01. Naam?
Corné van Doorn

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
Bij Hsv VUC en Wilhelmus

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
VUC
Westlandia (2x)
RKDEO (2x)
Die Haghe (2x)
VELO
HBS
TOGB,
LYRA
SVC ‘08

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik speelde zelf het liefst aanvallend vanaf het middenveld.

04. Wat was je voor een voetballer?
Als jeugdspeler en jonge senior was ik veel meer aanvallend gericht, maar later speelde ik meer verdedigend. Ik was altijd (te) fanatiek en daarom wilde ik vaak (te) veel doen. Het liefst wilde ik de bal veroveren, voorgeven en dan ook nog zelf scoren!?!?! Als trainer heb ik daarvan geleerd hoe je het niet moet doen. Rob Jansen zei een keer als trainer tegen mij dat ik mid mid zou gaan spelen, maar daarbij tekende hij op het bord een vierkant waar ik niet uit mocht komen ….haha…was gelijk de laatste keer dat ik daar bij hem gespeeld heb.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Als speler heb ik helaas niet echt veel hoogtepunten meegemaakt. 2 jaar A-Regionaal (toen het hoogste jeugdniveau van Nederland), Ongeveer 10 jaar in VUC 1 en 1 jaar Wilhelmus 1 op alle amateurniveaus gespeeld, maar nooit kampioen geworden of gepromoveerd. Ik heb alleen de laatste Zilveren Bal gewonnen.
Als trainer heb ik dat dik ingehaald met 6 kampioenschappen en/of promoties met 5 verschillende clubs, het Nederlands kampioenschap voor reserve elftallen, een nominatie voor trainer van het jaar district West 2 en een uitverkiezing voor trainer van het jaar van de Delftse regio.
Maar mijn absolute hoogte was in het jaar dat ik voortijdig op non-actief gesteld werd bij HBS. Korte tijd later, in datzelfde seizoen, werd ik aangesteld als interim-trainer bij Westlandia om de club van de degradatieplek weg te halen en te behouden voor de Hoofdklasse. Er werd aan mij voorgesteld om alleen met een 1e elftal groep te gaan werken, maar ik heb de selectie gewoon intact gehouden met het 2 elftal erbij. Het 1e elftal bleef voor de Hoofdklasse behouden zonder nacompetitie te hoeven spelen en het 2e elftal werd o.l.v. Michael Renfurm Nederlands kampioen.

06. Dieptepunt?
Na het ongeslagen kampioenschap met VELO konden we door 1 laatste penalty te scoren in de finale van de Westlandcup de dubbel pakken. Ik liet deze nemen door Joery Verbeek. Hij was, na een hele lange tijd stilgestaan te hebben door een zware blessure, aan het eind van de wedstrijd ingevallen. Eigenlijk nog niet fit genoeg, maar ik gunde het hem zo erg en het was normaal een zekerheidje…hij miste en we verloren de finale….Als ik het beeld terugzie van de tranen in zijn ogen krijg ik zelf ook weer een brok in mijn keel………

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Zo veel namen, maar Gerard, mijn vader, springt daar bovenuit. Als kleine jongen leerde hij mij voetballen en later ben ik veel met hem mee geweest toen hij trainer was bij o.a. bij HMSH en Paraat. Thanx Pa….

08. Wie was jouw beste trainer?
Het is te lastig om te zeggen wie de beste trainer was, maar ik ben mijn Jeugdtrainer Mario van de Ende erg dankbaar voor de super tijd die hij ons gegeven heeft. Verder hebben Jan Hoos, Kees Mol en René Pas (3 fantastische personen) bewust of onbewust een belangrijke rol gespeeld in mijn latere loopbaan als trainer.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Als trainer bouw je door de jaren heen met heel veel mensen een band op, maar er zijn maar 2 vrienden waar ik altijd contact mee heb gehouden en dat zijn Dennis Olman en René Pas.

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Ik had het altijd moeilijk op het middenveld tegen technische spelers met een groot loopvermogen zoals Frans Danen en Harold Tjaden. Wordt er nog wakker van Haha….

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het zwart wit dun gestreepte shirt van VUC met witte broeken en sokken.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ook hier moet ik weer VUC noemen. Ik ben daar in ook echt opgegroeid en waar ik later ook geweest ben nergens voelt het zo thuis als bij VUC.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Wel als aandachtig volger, maar op dit moment ben ik niet actief, omdat ik noodgedwongen na een onverwachte ingreep even een stapje terug moest maken, maar ik ben daar alleen maar sterker uitgekomen.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Raymond v.d. Bosch (keeper)
Gilbert Taument
Paul Osinga
Fred Bodaan
Raymond Flaton
Jeroen Bik
John v.d. Zwan
Ruud v.d. Brink
Erwin Metman
Dennis Olman
Kees Mol.
Er komen zeker meer voetballers in aanmerking, maar als trainer leer je en moet je beslissingen maken…..met deze spelers zou ik als trainer 100 % kampioen worden.

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Mark Smith (keeper) (TOGB)
Michel Duijvestein (Westlandia)
Ruud Bijl (Westlandia)
Torben Halverhout (VELO)
Lammert Danhof (Die Haghe)
Marco v.d. Knaap (Westlandia)
Daryll Schaap (SVC’08)
Rob van Hagen (RKDEO)
Dominique Broekhuizen (VUC)
Johan Voskamp (Westlandia)
Joery Verbeek (VELO)

Ook hier komen meer spelers voor in aanmerking, maar ik heb het een beetje proberen te verdelen tussen de clubs waar ik gewerkt heb en spelers eruit gepikt die het verschil konden maken.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb hiermee weer even genoeg teruggekeken. Ik wil nu graag vooruitkijken en ben klaar voor een nieuwe uitdaging.
Ik wens iedereen veel voetbalplezier en hoop dat we nog lang en veel kunnen genieten van de De Haagse Voetbalhistorie site. Thanks Rob.

Corné van Doorn
14 maart 2021