01. Naam?
Johnny Grünholz
De familie Grünholz is een begrip in de Haagse voetbalhistorie. Het gekke er van, ze konden allemaal aardig voetballen ook zeg en hadden stuk voor stuk ook een geweldige techniek. Johnny Grünholz heeft hierdoor ook een geweldige voetbalcarrière meegemaakt, al kwam zijn droom om door te breken als profvoetballer helaas niet uit.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
ADO Den Haag
Kranenburg
KFC Sint Lenaarts
TONEGIDO
RVC Rijswijk
Haaglandia
DHC
Texas DHB
Voorschoten ‘97
GDA
Te Werve

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik kon eigenlijk overal wel spelen maar mijn favoriete posities waren toch wel centraal op het middenveld of laatste man

04. Wat was je voor een voetballer?
Technisch goed onderlegd met een goede traptechniek

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dit is mijn gehele periode bij Kranenburg, een periode waarin we heel veel prijzen wonnen.

06. Dieptepunt?
Mijn absolute dieptepunt was toch wel bij ADO Den Haag. Ik brak daar mijn enkel in de voorbereiding . Daarna kwam er een trainerswissel (Hoekstra voor Wotte) en toen was ik er wel klaar mee.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat zijn er twee, Edwin Grünholz en John Grünholz.

08. Wie was jouw beste trainer?
Eveneens Edwin Grünholz en John Grünholz . Dat zijn de twee beste waar ik onder heb mogen spelen.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Laten we zeggen een handjevol.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Dat zijn er ook weer twee en die waren beide met ADO Den Haag

1. Mijn debuut thuis tegen V.V.V. ik viel in de rust in en scoorde de 1-0 en na 5 minuten spelen scoorde ik meteen de 1-0.

2. De wedstrijd TOP OSS – ADO Den Haag, uit dus voor de periode titel. Ook in deze wedstrijd viel ik in na zo’n 20 minuten voetballen. Vervolgens gaf ik de assist op de 0-1 en maakte ik zelf de 0-2. Door die 0-2 zege pakte wij met ADO Den Haag dus de periodetitel.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het groen-gele shirt van ADO Den Haag en het shirt van Kranenburg

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Toch wel die van Kranenburg op Kijkduin

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee niet echt meer, ik volg Edwin uiteraard nog wel.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
1. Ricardo Darsan
2. Dennis Roerade
3. Martin Abbenhuis
4. Geordie Blans
5. Albert van Oosten
6. Ricky van den Berg
7. Nick Keijzer
8. Tim Kluivers
9. Paul van Leeuwen
10. Edwin Grünholz
11. Dennis Jos
12. Daniel Koegler

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nee hoor niet echt. Alle keuzes die ik gemaakt heb wat betreft mijn voetbal verleden heb ik gemaakt op basis van mijn gevoel, en daarom heb ik er heel vaak voor gekozen om samen met Edwin te spelen. Niet alleen omdat het familie is maar ook omdat hij echt de beste was waar ik mee heb mogen spelen En dat is ook zo voor mijn oom John als trainer, tevens mijn naamgenoot.

Johnny Grünholz
13-08-2023