01. Naam?
Muhammed Yegen (roepnaam Mo)
Speler Mo Yegen wordt op 18 maart 2007 gefeliciteerd door BMT voorzitter Peter de Zoete na de gewonnen kampioenswedstrijd thuis tegen WIK. (foto uit privécollectie van Mo). Op zijn arm overigens zijn zoon Elano die momenteel bij de selectie het eerste elftal van Quick zit.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
V.V.P
BMT zaterdag
LENS
BMT Zondag

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Verdedigende middenvelder

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was zeg maar een bijter en moest het van mijn inzet en karakter hebben.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Mijn debuut op 15-jarige leeftijd in het eerste elftal van VVP onder trainer Henk Spaan

06. Dieptepunt?
Dat ik bedankte voor het eerste van BMT (zaterdag) en het seizoen in het tweede heb afgemaakt.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Ahmet Keloglu. Hij was binnen onze Turkse gemeenschap een absolute grootheid waar ook ik enorm respect voor had en zeker tegen hem opkeek. Ahmet had zoveel meegemaakt als voetballer van FC Den Haag en in Turkije en dan ineens speelde ik bij BMT met hem samen in één team. Geweldig toch. Wat kon hij goed voetballen zeg.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dan zeg ik toch mijn eerste trainer Henk Spaan bij VVP.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Zeker weten! Sowieso Ertan Kotan, hij kwam in 1998 over van RVC naar BMT. Ik kende hem daarvoor al maar dan meer oppervlakkig. Hij is een echte boezemvriend van mij geworden. Verder kom ik overal wel voetbalmaten van vroeger tegen.

10. Was vroeger echt alles beter?
Niet perse beter alles was gewoon anders. Komt nu ook dat er veel meer technologie bij komt kijken tijdens de wedstrijden en voorbereidingen naar een wedstrijd toe. Als ik dan toch iets moet zeggen wat er vroeger wel beter was dan was dat de clubliefde. Je bleef langer bij een club voetballen omdat vaak je vader/ oom er ook speelde.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het blauw-wit gestreepte shirt van BMT, omdat ik toch in dit shirt ben opgegroeid.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantine van VVP in het Zuiderpark

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Zeker, ik ben sinds dit jaar leider bij Quick 1. Ook mijn twee zoons spelen beide op Quick dus sta daar elk weekend langs de lijn. En verder ben ik nog vaak bij mijn oude liefde BMT. Die club blijft toch mijn “kindje” he.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
01. Hayati Boyla (keeper)
02. Sinan Beltek
03. Ertan Kotan
04. Mario Huyts
05. Fikret Bayhan
06. Salim Eroglu
07. Serkan Beltek
08. Niels Schuurman
09. Veli Aras
10. Ahmet Keloglu
11. Erdal Sarikaya

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nee hoor. Ik heb hele mooie tijden mee gemaakt en nu sta ik lekker langs de velden te genieten van mijn jongens…

Mo Yegen
04-10-2020