Allereerst wens ik alle medewerkers en lezers van de Haagse Voetbalhistorie een voorspoedig 2014. Een nieuw begin, en naar ik hoop voor Den Haag een goed jaar.
In ieder geval met het WK Hockey en ook gemeenteraadsverkiezingen. Verder zal ADO Den Haag zich moeten handhaven in de eredivisie, maar bovenal zal ik moeten afvallen.

Wethouder Rabin startte vorig jaar al een campagne; Gezond is Vet, gericht op de jongeren. Helaas hoor ik niet meer tot deze doelgroep, maar ook ik zal er aan moeten geloven. Ik streef ernaar om minstens 10 kilo af te vallen, liefst nog wat meer. Nu is het wel zo dat je uit ergernis en frustatie meer en ongezonder gaat eten. En tjonge,tjonge het afgelopen jaar viel het voor een Hagenaar of Hagenees niet echt mee hoor. Zullen we er nog even een paar doornemen……. Wat dacht u van het ten onrechte sluiten van snackcar De Sport in het Zuiderpark ?? De soap rondom het Spuiforum, wat nu toch weer doorgaat. De strafuitspraak in de zaak Donnie Rog, en dan nog het sluiten van de Pier. Ook werd het roemruchte Zuiderparkstadion gesloten. Gelukkig werden nog wel de kassahuisjes gered en ze zullen weer worden opgebouwd bij het nieuwe stadion. Tel daarbij nog eens op dat ik fervent ADO supporter ben, wat ook al geen bijdrage levert aan een gezonde levensstijl. De frustatie tijdens de thuiswedstrijden liepen soms hoog op. Spelen we ineens op kunstgras. Vind je het gek dat ik zoveel kilo’s ben aangekomen?? Hoe kom ik daar nu eens van af ??

Ik weiger om een dieet te volgen, want dat werkt niet structureel. Positief gaan denken en meer bewegen. Een stukje ADO gras ligt nu in mijn achtertuin, zelf nog even opgehaald op 29 december 2013. Ik kijk ernaar en denk dan aan de mooie tijden in het Zuiderparkstadion, dat stemt me positief. Verder zal ik een poging gaan doen om mij per fiets naar mijn werk te vervoeren. Dat is dan ongeveer 20 kilometer per werkdag. Moet die oude fiets van mij, mij wel kunnen houden. In plaats van te gaan lunchen in een van die vele lunchgelegenheden in de binnenstad, gewoon net zoals vroegah, een zakje met boterhammetjes mee. Betekent wel een omzetdaling voor die eettentjes. Verder kijk ik uit naar de gemeenteraadsverkiezingen, kan ik eindelijk weer eens tegen stemmen. Niet dat het veel zal helpen. Het WK Hockey in het Kyocerastadion wordt ook een mooi evenement. Hopelijk met Nederland als Wereldkampioen. ADO beleeft een fantastisch trainingskamp in Spanje en speelt op 25 januari 2014 Feyenoord van de mat. De Pier gaat weer open en wordt nu een hotel. De behandeling van mijn ernstig zieke collega slaat aan en zal verder vooruitgaan. En dan op 31 december 2014 ontploft het eiland in de Hofvijver, van het door de gemeente Den Haag, oh zo voordelig ingekochte vuurwerk. Bleek illegaal te zijn. Zie je wel, ik voel de kilo’s er al afgaan.

Een afvallig 2014 !
Meer mooie Haagse gedichten van Cor van Welbergen kunt u vinden in zijn laatste bundel: Stilte in Woorden via www.mijnbestseller.nl