Rechtsback

04. Wat was je voor een voetballer?
Een fysiek harde speler en ik scoorde toch al best wel vaak.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
De Haagsche Courant Cup finales in 1980 tegen Texas DHB. Dit waren toen nog een thuis- en uitwedstrijd.
Tekst van onze website……
In de finale van de eerste Haagsche Courant Cup moest Texas DHB aantreden tegen Hsv Kranenburg. De beslissing wie deze finale zou gaan winnen liet echter nog even op zich wachten want de finale bestond in een uit- en thuis-wedstrijd.
Op dinsdagavond 27 mei 1980 stond de eerste wedstrijd op het Hsv Kranenburg veld op het programma. Bij rust leidde Texas DHB met 0-1 door een doelpunt van Wim Prosman maar in de tweede helft zorgde Bert Heijsteeg namens Kranenburg voor een 1-1 eindstand.
De return vond een week later (3 juni 1980) bij Texas DHB aan de Duinlaan plaats. Na 90 minuten voetballen was de stand nog steeds 0-0 en zodoende moest er verlengd worden. In de verlenging kreeg Texas DHB-speler Wim Prosman het zich op de heupen en scoorde maar liefst vier keer. Texas DHB won dus uiteindelijk met 4-0 en won zodoende de allereerste Haagsche Courant Cup.

06. Dieptepunt?
Dat is dan toch wel de degradatie met Hsv Kranenburg in seizoen 1976-1977 naar de HVB.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Ernst Happel! Dat komt omdat ik vroeger op woensdagmiddag moest trainen omdat wij vrij waren van school en dan stond de grootmeester zelf te kijken naar de training. Dan pikte hij er soms wat jongens tussen uit waaronder ik ook een keer dan gaf hij ons les van ongeveer een kwartiertje en toen ook al strakke training van die man. Hij (Ernst Happel) was een geweldenaar.

08. Wie was jouw beste trainer?
Peter Esveld bij Kranenburg

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja genoeg maar mijn grootste voetbal vriend is Rob vd Vegt

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
John Nieuwenburg van Oranjeplein

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het oude witte Kranenburg shirt met rood-zwarte V op de borst.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantine van WIK

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee met het huidige voetbal heb ik helemaal niks meer mee.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?