RVC Celeritas


01-07-2018 - Heden

Het ontstaan van RVC Celeritas

Vanaf het seizoen 2016-2017 deelde de Hsv Celeritas een complex met Wateringse Veld/GONA aan Guido de Moorstraat 35 te Den Haag. In eerste instantie beviel de samenwerking met sv Wateringse Veld/GONA zo goed dat het bestuur van Hsv Celeritas de intentie kreeg om de mogelijkheid te onderzoeken tot een fusie tussen beide verenigingen. Na de komst van, het in seizoen 2017-2018 opnieuw opgerichte, Kranenburg op het complex van sv Wateringse Veld/Gona bleek al snel dat er een fusie zou gaan plaats vinden tussen sv Wateringse Veld-Gona en v.v. Kranenburg, waarbij er voor de Hsv Celeritas helaas geen ruimte meer over was. Ook als zelfstandige vereniging kon de club niet meer op het sportpark aan de Guido de Moorstraat blijven spelen. Met andere woorden; Hsv Celeritas was wederom terreinloos.

In de maand februari van het jaar 2018 werd bekend dat Hsv Celeritas vanaf seizoen 2018-2019 op het Prinses Irene Sportpark aan de Schaapweg in Rijswijk mocht gaan spelen. Na het stoppen van de voetbalvereniging Haaglandia in juli 2016 vonden er geen activiteiten meer hadden plaats op dit nostalgische complex. De opstallen van het Rijswijkse sportcomplex waren sinds december 2017 eigendom van de Haagse aannemer Hans Lammertink. De voetbalvelden waren eigendom van de gemeente Rijswijk. De drie initiatiefnemers, Hans Lammertink, Harry Ballemaker en Leon Steenks besloten het verpauperde complex aan de Schaapweg, waar ooit RVC, RVC/Rijswijk en Haaglandia successen vierden, geheel te renoveren en van het sportpark een nieuw multifunctionele (sport)locatie van te maken.

Op woensdag 27 juni 2018 werd alles bij de notaris officieel vastgelegd. is Hans. Vanaf 1 juli 2018 ging Hsv Celeritas over naar RVC Celeritas. Met andere woorden, na met veel plezier en met vele hoogte en diepte punten 111 jaar in Den Haag te hebben gespeeld, was RVC Celeritas nu officieel een Rijswijkse club.

Op zaterdag 18 augustus 2018 werd Sportpark Prinses Irene officieel, na er een lange tijd verlaten bij te hebben gelegen, heropend. Niet alleen RVC Celeritas werd de bewoner van het geheel gerenoveerde sportpark maar ook de voetbalschool ‘De Nieuwe Burcht’ van Piet Gelauf en de voetbalschool Skilzz hadden inmiddels ook al hun intrek gedaan, gevolgd door Utimus Prime, een frisbeeclub van zo’n vierhonderd leden. Ook was er een intense samenwerking met de korfbalclub Refleks en ABA, de petanqueclub, beide ook gevestigd op het sportpark Irene.
Aad de Mos (ambassadeur van Sportpark Prinses Irene) gaf onder toeziend oog van velen oud-voetbalcoryfeeën, zoals Lex Schoenmaker, Joop Jochems, René Pas, Theo van den Burch, Aad Kila en Guus Haak, het startschot van de heropening van het sportcomplex aan de Schaapweg te Rijswijk. Als speciale en bijzondere gast werd door Aad zijn vriend John Bolman welkom geheten. John maakte in de beginjaren zeventig als voetballer van RVC prachtige tijden mee op het Sportpark Prinses Irene.

Seizoen 2018-2019

Het bestuur van RVC Celeritas was bij aanvang van het seizoen 2018-2019 als volgt samengesteld: Hans Boutens (voorzitter), Raymond de Kruif (vice-voorzitter), Alex van Dierendonck (penningmeester), Sharida Setoe (secretaris), Max Koopman (adviseur), John Hageman (kantine), Yvon de geus (wedstrijd secretaris) en Gerda van der Wal (ledenadministratie).
De verhuizing naar het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk had RVC Rijswijk goed gedaan want de club was in één klap gegroeid van 60 naar ruim 200 leden.

Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur 4 seniorenelftallen in bij de KNVB. Op de zondag kwam 1 VE-team uit. De jeugdafdeling van RVC Celeritas bestond uit een: JO19-1, JO15-1, JO11-1, JO9-1 en JO9-2 team.

In het seizoen 2018-2019 kwam het eerste elftal van RVC Celeritas uit in de zaterdag 4e Klasse D en moest het daarin opnemen tegen de volgende tegenstanders: BMT, Erasmus, GDA, GSCESDO, HPSV, Houtwijk, sv Loosduinen, MSV’71, PGS-Vogel, Quintus, RAS, TAC’90 en Wanica Star. Een bijna geheel Haagse poule dus met daarbij Quintus uit Kwintsheul en MSV’71 uit Maassluis.

Dennis Young was aangetrokken als trainer van RVC Celeritas. Met een geheel nieuwe selectie moest men in het eerste seizoen nog even wennen aan elkaar en hierdoor speelde RVC Celeritas geen rol van betekenis in de 4e Klasse D. Heel even was er nog zicht op de 3e Periodetitel maar die ging uiteindelijk naar Quintus. Van de 26 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 8 verloren. Met 40 punten, en een doelsaldo van 65 voor en 36 tegen, eindigde RVC Celeritas op de achtste positie van de ranglijst.

Op dinsdag 26 februari 2019 vond bij RVC Celeritas de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats. Bij het agendapunt bestuursverkiezing waren aftredend: Hans Boutens (voorzitter), Raymond de Kruif (vice-voorzitter), Sharida Setoe (secretaris) en Alex van Dierendonck (penningmeester). Vervolgens werd er groen licht gegeven aan het nieuwe dagelijkse bestuur van RVC-Celeritas dat als volgt was samengesteld: Cees Kouwenhoven (voorzitter), Annemieke Herrebout (penningmeester/financieel adviseur) en Ron Mangelmans (secretaris).
Met de benoeming van Hans Boutens en Raymond de Kruif tot Erelid van RVC Celeritas verrichtte kersverse voorzitter Cees Kouwenhoven meteen zijn eerste officiële daad. Hans Boutens en Raymond de Kruif stonden symbool voor de onvoorwaardelijke verbondenheid en voor hun inspanningen om de club in veilige haven te loodsen. Met vallen en opstaan en in emotionele tijden was het niet altijd mogelijk om de juiste keuzes te maken. Voor beide heren waren het loodzware tijden voor de club maar dankzij hun doorzettingsvermogen is de club blijven bestaan. Ook Peter Zwankhuijzen (Lid van Verdienste) en het echtpaar René en Yvon de Geus (vrijwilligers van het jaar) werden in het zonnetje gezet en gehuldigd.
Op de foto de Ereleden van RVC-Celeritas Hans Boutens (links) en Raymond de Kruif (midden) en Lid van Verdienste Peter Zwankhuijzen (rechts).

>

Seizoen 2019-2020

Op maandag 21 oktober 2019 werd op Sportpark Prinses Irene het startsein gegeven voor de vervanging van het kunstgrasveld op het hoofdveld. Het nieuwe kunstgrasveld was een fikse investering voor de gemeente Rijswijk waar de sporters van de plaatselijke voetbalverenigingen RVC Celeritas zeer verguld mee waren. De vervanging van de bovenlaag en afrastering plus de herstelactiviteiten namen zo’n zes weken in beslag. Een en ander betekende wel dat RVC Celeritas op haar Sportpark creatief moest zijn met de beschikbare ruimte. Dit duurde echter niet al te lang want al op woensdag 27 november waren de werkzaamheden voltooid en werd het nieuwe kunstgrasveld goedgekeurd en toestemming gegeven om het hoofdveld weer in gebruik te nemen.

De indeling van de zaterdag 4e Divisie D in het seizoen 2019-2020 was als volgt; D.V.C. (Delft), Graaf Willem ll VAC, GDA,, Haagse Hout, H.P.S.V, K.S.D.-Marine, Laakkwartier, Oosterheem (Zoetermeer), RVC Celeritas, Semper Altius. S.E.V, TAC’90, Vredenburch en FC Zoetermeer.

>

Op zondag 12 januari 2020 vond bij RVC Celeritas de tweede Nieuwjaarsreceptie op het nieuwe onderkomen op het Sportpark Prinses Irene plaats. Na diverse activiteiten, met o.a. een aantal onderlinge wedstrijden tussen de veteranen van RVC en oud-Celeritanen, begon op 16.00 uur de feestmiddag. Het hoogtepunt van de middag was de uitreiking van de Ere-speld aan de gebroeders Peter, Stef (en wijlen) Jos Teunissen door voorzitter Cees Kouwenhoven. Een blijk van waardering voor meer dan de zestigjarige verbondenheid en inzet bij Celeritas. Overigens waren de jubilarissen Stef en Peter Teunissen nog steeds wekelijks op het complex aan de Schaapweg te vinden.

>

 

Palmares RVC Celeritas (zaterdag)

Kampioenschappen:

Andere prestaties:

Parade der trainers bij RVC Celeritas

2018-2019 Dennis Young
2019-2010 Dennis Young

Parade der voorzitters RVC Celeritas

2018- 2019 Hans Boutens
2019 – heden Cees Kouwenhoven

Terrein van RVC Celeritas

Vanaf 2018: Het Prinses Irene Sportpark, Schaapweg 2 in Rijswijk

 

Erevoorzitter bij RVC Celeritas

Hans Boutens

Ereleden bij RVC Celeritas

G. Oudijk
L.J. Montfoort
J.G. Beurze
G.O Kampen
A. Schmalen
H.W. Wiarda
J. Bongers
K.A. Schmalen
C. Groen
H. Risseeuw
K. Th. Boersma
I.J.M. van Hijkoop
J. Mattyer
C. van Ede
J.M. Bom
P. Schoonen
A. de Rouville
W.G. Oudijk
P. Zwankhuizen
Erik van der Klauw
Theo Noordeloos
W. van der Haak
Mw. Beurze
Stef Teunissen
Raymond de Kruif
Jos Teunissen

Lid van Verdienste bij RVC Celeritas

J. Bruin
G. Glerum
B. Veldink
mw. W. vd Haak-Veldink
A. Busselaar
Th. Noorderloos
mw. C. Beurze
S. Teunissen
L. Berloth
L. van Gogh
J. van Hijkoop
G.H. Smith
mw.A. Ratelband-Oudijk
J.H de Kruif
E.C. Beurze
C. Triep sr.
H. van Hijkoop
mw. W. vd Nolk- van Gogh
P. Ruchti
H. Klein
J. van Spijk
J.A. Teunissen
P. Langeveld
N.H. Riko
A. Bongers
L. Dieke
C. Sint Jago
B. Caster
E.H. Vroemen
R. van Ravesteijn
R.P. de Kruif
Dansco van den Burg
Michael Bonemijer
Peter Zwankhuijzen
Peter Teunissen