De 15 vragen wordt mogelijk gemaakt door

 


01. Naam?

Jos Vercauteren
Prachtige foto van Jos Vercauteren uit de wedstrijd Quick tegen Hsv ADO. Jos ten voeten uit zonder scheendekkers in fel duel met ADO-er Henk Dijkhuizen. (Alle foto’s in dit item komen uit het privéarchief van Jos Vercauteren).

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Alleen bij Quick (lid vanaf september 1970)

In de zaal gevoetbald voor Z’75, de club van o.a. Huub van Weelden.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik heb op bijna elke positie gespeeld in Quick 1, alleen geen keeper geweest. Favoriete plek was toch wel centraal middenveld, hoewel de laatste jaren in de spits ook erg leuk waren.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een fanatieke voetballer met een grote inzet, groot loopvermogen die niet zo heel goed tegen zijn verlies kon, en nog steeds niet kan, en uiteraard vaak zonder scheendekkers. Pikte ook regelmatig een doelpuntje mee.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Uiteraard de kampioenschappen met Quick in 1984 (uit VVSB) en 1993 (thuis RKAVV). Hoogtepunt qua rivaliteit dan zeker ook de wedstrijd tegen HBS in mijn eerste volledige jaar in de senioren 1983. HBS degradeerde doordat wij daar wonnen.

06. Dieptepunt?
Als voetballer zeker niet. Nooit serieus geblesseerd geweest en nooit gedegradeerd. Helaas was o.a. mijn zwakke rug wel de belangrijkste reden dat ik in 1996 stopte met selectievoetbal. Als ik dan een dieptepunt moet noemen de HC Finale in 1995 tegen ADO, met rode kaarten, kopstoten en elleboogje.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dan noem ik twee namen.
Fred Lonzieme, zowel in mijn jeugd als in de senioren mijn leider. Wat die man heeft gedaan voor zijn teams was ongelofelijk. Nu baas bij Crayenhout, de hockeyafdeling bij onze buren.
En Wil Amons, vanaf het moment dat ik op Quick kwam actief voor jeugd en senioren. In mijn seniorentijd erg actief als o.a. wedstrijdsecretaris. Gouden vrijwilligers voor een club.

08. Wie was jouw beste trainer?
Cees Tempelaar.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Dat kan niet anders als je je hele jeugd en senioren voetbaltijd bij Quick hebt gezeten. Met Erik de Jonge heb ik vanaf Welpen 1, tot en met Quick 1 samengespeeld en daarna nog in de lagere senioren elftallen tot een paar jaar terug, bijna 50 jaar dus. Ik fiets en golf ook regelmatig met hem. Daarnaast ben ik regelmatig leider geweest van jongens waarmee ik later een aantal jaren in het eerste speelde en waar ik nog steeds erg goed mee omga, bijvoorbeeld Alexander Rambaldo.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Eén van de betere was Ferry de Haan van Feyenoord (amateurs). Verder speelde ik graag tegen types als Martin van der Knoop (HMSH). Bikkelhard op het veld maar na afloop gezellig.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het rood, groen van Hsv ADO vond ik altijd mooi (zonder reclame) maar zeker ook het marine blauw Fred Perry poloshirt van Quick. Verder terug vind ik de oude overhemden altijd mooi om te zien op de oude foto’s.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantine van HMSH en de benedenbar van Quick waren altijd erg gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik zit op dit moment in de Technische commissie van Quick. Met o.a. Alex Gerbrandy, Raymond Baten en sinds kort Thijs Companjen.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper; Nico de Grooth

Beste spelers;
Paul Mulder
Kees van Zwieten de Blom
Rob Teeuwisse
Raymond Evenblij
Erwin Metman
Marco Hoogwater
Arnold Pronk
Richard Derks
Dave Jongejan
Sacha van der Most van Spijk

Op de reservebank, vooral spelers waar ik maar 1 jaar mee gespeeld heb;
Mark Wotte
Cees Tempelaar
Mark van der Ligt
Roel Buikema
Marcel Buijtendijk (keeper)

In de zaal was Max Piekhaar een absolute topper.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb genoten van mijn voetbaltijd. Tijd was zeker anders dan nu wat niet wil zeggen dat het beter of leuker was. Wel meer publiek aanwezig dan tegenwoordig en zeker voor Quick met meer derby’s

Jos Vercauteren
25-09-2022