Het is toch wonderbaarlijk dat er op de afsluitende W.I.K. honderd jaar feestavond twee mannen op krukken de zaal betreden en naarmate de avond vordert zonder krukken de dansvloer, álá John Travolta, in beslag nemen. Zo een feestavond werkt dus genezend, ik weet alleen niet hoe men er nu op maandag 3 juni voor staat? De komende dagen zal e.e.a. duidelijk worden.

Inmiddels is het honderd procent duidelijk dat zowel de receptie als het afsluitende feest, mede dankzij alle aanwezige Wikkers, van een absoluut hoog niveau zijn geweest. Het begon vrijdag 31 mei 2019 met de receptie waarbij voorzitter Richard Lansink uit het blote hoofd een geweldige speech wist voor te schotelen. Dat dit soort speeches thuis onder de douche worden voorbereid heeft tot gevolg dat de waterrekening in huize Lansink deze maand tot enorme hoogte zal oplopen. Een kniesoor die hier verder naar kijkt! Vervolgens nam Wicher Schreuders, waar ik nog een tijdje bij DHC heb mogen samenwerken, het woord. Woorden vol lof zijn door deze afgevaardigde van de KNVB gesproken. Het betreft o.a. de opvallende groei en robuustheid van onze vereniging die ook bij de KNVB is opgevallen.

Tijdens de receptie van het 75-jarig jubileum was overigens de angst voor het wegsaneren van onze vereniging nog één van de onderwerpen waarmee wij vanuit de KNVB en gemeente werden geconfronteerd. Kijk waar we nu staan, W.I.K. honderd jaar, vele vrijwilligers en niet de eerste de besten. Mensen met het hart op de juiste plek en die ook niet te beroerd zijn om de handen, naast hun reguliere W.I.K.-taken, voor andere klusjes uit de mouwen te steken.

Was het niet donderdagmiddag 30 mei dat er nog twee echte Wikkers even naar Zierikzee reden om aldaar een soort van fakkels aan te schaffen om deze in de nacht van 31 mei en 1 juni 2019, exact om 0.00 uur af te steken, wat een geweldige lichtshow hebben alle aanwezigen mogen aanschouwen. Vervolgens hebben we de tent om 00.30 uur gesloten, immers de volgende ochtend moesten er door de jubileumcommissie in de zaal ‘de Opera’ de laatste voorbereidingen van het feest worden afgerond. Ik persoonlijk heb stramme kaken van het opblazen van de vele ballonnen, maar je moet er wat voor over hebben is het credo.

Zaterdagmiddag was de prachtige zaal schitterend versierd en ingericht. Wat een mooi gezicht een zaal met verlaagd plafond, opgesierd met zwart/witte attributen zoals op elke tafel geplastificeerde foto’s waar onze Mirjam veel weer aan heeft gehad. Dezelfde Mirjam die overigens een geweldige PowerPoint presentatie met honderden foto’s had samengesteld. Deze werd vrijdagavond, tijdens de goed bezochte receptie, al aandachtig door vele belangstellenden bekeken, echter op zaterdagavond helaas niet. Dit vanwege technische problemen in de Opera. Wellicht kunnen we komend weekend hierin nog e.e.a. in de W.I.K.-kantine goedmaken.

Over het feest is al zoveel positiefs beschreven dat ik hier niet nog verder op in zal gaan. Zelfs de Amsterdamse zanger Wesley Bronkhorst werd met open armen ontvangen, Dus daarin hebben ook maar even het goede voorbeeld gegeven.

Op 15 juni volgt er in het kader van ons jubileum nog een geweldige jeugdfeestdag. Mocht u overigens nog W.I.K. honderd jaar boeken willen bestellen dan kunt u zich bij mij melden.

Trots. Rini Toet