01. Naam:
Kees Mol
Spits Kees Mol scorend voor de Hsv VUC (foto uit privécollectie van Kees)

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
V.C.S
V.U.C.

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
V.U.C
H.B.S.
H.V.V.
Graaf Willem II-VAC

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Centrumspits

04. Wat was je voor een voetballer?
Meevoetballende spits, links- en rechtsbenig, redelijk sterk in de lucht.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Als voetballer 2 x kampioen in de Hoofdklasse (destijds hoogste) en daarna spelen voor het landskampioenschap met V.U.C. op de voet gevolgd door toernooi in China met het Nederlands Amateur elftal.
Als trainer diverse kampioenschappen met H.B.S. en de gewonnen finale van de Haagse Courant Cup tegen Tonegido.

06. Dieptepunt?
Als speler: Degradatie uit de Hoofdklasse met V.U.C.
Als trainer: Tijdens mijn laatste jaar bij Graaf Willem kwam het besef dat het beter (vooral voor mij, maar waarschijnlijk voor alle partijen) was om te gaan stoppen als trainer.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Tom de Graef, middenvelder en aanvoerder bij V.U.C. in mijn eerste jaren, de leider in het veld en gangmaker daarbuiten. Zorgde voor sfeer, zette iedereen op z’n plek (binnen en buiten het veld) echt zo’n speler voor wie je een stapje extra zette.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ik heb diverse trainers gehad. Van allen heb ik dingen geleerd. Bij de Haagse Jeugd hadden we destijds training van Rob Baan en dat was geweldig. Bij V.U.C. heb ik John van de Lubbe, Leen Admiraal, Rob Haasjes en Jan Hoos gehad, allen met hun eigen kwaliteiten. Het langst heb ik met de Lubbe gewerkt. Hij was heel sterk in de begeleiding, het aandacht hebben voor iedereen, de voorbereiding op de wedstrijd, coaching. Welbespraakt, vertelde geen onzinnige dingen en stelde de juiste spelers op.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Zeker, van mijn V.U.C. tijd zie ik Bob Rijpstra, Loek van Noord en Frank Bok nog regelmatig. Helaas zijn er van dat elftal ook al een paar spelers overleden. Ik kom nog regelmatig mensen uit mij voetbaltijd tegen en het is dan altijd direct gezellig.

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Willem van den Ende van D.H.C. echt zo’n bijtertje en bij C.V.V. in Rotterdam speelde Sjef Nab waar ik ook niet veel tegen in te brengen had.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik hou van traditionele shirts zoals de shirts van H.B.S., Quick en V.U.C. en het oude ADO shirt. In mijn tijd bij V.U.C. speelden we in “Juventus” tenue, zwart-wit gestreepte shirts en witte boeken en kousen. Daarin stonden we al bij aanvang van de wedstrijd met 1-0 voor.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Simpel: clubhuis van H.V.V. (geen kantine overigens)

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja, ik hou alles wel enigszins bij, met name van de clubs waar ik gespeeld en getraind heb. Ik ga regelmatig bij H.B.S. kijken aangezien dat bij mij in de buurt is.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper Dick van der Meer. Hans Suiker van D.H.C. als tegenspeler.
Spelers:
Karel Bouwens
Richard Walther
Andre Wetzel
Rob Alkemade
Jelle Veenstra
Ed Greuter
Edwin Grunholz
Frans Danen
Hugo Logtenberg
Cees de Jong.

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Keeper: Steven Visee
Spelers:
Erwin Metman
Erwin Peers
Gerald Sandel
Johan Kuysten
Marcel Tjin
Jochem Hendriks
Dennis Olman
Vincent Schildkamp
Marnix van der Gun
Derick Mekking.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nu ik hoor dat Rob de Lange is opgenomen in het ziekenhuis schrik ik toch wel en hoop ik dat het spoedig beter met hem zal gaan. Hij is, denk ik, met John Blok, een van de langst zittende trainers (op zich al een compliment waard) en ik hoop dat hij er weer snel bovenop zal komen.

Kees Mol
13-12-2020