01. Naam?
Dennis Olman
Voetballer Dennis Olman in actie voor Hsv VUC (bijna alle foto’s in dit item komen uit de privécollectie van Dennis).

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
Quick Steps
VUC
DUNO
SVPTT
PEC Den Haag

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
PEC Den Haag
FC Boshuizen
GHC
GDA
RVC’33
RKSV DOCOS
SV DWO
SV DSO (in het komende seizoen 2023-2024)

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Mijn favoriete positie was centrumspits of vrije rol in de voorhoede

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was vooral een speler die het moest hebben van zijn tactische vermogen en snelheid om de kortste weg naar het doel te vinden. Dat wel gekoppeld aan de vereiste techniek die daarvoor nodig was denk ik.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Mijn hoogtepunt als voetballer was buiten alle kampioenschappen en promoties bij verschillende clubs toch wel het jaar 1992-1993. In dit seizoen werd ik als speler van DUNO met 31 doelpunten topscorer van de Haagse regio.

Als trainer zijn de vele promoties/kampioenschappen bij de verschillende clubs natuurlijk hoogtepunten op zich. Maar het jaar dat wij met het kleine GHC speelde op het één na hoogste amateurniveau en ons in de subtop nestelde, met daarbij ook nog eens de kwartfinale van de beker haalde, springt er voor mij toch wel torenhoog bovenuit.

06. Dieptepunt?
Mijn dieptepunt als speler was toch wel het missen van de kampioenswedstrijd op de laatste speeldag met VUC tegen Westlandia door een opgelopen zware blessure in de Haagsche Courant Cup tegen Laakkwartier, waarbij ik mijn pezenblad scheurde in mijn dijbeen en wij die wedstrijd. Tot overmaat van ramp maakte Westlandia ook nog eens in deze kampioenswedstrijd vlak voor tijd gelijk waardoor wij met VUC ook nog eens het kampioenschap misliepen.

Als trainer zijn dat buiten een heftig incident als trainer van GHC, waarbij wij door het Fc Breukelen van de toenmalige nare trainer Willem Leushuis, bijna als thuisspelende club punten in mindering werden aangenaaid door liegen en bedrog. Dit incident raakte zelfs mijn familie / gezin heel zwaar maar uiteindelijk kwam het allemaal weer goed.

Een ander dieptepunt is toch wel twee momenten waarop ik spelers in mijn selectie heb gehad die tijdens dat seizoen of op trieste wijze zijn overleden. Ook het overlijden van een driejarig kind van een zeer bevriende speler en zijn gezin. Dat waren emotioneel hele grote dieptepunten die nog steeds regelmatig terugkomen in mijn gedachten.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Erwin Metman en Frank Roosa, absoluut de twee beste spelers waar ik ooit mee heb mogen spelen. Ook Kees Dieke als regelneef van PEC Den Haag schiet dan gelijk in mijn gedachten.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dat was dan toch Chris Treling in de tijd bij PEC Den Haag. Hij is ook degene die mij enthousiast heeft gemaakt om mijn trainersdiploma’s te gaan halen.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ik heb zeker best wel veel vrienden uit mijn voetbalverleden overgehouden waarmee ik nog veel contact mee onderhoud.

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Dat was, door het vervelende gepraat en gemene gedrag, op zeker Chris Treling!

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het oorspronkelijke zwart-wit verticaal gestreepte shirt van VUC vond ik altijd wel iets moois hebben.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik vond de kantine oftewel “De Huiskamer” van DUNO altijd wel gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nou op zich niet hoor, behalve als ik er speel met de club waar ik op dat moment als trainer werkzaam voor ben.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald? (mogen er ook een paar meer zijn).
Beste keeper; Ben de Jager (VUC)

Beste spelers:
Ronnie Scherpenzeel (PEC Den Haag)
John van Spronsen (PEC Den Haag)
Corné van Doorn (VUC)
Michel Schouten (VUC)
Henk Dijkhuizen (PEC Den Haag)
Willem Verwoerd (PEC Den Haag)
Erwin Metman (VUC)
Frank Roosa (PEC Den Haag)
Maurice Schuurman (PEC Den Haag)
Niels Schuurman (PEC Den Haag)
Raymon van Spronsen (PEC Den Haag)
Johan Vogelaar (in de zaal bij FC Snoekie)
Dennis Manschot (PEC Den Haag)
Gilbert Taument (VUC)

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt? (mogen er ook een paar meer zijn)
Beste keepers dan noem ik er twee;
Andy van der Meulen (FC Boshuizen)
Danny Mooijman (GHC)

Beste spelers:
Michael van Voorthuizen (GHC en DoCos)
Appie Ahannach (FC Boshuizen)
Mohammed Abdala (FC Boshuizen)
Danny Maaskant (FC Boshuizen, GHC en DoCos)
Michael de Roode (FC Boshuizen)
Tim Gonlag (GHC)
Frank Roosa (PEC Den Haag)
Hakim Chatouani (FC Boshuizen)
Ali Baddau (FC Boshuizen)
Richard Guffens (GHC)
Elroy Lammers (GHC)
Frank Stolwijk (RVC’33)
Wesley van Maren (GDA)
Max Kuivenhoven (GDA)
Dennis Lubout (GDA)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik ben heel blij dat ik kan zeggen dat ik en mijn gezin heel veel fijne vrienden en kennissen hebben overgehouden aan mijn periode als actieve speler.

Dennis Olman
30-04-2023