01. Naam?
Ger Fens
Seizoen 1988-1989 spits Ger Fens (rechts) namens Kranenburg koppend in actie in de nacompetitiewedstrijd tegen HVV. (foto uit privécollectie van Ger Fens)

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
Kranenburg
ADS

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
Kranenburg
Haaglandia
Wateringse Veld Kranenburg
en momenteel nog steeds bij SV Oosterheem

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Spits

04. Wat was je voor een voetballer?
Het ging mij alleen om het scoren en daar deed ik bijna alles voor haha

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Als voetballer was dit toch wel in seizoen 1988-1989 dat we met Kranenburg promoveerde via de nacompetitie naar de zondag vierde klasse KNVB in de thuiswedstrijd tegen RKSVM.

(redactie; op onze website staat hierbij vermeld…….. Op zondag 7 mei 1989 moest het dan gaan gebeuren! RKSVM en Kranenburg stonden, met nog één wedstrijd te gaan, op gelijke hoogte en op die dag stond dus de kraker Kranenburg-RKSVM op het programma.
Voor ruim 1.500 toeschouwers kwam Kranenburg in de 34e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Paul Korver jr. Vervolgens liet Kranenburg haar aanhang lange tijd in spanning maar na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond de 1-0 nog steeds op het scorebord en speelde zich vervolgens emotionele taferelen op het veld af. Bestuursleden en toeschouwers konden hun tranen nauwelijks de baas want Kranenburg keerde na 15 jaar HVB-voetbal weer terug in de zondag 4e Klasse KNVB.)

5 B. Als trainer zijn het er veel en wil ik er graag een aantal noemen:
1. De promotie naar de toenmalige Topklasse met Haaglandia. Ik nam het samen met Jos van der Helm zeven wedstrijden voor het einde over van Albert van der Dussen met negen punten achterstand, thuis in een onvergetelijke wedstrijd tegen Westlandia promoveerden we alsnog.

2. Dat zijn alle kampioenschappen en promoties met Kranenburg. Van maar liefst de toenmalige Hoofdklasse HVB (samen met Willem van het Hout en Gerard Durand) naar de Hoofdklasse KNVB (samen met John Grunholz). Deze periode met hem is mij nog steeds erg dierbaar.

3. De wedstrijden in de KNVB beker met zowel Kranenburg als Haaglandia tegen Heerenveen, Sparta, Groningen, Excelsior en ADO Den Haag.

06. Dieptepunt?
Als voetballer:
Het missen van de eerste Haagsche Courant Cup finale tegen Texas DHB. In de halve finale scoorde ik nog het winnende doelpunt maar voor de finale werd ik disciplinair geschorst door trainer Rene Pas.

Als trainer:
Het verliezen van de landelijke Amstel-Cup bekerfinale tegen ADO’20.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Martin Kloor! Martin woonde bij ons aan de overkant in de straat en kwam na zijn periode als prof bij Holland Sport weer terug naar Kranenburg. Dit was iets waar mijn vader zich erg voor heeft ingezet en erg trots op was dat dit ook lukte. In een uitwedstrijd tegen sv Wassenaar heb ik mijn debuut in het eerste van Kranenburg mogen maken waar Martin toen nog deel van uitmaakte. Dit was en is een voor mij een onvergetelijk moment. Sterker nog; dat moment is voor mij een synoniem geworden in mijn voetbalverleden.

08. Wie was jouw beste trainer?
De beste dat zou ik niet weten maar wel wie het langste mijn trainer was en dat is Rene Pas. Sorry Rene haha…

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jazeker, heel veel. Maar als uitschieter Erkan Sensoy, waarmee ik als trainer al 16 jaar mag samenwerken en nog steeds doe bij SV Oosterheem. Erkan is een fantastische voetballer en mens!

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Dat waren er wel verschillende want als spits had ik echt nog te maken met de pure voorstoppers waarmee ik menig pittig duel heb uitgevochten. Overigens waren dit duels met wederzijds veel respect want na de wedstrijd schudde we elkaar gewoon de hand en dronken we in de kantine samen een drankje.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dat is voor mij niet zo moeilijk: het originele witte shirt van HSV Kranenburg met de zwart/rode V.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dat was uiteraard de door eigen leden gebouwde kantine van Kranenburg op een unieke locatie (Kijkduin), waar menig feestje is gehouden.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Jazeker, zoals gezegd ben ik nog steeds actief als trainer op zaterdag bij SV Oosterheem. Een club waar je nog de echte gezellige verenigingssfeer kan terugvinden. Bovendien hoop ik volgend seizoen weer wedstrijdjes uit te zoeken die ik dan op zondag ga bekijken.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Als voetballer;
Keeper(s); Leo Vis en Koos Walraven
Remo Oudshoorn
Joop Nieuwpoort
Joop Nieuwenhuizen
Paul Korver
Rob van der Vegt
Krijn de Graaf
Antoon Fens
Peter Hage
Martin Kloor
Gerard Durand

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Na 30 jaar als trainer actief te zijn is deze vraag zo moeilijk want nu moet ik spelers gaan passeren die ook erg goed zijn/waren. Maar goed, bij deze mijn sportieve plicht;
Keeper(s); Patrick de Groot en Patrick Puister
Dennis Roerade
John van Otterloo
Geordy Blans
Albert van Oosten
Bert Dusbaba
Erkan Sensoy
Barry de Poorter
Danny Driessen
Martin Abbenhuis
Edwin Grunholz

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Over mijn voetbalverleden niet, die is prachtig geweest en daar kijk ik met veel plezier op terug. Dat ik bij vraag 14 A. en B. nogal wat spelers niet heb kunnen noemen daarbij bied ik bij deze mijn excuses aan.

Ger Fens
11-04-2021