01. Naam?
Martin van Bemmel (13-11-1951)
Martin v Bemmel wordt in mei 1988 gehuldigd voor meer dan 500 wedstrijden in Duindorp SV 1.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Duindorp SV (zondag)
Scheveningen (zondag)
VOGEL (zondag)

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Heb op alle posities gespeeld. Voorhoede links of rechts buiten. Middenveld op links ,in het midden en op rechts. Achterhoede linksback, op rechtsback en laatste man. Met andere woorden, het maakte mij niet uit als ik maar voetbalde.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een allrounder, redelijk technisch en snel. Ik kon in mijn tijd ver ingooien, dat zag je toen niet zoveel. Nu zijn het er velen die dat kunnen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat zijn er wel een paar hoor;
2x kampioen en 1x promotie met Duindorp SV.

In de jaren tachtig 8 jaar achtereen Sterrenslag op Houtrust. Dat was bij Duindorp SV een geweldig evenement met velen bekende gastvoetballers zoals o.a. Willem van Hanegem,Dick Advocaat,Maarten Spanjer en Louis van Gaal. Tegenstanders waren o.a. Oud Holland Sport, Oud Nederlands Elftal met o.a. Rob Rensenbrink, Sparta met Louis van Gaal en Danny Blind en F.C. Utrecht. Elk jaar kwam hier ontzettend veel publiek op af.

In 1974 met de zondag 1 van Svv Scheveningen het zilveren Bal Toernooi gewonnen.

Ook heb ik jarenlang voor het Schevenings elftal mogen uitkomend. Dit was telkens weer een geweldig elftal samen gesteld met de beste spelers van Duindorp SV, Scheveningen en SV 35. Trainer was o.a  Wim Anderiessen .

06. Dieptepunt?
Ja ook dat maak je mee helaas. Gedegradeerd met Scheveningen zondag in 1975 van de 2e Klasse KNVB naar 3e Klasse KNVB. Toen terug naar Duindorp SV en daar ook weer gedegradeerd. Dus dat zal denk ik wel aan mij gelegen hebben haha.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dan noem ik toch Dick Advocaat, waarmee ik heb samen gespeeld bij Duindorp SV. Zijn broer Jaap was trainer bij Duindorp en die haalde hem toen naar Houtrust om zijn loopbaan af te bouwen. Dick kon je geweldig oppeppen en motiveren, hij was goed in het sturen van spelers, en tactisch heel sterk. Daar heb ik veel van opgestoken.
Overigens wil ik bij deze vraag toch ook Leen de Graaf en Ger Oosterveen noemen. Dit waren twee geweldige voetballers waarmee ik heb samengespeeld.

08. Wie was jouw beste trainer?
De beste trainers die ik heb gehad zijn dan toch wel; Sico Kuiper, Jaap Advocaat en Jan van der Oever. Alle drie hebben ze betaald voetbal gespeeld, dus zij wisten wel waar ze het over hadden.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Wel heel veel kennissen over gehouden aan het voetbal maar ook wel vrienden hoor. Ik ga elk jaar nog wel een hapje eten met wat oud Duindorpers. Maar door Corona nu dus even niet. Dit doe ik dan o.a. met Johan van Wijngaarden, Hans Hageman (met hun heb ik heel lang mee samen gespeeld) en nog wat oud spelers. Ook is oud trainer Jaap Advocaat er altijd bij.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat waren zeker de broertjes Rini en Leo Toet van WIK, Puck Hofland van BTC en Gerard Durand van Kranenburg. Geweldige spelers met een winnaars mentaliteit. Plagen in het veld om tegen te spelen maar na de wedstrijd hele fijne gasten.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het mooiste shirt waar ik ooit in gespeeld heb was die van de Goldfinger Bar. Dat was een Café elftal en die hadden van die prachtige rode Admiral shirts. Voor dat café heb ik heel wat wedstrijden gespeeld, zoals de zomeravond competitie die je toen had in de jaren ‘60/’70 en de velen café toernooien.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantine van ODB was altijd heel gezellig. Dit was trouwens tot aan 1975 ook de kantine van Duindorp SV! Toen speelden de ene zondag alle elftallen van ODB thuis en de andere zondag van Duindorp SV. De kantine van De Zwarte Schapen vroeger en natuurlijk de kantine van Duindorp op Houtrust waren/zijn ook heel gezellig en er was/is daar altijd wat te beleven.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee niet zo veel meer. Een hele enkele keer kijken bij Duindorp SV maar verder niet nee. De tijden zijn veranderd. Ik wil niet zeggen dat het vroeger beter was maar het was wel een stuk gezelliger. Tevens was er altijd veel meer respect voor elkaar.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Keeper ; Koos Brochard (Duindorp SV)
Spelers ;
Johan van Wijngaarden (Duindorp SV)
Fred en Rob Bodmann (Duindorp SV)
Ger Oosterveen (Duindorp SV)
Piet Groen (Duindorp SV)
Sjaak de Bruin (Duindorp SV)
Leen de Graaf (Duindorp SV)
Dick Advocaat (Duindorp SV)
Leen Roeleveld (Svv Scheveningen)
Peter Roos (Svv Scheveningen)
Wout Pronk (Svv Scheveningen)
Hans Lamens (Svv Scheveningen)
Daan Verbaan (Duindorp SV)
Jan Plugge (Duindorp SV)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb gewoon een hele mooie tijd meegemaakt. Alles ging om het voetbal soms wel 8 dagen in de week! Er waren in die tijd heel veel goede voetballers waar ik met en tegen gespeeld heb zoals o.a. Aad Buitendijk en Ton Bakhuis (keepers), Kees Zegeling, Jan Toepel, Rob v.d.Vegt, Ben de Roode, Karel Oosterbaan, Ferry Plu en Nico Vink .
In de jeugd bij Duindorp SV gespeeld met o.a. Dick v.d. Zwan, Leen Rog, Leen de Graaf en Wim Kuiper. Allemaal grote spelers geworden in het Haagse voetbal. Alles komt nu weer bij me naar boven en dan besef ik toch wel dat ik dit allemaal voor geen goud had willen missen.

Martin van Bemmel
25-04-2021