01. Naam?
Geordie Blans
Eén van de eerste voetbalfoto’s van Geordie Blans in het prachtige tenue van Hsv ADO

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Begonnen als 4 jarige bij Hsv ADO. Bij die club tot en met de B-regionaal gespeeld en toen, na wat onenigheid, overgestapt naar RVC. Bij die club nog 3 jaar in de jeugd gespeeld.
Senioren:
De Postduiven (1 jaar)
TAC’90 (1 jaar)
Weer terug naar RVC maar daar kreeg in totaal 18 wedstrijden schorsing aan m’n broek dus weinig gespeeld.
Wilhelmus (2 jaar)
Kranenburg (3 jaar)
RVC/Rijswijk (1 jaar)
Haaglandia zondag (2 jaar)
HS Texas DHB (2 jaar)
Haaglandia zaterdag (1 jaar)
sv Houtwijk (1 jaar)
Geordie (staand 5e van links) in seizoen 1996-1997 bij TAC’90 waar zijn vader Bert (staand geheel links) trainer van was.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Maakte mij niet uit… Ik vond het overal leuk om te spelen.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was een zeer eerlijke voetballer, altijd sportief, nooit commentaar op de leiding, zocht nooit het randje op en ging er zeker nooit overheen. Ik pakte ook daardoor nooit een gele of rode kaart… Verder kon ik wel aardig verdedigen…

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Zijn er wel een hoop hoor. In de jeugd werden we bijna altijd kampioen.. D1 Cup, C1 Cup, 4 Haagsche Courant Cups gewonnen en vele kampioenschappen meegemaakt. Maar het echte hoogtepunt is toch wel jou toernooi waar we met ze alle ouwe tijden herleven…
Geordie wint op zaterdag 29 mei 1999 met Wilhelmus de Haagsche Courant Cup door enigszins in de finale het sterke Kranenburg met 4-2 te verslaan. (foto uit privécollectie van Geordie).

06. Dieptepunt?
Dat zij er ook een hoop hoor hahahaha.. Maar ik praat liever over de positieve punten.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat zijn natuurlijk mijn vader en moeder!
Mijn vader (de bekende Haagse voetbalicoon Bert Blans) omdat ik altijd met hem mee naar voetbal ging.. Het maakte niet uit maar er was altijd wel een wedstrijd… Hij is ook 2 jaar mijn trainer geweest. Hierdoor kregen we ook wel eens bonje. En mijn moeder, omdat ze ons altijd bracht en haalde…
Verder een aantal trainers, zoals meneer Van Dijk bij Hsv ADO. De heer Domingos en Kees van Etten.

08. Wie was jouw beste trainer?
De beste trainers waren de jongens met wie ik altijd heb gevoetbald… Wij leerde van elkaar, buiten op straat samen met Mario Mansveld en Rachid lachab hele dagen voetballen. Heerlijk!
En ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zoveel naar een trainer luisterde. Ben zelfs een keer in slaap gevallen bij de voorbespreking van Kranenburg. Meneer John Grunholz bleef vertellen hahahahhaha

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jazeker wel. Zo ga ik nog steeds goed om met o.a. Kevin de Zeeuw, Martijn Lentze, John Hijnekamp, Jack van Brummelen, en daarnaast nog 100 andere.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Ik vond niemand goed…. Ik was altijd beter!
Maar ik heb wel 1 keer tegen mijn vader gespeeld met een toernooi. Poging 1 mislukte om hem te poorten… Maar poging 2 ging mooi door de beentjes… En 2 sec later ging ik dus echt vliegen…. Die schop van hem voel ik nog steeds!

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Zonder meer dat van Hsv ADO. Dat rood-groene shirt met witte broek en zwarte kousen. En dat van Quick Steps natuurlijk maar dat is omdat het het zelfde shirt is als dat van Atletico Madrid, waar ik groot fan van ben.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Je had beter kunnen vragen welke kantine ik niet gezellig vond. Was ik eerder klaar geweest haha. Ik had nooit zoveel met kantines die geen zangertje hadden of een dj… Ik heb een keer met Melbi Raboen gesproken om naar Tonegido te gaan. We waren al aardig rond alleen aan het einde van het gesprek had ik nog een eis… Ik zei tegen Melbi dat ze bij elke thuis wedstrijd een zanger moesten regelen daar in die kantine…. Deal is nooit doorgegaan!

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee weinig. Ik ga uiteraard altijd kijken bij mijn zoon die bij HBS keept, maar verder weinig. Ja we spelen met Semper Altius bij de veteranen op zondag. Dat zijn veelal oud jongens van Texas… Heerlijk elftalletje.
Het sterrenteam van Hsv Kranenburg met staande 2e van rechts Geordie Blans.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Heb met veel goede spelers mogen voetballen
Keeper wordt dan Ricardo Darsan… Was top alleen zijn uittrap belanden wel eens achter de tribune 😂. Maar 1 op 1 onverslaanbaar.

Rechts back; Wesley van Veen. M’n vriend kon totaal niet voetballen maar kwam je wel 24 keer tegen in het veld. Een echte winnaar dus maar ik moest wel vaak de gaten dicht lopen voor hem.

Laatste man; Martin Abbenhuis… Allround speler en een pure winnaar. Bovendien hebben we heel wat cafeetjes gezien zeg maar, samen met John van Kuijeren bij Kranenburg.

Voorstopper; Martijn Lentze… Kon een bal nog geen 3 x hooghouden. Hij ramde iedereen omver en schakelde iedereen uit. Je had een hele slechte middag als je tegenover hem stond.

Linksback; Kevin de Zeeuw… Zeer elegante speler!. Nooit een vuil broekje, had een snelheid van een eend en zijn haar zat altijd netjes.

Rechts half; John Grunholz. Een heerlijke voetballer met een dodelijk schot in de benen. Bovendien was hij razend snel. Een wereldgozer!

Middenmid; Felix Ruiterman, een super middenvelder! Hij had veel Inzicht, veel techniek en een prachtige pass in de benen. Heb veel geleerd van deze man.

Linkshalf; Allie Gordeau. Uitleg overbodig, samen met zijn gabbertje Kevin aan de linkerkant! Zonder Allie kan je nooit de 3e helft winnen!!

Rechts buiten; Ricky Van den Bergh. Hij had alles wat je nodig had!

Spits; Paulus van Leeuwen, de trots van het Westland. Een hele sterke spits met een kanon als linkerbeen.

Linksbuiten; Ik zelf!

Trainer; Bert Blans de grote regisseur.

Assistent; Pizza Ceccucci, Italiaanse hoop in barre tijden.

Verzorger; Koos Terol. Een hele lieve man, maar hij deed je altijd pijn.

Keeperstrainer; Donny Blans. De beste keeper die ik ooit heb gezien.
En verder iedereen die ik ken mag op de bank plaats nemen!
Op 1 mei 2010 werd Geordie met Haaglandia zaterdag 1 kampioen van de 3e klasse C na een 2-3 overwinning bij RAS.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb als voetballer een hele leuke tijd meegemaakt als voetballer. Heb in de voetballerij ook hele mooie mensen leren kennen die ik hopelijk binnenkort allemaal weer ga zien op het Haagse Voetbalhistorie Toernooi.
Geordie zittend 2e van rechts met veel van zijn vrienden tijdens ons Haagse Voetbalhistorie Toernooi bij VUC.

Geordie Blans
7 maart 2021