01. Naam?
Cindy van Teunenbroek
Cindy van Teunenbroek (rechts) op 24 mei 1992 namens Vredenburch in actie tegen VUC. (foto uit privécollectie van Cindy).

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Rvv Rijswijk
Nivo
Krsv Vredenburch
sv Voorburg
Hsv VUC

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Rechtshalf

04. Wat was je voor een voetballer?
Wie mij de laatste jaren zag voetballen, gelooft het vast niet maar ik was een echte box-to-box middenvelder. Ik liep me het schompes! Fanatiek als de kolere, soms te!

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat zijn er heel veel en die moet je vooral zoeken in de derde helften. Verder een paar keer kampioen geworden en heel veel nacompetities gespeeld.
Ik speelde ook ooit nog eens voor het Nederlands Luchtmachtelftal tegen de Engelse Royal Air Force. Volkslied erbij, uitslag 1-1. Doelpunt ik meen door Erik Groeleken van FC Twente. Frans Danen speelde ook in dat team.
En naast die ene “interland” ben ik vorig jaar benoemd tot lid van verdienste bij VUC. Daar ben ik echt trots op en dat vind ik ook een hoogtepunt, weliswaar uit mijn bestuursperiode. Maar toch.

06. Dieptepunt?
Niet echt, maar ik kan nog verdrietig worden om het feit dat ik in een beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse met VUC tegen Xerxes reserve stond. Ik had dat seizoen alles gespeeld, inclusief 4 nacompetitieduels. En dan sta je er ineens naast. Heel raar in mijn ogen. We gingen er helaas kansloos af met 4-0. Ik vond dat op dat moment niet heel erg. Als protest ben ik niet met de bus nee teruggegaan naar VUC. Haha.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat is Ronald van Wijk. Mijn maatje voor altijd, met hem heb ik bij Vredenburch, Voorburg en VUC gespeeld. Als ik weer eens iets flikte, kwam De Buf (zo was zijn bijnaam) effe poolshoogte nemen bij mijn tegenstander en deed er een schepje bovenop. Heel vervelend waren we met zijn tweetjes.

08. Wie was jouw beste trainer?
Slobodan Dutina. Met hem waren we met Voorburg in de eerste week van maart al kampioen. Het was het eerste jaar dat je bij winst 3 punten kreeg in plaats van 2. Bo begreep heel goed dat een gelijkspel niks meer voorstelde en ging vol voor de winst als we vlak voor tijd gelijk stonden. De punten stroomden binnen! Verder had hij een hele goede selectie tot zijn beschikking.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Best veel en nog veel meer kennissen.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Ik ben een keer helemaal zoek gespeeld door een ventje van 18. Zijn naam, Sjaak Polak. Het vroor en we speelden vriendschappelijk met Voorburg tegen Scheveningen. En iedere keer weer was er dat kleine magere opdondertje dat me een dreun verkocht en er met de bal vandoor ging. Ik heb de hele wedstrijd zijn rugnummer gezien, een 6. Ik zei nog tegen hem “je moet nog 2 zessen erbij plakken (666 = nummer van de duivel), maar dat begreep ie dan weer niet.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Onmiskenbaar het zwarte witte shirt van VUC.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Het clubhuis van VUC. Als we met Vredenburch uit tegen VUC moesten namen Maarten Plug en ik op maandag vrij. Ik wil overigens HMSH en ODB niet tekort doen. Dan nam ik ook vrij op maandag. Ik had niet veel dagen om op vakantie te gaan hahaha.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik ben 3 jaar geleden gestopt met voetballen bij VUC 3 en als bestuurslid voetbalzaken bij VUC en sindsdien ben ik aan het DJ’en geslagen als CindyBoy DJ. Daar gaat nu al mijn tijd in zitten. Ik heb dan ook helemaal niets meer met voetbal. Ook niet met amateurvoetbal in de Haagse regio. Ik vind de instelling en dynamiek niet gezellig meer. Ik ga nog wel eens derde helften bij de VUC vedettes. Dat is dan wel weer top. Dat je aankomt en dan het eerste half uur helemaal afgezeken wordt. Heerlijk!

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
01. Robert Hendriks (VUC)
02. Allan Ramroach (Voorburg)
03. Dick Sloos (Voorburg)
04. Eus Vink (VUC)
05. Dennis Manschot (Voorburg)
06. Richard Verschelden (VUC)
07. Ronald van Wijk (Vredenburch, Voorburg, VUC)
08. Pierre Schulz (Voorburg)
09. Danny Kettenis (VUC)
10. Boebie Jacquard (Nivo)
11. Richard Urgert (VUC)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik hoop dat iedereen er net zoveel plezier aan beleeft, als ik heb gedaan. En mocht je nou eens behoefte hebben aan een borrel en wat ouwe Haagse voetbalpraat, ga dan op vrijdag of zaterdag langs café de Stad van Patrick Puister. Daar komen heel wat bekende koppies. Het HMSH gehalte is soms wel hoog, maar dan weet je ook dat het gezellig is.

Cindy van Teunenbroek
19-09-2021