01. Naam?
Cor Roeleveld
Cor Roeleveld als aanvoerder van HBS 1 (foto Rolf van Raamsdonk)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
DUNO
ADO
ADO DEN HAAG
QUICK
SVV SCHEVENINGEN
JAC
HBS

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Laatste man/voorstopper

04. Wat was je voor een voetballer?
Een voetballer die het moest hebben van hard werken en door deze inzet heb ik toch nog op een leuk niveau kunnen ballen. Daarnaast uiteraard vaak een leider geweest zowel binnen als buiten het veld, denk dat de meeste dat ook wel zullen herinneren want of het nu de 1e,2e of 3e helft was ik stond er eigenlijk altijd wel.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Bij elke club heb ik wel mooie dingen meegemaakt. Hsv ADO was altijd mijn club, ik heb daar een geweldige periode meegemaakt. Echter toen Hsv ADO samen ging met FC Den Haag was mijn tijd, na nog 3 jaar bij ADO Den Haag, vanaf de B junioren voorbij. Ik ben toen bij Quick gaan voetballen waar ik nog een half jaartje stage mocht lopen bij de A junioren van Sparta, waar Adri van Tiggelen toen trainer van was. Ook bij Quick een hele leuke periode meegemaakt en mijn debuut gemaakt in het eerste elftal o.l.v. de trainers Boudewijn de Geer en Marten Glotzbach. Bij Quick een supertijd gehad totdat de degradatie naar de 2e klasse een feit werd en toen heb ik er voor gekozen om naar Scheveningen te gaan.

Als Scheveninger heb ik daar eigenlijk m’n slechtste tijd gehad haha maar hierdoor kwam ik wel bij JAC terecht. Ook bij JAC heb ik echt een fantastisch jaar meegemaakt met o.a. de spelers Alex Groen, Tim de Jong, Lennart van Steenbergen, Mark van der Berg, Carlo Lanza en Quincy, noem ze maar op. We werden net geen kampioen net geen kampioen van de zaterdag 1e Klasse maar hadden echt een top jaar.

Omdat ik op een gegeven moment op zaterdag ging werken besloot ik van JAC naar HBS, dat op zondag speelde, te gaan. Ja en heel eerlijk, uiteindelijk ben ik nog steeds lid van HBS en bij deze club heb ik echt mijn hoogtepunten beleefd. Kampioen 1e Klasse, kampioen Hoofdklasse, NAC uit voor de KNVB-beker, Heracles thuis voor de KNVB-beker. Een ander hoogtepunt waren eigenlijk de derde helften bij HBS met o.a Koning, Biesta, Worisek, Visee, Glotzbach, Jaap, Joop, Wim de Jong en nog vele meer!

06. Dieptepunt?
Dat trainer Kees Mol me op de bank zette bij de Haagsche Courant Cup finale.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
In de jeugd Piet van der Wouw een man met een echt voetbalhart, Marten Glotzbach nog steeds jammer dat ik hem na Quick niet meer in de senioren heb meegemaakt en uiteraard Wim de Jong. Hij is echt een fantastische trainer voor mij geweest.
Bij de spelers Marcel Koning, Ekrem Kahya en Jan Paul Saeijs, de drie beste waar ik mee heb mogen spelen.

08. Wie was jouw beste trainer?
Wim de Jong de beste maar komt ook omdat ik daar het meeste mee had maar qua tactisch vermogen is het Andre Wetzel wel de trainer die ik hoog heb zitten.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Genoeg!

10. Was vroeger echt alles beter?
Nee, wel anders maar dat is nu eenmaal de tijd waar in we leven. Een simpel voorbeeld zijn de voetbalclubs zelf. Bijna alle kleine clubs zijn verdwenen en alle grote clubs worden alleen maar groter waardoor ze steeds minder als club worden bestuurd en steeds meer als een bedrijf. Het enige waar we voor uit moeten kijken is dat het niet te veel ambtelijke bedrijven worden want een club moet wel leven. Een vereniging moet je als een vereniging besturen waar vrijwilligers de ruimte krijgen om zich te ontplooien en te ontwikkelen en betaalde krachten moeten op de achtergrond de gaten vullen maar nooit een leidende rol krijgen want je bent er als vereniging niet om Melkert banen te creëren.
Jeugd binnen je vereniging is het belangrijkste. Geef die voldoende aandacht en niet alleen op de velden maar juist ook daarnaast en je hebt vele generaties nieuwe vrijwilligers die alles voor je club geven omdat het hun club is. Steun initiatieven zoals de kleine pikkies die nu vaak op zondag sfeer acties creëren. Door dit soort initiatieven te steunen steun je het club gevoel en zal je zien dat meer jongeren volgen wat een uiteindelijk resultaat heeft van meer vrijwilligers.
Op 31 oktober 2012 de KNVB bekerwedstrijd NAC-HBS. Voor zo’n 12.000 toeschouwers beleefde de 2000 man sterke HBS-aanhang en HBS 1 een prachtige en sensationele avond. De HBS-aanhang bezette de volledig gevulde tweede ring boven de eretribune ook liet massaal hun aanwezigheid blijken door het NAC publiek te overstemmen. HBS kwam zelfs met 1-0 voor maar uiteindelijk werd het (na verlenging) 1-1. Vervolgens verloor HBS de strafschoppenserie. (foto uit privécollectie van Cor Roeleveld).

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Haha ja ik zou je zeggen dat ik het oude shirt van Quick, die van katoen, altijd wel erg mooi vond. Quick speelde nog heel lang in die katoenen shirts in terwijl alle andere clubs al lang over waren gegaan naar de huidige stoffen die gebruikt worden. Echter het mooiste shirt blijft voor mij die van Hsv ADO.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Sowieso die van HBS, die sfeer vind je volgens mij in heel Nederland niet.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Na vier jaar niets meer gedaan te hebben voetbal ik nu weer in het derde elftal van HBS. Verder doe ik niet veel meer maar dat komt misschien wel weer.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Nee zeker niet

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Nee hoor, heb alles wel gezegd zo.

Cor Roeleveld
24-11-2019