01. Naam?
Jeffrey Zwarts
“Doelpuntenmachine” Jeffrey Zwarts scoort hier namens GONA één van zijn vele goals uit zijn prachtige voetbalperiode.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
ESDO
VIOS
GONA
sv Voorburg
Laakkwartier
Cromvliet
Wippolder

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Dat was de spits positie.

04. Wat was je voor een voetballer?
Is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen maar ik denk dat mijn tegenstanders het nooit heel fijn vonden om tegen mij te spelen. Ik speelde vaak op het randje (of er net over) wel was het zo dat ik altijd en overal scoorde. Balvast en kopsterk en een klein beetje luie spits hahaha.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Naast de kampioenschappen met de verschillende verenigingen toch ook wel dat ik topscoorder ben geworden van de Haagse regio. En voor mij persoonlijk was een hoogte punt dat mijn zoon Jay zwarts een voorzet gaf en ik daaruit scoorde, we spelen momenteel in 1 team VUC 3 (vedettes) samen.

06. Dieptepunt?
Heb ik eigenlijk niet gehad, genoten van alles.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Niet een naam in het bijzonder eigenlijk.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ik denk dat ik van elke trainer wel wat geleerd heb en wil niemand te kort doen maar als ik er twee moet noemen dan Hans van Laar en Toon Brakus, maar ook met de meeste trainers andere kon ik wel goed overweg ( niet altijd want ik was een lastig mannetje ).

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ik speel nog steeds in een heel leuk vrienden team bij VUC 3, allemaal topgasten. Voor de rest is het heel leuk als je oude bekende ziet als je weer eens een wedstrijdje gaat kijken.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat waren voor mij de tegenspelers die niet ingingen op een beetje provoceren en gewoon hun ding bleven doen zoals bijvoorbeeld Larry Sittrop van GONA en nog een paar anderen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vind het Laakkwartier shirt toch wel het mooiste met als tweede het oude ESDO shirt.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dat was ook de kantine van Laakkwartier. Maar ook bij ODB was het na de wedstrijd altijd gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Zoals ik al zei speel ik nog steeds in VUC 3 maar voor de rest ga ik niet meer zoveel ergens kijken. Ik mis dan toch de sfeer die er vroeger meer was rondom een wedstrijd.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Dan moet ik natuurlijk mijn huidige team van VUC noemen daar speel ik met alleen maar toppers haha. Tsja moeilijk, ik heb bijvoorbeeld samen met drie geweldige keepers samengespeeld en daar kan ik niet uit kiezen. Dus hier volgt de lijst;
Rene Stam
Leo de Boer
Ton Bakhuis
Dick Sloos
Bas Steffens
Leo Schellevis
Rene van de Berg
Marco van Delden
Iwan Lionar
Kelton Manuela.
Donny Vermeer
Marco Rossel
En zo weet ik er nog wel een paar pfff. Sorry voor die andere jongens die er nu niet bij staan, maar anders had ik nu nog niet klaar geweest.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ja ik hoop dat we snel weer normaal het veld op kunnen en we deze corona tijd snel weer kunnen vergeten. En Rob ga jij gewoon door met de Haagse voetbalhistorie want het is echt geweldig om de stukjes te lezen en te zien hoe het met oude bekende gaat.

Jeffrey Zwarts
4 april 2021