01. Naam?
Dennis Pronk
Dennis Pronk tijdens VUC-HBS in seizoen 2005-2006 (Foto Rolf van Raamsdonk en uit privécollectie van Dennis Pronk).

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Scheveningen (jeugd)
Scheveningen (zaterdag)
Kranenburg
VUC
Forum Sport

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Centrale verdediger

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was altijd wel een voetballende verdediger en niet zo’n houthakker. Flegmatiek is wat ik vaak ik hoorde van andere mensen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat is moeilijk kiezen maar als ik er 1 mag kiezen is dat het kampioenschap met VUC in de 1 klasse.

06. Dieptepunt?
Dat was de degradatie met VUC uit de hoofdklasse. Ik was toen 8 maanden geblesseerd door een gescheurde buikspier dus moest ik machteloos week in week uit toekijken hoe dat gebeurde. Voor mijn gevoel kon ik beter in het veld staan dan toekijken.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Rob Pronk haha
Er komen er heel veel naar boven. Mag het ook een club zijn? Dan zeg ik VUC. Toch wel mijn cluppie.

08. Wie was jouw beste trainer?
Van elke trainer leer je wel wat maar voor mij springen er 2 bovenuit. Voor mij is Michel Vonk degene die mij heeft geleerd hoe je grote mannen voetbal speelt. Hij was trainer van het 2e team van Scheveningen zaterdag en ik kwam als 17-jarig broekie in de selectie van Scheveningen zaterdag. In die tijd speelde jongens als Sander Klapwijk, Ron Cramer, Danny Voskuil, Marcel de Jager en Manuel Monteiro in het eerste dus dat waren wel kerels. Ik kwam als talentvolle verdediger over vanuit de jeugd maar had nog niet het niveau van jongens als Klapwijk en Cramer. Ik speelde mijn wedstrijden in het 2e elftal wat toen reserve hoofdklasse speelde en in mijn eerste seizoen bij de senioren is Michel enorm belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling.

Later in mijn carrière kreeg ik te maken met Albert vd Dussen bij VUC. Wij hadden een enorm getalenteerde groep maar wel een met niet de makkelijkste ego’tjes. Wat ik bewoner aan Albert is dat hij ijzersterk was in het in een bepaalde sfeer te creëren waarbij we voor elkaar door het vuur gingen en er voldoende tijd was voor gezelligheid. Albert stond zowel in als boven de groep.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja eigenlijk al mijn vrienden ken ik uit het voetballen. Met de meeste jongens uit mijn VUC-tijd heb ik nog steeds veel contact.

10. Was vroeger echt alles beter?
Nee. Het is eerder vroeger was alles anders. Tijden veranderen, mensen veranderen en dus ook het voetbal. Ik zie mensen op tv ook wel eens zeggen dat vroeger alles beter was maar wanneer je een wedstrijd uit de jaren 70 vergelijkt met nu gaan de wedstrijden nu 2x zo snel.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vond het ADO shirt van vroeger altijd wel wat hebben met dat groen en rood. Dat straalde wel wat uit.
Het lelijkste tenue vond ik echt die van Forum Sport. Ik kan het zeggen omdat ik daar zelf ook nog een jaar in heb gespeeld. Dat paars met blauw en dan het ontwerp van dat shirt echt vreselijk wie dat verzonnen heeft. Ik was altijd blij wanneer we uit speelden en in een andere kleur konden spelen. Verder was (en is) Forum Sport een hele leuke club hoor dus no offence.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik ben niet helemaal objectief maar dat is natuurlijk die van VUC. Echt nog een voetbalkantine en niet zo’n bouwkeet.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Mijn zoon speelt in de jeugd van RKDEO en ik geef daar training aan dus ik kom nog regelmatig op de velden. Verder speel ik met o.a. Michael Nieuwenburg, Dominique Broekhuizen en Wei-Ming Tseng een 7×7 competitie met VUC op vrijdagavond maar dat is meer voor de gezelligheid 😉

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
1. Jos v Rhijn (keeper)
2 Richie Mensah
3 Bas Lensink
4 Sander Klapwijk
5 Mario Lopes de Brito
6 Soeniel Malaha
7 Michael Nieuwenburg
8 Dominique Broekhuizen
9 Steve Kenepa
10 Michel Deenen
11 Patrick Petrici

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nee hoor, alleen dat ik ervan genoten heb.

Dennis Pronk
05-07-2020