01. Naam?

Erwin Metman
Erwin Metman samen met trainer Aad de Mos bij KV Mechelen (foto uit privécollectie van Erwin Metman)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?

Texas DHB
KV Mechelen
KTH Diest ( 2e klasse Belgie)
VUC
ADO Den Haag
Quick

03. Wat was je favoriete positie in het veld?

De nummer 10 positie in een 4-4-2

04. Wat was je voor een voetballer?

Ik was een technische voetballer die bekend stond om zijn hakjes en achter het standbeen balletjes en om mijn passeer acties. Daarnaast had ik wel een aardig inzicht in het spelletje.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?

Qua voetbal elke minuut die ik in het betaalde voetbal heb mogen spelen, omdat elk kind als hij opgroeit en van voetbal houdt dit graag wil bereiken. Maar als ik kijk naar wanneer ik zelf als speler op mijn best was , dan kies ik voor mijn tijd bij Quick waar we qua selectie , spelvreugde en resultaten top waren. Het was een genot om in dat team te spelen en het was op dat moment na Scheveningen Zaterdag en Tonegido het beste team in de Haagse regio.

06. Dieptepunt?

Volgens de geruchten was ik heel dicht bij een plek op de bank bij de europacup finale KV Mechelen – Ajax in 1988 , maar helaas werd het tribune.
Daarnaast vond ik Mijn trainer bij KTH Diest (Wilfried van Moer) een teleurstelling. Hij was oud international van Belgie en ik had gehoopt veel van hem te mogen leren, maar helaas bleek hij in de praktijk geen gedreven trainer te zijn die zijn oren teveel liet hangen naar de routiniers van KTH Diest .

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?

Dat zijn er een aantal .
Edmund Vriesde en Jeffrey Talan bij ADO Den Haag
Dennis Olman bij VUC
Het middenveld met Albert Spaans, Richard Teeuwisse en Raymond Evenblij en in de goal mijn neef Marcel Buitendijk bij Quick
Bij KV mechelen mijn maatje Koen Wijns en Mike Verstraete

08. Wie was jouw beste trainer?

Dan moet ik toch zeggen Aad de Mos

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?

Nee niet echt, dat is allemaal verwaterd in de loop der jaren

10. Was vroeger echt alles beter?

Nee zeker niet , maar de tendens die ik tegenwoordig zie waarbij er vaak in de amateurjeugd wordt gekozen voor kracht en snelheid in plaats van techniek en inzicht vind ik als voetballiefhebber jammer. Ik hoop dat die tendens weer langzaam gaat veranderen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?

Ik vond het altijd mooi om in het Quick tenue te mogen spelen
Erwin Metman in Quick-shirt (foto uit privécollectie van Erwin Metman)

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?

De vrijdagavonden bij Quick vond ik altijd super gezellig en zal ik nooit meer vergeten. Daarnaast vond ik de sfeer bij VUC na een wedstrijd op zondag ongeëvenaard.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?

ik ben jeugdtrainer bij BSC68 uit Benthuizen waar ook mijn kinderen voetballen. BSC68 is een kleine club , waar ik nog een beetje het gevoel terugzie dat ik ook bij Texas DHB heb gekend.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?

Weet ik niet, volgens mij is er bij BSC68 echt nog wel clubliefde , maar alles valt en staat met je persoonlijke ervaringen binnen een club en of de ambities van een club dezelfde ambities zijn die jij als voetballer nastreeft.

15. Heb je nog ideeën / suggesties voor onze website?

Ga zo door zou ik zeggen

Erwin Metman
14 april 2019