01. Naam?
Matthijs Seilberger
Al jaren proberen wij de “jongere” generatie meer te betrekken bij onze voetbalhistorie in de Haagse regio en we merken dat dit nu ook zo langzamerhand gaat lukken. Matthijs Seilberger, hier in actie namens Forum Sport is nog niet zo lang gestopt met selectievoetbal en kijkt hier nu terug op zijn prachtige voetbalcarrière. (foto van Angelo Blankenspoor)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
RKAVV (jeugd)
ADO Den Haag (jeugd & BVO)
SVV Scheveningen
‘s-Gravenzande SV
Voorschoten ’97
Vitesse Delft
RKAVV
Forum Sport.
Matthijs in de jeugd bij ADO Den Haag

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Aanvallende middenvelder / nr. 10.
Matthijs Seilberger spelend in de top van het amateurvoetbal bij Svv Scheveningen

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik moest het van mijn techniek en trap/linkerbeen hebben.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat was toch wel het behalen van het Nederlands Amateur elftal. Trots om uitgekozen te worden en een bijzondere ervaring om met topamateurs naar een interland toe te leven.
Matthijs Seilberger in “Oranje” tegen Ierland

06. Dieptepunt?
Lange blessures bij s-Gravenzande SV (gescheurde enkelbanden), Vitesse Delft (gebroken enkel) en RKAVV (gescheurde liesspier).
Matthijs (achterste rij 3e van rechts) speelde bij de ‘s-Gravenzandse SV niet veel door gescheurde enkelbanden

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Voor nu 3 namen: namelijk mensen die ik meerdere malen tegenkwam in mijn voetballeven zoals Steven Kenepa bij maar liefst 3 van mijn 7 clubs waarvoor ik speelde. Frans Danen als trainer bij ADO & s-Gravenzande en Bas Steffens als trainer van RKAVV & Forum Sport (en nu nog in zijn staf als spitsentrainer).
Matthijs (staand 2e van rechts) tijdens zijn periode bij Scheveningen

08. Wie was jouw beste trainer?
Rob Kiebert, helaas te vroeg overleden door een auto-ongeluk. Hij was mijn jeugdtrainer bij RKAVV. Rob liet mij/ons als speler(s) nadenken over het spel en maakte mij ervan bewust dat er veel meer in zat. Ik ontwikkelde mij daardoor snel, ging naar ADO en hij legde daarmee voor mij de basis van een mooie ‘voetbalcarrière’ op goed (amateur) niveau.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Velen (haha wil niemand vergeten). Het mooiste is eigenlijk dat – juist wanneer je mensen uit jouw voetballeven heel lang niet heb gesproken – er meteen weer connectie is als je elkaar tegenkomt.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Mijn (enige) interland tegen Ierland met het Nederlands Amateurelftal (2-0 winst).

Een ander uiterste, een uitwedstrijd met Scheveningen tegen Hoek zal ik ook niet snel vergeten. Het liep uit op een bloedeloze 0-0, maar de massale vechtpartij tijdens en na de wedstrijd – inclusief supporters – was allesbehalve dat. Het leek wel op een scene van Braveheart. Kort na de wedstrijd was alles weer snel okay en werd er onderling een biertje gedronken, zo ging het dan ook weer (gelukkig).

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het ouderwetse groen, rode ADO-shirt. Als jeugdspelers van ADO moesten wij hierin trainen (terwijl we al wedstrijden in groen & geel speelden). Het zal destijds nog over geweest zijn en om te bezuinigen, maar gelukkig heb ik er nog eentje bewaard.
Matthijs namens RKAVV tegen Feyenoord

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantine van VUC. Toen ik bij Scheveningen speelde ging ik – vaak na de donderdagavond training – naar VUC om daar een aantal vrienden op te zoeken die in het eerste speelden. We dronken dan wat drankjes in de kantine en gingen daarna opstap, was altijd erg gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja, ik geef momenteel iedere donderdag spitsentraining bij Forum Sport 1 en sta bijna altijd langs de lijn op zaterdag. We spelen enorm veel derby’s in een geweldige poule met veel Haagse (regio) ploegen.
In het Algemeen Dagblad van 27 juni 2013

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
01. Lennart Hegie
02. Stephan t’Hart
03. Dennis den Turk
04. Djanomi Traxel
05. Emiel de Bruin
06. Ferry Bodde
07. Romeo Castelen
08. Donny van der Dussen
09. Maikel Renfurm
10. Santi Kolk
11. Steven Kenepa

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik kijk niet heel vaak meer terug op mijn voetbaltijd. Het invullen van deze vragenlijst hielp me er maar weer eens aan herinneringen wat een geweldige en onvergetelijke tijd het was (nu klink ik echt oud 😊). Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten en de mensen die ik in deze periode heb ontmoet.

Matthijs Seilberger
14-04-2024