01. Naam?
Cor Mooijman

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
SV’35. Als enige club. Nog wel eens gebeld door toenmalige trainer van DUNO toen ik met aantal maatjes uit de selectie naar een vriendenteam van SV’35 verkaste maar SV was mijn club.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Eigenlijk heb ik de beste jaren al rechtervleugelverdediger gespeeld. Dat was wel mijn favoriete plek naast die van laatste man in de laatste jaren.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ach, gewoon zoals het hoort. Instelling, beleving, niet opgeven, eigenlijk nadruk op fysiek in de goede zin van het woord.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
De tweekamp met Scheveningen als beslissingswedstrijden om het kampioenschap in de 4e klasse. We trokken aan het kortste eind en toch was het voor mij persoonlijk een hoogtepunt daar waar het voor een ander wellicht een dieptepunt was.
Hoogtepunt gezien de ambiance, een vol Sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk tot 2x toe. De vreugde bij Scheveningen en de kleedkamer-stilte bij ons met een sociaal grote trainer Aad Mansveld die bij de teleurstelling liet zien hoe je daarmee om moest gaan. Grote klasse wat die man naar de spelers en daarbij ook de vrouwen/vriendinnen in de bus terug naar de haven liet zien. Een toptrainer voor dat niveau destijds!!

06. Dieptepunt?
Dieptepunt was eigenlijk een blessure die direct een eind maakte aan het actieve voetballen. We waren gewoon vrij rond de kerst en oud/nieuw periode terwijl we toch afspraken een lekker partijtje te spelen op 30 december (1991). Bij het neerkomen na een kopduel bleef mijn been op het drassige veld steken bij het omdraaien en alles in de knie scheurde af: meniscus, voorste kruisband en schade aan de knieschijf. Einde verhaal gevolgd door uiteraard wat operaties.
SV’35 1 in het seizoen 1985-1986 met aanvoerder Cor Mooijman (staand vierde van links) en uiterst rechts knielend trainer Aad Mansveld.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Je doet uiteraard mensen tekort door ze niet te noemen want in de loop der jaren heb je nogal met wat mensen samengespeeld en samengewerkt. Maar als ik puur kijk naar medespelers in het veld dan zijn het er twee, Nol Vreeswijk en Johan Taal. Puur vanwege het feit dat we tijdens een behoorlijk aantal jaren de rechtervleugel vormden met Nol als rechtshalf en Johan als rechtsbuiten. In de praktijk bezetten we toen eigenlijk alle drie de drie posities aan de rechterflank; voor mij was opkomen een heerlijkheid; Nol en/of Johan moesten dan wel eens tot vervelens toe zakken naar de rechtsbackpositie; eigenlijk vormden we dus een soort harmonikaatje. Heerlijk om aan terug te denken.

08. Wie was jouw beste trainer?
Zonder twijfel en met grote afstand Aad Mansveld.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Een handjevol vrienden en daarnaast handenvol oude maten.

10. Was vroeger echt alles beter?
We zij van onze generatie geneigd dat te zeggen en dat doen we ook. Om eerlijk te zijn is het een beetje appels en peren vergelijken. Het voetbal heeft zich enorm ontwikkeld in de zin van snelheid, fysiek, maar ook organisatie er om heen. Vroeger waren, althans op ons niveau, de middelen veel beperkter. Wel denk ik dat in vroeger tijden de beleving, het maatjes zijn in het veld en de onverzettelijkheid op een hoger niveau lagen; maar ja, we deden in die tijd ook niks anders dan voetballen.
Dus was vroeger echt alles beter? Elke tijd heeft iets goeds en moois en vergelijken is lastig!!

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Zonder twijfel het witte shirt van SV’35 met het bijbehorende embleem. Is niet echt gek toch? Ik heb daar vanaf mijn 10e t/m 33 jaar actief gevoetbald en daarna nog andere klussen gedaan, dus kan bijna niet anders.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De SV’35 kantine had iets weg van een bruine kroeg. Oergezellige en mooie bar. Verder gezellige tafeltjes met bijbehorende lampen erboven in een echt huiselijke stijl. Genieten. Ik voelde me daar goed thuis.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik volg het nog wel maar niet intensief. Af en toe een leuke wedstrijd bezoeken geeft wel altijd een lekker gevoel.
Verder beweeg ik me eigenlijk (op een aantal jaren na m.b.t. het trainen van het 2e team van SV’35 inmiddels lang geleden en het opzetten van de toenmalige TC bij SV’35) al vele jaren in verschillende functies rondom de jeugd van SV’35 en vervolgens SVC’08.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Ja, daar ben ik van overtuigd!!

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Nee hoor, wat geweest is, is geweest. Een enkele keer terugblikken met oude maten is leuk; verder kijk ik graag vooruit.

Cor Mooijman
9 juni 2019