01. Naam?

Geoffrey Westerhof

Geoffrey Westerhof (in het midden met wit shirt) tijdens de promotiewedstrijd Oranjeplein-GSC ESDO. (Foto uit privécollectie van Geoffrey Westerhof)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?

Hsv ADO, HS Texas DHB, Oranjeplein, Oranjeplein/Postduiven en sv Madestein

03. Wat was je favoriete positie in het veld?

Laatste man. In de jeugd speelde ik rechtsbuiten maar nu al 30 jaar op de laatste man positie.

04. Wat was je voor een voetballer?

Verdedigend ingestelde voetballer en veel coachend vanuit de as. Bovendien moest ik het altijd hebben van mijn winnaars mentaliteit. Dit kwam me nog wel eens duur te staan. De KNVB hoefde op een gegeven moment mijn adres niet meer op te zoeken!

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?

Als ik de jeugdspelers van Hsv ADO moet geloven mijn twee doelpunten in de E, in de finale tegen FC Volendam. Voor mijzelf de kampioenschappen bij Hsv ADO en HS Texas DHB en de promotie met v.v. Oranjeplein.

06. Dieptepunt?

Met HS Texas DHB de uitwedstrijd bij sv Wassenaar. Laat ik het zo zeggen, de scorende sv Wassenaar-spits wilde na zijn doelpunt een vliegtuig zijn.Nou toen heb ik hem maar laten vliegen. Gevolg, complete chaos op het veld en de wedstrijd werd door de scheidsrechter gestaakt.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?

Ik kan niet echt één naam noemen. Ik heb altijd met heel veel jongens met veel plezier gespeeld.

08. Wie is / was jouw beste trainer?

John Grunholz, zonder twijfel. Topper als trainer maar ook als mens.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?

Jazeker! Ik heb met heel veel jongens nog steeds leuk contact, in het bijzonder met Ed Nieuwenburg. Ook onze gezinnen zijn met elkaar verweven. We kijken alweer uit naar onze gezamenlijke zomervakantie.

10. Was vroeger echt alles beter?

De mentaliteit was volgens mij veel beter bij de spelers. Wij sloegen vroeger geen training over. Tegenwoordig wordt daar niet zo moeilijk meer over gedaan.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?

Het rood-groene Hsv ADO shirt blijft toch het mooiste. Pure Nostalgie!

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?

De kantine van HS Texas DHB op Sportpark Ockenburgh was geweldig, maar de houten “keet” van v.v. Oranjeplein in het Zuiderpark heeft bij mij de mooiste herinneringen. Wat een gezellige dagen, avonden en feesten hebben we daar gehad. Onderling hebben we daar veel gelachen maar ook verdriet gehad

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?

Ben al zeven jaar trainer trainer van het tweede elftal, eerst van Oranjeplein/Postduiven en nu dus van sv Madestein.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?

Dat was vroeger zeker het geval. Tegenwoordig heb je meer van die clubhoppers. Zelf zit ik alweer 23 jaar bij dezelfde club en mocht deze club niet meer bestaan (wat ik dus niet hoop), dan houdt het voor mij ook op. Dan ga ik hier en daar maar naar wedstrijden kijken.

15. Heb je nog ideeën / suggesties voor onze website?

Geweldige site, vooral zo doorgaan! Ik kijk uit naar je museum, ik kom dan zeker langs. En ik kijk alweer uit naar 15 juni naar het Haagse Voetbalhistorietoernooi, waaraan we met v.v. Oranjeplein altijd met zoveel plezier aan meedoen.

Bedankt Rob voor de mooie herinneringen van de afgelopen 10 jaar!

Geoffrey Westerhof
31-03-2019