01. Naam?
Ekrem Kahya
Ekrem voor aanvang van de wedstrijd ADO Den Haag – FC Barcelona (foto uit privécollectie van Ekrem Kahya)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Hsv ADO
FC (ADO) Den Haag
Denizlispor (Turkije)
Go Ahead Eagles
FC Dordrecht
VVV Venlo
weer ADO Den Haag
HBS
Ekrem voorste rij derde van links bij het succesvolle jeugdelftal van Hsv ADO (foto uit privécollectie van Ekrem Kahya)

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Als middenvelder, maar centrale verdediger vond ik ook wel oké.

04. Wat was je voor een voetballer?
İk was een teamspeler die heel goed was aan de bal. İk had (en heb) een goede traptechniek, zowel met rechts als links, waardoor ik richting gaf aan de aanvallen. Had wel absoluut meer doelpunten moeten maken en meer voor de goal moeten komen om het verschil te maken en meer op te vallen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Hoewel ik denk dat ik niet het maximale heb gehaald uit mezelf ben ik blij met alles wat ik heb bereikt in het voetbal. Heb namelijk met goede trainers mogen werken, en met mindere… Alles heeft me als speler en als mens vorm gegeven en gebracht tot de trainer die ik nu ben. Mijn eerste contract was natuurlijk geweldig, niet financieel (hahaha) maar de waardering voor de speler Ekrem Kahya, gekomen vanaf de E pupillen van Hsv ADO tot de grote buurman, FC Den Haag. Trots was ik ook met mijn transfer naar Turkije.
Ekrem Kahya in seizoen 2010-2011 kampioen met HBS van de zondag Hoofdklasse A.

06. Dieptepunt?
Zoals ook hierboven zijn mijn dieptepunten mijn blessures die ik heb opgelopen. Voor de rest heb ik altijd geleerd om ook uit dingen die negatief lijken het positieve eruit te halen want alles heeft een reden.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Mark Wotte en Heini Otto, de mensen die mij als eerste van ADO naar FC Den Haag haalden.

08. Wie was jouw beste trainer?
Van alle trainers die ik heb mogen meemaken heb ik wat opgestoken en meegenomen, van de één wat meer als van de ander.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Oh ja hoor, absoluut. Er zijn nog veel spelers waar ik nog steeds contact mee heb en zie. Toch merk je dat het ook zo kan zijn dat het eerst niet boterde maar op den duur wel ineens goed gaat tussen mensen of juist andersom.

10. Was vroeger echt alles beter?
Beter of andere benadering? İk vind niet dat je het vroegere kan vergelijken met tegenwoordig. Het is allemaal veel professioneler en zakelijker geworden maar dat is niet meer dan logisch. Zoveel geld wat erin om gaat, daar mag je best een hoog verwachtingspatroon tegenover zetten. Maar men moet niet vergeten dat spelers ook mensen met gevoelens zijn…

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vond ons ADO shirt van Lotto één van de mooiste.( VHS als sponsor )

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
İk moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet echt kan beoordelen, ben niet zo lang in kantines aanwezig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik volg elk weekend wel de uitslagen van de teams in onze regio. Het baart me nu wel zorgen dat bijna alle toonaangevende teams uit deze regio in de onderste regionen te bewonderen zijn. Hoop dat dat zo snel mogelijk weer goedkomt. Want het zijn toch die clubs die de uitstraling van de stad moeten waarborgen.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Absoluut, maar dat het nu niet meer zo is kan ik ook wel begrijpen. Spelers zijn passanten en zodra ze niet meer bruikbaar zijn worden ze door de clubs ook opzij gezet dus dat een speler tijdens zijn actieve carrière er soms voor kiest om er sportief of financieel of juist beide op vooruit te gaan dan heb ik daar alle begrip voor.

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Nee hoor, terugkijkend heb ik overal vrede mee, alles loop zoals het loopt! Natuurlijk zijn er dingen die je met je huidige kennis anders zou doen maar zo terugkijkend heeft dat geen zin. Ben blij met wat ik heb bereikt, en hoop dat ik het ook goed zal doen als trainer, dan kun je me over een jaar of 20 weer dezelfde vragen stellen hahaha.

Ekrem Kahya
17-11-2019