01. Naam?
Maurice van der Toorn

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Ik ben op 5-jarige leeftijd begonnen bij de Flamingo’s.
Vervolgens ben ik overgestapt naar RVC tot aan het eerste elftal.
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Scheveningen zondag.
En daarna heb ik nog een aantal jaren bij Duindorp SV gespeeld.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
In de jeugd was dat midden-mid, bij Scheveningen zondag kwam ik in de spits terecht. Naderhand ben ik terug gezakt naar de laatste man positie, hoefde ik ook niet meer zoveel te lopen.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik ben eigenlijk een twee soorten voetballer geweest, eentje voor me gebroken been en één erna. Voor me gebroken been kwam ik nog uit de middelcirkel, maar erna werd dat ‘iets’ minder. Maar ik had een goede trap en techniek.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat was mijn debuut bij RVC 1 met een goal en de finale met RVC van de HC-Cup in de finale tegen Scheveningen zaterdag. Daar mocht ik als 17 jarige A-junior 20 minuutjes meedoen.
Ik heb wel wat promoties meegemaakt, maar ik ben nooit kampioen geworden met het eerste, valt me tegen haha.

06. Dieptepunt?
Manolito Toepoel zal wel zeggen dat dat het kampioenschap is dat wij met Scheveningen weggaven aan ODB.
Maar ik denk persoonlijk dat mijn dieptepunt was dat ik mijn been brak op 20-jarige leeftijd waardoor ik 2 jaar niet heb kunnen voetballen. Een normaal mens krijgt dan een fruitmand maar bij mij kwamen ze in het ziekenhuis met een drankfles en een frituurpan.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat zijn er zoveel, maar dan zijn het uiteindelijk toch mijn ouders. Die altijd vier keer per week vanaf Scheveningen naar RVC reden voor de voetbal.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ik heb een hoop leuke en goede trainers meegemaakt. In de jeugd bij RVC had ik Kees van Etten en bij Scheveningen was het absoluut Cor Schaap waar ik een hele goede band meehad. En dan mag ik natuurlijk niet mijn schoonvader Sjaak de Bruin vergeten, anders is het zo ongezellig met de Kerst.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Best veel vrienden aan overgehouden maar ook zeker veel voetbalvrienden.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Hahaha dat zou ik echt niet meer weten. Wat ik wel weet is dat ik altijd beesten als voorstoppers bij me in m’n elftal had zoals Martin Taal, Dennis de Jong en Andrew Zuurmond.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Absoluut het RVC shirt.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik heb heerlijke feestjes gehad in de kantine van Scheveningen maar Duindorp SV vind ik de gezelligste kantine hebben. Maar zet mij in een container met een paar gezellige mensen en ik heb het ook naar me zin.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik volg sommige dingen nog wel. M’n zwager voetbalt bij Scheveningen in het eerste en ik train mijn oudste dochter bij de dames van Scheveningen. Ook train ik mijn jongste dochter bij Duindorp SV.
Maar zoals velen hier al hebben gezegd, het is niet meer zoals vroeger. Toen konden we elkaar allemaal. Iedereen bleef ook na de training en wedstrijd in de kantine hangen. En wat dacht je vroeger iedere maandag de Haagsche Courant kopen en deze helemaal uitpluizen. Geweldig toen toch?

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Keepers Marco Harteveld / Stef Ekkel, kan uit deze twee niet kiezen
Spelers;
Danny Voskuil
Jeffrey Voskuil
Martin Taal
Shiero de Wilde
Bas Boelhouwer
Dennis de Jong
Pieter Taal
Andrew Zuurmond

En heb 10 jaar lang met HTM gevoetbald. Dus deze twee moeten er ook bij.
Ron de Jager
John Grünholz

Zal er nog een hoop op kunnen noemen excuses daarvoor

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb er van genoten. Van me jeugd bij RVC tot aan zomers voetballen op camping Duinhorst met het Scheveningse elftal. Wat een feest. Ik geniet nu van me dochters op zaterdag. En Rob vooral zo doorgaan. Hoop mensen vinden het top wat je doet.

Maurice van der Toorn
02-05-2021