01. Naam?
Marvin Nieuwlaat
Na een indrukwekkende periode bij Svv Scheveningen kreeg Marvin Nieuwlaat bij zijn afscheid o.a. dit prachtige canvasdoek met mooie herinneringen cadeau.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
GDA
FC Lisse
SVV Scheveningen
Marvin (geheel rechts) in zijn beginperiode van GDA

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Spits

04. Wat was je voor een voetballer?
Lastig en vervelend voor verdedigers en een spits die er alles aan deed om te winnen. Als ik terugkijk was ik als pinchhitter misschien wel het beste en meest effectief, maar was in het kampioensjaar met Scheveningen naar de topklasse als basisspeler op mijn top. Verdedigers zullen vaak gedacht hebben: Ik had Nieuwlaat vandaag in mijn zak, maar hij heeft wel gescoord. Dus weleens onzichtbaar, maar altijd op zoek naar een doelpunt. En niet vies van een goede schwalbe!

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Landskampioen met FC Lisse in seizoen 2007/2008 met veel beslissende doelpunten, waarvan twee tegen Spakenburg voor 5000 man in de kampioenscompetitie.
31-05-2008: Finale om het Nederlandse zaterdag kampioenschap FC Lisse – Spakenburg: Lisse Uitblinker Marvin Nieuwlaat viert de 6-2, Richard Rademaker en keeper Sven Taberima liggen er verslagen bij. (Fotograaf OrangePictures/Willem Jan Dijkdrent)

06. Dieptepunt?
Niet een heel erg dieptepunt, maar weleens wat spierblessures gehad en teveel rode kaarten. Daardoor werd mijn ritme weleens onderbroken.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Vele namen, maar Jan Broekhuizen Sr. die destijds scout was bij FC Lisse is wel leuk om te benoemen, omdat hij vanuit Lisse via een tip bij GDA kwam kijken.

08. Wie was jouw beste trainer?
In mijn jeugdtijd bij GDA verschillende goede jeugdtrainers gehad die naast het voetballen ook zorgde voor een stukje discipline en opvoeding. Bij GDA 1 gaf Marten Glotzbach mij de kans als jonge jongen en die heeft mij laten ontwikkelen van jeugdspeler naar “het grote mannenvoetbal”. Later Niek Oosterlee bij Lisse en bijna 10 jaar John Blok waarvan ik ook veel heb kunnen leren.
Het laatste succes van Marvin Nieuwlaat. Op zaterdag 9 juni 2018 promoveerde Svv Scheveningen, o.l.v. trainer John Blok, naar de Tweede Divisie.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja, van alle clubs waar ik heb gevoetbald wel en met name mijn jeugdlichting (met o.a. Tim Peters) bij GDA. Toen waren er nog niet zoveel wisselingen als tegenwoordig en ging je alleen weg indien er een BVO kwam.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Ik denk dan toch wel de wedstrijd tegen Spakenburg waar het 4-0 bij rust stond. Spakenburg de 2e helft tot 4-2 kwam en veel kansen kreeg op de 4-3. Ik stond net in het veld en maakte de 5-2 en later de 6-2. Waardoor we zo goed als zeker kampioen van de zaterdag waren en alleen nog de zondagkampioen (Hollandia) moesten verslaan. Die wonnen wij ook uiteindelijk.
Foto uit Marvin zijn privécollectie. Prachtig zo voor het massale FC Lisse publiek

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vond onze zwarte uitshirts bij Scheveningen wel mooi tijdens ons promotiejaar naar de 2e Divisie.
Marvin in het zwart-groene Svv Scheveningen shirt

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
GDA op donderdagavond heb ik echt van genoten en memorabele momenten meegemaakt. Verder was ik geen enorme 3e helft ganger op de zondag bij GDA, maar bij Lisse was dat wel elke week feest.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja, Ik vind het leuk om alles te volgen en check vaak de uitslagen en verslagen, maar door werk en gezin bijvoorbeeld ben ik ook maar weinig bij wedstrijden van GDA en Scheveningen geweest. Maar een paar weken geleden ben ik nog bij Scheveningen tegen Jong Almere wezen kijken en dan voelt dat, net als bij GDA, als thuiskomen.

SVV Scheveningen selectie seizoen 2012-2013 (Foto: Dick Teske)

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
1. Arjan van Heusden
2. Joel Tillema
3. Samir El Moussaoui
4. Edgar van Schie
5. Ruben Koorndijk
6. John Nieuwenburg
7. Mehmet Aldogan
8. Kevin Winter
9. Glynor Plet
10. Michael vd Heijden
11. Tim Peters
12. Dennis Lubout
13. Robert van Vliet
14. Richal Leitoe
15. Jaap vd Griend
16. Levi Schwiebbe

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ja, Dat mijn ouders er altijd waren. Zelfs al speelde ik maar 10 min uit tegen Jong Groningen bijvoorbeeld. Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.

Marvin Nieuwlaat
19-05-2024

(bijna alle foto’s in dit artikel komen uit de privécollectie van Marvin Nieuwlaat)