01. Naam?
Loek van Driel
Loek van Driel (staande geheel rechts) als begeleider van één van de vele sterke jeugdelftallen van Rvv Rijswijk tijdens een voorwedstrijd in De Kuip. Staand v.l.n.r.: Willem Hoogkamer, Rob vd Zwan, Maarten Janssen, Govert van Beusekom, Raymond Baan (later ADO), Joost Rijneveld , Frank Dekker (later ADO), Loek van Driel (later ADO). Zittend v.l.n.r.: Frits Koning, Ed van Dommelen, Peter Alkemade (later Eindhoven), Marcel vd Borden, Paul vd Vet, Rob Kreunen en Andrew Liang.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Alleen maar voor de Rvv Rijswijk

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Linker middenvelder, toen noemde we het nog links-binnen.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een technisch vaardige speler met veel overzicht. Helaas was mijn snelheid een probleem.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat was bij Rvv Rijswijk toch wel in het seizoen 1976-1977. Ik had de taak van trainer Frits de Lange tijdelijk overgenomen en via de nacompetitie promoveerde we naar de 3e Klasse KNVB.
En in mijn periode als bestuurslid technische zaken en elftalleider bij FC Den Haag uiteraard het ongeslagen kampioenschap in het seizoen 1985-1986 van de Eerste Divisie

06. Dieptepunt?
Als voetballer bij Rvv Rijswijk mijn zware blessure. Mijn botvlies van m’n enkel was afgescheurd waardoor ik maar liefst drie maanden in een revalidatiecentrum verbleef. Heb daar altijd last van ondervonden.
Bij FC Den Haag uiteraard de degradatie naar de Eerste Divisie met alle ellende die er op volgde.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dan zeg ik toch Heini Otto, met hem had ik een hele aparte band. Een geweldige klik tussen een ras Amsterdammer en een Hagenees.

08. Wie was jouw beste trainer?
Bij Rvv Rijswijk was dat Leen Pil
Bij FC Den Haag Co Adriaanse

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Uit mijn Rvv Rijswijk tijd o.a. Robbie Tiemens, Peter de Ruiter, Ton van der Tuin en Ed Beevink. Met Leen de Graaf en Jaap Snelderwaard ga ik al jaren een paar keer per jaar een drankje drinken aan de Denneweg.

10. Was vroeger echt alles beter?
Nee hoor dat niet maar wel anders. In ieder geval veel minder hectisch.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het oude katoenen groen-zwarte Rvv Rijswijk shirt zonder reclame en dan met kraagje en veters.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De oude houten Rvv Rijswijk kantine in de tijd dat we nog aan het Juliaantje voetbalde.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Tot twee jaar terug, toen RVC Celeritas verhuisde naar de Schaapweg, was ik nog betrokken bij Stichting Sportpark Prinses Irene. Samen met o.a. de heren Hans Lammertink, Harry Ballemaker, Hans Boutens, Raymond de Kruif en Aad Molenkamp werd ons streven dat er dagelijks weer wat te doen was op dit nostalgische complex. Ik moet zeggen dat dit ons aardig is gelukt. Tijdens deze periode liep ik echter te sukkelen met mijn gezondheid en is nu de belangrijkste taak om eerst daar weer helemaal bovenop te komen.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Bij Rvv Rijswijk waren dat:
Gerard Weber (keeper)
Roel Weber
Ronnie de Boer
Rob Tiemens
Ger de Mohr
Ben van Dam sr.
Hans Post
Rennie Rijgersberg
Jan Taudt
Dick Westerveld
Thomas Franke
Bij FC Den Haag:
Rene Stam
Edwin Purvis
Martin Jol
Cor Lems
Joop Lankhaar
Heini Otto
Bram Rontberg
Tony Morley
Karel Bouwens
Remco Boere
John Lindford

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Mijn leven heeft een groot deel uit voetbal bestaan. Bij FC Den Haag deed ik bijna alles uit vrije wil en dat heeft mij alleen maar geld gekost. Toch heb ik daar totaal geen spijt van want al die mooie momenten koester ik nog steeds. Die pakken ze nooit van mij af.

Loek van Driel
22-03-2020