01. Naam?
Ger Oosterveen
Ger Oosterveen (korte mouwen) in actie in de kampioenswedstrijd met ‘s-Gravenzandse SV tegen Unicum Rotterdam (1981). (Foto uit privécollectie Ger)

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
Duindorp SV
RVC
VCS
‘s-Gravenzandse SV
vv Monster

Zaalvoetbal;
DKS intiem
Alter Boys
Fv Snoekie.

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
Duindorp SV
‘s-Gravenzandse SV
RVC (assistent bij Eelco Fielemon)
Quintus.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Spits, maar vanaf ongeveer mijn 25e omgeturnd tot centraal op het middenveld spelend.

04. Wat was je voor een voetballer?
Aanvallend, technisch (al zeg ik het zelf ), ik gaf vaak de assist waar een doelpunt uit kwam en was zelf ook wel goed voor ongeveer 15 doelpunten per seizoen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Als voetballer meerdere kampioenschappen met; Duindorp SV, ‘s-Gravenzandse SV en vv Monster (2x).
Haagse courant cup finale in 1983 tegen ADO op het veld van Tonegido, gewonnen door ADO met 3-2 volgens mij..
Westland Cup gewonnen met ‘s-Gravenzandse SV en vv Monster.

Bij het zaalvoetbal;
Kampioenschap van DKS met als hoogtepunt, na districts wedstrijden, het eind toernooi om het Nederlands kampioenschap in Velp waarbij wij als 3e eindigden.

Het kampioenschap Alter Boys.
En met All Stars/Den Haag in Ahoy tegen Ajax – Old stars vond ik ook ook een hele mooie ervaring.

Als trainer toch wel de promotie in mijn tweede seizoen bij Duindorp SV.
Toen ik daar als trainer begon kreeg ik als opdracht mee de selectie weer enthousiast te maken waardoor de trainingen beter bezocht zouden worden, wat op dat moment niet het geval was. Omdat het lukte hebben we het 1e seizoen tot aan het eind om het kampioenschap gespeeld samen met De Postduiven die uiteindelijk kampioen is geworden. Het tweede seizoen hebben we promotie kunnen bereiken via de nacompetitie. Heb echt genoten van deze groep spelers, zowel het 1e als 2e.

06. Dieptepunt?
Degradatie met ‘s-Gravenzandse SV. Mijn 1e seizoen daar als trainer coachte ik het 2e elftal en assisteerde Reinier Kreyermaat (Beertje van Feyenoord), die op dat moment hoofdtrainer was. Omdat het niet lekker verliep tussen Kreyermaat en het 1e elftal werd hij aan het einde van het seizoen, voortijdig, ontslagen. De spelers groep droeg mij toen voor aan het bestuur om Kreyermaat op te volgen, wat ook gebeurd is. Wel waren er 5 á 6 spelers uit Rotterdam, die solidair waren met Beertje, ook vertrokken, wat dan weer geen leuke bijkomstigheid was. Dit hebben we daarna niet op kunnen vangen en zijn ondanks alle inzet in de laatste wedstrijd van het seizoen gedegradeerd.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dan noem ik er drie!
Dick Bakker; Technisch begaafd en een heel fijn persoon.
Ton Bakhuis; Als keeper fantastisch en met zijn humor was het altijd dikke pret bij RVC..
Hans Lamens; Technisch en ook uniek met zijn humor natuurlijk. Hans ken ik denk ik al 100 jaar.

08. Wie was jouw beste trainer?
Bij al mijn trainers heb ik veel ervaring op gedaan, als ik dan toch een keuze moet maken kies ik voor Herman van Dinten, bij vv Monster. Als trainer ben je natuurlijk afhankelijk aan wat je voor spelers tot je beschikking hebt. Herman had het inzicht om de spelers op de juiste plek te zetten en de taakverdeling perfect uit te leggen. Blijft uiteraard altijd afhankelijk van de resultaten.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Niet direct vrienden maar wel fijne mensen die ik nog met enige regelmaat tegen kom. Vooral de reunie’s bij ‘s-Gravenzandse SV en vv Monster waren heel leuk om mee te maken. Wordt vervolgt heb ik begrepen, na de corona.

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Wat me voor de geest komt is vv DUNO. Op enkele kansen na bijna niet door heen te komen. DUNO was gewoon altijd een stugge ploeg om tegen te voetballen, in die tijd. Wat ook wel weer een kwaliteit is natuurlijk.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Heb er zelf nooit in gevoetbald maar het ADO shirt ( Rood-Groen ) vond ik wel het mooiste shirt in het Haagse.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Geen directe voorkeur, had het eigenlijk bij elke club of sporthal wel naar me zin.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Heb samen met mijn zoon Arvid een seizoenkaart bij ADO Den Haag en hebben daar een gezellig clubje opgebouwd in Vakje G. Blijft leuk die club te volgen maar kan ook genieten van de top clubs die op bezoek komen. De speelwijze van de teams analyseren vind ik heel leuk om te doen en hoop natuurlijk op betere tijden voor ADO Den Haag.
Ook geef momenteel training aan een dames elftal van Graaf Willem II VAC, momenteel niet natuurlijk vanwege de corona. Ik beleef daar veel plezier aan, zeker gezien het enthousiasme bij die Gravinnen.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Dit is een hele moeilijke vraag want ik heb sowieso met twee geweldige keepers mogen samen voetballen. Dit waren; Ton Bakhuis (bij RVC) en Maurits Voskamp (bij v.v. Monster).
Spelers;
Karel Bouwens (RVC)
Hakim Braham (RVC)
Maup Martens (RVC)
Koos van Dullemen (VCS)
Mari Veltman (‘s-Gravenzandse SV)
Hans Lamens (‘s-Gravenzandse SV)
Aad Moerman (‘s-Gravenzandse SV)
Jaco van den Hoeven (vv Monster)
Johan Reedijk (vv Monster)
Han Verkade (vv Monster)

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Keeper; Jan Heskes (Duindorp SV)
Spelers;
Daan Verbaan (Duindorp SV)
Martin Klein (Duindorp SV)
Johan van Wijngaarden (Duindorp SV)
Dick Finkelnberg (Duindorp SV)
Patrick den Heijer (Duindorp SV)
Ruud van Wingerden (Quintus)
Bart den Bakker (Quintus)
Patrick Fieret (‘s-Gravenzandse SV)
Fred van Dokkum (‘s-Gravenzandse SV)
Joost Barendse (‘s-Gravenzandse SV)

Ik wil tevens een aantal zaalvoetballers benoemen waar ik hele mooie tijden mee heb gehad.
Ton van de Veer
Leen de Graaf
Karel Oosterbaan
Dick Bakker
Ben de Roode
Gerard Durand
Puck Hofland
Rob van den Tas
Rob Vrolijk
Wout Pronk
John Neervoort
Aad Buitendijk.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb genoten van de mensen en van het spelletje, en nog steeds. Heb ook zeker kansen gehad om betaald voetbal te bereiken maar moest daar te veel voor inleveren. Eerlijk gezegd had ik er niet alles voor over om dit te bereiken, wat ik wel regelmatig terug zag bij andere spelers.

Het was overigens ook niet altijd rozengeur en maneschijn hoor, want ik heb onder andere twee keer een aanvaring gehad met een trainer, wat altijd kan gebeuren toch? Van deze trainers heb ik nooit begrepen waarom ik moest stoppen met zaalvoetbal met de reden dat je geblesseerd kan raken. Ben ook nooit gestopt, want als ik een doelpunt had gemaakt stond er altijd een andere naam in de Haagse Courant.

Overigens had ik bij vraag 14 A en 14 B nog vele namen aan toe kunnen voegen maar heb gekozen voor de namen die in eerste instantie bij me op kwamen.

Groet, Ger Oosterveen.
28-02-2021