01. Naam?
Michiel van Munster
In seizoen 2013-2014 werd Michiel van Munster door Wilhelmus voorzitter Frank Nihof gefeliciteerd ivm zijn 200ste wedstrijd voor Wilhelmus 1 (foto Bert Tielemans)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
DWO (jeugd)
FC Zoetermeer
SV’35
vv Wilhelmus
M’n huidige club is DSO (vriendenteam)

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Verdedigende middenvelder en later laatste man.

04. Wat was je voor een voetballer?
Conditioneel sterk, goed in het duel en door mijn inzicht pakte ik veel ballen af. Ik probeerde het team ook altijd goed neer te zetten door te coachen. Gemiddeld 1 doelpunt per jaar dus daar moest ik het niet van hebben.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Het winnen in 2010 van de Haaglanden Cup met vv Wilhelmus, eerste editie. We versloegen in dat toernooi Haaglandia, VUC, Tonegido (weet ik niet zeker meer) en in de finale DHC.

06. Dieptepunt?
Degradatie uit de eerste klasse met vv Wilhemus. Dat jaar wonnen we ook de Haaglanden Cup voor de tweede keer achtereen en degradeerden we. Heel onnodig want we hadden echt een goede ploeg.
Mijn beenbreuk in mijn tweede jaar bij SV ’35, op bezoek bij mijn oude club DWO, was uiteraard ook een dieptepunt.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dat zijn er een hoop. Heb veel mooie persoonlijkheden leren kennen. Danny van der Vaart schiet me wel meteen te binnen. Zowel binnen als buiten de lijnen hebben we veel meegemaakt.

08. Wie was jouw beste trainer?
De belangrijkste trainer van mij is Dick Sloos geweest. Hij was al trainer van me in de jeugd en heeft mij naar SV’35 gehaald. Dat heeft mij wel gevormd als voetballer. Van hem heb ik het meeste geleerd. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied maar ook over de mentaliteit die je als speler moet hebben. Van Chris Treling heb ik geleerd om conditioneel ijzersterk te zijn door hard te trainen. Harold Tjaden leerde mij juist weer heel tactisch naar het spel te kijken en met hem trainden we juist veel op looplijnen. Haico Herbert en Mario Mansveld hebben mij als teamgenoten ook veel geleerd. Niet gek dat zij later trainer en assistent werden.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Zeker. De meeste van mijn huidige vrienden ken ik al uit de jeugd van DWO. Daarnaast kom je overal spelers tegen die je van verschillende clubs kent. En ook al zien we elkaar niet vaak, het voelt snel weer vertrouwd en dat komt door de bijzondere band die ontstaat door samen te voetballen.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Roel Buikema toen hij bij Quick speelde. Lopende speler waarmee je moeilijk in het duel kwam. Hij liet de bal altijd snel gaan en kon heel goed positie kiezen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het tenue van DWO. Wit shirt, blauwe kraag, blauwe broek en witte sokken. Mooi tenue en voor mij mooie herinneringen.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dat lag eigenlijk vooral aan het resultaat van de wedstrijd die je had gespeeld. Met een goed resultaat maakten we het overal gezellig. Van clubs waar ik zelf heb gespeeld was de kleine kantine van SV’35 altijd erg gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik speel zelf in een vriendenteam bij DSO. Hierdoor kom je weer bij veel clubs in de Haagse regio.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Ik ben vast spelers vergeten maar dit is wel een goed stel. Combinatie van talent en karakters.

1. Steven Verstraten / Arnoud Toet
2. Mario Mansveld
3. Haico Herbert
4. Michel van der Burg
5. Danny van der Vaart / Riemer Bovet
6. Danny de Jel
7. Kevin Langeveld
8. Brian Touw
9. Achmed Akbulut / Hans Knijnenburg
10. Brian Moen
11. Anwar Beeldstro

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Het voetbal heeft mij heel veel moois gebracht. Herinneringen waar ik met trots op terugkijk en voor geen goud had willen missen.

Michiel van Munster
11-07-2021

Speciale dank aan de fantastische medewerking van fotograaf Bert Tielemans.