B. dit seizoen ingedeeld in de 2e Klasse C, die verder bestond uit; ADO Den Haag, Alphense Boys, Blauw Zwart, Concordia, DHC, GDA, Quick, SJC, Vredenburch, Wilhelmus en Woerden.
De debutant in de 2e Klasse begon op zondag 3 september sterk aan de competitie met een 2-0 thuiszege tegen kampioenskandidaat Alphense Boys. Helaas kwam hierna “de klad” erin en volgde er vele nederlagen en enkele gelijke spelen. Toch wist O.D.B. zich nog voor de winterstop knap te herstellen met o.a. overwinningen op DHC (2-3), Vredenburch (2-1), Concordia (2-1) en SJC (2-1). De mannen van trainer Piet Gelauf gingen zodoende met 18 punten uit 12 wedstrijden de winterstop in en leek er geen vuiltje aan de lucht.
Na de winterstop sloeg echter het noodlot toe bij O.D.B.1. De ene na de andere zware blessure meldde zich aan bij trainer Piet Gelauf. De eerste wedstrijd na de winterstop verloor O.D.B. met maar liefst 10-0 in en tegen Woerden, gevolgd door nog enkele nederlagen.
Blauw Zwart (22-07) en Vredenburch (22-23) degradeerden uiteindelijk rechtstreeks en O.D.B. eindigde met 26 punten (doelsaldo 38-59) op de 10e positie en was hiermee veroordeeld tot de nacompetitie. In de tweeluik tegen OLIVEO moest O.D.B. uiteindelijk zijn meerdere erkennen en degradeerde daardoor weer terug naar de 3e Klasse.

>

Seizoen 2007-2008

>
Na de degradatie van het afgelopen seizoen werd het 1e elftal van O.D.B. in seizoen 2007-2008 samen met BMT, Hsv Escamp, GONA, HMSH, HS Texas DZS, Mozaiek, SVDPW, SVV, VFC, Victoria’04 en Vredenburch ingedeeld in de 3e Klasse C.
Het werd voor de mannen van trainer Piet Gelauf een vrij onopvallend seizoen in de Klasse want van de 22 wedstrijden werd er 9x gewonnen, 6x gelijk gespeeld en 7x verloren. Hiermee eindigde O.D.B. met 33 punten en de doelcijfers 39-30 op een vijfde positie van de 3e Klasse C. Kampioen werd HMSH met 49 punten.

 

Later hier meer………….

 

>

Seizoen 2008-2009

Vanaf dit seizoen zal ODB de komende jaren nog meer energie gaan steken in de jeugdafdeling. Bij de club was men er namelijk van overtuigd, dat de jeugd de toekomst is. Een nieuw jeugdplan moest er voor gaan zorgen, dat elke speler in de jeugdafdeling evenveel aandacht zou gaan krijgen. De kerntaak van dit technisch jeugdplan omvatte het vastleggen van voorwaarden om de jeugd van ODB optimaal te kunnen laten voetballen. In alle geledingen binnen de jeugdafdeling diende daartoe een goed voetbalklimaat te heersen. Met dit jeugdplan werd een kader vastgelegd waarbinnen de voetbaltechnische zaken dienen plaats te vinden. Het streven van het jeugdbestuur van ODB was, dat elke leeftijdscategorie in de toekomst getraind zal gaan worden door een gediplomeerde trainer. Achter de schermen werd al hard gewerkt met gemotiveerde mensen, die allemaal hetzelfde doel hadden en dat garandeerde het voortbestaan van ODB op langere termijn.
Het nieuwe  jeugdbestuur bestond uit Jerry Bhiekhemsing, de nieuwe jeugdvoorzitter, Annemarie Bezooijen (ledenadministratie en contributie), Otto van Deutenkom (wedstrijd- en toernooizaken), Rein de Groot (activiteiten en ondersteuning) en Hannes de Pauw (foto) (Hoofd Jeugdopleidingen).
Nieuw was de Technische commissie, die zich alleen maar met voetbalzaken zal gaan bemoeien, dit onder supervisie van de Hoofd Jeugd Opleidingen en het jeugdbestuur. Die TC werd gevormd door Boris Hoppzak (TC Bovenbouw, A + B jeugd), Albert de Hilster (TC Middenbouw, C + D jeugd) en Kenneth Wieser (TC Onderbouw, E + F jeugd).
Het plan was om in de toekomst de gehele jeugd afdeling te laten voetballen in de originele ODB kleuren. Ook was het streven om aan het einde van elk seizoen aan een Internationaal Jeugdtoernooi deel te nemen. Met het nieuwe jeugdplan van ODB wordt geprobeerd duidelijkheid te scheppen op het gebied van organisatie (taken, opleidingen, selectievormen, selectiecriteria, nevenactiviteiten en materialen), alsme­de op het technisch gebied (trainingen, trainingsvormen, wedstrijden, coachvormen). Duidelijkheid dus voor alle betrokkenen, te weten spelers, leiders, trainers en ouders. Waarden en normen waren binnen ODB ook een belangrijk aandachtspunt in het kader van de jeugdopleiding. Prestaties moesten ondergeschikt worden aan het opleiden.

In oktober 2008 maakte trainer Piet Gelauf bekend om aan het einde van dit seizoen de club, na zeven seizoenen, te verlaten. Echter op 1 maart 2009 stapte trainer Gelauf per direct op bij O.D.B. Na de verloren thuiswedstrijd tegen DWO (1-5) bengelde de club onderaan de 3e Klasse en kwam hij tot de conclusie dat hij het eerste team niet meer kon motiveren.

De historie van ODB in levende lijve , anno 2009 nog steeds aktief op het veld in het veteranen-elftal. Links Gerrit v/d Berg (71 jaar), midden Theo Dusbaba (67 jaar) en rechts Jan Toepoel (bijna 72 jaar).

In mei 2009 werd er bij ODB een geheel nieuw jeugdplan gepresenteerd. Met dit jeugdplan wilde ODB de komende jaren nog meer energie gaan steken in de jeugdafdeling. Bij de club was men ervan overtuigd, dat de jeugd de toekomst is. Dit nieuwe jeugdplan moest er dus voor gaan zorgen, dat elke speler in de jeugdafdeling evenveel aandacht zou krijgen.
De kerntaak van dit technisch jeugdplan omvatte het vastleggen van voorwaarden om de jeugd van ODB optimaal te kunnen laten voetballen. In alle geledingen binnen de jeugdafdeling diende daartoe een goed voetbalklimaat te heersen. Met dit jeugdplan werd het kader vastgelegd waarbinnen de voetbaltechnische zaken diende plaats te vinden. Op deze manier kon een goede overgang / doorstroming naar de senioren plaatsvinden.
Het streven van het jeugdbestuur van ODB was, dat elke leeftijdscategorie in de toekomst getraind zou worden door een gediplomeerde trainer. Achter de schermen werd hard gewerkt met gemotiveerde mensen, die allemaal hetzelfde doel hadden en dat garandeerde het voortbestaan van ODB op langere termijn.

Het jeugdbestuur zou gaan bestaan uit Jerry Bhiekhemsing, de nieuwe jeugdvoorzitter, Annemarie Bezooijen (ledenadministratie en contributie), Otto van Deutenkom (wedstrijd- en toernooizaken), Rein de Groot (activiteiten en ondersteuning) en Hannes de Pauw (Hoofd Jeugdopleidingen).
Nieuw was de Technische commissie, die zich alleen maar met voetbalzaken zal gaan bemoeien, dit onder supervisie van de Hoofd Jeugd Opleidingen en het jeugdbestuur. Die TC werd gevormd  door Boris Hoppzak (TC Bovenbouw, A + B jeugd), Albert de Hilster (TC Middenbouw, C + D jeugd) en Kenneth Wieser (TC Onderbouw, E + F jeugd). De TC ging zich voornamelijk bezighouden met technische en tactische voetbalzaken in nauwe samenwerking met de trainers. De belangrijkste taak van de Technische Commissie was dat zij ondersteuning gaven aan de trainers/leiders van de jeugdelftallen.

Een ander plan was om in de toekomst de gehele jeugd afdeling te laten voetballen in de originele ODB kleuren. Ook was er het streven om aan het einde van elk seizoen aan een Internationaal Jeugdtoernooi deel te nemen. Met het nieuwe jeugdplan van ODB werd geprobeerd duidelijkheid te scheppen op het gebied van organisatie (taken, opleidingen, selectievormen, selectiecriteria, nevenactiviteiten en materialen), alsme­de op het technisch gebied (trainingen, trainingsvormen, wedstrijden, coachvormen).
Waarden en normen waren binnen ODB ook een belangrijk aandachtspunt in het kader van de jeugdopleiding. Prestaties zouden ondergeschikt moeten worden aan het opleiden. Winnen en eventueel kampioen worden is leuk, maar dit mocht geen doel op zich zijn want ook verliezen maakte onderdeel uit van de voetbalsport en dus van het opleiden.

Seizoen 2009-2010

Na vele jaren de penningen te hebben beheerd, moest Leen Papendrecht in augustus 2009 noodgedwongen besluiten per direct te stoppen als bestuurslid en penningmeester van ODB. De redenen waren uiterst triest want de 74-jarige Papendrecht werd thuis op brute wijze overvallen door twee man, die op zoek waren naar de opbrengsten van ODB. ‘Terwijl de één overvaller alles doorzocht, was de arme Leen Papendrecht een aantal minuten in een worsteling met de andere overvaller, waarbij zijn keel werd  dichtgeknepen. Leen Papendrecht werd hierna bijgestaan door Slachtofferhulp.

Het bestuur van ODB had een opvolger gevonden voor de naar Vredenburch vertrokken trainer Piet Gelauf. Cor Schaap zwaaide dit seizoen de technische scepter aan de Albardastraat.

Volgt later……

>

Op donderdag 19 november 2009 stapte trainer Cor Schaap met onmiddellijke ingang op bij zondagderdeklasser ODB. Aanleiding voor deze stap waren de slechte resultaten van ODB, dat op dat moment de rij sloot in de derde klasse C.

Seizoen 2010-2011

Begin augustus 2010 werd bekend dat er toch een nieuw kunstgrasveld op het terrein van ODB en RAS aan de Alberdastraat werd aangelegd. In tegenstelling tot het oude kunstgrasveld, waarin rubber was verwerkt, kwam er nu een met zand ingestrooid veld. De werkzaamheden begonnen op 16 augustus en, na enige vertraging, werd op dinsdag 12 oktober 2010 het nieuwe kunstgrasveld eindelijk definitief goedgekeurd.

In het weekend van 17, 18 en 19 september vierde ODB haar 75-jarig jubileum. Dit werd vrijdagavond gevierd met een receptie voor genodigden en zaterdag gingen alle remmen los tijdens het jubileumfeest in Sir Winston Leisure in Rijswijk. Diverse (Haagse) zusterverenigingen wisten vrijdagavond het clubgebouw van ODB aan de Albardastraat in Den Haag te vinden. Namens de gemeente Den Haag sprak Rien Slingerland, manager Sportsupport, lovende woorden over de jubilerende club waar Jan Doorschodt nog steeds een markant lid is. Slingerland sprak namens sportwethouder Karsten Klein.
Namens de KNVB was West II-bestuurslid Arthur Paulides aanwezig. Hij reikte voorzitter Ab de Hilster de traditionele KNVB-vlag met de tekst ‘ODB 75-jaar’ uit.
Op zaterdag 23 oktober werd er als onderdeel van het 75-jarig jubileum een jubileum dag voor de jeugd gehouden met allerlei voetbalspellen.

Het eerste elftal van ODB nam in de voorbereiding deel aan de Harry de Hartog-beker maar werd op het veld van Laakkwartier in de eerste ronde al uitgeschakeld door DUNO. Tijdens het eigen KWF-kankerbestrijdingtoernooi collecteerde ODB in totaal 520,25 euro bijeen. Ook de deelnemers RAS, BSC’68 en HMSH doneerde een mooi bedrag bij elkaar. Aanvoerder Manuel da Cruz van ODB 1 werd benoemd tot technisch jeugd coördinator.
Het team van trainer Ton Boevink, werd voor seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 3e Klasse C met als tegenstanders: sv Den Hoorn, Oranjeplein-Postduiven, OLIVEO, GSC-ESDO, VCS, Schipluiden, Verburch, Hsv Escamp, RVC’33, Concordia, Wippolder, Quintus en Antibarbari.
Op zondag 5 september begon ODB ietwat ongelukkig aan de competitie doordat er in blessuretijd uit met 2-1 werd verloren van Verburch. Een week later behaalde ODB haar eerste overwinning door thuis met 2-0 (doelpunten Remco Torken en Jaouad Afkiran) te winnen van Wippolder. Een week na de viering van het 75-jarig bestaan van ODB beleefde het team van trainer Boevink thuis tegen Quintus een bizarre middag. Er werden maar liefst drie spelers van ODB door de scheidsrechter van het veld gezonden en met de slechts acht overgebleven spelers wist Wesley van Dijk ODB toch nog naar een 1-0 overwinning te schieten. ODB behaalde verder tot aan de winterstop niet al te beste resultaten. Zo werd er nog vijfmaal verloren van GSC ESDO (2-0), Hsv Escamp (0-1), Schipluiden (1-0), Oliveo (0-3) en Concordia (3-2) eenmaal gewonnen van Antibarbari (4-0) en tweemaal gelijk gespeeld tegen VCS (1-1) en sv Den Hoorn (1-1). Zodoende besloot ODB het jaar 2010 met 11 punten uit 11 wedstrijden op een 10e plaats in de 3e Klasse C.
Het team van trainer Boevink begon na de winterstop uitstekend aan de tweede helft van de competitie want achtereenvolgens werd Verburch (1-0), VCS (2-0) en Quintus (1-2) verslagen. Op 20 februari leed ODB haar eerste nederlaag van 2011. Thuis tegen titelkandidaat Oranjeplein-Postduiven werd het 1-3. Vervolgens pakte men de draad weer op en werd er gewonnen van GSC ESDO (1-0) en RVC’33 (1-3). Teleurstellend was het dan ook dat er op 13 maart werd verloren (3-2) bij degradatiekandidaat Antibarbari. Achteraf bleek deze nederlaag tegen Antibarbari een hele dure nederlaag te zijn geweest want na deze wedstrijd werd er nog slechts tweemaal 2-2 gelijkgespeeld tegen Concordia en RVC’33 en de rest tegen Hsv Escamp (1-2), Schipluiden (2-1), sv Den Hoorn (0-1), Wippolder (0-5), Oliveo (0-2) en Oranjeplein-Postduiven (1-3) allemaal gewonnen. Ondanks deze schitterende serie en 46 punten uit 26 wedstrijden greep ODB naast alle prijzen en was het seizoen afgelopen. Remco Torken sloot na dit seizoen zijn mooie carriere als voetballer af en ging een nieuwe uitdaging aan als trainer van SV Loosduinen.

Seizoen 2011-2012

>

Dit seizoen verwelkomde de jeugdafdeling van ODB maar liefst 39 nieuwe jeugdleden en hierdoor gingen zo’n 45 vrijwilligers van de club  beschikbaar zijn om alles in goede banen te leiden. Hiermee zat de voetbalvereniging dicht tegen een ledenstop aan omdat men had te maken met de beperkte ruimte op haar complex. Maar liefst 16 jeugdteams kon de club voor dit seizoen  inschrijven. De enige ruimte die men nog voor nieuwe leden overhad was bij de leeftijdscategorie van 6 tot en met 10 jaar. Voor de bovenbouw zat men nagenoeg vol. Vanaf de D-jeugd werd met een wachtlijst gestart. Een ongekende weelde dus voor ODB.
Door het wegvallen van de jeugdvoorzitter had het jeugdbestuur besloten om vanaf dit seizoen geen jeugdvoorzitter meer te benoemen. Nieuw werd wel de functie manager voetbalzaken. Deze functie werd bekleed door Hannes de Pauw. Het jeugdbestuur was danig uitgebreid, nieuw waren Irene Robbe (die de activiteiten voor haar rekening zal gaan nemen), Manuel Da Cruz (die de taak Hoofd Jeugdopleidingen op zich gaat nemen), Koos Roeg (keerde terug in het jeugdbestuur als Technisch Coördinator), Harry Zijdenbos (zal als ondersteunend bestuurslid meedenken met de visie voor de toekomst op langere termijn) en Jeffrey Ruyters (kwam als vertegenwoordiger voor het G-voetbal het jeugdbestuur versterken).

>

Het eerste elftal van O.D.B. werd voor dit seizoen wederom ingedeeld in de 3e Klasse C met ditmaal als tegenstanders BMT, sv Den Hoorn, GSC ESDO, sv Erasmus, Hoekpolder, Laakkwartier, Oranjeplein-Postduiven, Schipluiden, TAC’90, VCS, Verburch, Wanica Star en sv Wateringse Veld.
Het vlaggenschip van O.D.B. kende een slechte start van de competitie want uit de eerste acht wedstrijden werden slechts twee punten behaald. De club was met deze twee punten op de laatste plaats in de 3e Klasse C beland maar trainer Ton Boevink raakte hierdoor absoluut niet in paniek. Boevink krijg zijn gelijk aan z’n zijde want op zondag 6 november behaalde O.D.B. dan ook zijn eerste overwinning door met 0-2 bij GSC ESDO te winnen. Een week later deed de club weer goede zaken door in de thuiswedstrijd Oranjeplein/Postduiven met maar liefst 4-0 te verslaan. Opvallende speler in deze wedstrijd was tweede elftalspeler Kenneth Wieser die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam. Bij koploper VCS werd nog wel met 2-0 verloren maar in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop werd er door O.D.B. nog gewonnen van Laakkwartier (3-0) en Verburch (1-4). Door deze laatste knappe serie wedstrijden had O.D.B. inmiddels de laatste plaats in 3C verlaten en ging de club met 14 punten uit 13 wedstrijden als tiende in de ranglijst de winterstop in.

Tijdens deze winterstop deed het bestuur van O.D.B. goede zaken door hoofdsponsor Fortunati met nog minimaal één seizoen aan zich te binden. Ook de contracten met trainer hoofdtrainer Ton Boevink en assistent-trainer Willem Hoogervorst werden met een jaar verlengd.

Helaas kwam het eerste elftal van O.D.B. slecht uit de winterstop want van de eerste vijf competitiewedstrijden van 2012 werden er maar liefst vier verloren waardoor de club weer terecht was gekomen op een degradatieplaats. Op 1 april wist O.D.B. de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent GSC ESDO met 1-0 te winnen maar de volgende wedstrijd, thuis tegen sv Erasmus, liep men echter weer tegen een nederlaag op.
Gelukkig wist het team van trainer Boevink zich alsnog “veilig” te spelen na drie knappe overwinningen op Oranjeplein/Postduiven (0-2), VCS (4-3) en sv Wateringse Veld (7-0) en een 2-2 gelijkspel tegen Verburch. Met 30 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 50-47 eindigde O.D.B. uiteindelijk toch nog op een achtste positie in de 3e Klasse C. BMT, Hoekpolder en Oranjeplein/Postduiven degradeerde naar de 4e Klasse.

>

later hier meer….

Seizoen 2012-2013

Het bestuur van O.D.B. schreef voor dit seizoen 5 senioren, 1 veteranenteam en een 40+ elftal in. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een B1, C1, D1, D2, D,3, 4 E-tjes, en 4 Fjes.

Het 1e elftal van O.D.B., nog steeds o.l.v. trainer Ton Boevink, kwam ook dit seizoen uit in de 3e Klasse C samen met CKC, Excelsior Rotterdam, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Laakkwartier, Mozaiek, ODB, Ommoord, Steeds Hooger, De Ster, SVV, TAC ’90 en Wateringse Veld.

ODB ging het seizoen 2012-2013 voortvarend van start met overwinningen op Excelsior (2-3) en GSC ESDO (3-2). Met dus zes punten uit de eerste twee wedstrijden was de wens om naar de 2e Klasse te promoveren hoopgevend. Helaas moest ODB in de derde wedstrijd het onderspit delven (3-1) bij sv Erasmus.
De eerste competitiehelft verliep nog redelijk en kon ODB zich nog even aanklampen bij de top 5 van de 3e Klasse C. In de maanden november en december werden er echter veel punten verspeeld. Rond de jaarwisseling had ODB van de 12 wedstrijden er 4 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en was er 5 keer verloren. Met 15 punten, en de doelcijfers 15-21, gingen de mannen van trainer Boevink op een zevende positie van de ranglijst de winterstop in.

Na de winterstop zakte de prestatie’s van ODB 1 ver terug. Pas op 7 april werd weer de eerste competitieoverwinning van het jaar 2013 behaald door v.v. Steeds Hooger met 3-0 te verslaan.  Verder werd er alleen nog gewonnen van Mozaiek (1-6) en gelijk gespeeld tegen Excelsior R. (2-2), Graaf Willem II VAC (1-1) en De Ster (1-1). Alle overige wedstrijden werden verloren.
Van de 26 competitiewedstrijden werd er dit seizoen dus slechts 6 keer gewonnen, 6 maal gelijk gespeeld en werd er 14 keer verloren. Met 24 punten, en de doelcijfers 32-57, eindigde ODB op de 11e positie van de zondag 3e Klasse C en dit betekende dat er p/d-wedstrijden gespeeld moesten worden voor behoud in de 3e Klasse.

In de eerste nacompetitie-wedstrijd moest ODB op 20 mei aan de Alberdastraat aantreden tegen Hermes DVS. Door een doelpunt van Kenneth Wieser behaalde ODB een zeer belangrijke overwinning. Echter in de tweede wedstrijd, op 2 juni uit bij Hoekpolder, ging het helemaal mis en verloor ODB uiteindelijk met 4-1. Toch was ODB hiermee nog niet definitief gedegradeerd want de Haagse club kreeg nog een extra kans om zich te behouden in de 3e Klasse van het zondagvoetbal.

ODB ging op zondag 9 juni in Barendrecht voor zijn laatste kans want de 8 nummers 2 van de eerste ronde van de nacompetitie van het zondagvoetbal speelde in toernooivorm om handhaving in of promotie naar de derde klasse op het terrein van BVV Barendrecht. Er werd op vier kunstgrasvelden gespeeld. Het team van Ton Boevink moest dus nog eenmaal het vege lijf zien te redden.
Er wordt in 2 poules van 4 teams een halve competitie gespeeld. De wedstrijden duren 2 x 20 minuten met een rust van 5 minuten op het veld. Eindigen in deze halve competitie elftallen in punten gelijk, dan is het doelsaldo van deze halve competitie van doorslaggevende betekenis.
ODB greep dus uiteindelijk de laatste strohalm. ODB was ingedeeld in een poule met Alphen, Bodegraven en DRGS en mocht als eerste aantreden tegen Bodegraven. ODB boekte een overtuigende zege tegen de nummer 11 van de derde klasse B. Door doelpunten van Remco Torken (2x) en Kenneth Wieser versloeg ODB Bodegraven met 0-3. Alphen was de tweede tegenstander in het toernooi. Ook dit duel werd door de formatie van trainer Ton Boevink in winst omgezet. Kenneth Wieser werd met zijn doelpunt matchwinner (1-0). Met deze tweede zege op rij was ODB al zeker van handhaving en stond er in het laatste duel tegen DRGS (0-1) niets meer op het spel voor de Hagenaars. De ploeg van trainer Ton Boevink werd dus eerste in poule B en dat betekende dat ODB ook in het volgende seizoen mocht starten in de derde klasse.

Tot slot nog verheugend nieuws in deze jaargang van ODB want de C1 wist op zaterdag 27 april 2013 het fel begeerde kampioenschap binnen te halen.

Seizoen 2013-2014

Voor het seizoen 2013-2014 werd er voor de zondagcompetitie door ODB 3 seniorenelftallen en 3 veteranenteams ingeschreven bij de KNVB. De jeugdafdeling van ODB bestond uit 1 B-elftal, 2 C, 2 D, 3 E, 3 F, 1 minipupillen en 1 G-team.

O.D.B verwelkomde voor aanvang van dit nieuwe seizoen een aantal nieuwe sponsors. De Haagsche Beek  (hoofdsponsor), SDS cleaning, C-tapijt (subsponsors) en Free Kick (kledingsponsor) zullen de aankomende  jaren meer faciliteiten voor de selectie gaan creëren. Na een periode van 5 jaar was er dan ook een einde gekomen aan de samenwerking met hoofdsponsor Fortunati.

Ton Boevink was ook dit seizoen aan ODB verbonden. De Haagse oefenmeester ging hiermee zijn vierde seizoen in bij de zondag derdeklasser.

Het “vlaggenschip” van ODB werd in het seizoen 2013-2014 ingedeeld in de zogenaamde “Haagsche” poule van de 3e klasse C van de KNVB. De tegenstanders waren voor dit seizoen: BMT, Celeritas, Erasmus, Graaf Willem II VAC, GSC ESDO, Hoekpolder, HVV, Laakkwartier, Oranjeplein/Postduiven, De Ster, TAC ’90, Vredenburch en tenslotte Wateringse Veld. Een geweldige poule natuurlijk met veel oude bekende tegenstanders en derby’s.

ODB 1 kende een uitstekende eerste seizoenshelft met maar liefst acht overwinningen op GSC ESDO (3-0), Vredenburch (2-1), BMT (2-1), Graaf Willem II VAC (2-1), HVV (4-1), Celeritas (1-2), sv Wateringse Veld (5-1) en sv Erasmus (3-0). Met 25 punten uit 13 wedstrijden, en de doelcijfers 28-18, ging ODB dan ook op een keurige derde positie van de 3e Klasse C de winterstop in.

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van ODB werd Ton Boevink benoemd tot “Trainer van Verdienste”en werd hiermee de eerste trainer van ODB die deze titel in ontvangst mocht nemen. Maar liefst 10 jaar had Boevink de ODB selectie getraind en altijd met 110% procent inzet. Voor al dit goede werk voor ODB werd Ton door voorzitter Ab de Hilster onderscheiden.

Helaas kwam ODB slecht uit de winterstop met nederlagen tegen De Ster (0-1) en GSC ESDO (1-0). Op 2 februari boekte ODB 1 de eerste competitieoverwinning van het jaar 2014 door TAC’90 met 1-0 (doelpunt Ivo Radovanovic) te verslaan, echter een week later werd er weer met 3-2 verloren bij Vredenburch.
Hierna volgde er weer enig herstel met o.a. overwinningen op BMT (1-2), Oranjeplein/Postduiven (5-1), HVV (0-1), Celeritas (3-0) en Laakkwartier (4-3) en gelijke spelen tegen Hoekpolder (0-0) en Graaf Willem II VAC (0-0).
Van de uiteindelijke 26 competitiewedstrijden werden er dus 14 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 45 punten, en de doelcijfers 48-34 eindigde ODB op een keurige vierde positie van de 3e Klasse C achter kampioen GSC ESDO (58 punten), HVV (54) en TAC’90 (49). Helaas liepen de mannen van trainer Boevink hiermee de vervangende periodetitel mis en kwam er abrupt een einde aan dit mooie seizoen.

Trainer Ton Boevink nam na dit seizoen afscheid van ODB. Als verrassing werd icoon Ton Boevink bij café ‘het oude Gemaal aan de Loevesteinlaan te Den Haag door vele bekenden van ODB opgewacht voor een gigantisch mooi afscheidsfeest.

Seizoen 2014-2015

Het bestuur van ODB zag er in het seizoen 2014-2015 als volgt uit: A.de Hilster (voorzitter), J.v.d.Graaff (secretaris/wedstrijdsecretaris), B.v.Gerven (penningmeester), W.Hoogervorst (bestuurslid/sponsoring), N. Dieke (bestuurslid/kantinezaken), L.Koegler (bestuurslid/technisch coördinator), M. Smink (jeugdvoorzitter) en H. van Veen (jeugdsecretaris).

De Hvv ODB schreef dit seizoen voor de zondagafdeling 3 seniorenelftallen en 3 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit jaar uit een A1, B1, C1, D1, E1, E2, F1, F2, een minipupillen en 1 G-jeugdelftal.

Het bestuur van ODB had voor het seizoen 2014-2015 Remco Torken aangesteld als de nieuwe trainer van de club. Remco Torken was geen onbekende voor ODB want de oud betaald voetballer sloot na het seizoen 2010-2011 zijn actieve voetbalcarrière af bij de club aan de Albardastraat.
Hans Groos was dit seizoen assistent-trainer, J. Bouwman verzorger en N. Dieke leider.

De zondag 3e Klasse C van de KNVB West II was in het seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld; sv Erasmus, Full Speed, Graaf Willem II VAC, Hoekpolder, Laakkwartier, ODB, OLIVEO, Oranjeplein/Postduiven, REMO, SEP, de Ster, VCS, WIK en Wippolder.

ODB 1 zou helaas dit seizoen een anonieme rol spelen in de 3e Klasse C. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 7 gewonnen, 8 gelijk gespeeld en 11 verloren. Met 29 punten, en een doelsaldo van 35 voor en 50 tegen eindigde men op de 10e plaats van de eindrangschikking van de zondag 3e Klasse C. Dit was nog net voor WIK (28 punten), VCS (25), Oranjeplein/Postduiven (20) en Hoekpolder (12).

In het seizoen 2014-2015 mocht de Hvv ODB drie kampioenen huldigen. Bij de jeugd werd de A1 kampioen in de 3e Klasse 3, de F1 in de 4e Klasse 08 en de GJ1 van de 3e Klasse 2.

Daar de kosten te hoog zijn om het voetbalkrantje van ODB “de Goalgetter” nog per post te versturen, moest het bestuur in mei 2015 helaas het besluit nemen om het ODB-krantje voortaan alleen nog digitaal op de ODB-site te plaatsen.

Seizoen 2015-2016

ODB ging dit seizoen zijn 80-ste levensjaar jaar met het volgende bestuur: Ab de Hilster (voorzitter), Frans Peereboom (vice-voorzitter), Koos v/d Graaff (secretaris), Ben van Gerven (penningmeester), Pop Koegler (commissielid) en Nol Dieke (kantinezaken).
Op zaterdag 24 Oktober 2015 werd het 80-jarige jubileum van ODB op grootse wijze gevierd met een ouderwetse feestavond in de kantine met gezellige muziek.

Op donderdag 3 december 2015 stond de jaarlijkse ledenvergadering gepland.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: Concordia, Den Hoorn, DHL, sv Erasmus, Full Speed, HDV, HMC, ODB, REMO, SEP, De Ster, Taurus, VCS en Wippolder.

<

>

Op zondag 16 mei 2016 versloeg ODB, aan de Alberdastraat, Concordia met 2-1 en won hiermee de 3e Periodetitel. Hiermee plaatste men zich voor de nacompetitie in de race voor een ticket richting de 2e Klasse.
Van de 26 competitiewedstrijden wist ODB er uiteindelijk 13 te winnen, 6 gelijk te spelen en werd er 7 keer verloren. Met 45 punten, en de doelcijfers 55-31, eindigde het team van trainer Remco Torken op een keurige vierde positie van de 3e Klasse B.

>

Om naar de 2e Klasse te promoveren moest het vlaggenschip van ODB nog een lange en moeilijke weg afleggen. De eerste wedstrijd was op zondag 22 mei in Sassenheim tegen Teylingen.

>

Seizoen 2016-2017

>

Voor het seizoen 2016-2017 had de KNVB voor een nieuw competitiemodel gekozen. Dit nieuwe competitiemodel ging in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. In de competities kwam er ruimte voor de beloften-teams van betaald voetbalclubs, die voorheen nog uitkwamen in een gesloten competitie. Sportief gezien was dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top werd dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club. Met andere woorden, voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 werd promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk. Voor het eerste elftal van ODB veranderde er eigenlijk weinig want ook in dit seizoen kwamen de Hagenezen gewoon uit in de zondag 3e Klasse van de KNVB.

Er was echter nog een verandering vergeleken met het vorige seizoen. Vanaf het seizoen 2017-2018 ging de KNVB bij het jeugdvoetbal een aantal grote veranderingen doorvoeren. Deze pasten in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal en spannende competities. Om de overgang geleidelijk te laten verlopen startte men in het seizoen 2016-2017 met de nieuwe aanduiding voor alle jeugdcompetities. De benaming voor de leeftijdscategorieën F tot en met A verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen de gebruikelijke aanduidingen die internationaal al geldde, Onder 19 tot en met onder 9.
De nieuwe benaming werd nu als volgt; Onder 19 (JO19), was voorheen A-junioren, Onder 17 (JO17), voorheen B-junioren, Onder 15 (JO15), voorheen C-junioren, Onder 13 (JO13), voorheen D-pupillen, Onder 11 (JO11), voorheen E-pupillen en Onder 9 (JO9) voorheen F-pupillen. De afkorting ‘JO’ betekent ‘Jeugd onder’. De opgave van teams ging op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heette bijvoorbeeld het B1-elftal voortaan het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team.

Het bestuur van ODB schreef voor het seizoen 2016-2017 voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en 4 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling was dit seizoen als volgt samengesteld: 1x JO-17, 1x JO-15, 1x JO-13, 2x JO-11, 3x JO-9 en 1x JO-7 team. Ook kwam er dit seizoen weer een G-team (JG-elftal) bij ODB uit op de zaterdag.

De zondag 3e Klasse B van de KNVB West II was in het seizoen 2016-2017 uit de volgende clubs samengesteld: DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf Willem II-VAC, HMC, Kethel Spaland, ODB, Oliveo, REMO, SEP, De Ster, VCS en FC Zoetermeer.

ODB had voor dit seizoen Henk Baggerman aangetrokken als hoofdtrainer. Baggerman was geen onbekende voor de Haagse club want ooit begon hij als 9 jarige jongen te voetballen bij ODB. Na een overstap naar ADO en FC Vlaardingen kwam Henk later als speler terug bij het eerste elftal van ODB.

Het vlaggenschip van ODB begon met zeven overwinningen op rij uitstekend aan de competitie. Helaas leed men op zondag 6 november de eerste nederlaag van het seizoen toen er thuis met 1-2 werd verloren van GSC-ESDO. Een dure nederlaag bleek achteraf want hierdoor ging OLIVEO met de eerste Periodetitel er vandoor. Van de uiteindelijk 11 competitiewedstrijden tot aan de winterstop wist ODB er 9 te winnen en werd er 2 keer verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 24-9, ging ODB op een tweede positie het jaar 2017 in. Dit was 1 punt minder dan koploper OLIVEO.

Tijdens de winterstop verbleef de selectie van ODB van vrijdag 13 januari t/m zondag 15 januari 2017 op Droompark ”Hooge Veluwe” te Arnhem.

In de tweede helft van de competitie bleef de strijd om het kampioenschap lang tussen Oliveo en ODB gaan maar uiteindelijk wist de club uit Pijnacker met 50 punten de titel van de 3e Klasse B te veroveren. Van de 22 competitiewedstrijden werden er door ODB 14 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 45 punten, en de doelcijfers 39 voor en 22 tegen, eindigde ODB op een uitstekende tweede positie van de ranglijst van de 3e Klasse B.

In de hierop volgende nacompetitie kreeg ODB diverse kansen om alsnog te promoveren naar de 2e Klasse. Echter het seizoen voor de te smalle ODB-selectie duurde net een maandje te lang en steeds als men dacht uitgeschakeld te zijn toverde de KNVB weer een extra ronde uit de hoge hoed.  Dit kwam voornamelijk door de vele terugtrekkingen in hogere klassen van het zondagvoetbal en daarom waren er extra promotieplaatsen beschikbaar.
Na de nederlaag tegen Teijlingen kreeg de formatie van Henk Baggerman op donderdag 8 juni nog een kans tegen Alphen. Toen deze wedstrijd ook verloren werd kreeg ODB op zondag 11 juni, tegen WCR, de allerlaatste kans om te promoveren. Op het complex van sv Den Hoorn eindigde het treffen in de reguliere tijd van negentig minuten in 1-1. Na 120 minuten spelen en een strafschoppenserie van negen ronden lukte het ODB wederom niet om te promoveren naar de tweede klasse.

Bij drie teams van ODB mocht aan het einde van het seizoen 2016-2017 de kampioensvlag in top. Het 1e veteranenelftal werd met 61 punten uit 22 duels kampioen van de 2e Klasse 1. De JO17-1 met 45 punten uit 18 duels kampioen van de 6e Klasse 01 en de JO9-3 met 46 uit 18 kampioen van de 10e Klasse 05.

Seizoen 2017-2018

>

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van zondag 7 januari 2018 werden er door voorzitter Ab de Hilster een aantal leden van ODB “in het zonnetje” gezet. Als eerste werd Pop Koegler (al 49 jaar lid) benoemd tot Lid Van Verdienste van ODB. Als oud selectie speler, bestuurslid, interim hoofdtrainer, grensrechter, scheidsrechter, keeperstrainer en selectie coördinator had Pop Koegler heel veel betekend voor de Haagse volksclub.
Voor het 25-jarig lidmaatschap van ODB werden Aad Dieke, Albertd de Hilster jr, Rick van der Woerd, Guus Verschoor, Fabian Persoon en Aad den Heijer in de bloemetjes gezet. Tot slot wist voorzitter De Hilster mededelen dat het contract met trainer Henk Baggerman met 1 jaar was verlengd.

De indeling van ODB 1 voor het seizoen 2017-2018 in de zondag 3e Klasse B luidde als volgt; DHL, Full Speed, GSC ESDO, Graaf WillemII VAC, ODB, REMO, SEP, SVV, De Ster, Taurus, VCS, Voorschoten’97, WIK en Wilhelmus.

Het team van trainer Henk Baggerman kende een uitstekend seizoen maar had alleen de pech dat het sterke en ambitieuze Schiedamse SVV ook bij hun in de poule zaten. Iedereen zag SVV als topfavoriet voor de titel in de zaterdag 3e Klasse B en dat werden ze ook door van de 26 competitiewedstrijden er 24 te winnen en 2 gelijk te spelen. Zoals gezegd presteerde ODB dit seizoen ook uitstekend want van de 26 wedstrijden werden er 16 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 7 verloren. Met 51 punten, en een doelgemiddelde van 63 voor en 36 tegen, eindigde ODB op de derde positie van de ranglijst.
Bovendien wisten de mannen van trainer Baggerman op 29 april 2018, in de uitwedstrijd bij De Ster (1-7), de 2e Periodetitel in de wacht te slepen waardoor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse al verzekerd was.

In de eerste ronde van de nacompetitie moest ODB op donderdagavond 7 juni aantreden tegen v.v. Nicolaas Boys. Het werd in Nieuwveen een heet avondje voor de mannen van ODB want toen het publiek van Nicolaas Boys zich ging bemoeien werd de wedstrijd in de verlenging bij een 2-2 tussenstand gestaakt door de scheidsrechter. Pas op dinsdagavond 12 juni werd het restant van het gestaakte duel in de nacompetitie tussen Nicolaas Boys en ODB, zonder publiek, uitgespeeld op het terrein van SJZ in Zoeterwoude. Het bleef bij 2-2 waarna ODB de strafschoppenserie won en zich plaatste voor de volgende ronde.
Op 17 juni dolf ODB het onderspit (2-1) tegen Laakkwartier maar kreeg men nog een extra kans op 21 juni tegen HVV. Toen deze wedstrijd ook verloren ging (0-2) was het seizoen voorbij voor ODB en bleef men 3e Klasser.

Topscorer dit seizoen bij ODB 1 werd Desley Koegler met 15 doelpunten, gevolgd door Dries Hoogerheijde (11) en Nicky Linnenbank (10).

Bij ODB 2 kon dit seizoen de vlag in top want zij werden met 46 punten uit 18 wedstrijden kampioen van de 3e Klasse D.

Seizoen 2018-2019

Ton Boevink was voor dit seizoen aangesteld als bestuurslid algemene zaken. Samen met Hans Groos ging hij zich richten op het technische beleid van de club. Het overige bestuur van ODB bestond uit: Albert de Hilster (voorzitter), B. van Gerven (penningmeester), N. Dieke (kantinebeheer). De functie van secretaris was nog immer vacant.

Voor de zondagcompetitie schreef de Hvv ODB 2 seniorenelftallen en 3 veteranenteam in de voor de competitie. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1x JO19, 1x JO15, 1x JO13, 1x JO12, 2x JO11 en 2x JO9.

Voor aanvang van het seizoen 2018-2019 had de KNVB in District West 2 de derde- en vierde klasse samengevoegd. Het samenvoegen was noodzakelijk omdat er meerdere zondagteams waren gestopt. De KNVB hoopte dat op die manier de scheiding weer op een natuurlijke manier verloopt. Alle overgebleven zestig standaardteams werden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen. Daarin moest worden gestreden voor een plek in de play-offs. Er werden geen returns gespeeld, maar iedere club speelde even vaak uit als thuis. De beste zes clubs op de ranglijst na de eerste seizoenshelft kwalificeerden zich voor de tweede seizoenshelft voor de “derde klasse hoog”, de overige negen kwamen dan uit in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” kon worden gestreden om promotie naar de tweede klasse. Op die manier probeerde de KNVB om in het seizoen 2019-2020 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te krijgen in West 2.

Zodoende werd het eerste elftal van ODB voor de eerste competitiehelft ingedeeld in de 3e klasse Q3, met daarin als tegenstanders: DHL, Full Speed, GSC ESDO, HDV, HMC, HMSH, sv Houtwijk, sv Madestein, REMO, SVH, Toofan, VCS, WIK en Wilhelmus.

Na twee seizoenen achter elkaar op het nippertje promotie naar de 2e Klasse te hebben misgelopen zou je zeggen dat van trainer Henk Baggerman en zijn manschappen driemaal scheepsrecht moest gaan worden. Om deze doelstelling te gaan halen moest ODB zich in de eerste seizoenshelft eerst bij de beste eerste zes clubs van de 3e Klasse Q3 plaatsen. Dit ging ze ook makkelijk af want van de 14 competitiewedstrijden werden er 10 gewonnen en 4 gelijk gespeeld. Met 34 punten, en een doelsaldo van 43 voor en slechts 10 tegen eindigde men dan ook op de tweede positie van de 3e Klasse Q3. Wilhelmus eindigde met 38 punten op de eerste positie.

De nummers 1 tot met 6 van de ranglijst van de halve competities in de 3e Klasse Q3 en 3e Klasse Q4 hadden zich dus geplaatst voor de zondag 3e klasse Hoog B. Deze Klasse was voor de tweede seizoenshelft uit de volgende clubs samengesteld: Charlois, COAL, DHL, Dubbeldam, Full Speed, HMSH, Kethel Spaland, ODB, REMO, SEP, WCR en Wilhelmus.
Vanaf 10 februari 2019 ging ODB dus weer een halve competitie spelen van 11 wedstrijden tegen elkaar. Ook in deze competitie werden geen returnwedstrijden gespeeld. Na 11 wedstrijden werd dan de eindstand van deze halve competitie opgemaakt en zouden de kampioen en de nummer 2 van de eindranglijst rechtstreeks promoveren. De pech voor iedere club in deze Klasse was dus dat je gewoon weer met 0 punten moest beginnen.

Het nadeel van ODB was dat men van de vier eerste wedstrijden in de nieuwe competitie er drie in een gelijkspel eindigden. Nadat er op 7 april ook nog eens uit bij Dubbeldam met 2-1 werd verloren waren de twee promotieplaatsen bijna niet meer bereikbaar voor ODB en ging het seizoen als een nachtkaars uit. Van de 11 competitiewedstrijden werden er uiteindelijk 3 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 3 verloren. Met 14 punten en een doelsaldo van 15 voor en 14 tegen eindigde ODB op een teleurstellende achtste positie van de ranglijst.
Desley Koegler werd dit seizoen met 16 doelpunten topscorer bij ODB, gevolgd door Robbie Boere met 12 goals.

Na drie jaar succesvol bij ODB gewerkt te hebben werd er na dit seizoen afscheid genomen van trainer Henk Baggerman.

>

Seizoen 2019-2020

>

Helaas zien we bij aanvang van dit seizoen dat het aantal voetballende leden weer was gezakt. Het bestuur van ODB schreef namelijk voor het seizoen 2019-2020 voor de zondagcompetitie 2 seniorenelftallen en 2 veteranenteams in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit een JO17, JO15, JO13, JO12, JO10, JO9 en 2 JO7-teams.

Op de Algemene Leden Vergadering van donderdag 28 november 2019 droeg Ab de Hilster officieel de voorzittershamer over aan Erwin Swagerman. Ab de Hilster was in totaal elf jaar voorzitter van ODB geweest. Stefan van Mierlo werd gekozen tot de nieuwe secretaris van ODB. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari 2020 werd de afgetreden voorzitter Ab de Hilster benoemd tot Ere-voorzitter van ODB.

Tegenstanders dit seizoen bij ODB 1 in de zondag 3e Klasse B waren; Alphen, Charlois, DHL, Full Speed, HOV/DJSCR, HWD, Kethel Spaland, REMO, SEP, Slikkerveer, Stompwijk’92, Taurus en WIK.

O.l.v. de nieuwe trainer Martin Abbenhuis bevond ODB zich het gehele seizoen in de top vier van de 3e Klasse B. Na de winterstop kwam men helaas in een terugval en liep koploper Full Speed alsmaar verder uit op de concurrentie.
Het seizoen zou echter geheel anders aflopen want in maart 2020 brak in Nederland het coronavirus uit en lag plotseling een groot deel van het dagelijks leven in Nederland plat. Op last van de regering mochten kinderen niet meer naar school en moest het merendeel van de volwassenen thuis werken. Vanaf donderdag 12 maart 2020 werden ook alle activiteiten bij o.a. voetbalverenigingen, zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs, met onmiddellijke ingang gestopt. Dit betekende dus in heel Nederland geen voetbalwedstrijden, geen trainingen en en ook geen andere clubactiviteiten. Een week later werd door de Nederlandse regering deze maatregelen zelfs aangescherpt en moesten alle sportaccommodaties in Nederland tot 6 april op slot.
Zoals gezegd, het coronavirus lag het openbare leven in Nederland (en in de rest van de wereld) stil en het aantal besmettingen en doden nam met de dag schrikbarend toe. Op dinsdag 31 maart 2020 besloot het kabinet om de periode van de aangekondigde maatregelen, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te verlengen tot 28 april 2020.

Na deze maatregel besloot de KNVB dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat zouden worden omdat het sowieso niet meer was toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Dit gold voor het gehele amateurvoetbal in heel Nederland. De KNVB besloot tevens dat er voor het seizoen 2019-2020 geen eindstanden zouden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten waren. In het volgende seizoen zou iedere club dus starten in dezelfde klasse als bij de start van dit seizoen. Kortom, na het weekend van 7 en 8 maart werd de competitie en het verenigingsleven abrupt afgebroken. Op dat moment had ODB van de 17 wedstrijden er 9 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 5 verloren en stond men met 30 punten (doelsaldo 45-27) op de vierde positie van de ranglijst.

Ondertussen werden beetje bij beetje de strenge corona-maatregelen door de regering versoepeld. Vanaf 29 april 2020 mochten in Nederland kinderen tot 12 jaar zonder anderhalvemeter-restrictie weer trainen. De oudere kinderen (van 12 tot 18) gold deze afstandsregel nog wel. Er mocht sowieso alleen getraind worden, wedstrijden bleven taboe en kantines en kleedkamers moesten dicht blijven. Met ingang van 11 mei mochten ook de senioren weer (anderhalvemeter-restrictie) trainen.

Op 1 mei 2020 werd er begonnen met het vervangen van het kunstgras op veld 1 op Sportpark Albarda. Ook op veld 2 werd er een geheel nieuw en goed bespeelbaar grasveld aangelegd.

Seizoen 2020-2021

Vanaf 1 juli 2020 werden de coronamaatregelen door het kabinet wederom versoepeld en mochten (sinds 19 maart 2020) eindelijk alle sportkantines vanaf die dag weer open. De regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden bleef wel van kracht. Helaas betekende dat wel dat juist in de maand juli de zomer- en vakantieperiode was aangebroken. Na ruim twee maanden totaal geen omzet gedraaid te kunnen hebben bleven bij veel clubs de sportkantines juist wel open zodat de leden in de zomer konden door trainen. Hierdoor kon de club wellicht toch nog iets mee pikken van de zomeromzet. Overigens mocht er per 1 juli 2020 in het amateurvoetbal ook weer wedstrijden gespeeld worden waarbij tot 250 toeschouwers bij een wedstrijd aanwezig mochten zijn.

>

Het vlaggenschip van ODB kwam in het seizoen 2020-2021 uit in de zondag 3e Klasse A. Deze klasse was uit de volgende clubs samengesteld; FC Aalsmeer, Alphen, DHL, sv Madestein, Nicolaas Boys (Nieuwveen), ODB, RKDES (Alsmeer), SEP (Delft), Sporting Leiden, Stompwijk ’92, SVH, Voorschoten ’97, WIK en WVC (Roelofarendsveen).

>

Het weekeinde van 10/11 oktober bleek alweer de laatste speelronde van het seizoen 2020-2021. De KNVB besloot namelijk op woensdag 14 oktober 2020, de dag na de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen, een streep door alle competities te zetten. Lange tijd hoopte de voetbalbond dat er nog iets (bijvoorbeeld het uitspelen van één competitiehelft) mogelijk was, maar dat bleek ondanks een aantal versoepellende coronamaatregelen vanaf 3 maart 2021 onhaalbaar. Zo werd de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband verruimd van 17 tot 27 jaar.
Dit betekende dat voor het tweede seizoen op rij de competities in het amateurvoetbal het einde niet haalden. Bijna een jaar geleden, het weekeinde van 7/8 maart, was de laatste speelronde van seizoen 2019-2020.

Na de aangekondigde versoepelingen op 26 juni 2021 was het meest in het oog springende coronamaatregelen voor het voetbal: trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mochten eindelijk weer volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Seizoen 2021-2022

Voor dit seizoen schreef ODB voor de zondagcompetitie 5 seniorenelftallen in en op zaterdag kwam men met 2 seniorenelftallen uit. De jeugdafdeling bestond ditmaal uit: 1 JO17, 1 JO14, 1 JO12, 2 JO11, 1 JO10, 1 JO9, 2 JO8 en 1 JO7-teams.

De Technische Commissie van ODB, bestaande uit Hannes de Pauw, Richard Linnnebank en Pop Koegler, verraste dus vriend en vijand door dit seizoen ook een zaterdag standaardteam in te schrijven voor de competitie. Tot trainer van de zaterdag 1 van ODB werd Patrick Demmers aangesteld.

De zaterdag 1 van ODB debuteerde in de 4e klasse F met daarin als tegenstanders: BMT, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, HMSH, sv Houtwijk, MSV’71, Maasdijk, PGS/Vogel, Quintus, Toofan, VCS en Wanica Star.

<

De clubs die in seizoen 2021-2022 werden ingedeeld in de zondag 3e klasse A waren: Alphen, DHL, HWD, Kethel Spaland, sv Madestein, ODB, SEP, Sporting Leiden, Stompwijk’92, SVH, Taurus, Voorschoten’97 en WIK.

>

De laatste jaren ziet de KNVB dat de zondagcompetities in veel districten onder druk zijn komen te staan. Diverse verenigingen hebben met hun standaardteam de overstap gemaakt van het zondag naar het zaterdagvoetbal.

Het overstappen van zondagteams naar het zaterdagvoetbal heeft grote gevolgen voor beide speeldagen. De krachtverschillen in het zondagvoetbal zijn groter geworden door het lager aantal teams. Ook moeten er meer kilometers gemaakt worden voor uitwedstijden. De overstap naar de zaterdag is bij veel clubs vooral ingegeven door de voetballers zelf. Die willen graag op zaterdagavond stappen en dan niet de volgende dag op het veld staan.

De mogelijkheid van de KNVB om na dit seizoen horizontaal overstappen van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal werd ook door het bestuur van ODB aangegrepen. Veel clubs uit de Haagse regio waren al overgestapt naar “de zaterdag” maar door dit initiatief van de KNVB werd dit definitief de doodsteek van het Haagse zondagvoetbal en kon ODB daarbij niet achterblijven.

Seizoen 2022-2023

Bij aanvang van het seizoen 2022-2023 was het bestuur van ODB als volgt samengesteld: Erwin Swagermann (voorzitter), Brandon Speets (penningmeester), Hannes de Pauw (wedstrijdsecretaris), Ton Boevink (clubadviseur), Martijn Korver (jeugdvoorzitter), Frans Peereboom (accommodatie) en Tonnie Koegler (communicatie & ondersteuning).

Door de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal betekende dat ODB dit seizoen, na maar liefst 87 jaar, geen standaardteam meer op de zondag had. Wel kwam er nog één 35+ team voor ODB uit in de zondagcompetitie. Voor de zaterdagcompetitie werden 3 seniorenelftallen en 1 35+ team ingeschreven. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit: 1 JO13, 2 JO12, 2 JO10, 1 JO9, 1 JO8 en 1 JO7 teams.

Poule-indeling competitie zaterdag 4e Klasse C van de KNVB was in het seizoen 2022-2023 als volgt: BMT, Hsv DUNO, sv Erasmus, GDA, HPSV, sv Loosduinen, ODB, PGS/VOGEL, Quick Steps, Quintes, RAS, Semper Altius, VCS en Vredenburch.

Patrick Demmers was ook dit seizoen hoofdtrainer bij ODB.

Later hier meer…….

Op 1 maart 2023 werd Ton Boevink door het bestuur, als dank voor zijn jarenlange inzet voor de club, benoemd tot Erelid van ODB. Zijn kennis, kunde en omgang met mensen waren van een ongekend niveau en het bestuur hoopte dat dit altijd als inspiratiebron voor andere leden mocht gelden. Op 11 maart 2023 kwam het trieste bericht naar buiten dat Ton, na een langdurig ziekbed, was overleden.

>

Seizoen 2023-2024

Erwin Swagerman zien we ook in dit seizoen als voorzitter van ODB. Hannes de Pauw (wedstrijdsecretariaat & website beheer), John de Grooth (algemene zaken), Martijn Korver (jeugdvoorzitter) en Frans Peereboom (accommodatie) waren de overige bestuursleden.

Ditmaal schreef het bestuur voor de zaterdagcompetitie 3 seniorenelftallen en 1 veteranenteam(35+)in. Op zondag kwam ODB met 1 35+ elftal uit. De jeugdafdeling bestond in het seizoen 2023-2024 uit 10 teams, onderverdeeld in; 1 JO13, 3 JO12, 1 JO11, 1 JO9, 2 JO8 en 2 JO7 teams. In de zaalvoetbal (futsal)competitie kwam ODB met 1 herenteam uit.

De “slechts” twaalf clubs in de 4e Klasse C in seizoen 2023-2024 waren; BMT, DUNO, sv Erasmus, GDA, GSC ESDO, sv Houtwijk, sv Loosduinen, sv Madestein, ODB, Quick, SVH en Zuid West DH.

De formatie van trainer Patrick Demmers kende een prima eerste seizoenshelft van met 20 punten uit 10 duels (doelsaldo 29-14) ging ODB op een tweede positie van de ranglijst de winterstop in. Dit was slechts 1 punt achterstand op koploper GDA.
Wederom bereidde de selectie van ODB zich tijdens de winterstop heerlijk 5 dagen lang voor op de tweede seizoenshelft op het warme Gran Canaria.

Helaas moest ODB in de tweede seizoenshelft al snel afhaken in de strijd om het kampioenschap en zou men uiteindelijk op de zesde plaats van de ranglijst eindigen. Van de 22 duels werden er 11 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 8 verloren. Hiermee behaalde de Haagse volksclub 36 punten en een doelsaldo van 67 voor en 51 tegen.

Ter ere aan ODB-icoon Ton Boevink vond op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, het eerste IM Ton Boevink Veteranen 7 tegen 7-toernooi plaats. Met 14 deelnemende teams en de bekende ‘derde helft’ werd het aan de Albardastraat een zeer geslaagde dag.

Seizoen 2024-2025

>

Toen de KNVB op vrijdag 5 juli de indeling van de standaardelftallen voor het seizoen 2024-2025 bekend maakte zagen we ODB wederom terug in de zaterdag 4e klasse C met ditmaal als tegenstanders: BMT, Concordia, DHL, DUNO, Erasmus sv, GSC ESDO, HMSH, Loosduinen sv, Quick za, Quintus, RAS, SVH en Vredenburch.

<

 

 

 

Palmares ODB:

Kampioenschappen:
1941-1942 3e Klasse A HVB
1958-1959 2e Klasse B HVB
1963-1964 1e Klasse HVB
1965-1966 4e klasse C
1966-1967 3e klasse B
1983-1984 4e klasse B
1998-1999 4e klasse B
2002-2003 3e klasse B
2005-2006 3e klasse C

Andere prestaties:
1963-1964 Winnaar H.V.B. beker
1970-1971 Winnaar Harry de Hartog beker
1990-1991 Promotie via nacompetitie naar 3e Klasse
2000-2001 Promotie via nacompetitie naar 2e Klasse

Parade der trainers bij ODB (zondag)

1960-1961 Joop Storm
1961-1962 Joop Storm
1962-1963 J. Brand (eerste betaalde trainer bij O.D.B.)
1963-1964 ? (kampioen 1e Klasse HVB, promotie naar KNVB)
1964-1965 ?
1965-1966 Frans Schrurs (kampioen 4e Klasse)
1966-1967 Frans Schrurs (kampioen 3e Klasse)
1967-1968 ?
1968-1969 John Huguenin
1969-1970 John Huguenin
1970-1971 Wim Andriessen
1971-1972 ?
1972-1973 Henk de Boer
1973-1974 Pisters
1974-1975 Cees Zegeling
1975-1976 Wienus Schook
1976-1977 Wienus Schook
1977-1978 Wienus Schook
1978-1979 Jan Eversdijk
1979-1980 Jan Eversdijk
1980-1981 Jan Eversdijk
1981-1982 Jan Eversdijk
1982-1983 John Rietveld
1983-1984 John Rietveld
1984-1985 John Rietveld
1985-1986 John Rietveld
1986-1987 Jan van den Oever
1987-1988 Cock Clavan
1988-1989 Cock Clavan / Loek Vonk (a.i.)
1989-1990 John Rietveld
1990-1991 John Rietveld (winnaar nacompetitie, promotie naar 3e Klasse)
1991-1992 Ton Boevink
1992-1993 Ton Boevink
1993-1994 Ton Boevink
1994-1995 ?
1995-1996 Jan Eversdijk
1996-1997 Ton Boevink
1997-1998 Ton Boevink
1998-1999 Ton Boevink
1999-2000 Sjaak de Bruin
2000-2001 Sjaak de Bruin
2001-2002 Sjaak de Bruin
2002-2003 Piet Gelauf
2003-2004 Piet Gelauf
2004-2005 Piet Gelauf
2005-2006 Piet Gelauf
2006-2007 Piet Gelauf
2007-2008 Piet Gelauf
2008-2009 Piet Gelauf
2009-2010 Cor Schaap / Johan Heskes en Wim Hogervorst (a.i.)
2010-2011 Ton Boevink
2011-2012 Ton Boevink
2012-2013 Ton Boevink
2013-2014 Ton Boevink
2014-2015 Remco Torken
2015-2016 Remco Torken
2016-2017 Henk Baggerman
2017-2018 Henk Baggerman
2018-2019 Henk Baggerman
2019-2020 Martin Abbenhuis
2020-2021 Martin Abbenhuis
2021-2022 Martin Abbenhuis
2022-2023 Martin Abbenhuis

Parade der trainers bij ODB (zaterdag)

2021-2022 Patrick Demmers
2022-2023 Patrick Demmers
2023-2024 Patrick Demmers
2024-2025 Patrick Demmers

Parade der voorzitters bij ODB:

1935-1940 H. Vetter
1940-1951 H.C. (Pa) van Meerbeek
1951-1954 Cor van Loon
1954- ???? Jan Doorschodt
1976-???? Cees Sies
???? -???? ?
1982 – ???? J.G. van Meerbeek
???? -???? Aad de Hilster
???? -???? Piet Papendrecht
???? -???? Loek Vonk
???? -???? Freek Jansen
???? -???? Jan Doorschodt
???? -???? Leen Papendrecht
1995-1998 Koos van der Graaff
1998-2001 Jan Doorschodt
2001-2003 Hans Melser
2003-2005 ?
2005-2008 Freek Jansen
2008-2019 Ab de Hilster
2019-heden Erwin Swagerman

Terreinen waar ODB heeft gespeeld:

Van Vredenburchweg te Rijswijk

Leyweg / Noordweg te Den Haag

De Fruitweg te Den Haag

De Houtweg in Loosduinen

Sportpark Ockenburgh bij Kijkduin

Albardastraat te Den Haag

Erevoorzitters bij ODB:

H.C. van Meerbeek
Jan Doorschodt

Ereleden bij ODB:

Chris van Meerbeek
H. v.d. Meijden
P. Papendrecht
?
?

Lid van Verdienste bij ODB:

H.J.M. Vetter
H. Berger
Leen Papendrecht
E. de Jong-de Vos
Pop Koegler (2018)

Zijn we nog allemaal naar op zoek………..

Jojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişcasino siteleriDeneme BonuslarOnwincasibom girişcasino sitelericasibom giriscasibom girişholiganbetjojobet güncelholiganbet girişcasinocasibom girişcasibom girişONWİNBETS 10