“De Haagse Voetbalhistorie” –Rob Pronk- organiseerde op zaterdag 23 augustus het 5e Haagse Voetbalhistorie Toernooi voor verenigingen die niet meer actief zijn dan wel zijn opgeheven. Voor dit toernooi meldden zich 51 oud clubs. We kunnen stellen dat dit een zeer bijzonder toernooi is. Zonder meer is dit het grootste georganiseerde veteranentoernooi op deze aardkloot. Buiten de teams trekt dit toernooi een massaal aantal oud voetbaldieren, die op deze dag hun oude sportvrienden terugzien, waarmee verhalen van vroeger weer worden opgehaald.

Een stuk nostalgie, een dag in het jaar is toch schitterend. Alle deelnemers en supporters hebben van deze dag weer een onvergetelijke dag gemaakt. De organisator Rob Pronk verdient een groot compliment hoe hij deze happening met zijn team al weer voor de 5e keer heeft georganiseerd. Rob, CHAPEAU!!.

Zelf heb ik een fantastische middag beleefd. Als oud voetballer van SV Wassenaar zondag en zaterdag, scheidsrechter KNVB, consul rond de velden aan de Buurtweg, van Brienenlaan,Filmstad en Theo Bouwmeesterpad, trainer van W.I.K., Cromvliet, Semper Altius, SV Wassenaar en Voorschoten heb ik al deze niet meer bestaande clubs meegemaakt, sommige van heel dichtbij en dan is het weerzien een schitterend stukje nostalgie dat je nimmer vergeet en op de dag van dit toernooi eens in het jaar weer allemaal boven komt.

Soms doet het pijn als je denkt dat vele clubs, grote bloeiende verenigingen waren na de oorlogsjaren. Wie had toen kunnen denken dat er ooit zo gesaneerd zou moeten worden. Ja de tijd is ondermeer de boosdoener. Jammer? In de tijd van opheffing van de clubs wel echter een ieder dient vooruit te kijken en zie het grootste deel van de voetballers hebben hun weg weer gevonden bij andere voetbalclubs of zijn een andere sport begonnen.

Een groot voordeel is dat we nu jaarlijks van een schitterend toernooidag genieten en mensen de site van “De Haagse Voetbalhistorie” is de moeite waard.

Volgend jaar ben ik weer van de partij. Rob bedankt.