01. Naam?
Kosse Ruward

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Ik ben begonnen in de E3 van Quick Steps en heb daar gespeeld tot en met de B1, daarna ben ik twee jaar naar LenS gegaan en heb daar in de A1 twee jaar gespeeld. Toen ben ik vertrokken naar Hsv Duno en ben daar begonnen met senioren voetbal op de zaterdag. Na 6 jaar ben ik vertrokken naar Sv’35, hier heb ik gespeeld tot aan de fusie met JAC in 2008. Daarna ben ik weer terug gegaan naar Hsv Duno om daar weer aan te sluiten bij de selectie. Na een aantal jaar ben ik vertrokken naar HVV Te Werve en daar voetbal ik nu nog op dit moment in het derde elftal.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Mijn favoriete positie in het veld is spits.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik ben nooit echt een goede voetballer geweest qua techniek enz. Ik moest het vooral hebben van loopvermogen en zo af en toe van het scorende vermogen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Ik heb er eigenlijk wel twee!
1.kampioenschap met Sv’35 in derde klasse en eigenlijk alle nacompetitie duels met die club ieder jaar weer.
2. Kampioenschap met HSV Duno 1 en 2 op dezelfde dag en allebei dan ook in een thuiswedstrijd. Nog twee keer scoren in dat duel (wel bij het tweede elftal haha). Ongelofelijk dat je zo’n dag mee mag maken, dus dat is zeker uniek geweest.

06. Dieptepunt?
Diepte punt eigenlijk weinig, bijna geen blessures en 1 x gedegradeerd, maar dat zagen we al lang aankomen, dus om dan nog van een diepte punt te spreken op sportief vlak lijkt mij niet. Een ander diepte punt, maar dat is niet op sportief vlak, zijn de crematies waar ik heen ben geweest van mensen die veel te vroeg van ons zijn weggenomen. Die gedachtes blijven mij ook zeker bij en maken een hele diepe indruk op mij.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Daan de Ligt, verzorger geweest bij Hsv Duno en voor mij mijn tweede vader in mijn leven geweest tijdens mijn mooie jaren dat ik hem mocht kennen bij de club. Helaas is hij al overleden, maar hem zal ik nooit vergeten en zeker niet de gesprekken die ik met hem heb gehad.

08. Wie was jouw beste trainer?
Tja dat is een lastige. Voetbal tactisch denk ik Arie van de Zwan bij SV’35, maar voor persoonlijk belang in het veld was het Dick Sloos , ook bij SV’35. Van hem mocht de spits niet te ver mee verdedigen en dat beviel mij wel hahaha.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ik heb zeker wat vriendschappen over gehouden aan alle jaren in de Haagse voetbalwereld, waaronder jijzelf uiteraard. Ik heb heel veel mooie jaren gehad en zie veel mensen bij verenigingen als ik nog ergens voetbal en maak dan gewoon een praatje met iedereen.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Namen van tegen spelers kan ik mij niet direct bedenken, dus dat zou ik niet weten.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dan hou ik het toch bij het tenue van Hsv Duno, daar heb ik veel en goede herinneringen aan en ze hebben daar veel ook verschillende in gehad.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dat was zondermeer de oude kantine van HSV Duno. Zoals wij het toen omschreven was Hsv Duno een kroeg met twee velden.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik voetbal nu nog voor de ontspanning dus kom nog wel eens hier en daar en ga af en toe nog bij wedstrijden kijken, maar ik zit er niet meer zo diep in als een aantal jaar geleden.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Keeper: Arnout toet
Voetballers:
Mounir Madroni
Stephan Mulder
Hassan Ouahabbi
Tom van der Pot
Steven Gravenbergh
Erwin van de Harst
Lovette Felicia
Kaz van Oostrom Soede
Martin Pronk
Rob Pronk

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Op vraag 14, want ik kan er nog wel een aantal opnoemen die ik bij de beste voetballers wil zetten, maar ik mag maar tot 10. Iedereen die ik dus vergeten ben excuus. Ik wens je verder veel succes met de site in de toekomst en wens iedereen een sportief maar bovenal een gezond seizoen in deze rare tijden. Stay safe and strong!!
Kosse Ruward
08-11-2020