01. Naam?
Mijn volledige naam is Harm van Doezum.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Zelf actief op veld en zaal alleen bij Cromvliet.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
In de jeugd en de eerste jaren in het eerste van Cromvliet speelde ik altijd op het middenveld, de laatste jaren speelde ik ook regelmatig centraal achterin. Mijn voorkeur was wel de rechtshalf positie.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was een speler die in dienst van het elftal speelde, ging geen duels uit de weg en vond het heerlijk om te bikkelen op het middenveld, vroeger werd het de stofzuiger van het elftal genoemd. Ondanks me lengte was ik een hele matige aanvallende kopper haha.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat waren er een paar: als eerste wil ik het kampioenschap met de A1 noemen, in dit jaar wonnen we alles  wat je kon winnen  hoop toeschouwers, goed voetbal, veel goals gemaakt en weinig tegen en naast het voetbal een hoop plezier.
Als tweede het kampioenschap met het eerste in 93/94 onder Simon Venema.
En als derde vond ik het fantastisch om een aantal jaren met mijn broertje Sjaak te spelen in Cromvliet 1.

06. Dieptepunt?
Mijn dieptepunt was dat ik door een zeer vervelende blessure namelijk een virus op mijn zenuwbanen in mijn benen op mijn 28e een punt moest zetten achter mijn actieve spelers tijd.
Een ander diepte punt vond ik ook dat Cromvliet door welke reden dan ook ophield te bestaan, ik heb nooit een voet gezet in de fusieclub Escamp. Ik was na de fusie regelmatig te vinden bij HMSH.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat is de vereniging Cromvliet, daar ligt een groot gedeelte van mijn verleden waar ik eigenlijk na de doordeweekse trainingsavonden er ook altijd te vinden was op zaterdag en zondag, het was 1 grote familie waar ik veel vriendschappen aan heb overgehouden.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dit is een hele makkelijke vraag, Martin de Kort, niet alleen als trainer/coach een topper maar ook als mens een wereldman. Door zijn manier van het benaderen van het spel en de besprekingen liep je de graspollen uit het veld, hij was mijn trainer in de jeugd A1 en twee keer een periode in het eerste en heb nog steeds regelmatig contact met hem.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jazeker, de vrienden leren kennen door het voetbal, maar ook alle lief en leed met elkaar gedeeld door de jaren heen, fantastische gasten allemaal.

10. Was vroeger echt alles beter?
Het was niet beter, het was anders, vroeger hadden we niet veel naast het voetbal. We trainden maar 2 x per week en in het weekend je wedstrijd, maar in de rest van de week liep je de hele dag met een bal aan je voet op straat, waardoor de techniek wat beter was. Tegenwoordig trainen ze 3 tot 4 keer met in het weekend je wedstrijd en daarna is het vaak nog fitness en of vechtsport waardoor ze nu meer op kracht doen. Fysiek is het wel meer aanpoten heb ik het idee, maar goed het is een hele andere tijd.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het Cromvliet shirt blijft voor mij het mooiste al ben ik niet erg objectief hierin. Ik als Feyenoord supporter vind het oude ADO tenue groen/rood shirt, witte broek en kousen erg mooi. Ook het uit tenue van DHC vind ik erg mooi.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De gezelligste kantines waren voor mij toch wel die van de volksclubs zoals Cromvliet, ODB en Wik, heerlijke feesten gehad na de wedstrijden.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Jazeker, ik ben altijd betrokken gebleven nadat ik moest stoppen met zelf voetballen. Wim Boere vroeg op mijn 30e of ik hem wou assisteren bij Cromvliet wat ik 3 seizoenen heb gedaan. Na de fusie van Cromvliet ben ik naar HMSH gegaan waar ik 4 seizoenen de trainingen en wedstrijden van mijn zoon ben gaan doen, gevolgd door 5 seizoenen Haaglandia, daarna nog 6 seizoenen bij DHC waar ik trainer was in lichtingen D, C, B. Door omstandigheden ben ik nu voor tweede seizoen team manager van de A1.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Ja ik denk wel dat de clubliefde vroeger groter was dan tegenwoordig, maar dat komt doordat zoals ik al eerder zei dat we niet veel anders hadden , als ik kijk naar mijn eigen tijd in de A1 kwamen pa/ma, opa/oma, gezinsleden, vriendinnetjes, vrienden, andere teams alles kwam kijken, tegenwoordig mag je als speler blij zijn als er 2 van jou kennissenkring komen kijken, de tijd is ook veel te gejacht, iedereen heeft het te druk  de binding valt weg, ook is het zo dat je voor 50 euro al ergens anders gaat spelen. Jammer? JA! Maar het is niet anders, het is deze tijd.

15. Heb je nog ideeën / suggesties voor onze website?
Eerlijk gezegd zou ik het niet weten , ik persoonlijk vind het fantastisch wat je doet , maar snap heel goed dat het niet niks is en het ontzettend veel tijd , energie en geld kost. Het doet mij wel heel veel als ik zie wat iedereen nog doneert aan schitterende oude spulletjes. Als je ziet ook wat een mensen er af komen op het toernooi , schitterend en het leeft enorm. Ik hoop ook dat je het werk kan voortzetten , maak van alle niet bestaande clubs 1 hele grote met desnoods een contributie van bv 25 euro om je werk te kunnen blijven doen.