01. Naam?
Johnny Thiebou
Nadat zijn droom als profvoetballer bij FC Den Haag in duigen was gevallen verkaste de talentvolle Johnny Thiebou in seizoen 1991-1992 van FC Den Haag naar Rvv Rijswijk, dat op dat moment in de zondag 1e Klasse van de KNVB voetbalde. Bij Rvv Rijswijk zou hij drie seizoenen voetballen voordat hij naar buurman RVC ging. Op de foto zien we Johnny in seizoen 1992-1993 in actie in het competitieduel tegen v.v. Wilhelmus.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Juventus
H.D.V
VCS B- regionaal
FC Den-Haag A landelijk (kampioen)
Vv Rijswijk 1ste klasse KNVB
R.V.C 1ste klasse KNVB
V.C.S 1 klasse KNVB (kampioen promotie hoofdklasse)
Vv Oranjeplein (5e klasse kampioen en in 4e klasse kampioen)
Johnny in zijn jeugdjaren bij VCS B-regionaal. In dit seizoen werd hij gescout door FC Den Haag

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Mijn favorieten positie was rechts half maar ik werd altijd rechts back gezet.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik denk dat ik een hele snelle en felle verdediger was die je moeilijk voorbij kwam. En was je me voorbij kwam je me steeds weer tegen door mijn snelheid. Met mijn snelheid en conditie kon ik een hoop oplossen. Ik was ook levensgevaarlijk als ik over de 2de lijn heen kwam, want er was niemand die mij bijhield.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Kampioen worden met de A- landelijk van FC Den Haag! Tot op de dag van vandaag is ze dat nooit meer gelukt). We speelden voor het kampioenschap tegen Emmen.
Seizoen 1989-1990 de Landelijke A van FC Den Haag kampioen van de toenmalige Shell competitie. Enkele bekende namen van toen op de foto: Stefan Koegler, Vincent Kippersluis, Johan de Vries, Johnny Thiebou (zittend geheel rechts) en John Baven. Spelers zoals Remco Torken, Marco Meier en Jeffrey Talan haalden nog zelfs het eerste elftal van FC Den Haag. Ook op de foto zien we trainer Mark Wotte en uiteraard elftalleiders Hans Melser en Peter Charité.

06. Dieptepunt?
Dat ik weg moest bij FC Den-Haag, mijn wereld stortte letterlijk in!

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Ik denk dan toch de trainers Mark Wotte en René Notten. Zij wisten mij zo te motiveren dat ik het gras op zou vreten voor ze. Ook Hans Melser schiet mij dan meteen te binnen, hij was mijn fantastische leider van het team bij FC Den Haag.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dat zijn er eigenlijk twee: mijn vader en Mark Wotte. Mijn vader zei altijd; waar de bal is ben jij! Daar heb je snelheid en conditie voor nodig en dat had ik te danken aan hem. Door zijn tactiek van trainen tot overgeven toe…Eerste meters trainen met autobanden achter me aan sleurend. Doorgaan tot het bittere eind!

Daarna nam Mark Wotte het over, die had eigenlijk dezelfde tactiek, doorgaan tot het bittere eind, je moet jezelf pijn kunnen doen!

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Echte vrienden niet maar ik spreek en zie nog wel regelmatig spelers. Ook dat is een soort vriendschap.
Seizoen 1995-1996 Johnny (voorste rij 3e van rechts) terug bij de club waar zijn mooie voetbalcarrière allemaal echt begon.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Dat zijn er meerdere, maar ik zal er maar twee noemen:
01. FC Den Haag A-landelijk thuis tegen Ajax.Ik stond al een half jaar reserve, kwam het spelershome inlopen en zag mijn naam staan. Ik stond ineens de basis! Er zat zoveel gif in me flikker, omdat ik al zolang er naast stond dat ik Edgar Davids uit de wedstrijd speelde! Vervolgens kreeg ik voor de Coca Cola jeugdcompetitie 3 punten van Louis van Gaal. Dat was een heerlijk gevoel 😂😂😂

Maar Kampioen worden tegen Emmen thuis is ook wel memorabel te noemen 😉

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dan denk ik toch het oude katoenen shirt van H.D.V met kraag

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De oude Oranjeplein kantine natuurlijk! Ach ach ach wat een feesten heb ik daar meegemaakt zeg 😂😂😂
In seizoen 2007-2008 vierde Johnny zijn laatste kampioenschap met v.v. Oranjeplein Dit kampioenschap van v.v. Oranjeplein werd opgedragen aan de in dit seizoen veel te vroeg overleden Bul Zwalve, die zoveel voor Oranjeplein heeft betekend. Zo werd een turbulent laatste jaar van v.v. Oranjeplein als zelfstandige vereniging alsnog een klein beetje positief afgesloten.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik volg het niet echt meer eigenlijk.
RVC 1 in seizoen 1994-1995. De RVC-selectie van de nieuwe trainer Toon Brakus bestond o.a. uit: Johnny Thiebou (zittend 4e van rechts), Lennert Hegie, Hendrik Grunholz, Michel Lier, Peter Wijsman, Tom Danner, Marcel Haak, Tom Wiegman, Leon Wessels, Barry Charite, Patrick Hornsveld, Bas Steffens, Rob de Lange, Kelton Manuela, Stefan Koegler, Schuur, Hadi Ibrahimovic en John van Hasenbroek.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
1 Vincent Kippersluis
2 Peter Baptiste
3 Patrick van Dullemen
4 John Baven
5 Raymond Flaton
6 Jurgen Faber
7 Max Tjaden
8 Stefan Koegler
9 Remco Torken
10 Jeffrey Talan

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ja, er zijn nog veel meer goede voetballers waar ik mee gevoetbald heb, maar dan niet een heel seizoen mee. Bij VCS hadden ze bijvoorbeeld altijd een geweldige jeugdopleiding. Ik was tweedejaars B speler toen FC Den Haag me haalde voor de A landelijk bijvoorbeeld en in dat zelfde jaar ging Raymond Flaton naar Sparta.

Met deze vragenlijst komen er weer zoveel mooie herinneringen bij mij tevoorschijn als ik aan die periodes terug denk. Prachtig!
Johnny na de verloren bekerfinale tegen PSV in het PSV stadion.

Johnny Thiebou
14-01-2024