Het ontstaan van SVPTT
SVPTT was een “product” van een fusie of beter nog gezegd, SVPTT was een “product” uit een aantal fusies. De langst bestaande partner was PTT, een voetbalvereniging van de Sport, Ontspannings en Ontwikkelingsvereniging PTT. Deze club betrok haar leden bij de personeelsleden van de Centrale Directie der PTT.
Daarnaast was er een Sportvereniging Gemeente Telefoon dat later haar naam zag veranderen in Sportvereniging ‘s-Gravenhaagse Telefoon (SVGT). Deze voetbalvereniging bestond uit personeelsleden van de Plaatselijke Telefoondienst.
SVGT fuseerde in 1954 met voetbalvereniging Trafo’s en in 1962 met HGA (Haagse Gemeente Ambtenaren) en nam in deze periode het terrein aan de Benoordenhoutseweg van voetbalvereniging Scheveningen over.
In april 1966 gingen PTT en SVGT een fusie aan en ging men verder onder de naam SVPTT. Voor deze fusie gingen nogal wat vergaderingen vooraf maar in april stemde de leden van zowel PTT als SVGT bijna unaniem voor een fusie. SVPTT hield het complex van SVGT aan de Benoordenhoutseweg (ook wel in die tijd Filmstad genoemd) als thuishaven. De officiele oprichtingsdatum van SVPTT bleef 01-08-1933 (van PTT).
Met deze fusie werd een begin gemaakt van een echte voetbalvereniging want tot die tijd waren PTT en SVGT eigenlijk “grote” Personeelsverenigingen. Dat hield dus ook in dat er bij PTT en SVGT het voetbal meer recreatief dan prestatiegericht was.
SVPTT werd een “open” vereniging, hetgeen betekende dat niet alleen werknemers van de PTT zich op de ledenlijst konden laten plaatsen. Ook “buitenstaanders” waren vanaf nu van harte welkom, echter om bepaalde subsidies van het Staatsbedrijf niet mis te lopen was het bestuur van SVPTT gehouden aan het feit, dat 50% van de leden daadwerkelijk PTT-er moest zijn.
Seizoen 1966-1967
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1966-1967 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Hoekse Boys, HPSV, KMD, Klokken Toren Boys, Naaldwijk, RAS, Semper Altius, SVPTT en SV’35 .
<
Door steeds teveel afschrijvers was Martin Kuiper van de elftalcommissie in 1967 al genoodzaakt om een elftal uit de competitie terug te trekken.
Seizoen 1967-1968
>
Door steeds teveel afschrijvers was Martin Kuiper van de elftalcommissie in 1967 al genoodzaakt om een elftal uit de competitie terug te trekken.
De zaterdag 1e Klasse A van de HVB was in het seizoen 1967-1968 uit de volgende clubs samengesteld: DEVJO, DSO, Duinoord, Honselersdijk, sv de Jagers, Klokken Toren Boys, RAS, Semper Altius, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.
<
Seizoen 1968-1969
>
In het seizoen 1968-1969 kwam het vlaggenschip van SVPTT uit in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB en moest het hierin opnemen tegen; DEVJO, DSO, DSVP, HPSV, sv De Jagers, Klokken Toren Boys, KMD, RAS, SV’35 en sv Wassenaar.
SVPTT kende ditmaal een redelijk seizoen in de 1e Klasse HVB want van de 20 competitiewedstrijden wist men er dit seizoen 9 in winst om te zetten, speelde 7x gelijk en werd er 4x verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 41-27, eindigde SVPTT op een vierde positie van de ranglijst. Kampioen werd DSO met maar liefst 35 punten.
<
>
Seizoen 1969-1970
De velden van SVPTT aan de Benoordenhoutseweg waren dramatisch. In de zomer waren de velden nog groen en de omgeving buitengewoon fraai maar na een aantal maanden, als de dagen korter en de wolken grijzer werden, veranderde dit mooie aanzicht. Met name het tweede veld kon de last van de regen, trainen en voetballen bij lange na niet aan zodat de afgelastingen en alternatieve trainingen in hoog tempo opvolgden. Dit gebeurde steeds vaker onder het gemor van de leden die betaalde om te voetballen waar men zelden in thuiswedstrijden nog aan toe kwam.
Welke acties er ook werden ondernomen en aan welke instanties ook goed en onderbouwde verzoeken werden gericht, succes werd er maar niet geboekt. Velen hadden de hoop en de moed op verbetering op het complex “Filmstad” al opgegeven tot er eindelijk toch een doorbraak kwam. De levensgevaarlijke toe en uitgang tot het sportpark werd weggenomen en er kwam een verbeterde toegang aan de andere zijde van het complex. Het tweede veld werd vergroot en er kwam een apart trainingsveld.
De indeling van SVPTT 1 voor het seizoen 1969-1970 in de zaterdag 1e Klasse A van de HVB luidde als volgt; DEVJO, DSVP, DvJ, Ec-So, HPSV, sv De Jagers, Klokken Torren Boys, KMD, RAS, SVPTT, SV’35 en sv Wassenaar.
O.l.v. trainer Chris Jans speelde SVPTT dit seizoen in de competitie geen rol van betekenis. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist men er 4 in winst om te zetten, speelde 11 x gelijk en er werd 7 x verloren. Met 19 punten, en de doelcijfers 26-26, eindigde SVPTT dan ook op een zevende positie van de ranglijst.
Jeugdafdeling
Het oprichten van een jeugdafdeling binnen SVPTT kwam maar niet echt van de grond. Aan het eind van de jaren zestig waagde Henk Koster opnieuw een poging voor het opzetten van een juniorenplan. In 1970 telde SVPTT weer junioren en Dick de Jong en Piet van Manen maakte furore met hun jeugdwerk ten bate van de vereniging. Maar ook deze inspanningen leidde er op een gegeven moment er niet toe dat er een jeugdafdeling binnen SVPTT ontstond met een definitief karakter.
Hierna zijn er nog verschillende keren veelbelovende aanzetten geweest tot het oprichten van een jeugdafdeling. Soms kon er een aantal jaren op deze levensbelangrijke onderbouw “neergekeken” worden, maar steeds kwam daaraan een te vroeg en derhalve droef einde. De ligging van het SVPTT-complex aan de Benoordenhoutseweg was zeer fraai en uiterst gezellig maar tevens nogal ver van de bewoonde wereld. De natuurlijke achterban, zoals een woonwijk en scholen ontbrak gewoon in de omgeving van “Filmstad” zodat er door de jeugd niet echt een toeloop ontstond.
Het eerste elftal van SVPTT speelde van seizoen 1966-1967 t/m 1972-1973 in de H.V.B. en van seizoen 19731974 t/m 1977-1978 in de 4e klasse van de K.N.V.B.
Seizoen 1970-1971
<
In 1970 dreigde Kuiper wederom met de weinig populaire maatregel om een elftal uit de competitie terug te trekken, maar dit dreigement bracht zoveel zondaars tot inkeer dat van de uitvoering hiervan kon worden afgezien.
>
Seizoen 1971-1972
>
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was dit seizoen uit de volgende clubs samengesteld: DSVP, DVJ, Hoekse Boys, Honselersdijk, HPSV, De Jagers, KMD, Klokken Toren Boys, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV en SVPTT.
SVPTT speelde dit seizoen geen rol van betekenis en eindigde in de middenmoot. Van de 24 competitieduels won men er 9, speelde er 5 gelijk en werd er 10 keer verloren. Met 23 punten, en een doelsaldo van 28 voor en 27 tegen belandde SVPTT op de zevende positie van de eindranglijst. DSVP werd met 39 punten kampioen.
<
Seizoen 1972-1973
>
Het eerste elftal kwam uit in de zaterdag Hoofdklasse HVB. Deze zaterdag-Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1972-1973 uit de volgende clubs samengesteld: DORR, Holland Sport’32, Honselersdijk, HPSV, sv De Jagers, KMD, NNPV, RAS, Semper Altius, SEV, SVPTT en VCS.
Het team van trainer Chris Jans speelde een uitstekend seizoen dat werd bekroond met een kampioenschap. De kampioenswedstrijd was op Filmstad tegen HPSV. Door doelpunten van Frits Scholten (3x), Wout Haring en Paul Teunissen werden de “politiemannen” met 5-1 verslagen en hierdoor kon de kampioensvlag worden uitgehangen. Het team van trainer Chris Jans en leider Henk le Noble promoveerde hiermee naar de KNVB.
Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er 15 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 5 verloren. Met 32 punten en een doelsaldo van 60 voor en 15 tegen eindigde men dus op de eerste positie van de ranglijst en promoveerde hiermee naar de KNVB.
Seizoen 1973-1974
>
De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1973-1974 uit de volgende clubs samengesteld: Be Fair, Bolnes, Capelle, DEVJO, DSO, Lyra, Monster, Schoonhoven, Semper Altius, SVPTT, WNC en Zwammerdam.
<
Het Bestuur van SVPTT in 1973 bij de receptie t.g.v. het 40-jarig bestaan van de vereniging. In het bestuur van SVPTT zaten: Chris Teunissen (voorzitter), Dick de Jong (secretaris), Daan Truyens (penningmeester), Hans ‘s-Gravendijk, Martin Kuiper, Gerard Minnaar, Cees Martens, Henk Le Noble, Lex van Leersum en Gerard Schuilenburg .
Op 1 januari 1974 organiseerde SVPTT voor de eerste maal een nieuwjaarswedstrijd tussen SVPTT en een team van Haagse trainers. De initiatiefnemer van deze wedstrijd was SVPTT-trainer Jacob Brik. Het bleek een enorm succes want velen jaren achtereen werd op Nieuwjaarsdag op het SVPTT-complex “Filmstad” deze traditionele wedstrijd gespeeld.
Seizoen 1974-1975
>
De zaterdag 4e Klasse B was in het seizoen 1974-1975 als volgt samengesteld: Die Haghe, DSO, DSVP, Hillegersberg, Hoekse Boys, Naaldwijk, Ornas, Reeuwijk, Scheveningen, Semper Altius, SVPTT en Unicum.
Een onopvallend seizoen voor het vlaggenschip van SVPTT waarbij men met 22 punten uit 22 wedstrijden in de middenmoot op de vijfde plaats van de ranglijst eindigde. Kampioen werd DSO met 34 punten terwijl Ornas met slechts 7 punten degradeerde.
Seizoen 1975-1976
In het dagelijks bestuur van SVPTT zien we weinig veranderingen want ook in het seizoen 1975-1975 bestond deze uit; Chris Teunissen (voorzitter), Dick de Jong (secretaris) en Daan Truyens (penningmeester). Jeugdsecretaris was de heer F. Oudendijk.
District West II zaterdag 4e Klasse A van de KNVB bestond in het seizoen 1975-1976 uit: DSVP, Holland Sport’32, Lisser Boys, sv Loosduinen, Randstad Sport, Scheveningen, Schoonhoven, De Sleutels, SVPTT, TAVV, Zevenhoven en Zwammerdam.
Aan het einde van de competitie zien we het team van trainer Jacob Brik wederom op de zevende plaats van de ranglijst staan. Van de 22 wedstrijden behaalde SVPTT 6 overwinningen, 8 gelijke spelen en 8 nederlagen. Hiermee behaalde men behaalde men 20 punten en een doelsaldo van 34 voor en 29 tegen. Schoonhoven werd met 32 punten kampioen.
>
Seizoen 1976-1977
Voor de zaterdagcompetitie schreef het bestuur van SVPTT 12 seniorenelftallen in bij de KNVB. De jeugdafdeling bestond dit seizoen uit een A1, A2, B1 en C1.
De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1976-1977 uit de volgende clubs samengesteld: DSVP, Hoekse Boys, JAC, Lisser Boys, Naaldwijk, Randstad Sport, De Sleutels, SVOW, SVPTT, TAVV, Te Werve, WDS en Zevenhoven.
Trainer Jacob Brik, die bij SVPTT zijn vierde seizoen inging, begroette voor aanvang van dit seizoen vele nieuwelingen. Zo kwamen o.a. Wim Hazekamp over van zondag hoofdklasser Haaksbergen, Meijer de Wolff (ADO, RVC en De Ooievaars), Hans Lamens (Svv Scheveningen), de ESDO-spelers Wim Henink en Ted Helleman en de VUC-spelers Jan Vink en Eddy Neervoort.
Het eerste elftal van SVPTT kende een geweldig seizoen maar helaas resulteerde dit niet in een kampioenschap. Van de uiteindelijk 24 competitiewedstrijden wist het team van trainer Brik er maar liefst 16 in winst om te zetten, speelde men 4x gelijk en er werd 4x verloren. Met 36 punten, en de doelcijfers 49-20, eindigde SVPTT op een tweede positie van de 4e Klasse A. Kampioen werd Lisser Boys met 41 punten.
Het seizoen kreeg echter nog een verlenging want nummer 2 (SVPTT) mocht in een beslissingswedstrijd met Maasdijk (de nummer 2 in de andere Vierde Klasse) uitvechten wie er alsnog óók naar de Derde Klasse mocht promoveren. Op het met ruim 2.500 toeschouwers bevolkte neutrale RVC-terrein in Rijswijk was SVPTT de betere ploeg, maar miste teveel kansen. Maasdijk benutte ze wél, won met 2-0 en werd dus Derdeklasser. Ging SVPTT bij de pakken neerzitten? Integendeel, diezelfde avond werd er bij trainer Jacob Brik thuis in de Vreeswijkstraat een gigantisch feest gegeven dat tot diep in de nacht duurde. Dit om te bevestigen dat het bij SVPTT niet alleen ging om de prestatie, maar vooral ook om de gezelligheid.
SVPTT huldigden dit seizoen een aantal kampioenen. SVPTT 2 werd kampioen in de reserve Hoofdklasse HVB. Het kampioensteam van trainer Jacob Brik bestond uit; Frits Scholte, Ton Eysackers, Jaap Knip, Edmund Roosenhoff, Peter Klaring, Ab Jager, John Kreunen, Leo Pronk, Paul Kool, Piet de Bruin, Wim Schrijvens, Marcel Teunissen, Gerrit van der Zwan, Martin Brand en Bert van der Toorn. Leider was Vic Teunissen en verzorger Henk Bollebakker.
Bij de jeugd werd de B1 kampioen
Seizoen 1977-1978
Bij aanvang van het seizoen 1977-1978 was het bestuur van SVPTT uit de volgende personen samengesteld; Chris Teunissen (voorzitter), Hans ‘s-Gravendijk (vice-voorzitter), D. de Jong (secretaris), D.A. Truyens (penningmeester) en W. van Horssen (junioren secretaris).
Het ledenbestand van SVPTT was per 1 juli 1977 als volgt; 206 seniorenleden, 56 juniorenleden, 189 ondersteunende leden en 37 donateurs. Dit maakte in totaal 488 leden.
Voor de zaterdagcompetitie werden er wederom 12 seniorenelftallen bij de KNVB ingeschreven. bij de jeugd werden wederom 2 A-elftallen, 1 B- en 1 C-team ingeschreven. In dit seizoen startte SVPTT ook met zaalvoetbal.
Ook in het seizoen 1977-1978 kwam het eerste elftal van SVPTT uit in de zaterdag 4e Klasse A van de KNVB, met ditmaal als tegenstanders: DEVJO, DSVP, Hazerwoudse Boys, JAC, Rohda’76, Semper Altius, SEV, De Sleutels, SVOW, Unicum en Zevenhoven.
De formatie van Jacob Brik greep vorig seizoen nog net naast het kampioenschap maar dat werd dit seizoen ruimschoots goedgemaakt. SVPTT was oppermachtig in de 4e Klasse A want van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden werden er maar liefst 18 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 1 verloren. Met 39 punten, en een doelsaldo van 58 voor en 18 tegen, werd het kampioenschap binnengehaald. Nummer twee (Unicum) van de eindranglijst had maar liefst 9 punten minder dan SVPTT.
Volop vreugde bij SVPTT 1 dat op 1 april 1978 kampioen werd van de Vierde Klasse B zaterdag, met op de teamfoto staand vanaf links: (met das) leider Jan van Seyst, Aad van der Heijden, Jan Vink, Hans Lamens, Chris Willemsen, Arend Schuring, Wim van der Brink, trainer Jacob Brik en verzorger Henk Bollebakker, en zittend vanaf links: Ben van Eijk, Rick Wagner, Ton Spaans, Jan van Dalen, Tim van Rooij, Frits Scholte en grensrechter Dik de Jong.
Seizoen 1978-1979
Tijdens de zomerstop was het gehele interieur van de kantine op Filmstad grondig aangepakt en hiermee nog een stuk gezelliger gemaakt. Grote animators hierachter waren Martin Kuiper, Wim Foks en Henk de Swart. Bovendien was er voor de kids een fraaie speeltijd aangelegd.
Bij de Algemene Ledenvergadering van maandag 9 oktober 1978 bleek er bij het bestuur het een en ander te veranderen. Zo was Dik de Jong niet langer meer secretaris. Martin Kuiper ging voortaan optreden als secretaris/penningmeester, waarbij hij werd ondersteund door Ron Kientz en Pim Beukema. Op het financiële vlak werd hij ondersteund door Charles Koegler (begroting) en Frans Kuiper (contributies). Dik de Jong ging zich overigens uitsluitend bezig houden met het kantine gebeuren. Jan van Seyst verdween uit het bestuur om Vic Teunissen als wedstrijdsecretaris op te volgen. Chris Teunissen (voorzitter), Hans ‘s-Gravendijk (vice-voorzitter) en Henk le Noble (toto/lotto administratie) bleven wel aan in hun functie. Chris Teunissen maakte echter wel bekend dat hij na dit seizoen de voorzittershamer graag wil afstaan aan een opvolger.
Op 1 juli 1978 zien we dat het ledenaantal van SVPTT was teruggelopen namelijk; 192 seniorenleden, 29 junioren, 171 ondersteunende leden en 41 donateurs. Dit was een totaal van 433.
Wederom werden er 12 seniorenteams ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. De jeugdafdeling bestond uit 2 juniorenelftallen. In de zaalvoetbalcompetitie kwam SVPTT met 2 herenteams uit.
Op maandag 31 juli 1978 trad SVPTT 1 op sportpark Filmstad aan als gastheer van FC Den Haag.
De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1978-1979 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Capelle, Die Haghe, DOTO, DSO, DUNO, Koudekerk, Rozenburg, Schoonhoven, SVPTT, Unicum en Zuidland.
De mannen van trainer Jacob Brik debuteerden uitstekend in de 3e Klasse van de KNVB. Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist SVPTT er 8 in winst om te zetten, speelde 9x gelijk en werd er 5 maal verloren. Met 25 punten, en de doelcijfers 32-27, eindigde SVPTT op een keurige gedeelde derde positie van de ranglijst van de 3e Klasse A. Kampioen werd DOTO met 30 punten, gevolgd door ARC (26), Unicum (25) en zoals gezegd SVPTT.
Overigens was dit seizoen Pieter van der Togt de opvolger van verzorger Henk Bollebakker.
Seizoen 1979-1980
Ook aan het seizoen 1979-1980 namen 12 seniorenteams van SVPTT deel aan de zaterdagcompetitie.
De zaterdag 3e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 1979-1980 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Die Haghe, DUNO, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Katwijk, Koudekerk, DSS’26, SVPTT, SV’35, sc Voorne en Xerxes.
Uiteindelijk eindigde SVPTT op een teleurstellende negende plaats van de ranglijst. Het resultaat; 22 gespeeld, 7 gewonnen, 6 gelijk en 9 verloren. Hiermee behaalde men 20 punten en een doelsaldo van 23 voor en 26 tegen. Hiermee hield men alleen DUNO (20 punten), SV’35 (15) en DSS’26 (15) onder zich.
Op de ALV van maandag 10 december 1979 werden een aantal historische momenten aangekondigd. Zo zou er vanaf het seizoen 1980-1981 de toegang tot het SVPTT-complex (Filmstad) worden verplaatst naar de Therese Schwartzestraat. Hierdoor kon men de auto niet meer op Sportpark Filmstad geparkeerd worden maar dat moest voortaan in de wijk gebeuren. De huidige parkeerplaats op het SVPTT-terrein verdween hiermee en zou als extra trainingsveld worden ingericht. Het tweede veld zou dan eindelijk de originele KNVB-afmetingen krijgen. Bovendien zou dit veld worden opgehoogd zodat het bij regen minder snel zal worden afgekeurd.
Chris Teunissen had ondertussen de voorzittershamer overhandigd aan Martin Kuiper. De afscheidsreceptie van de ex-voorzitter werd een feestelijke bijeenkomst waarbij o.a. velen bekenden uit de Haagse voetbalwereld afscheid kwamen nemen. Hoogtepunt van de avond was de onderscheiding die Chris Teunissen kreeg overhandigd van de KNVB afdeling ‘s-Gravenhage voor zijn velen jaren van verdiensten voor het Haagse voetbal in het algemeen maar natuurlijk ook voor SVPTT. Tevens werd de heer Teunissen benoemd tot Ere-lid van SVPTT. Drie-en-dertig jaar lang bestuurslid waarvan achttien jaar voorzitter was natuurlijk ook niet niks.
Tweede voorzitter Hans ‘s-Gravendijk nam ook afscheid van het bestuur. Dik de Jong werd tijdens deze ALV benoemd tot Lid van Verdienste van SVPTT.
Overigens zag het nieuwe bestuur van SVPTT na deze ALV er nu als volgt uit; M. Kuiper (voorzitter), R. Kientz (secretaris), H. Le Noble (penningmeester), J. van Seijst (wedstrijdsecretaris 1e en 2e elftal), L. Pronk en R. Sepers (elftalcommissie).
Seizoen 1980-1981
>
De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1980-1981 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Die Haghe, DUNO, Excelsior Maassluis, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Katwijk, Koudekerk, Maasdijk, Monster, SVPTT en Unicum.
Een zware aderlating was het voor trainer Jacob Brik en SVPTT toen bekend werd dat zowel Hans Lamens als Wim van den Brink en Ger van der Zwan naar ‘s-Gravenzandse SV waren vertrokken.
Het seizoen 1980-1981 werd een vrij anoniem seizoen voor trainer Jacob Brik en zijn manschappen. Van de 22 competitiewedstrijden wist men er 8 te winnen, speelde 5 keer gelijk en werd er 9 maal verloren. Met 21 punten, en de doelcijfers 24-27, eindigde SVPTT in de middenmoot op een zevende positie van de ranglijst.
Seizoen 1981-1982
>
De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1981-1982 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, Capelle, sv Die Haghe, DUNO, Excelsior Maassluis, ‘s-Gravenzande SV, JAC, Jodan Boys, Katwijk, MVV’27, SVPTT en FC Vlaardingen.
Het negende seizoen van SVPTT-trainer Jacob Brik werd een uiterst moeilijk seizoen. Om uiteenlopende redenen waren maar liefst zeven bepalende spelers bij SVPTT gestopt en zodoende moesten nieuwe jongens worden ingepast en dat had zijn tijd nodig. Dit resulteerde dan ook dat SVPTT in de eerste negen competitiewedstrijden slechts een punt bij elkaar wist te sprokkelen en zodoende stond men stijf onderaan de ranglijst van de 3e Klasse A.
Na maanden van keihard werken bleek de werkwijze van Brik na de winterstop dan toch zijn vruchten af te werpen. Dankzij een enorme inzet en een brok karakter vond SVPTT de weg omhoog. Op de slotdag van de competitie moest de beslissing vallen. SVPTT moest naar Sportpark Ockenburgh om daar de lastige wedstrijd tegen sv Die Haghe te spelen. Spanning, sensatie en na afloop van de wedstrijd dolle vreugde want vlak voor rust had Rolf Rombout namens SVPTT de enige treffer van de wedstrijd gescoord. Door de 0-1 overwinning van SVPTT en de 0-0 eindstand bij Capelle-MVV’27 werd sv Die Haghe het kind van de rekening en degradeerde naar de 4e Klasse.
De ontlading bij trainer Jacob Brik en iedereen die SVPTT lief had was enorm want uit een kansloze situatie wist men op de laatste wedstrijddag van de competitie alsnog degradatie te ontlopen en mocht SVPTT zodoende ook volgend seizoen weer uitkomen in de zaterdag 3e Klasse van de KNVB.
Van de 22 competitiewedstrijden werden er 6 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 9 verloren. Met 19 punten, en een doelsaldo van 22 voor en 32 tegen eindigde SVPTT op de negende positie van de ranglijst.
Seizoen 1982-1983
>
De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1982-1983 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, DUNO, Excelsior Pernis, ‘s-Gravenzande SV, Heinenood, JAC, Katwijk, MVV’27, SVPTT, Ter Leede en Vlaardingen.
<
Seizoen 1983-1984
Op 1 augustus 1983 bestond SVPTT 50 jaar! Overigens bestond SVPTT zelf natuurlijk geen 50 jaar want de huidige club was immers het product van een fusie. Of beter nog, een product van een aantal fusies. De langst (50 jaar dus) bestaande partner uit de fusie was de v.v. PTT, opgericht dus op 1 augustus 1933.
Na maar liefst 18 jaar lang de voorzittershamer te hebben gehanteerd nam Chris Teunissen in september 1983 afscheid als voorzitter van SVPTT. Tijdens de afscheidsreceptie, in de kantine van SVPTT, werd Teunissen door HVB-bestuurslid Wingelaar onderscheiden met de zilveren speld van de Haagse Bond. Chris Teunissen had er in totaal ruim dertig jaar bestuurswerk op zitten, eerst bij PTT en later bij SVPTT. Ook de toenmalige VELO-trainer John van der Lubbe was aanwezig op de receptie en hij bedankte, namens alle Haagse trainers, Teunissen voor de wijze waarop hij elk jaar op nieuwjaarsdag de traditionele wedstrijd tussen de trainers en SVPTT organiseerde. Chris Teunissen werd als praeses opgevolgd door de voormalig secretaris/penningmeester van SVPTT Martin Kuiper.
De zaterdag 3e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1983-1984 uit de volgende clubs samengesteld: ARC, sv Die Haghe, DVO’32, ‘s-Gravenzande SV, Hoekse Boys, JAC, Katwijk, Maasdijk, MVV’27, Sportlust’46, SVPTT en Ter Leede.
SVPTT A-selectie seizoen 1983-1984. Staand v.l.n.r; hoofdsponsor Aad Spaans, grensrechter Piet Vroegop, verzorger Pieter van der Togt, Han van Spronsen, Roel Rombouts, Hans Lamens, trainer Jaap (Jacob) Brik en leider John Neervoort (helaas overleden). Middelste rij v.l.n.r; Chris Willemsen, Wim vd Brink, Ben de Jager, Peter Dirksen, Rob Brik en Maarten Spaans. Voorste rij v.l.n.r; Hans Kooyenga, Leo Dijkhuizen, Herman Kooyenga en Wim Lamens (op jonge leeftijd overleden).
>
Op 1 januari 1984 werd alweer voor de tiende maal achtereen de traditionele nieuwjaarswedstrijd gehouden tussen SVPTT en een team van Haagse trainers. Het werd wederom een enorme happening en zeer geslaagde dag voor SVPTT.
Seizoen 1984-1985
>
Het eerste elftal van SVPTT mocht het ditmaal in de zaterdag 3e Klasse B opnemen tegen: De Alblas, Bolnes, Capelle, Excelsior Pernis, NTVV, Piershil, Rijsoord, TOGR, VVGZ, Zwaluwen Vlaardingen en De Zwervers.
In deze Klasse werd SVPTT dit seizoen dus met totaal onbekende tegenstanders geconfronteerd. De derby’s tegen andere Haagse ploegen hadden in dit seizoen plaats gemaakt voor uitwedstrijden in Rotterdam en omgeving. Overigens had SVPTT op eigen verzoek gekozen om in deze vreemde afdeling ingedeeld te worden, puur om de sleur eens te doorbreken.Â
De A-selectie van SVPTT, o.l.v. trainer Jacob Brik, bestond dit seizoen uit: Rob Brik, Wim van de Brink, Leo Dijkhuizen, Peter Dirksen, Ben van Eijk, Wytze Fabriek, Ben de Jager, Hans Jerphanion, Hans Kooyenga, Herman Kooyenga, Wim Lamens, Ron Ridderhof, Rolf Rombout, Maarten Spaans, Karel Turfboer en Jan Vink.
Het eerste elftal van SVPTT maakte in het seizoen 1984-1985 een uiterst grillig seizoen door in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal. Na de eerste vier competitie-wedstrijden had de formatie van trainer Jacob Brik al 6 punten verzameld, een totaal dat in de dertien daarop volgende duels met slechts 4 punten werd aangevuld. Degradatie dreigde voor SVPTT maar na een enorme eindsprint in de laatste vijf wedstrijden slaagde men er toch nog in om zich zeer knap te handhaven voor de 3e Klasse.
 Â
SVPTT in het buitenland (Rheinhausen 1985). Staand v.l.n.r;Â Aad Spaans, Cees Glaudemans (gastspeler), Chris Willemsen, Jacob Brik, Hans Lamens, Peter Dirksen, Kees Dieke, John Tiemens en Cor Hoek. Zittend v.l.n.r;Â Ben van Eijk, Willem vd Brink, Charles Koegler, Kokkie Haasnoot, Ton Besteman, Jaap Knip en Piet de Bruin.
Seizoen 1985-1986
SVPTT was een “open” vereniging, hetgeen betekende dat niet alleen werknemers van de PTT zich op de ledenlijst konden laten plaatsen. Ook “buitenstaanders” waren dus van harte welkom. Echter om bepaalde subsidies van het Staatsbedrijf niet mis te lopen, moest het bestuur van SVPTT in de jaren tachtig nog steeds houden aan het feit dat vijftig procent van de leden daadwerkelijk PTT’er was.
SVPTT startte het seizoen 1985-1986 met maar liefst negen seniorenteams. Ook werd er voor dit seizoen voor het eerst sinds tijden weer een jeugdelftal (B-klassers) ingeschreven.
>
.
Seizoen 1986-1987
Martin Kuiper was ook dit seizoen de voorzitter van SVPTT. De overige bestuursleden waren L. Pronk (secretaris), J. Knip (penningmeester), John Tiemens (wedstrijdsecretaris 1e en 2e elftal), M. van Baarle (wedstrijdsecretaris overige elftallen) en C. Koegler (jeugdsecretaris).
Met 9 seniorenelftallen en een A1, F1 en F2-team nam SVPTT dit seizoen deel aan de zaterdagcompetitie.
Het vlaggenschip van SVPTT kwam in het seizoen 1986-1987 uit in de zaterdag 3e Klasse A van de KNVB met daarin als tegenstanders; Die Haghe, ‘s-Gravenzande, HBSS, HVO, JAC, Katwijk, Lyra, Maasdijk, Ter Leede, Zevenhoven en Zwaluwen Vlaardingen.SVPTT 1 in seizoen 1986-1987. Staand v.l.n.r; John Tiemens, Chris Willemse, Peter Vink, Hans Lamens, Patrick Bontrop, Karel Turfboer, Rob Brik en Jacob Brik. Zittend v.l.n.r; John Vromans, Wim Lamens, Ron Fabriek, Ed Hermans, Kees Jol, Herman Kooyenga en Wietze Fabriek.
Het eerste elftal van SVPTT behaalde een zeer verdienstelijke vierde plaats op de eindranglijst. Dit was vooral te danken aan een vrij constante prestatiereeks.
Seizoen 1987-1988
Op de Algemene Ledenvergadering van 26 oktober 1987 werd het bestuur van SVPTT als volgt samengesteld; M. Kuiper (voorzitter), L. Pronk (secretaris), J. Knip (penningmeester), J. Tiemens (wedstrijdsecretaris 1e en 2e elftal), M. van Baarle (wedstrijdsecretaris overige elftallen) en J. Pouwels (kantine coördinator). Secretaris C.L. Koegler was hiermee dus afgetreden.
In totaal namen dit seizoen 10 seniorenelftallen, een A1, E1, F1 elftal en 3 zaalvoetbalteams namens SVPTT deel aan de competitie.
De zaterdag 3e Klasse A KNVB West II was in het seizoen 1987-1988 uit de volgende clubs samengesteld: Be Fair, Die Haghe, ‘s-Gravenzande, HBSS, HVO, JAC, Katwijk, Leiden, Scheveningen, SVPTT, Xerxes en Zevenhoven.
Katwijk was dit seizoen met 36 punten uit 22 wedstrijden oppermachtig en werd uiteindelijk dan ook met een straatlengte voorsprong kampioen. Ook de mannen van trainer Jacob Brik kende een prima seizoen want van 22 competitiewedstrijden werden er 11 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 6 verloren. Met 27 punten, en de doelcijfers 32-19, eindigde SVPTT keurig op de derde positie van de ranglijst van de 3e Klasse A.
Seizoen 1988-1989
>
SVPTT schreef voor dit seizoen voor de zaterdagcompetitie 11 seniorenelftallen in. De jeugdafdeling was helaas geslonken tot een E1 en F1-team. Aan de zaalvoetbalcompetitie namen namens SVPTT 4 herenteams aan mee.
Op 19 november 1988 werd er, na een lange carrière als eerste elftalspelers, officieel afscheid genomen van Willem van den Brink, Ben van Eijk, Hans Lamens en Chris Willemsen. Van wege hun verdiensten voor het eerste elftal bood SVPTT hen op deze dag een afscheidswedstrijd aan. Er werd gespeeld tussen het kampioensteam van het seizoen 1977-1978 en een selectie van toenmalige tegenstanders.
Het vlaggenschip van SVPTT kwam dit seizoen wederom uit in de zaterdag 3e Klasse A van de KNVB met ditmaal als tegenstanders; Floreant, ‘s-Gravenzande, Honselersdijk, Leiden, Sportlust’46 en Zevenhoven.
Trainer Jacob Brik had er maar weer eens een jaartje bijgeplakt. Hans Lamens was zijn assistent-trainer en Pieter van der Togt de verzorger. De selectie van trainer Jacob Brik bestond uit; Jan Heskes, Herman Kooyenga, John Tiemens, Rob Kranendonk, Rolf Rombout, Ron Fabriek, Marcel Oosterbaan, Patrick Bontrop, Bas van der Graaf, Wietse Fabriek, Maurice Oosterbaan, Cor Turfboer, J. Vroomans, Alexander Jol.
SVPTT had het in seizoen 1988-1989 moeilijk in de 3e Klasse A van de KNVB en haalde pas op zaterdag 3 december de eerste overwinning tegen Floreant (6-0). De club leek op degradatie af te stevenen maar trainer Jacob Brik greep in en haalde de “oudjes” Chris Willemsen (36) en Hans Lamens (38) weer van stal om de race tegen degradatie mogelijk te ontlopen. Het bleek een gouden ingreep van Brik want mede dankzij de routine en inzicht van deze twee ervaren routeniers bleef SVPTT behouden voor de 3e Klasse. Het hoogtepunt van dit seizoen was toch wel op 18 april 1989 toen SVPTT thuis kampioenskandidaat Scheveningen versloeg. In de laatste twee minuten van deze wedstrijd boog SVPTT, door doelpunten van Hans Lamens en Marcel Oosterbaan een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.
Seizoen 1989-1990
In het seizoen 1989-1990 werd SVPTT ingedeeld in de 3e Klasse A KNVB van het zaterdagvoetbal samen met: Scheveningen, RCL, Hoekse Boys, ‘s-Gravenzande, DVO’32, VVOR, HBSS, PPSC, LYRA, sv Voorschoten en Honselersdijk.
De selectie van trainer Jacob Brik bestond o.a. uit: Jan Heskes (keeper), Raymond Batten, Chiel den Heijer, Gerard de Niet, Raymond Kuiper, Karel Turfboer, Maurice Oosterbaan, Marcel Oosterbaan, Alex van der Harst, Patrick Bontrop, Rolf Rombout, Herman Kooijenga, Peter Vink, Leo Dijkhuizen, Dick Ypey (keeper), Barry Verkaik en Soren Bresler.
SVPTT begon slecht aan de competitie want zowel de eerste- (1-0 uit bij PPSC), tweede- (1-6 thuis tegen RCL) als derde-wedstrijd (4-0 uit bij Scheveningen) gingen verloren. In de vierde wedstrijd, thuis tegen DVO’32 behaalde de brigade van Brik het eerste punt binnen. SVPTT kroop langzaam maar zeker uit het dal en tijdens de winterstop bezette men, met 9 punten uit 12 wedstrijden, de negende positie in de 3e Klasse A.
Op de nieuwjaarsreceptie tekende trainer Jacob Brik wederom voor een jaar bij, met een optie voor nog eens een jaar. Hiermee zou dus trainer Brik met ingang van het seizoen 1990-1991 maar liefst aan zijn achttiende onafgebroken jaar als trainer van SVPTT ingaan.
Vlak na de winterstop kwam koploper Scheveningen naar Sportpark Filmstad. SVPTT won deze derby zeer knap met 2-0 door twee doelpunten van Gerard de Niet. Wederom leek het erop dat SVPTT zich wist te gaan handhaven in de 3e Klasse want na 18 wedstrijden stond men met 17 punten keurig op een zevende positie. Toen kwam echter de klad erin! Met twee nederlagen tegen VVOR en LYRA en twee gelijke spelen tegen Honselersdijk en HBSS deden SVPTT uiteindelijk weer op een degradatieplek belanden. In de laatste competitiewedstrijd viel dan uiteindelijk toch het doek voor SVPTT. Bij LYRA werd met 3-1 verloren waardoor het team van trainer Brik, na vanaf het seizoen 1978-1979 in de 3e Klasse te hebben gespeeld, afdaalde naar de 4e Klasse KNVB.
Het vijfde elftal van SVPTT lag beslag op het kampioenschap van de reserve 3e Klasse A. Dit elftal bestond uit voormalige eerste elftalspelers van SVPTT en die voor aanvang van dit seizoen weer bij elkaar kwamen om zich onder de naam SVPTT_Classics in te schrijven voor de HVB competitie. Dit team bestond uit: John Neervoort, Rob Brik, Maarten Spaans, Jack van Duin, Herman Kokshoorn, Peter Dirksen, Hans Lamens, Willem van den Brink, Chris Willemsen, John Voordijk, Rick Wagner, Jan van Seyst, John Tiemens (coach), Kes Dieke en Arend Schuring.
Seizoen 1990-1991
Bij SVPTT werd de scepter nu gezwaaid door voorzitter Leen Pronk. Hij werd de opvolger van Martin Kuiper die, na 25 jaar bestuurslid te zijn geweest, een mooi afscheid kreeg. Bij dit afscheid werden enkele onderscheidingen opgenoemd. Martin Kuiper had bijvoorbeeld de ‘Stadspenning Den Haag’, Erelidmaatschap SVPTT en Lid van Verdienste KNVB in ontvangst mogen nemen. De overige bestuursleden van SVPTT waren dit seizoen Ton Geurts (secretaris), Henk van Ettinger (penningmeester), Charles Koegler (jeugdvoetbal), Dick Bontrop (zaalvoetbal), Ruud Beukema (wedstrijdsecretaris 1e en 2e elftal) en Han Sepers (wedstrijdsecretaris overige elftallen).
Bij aanvang van het seizoen 1990-1991 telde SVPTT in totaal 466 leden, waarvan 163 voetballende senioren, 22 jeugdleden, 64 zaalvoetballers en 217 niet spelende leden. Dit betekende dat de club, in vergelijking met enkele jaren terug, weer flink is gegroeid. Slechts 23 seniorenleden waren nog werkzaam bij de PTT dus dat betekende dat SVPTT niet echt meer de club was van PTT-werknemers.
Het bestuur van SVPTT schreef voor het seizoen 1990-1991 voor de zaterdagcompetitie 11 seniorenelftallen en 4 jeugdteams in bij de KNVB. De zaalvoetbalafdeling telde dit seizoen 6 teams. Bovendien waren er bij SVPTT ook nog eens ruim 300 ondersteunende leden.
De club groeide dus als kool maar had hierdoor met slechts twee velden en zes kleine kleedkamers wel een groot probleem. Iedere zaterdag werden op elk van deze twee velden drie wedstrijden gespeeld en doordeweeks volop getraind. Hierdoor stonden op de velden rond november / december haast geen grassprietje meer op. Om deze relatief sterke positie van de club te kunnen behouden wilde men het Sportcomplex Filmstad uitbouwen met meerdere kleedkamers, een massagekamer en een sporthal. De commissie “Toekomst SVPTT” moest dus met al deze plannen van gedachten wisselen met de Gemeente Den Haag.
De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB was in het seizoen 1990-1991 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, Devjo, Die Haghe, DSO, HPSV, Honselersdijk, JAC, Maasdijk, Naaldwijk, Semper Altius, SEV en SVPTT.
De selectie van trainer Jacob Brik bestond dit seizoen uit: Peter Grotzinger (keeper), Leo Dijkhuizen, Raymond Batten, Dennis Batten, Machiel den Heijer, Richard van Rijn, Marco Mertens, Peter Jacobs, Roland van der Giessen, Manuel Visser, Ron Fabriek, Daniel Hoekzema en Herman Kooyenga. Verzorger was Hans Taal en de leiders Hans, Pim en Ruud Beukema.
SVPTT kende en redelijk tot goed seizoen maar had alleen de pech dat DEVJO oppermachtig was en met een straatlengte voorsprong (22-31) kampioen werd. Maar dankzij een 3-1 zege op ADO werd SVPTT 1 op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) kampioen van de derde periode in de 4e Klasse A. Op het terrein van sv Voorburg was de stand in deze beslissingswedstrijd na twee keer drie kwartier voetballen 1-1. Gerard de Niet zette SVPTT, na een 1-0 achterstand, weer naast ADO. In de verlenging sloeg SVPTT, en met name Gerard de Niet, hard toe. Hij was namelijk verantwoordelijk voor beide treffers van SVPTT.
Van de uiteindelijk 22 competitiewedstrijden wist SVPTT er 8 in winst om te zetten, speelde men 7 x gelijk en werd er 7 maal verloren. Met 23 punten, en een doelsaldo van 31 voor en 29 tegen, eindigde men op de vierde positie van de ranglijst.
Samen met Die Haghe en Honselersdijk moest SVPTT nu gaan strijden om een finaleplaats met de algemeen periodekampioen van de 4e Klasse B om één plaats in de 3e Klasse. Toen SVPTT op Filmstad met 0-1 verloor van Die Haghe was de beslissing in de nacompetitie van de 4e Klasse A, ten gunste van Die Haghe, al beslist en bleef het team van trainer Brik gewoon vierdeklasse spelen.
Maar liefst 18 seizoenen waren SVPTT en trainer Jacob Brik aan elkaar verbonden maar na afloop van het seizoen 1990-1991 kwam er een einde aan deze unieke periode. Tijdens een gezellig samenzijn in de kantine van SVPTT op “Filmstad” werd er op grootse wijze afscheid genomen van Jacob Brik, die in het seizoen 1991-1992 trainer van Hsv Kranenburg werd.
Seizoen 1991-1992
De eerste tekenen van problemen met de accommodatie op Sportpark Filmstad dienden zich bij aanvang van het seizoen 1991-1992 aan want ook SVPTT dreigde niet aan de herindeling van de sportvelden in de gemeente Den Haag te ontkomen. Het was dus maar de vraag of SVPTT op haar eigen complex mocht blijven zitten. Ondertussen had het bestuur van SVPTT al een serie nieuwbouw-plannen klaarliggen, want de accommodatie op ‘Filmstad’ verslechterde aanzienlijk.
Bij aanvang van dit seizoen was het bestuur van SVPTT uit de volgende personen samengesteld; Leen Pronk (voorzitter), Henk van Ettinger (penningmeester), Ton Geurts (secretaris), Ruud Beukema (wedstrijdsecretaris) en Dick Bontrop (zaalvoetbal).
Voor dit seizoen werden er 10 seniorenelftallen ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. Ook bij de jeugd zien we een terugloop qua ledenaantal want ditmaal werden er slechts een C1, D1 en F1-elftal ingeschreven. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden er wederom 4 herenteams ingeschreven.
De zaterdag 4e Klasse A van de KNVB District West II was in het seizoen 1991-1992 uit de volgende clubs samengesteld: ADO, Hazerswoudse Boys, Honselersdijk, JAC, KMD, Loosduinen, Maasdijk, Naaldwijk, Nootdorp, SEV, SVPTT en Voorschoten.
Bij aanvang van het seizoen 1991-1992 was het even wennen bij de A-selectie van SVPTT want na 18 seizoenen stond er ineens een andere trainer voor de groep. Jacob Brik had dus na 18 jaar afscheid genomen en werd dit seizoen opgevolgd door Bob Spee. De leiders bij SVPTT 1 waren dit seizoen Kees Dieke en John Tiemens, verzorger Hans Taal en grensrechter Ruud van Jolen.
De A-selectie van SVPTT was dit seizoen o.a. uit de volgende spelers samengesteld: Edwin Max (keeper), Edwin Hermans (keeper), Ron Max, Maarten Spaans, Rob Brik, Alex van ‘t Hooft, George Teeuwen, Ernie Key, Remco Kuiper, Raymond Kuiper, Mike Aries, Patrick Aries, Rene Taal en Wim Lamens.
Het seizoen verliep dramatisch voor het vlaggenschip van SVPTT. Halverwege het seizoen werd er afscheid genomen van trainer Bob Spee en werd hij ad-interim opgevolgd door Arend Schuring. Uit de 22 competitiewedstrijden behaalde SVPTT slechts 6 punten en eindigde hiermee dus ook op de laatste positie van de 4e Klasse B, met als gevolg degradatie naar de zaterdag Hoofdklasse HVB.
Bij SVPTT werd een commissie samengesteld die in kaart moest gaan brengen wat de toekomstmogelijkheden van de club konden zijn. De commissie “Toekomst SVPTT” bestond uit Martin Kuiper sr, Jan van Seijst, John Tiemens en Charles Koegler.
Seizoen 1992-1993
Het bestuur van SVPTT was in het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: Leen Pronk (voorzitter), Ton Geurts (secretaris), Rick Wagner (penningmeester), Dick Bontrop (technische zaken) en Rein Sepers (algemeen lid). Naderhand werd Hans Rombout nog toegevoegd met de functie algemeen lid.
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was voor het seizoen 1992-1993 als volgt samengesteld: DORR, Ec-So, HPSV, JAC, Nationale Nederlanden, Nootdorp, Postalia, RVC, Semper Altius, SVGWGEB, SVPTT en TAC’90.
Hanny van Spronsen was dit seizoen de hoofdtrainer van de A-selectie. De begeleiding van de selectie bestond verder uit; John Oosterveer (verzorger), John Voordijk (fysiotherapeut), Cees Dieke (coördinator) en de teamleiders Ruud van Joolen en Paul Schaap. Herman Kooyenga was de trainer van de B-selectie.
<
Op 4 maart 1993 ontving het bestuur van SVPTT dat op de locatie Therese Schwartzestraat een NEBO-verpleeghuis en bejaardenwoningen gebouwd zullen gaan worden. Het bouwrijp maken van o.a. het SVPTT-terrein zou dan in juni 1994 gaan plaatsvinden. Met andere woorden, de uitplaatsing van SVPTT van haar Sportpark Filmstad was in gang gezet.
Seizoen 1993-1994
In augustus 1993 vond er een vergadering plaats met een delegatie van de besturen van SVPTT en voetbalvereniging Postalia. In deze vergadering gingen beide clubs kijken of het nut had om door te praten over een eventuele fusie in de toekomst. Beide besturen waren er sowieso van overtuigd dat een fusie in de toekomst met een andere voetbalvereniging onvermijdelijk zou gaan worden. Als grootste oorzaken hiervan waren het teruglopende aantal leden, minder ontvangsten, ieder jaar de stijgende lasten en minder subsidies door met name van de gemeentelijke overheid.
Deze eventuele fusie zou dan bij aanvang van het seizoen 1994-1995 ingaan omdat SVPTT sowieso m.i.v. 1 juli 1994 moest vertrekken van hun huidige sportcomplex “Filmstad” aan de Benoordenhoutseweg.
De leden van SVPTT kozen er echter voor om als zelfstandige club te verhuizen naar het complex van VIOS aan de Melis Stokelaan, dat drie velden en een grote tribune bezat. De leden van Postalia wilde ook niets liever dat Postalia, Postalia bleef en op hun eigen terrein op Groenendael te Wassenaar bleef voetballen.
Op 1 augustus 1993 bestond SVPTT zestig jaar. Niet bepaald een datum om grote festiviteiten te laten losbarsten. Dat begreep het bestuur ook terdege maar men wilde dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. Zodoende vond er op 3 september een receptie plaats in het gezellige clubhuis van SVPTT. Voor de dag daarop was er op eigen terrein een jubileumfeest georganiseerd, waarbij een tienkampachtig evenement was ontworpen met allerlei hindernissen en andere toestanden die moesten worden overwonnen. Het werd een dag met een en al gezelligheid met na afloop nog een barbecue op het terras van de kantine.
SVPTT speelde altijd op sportcomplex “Filmstad” aan de Benoordenhoutseweg maar vanwege de plannen van de gemeente Den Haag voor woningbouw op Filmstad moest de club aan het einde van het seizoen 1993-1994 noodgedwongen verhuizen naar Escamp II, het terrein van VIOS aan de Melis Stokelaan.
Het bestuur van SVPTT schreef voor dit seizoen in eerste instantie 7 seniorenelftallen en 5 jeugdteams in bij de KNVB maar door personele problemen moest al snel het 6e seniorenteam tussentijds worden teruggetrokken. Later in dit seizoen was het jongste jeugdteam hetzelfde lot beschoren. In de zaal was SVPTT dit seizoen eveneens met 7 teams actief.
De zaterdag Hoofdklasse van de HVB was in het seizoen 1993-1994 uit de volgende clubs samengesteld: DSO, Ec-So, Hoekse Boys, HPSV, sv Loosduinen, Neta Dall, Postalia, RVC, Semper Altius, SVPTT, TAC’90 en Te Werve.
Het vlaggenschip draaide, o.l.v. trainer Han van Spronsen een uitstekend seizoen maar miste op 1 punt na het kampioenschap. SVPTT had met het winnen van de derde Periodetitel zich wel geplaatst voor de nacompetitie maar helaas kon promotie naar de landelijke KNVB klassen niet worden afgedwongen.
>
Seizoen 1994-1995
Zoals gezegd, na het noodgedwongen vertrek van SVPTT van haar complex “Filmstad” kwam de club vanaf dit seizoen te voetballen op het terrein van VIOS aan de Melis Stokelaan te Den Haag. Het eerste jaar van SVPTT op haar nieuwe complex ging gepaard met vallen en opstaan. Duidelijk was wel dat zowel de leden van VIOS als die van SVPTT aan elkaar moesten wennen. Gaandeweg het seizoen verliep de samenwerking al beter en werd er zelfs een gezamenlijke carnavalsavond georganiseerd. Helaas verliep de samenwerking tussen beide jeugdafdelingen minder soepel.
In dit, achteraf, laatste seizoen van SVPTT schreef de club 5 seniorenelftallen en 4 jeugdteams in bij de KNVB. Voor de zaalvoetbalcompetitie werden maar liefst zeven teams ingeschreven.
De indeling van SVPTT 1 voor het seizoen 1994-1995 in de zaterdag Hoofdklasse HVB luidde als volgt; BMT, sv Bohemen, DSO, sv Duinoord, Ec-So, HPSV, sv Loosduinen, v.v. Nationale Nederlanden, Postalia, RVC en SVPTT.
Nieuw voor de groep was trainer Hans Lamens, die van DUNO (zat.) over was gekomen. Lamens was natuurlijk geen onbekende voor de club. Samen met de trainer kwamen ook de spelers Dennis Olman, Frank Roosa en doelman Richard van der Staak van DUNO over naar SVPTT.
De club en trainer Lamens hadden maar één doel voor ogen en dat was “het schoonheidsfoutje” ofwel de beschamende degradatie van afgelopen seizoen zo spoedig mogelijk weg te poetsen.
Het ging goed qua prestaties en het gehele seizoen ging de kampioensstrijd van de Hoofdklasse HVB in een nek-aan-nekrace tussen BMT en SVPTT. Alles leek er toch uiteindelijk op dat BMT met de titel er vandaar zou zullen gaan maar de Hagenaars van Turkse afkomst lieten het echter in de slotfase van de competitie lelijk afweten. Bij Nationale Nederlanden werd 2-2 gespeeld en tegen HPSV zelfs 3-2 verloren. Hierdoor kroop SVPTT eerst langszij BMT en nam vervolgens twee punten voorsprong.
Op zaterdag 15 april 1995 kon SVPTT dus in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen het kampioenschap van de zaterdag Hoofdklasse HVB binnen halen. SVPTT moest uit tegen het al gedegradeerde sv Bohemen en BMT thuis tegen sv Loosduinen.
Leuk detail voor aanvang van de wedstrijd tegen sv Bohemen was dat SVPTT bij een eventueel kampioenschap met hun festiviteiten niet terecht kon op het “eigen” VIOS-complex omdat daar deze dag het groot internationale jeugdtoernooi plaats vond. Hierdoor was met sv Bohemen overeengekomen dat het eventuele kampioensfeestje in het clubhuis van Bohemen mocht plaatsvinden. De penningmeester van sv Bohemen zag dit natuurlijk al helemaal zitten!
Sv Bohemen-SVPTT werd uiteindelijk 0-6 door doelpunten van Frank Roosa, Raymond van Spronsen (3x) en Dennis Olman (2x).
Door dit kampioenschap had SVPTT het verblijf in de zaterdag Hoofdklasse van de HVB beperkt tot slechts één seizoen.
SVPTT 1, kampioen hoofdklasse HVB seizoen 1994-1995. Achterste rij v.l.n.r: Hans Lamens (trainer), Martin Roeleveld, Henk Dijkhuizen, John Knoester, Frank v.d.Lem, Ruud Joole (leider), John Tiemens, Gilbert Walter, Toni Kranendonk en Jacob Brik (ass.trainer). Voorste rij v.l.n.r: Leo Dijkhuizen, Dennis Olman, Raymond van Spronsen, Maarten Spaans, Ben de Jager en Herman Kooijenga.
De eindstand bovenin de Hoofdklasse HVB was als volgt: 01. SVPTT 20-32, 02. BMT 20-29, 03. Duinoord 20-26, 04. HPSV 20-26 en 05. Postalia 20-22.
Het seizoen 1994-1995 was sowieso een uiterst succesvol seizoen voor de vereniging want ook het 2e elftal werd kampioen van de res. Hoofdklasse HVB en promoveerde hierdoor eveneens naar de “KNVB”.
Op de Algemene Ledenvergadering van 16 januari 1995 was er in het bestuur van SVPTT niemand aftredend. Wel werden Kees Dieke (bestuurslid selectiezaken) en Wim van Maanen (algemeen bestuurslid) toegevoegd aan het bestuur. Dezelfde Kees Dieke en L. van Leersum werden tijdens deze ALV benoemd tot Lid van Verdienste van SVPTT. Dit vanwege hun bijzondere verdiensten voor de vereniging.
Ook het seizoen 1994-1995 kon in de annalen worden bijgeschreven als een memorabel seizoen. Conform het beleidsplan werd er overigens al een tijdje gezocht naar de mogelijkheden om het aantal actieve leden te gaan uitbreiden. Een goede gelegenheid diende zich aan toen de voetbalvereniging SVGW/GEB toenadering zocht om de mogelijkheid te onderzoeken tot een fusie met SVPTT.
Het einde van S.V.P.T.T.
“Fuseren of verzuipen”, voor die keus werden in de jaren negentig tientallen clubs uit het Haags amateurvoetbal gesteld. Dit was niet alleen omdat bij veel voetbalverenigingen de ledenaanwas achterwege bleef maar ook omdat steeds vaker de bodem van de verenigingskas te bewonderen viel. Dit kwam mede door de extreem hoog oplopende contributie-schuld. Veel clubs, zo ook SVPTT en SVGW/GEB, leefde qua ledenbestand en financiële middelen onder het minimum. Fuseren was dan ook het enige redmiddel om te blijven voortbestaan.
Op 8 mei 1995 vond er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats waarin aan de leden toestemming werd gevraagd om de fusie tussen SVPTT en SVGW/GEB goed te keuren. De leden gingen hiermee akkoord en zodoende stond er niets meer in de weg om de fusie tegen te houden. Er moest echter wel een nieuwe naam voor de fusieclub gevonden worden want de PTT gaf geen toestemming meer om hun naam nog langer te voeren.
Op 1 juni 1995 namen de twee verenigingen, SVPTT en SVGW/GEB, met een aanzienlijke historie, de stap om elkaars hand te reiken door te gaan fuseren. De nieuwe fusieclub ging voortaan verder onder de naam PEC Den Haag (Post Energie Combinatie Den Haag).
Teamfoto SVPTT bij de reunie in 2006
Als u kunt helpen met de historie van deze amateurclub neem dan a.u.b. contact met ons op via haagse.voetbalhistorie@gmail.com  Ook oude foto’s, namen van spelers en mooie verhalen zijn van harte welkom.
Palmares SVPTT
Kampioenschappen:
1968-1969 2e klasse C HVB
1972-1973 Hoofdklasse HVB
1977-1978 4e klasse A
1994-1995 Hoofdklasse HVB
Andere prestaties:
–
Parade der trainers bij SVPTT:
1966-1967 ?
1967-1968 Chris Jans
1968-1969 Chris Jans
1969-1970 Chris Jans
1970-1971 Chris Jans
1971-1972 Chris Jans
1972-1973 Chris Jans
1973-1974 Jacob Brik
1974-1975 Jacob Brik
1975-1976 Jacob Brik
1976-1977 Jacob Brik
1977-1978 Jacob Brik
1978-1979 Jacob Brik
1979-1980 Jacob Brik
1980-1981 Jacob Brik
1981-1982 Jacob Brik
1982-1983 Jacob Brik
1983-1984 Jacob Brik
1984-1985 Jacob Brik
1985-1986 Jacob Brik
1986-1987 Jacob Brik
1987-1988 Jacob Brik
1988-1989 Jacob Brik
1989-1990 Jacob Brik
1990-1991 Jacob Brik
1991-1992 Bob Spee / Arend Schuring (a.i.)
1992-1993 Han van Spronsen
1993-1994 Han van Spronsen
1994-1995 Hans Lamens
Parade der voorzitters bij SVPTT:
1966-1983 Chris Teunissen
1983 -1990 Martin Kuiper
1990 -???? Leen Pronk
???? -???? ?
Terreinen waar SVPTT heeft gevoetbald:
Sportpark “Filmstad” Therese Swartzstraat bij de Benoordenhoutseweg
Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan (bij VIOS)
Erevoorzitter(s) SVPTT:
Van Aaken
Ereleden SVPTT:
Martin Kuiper
Chris Teunissen
?
Leden van Verdienste bij SVPTT:
Dik de Jong
?
?
C. Dieke (1995)
L. van Leersum (1995)
Zijn we nog allemaal naar op zoek……