01. Naam?
John Vermolen
John Vermolen (rechts) in actie tijdens zijn periode bij JAC (foto uit privécollectie van John Vermolen)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Texas DHB
JAC
Paraat
Texas DZS

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik was een echte middenvelder maar speelde ook wel vaak op de laatste man positie.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een lastige hahaha, zowel voor de trainer als voor de tegenstander. Ik was een harde werker met veel loopvermogen. Ik wilde kosten wat kost iedere wedstrijd winnen en ging hiervoor voorop in de strijd. Zeg maar ballen veroveren en die dan direct bij een goede speler van ons inleveren. Ik gooide ook de beuk er in als het echt moest.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
De promotie wedstrijd De Zwarte Schapen tegen Paraat. De Zwarte Schapen had aan een gelijkspel genoeg om tegen ons kampioen worden. Bloemen, muziek en een groot kampioenschap, alles was voor DZS geregeld maar wij van Paraat gingen er met een 2-4 overwinning vandoor en werden hierdoor kampioen.

06. Dieptepunt?
Als eerste het overlijden van mijn vader, mijn allertrouwste fan. Verder mijn knieblessure. Ik ben daar altijd last van blijven houden en hierdoor nooit meer op het niveau gekomen van voor deze blessure.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat zijn er heel veel dus! Ik ga ze niet allemaal opnoemen anders vergeet ik er een paar en dan zijn ze beledigd haha. Ik noem echter wel de naam van Leen de Graaf. Een fantastische voetballer maar bovendien een geweldig mens. Van hem heb ik bij Texas DHB heel veel geleerd.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dat zijn er twee. Theo Godschalk bij Texas DHB en Pim van de Maas bij JAC. Van hun heb ik het meeste geleerd. Voor de rest had ik niet echt wat met trainers, vond ze wel aardig maar wij spelers regelde het vaak zelf in het veld.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja heel veel voetbalvrienden. Je komt ze elke keer overal weer tegen, vooral op het voetbalveld. Met een aantal ga ik nog steeds privé goed mee om.

10. Was vroeger echt alles beter?
Ik denk persoonlijk van wel. Er werd beter gevoetbald er was nog clubliefde. Bovendien waren er toen allemaal Haagse derby’s. De voorbereidingen op die wedstrijden begonnen al op donderdagavond in de cafés en koffietenten, waar je je tegenstanders dan al tegen kwam. Geweldig toen om elkaar al ruim voor de wedstrijd (op een leuke manier) uit te dagen, zeg maar elkaar voeren. Tsja dat waren gezellige tijden.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het rood-wit-blauwe Texas DHB-shirt vond ik geweldig en apart.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Als we met Texas DHB ergens speelde was het in iedere kantine een gezellig feest. Maar in de Texas DHB kantine aan de Duinlaan en ook in de Paraat kantine heb ik geweldige feesten gehad.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik ben trainer/leider van m’n zoontje van 12 jaar bij RKDEO, daar ga ik ook nog wel eens bij het eerste elftal kijken. Voor de rest volg ik het voetballen een beetje via Facebook.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Aad Buitendijk (keeper)
Leen de Graaf
Pablo Plak
Edwin Grunholz
John de Pauw
Ricky van de Bergh
Jos Knoester
Fred Prosman sr
Ben de Roode
Wim Zwarts
Umro Jordan
en zo kan ik er nog wel vele opnoemen.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nee niet echt, maar wilde toch nog wel even zeggen dat mijn voetbalperiode een geweldige tijd is geweest die ik nooit had willen missen.
Ook wil ik de naam van Henna Grunholz nog even noemen. Ook hij is mijn trainer geweest. Wat een super man was hij toen ook en is dat overigens nog steeds.

John Vermolen
01-03-2020