01. Naam
Jack van Brummelen
VIOS – Kranenburg, Jack van Brummelen namens VIOS in duel met Martin Abbenhuis. Op de achtergrond links Wesley van Veen en Shiero de Wilde (rechts).

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Begonnen bij Dynamo ’67 op mijn 5e daarna vanaf mijn 8e heel de jeugd van ADO doorlopen met 1 jaar een uitstapje in de B naar RVC.
In de senioren vervolgens:
VIOS (5 jaar)
Laakkwartier (5 jaar)
SV Nootdorp ( 3 jaar)
Full Speed ( 1 jaar)
Daarna ben ik in het sterrenteam van Laakkwartier 3 gaan voetballen om vervolgens de laatste 2 jaar af te sluiten bij de veteranen van Quick Steps

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ja je kon mij overal eigenlijk opstellen. Begonnen als rechtsback, toen verdedigende middenvelder, laatste man en de laatste jaren juist in de spits. Maar denk dat ik het best tot mijn recht kwam als verdedigende middenvelder.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik moest het vooral hebben van mijn loopvermogen en tactisch inzicht. Kon het spelletje wel aardig lezen en had een aardige trap. Kon ook lekker babbelen, dat heeft mij weleens een kaartje opgeleverd.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Pfff dan zijn er wel wat. Naast alle kampioenschappen met ADO en Laakkwartier en de D1 cup en C1 cup vond ik de promotie met Full Speed in mijn laatste selectie jaar ook bijzonder. Ze promoveerde voor het eerst in de geschiedenis naar de 2e klasse. Ook het kampioenschap met de veteranen van Quick Steps 2 jaar geleden in de allerhoogste klasse was mooi. Ik werd ook nog topscorer dus was een mooi moment om zelf actief te stoppen.
Daarnaast ben ik in een ver verleden Nederlands kampioen met schoolvoetbal geworden. Van alle basisscholen in Nederland waren wij de beste. Maar niet zo gek met jongens als John Grünholz, Ekrem Kahya, Ali Boussabon en Maikel Renfurm in je klas.
Ook de trip naar Japan met de A-landelijk van ADO was een fantastische ervaring. 6 jaar na de eerste groep gingen wij onverwachts ook, was geweldig om mee te maken

06. Dieptepunt?
Toch wel de degradaties met VIOS en Laakkwartier. Met VIOS degradeerde we zelfs met een positief doelsaldo en dat had nooit mogen gebeuren met een elftal waar spelers als Jim Charité, Patrick Lodder, Eki Korte, Remon Verlangen, Raymond van Dullemen en Jacco van Vianen onder andere in zaten.
De degradatie met Laakkwartier was misschien nog zuurder. In de winterstop haalde Hans van Laar 3 spelers uit het 3e elftal terug (waaronder mij persoontje) om de straatlengte achterstand die ze hadden goed te maken. Dit lukte. Wonder boven wonder haalde we de nacompetitie maar verloren we op uitdoelpunten en degradeerde we alsnog. Ik was de beslissende wedstrijden geblesseerd en daar baalde ik toen flink van

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Toch wel mijn vader Henk van Brummelen die altijd meeging en kwam kijken. Sloot daarna ook vaak de kantine af na een wedstrijd. En Hans van Laar. Die heeft mij wel 6x gevraagd als speler of trainer. Het is hem 2x gelukt. Fijne vent.

08. Wie was jouw beste trainer?
Kom ik toch weer uit op Hans van Laar maar ook Pierre van Zinnen. Zijn wel vergelijkbare types die een bepaalde sfeer in een elftal brachten en je vertrouwen gaven. Tactisch vond ik Martin Jol de beste.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jawel, Geordie Blans, Kevin de Zeeuw en Robbert Dingshoff zie ik regelmatig. Daarnaast een heel hoop vage voetbalkennissen.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Vond Maurice den Heijer altijd wel lastig om tegen te spelen. Die zat overal tussen met dat lange lijf en poten van hem. Gelukkig kwam hij later bij ons spelen. Verder kon ik achteraf ook genieten van Edwin Grünholz. Elke keer dacht je dat hij hem voorgaf maar trapte je toch weer in die kapbeweging

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dat kan er maar 1 zijn: Het rood groene shirt van ADO. Maar het geblokte shirt van Laakkwartier staat op een eervolle 2e plek.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Bij die van Laakkwartier en Quick Steps heb ik toch wel de mooiste feestjes meegemaakt.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Mijn zoon Kay speelt in de JO17-1 bij HBS. Daar ga ik altijd kijken. Voor de rest niet veel meer. Het is niet meer zo gezellig als vroeger.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Het waren wat giganten hoor waarmee ik heb gevoetbald. Moeilijk om te kiezen en ik zal er vast een paar vergeten maar:

Keeper: René Stam (was in zijn nadagen nog zo fanatiek en fit, fenomeen)

Spelers:

Kelton Manuela (de voorloper van Dani Alves)

Geordie Blans (vieze schopper)

Jim Charité (fantastisch linkerbeen en inzicht. Gouwe gozer ook)

Leo Schellevis (was altijd zo gedreven, alsof hij nog 18 was. Fantastisch inzicht)

John Gelauf (misschien wel de speler met de beste techniek ook aan de bar)

Robbert Dingshoff (compenseerde zijn loopvermogen met een heerlijke trap)

Jeffrey Rutten (was aardig compleet, sterk, loopvermogen en techniek, scoorde alleen meer buiten dan in het veld)

Marco Planken (goede wedstrijdmentaliteit maar slaat nog weleens door, neusje voor de goal)

Rick Hoogendorp (heerlijke intuïtieve spits, klikte samen goed)

Allie Gordeau (beste supersub ooit, heel sterk in de laatste 5 min en de 3e helft)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Iedereen zegt dat vroeger alles veel beter was. Is natuurlijk ook zo. De spelers zijn tegenwoordig fitter en het spel gaat misschien sneller maar vroeger was er meer saamhorigheid, interesse in elkaar en het spelletje, waren er genoeg vrijwilligers en werd er ook genoeg geregeld. We kunnen wel zeggen dat door alle “social media” het er niet echt socialer op geworden is. Maar gelukkig hebben we jouw website en toernooi nog om ouwe herinneren op te halen en te bekijken. Ga dus vooral door want je doet er zoveel “oudjes” een plezier mee.

Jack van Brummelen
22-08-2021