01. Naam?
Gerard de Niet
Eerste elftal van Holland Sport’32 (seizoen onbekend). Staand v.l.n.r; Jan Gras, Peter Adegeest, Hans van der Hoeven, Ton de Bruin, Evert Snellenberg, Willem Pronk, Hans Spaans, Martin de Snoo en Joop Voorthuizen (trainer). Zittend v.l.n.r; Piet Harteveld, Gerard de Niet, Rene van Roon, Ronald van der Does, Rinus Roos, Henk Schaap en Frank de Snoo.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Holland Sport’32
Svv Scheveningen
SVPTT
Hsv Kranenburg

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Een echte spits

04. Wat was je voor een voetballer?
Ach ik was geen echte voetballer, liep meestal iedereen in de weg. Mijn voordeel was wel dat ik nog wel eens een doelpuntje maakte.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Ben meerdere malen kampioen geworden maar het mooiste was toch wel dat ik 3x scoorde in een vriendschappelijke wedstrijd met Svv Scheveningen tegen FC Den Haag met o.a. Rene Stam, Martin Jol en Heini Otto.

06. Dieptepunt?
Nooit meegemaakt want meestal stond ik dan wissel hahaha

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Sowieso Teun Platje, een gigant bij Holland Sport’32, Joop Roeleveld (Scheveningen) en Chiel den Heyer (SVPTT).

08. Wie was jouw beste trainer?
Jacob Brik zowel bij SVPTT als bij Hsv Kranenburg

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Heel veel, alleen als ze me zien duiken ze allemaal weg …..

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Martin van Bemmel van Duindorp SV

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Van Hsv Kranenburg

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dan ga ik toch voor de oude kantine van Svv Scheveningen.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Zelf helemaal niets meer maar mijn zoon Mike de Niet speelt in Scheveningen 1 en die volg ik overal, zowel dus bij thuis- en uitwedstrijden.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper: Peter Grotzinger bij SVPTT
Beste spelers dan ga ik voor het hele team van Holland Sport’32
Het favoriete eerste elftal Holland Sport’32 van Gerard in seizoen 1980-1981. Staand v.l.n.r: Jan Gras sr. (erevoorzitter), M.de Snoo, Wim Keus, A.v.d.Zwan, R.de Bruin, C.Keus, Wim Pronk, P. Harteveld, G.v.d. Donker (voorzitter), C. Snoek (verzorger) en Puck Hofland (trainer). Zittend v.l.n.r: G.Spaans, Teun Platje, Gerard de Niet, A.Keus (aanvoerder) en Theo van Reijs.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Heb als voetballer een prachtige tijd meegemaakt al ben ik als doelpuntenmaker niet zo bekend geworden als doelpuntenmaker. De tijd bij Hsv Kranenburg was een feest in mijn leven. Ik wil iedereen bedanken die ooit het lef heeft gehad om met mij het veld in te gaan haha

Verder wil ik bij deze gelijk gebruik maken om jou ook te bedanken Rob voor alles wat je doet voor onze verleden. Heel veel mensen van mijn generatie genieten hier van. Ik wens je veel succes verder met alles wat je doet en ik kom zeker een keertje bij je langs voor een bakkie koffie en een praatje.

Verder wens ik een ieder nog heel veel geluk en gezondheid toe, dit was brandhout goede dag.
Foto ooit in 2011 gemaakt van Gerard en zijn moeder Riena de Niet. De moeder van Gerard van van 1980 t/m 1982 de laatste voorzitter van de unieke voetbalclub Holland Sport’32 voordat men een fusie aanging met Texas DHB.

Gerard de Niet
19-02-2023